Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bosz: ‘Hakim Ziyech wil echt de absolute top halen’

Laatste update:

Hakim Ziyech heeft weinig tijd nodig gehad om uit te groeien tot een bepalende speler bij Ajax. De aanvallende middenvelder kwam in de zomer voor elf miljoen euro over van FC Twente en leverde in zijn eerste jaar in Amsterdam in 41 officiële wedstrijden tien doelpunten en negentien assists af. Peter Bosz is logischerwijs tevreden over de linkspoot, zo vertelde hij bij FOX Sports.

De trainer heeft er niet aan getwijfeld dat de negenvoudig international van Marokko zou gaan presteren: “Het heeft altijd in hem gezeten. Toen wij hem haalden wisten we: dit moet een van onze middenvelders worden.” Bosz parkeerde Ziyech aan het begin van het seizoen op de flank: “Bij Twente dacht en handelde hij vanuit balbezit. Daar kon hij alles doen wat hij wilde doen. Om hem dan gelijk bij ons op dat middenveld te zitten, dat zou geen succes geworden zijn.”

“Ik heb hem gevraagd hoe hij zijn toekomst ziet. Hij wil echt de absolute top halen. Ik zei toen: dan beginnen we met je aan de rechterkant. Dan kun je aan je medespelers en aan onze manier van spelen wennen. De rest van het team had aan zes weken voorbereiding niet genoeg gehad om dit spel erin te slijpen dus waarom zou hij het dan in zes dagen wel kunnen”, aldus Bosz. Ziyech heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2021.

De cijfers van Hakim Ziyech in Amsterdamse dienst.

Haalt Hakim Ziyech 'de absolute top', denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan zou hij de ontwikkeling van de laatste maanden stormachtig moeten doorzetten volgend seizoen, dan zou ik het wel zien gebeuren dat hij over 2 jaar naar een topclub verkast. 24 klinkt jong, maar als je in de absolute top terecht wilt komen, moet je het gewoon constant laten zien op die leeftijd.

21 mei 2017 om 13:23

Helemaal mee eens. Dit seizoen laat hij zien een hoog niveau te kunnen halen, maar het lukt hem nog niet altijd. Ook zou een speler met die ambities op deze leeftijd gewoon 15+ goals moeten maken in alleen al de Eredivisie. Er kan nog een tandje bij.

21 mei 2017 om 13:56

Hoop stiekem dat hij deze zomer al weggaat naar Sevilla (op de plek van Nasri). Na 2 jaartjes Sevilla/Inter zien we wel verder of er nog meer rek in zit.

21 mei 2017 om 15:09

Kunt veel gaan hopen maar Ajax heeft all meerdere keren aangeven dit team bij elkaar te willen houden.

Hoop dat hij de eerste Nederlandse Marokkaan gaat worden die de Europese top haalt om er te blijven. Hij heeft zich uitstekend gemanifesteerd bij Ajax dit seizoen, maar nog wel wat huiswerk: fysiek moet hij groeien en meer rendement uit zijn vrije trappen en doelpogingen. Maar dat gaat zeker goed komen. Mentaal is hij ook behoorlijk stabiel; die jongen laat zich niet gek maken zoals Labyad of Bakkali, en het is ook niet zo'n verwaand rotzakje zoals Afellay was.

21 mei 2017 om 12:52

Amrabat heeft geen onaardige carriere gehad als Marokkaans-Nederlands voetballer. Maar je hebt gelijk, wordt hoogtijd dat daar verandering in komt!

23 mei 2017 om 23:47

Ik vind Galatasaray en Watford geen absolute top, laat staan dat ik Nordin Amrabat de potentie voor toedichtte. Die is toch tegengevallen in de Nederlandse top... Neemt niet weg dat hij voor een voetballer van zijn doen zich niet hoeft te schamen voor zijn cv trouwens.

21 mei 2017 om 14:30

Verwaand is die wel degelijk, heeft een enorm ego en voetbalt alleen voor de Ziyech bv en geeft dat ook te pas en te onpas aan.

Heerlijke voetballer maar qua persoonlijkheid is het niet de meest bescheiden of leukste jongen.

23 mei 2017 om 23:58

Ben ik niet met je eens. Zag je aan Afellay duidelijk dat hij zich een hotspot voelde - een arrogant eikeltje dat niet doorhad dat Barcelona hem echt niet zou nemen als hij niet transfervrij was geweest op dat moment. Zijn wanstaltige gedrag samen met Van Persie in 2012 was wel het toppunt daarvan - bij Ziyech heb ik die indruk niet.

Dat hij Blind en nu weer de Marokkaanse bondscoach met een drup aan de neus achter zich laat vind ik geheel terecht. Als je groei en prestatie zo genegeerd worden, terwijl mindere spelers wel de voorkeur genieten en er geen enkele toenadering wordt gedaan vind ik het juist van persoonlijkheid getuigen als een voetballer - vaak toch politiek correcte pr-producten - eens perk en paal stelt met een statement.

Daarnaast werd hij ondanks zijn enorme prestatie bij FC Twente erg kritisch behandeld door de Tukkers, die het niet in dank afnamen dat Ziyech open en eerlijk zijn vertrekwens uitsprak. Maar hoe genaaid moet die jongen zich hebben gevoeld toen bleek dat de Gouden Bergen in het Oosten een grote wassen neus van Joop Munsterman bleek!? Geen wonder dat je dan alsnog je bedenkingen hebt niet?

Verder vind ik het niet vreemd als je niet voor Feyenoord kiest als Fred Rutten je niet in je kracht zal gaan gebruiken om Jens Toornstra in stand te houden, en kijk ik er ook niet van op dat een slimme speler als hij zich niet uitgedaagd voelt door een povere coach als Marco van Basten, waar hij mee botste maar waar ook de hele club zich in de broek plaste van het lachen om de oefenstof die de trainer met zich meebracht.

Ik las eens dat na de dood van zijn vader niets hem nog aan het wankelen zou brengen volgens hem. Die houding zie ik wel terug bij hem. Hij is redelijk stoïcijns in zijn voetbalstijl, doet of zegt geen gekke dingen en toont zich een teamspeler binnen Ajax. Als ik zijn houding vergelijk met de trekjes die Kluivert nog moet afleren, het achterlijke gedrag van Veltman met zijn onsportieve actie tegen Sparta of zijn debiele overtredingen en kaarten, of dat houdinkje van Neres als die een intikkertje erin legt, denk ik dat men best een voorbeeld kan nemen aan een serieuze prof als Ziyech.

Ik was altijd al gecharmeerd van zijn kwaliteiten, maar ik was niet perse overtuigd van het feit dat we hem moesten halen, we hadden immers al zo veel middenvelders (toen ook nog Gudelj Bazoer etc, plus de aanstormende talenten).

maar inmiddels ben ik toch wel van mening dat als wehem niet hadden, dat we dan nooit zo ver waren gekomen in de EL en in het zo mooi en verzorgd voetbal spelen.

21 mei 2017 om 13:13

Ik had het nog willen zien met een Nouri als hij wel iedere wedstrijd op het hoogste niveau mocht spelen. Ik dicht Nouri meer kwaliteiten toe dan Ziyech. Al vind ik dat hij uitmuntend heeft gepresteerd in zijn eerste jaar. Hoop op bekroning van zijn seizoen door de wedstrijd tegen Utd naar zich toe te trekken en te beslissen.

21 mei 2017 om 13:52

Nouri is technisch een geweldige speler maar is al 21 he. Ik bedoel deze jongen heeft talent maar maakt in ogen van trainers maar niet de volgende stap. Ik hoop eigenlijk dat ze volgend jaar vaker met Ziyech, Nouri, donny gaan speler. Dan zal duidelijk worden of Nouri echt dat talent heeft. Je zal dan ook een ander ajax krijgen waarbij er geen b2b middenvelder is maar ik denk dat met een andere flankspelers ipv younes en troure er een bewegelijker ajax zal zijn.

Onana
Tete
Sanchez
Viergever
Maxwell?!?
nouri
beek
ziyech
Neres
Dolberg
Kluivert
21 mei 2017 om 13:55

Het is aan Nouri zelf om een basisplaats af te dwingen. Hij krijgt regelmatig kansen van Bosz en die moet hij grijpen. Komend seizoen zal hij alleen maar meer kansen gaan krijgen in het eerste, zeker na zijn uitstekende seizoen bij jong Ajax.

21 mei 2017 om 14:07

hij is net een maandje 20

21 mei 2017 om 16:13

Er is niemand die de jeugd zo ontgroeid is maar nog steeds daar moet spelen omdat er net nu een absolute topspeler voor zijn positie is gehaald. De aankoop van Ziyech heeft de doorstroom van Nouri naar minn mening tegengehouden. Eriksen zou ook niet worden wie hij was als hij vanaf zijn 17e op de bank zit met zijn talent, terwijl dw trainers te laf zijn om met hem te spelen of een absolute topper op zijn positie laten spelen.

Ik zie hem niet de absolute top halen. Voetbalkwaliteiten en spelinzicht voldoende, maar voor een speler op zijn positie mist hij denk ik de fysieke kwaliteiten. Snelheid, explosiviteit en kracht.

21 mei 2017 om 12:57

Je hebt helemaal gelijk. Hij zal groeien maar blijven hangen op het niveau van Iniesta.

21 mei 2017 om 13:51

Wat???? Je maakt nu een grap hoop ik?

Blijven hangen op het niveau Iniesta??

Iniesta is absolute wereldtop!!

21 mei 2017 om 14:00

Hahahaha. Top reactie! Alsof de lichamelijke aspecten alles zijn. In t hoofd is waar veel gebeurt. Iniesta en Ozil zijn idd goede eindproducten van wat Ziyech zou kunnen worden. Ik gun t hem van harte.

21 mei 2017 om 13:38

Je ziet dat hij tegenwoordig ook aardig een fysieke pot weet neer te leggen waar hij werkt voor het team. Ik vind hem ook vooruitgang geboekt hebben in het conditionele gedeelte. Als hij volgend jaar een goede serie neerzet in de weken dat er Europees en Nederlands wordt gespeeld, dan kan hij de stap maken naar een team onder de top 6. Hij hoeft niet de explosiviteit te hebben van een buitenspeler, als hij maar die pass behoud! En iets scherper in de afronding.

Heel subtiel ook de achtergrond op de foto: "altijd maximaal". Dat is vooralsnog zijn inzet bij Ajax.
Logisch ook dat hij daar mee om moet leren te gaan, en aangaf een wedstrijd rust nodig te hebben, om het bij te kunnen benen. Daarna speelde hij meteen weer de sterren van de hemel dus dat was een goede keuze.

De absolute top weet ik niet, maar ik zie Ziyech bij Ajax doorgroeien tot 'de man' en dan een mooie transfer naar een grotere club in Engeland, Spanje of Duitsland maken.

Dan had je niet voor Marokko moeten kiezen als je de absolute top wil gaan halen. Er komt nu een fantastische lichting door bij het NL elftal, had hij mooi in mee gekund.

21 mei 2017 om 14:33

Dus omdat hij 1 keer in de zoveel maanden een wedstrijd voor Marokko speelt en niet in oranje gaat hij de top niet halen? Logisch

21 mei 2017 om 16:32

Luciano welke lichting heeft oranje ? Juist marokko heeft een sterke lichting hakimi van real madrid, benasser van monaco, mendyl van lille allemaal onder de 20. Marokko zal wk halen en oranje is t bijna als zeker dat het de wk niet haalt. Dus slimme keuze van hakim.

Hakim gaat heel ver komen, heeft er de kwaliteiten voor.

Heeft zijn vechtlust uitstekend bij Ajax ontwikkelt en zal helaas voor ons niet langer dan twee jaar te behouden zijn.

Gelukkig hebben we dan Nouri die het stokje kan overnemen.

21 mei 2017 om 14:35

Volgend jaar moet Hakim zijn inzet van dit seizoen koppelen aan de doorslaggevendheid van zijn Twente tijd. Dan zijn daarmee ook gelijk de doelpunten die Ajax mist bij een vertrek van Klaassen opgevangen. En als Ziyech dat een jaar lang laat zien, is hij klaar voor een volgende stap.

In de tussentijd kan Nouri meer minuten maken als stand in voor Ziyech en Vd Beek en het jaar daarop het stokje overnemen van Ziyech.

zonder ziyech was dit seizoen een ramp geweest. volgens opta creëerde ziyecg 2x zoveel kansen dan de nummer 2 op de lijst van zijn club. met een beetje meer scherpte van teamgenoten voorin had hij in ED minimaal 25 assists. t moge duidelijk zijn dat hij heel erg zijn stempel drukt op t spel wat ajax speelt. zijn impact is enorm. voetbalkenners beamen en bevestigen dit ook. toch zijn er mensen hier op vz... de sceptische(een hint) die denken dat t niet zo is. nee, ziyech is de sleutel. hoe hij de tempo erin houdt, hoe hij de vrije man vindt, hoe hij jaagt op t middenveld.. indrukwekkend. dit is zijn aanpassingsjaar. volgend seizoen ontbrandt hij ook met zijn goals.

21 mei 2017 om 15:41

De laatste weken gaat het weer goed met Ziyech. Maar de laatste weken voor de winterstop tot maart/april was liep het niwt bij Ziyech. Dat beaamde hij zelf ook. De meters die hij maakte gingen ten koste van de nauwkeurigheid in de passing. Nu speelt hij idd zeer goed, maar enige jritiek is dit seizoen wel terecht geweest hoor.

21 mei 2017 om 16:15

ik zeg ook nergens dat hij heel seizoen door constant was. tuurlek, er moeten dingen beter. lijktmij duidelijk. fysiek is aanpoten geweest. waardoor zijn schoten niet nauwkeurig zijn bijvoorbeeld. ik zeg alleen dat hij de belangrijkste schakel is voor t spelletje dat ajax graag speelt.

Vind hem wat weg hebben van Di Maria. Die miste ook wat fysieke kracht maar compenseerde dat met inzet en agressie op zijn tijd. Denk met 5 kilo spieren erbij hij wat sterker word als middenvelder. Snelheid zal hij dan wat gaan inleveren.

21 mei 2017 om 14:08

Van extra spier word je niet altijd trager.Maar het heeft natuurlijk zn grenzen.

Het had Bosz gesierd als hij wat kritischer was naar zichzelf m.b.t Ziyech.

Bosz gaf eerst nog aan dat hij hem niet nodig had, terwijl het elftal schreeuwde om creativiteit. Is ook het bestuur voor verantwoordelijk maar Bosz had gewoon moeten inzien dat hij betere spelers nodig had voor zijn tactische ideeën.

Het opstellen van Ziyech op de flank is ook gewoon een enorme misser geweest. Zichtbare frustratie tussen Ziyech en Bosz destijds en vanaf het moment dat Ziyech naar het middenveld verhuisde - tegen Willem 2 in de beker - begon het te lopen. Heel raar ook dat je iemand wil laten wennen op een andere positie terwijl het grote probleem van je elftal precies in zijn positie zit; het liep toch al totaal niet dus wat had je te verliezen.

Bosz heeft hele goede tactische ideeën maar hij moet leren wat minder dogmatisch te zijn, zijn eigen rol iets meer te relativeren en wat kritischer naar zijn keuzes te kijken (ook m.b.t Veltman en Sinkgraven). Dan kan hij echt nog stappen maken als trainer.

21 mei 2017 om 13:44

Juist dat soort keuzes maakt de man. Ik vind het kiezen voor Veltman volledig juist als je meer ervaren spelers zoekt in defensie. Tevens de keuze om Ziyech te laten wennen was een gok. Maar stel hij had Ziyech op de juiste plek gezet, en hij had het niet meteen gestaan, dan had het Ajax publiek al heel anders gereageerd met zo een paniek aankoop.. nu kon een slecht begin van Ziyech op Bosz worden toegewezen door het zetten op de verkeerde plek. Plus Bosz geeft aan wie de baas is!

Vrees dat de absolute top net te hoog gegrepen is. Daarvoor mist hij de techniek.

Hij lijkt enorm hard te willen werken, probeert altijd iets te creëren, maar voor iemand die het moet hebben van passen en dribbelen heeft hij de bal te weinig onder controle en mist daardoor vaak de juiste momenten om de bal te spelen. Zoveel goede loopacties van Dolberg gezien waarbij Ziyech gewoon te laat was.

Daar staat wel tegenover dat hij enorm veel creëert bij ajax, maar voor de absolute top mag je dergelijke kansen niet missen.

Wauw wat een goede cijfers eigenlijk. Voor mn gevoel kan hij nog wat dingen verbeteren, vooral in de afronding, maar dit zijn echt al hele goede statistieken. Zeker voor iemand van buiten de club, in zn allereerste jaar.

Wordt nooit top, daarvoor wisselt hij goede momenten teveel af met foute. Speelt ook teveel voor zichzelf en dat leer je iemand niet af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren