Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bosz benadrukt: ‘Van der Sar wist al heel lang hoe ik erover dacht’

Laatste update:

Een jaar geleden stond Ajax in de finale van de Europa League. De Amsterdammers verloren van Manchester United en niet veel later vertrok de gevierde Peter Bosz naar Borussia Dortmund. De trainer wilde zijn eigen technische staf samenstellen, maar algemeen directeur Edwin van der Sar wilde daar niet in meegaan.

“Bij Van der Sar was al heel lang bekend hoe ik erover dacht”, blikt Bosz in gesprek met de NOS terug. “Dat heb ik voor de winterstop, in de winterstop en na de winterstop bij hem aangegeven. Hij is na die Europa Cup-finale nog bij mij thuis geweest om daarover te spreken. Maar uiteindelijk gaf hij aan dat hij niets voor mij kon betekenen.”

Met de interesse van Dortmund had zijn vertrek uit de Johan Cruijff ArenA weinig te maken, benadrukt Bosz: “Die belangstelling van Dortmund kwam pas aan het rollen nadat mij duidelijk was geworden dat er niets zou veranderen in mijn staf. Dortmund heeft geen enkele rol gespeeld bij mijn beslissing. Ik was sowieso gestopt.”

De 54-jarige Bosz zat uiteindelijk 24 wedstrijden op de bank bij Borussia Dortmund. Hij werd in december ontslagen en opgevolgd door Peter Stöger, die vanaf komend seizoen weer plaats zal maken voor Lucien Favre. Als trainer pakte Bosz tot dusverre één prijs in het profvoetbal, want met Heracles Almelo werd hij in 2004/05 kampioen van de eerste divisie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Helder, maar we moeten verder. Bosz je was geweldig en wie weet in de toekomst. Maar terugkijken heeft nog weinig zin.

24 mei 2018 om 08:30

Toch is het ergens een slap verhaal. Iedereen praat nu alsof de man wereldwonderen verricht heeft, maar hij heeft er een jaar gezeten en dus absoluut heel veel te danken aan die staf waar hij zo op afgeeft. Ergens denk ik ook vent, we hebben allemaal te maken met kutcollega’s, maar hoe onwerkbaar was het nu helemaal? Zo onwerkbaar dat je er een uefacup finale mee bereikte? Verschillende visie prima, als je een grote jongen wilt worden dan druk je alsnog je stempel. Daarnaast is het tegenstrijdig dat hij geen twee maanden voor zijn vertrek nog riep dat hij zijn contract wilde uitdienen. Weet vrij zeker dat hem wat dingen dwars zaten die te overkomen waren geweest als hij gewoon had doorgezet. Maar toen Dortmund kwam met 4 miljoen salaris kwam dit verhaal hem wel goed uit natuurlijk. Iedereen zou vertrekken hoor, maar ik neig ernaar dat hij de nuances achteraf nogal in zijn voordeel verlegt.

24 mei 2018 om 09:13

Bosz legt het ongetwijfeld gunstig voor zichzelf uit, maar er zijn er maar weinig overgebleven bij Ajax die niet uiteindelijk met Bergkamp vechtend over straat rolden. We zijn er niet bij geweest, maar als je de aaneenschakeling van conflicten van Bergkamp bekijkt, lijkt het me dat de lezing van Bosz niet zo onredelijk is. Zijn Jonk/trustful/bosz/overmars allemaal flauwe mannetjes die maar hadden moeten omgaan met een collega die ze niet mochten, of was er misschien gewoon meer aan de hand?

Blijf het zeggen, was een van de weinige die ook nog positief was toen het slecht ging in het begin en wat heb ik genoten van Ajax vorig jaar, man man man wat was dat een jaar zeg. We missen je Peter, hadden we maar gedaan wat je gevraagd hebt.

24 mei 2018 om 07:54

Dat zeker het was echt onwijs geweldig en wat een geweldige tijd hadden we al die donderdag avonden. Maar laten we ook samen weer positief zijn en worden en Ten Hag steunen waar het kan. Dit moet het gebeuren en er komen zeker goede spelers aan.

24 mei 2018 om 08:06

De voorzitter van Dortmund heeft hem onlangs trouwens nog een excellente trainer genoemd, maar hij paste gewoon niet bij de club. Ik hoop dat hij nog een kans krijgt in de Bundesliga, misschien RB Leipzig?

24 mei 2018 om 08:13

Dat vind Ajax inmiddels ook, Beergkamp die er zo tegen was is buiten de deur gezet en tegenwoordig mag de trainer zelf een assistant kiezen. ajax heeft ervan geleerd.

24 mei 2018 om 08:37

En wat ziet de toekomst er fantastisch uit voor Ajax zonder bergkamp. Rust, alle neuzen dezelfde kant op en de sportieve successen worden aaneen geregen. Persoonlijk had ik niet vreemd opgekeken als Keizer, met Spijkerman en Begkamp, de lijn van net voor de winterstop had doorgetrokken, en het PSV met aantrekkelijk voetbal minimaal tot de laatste dag had moeilijk gemaakt. Die kant ging het simpelweg op, hij had het verschil al teruggebracht van 10 naar 5. De directie heeft onnodig onrust veroorzaakt door dit in de winterstop te doen. Een trainer verdient sowieso een jaar vind ik. Laten we los van Nouri niet vergeten dat Klaassen en Sanchez voor heel veel rust zorgden en dat je selectie niet ieder jaar zo in balans kan zijn als het jaar waarin Bosz binnenstapte. Dat is een unicum geweest, en de situatie waar we altijd weer op hopen. Kan zo weer 10 jaar duren.

24 mei 2018 om 09:25

Sorry hoor maar psv heeft het verschil terug gebracht van 10 naar 5.

24 mei 2018 om 13:14

Dat werkt uiteraard altijd van twee kanten. Als een club punten laat liggen moet de ander ze nog wel even pakken. Zo kun je alles wel dood redeneren. ‘Ajax heeft PSV kampioen gemaakt’, wat een onzin. Bovendien hebben ze het in die fase in de onderlinge confrontatie heel prima gedaan. Het motortje ging wat soepeler draaien en Ten Hag heeft er weer zand in gestrooid, mijn visie.

Ik blijf moeite hebben Bosz hierin te geloven. Hij wilde gewoon graag naar Dortmund en heeft die kans gepakt.

24 mei 2018 om 07:59

Waarom zou hij er nu nog over liegen? Hij wint er helemaal niks mee, er zijn maar weinig mensen die hem iets kwalijk nemen en dat zijn vooral de mensen die altijd staan te schreeuwen. Ik denk dat de interesse van Dortmund ook pas kwam na de wedstrijden tegen Schalke en Lyon, hij heeft zijn ongenoegen al lang daarvoor geuit en als je niet lekker zit bij je werkgever dan is de kans dat je gaat bij een mooie aanbieding ook groter.

24 mei 2018 om 08:15

Hij zal hier ook niet over liegen, ik geloof echt wel dat hij voor na en tijdens de winterstop heeft gevraagd of hij zijn eigen staf mocht samenstellen. Ook geloof ik dat van de Sar nee heeft gezegd.

De vraag is alleen, stel dat Dortmund (of een andere grote club) niet was gekomen. Was die dan echt vertrokken bij Ajax na zo’n succesvolle perdiode?

Of andersom, stel dat Bosz wel in de winterstop zijn eigen staf had mogen samenstellen. Was die dan alsnog gebleven als Dortmund had aangeklopt in de zomer?

Maar goed, het is zoals het is, nu beter om verder te kijken.

24 mei 2018 om 08:24

Daar refereer ik ook naar met de vraag "waarom zou hij er nu nog over liegen?". Volgens mij heeft Bosz dit hele verhaal zelf naar buiten gebracht in het begin, als hij zoiezo naar Dortmund zou gaan ongeacht wat er speelde bij Ajax dan kan hij dat toch gewoon zeggen. Hij heeft altijd beweerd dat hij graag bij Ajax had gebleven, we kunnen niet in zijn hoofd kijken maar hij blijft het volhouden en we mogen best geloven wat de man zegt.

24 mei 2018 om 09:25

@61street, dat is precies wat ik bedoel ik. Als Dortmund niet was gekomen, was hij denk ik gebleven, dan was er links of rechtsom wel een oplossing gekomen

24 mei 2018 om 08:14

Het is van verschillende kanten bevestigd. Bergkamp was er tegen. De strijd tussen Bosz en Bergkamp was al een tijdje bezig toen de kans dordtmund zich aanbood.

Als je sowieso gestopt zou zijn, na 3x hetzelfde verhaal te horen, waarom ben je na 3x hetzelfde verhaal te horen niet gestopt? Ik blijf het een slap excuus vinden voor zijn overstap naar Dortmund. Iedereen zou deze stap maken als coach, dus had/heeft niemand hem dat kwalijk genomen.

24 mei 2018 om 07:54

Wellicht omdat hij het seizoen zou afmaken?

24 mei 2018 om 08:03

Net zoals Troy zegt dat hij niet midden in het seizoen weg wilde gaan. En dat Bosz gehoopt had op een succes (kampioen) om zo zijn eis wel kracht bij te zetten. Helaas bleef Ajax dus moeilijk doen en toen had Bosz eieren voor zijn geld gekozen zeker nadat Dortmund kwam wat ik wel kan begrijpen dan in zijn situatie. Blijf het nog steeds erg jammer vinden want in mijn ogen is Bosz nog steeds de type trainer die Ajax perfect kan leiden naar mooi voetbal met resultaat en zeker nu ze ook flink investeren in betere spelers had hij wat moois neer kunnen zetten.

Ook wel mooi dat de directie nu wel geleerd heeft in die situatie door met een volgende trainer wel een staf lid mee te laten nemen/kiezen.

Maar jammer dat ze toen niet terug bij Bosz zijn gekomen die man zie ik zoveel liever dan ten Hag wat totaal niet een juiste trainer is voor Ajax in mijn ogen. En tot nu toe heeft hij mij mening totaal niet veranderd.

24 mei 2018 om 09:32

De man is een karikatuur van zichzelf aan het worden in mijn ogen. Triest hoe hij nog steeds zijn straatje schoon zit te vegen en gelijk alsnog probeert te halen.

Als je de man zo over zichzelf hoort praten, dan heeft hij nergens iets fout gedaan en zijn anderen enkel degenen geweest, die zijn grote ego in de weg stonden.

In Europa was het allemaal leuk en onbevangen wat Ajax liet zien en kwam het een aantal keer goed weg, maar in de competitie was het niet alles, net zoals in de EL-finale.

Om deze man is een mythische sfeer gecreëerd door vele supporters. Men vergeet graag hoe beroerd het elftal voor de winterstop vaak disfunctioneerde. Het was vaak onsamenhangend en er wisselvallig allemaal.

Hoe Bosz het geluk had dat Davinson Sanchez (niet door Bosz gescout of gehaald) zichzelf onverwacht als rots in de branding profileerde, hoe Lasse Schöne zochzelf aanbood als controlerende middenvelder, hoe Tonnie Bruins Slot het idee inbracht om Daley Sinkgraven linksback te maken en hoe Ziyech (gehaald door Overmars als boostmiddel voor het elftal) de ontbrekende schakel bleek.

Davy Klaassen, die op het veld de natuurlijke maestro voor de komst van Bosz was. Kasper Dolberg die uit het niets kwam en ijskoud bleek als topscorer. Donny van de Beek en Matthijs de Ligt, die zoals verwacht dat seizoen doorbraken.

Al deze factoren werden Bosz in de schoot geworpen, ook al slaat hij zichzelf nu als Bokito op de borst en claim hij graag alle eer alleen op.

Bosz is ‘m gewoon gesmeerd, toen hij de eerste beste topaanbieding van grootmacht Dortmund kreeg en wilde die trein niet missen, sprong er maar al te graag aan boord.

Hij kwam pas toen concreet met zijn onredelijke eisenpakket als pressiemiddel en wilde alle macht binnen het instituut Ajax naar zich toe trekken met een destijds onmogelijk te realiseren eisenpakket.

Een algemeen directeur heeft met meer poppetjes te maken dan met een passant als Bosz was. Logisch dat een heel beleid niet aangepast gaat worden aan een man, een passant, die net zo makkelijk het schip blijkt te verlaten.

De uitspraak van Bosz: “ Dortmund heeft geen enkele rol gespeeld bij mijn beslissing.” komt mij erg ongeloofwaardig over. Ajax wilde hem geen alleenrecht geven over het vlaggeschip van de club en dat wist hij bij het tekenen van zijn contract ook al. Hij mocht deels zijn eigen staf samenstellen en het andere deel was aan de club. Hij tekende die met zijn volle verstand. Die overeenkomst gold ook aan het eind van het seizoen en was niet anders na het seizoen.

Ik heb het wel gehad met de in mijn ogen doorzichtige, hypocriete goodwill praatjes en zwartmakerij van Ajax door Bosz.

Ook deze uitspraak weer:

"Bij Van der Sar was al heel lang bekend hoe ik erover dacht"

Geldt dat net zo goed niet andersom:

"Bij Bosz was al heel lang bekend hoe Van der Sar erover dacht"

Bosz doet hier voorkomen alsof hij als bliksem bij heldere hemel door de mededelingen van Van der Sar werd geraakt bij hem thuis. Dat hij onaangenaam verrast werd door de houding van Ajax en plotsklaps voor het blok werd gezet.

Alsof hij geen compromissen kreeg aangereikt andere aangereikt door de club, alsof de club geen oplossing zocht. Ajax was bereid om mee te denken: Spijkerman zou naar Jong Ajax gaan, Bergkamp zijn rol bij het eerste zou veranderen.

Een zielig excuus van Bosz om te gebruiken als reden van vertrek na een niet te weigeren aanbod bij een topclub. Hij was in tegenstelling tot Ajax niet bereid om tot compromissen te komen. Zijn zet lijkt duidelijk: het was alles op zijn manier en niet anders.

Ik heb hem ook niet horen zeggen wie hij als kandidaten voor zijn staf wilde. Wellicht waren dezen sowieso onacceptabel of ongewenst voor de club als opvolgers voor Bergkamp, Spijkerman, L’Ami en Rekelhof.

Hypocriet deze uitspraken. Net zoals de dubieuze rol van Henrie Krüzen in het hele verhaal, die in een uitgebreid interview daags na het vertrek hen als woordvoerder van zijn vriend en kompaan alle schuld bij Ajax legde.

Valse types in mijn ogen, Bosz en Krüzen met hun interviews om de hande in onschuld te wassen. Hopelijk is deze de laatste uit hun hoek. Gelukkig laten Van der Sar, Overmars en de overige bestuurders zich genuaceerder en minder op de man uit over de rol van Bosz in het geheel.

Deze man wordt nu door vele supporters al halfgod neergezet, als de redder van Ajax, de man die Ajax naar persoonlijk naar de EL-finale leidde, een mythologische, onbereikbare grootheid... jammer dat niet meer supporters door zijn manipulatieve praatjes en hypocriete gedraai heen prikken.

24 mei 2018 om 09:55

Juist het feit dat hij inderdaad 'ineens' de situatie onwerkbaar vond (NB: toen Dortmund zich aandoende), terwijl hij bij het tekenen van zijn contract al wist dat zijn eisen niet ingewilligd zouden worden, spreekt niet in zijn voordeel. Begrijp je betoog

Enige misstap was dat Bosz niks in die finale wist te brengen, geen plan B.

Verder genoten dat jaar zeg.

24 mei 2018 om 08:01

Voor de winterstop was het gewoon bagger en werden zowel de landstitel als de beker weggegooid. Fantastisch gepresteerd in de EL natuurlijk, maar in de Eredivisie was het vaak niet best en op de momenten dat het moest gaf men niet thuis ook na de winterstop.

24 mei 2018 om 09:36

Volgens mij hebben jullie niet goed opgelet dan, het was de eerste paar maanden niet beste door het zoeken naar de formatie en de juiste poppetjes op de juiste plaats, maar toen hy alles op de juiste plek had was het om te smullen. Psv en feyenoord helemaal van de mat spelen, is niet vele coaches gegeven. En dat in 1 seizoen, laat staan als tie er nu nog zat man man man

24 mei 2018 om 09:50

Toen de eerste paar maanden voorbij waren, was het winterstop. Wanneer heeft hij PSV precies helemaal weggespeeld? Toen we er 1-0 verloren of toen we thuis voor de winterstop terecht 1-1 speelden? Wanneer hebben we Feyenoord weggespeeld? Bij die 1-1 in de Kuip of die niet zo bijzondere 2-1 overwinning in te Arena?

Toen hij alles zogenaamd op de juiste plek had was het inderdaad smullen met die dramawedstrijden bij Excelsior of in Groningen. Onder Bosz speelden we die wedstrijden net zo kut als dit seizoen in beiden stadions. Echter wonnen we dit seizoen wel met mazzel.

Ajax liep in de eerste 2 wedstrijden van het seizoen tegen 6 verliespunten aan. Dit gaatje werd weliswaar gedicht, maar in de laatste 2 wedstrijden voor de winterstop werden het er toch weer 5 met verlies in Enschede en gelijkspel thuis tegen Psv. Daarna is Ajax nooit meer in de buurt gekomen door eigen falen op Woudenstein, in Groningen en Eindhoven. Ik heb heel goed opgelet.

24 mei 2018 om 10:54

Dat het geen 4-0 5-0 is geworden wil niet zeggen dat je niet kan worden weggespeeld, ik kijk niet naar statistieken, ik kijk puur naar veldspel en een ploeg die het betere van het spel heeft, heeft automatisch de meeste kans om te winnen. Misschien moet je niet vergeten dat younes en traore geen knikker in het net wisten te schieten, er weinig scorend vermogen was in het team waardoor de uitslagen niet groot uitvielen. Het goede veldspel was 100% te danken aan Bosz en niemand anders. En als je nog steeds denkt van niet, moet je even Vitesse terugkijken onder Bosz

24 mei 2018 om 12:46

Als ik kijk naar het veldspel dit seizoen in de thuiswedstrijden tegen PSV en Feyenoord dan kan ik niet zeggen dat het slechter of minder dominant was dan de wedstrijden die Bosz in de Arena tegen PSV en Feyenoord afwerkte. Het resultaat was ook nog eens beter.

Jouw stelling dat het niet veel coaches gegeven is om PSV en Feyenoord van de mat spelen is gewoon pure onzin. Alleen al dit seizoen is dat Ten Hag en Keizer gelukt. Feyenoord wordt al praktisch 12 jaar weggespeeld in de Arena en kan mij onder Frank de Boer ook nog wel wat wedstrijden herinneren dat de Eindhovenaren er niet aan te pas kwamen. Voor de rest had je dit seizoen Kluivert in plaats van Younes zonder scorend vermogen en is Traore vooral op voorspraak van Bosz gekomen. Als die dan geen scorend vermogen heeft, is dat vooral aan Bosz te wijten.

Men wordt blijkbaar zelfs al blij van een seizoen waarin niets wordt gewonnen. In een aantal wedstrijden heeft ajax prima gevoetbald destijds, maar het ophemelen gaat wel erg ver. Veel wedstrijden ook gruwelijk naïef ingegaan, dan wordt het allemaal heel lastig.

24 mei 2018 om 08:07

Als Supporter zou ik het kampioenschap afgeven en 2de worden als dat zou betekenen dat Ajax in een europese finale staat. Ja, het is 4 jaar geleden maar ik heb liever europees succes dan een kampioenschap.

24 mei 2018 om 08:25

Haha ik ook Europees een finale spelen is magisch. Jij tegenover de beste club in Europa die ook de finale haalt.

24 mei 2018 om 08:37

De beste club in Europa speelt waarschijnlijk in de CL

24 mei 2018 om 09:02

Dan hebben wij een volslagen andere invalshoek 😉😉

24 mei 2018 om 08:17

Jij als PSV supporter heeft het niet meegemaakt de laatste tijd om zo ver in Europa te komen. Prijzen zijn het doel maar het compenseerde zoveel dat seizoen. Ik heb uit wedstrijden meegemaakt en dat is zo geweldig. Als je zoiets meemaakt dan is het een hele leuke dag.

24 mei 2018 om 08:32

Psv atletico was achtste finale daarvoor heeft psv als laaste de halve finale cl gehaald. In een seizoen waar ze kampioen werden.

24 mei 2018 om 08:41

Dat zou kunnen maar een finale is toch vet. Op die dag kan jij de prijs pakken. Een hele beleving dagen van te voren dromen en praten. Met ze allen het vliegtuig in vroeg. Het is gewoon heel vet alles om mee te maken als geheel. De saamhorigheid is heel vet.

24 mei 2018 om 08:42

Ik vond de prestatie van PSV (met penalties verliezen van de finalist CL in de 8ste finale) ook een erg mooie prestatie. Zo dicht bij de kwartfinales!! Dus om te zeggen niet meegemaakt om zo ver in Europa te komen? Waren ook heerlijke avonden. Het is weliswaar geen finale maar aan de andere kant het is wel in de allerbeste competitie wereldwijd.

24 mei 2018 om 08:51

Psv heeft het geweldig gedaan, Ajax heeft het geweldig gedaan. Het zijn alleen Psv en Ajax die daar enigzins presteren, laten we hopen dat we dit jaar samen in Europa zitten en die punten pakken.

24 mei 2018 om 09:04

En dan niet weer beiden zwaar choken in de voorrondes zoals vorig seizoen graag

24 mei 2018 om 09:05

Heb ik weldegelijk meegemaakt, maar is voor mij een wereld van verschil met kampioen worden.

24 mei 2018 om 09:13

@kevin

''ik vond de prestatie van PSV (met penalties verliezen van de finalist CL in de 8ste finale) ook een erg mooie prestatie. Zo dicht bij de kwartfinales!! Dus om te zeggen niet meegemaakt om zo ver in Europa te komen?''

Nee feitelijk niet, daar moet je toch nog aardig wat wedstrijden voor spelen voor je werkelijk in die finale terecht komt. Dus die vergelijking staat aardig scheef tegenover de prestatie van Ajax vorig jaar. Neemt niet weg dat het ook gewoon weg knap was dat PSV verder was gekomen dan de poule fase in de CL, dat is tegenwoordig voor ons kikkerlandje al een hele opgave om daar voorbij te komen.

24 mei 2018 om 09:52

@grasveld
Huhh ik maak toch ook geen vergelijk ik zeg alleen dat ik het van PSV ook zeer knap vond. Als je het relatief bekijkt is het een zeer goede prestatie en daarom is het naar mijn inziens niet raar als ik zeg dat PSV dat betreffende seizoen ver is gekomen in Europa (ondanks de uitschakeling in de 8ste finales). Je geeft het zelf ook aan; dat gebeurt bijna niet meer in ons kikkerlandje. Verder probeer ik ook niet aan te kaarten welke prestatie (subjectief gezien) beter is maar probeer ik gewoon kenbaar te maken dat die prestatie van PSV er ook mag wezen (door sommige hier toch vaak teniet gedaan). Los daarvan vond ik het een super prestatie van Ajax en heb de wedstrijden dan ook met plezier gekeken. Hopelijk komen zowel Ajax als PSV dit seizoen goed voor de dag in de CL!!

24 mei 2018 om 08:42

Beetje zure reactie. Vorig jaar prima seizoen. Inderdaad geen prijs maar wel de EL-finale gehaald. Is voor een NL club gewoon een topprestatie die ze wel de titel heeft gekost. Jammer dat je dat niet kan zien yukka.

24 mei 2018 om 09:01

Het scheelt wellicht dat Europees voetbal (voor psv bv) mij betrekkelijk weinig boeit.

Ik denk dat Bosz de beste coach van Ajax is geweest sinds Olsen. Tuurlijk, Frank de Boer heeft meer titels binnengehaald, maar toen Bosz zijn visie begon te werken in de 2e seizoenshelft, zag je waar dit Ajax toe in staat was. Zelden heb ik bijv. Feyenoord zo kansloos weggespeeld zien worden, en werden teams als Schalke en Lyon (thuis) gewoon opzij gezet.

We weten nooit hoe hij het dit seizoen had gedaan, met het drama rond Nouri en zonder Klaassen, Traore,en Sanchez. Maar bij Bosz zag je in ieder geval altijd zijn visie en tactiek terug in het voetbal, en dat ging soms ook nog eens gepaard met aantrekkelijke wedstrijden.

24 mei 2018 om 08:24

Even sniekkie dat ze Feyenoord kansloos weg speelden. Hoera!!! En de laatste wedstrijd tegen Psv? En stond Bosz en consorten niet verschrikkelijk voor joker dat elke wedstrijd werd gezegd wij worden kampioen want Feyenoord kan de druk niet aan. Helaas voor jullie weten we beter. Nu alweer 4 jaar niks, noppie,nada. Dit jaar een Argentijnse linksback aangetrokken voor een hoop geld terwijl iedereen kon zien dat het geen grootheid is. Op zo'n leeftijd 6 clubs versleten en als je gaat googelen kom je tot een schrikbarend aantal kaarten wat hij hier voortzet. Het verschrikkelijke gebeuren met Nouri heeft zeker zijn weerslag gehad op de prestaties dit seizoen. Maar verkoop van je bloemen uit de plant kost je veel punten en hou je een verdord plantje over. Sommige spelers zijn nou eenmaal niet te vervangen in eenzelfde klasse. Maar we genieten nog van de Europa Leage van Ajax EN van de 4 prijzen in 3 jaar van Feyenoord waar Ajax er graag 1 of meerdere van had gehad.

24 mei 2018 om 08:45

Niet zo snel geraakt zijn joh, de ochtend is net begonnen, let op je hart. Die argentijnse linksback is de beste linksback van de eredivisie en daarbij kostte hij maar 4.5 miljoen 😉. Hapsie is minder waard en kostte 1.5 miljoen meer, lastig om te zeggen wat een betere keuze was.. daarbij boeit het net zo weinig hoeveel prijzen je hebt in 4 jaar als in 10 jaar, behalve Feyenoord zijn Ajax en Psv niet zo gecharmeerd van een bekert of een schaal.. die zetten hoger in, ieder jaar meedoen om het kampioenschap of in ieder geval iets presteren in Europa misschien. 😉

24 mei 2018 om 08:45

Gelukkig de jaren ervoor genoeg prijzen gehaald en een prijzenkast waar jullie nooit in de buurt van zullen komen. Snap wel dat jullie de laatste 4 jaar gebruiken na al die droogte de jaren ervoor. Kinderachtig.

24 mei 2018 om 09:03

Oh ik heb nog nooit iemand zo op zijn piemeltje getrapt zien worden zeg. Tjongejonge gozer, maak je niet zo dik. Feyenoord stelt geen fluit meer voor. Geldt ook voor Ajax en PSV dus dat gebitch is nergens voor nodig.

24 mei 2018 om 09:10

Ik heb Feyenoord met enige regelmaat zo kansloos weggespeeld zien worden, want die spelen al 12 jaar in de Arena niet meer hun eigen spel. Dus die wedstrijd vind ik niet echt een voorbeeld. Schalke en Lyon thuis, dat waren inderdaad de wedstrijden zoals we die zelden zien. Echter om op basis van die 2 wedstrijden Bosz nu de beste coach te noemen sinds Olsen vind ik wat overdreven. De minder hoog aangeschreven Martin Jol had in zijn eerste seizoen ook een fantastische 2e seizoenshelft zonder dat we daar prijzen uithaalden.

24 mei 2018 om 09:52

@patroo was dat niet die wedstrijd waarin het halve elftal van Feyenoord niet fit was en dus was gepasseerd?

Ik zeg hij is hypocriet! Teksten van Bosz na de finale: ‘Of ik er vanuit ga dat ik zelf blijf? Ja, als ik niet word ontslagen tenminste… Dat zal zo'n vaart niet lopen....’ Dan moet het niet zo verwoorden....

24 mei 2018 om 10:17

deze man is enorm hypocriet. vraag maar aan willem van hanegem. echt een achterbakse jongen. Hij moet gewoon zijn mond houden.


Was het allemaal nu zo geweldig???
Flink mazzel gehad in de E L en de competitie was nou ook niet om te gillen.
Ik vind deze trainer zwaar overschat.
Het zit mis in het elftal welke trainer je er ook voor zet.
Hoop op dit seizoen wat oudere spelers,overmars is hier toch de belangrijkste man.
Die moet een winnend elftal samenstellen,en de trainer mag het begeleiden.

Het is lachwekkend geworden die Bosz fanclub... helemaal niks hadden we. De top wedstrijden waren op 1 hand te tellen maaar we stonden wel in de finale. Pfffff een fibale die we gehaald hebben met strontmazzel

Het is op zich opmerkelijk dat Bosz niet zijn eigen staf samen mocht stellen of er op zijn minst enige vorm aan mocht geven en dat je binnen het jaar een andere trainer volledig de vrije hand geeft en zelfs een afkoopsom betaalt voor een assistent trainer. Het is prima dat je als club zijnde de assistenten zelf wil benoemen om zo de cultuur binnen je club te bewaken en niet voor iedere passant andere trainers te hoeven aanstellen, maar om binnen het jaar dan het roer volledig om te gooien, getuigd niet van heel veel visie en beleid

Ik geloof hem daar niet in dat hij zegt ik was toch gegaan anders gaat hij geen gesprek aan met vd Sar lijkt me.
Ja ook ik mis hem, wat een jaar was het zeg

Uiteindelijk is de veroorzaker (bergkamp) van het wegpesten van Bosz, nu al een tijdje op non actief gezet. En hij heeft meer bloed aan zijn handen. Ga maar na wie allemaal in zijn opdracht zijn gesneuveld. Helaas kwamen de beleidsbepalers in Amsterdam daar net te laat achter, nadat ze zijn contract voor onbepaalde tijd hadden verlengd. Nu kost het ook nog een paar centen, maar ach, daar hoeven ze bij Ajax ook niet moeilijk over te doen, met hun uitpuilende bankrekening. Gelukkig is er nu tijd voor opruiming en (deels) verandering van beleid. Namelijk het tijdig klaar hebben van een volwaardige selectie; al is dat met de huidige transfergekte best nog een hele toer. Het beste is een deadline stellen voor verkoop, maar als b.v. Man. City plotseling 75 miljoen uit wil trekken voor De Ligt, snapt iedereen wel dat Ajax dan niet kan weigeren, mits De Ligt zelf graag nog een jaartje (of twee) bij Ajax wil blijven.

Hahahaha deze man is zo een ongelooflijke rat. Vraag maar aan Willem van Hanegem. Gewoon mondje dicht over je ex werkgever die jou vorstelijk beloond heeft. Wat een enorme kwal.

Tja, wel jammer dat Ajax dat jaar geen prijs pakte. Zeker na de winterstop leken we wel onverslaanbaar in thuiswedstrijden. Er kwam iets over ploeg en publiek dat de Arena tot een onneembare vesting maakte. Erg gaaf en ook het spel was erg gaaf!! Echt genoten. Jammer dat het gros van de spelers dit niet wist door te trekken in het afgelopen seizoen. Het druk zetten, het naar voren voetballen was een lust voor het oog!

Je kunt zeggen wat je wil over Bosz, maar hij is in eeuwen de enige geweest die het altijd zo gretig, maar bijna altijd onterecht, geclaimde mooie spel bij Ajax heeft teruggebracht.
In het begin ging het moeilijk, maar in de tweede helft van de competitie was bijna elke wedstrijd leuk om te zien. Ook voor mij.
De wedstrijden in de EL waren prima. Hier en daar een beetje mazzel, maar daar heb je als NL club bijna recht op als je ziet hoe groot de achterstand is op veel Europese competities.

Stel dat Cocu na komend seizoen stopt bij Psv, dan is voor mij Bosz favoriet om hem op te volgen. Van Bommel als assistent zodat hij het daarna kan overnemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren