Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bondscoach en voorzitter doen ultieme handreiking naar Ziyech'

Laatste update:

Hervé Renard, bondscoach van Marokko, wil vrijdag om de tafel met Hakim Ziyech in Amsterdam. Ook bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa zal aanwezig zijn bij het gesprek over de situatie van de Ajacied bij het nationale team, melden meerdere Franse en Marokkaanse media. De middenvelder weigert onder de huidige trainer te spelen en Renard wil nu de lucht klaren.

Volgens verschillende media staat er een gesprek op de planning, maar het is onduidelijk of Ziyech daadwerkelijk komt. Eerder werd de middenvelder door Renard niet opgeroepen voor de strijd om de Afrika Cup. Eind mei kreeg de Ajacied wel een uitnodiging voor de oefenwedstrijd tegen het Nederlands elftal (1-2), maar bedankte hij voor de oproep.

De spelmaker wenst niet uit te komen voor zijn land zolang de Franse coach de scepter zwaait bij de Marokkaanse bond. Renard zei onlangs nog dat hij de hele discussie rondom Ziyech zat is en dreigde zelfs met een vertrek. Nu reizen Renard en Lekjaa dus af naar Nederland om een einde te maken aan de ruzie. Het is nog onduidelijk of eind deze week het conflict tussen beide partijen kan worden afgesloten.

Denk jij dat het ooit nog goedkomt tussen Hakim Ziyech en Hervé Renard?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap Ziyech opzich wel. Natuurlijk heeft Marokko ook goede spelers die veel ervaring hebben, Maar hem niet eens meenemen voor zulke belangrijke wedstrijden en hem vervolgens na dat die dat allemaal moest missen hem ineens weer op te roepen. Snap wel dat Ziyech daardoor zich zo opstelt.

28 juni 2017 om 11:46

ik ben een groot fan van de voetballer ziyech.
Toch is het in de voetbalwereld echt jniet altijd wat het lijkt.
Ik weet 1000 zeker dat Ziyech zich op 1 of andere manier heeft misdragen bij Marokkaanse elftal.
Die coach heeft erop gehint, de marokkaanse media praten daarover en geen enkele coach gaat spelers uit de Saudische competitie hoger in de pikorde zetten om voetbaltechnische reden. Renard is geen gek.
Dat ze zn wangedrag niet naar buiten hebben gebracht vind ik alleen maar getuigen van klasse.
Nu moet er zand over en moet Ziyech weer voor Marokko spleen, maar wel normaal doen ajb.

28 juni 2017 om 11:55

Je weet 1000 zeker dat Ziyech zich heeft middagen, maar je bent er nooit bij geweest en/of contact met zowel Ziyech of de BC. Okee man doe je knap dat je het dan zo zeker weet..
Kun je mij vertellen wie er volgend jaar WK word? Word het een verrassing of gaan 1 van de grote landen er toch met de winst vandoor..

28 juni 2017 om 11:56

*misdragen moet het uiteraard zijn.

28 juni 2017 om 12:05

er wordt volop in de marokkaanse media over gespeculeerd, de coach zegt erover 'niemand staat boven het team en iedereen moet zich in teambelang gedragen'.
De spelers in het team steunen Renard en niet Ziyech.
In de voetbalwereld is het bijna altijd, waar rook is, is vuur.
Verder is Ziyech nooit een makkelijke jongen geweest, dus het is ook weer niet zo onvoorstelbaar. Als hij zich voorbeeldig had gedragen hadden de mede internationals wel voor m opgenomen.
Dus jij kan als n fanboy geloven dat stoute Renard zonder enige reden Ziyech niet selecteert. Maar ik geloof dat Ziyech zich heeft misdragen tov het team in eerdere interlands, maar dat ze daar geen ruchtbaarheid aan hebben willen geven.

28 juni 2017 om 12:29

Zich was gevraagd voor een oefenwedstrijd, daar was hij aanwezig en heeft vervolgens op de bank gezeten terwijl Marokko verloor. Daar is het probleem ontstaan.

28 juni 2017 om 12:33

1000 procent zeker en geloof.... Dat zijn collega's hem niet steunen zegt niet zo veel. Bovendien je kunt het ook omdraaien, ze vallen hem niet af.
Enne. Fanboy..... Nah makkelijk

28 juni 2017 om 13:15

Clarkkent2

Toen ik dat artikel las waarin Renard zei dat niemand boven de ploeg stond, las ik het alsof hij bedoelde dat Ziyech nu niet ineens de trotse man moet spelen omdat ie er een paar keer niet bij was. Ik heb in dat hele bericht geen enkele 'hint' gezien dat Ziyech iets onoorbaars heeft gedaan terwijl hij deel van de selectie uitmaakte. Dus jij kan nu wel als een hater, om maar even in jouw taalgebruik te blijven, een of ander gerucht in de wereld willen helpen, maar doe dan niet alsof mensen die daar niet zo in geloven zo achterlijk en onwetend zijn.

28 juni 2017 om 13:18

Oh en trouwens dat medespelers argument van je is dikke lariekoek. Ziyech is voor hen een genaturaliseerde speler he, gewoon een vreemdeling. Nergens heb ik een speler hem zien afvallen, maar jij weet te concluderen dat er wel iets gebeurd zou moeten zijn. Een hoop blabla in jouw post, zonder enige vorm van bewijs. En dan anderen zo met de neus op de 'feiten' willen drukken, haha.

28 juni 2017 om 13:21

ik breng geen gerucht in de wereld, had ik die macht maar, het is al meerdere keren in de media verschenen.
Ik kan volgens jou een hater zijn, maar jij bent op zn minst naã¯ef.
Als jij denkt dan een succescoach als Renard zn veruit meest talentvolle speler voor de lol uit zn selectie houdt, dream on.
Ik geloof in het 'gerucht' en dat dat niet met veroordeling door een rechtbank in de media heeft gestaan, hoeft van mij niet. Het is gewoon common sense.

28 juni 2017 om 13:30

Dus je vindt het jammer dat je niet zomaar geruchten de wereld in kan brengen? Mijn keuze voor het woord hater is puur gebaseerd op jouw gebruik van fanboy, alsof dat een reden is om iemands betoog onderuit te halen..

Common sense of niet, je hebt gewoon geen flauw idee wat er gebeurt is en kletst uit je nek. Voor hetzelfde geld vond Renard dat Ziyech als nieuweling nog niet genoeg onderdeel van de groep was en liet ie hem daarom thuis. Ik geloof best dat Renard zo zijn redenen had, ik vind het alleen belachelijk als je doet alsof anderen er geen kaas van hebben gegeten terwijl jij zelf degene bent die gewoon maar iets roept.

28 juni 2017 om 13:40

@allen
Wat ik uit deze hele soap heb begrepen en wat bekend is van Renard.. is dat het een trainer is die graag teamspirit kweekt. Hij wil dat spelers met elkaar bezig zijn en ook open zijn.

Ziyech is meer ingetogen en afzijdig. Renard had destijds met hem gesproken en hem verzocht iets meer zijn best te doen binnen het team. Dus meer met zijn teamgenoten bezig zijn. Ziyech veranderde dat niet, en dat in de periode dat de trainer bezig was om keuzes te maken voor een komend toernooi. Hij heeft geen jaren om Ziyech te laten wennen. Ziyech moest iets met zijn verzoek doen, dat deed die niet. Renard koos voor andere spelers.

Dit was natuurlijk extra pijnlijk toen er allemaal blessures kwamen, en Ziyech maar niet werd opgeroepen. Want toen was hij niet alleen niet geselcteerd, maar meer een verbanneling. Dit kreeg een nare nasmaak en kwam veel harder aan.

Ik ken Renard verder onvoldoende. Maar van wat ik weet is het wel echt iemand die een team wil smeden.

28 juni 2017 om 13:47

@diego

Dankje, dit was dus wat ik bedoelde. Je neemt geen spelers mee naar een eindtoernooi, als je vrwacht dat zij de groepsbalans verstroren. Dan hoeft er niet eens echt een concreet voorval te zijn.

28 juni 2017 om 13:57

Waar zijn je bronnen. Ik kan niks vinden

28 juni 2017 om 14:13

@clarkkent, jij gelooft dus ook bijvoorbeeld dat mbappe in het geheim al is getransfereerd naar real, arsenal, psg en man utd? Want je weet in de voetbalwereld, waar rook is is vuur...

28 juni 2017 om 14:18

Clarkkent2, het is gewoon een principe kwestie. Ik weet toevallig wel zeker dat hij niet meer onder Renard wil spelen. Puur uit principe, al dat gezwets hiero.

28 juni 2017 om 14:32

@ferry
Eigen ego / trots, boven nationaal belang en trots van het land. Een klein kind dus. Nog niet volwassen geworden. Snoepje niet gekregen.. blijven huilen.

28 juni 2017 om 13:22

Ik snap er niets van dat als je een professional en een volwassen kerel bent, je niet aan een toenaderingspoging zou meewerken. Je kan altijd nog kijken wat daaruitkomt.

Als Ziyech dat zou weigeren, zou dat behoorlijk kleinzielig zijn.

Ik snap wel dat de bond er alles aan wil doen om Ziyech weer te laten spelen. Niet alleen missen ze nu een goede speler, dit kan ook andere spelers afschrikken die twijfelen tussen twee landen. Een voetballer kan zich zoals Ziyech wel erg verbonden voelen met het land van origine maar toch liever voor een westers land gaan omdat ze niet in zo'n situatie terecht willen komen. Dit soort dingen zie je toch veel minder in Europa.

Beste Marokkaanse speler van deze generatie. Gewoon voetballen bij het nationale elftal. Je hoeft geen vriendjes te zijn met de coach. Die blijft hooguit nog twee jaar. Ziyech gaat als voetballer nog wel 8 jaar mee. Maak je volk trots en geniet van het spelletje. Plus je hebt het marokaanse volk horen spreken tijdens de wedstrijden. Ze houden van je.

28 juni 2017 om 13:10

Ja vind je? Ik vind Mbark Boussoufa toch echt een niveautje beter. Wij horen in Nederland veel minder over hem maar in Rusland en Belgie zijn ze echt lyrisch over hem. Ik ken hem van FM maar heb hem daarna een paar keer zien spelen en toch echt een parel van een speler.

Verder is Benatia natuurlijk ook echt een absolute topper maar sukkelt hij de laatste tijd met blessures. Toch Roma, Bayern en Juve basis gehad en Ziyech kan enkel dromen van zo'n cv.

Ziyech is geweldig, maar persoonlijk denk ik dat hij baalt dat hij voor Marokko heeft gekozen. Hij zou nu bij Nederland het erfgoed van Sneijder kunnen overnemen en moet nu iedere 3 maanden ergens in Burkina Faso spelen tegen slagers. Ik vind eigenlijk dat spelers met 2 paspoorten tot hun 22ste hun keus mogen maken. Nu spelen dit soort dingen meer van een keer laten debuteren niet debuteren en dat slaat gewoon nergens op. Je moet spelen voor het land waar je wilt spelen.

28 juni 2017 om 13:47

Boussoufa is toch niet meer wat hij was.. als je dit 5 jaar geleden zei.. a la. Maar heb je de cijfers van Ziyech bij Nationale elf gezien?

28 juni 2017 om 13:50

@Roel
Marokko heeft eindelijk een fatsoenlijke bondscoach met beleid en een die er een team van lijkt te maken.

Ziyech heeft zijn punt gemaakt.

Nu zit hij te stoken en te naaien. Dit gaat ten koste van de teamapirit van Marokko. Het lijkt bijna dat Ziyech dit doet zodat Marokko een groot toernooi gaat missen. Dit zodat Renard ook een toernooi mist. Bijna zielig. Mannen praten dit netjes uit.

28 juni 2017 om 14:19

Maar waarom is het zielig dat iemand die gezegd heeft niet te willen spelen onder een bepaalde coach ook daadwerkelijk niet meer speelt onder hem? Het is allemaal leuk en aardig, maar over van bommel hoorde je hier nooit wat toen die stopte onder van basten. Ziyech heeft gewoon gezegd niet meer te willen spelen onder renard en vervolgens komt er alleen maar uit marokko berichtgeving over hoe renard en die bondsvoorzitter erin staan. Ziyech zegt er niks over. Zijn het dan niet die coach en voorzitter die lopen te stoken en naaien door constant in de media hierover te gaan praten? Hoe kan ziyech stoken en naaien zonder ook maar iets te zeggen?

28 juni 2017 om 14:30

@afcasander
Ik heb toen Van Bommel stopte ook dat bekritiseerd.

Btw.. Van Bommel stopte om hele andere redenen. Hij dekte in zone op het middenveld, en Van Basten eiste van hem dat hij zijn mannetje moest dekken. Dat kon Van Bommel niet. Een mooi voorbeeld waarin je dit kunt zien is zelfs onder Van Marwijk op het EK 2012.. tegen de Duitsers. Zoek de goals maar na. En kijk naar Van Bommel waar die zijn man laat lopen. Van Basten had in zijn tactiek een andere Van Bommel nodig.

In het geval van Ziyech is zijn houding niet in het belang van het Nationale elftal en de teamspirit. De media heeft haar invloed.

Renard zegt ook, ik kan Ziyech niet dwingen. De bondscoach selecteert de spelers die hij nodig acht. Als die spelers weigeren omdat hun ego gekrenkt is, en niet willen strijden voor het teambelang... en nationaal belang.. dan vind ik dat Ziyech juist diegene moet zijn die scheef aangekeken moet worden en niet de bondscoach.

Soms maakt een bondscoach een fout. Dat kan, maar hij moet wel kunnen verantwoorden wat hij doet. Renard is de eerste bondscoach van Marokko in - wat zal het zijn 10 jaar??? - die visie lijkt te hebben en echt een team lijkt te smeden. Ziyech heeft de les van Renard door zijn domme koppigheid niet begrepen. Maar wil als het ware Renard een lesje leren / wraak nemen. Prutser.

Knulletje Ziyech is vaker controversieel, vooral als hij zijn zin niet krijgt. Ik zou niet buigen voor hem, zo'n stempel zal hij ook echt niet drukken in dat Marokkaanse elftal.

28 juni 2017 om 11:43

Hij heeft een sterke karakter en principes die hij sterk naleeft.. Ik heb daar wel respect voor. Je moet ook eens het hele gebeurtenis vanuit een helicopter view bekijken en objectief beoordelen.

28 juni 2017 om 11:48

Precies, ik lees hier dat Renard kennelijk schuldig is aan deze patstelling. Maar wat is de rol van Ziyech in deze? Het kan ook gewoon zijn dat een bondscoach hem niet goed genoeg vindt/vond. Hij heeft het recht om hem niet te selecteren. Daar is hij bondscoach voor en afrekenbaar.

28 juni 2017 om 12:00

En dat is nu net het probleem. Als je het vanuit een "helikopter-view" bekijkt en dus objectief oordeelt, kom je tot de conclusie dat Ziyech alle deuren met problemen achter zich sluit. Dat gebeurde bij Heerenveen, FC Twente en nu Marokko.

Natuurlijk is Ziyech een goede speler, maar je zou je voor moeten stellen dat een speler in Oranje dit gedrag zou vertonen. Depay krijgt al aardig wat kritiek over het feit dat hij zich als een veteraan gedraagt. Ziyech zou denk ik bij zo'n trucje in Oranje de volle laag krijgen. Dan mag je als bondscoach best twee keer nadenken of je zo'n jongen wel in de groep wilt hebben.

28 juni 2017 om 12:54

@ Sirius, Ziyech is geen ja knikker en durft zijn mening wel te geven wanneer hij het niet mee eens is. Zelfs de voorzitter van Twente had in een interview toegegeven dat wat Ziyech zei klopte. Echter, wilde de club toch laten zien wie de baas is en hebben zij zijn aanvoerders band weggetrokken. Is dat eerlijk en rechtvaardig van de club tegenover iemand die de club meerdere keren heeft gered van een degradatie plek ? Absoluut niet! V.w.b. de bondscoach Renard, er valt gewoon niet te discusseren hierover. Ziyech is de beste man in zijn positie en hoort gewoon opgeroepen te worden. Punt uit.. Natuurlijk zijn er andere spelers die ook in zijn positie spelen die goed zijn maar toen enkele spelers geblesseerd raakte zei Renard dat hij het alsnog niet nodig vond om Ziyech op te roepen en had zelfs spelers van de Marokkaanse competitie in de selectie toegevoegd. Dat is gewoon een persoonlijke aanval op Ziyech die niet gebasseerd is op feiten en is oneerlijk tegenover hem. Voor elke actie komen er consequenties en dat maken wij nu mee. Nu moet Renard niet gaan piepen maar gewoon opstappen.

28 juni 2017 om 13:12

Onzin Ayn07, die Ziyech hype komt/kwam vooral vanuit Nederland. Destijds had hij internationaal nog bijna geen aanzien, en had hij het vooral bij een Nederlandse middenmoter/degradatiekandidaat laten zien. Dan ben je echt niet onomstreden. Dat hij minder geschikt zou zijn voor het fysieke spel van de Africa Cup kan ook een factor geweest zijn.

Volgens mij zei iedereen dat toen Ziyech niet werd opgeroepen, Marokko er meteen uit zou vliegen in de Africa Cup. Maar Marokko bleek het toen nog behoorlijk aardig te doen zonder hem. Had de coach dus toch gelijk wat dat betreft.

''niet gebasseerd is op feiten'' slaat sowieso nergens op want natuurlijk is die keuze subjectief, heeft überhaupt niks met feiten te maken. Als je niet opgeroepen wordt moet je dat gewoon accepteren, en niet kinderachtig je trots
proberen door te drammen als je een volgende keer wel wordt opgeroepen. Bondscoach beslist lijkt me, je kan het er niet mee eens zijn, maar slaat nergens op om dan niet te komen als er wel een uitnodiging komt.

28 juni 2017 om 13:24

Timmothy - je maakt jezelf echt flink belachelijk nu... Over feiten gesproken en de zogenaamde trots waar jij het over hebt, ga eens goed onderzoek doen voordat je lomp gaat reageren. Ziyech had daarvoor al enkele wedstrijden voor Marokko gespeeld, doelpunten gemaakt, gekozen als man of the match in minimal 2 wedstrijden, werd zelfs benoemd tot Best Moroccan Player of the Year in 2016 lang voordat die hele soap was begonnen.

28 juni 2017 om 14:22

@sirius, toen van bommel stopte omdat hij het niet eens was met de keuzes van van basten was het hier amper nieuws...

28 juni 2017 om 14:22

Ziyech durft inderdaad zijn mening wel te geven, dat hij daardoor zijn medespelers afvalt of zelfs te kijk zet, interesseert hem niet zo.
Je weet wel die spelers die het vuile werk voor hem opknapte zodat meneertje zich kon concentreren op zijn eigen spel en zorgen dat hij opviel.
Ook het fabeltje dat Ziyech er voor zorgde dat Twente niet degradeerde gelooft toch niemand meer in.
Sterker sinds hij weg is bij Twente is Twente een stuk sterker en spelers die in zijn dienst speelden, spelen ineens veel beter.
Nee ik ben blij dat hij weg is bij Twente.
Maar zijn mooiste uitspraak blijft toch wel dat hij met zijn hart voor Marroko heeft gekozen, iedereen die het interview heeft gezien waarin hem verteld werd dat als hij voor Marokko zou spelen hij niet meer voor Nederland mocht uitkomen weet beter.

28 juni 2017 om 14:25

@timmothy, waarom slaat het nergens op om niet te komen als je een uitnodiging krijgt terwijl je al aangegeven hebt niet meer te komen zolang die coach er zit? Je hebt al gezegd dat je niet meer komt. Dus zou het zelfs hypocriet zijn als je opeens wel komt...

28 juni 2017 om 17:18

Dus omdat hij doelpunten maak, paar keer gekozen is als Motm, dan ben je verplicht om hem op te roepen? Die feiten bedoel je?

afcasander, ja maar het gaat er dus om waarom hij had aangegeven niet meer voor die coach te willen spelen? Omdat hij een keer niet opgeroepen werd terwijl hij dacht dat wel te verdienen? En vervolgens je te gekrenkt voelen om eventuele toekomstige oproepen te beantwoorden? Ik snap best dat er meer gespeeld zal hebben, maar gaat mij erom dat iedereen het eens lijkt te zijn met ''ja, als ie toen niet werd opgeroepen, snap ik dat hij nu ook niet komt'' Dat is toch onzin?

28 juni 2017 om 11:49

Het is Ziyech zijn goed recht om tot op heden te bedanken na alles wat er is gebeurd. welke stempel moet die jonge dan drukken volgens jou? Bij Ajax is het ook gewoon een hele nette jonge die super hard werkt voor zijn team en op de training, dat zal voor zijn eigen land niet anders zijn.

28 juni 2017 om 12:06

Je kunt niet ontkennen dat Ziyech tot nu toe overal voor problemen heeft gezorgd. Als voetballer ben ik zeker een fan van zijn kwaliteiten, maar zijn karakter zit hem wel in de weg.

Tot op heden wijst niets erop dat hij bij Ajax niet hetzelfde trucje uit gaat halen, tenzij alles naar zijn zin verloopt. Voor Ajax is het te hopen dat hij gewoon goed speelt en daarmee een mooie transfer afdwingt, anders heb je er als voetbalclub je handen vol aan. Een sterk karakter is leuk, maar je moet het niet te gek maken als speler.

28 juni 2017 om 12:35

@gransveld:

Het is toch ook gewoon zo? Wat als hij nu ineens bij Ajax ook zich zo gaat gedragen omdat hij het niet eens is met de trainer? Is het dan ook nog mooi en leuk?

Is gewoon verwend gedrag, en als hij slim zou zijn zet hij zijn ego aan de kant. Zou ook beter voor zijn carriere zijn.

28 juni 2017 om 12:59

Het is zijn goed recht om te bedanken na alles wat er is gebeurd? Wat?

Volgens mij mag een bondscoach oproepen wie hij wilt. Het kan gebeuren dat je de ene keer wel wordt opgeroepen, en de andere keer niet. Dat heb je als speler maar te accepteren lijkt me. ''nee ik werd eerst niet opgeroepen dus nu kom ik ook niet'' is enorm kinderachtig en onprofessioneel.

28 juni 2017 om 13:43

Aan de andere kant: waarom zou Renard naar Nederland komen als het enkel zo is dat Ziyech zich als een klein kind gedraagd? Ik vind Ziyech zelf ook een lastige jongen, wilde hem eerst ook helemaal niet bij Ajax zien, maar zolang we gewoon niet zo veel weten, heeft het geen zin te speculeren en te roepen 'ja maar jij bent voor Ajax' of 'ja maar jij bent een Ajaxhater' etc. Persoonlijk denk ik dat beide mannen (renard en Ziyech) wel fouten hebben gemaakt in deze situatie. Tot dusver probeert Renard de hand te reiken, maar is Ziyech te trots om die aan te pakken. Verder is het voor ons gewoon heel lastig om te bepalen bij wie en wat het allemaal begonnen is.

28 juni 2017 om 13:47

@timmothy

''nee ik werd eerst niet opgeroepen dus nu kom ik ook niet'' is enorm kinderachtig en onprofessioneel.''

Wat zou jij doen als je baas je aan de kant zet door werknemers die nog niet de helft van jou ervaring bezitten? Maar je baas pas met jou in gesprek gaat als je collega's er iets van gaan zeggen, en jij je kookpunt hebt bereikt. Dan bedank jij ook, dus zo raar is dit alemaal niet.

28 juni 2017 om 14:04

@grasveld
Je begint midden in de soap.

Je zou beter zo kunnen beginnen.

De baas laat jou werk doen wat jij wilt. Geeft je verantwoordelijkheden. Doet veek moeite om je te strikken. Daarna vraagt hij aan jou om binnen jouw werk - waarin hij jou geweldig vindt - je aan bepaalde omgangsregels te houden. Renard had gevraagd binnen de selectie meer te investeren in het teamspirit en teambelang. Dan negeer je dit. Jouw baas praat met jou, en je verandert niks. Maar jouw baas heeft een doel 'een toernooi' en voor dat doel moeten de omgangsregels 'teamspirit' perfect zijn. Hij ziet dat jij dit niet belangrijk vindt en je hiervoor geen offers wilt brengen. Hij heeft geen tijd. Het team moet presteren binnen een half jaar. Dus hij moet smeden.

Dan maakt hij keuzes. Hij neemt dan iets mindere spelers, die wel alles doen voor de positieve teamspirit. Dat resulteerde in een verrassend goed Marokko tijdens het toernooi. Helaas niet met haar sterspeler.. Frankrijk offerde tijdens het EK in 1996 Eric Cantona en David Ginola op.. voor de toen nog relatief nieuwe leider die moest groeien: Zidane.

Waarom? Cantona en Ginola zouden teveel Zidane in de weg lopen binnen de selectie en zo zou hij zijn leidersrol niet kunnen nemen. In 1996 was dat maar een halve finaleplaats. In 1998 de WK-winst.

28 juni 2017 om 16:36

Als het allemaal zo verrassend goed is en Ziyech een prutser, dan snap ik werkelijk niet waarom de bondscoach en de voorzitter naar Nederland komen om met Ziyech te praten, ik zou dan zeggen hij wil niet prima wij hebben hem niet nodig einde verhaal.

28 juni 2017 om 17:15

@ wandering
Een zeer terechte vraag.

In Marokko is de media heel erg aan de kant van sterspeler Ziyech. Het publiek is meegegaan in die hetze. Iedereen denkt daar zo: als Marokko zonder Ziyech het zo goed doet.. hoe goed zal Marokko dan wel niet zijn met Ziyech. Terwijl in feite het een de ander niet hoeft te verbeteren.

Dit is ook wat Renard meermaals heeft gezegd. Ik heb voldoende goede spelers. Voor mij is er geen probleem. En wanneer ik Ziyech goed zie spelen, nodig ik hem uit. Maar als hij niet komt, moeten jullie maar bij hem zijn.

Soms wordt de invloed van de media zo groot dat je als bond iets moet doen om die angel eruit te halen. Als de media hier geen groot issue van hadden gemaakt, was het voor Renard geen enkel probleem om het zonder hem te doen.

Dit is mijn inschatting. Ik denk ook niet dat Renard Ziyech komt smeken om te spelen. Voor hem is het graag of niet.

28 juni 2017 om 17:28

grasveld, dat is natuurlijk een vergelijking van niks, het kiezen van spelers als bondscoach is iets heel anders. Komt veel meer bij kijken. Spelers kunnen bijv verschillend zijn in hoe ze in een tactisch systeem van een coach passen.

28 juni 2017 om 12:18

Jij bent zeker ook degene die zegt als ie toegeeft dat hij niet blijft vasthouden aan zijn standpunten? Ik heb respect voor mensen die zich houden aan zijn standpunten. Nu het einde toch inzicht is van Renard zou ik lekker wachten tot de volgende bondscoach, want die relatie tussen hun kan nooit meer volledig worden hersteld.

Op een gegeven moment moet het ook wel klaar zijn vind ik. Er zijn keuzes gemaakt in het verleden en daar kun je het niet mee eens zijn, maar als je graag voor je land wilt uitkomen dan kun je er ook wel een keer zand over gooien.

28 juni 2017 om 11:41

Ja, dat zou hem sieren. Maar diezelfde bondscoach zit er nog, dus ik snap Ziyech's houding ook wel weer. Ze zouden er allebei goed aan doen om het verleden te laten rusten. Maar dan nog vind ik die bondscoach gewoon volstrekt ongeschikt voor zijn functie.

28 juni 2017 om 11:44

Ik vind het wel verfrissend, een voetballer die consequent is en doet wat hij zegt. Lijkt me dan ook prima voor het Marokkaanse voetbal als hij wacht op de volgende bondscoach.

Zo'n stel schoppers wil je sowieso niet tussenspelen, dan maar wachten op een coach met iets meer elan..

28 juni 2017 om 12:32

@apcfokke:
Tot hij dit ook bij Ajax gaat doen omdat hij het ergensniet mee eens is..

Of is het dan ook nog steeds verfrissend? Gewoon verwend gedrag van hem, omdathij zijn zin niet krijgt. de coach bepaalt en niet de spelers.

28 juni 2017 om 13:03

Ook bij Ajax, als hij aankondigt iets wel of niet te doen, geen probleem. De situatie is in zoverre anders dat Ajax hem dan gewoon kan verkopen.
Dus ja, dan is het nog steeds verfrissend.

Ik vind er ook niks verwend aan. Hij is amper opgeroepen, weet dat hij een van de betere is, heeft geen vertrouwen in deze coach en wilt dan ook niet.

Ik zie niet wat daar verwend aan is.

28 juni 2017 om 17:59

Als je totaal niet met iemand door een deur kan, dan kan ik er inkomen dat je dan liever niet voor hem speelt (al blijft het wel je land).
Maar om niet te gaan onder het mom van ''ik kom niet want je had me eerder niet opgeroepen'' vind ik echt de grootste onzin ooit, en wel degelijk verwend.

28 juni 2017 om 11:46

Ziyech wilt gewoon niet voor deze bondscoach uitkomen zo simpel is het. En hij houd zich vast aan zijn punt waar ik juist wel respect voor heb.

28 juni 2017 om 18:08

@Gerard
Als Ziyech in clubverband - net na de winterstop- niet wordt opgesteld in een bengrijke europese wedstrijd (zoals F de Boer deed bij sterspeler El Hamdaoui bij Milan uit), en dat een paar keer, ook bij een blessure van een andere speler voor wie nornaal Ziyech zou invallen, en Ziyech nav deze actie zou weigeren in te vallen bij een wedstrijd tegen de graafschap, of sterker nog zou zeggen.. mijn tijd hier is voorbij of ik ga weg of Keizer gaat weg (en koste wat kost een transfer zou willen).. wat zou je dan hiervan vinden?

Heb je er dan ook respect voor? Dit is gewoon idioot.

Wat een ongelooflijke droeftoeter is die bondscoach. Eerst zijn eigen ego voorop stellen en Ziyech structureel negeren, ondanks vele blessures in het elftal. En nu alle mogelijke moeite doen om Ziyech alsnog te verleiden. Dan zit je echt op de verkeerde stoel.

Als ik de Marokkaanse bond was zou ik liever de bondscoach ontslaan en in zijn plaats een professional aanstellen. Dan heb je beide problemen in een keer opgelost.

28 juni 2017 om 18:07

''eerst zijn eigen ego voorop stellen en Ziyech structureel negeren, ondanks vele blessures in het elftal''
Zo kan je het interpreteren. Maar maakte hij niet gewoon keuzes? Ondanks blessures waren er ook nog andere kandidaten. Misschien paste Ziyech minder in zijn systeem, of had het te maken met het fysieke spel in de Africa Cup waar Ziyech misschien moeite mee zou hebben. Marokko deed het toen best aardig volgens mij, terwijl iedereen zei dat ze zonder Ziyech er meteen uit zouden liggen. Zo gek was het misschien dus niet eens.

Is het niet juist Ziyech die door destijds niet opgeroepen te zijn, juist zijn ego voorop stelt door nu niet meer te willen spelen? En Renard die tenminste een poging doet om dit te herstellen?

28 juni 2017 om 21:19

Zeker, Ziyech stelt ook zijn ego voorop. Op dat punt zijn ze allebei even erg.

Je kan zeggen dat die bondscoach nu een poging waagt om het goed te maken. Je kan ook zeggen dat die bondscoach eerst de boel volstrekt onnodig op scherp heeft gezet, en nu krokodillentranen huilt. Iedereen zal zijn eigen visie daarop hebben, en ik vind het grotendeels de fout van de bondscoach.

Heb zo'n vermoeden dat Ziyech niet zo makkelijk te paaien is. Het kwaad is al geschied en waar moeten ze nu over praten? Bovendien, laat die jongen lekker vakantie hebben in plaats van hem lastig te vallen. Die Renard wilt waarschijnlijk zijn hachje redden. Dit gesprek is door de bondsvoorzitter opgezet, dus die Renard kan niet weigeren. Heeft Ziyech helemaal niks aan..

28 juni 2017 om 14:35

Sowieso vind ik het opmerkelijk dat er constant vanuit de hoek van de bondsvoorzitter en coach in de media wordt gesproken over deze dingen. Ook alsof ze het publiek willen bespelen dat zij o zoveel hun best doen. Als je echt de intentie hebt om het op te lossen doe je dat niet en heb je dat gesprek zonder dat iemand er van weet. Maar dit doen ze al de hele tijd overigens en degene die zich stil houdt (ziyech) wordt dan ook door vrijwel iedereen als schuldige gezien na die mediatour van die 2...

28 juni 2017 om 18:15

@ Sander
Naar mijn mening is dit ee onjuiste weergave van de feiten.

Renard wil het helemaal niet over Ziyech hebben. Voor de Marokkaansr media is deze soap echter iedere keer een hot item. Het enige waar zij zich mee bezighouden is: wordt hij wel of niet opgeroepen.

Om die reden wensen ze dit probleen te sussen zodat de rust terugkeert. Ik zie echter niet dat Renard Ziyech gaat opstellen als hij niet serieus een andere houding aanneemt binnen de selectie.

Zou Ziyech nou niet enorm balen van zijn keuze voor Marokko? Hij had geen geduld om te wachten op Blind, terwijl hij dolgraag voor Oranje wilde spelen.. Nu zit hij in deze situatie. Had nu natuurlijk al lang een vaste plek in de Oranje selectie gehad anders.

28 juni 2017 om 11:47

Wie zegt dat hij dolgraag voor Oranje wilt spelen, dat is pure onzin. Ziyech wilt voor Marokko spelen maar na aanleiding van de gebeurtenissen met deze bondscoach heeft hij besloten te stoppen totdat de bondscoach weg is.

28 juni 2017 om 11:54

Heeft wel alle jeugd elftallen van Nederland doorlopen. dat hij dan ook vervolgens voor het nls 11tal wil spelen vind ik helemaal niet zo gek. Blind pikte hem niet op en vervolgens kiest Ziyech voor Marokko. Niks mis mee. Maar ik kan me voorstellen dat hij daar nu spijt van kan hebben. Kan natuurlijk over een bepaalde tijd weer anders zijn. Maar dat het pure onzin betwijfel ik ten zeerste.

28 juni 2017 om 11:57

Waarom bedankt hij dan eerst voor Marokko? Door zijn oproep te accepteren voor Oranje 'koos' hij al voor Oranje. Maar omdat hij geblesseerd raakte, werd die keuze niet definitief. Heb het idee dat het hem toch te lang duurde en daarom toch voor Marokko koos. Achteraf had hij beter voor zijn eerste keuze (oranje) kunnen gaan.

Ach Renard heeft aangegeven om graag naar een club te gaan in de Ligue 1, ik denk dat mocht Marokko niet naar het WK gaan(wat er op dit moment ernaar uitziet) Renard gaat vertrekken. Gevalletje ruzie tusssn twee kemphanen en iemand moet water bij de wijn doen.

Gewoon niet gaan Hakim eerst wordt je uitgekotst en nu willen ze je weer hebben. Doeiii zou ik zeggen

weet iemand of hij al voor Marokko gespeeld heeft anders moet dikkie dik heb proberen naar het Nederlands elftal te halen ik zou dat zeker toejuichen

28 juni 2017 om 11:56

Heeft idd al gespeeld. Ik weet niet hoe dat zit als je vervolgens toch voor een ander land wil uitkomen. Wellicht dat iemand daar meer kennis van heeft.

28 juni 2017 om 11:56

Heeft al officiële interlands gespeeld dus dat gaat niet gebeuren.

Wordt nog een leuk gesprek, volgens mij spreekt Hakim geen Frans en Renard geen Nederlands of Marokkaans

Misschien daarom een rol voor Fouzi Lekjaa als tolk?

Als Hervé Renard de oorzaak zou zijn van dit conflict had de Marokkaanse bond hem allang weggestuurd. Daarentegen gaan ze juist achter Renard staan. Dit baseer ik op het feit dat de bond Renard niet op de vingers heeft getikt nadat hij kwalitatief mindere spelers op de positie van Ziyech liet spelen, sterker nog Ziyech niet eens opriep voor de Afrika Cup. Als Renard de oorzaak zou zijn van dit conflict was hij nooit met dit selectiebeleid weggekomen. Mijns inziens is Ziyech degene die wat goed te maken heeft.

28 juni 2017 om 12:18

Eindelijk iemand die het begrijpt.

Ik heb meermalen hier op het forum gezegd. Het soap begon bij Ziyech en Ajax.

Kort samengevat; Ziyech kreeg een oefeninterland uitnodiging maar door een blessure kon hij niet spelen. Hij verbleef ook in Amsterdam. Twee dagen later speelde hij in de competitie met Ajax 90min lang. Het is duidelijk door Ajax ingefluisterd aan Ziyech om niks zeggende oefenpot een fake blessure af te melden. Hier is Renard in het verkeerde keelgat geschoten. Besloot daarna Ziyech nooit meer op te roepen.

28 juni 2017 om 14:39

Dan gaat dat problematisch worden, want ziyech ziet dat anders. Dus waarschijnlijk zal de uitkomst hetzelfde zijn als de huidige situatie. Renard die hem welbweer oproept en dit van de daken schreeuwt in de media en ziyech die 1 berichtje stuurt waarin hij zegt dat hij niet komt.

Al hal je Ziyech over om voor Marokko te spelen en Ziyech accepteert dat, maar zolang Renard daar bondscoach is gaat tussen hun nooit goedkomen. Het is kwestie van tijd, wanneer een verkeerde wissel of iets kleinzerig gebeurd dat het weer uit de hand loopt.

Er moet dus een coach komen die doet wat hij wil.
Nou dan kun je nog lachen er waren nu al veel spelers niet blij met hem

Die Renard heeft foute beslissingen gemaakt, maar als hij de moeite neemt om naar Nederland te komen, kan Ziyech het best opbrengen om hem in elk geval aan te horen.
Zo'n voetballer hoort gewoon international te zijn.

28 juni 2017 om 14:41

Als iemand een ruzie uit wil praten zou het van enigszins respect spreken als diegene dit niet van de daken in de media schreeuwt en gewoon daadwerkelijk het gesprek aan gaat. Dit lijkt meer op een mooi showtje opvoeren voor het publiek...

Kan die Renard Ziyech niet gewoon met rust laten? Ajax begint het nieuwe seizoen en dan zit je toch niet te wachten op dit geneuzel? Renard is een charlatan. Nooit langer dan 2 jaar ergens (bondscoach) geweest en verscheidene malen met trammelant vertrokken. De Marokkaanse bond doet er goed aan een andere bondscoach te zoeken. Dan is de discussie rondom Ziyech ook opgelost.

28 juni 2017 om 14:42

Waarom denk je dat ze het in de media gooien? Kunnen ze ongeacht het resultaat aan het publiek tonen hoeveel moeite ze hebben gedaan. In principe hoeven ze nu niet eens het gesprek aan te gaan. Men gelooft ze nu toch wel.

Uit principe wil hij niet meer onder Renard spelen. Hij zal pas in actie komen als Renard weg is bij Marokko.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren