Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Berichtgeving Fabrizio Romano ontkracht: ‘Hij wil nog altijd door bij Ajax’

Laatste update:

Ajax en Gabriel Misehouy zijn nog steeds in gesprek over een nieuw contract, zo meldt Ajax Showtime donderdagochtend. Volgens het Amsterdamse fanmedium, dat zich baseert op ‘bronnen rondom de situatie’, wil de achttienjarige middenvelder nog altijd slagen in de Johan Cruijff ArenA.

Fabrizio Romano meldde woensdagavond dat Misehouy een nieuw contractvoorstel van Ajax heeft afgewezen. De Telegraaf meldde daarvoor al dat de Amsterdammer niet zou hebben gereageerd op de aanbieding. Volgens Ajax Showtime spreken meerdere bronnen deze berichtgeving tegen.

“Misehouy wil namelijk nog altijd door bij Ajax”, aldus Ajax Showtime. “De creatieveling wil zich dolgraag laten zien in het eerste elftal en hoopt de kans daartoe te krijgen. Als Ajax hem die kans geeft, lijkt een akkoord over een nieuw contract een formaliteit.” Het contract van Misehouy loopt komende zomer af, waardoor het toptalent sinds 1 januari kan onderhandelen met andere clubs.

Nieuwe zaakwaarnemer
Tot dusver was Guido Albers de zaakwaarnemer van Misehouy, maar vanaf heden is dat Pini Zahavi van HAZ Sport Agency. Dat nieuws wist journalist Mike Verweij van De Telegraaf woensdag te melden. Wat de reden is van deze wissel, is vooralsnog onbekend.

Misehouy heeft zijn debuut voor Ajax 1 nog altijd niet gemaakt, en moet het dus vooral doen met optredens namens Jong Ajax. Tim van Duijn van Voetbal International meldde afgelopen maandag dat Girona namens de City Football Group op de tribune zat bij de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen FC Groningen. Volgens De Telegraaf is ook Manchester City geïnteresseerd in hem.

Dit seizoen staat Misehouy steevast in de basis bij Jong Ajax. Het Nederlands-Ghanese talent kan met zeven goals en drie assists in dertien competitieduels uitstekende statistieken overleggen. Misehouy moest dit seizoen negen wedstrijden missen vanwege een blessure.

In augustus liet Misehouy al eens publiekelijk zijn onvrede blijken over het gebrek aan kansen in Ajax 1. De jongeling zette een post op Instagram met daarbij de tekst: "Ze zeggen dat je geduldig moet zijn, maar wat als de tijd op raakt?" Misehouy verwijderde die post snel daarna weer.

Verwacht jij dat Misehouy bij Ajax blijft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik geloof er niks van dat hij wil blijven. Alles duidt op een breuk en een vertrek.

25 januari 2024 om 12:48

Het is toch bizar hoeveel mediaandacht er de laatste maanden is geweest rondom deze jongen; een jeugdspeler die deze zomer 'alweer' 19 jaar wordt, en zijn debuut in Ajax 1 nog moet maken.

Is deze jongen echt zo speciaal wat deze aandacht enigszins zou kunnen rechtvaardigen? En zo ja, waarom heeft hij dan in het kwalitatief meest armoedige Ajax van deze eeuw zijn debuut nog niet gemaakt? Enkel doordat hij nog niet heeft bijgetekend?

25 januari 2024 om 12:59

@manunitedrvp, ik vind dit een groot talent ook, hele fijne techniek, goed schot, geweldige dribbelaar. Maar dus geen loper, en ook weinig duelkracht.

Denk dat zijn probleem is dat de laatste jaren dit soort spelers bij Ajax moeilijk doorkomen, kijk naar Unuvar, die heeft ook nauwelijks kansen gekregen, en je ziet dat meer van dergelijke talenten ook moeite hebben om de stap naar ED voetbal te maken.

Rayana Bounida heeft daar in de jeugd nu al last van, dribbelen, schieten, gogme, hij is daarin beter dan vrijwel zijn gehele generatie in NL, maar fysiek kan die door de brievenbus waardoor hij niet zijn surplus aan talent kan omzetten in dominantie op het veld. Xavi Simons had dit ook, tot dat bij hem het kwartje viel en bij PSG serieus is gaan bouwen aan zijn fysiek. Toen hij echt veel sterker is geworden, kwam het samen bij PSV.

Veel van die jongens worstelen daarmee. Talent alleen is niet genoeg, ook niet in de eredivisie. Nogmaals kijk naar Unuvar, die jongen heeft echt meer talent als het gaat om gogme, techniek, scorend vermogen dan bij wijze de helft van de selectie van Twente bij elkaar, maar hij weet dat niet te vertalen naar dominantie op het veld. Sem Steijn die bij wijze van nog geen 10% van zijn talent heeft, is duidelijk verder in zijn ontwikkeling.

25 januari 2024 om 13:11

Thanks voor de info! Dat klopt, vooral bij Unuvar is het toch opmerkelijk; dat zijn zeer goede voetballende vermogen zijn zwakke fysiek niet genoeg kan compenseren.

Kan je Misehouy (kwalitatief) een beetje in hetzelfde rijtje scharen als Sontje Hansen? Ook toch een van de betere toendertijd in de jeugd, maar daarna ook niet die (definitieve) stap weten te maken naar Ajax 1.

25 januari 2024 om 13:33

Helemaal mee eens Amsterdam4. Je ziet in de jeugd dat op basis van die techniek de spelers heel ver komen, maar door het gemis aan fysiek, startsnelheid en loopvermogen, er maar weinig vervolgens doorbreken. Daar moet meer aandacht aan worden besteed. Wat dat betreft zou Ajax nu Lequincio Zeefuik moeten vastleggen in plaats van Rijkhoff terughalen bij Dortmund. Voetballend is Zeefuik de mindere, maar fysiek staat er wel iemand van 1,92 in je spits. Die is en gevaarlijk bij hoge ballen en kan verdedigend ook uithelpen. Dat deed Haller in zijn tijd ook. Die Zeefuik is 19 jaar en gaat die 1 tot 2 miljoen die je Volendam moet betalen, altijd wel weer opleveren. Persoonlijk denk ik zelfs dat hij beter is dan Akpom.

25 januari 2024 om 13:36

ik vind Misehouy het grootste talent van zijn lichting. Sontje Hansen vond ik ook erg goed, maar Misehouy zou ik tussen een Hato (dat is wel grootste talent van NL imo, als die deze lijn doortrekt doet die volgend jaar mee voor golden boy denk ik) en Sontje in plaatsen. Die laatste heeft echt mentale/motivatie issues gehad, waardoor het echt ver weg zakte. In zijn laatste Ajax-jaar viel het kwartje een beetje, die is toen echt weer gaan werken.

Denk dat die niet heel lang bij NEC gaat blijven, misschien nog een jaartje nodig, en dan denk ik die NEC ontgroeid zal zijn. NEC is denk ik echt geweldige leerschool voor hem, daar ben je niet meer een talentje wat lekker mee kan hobbelen, er moet wekelijks gestreden worden voor de punten, en als jij dat met 30% inzet denkt te doen, dan ga je van een koude kermis thuis komen. En terecht. Denk dat hij dat enorm nodig heeft.

25 januari 2024 om 13:47

@spetterson, ja. Ik denk dat voetbal ook wel wat veranderd is de laatste jaren, 10 jaar geleden kon je als echt pure technicus nog behoorlijk ver komen. Vrijwel alles wat nu in de top speelt is minimaal een redelijke atleet.
Tijd dat je zonder echt atletische vermogens kon overleven als aanvallende middenvelder of aanvaller is wel voorbij imo.

Ten aanzien van Zeefuik, ik zie dat wel wat anders. Zeefuik doet het heel aardig bij Volendam, die is wel klaar voor een club als Twente. Bij Ajax zijn ze op zoek naar een spits voor Jong Ajax, die 3e spits kan zijn voor het eerste. In de praktijk betekent dat dus 25 potjes KKD spelen in een jong team, daar gaat Zeefuik geen zin meer in hebben, Rijkhoff speelt daar O19, die wil wel betaald voetbal spelen in NL en af en toe kans krijgen in de ED.

Akpom is veel te duur voor wat hij brengt, maar is denk ik uitstekende invaller die wat kan forceren voorin. Dat is een vrij specifieke rol, heel anders dan basisspeler zijn, en in die rol zie ik niet zoveel betere in de ED. PSV bijv heeft geweldige bank, maar ook die hebben qua dit specifieke profiel er niet een van dit niveau zitten. Wel veel andere geweldige reserves zoals bijv 2 rechtsbuitens van topniveau waarvan je er dus maar 1 tegelijk opstelt. Ajax heeft er daan geen 1 van.

25 januari 2024 om 14:41

Verschil van mening moet er zijn. Ik zie in Zeefuik een betere spits dan Akpom. De kans bestaat dat Brobbey komende zomer vertrekt naar een buitenlandse club en in ieder geval de zomer erna. Dan is een Rijkhoff niet geschikt om de rol van Brobbey over te nemen. Een Zeefuik zou dat wel kunnen omdat hij daar het fysiek al voor heeft. Mijn voorkeur gaat derhalve uit naar het verkopen van Akpom of verhuren met verplichte optie tot koop. Vervolgens koop je Zeefuik en kijk je hoe zich die ontwikkelt. Maar als gezegd, verschil van mening kan altijd.

Eindelijk eens een fatsoenlijk bericht over Ajax, het is hier zo langzamerhand Feyenoord-PSVzone.On: lijkt me niet dat Ajax nog langer energie in deze man moet steken. Doe dat maar in spelers die wel dankbaar zijn voor de genoten opleiding.Off maar leuk om te melden: Higler en Ruperti hebben zaterdag Heracles-Ajax. Laatstgenoemde is 4e official. Top

25 januari 2024 om 12:10

Het was Henderzone dus vind dit eigenlijk veel beter.

25 januari 2024 om 12:14

Hahaha waarheid.

25 januari 2024 om 12:25

Mag toch hopen dst je eerste zin niet serieus bedoeld was? 50 procent van de artikelen hier gaan over ajax. Zelfs artikelen over een nieuw tv scherm in de arena word hier neer gezet.

25 januari 2024 om 12:33

In dat kader is het wel jammer dat op de foto bij dit artikel nog de oude schermen staan.

25 januari 2024 om 12:38

Hoezo, het is toch een schande dat het de afgelopen 2 dagen alleen maar over feyenoord, psv en de knvb beker gaat? Ajax heeft schijnbaar onlangs henderson binnengehaald, een vrij grote naam binnen de voetbalwereld, en daar hoor je nauwelijks wat van

25 januari 2024 om 12:39

Bloedserieus mag ik hopen, sarcasme heeft geen plaats op Voetbalzone, louter serieuze reacties.

25 januari 2024 om 13:44

Precies, het zou pas relevant worden als de mening van Henderson wordt gevraagd over het penaltymoment. Hoe is het verder eigenlijk met Frenkie de Jong, hoor je ook niks meer van.

25 januari 2024 om 12:38

Inderdaad zeg… had al bijna mijn account opgezegd. Al dat gemekker over wel of geen penalty.. het zal mij gestolen worden! Laat ze eens dingen posten die echt belangrijk zijn. Zoals wat voor koffie drink Jordan smorgens?

Dan is het te hopen dat hij eens de kans krijgt en zich kan laten zien. Dit Ajax is momenteel voor talenten wel echt een grote kans. Jongens als Banel en Martha hadden er een paar terug zeker niet bijgekomen en krijgen nu de kans om te overtuigen.

25 januari 2024 om 12:25

En de grap is: dat zijn niet eens talenten. Halen beide nauwelijks het niveau van Jong Ajax. Dat is bij Misehouy wel anders.

Laat hem invallen tegen Heracles en kijk dan maar of hij verlengt. Zo ja, mooi. Zo niet, weten we ook genoeg.

Gewoon een tactiek zoals Brobbey, Rijkhoff, Kluivert en tig anderen voor hem al gebruikten... Gewoon een dikkere aanbieding uit het buitenland binnen hopen te halen zo...

25 januari 2024 om 12:26

Hoe weet je dat? Vooroordelen zijn nergens op gebaseerd zolang je geen details kent.

25 januari 2024 om 12:37

Waarschijnlijk is Dennis al wat langer Ajacied en heeft dit vaak genoeg voorbij zien komen. Niks met aannames te maken maar met ervaring.

25 januari 2024 om 12:39

Niemand kent hier details dus zullen we dan maar een slotje op dit topic zetten? Of mag je je gevoel tegenwoordig ook al niet meer uitspreken

Als hij zo graag had willen blijven was er toch al lang tot een overeenkomst gekomen of had het in ieder geval dicht bij elkaar gelegen? Heb niet het gevoel dat dit de goede kant op gaat maar goed ik kan het ook zeker mis hebben!

Misehouy laten gaan. Die wil blijkbaar niet verlengen (anders had hij het allang gedaan) en doorschakelen naar Babadi (die wil blijkbaar niet verlengen bij Psv).

25 januari 2024 om 12:27

Babadi vind ik overigens talentvoller dan Misehouy

Mag hij helemaal zelf weten. Als hij denkt dat hij zichzelf in de basis gaat spelen bij City of een andere grote club laat maar zien dan. Kon nog wel is vies tegenvallen maar ik hoop voor hem dat het lukt. Ik lig er niet wakker van hoe groot het talent ook is. Voor hem een hoop anderen die wel graag het 1e willen halen

Ik heb dit gevoel wel vaker met dit soort gasten gehad.. als het zo lang moet duren omdat ze allerei eisen lopen te stellen neem er gewoon afscheid van. Ik ben zn naam even kwijt maar een aantal jaar terug moest ook een talent zo nodig naar real madrid en een ander naar City en uiteindelijk zijn ze niet zo goed als ze zelf vooral denken. Als ze niet begrijpen wat een ongelofelijke kans ze krijgen bij Ajax.. lekker laten gaan.

25 januari 2024 om 19:07

Mink Peeters was dat. Ja daar is vrij weinig van gekomen. Heel wat uitleenbeurtjes, daarna ergens in 3e rangs competities en intussen in de Ver. Arabische Emiraten terecht gekomen. Zal vast wel een leuke boterham verdienen, maar je verwacht toch meer van zo'n jongen met PSV, Ajax en Real Madrid in je jeugdjaren op je CV.

Als ik de gasten van de Pantelic podcast moet geloven dan was Guido Albers al een tijdje klaar met de extra eisen die de aanhang van Misehouy steeds stelde. Dit zou ook de reden zijn dat hij van zaakwaarnemer is geswitcht.

Ik zou zeggen lekker laten gaan deze jongen, ja het is een groot talent maar dit betekend niet dat hij alles maar moet krijgen.

Wie haalt het wel als groot talent via buitenland? Dat duurt meestal ook jaren en aantal clubs, zelfs iemand als Ake, Malen, Zirkzee nu etc. Braaf is voorbeeld van hoe t ook kan, Chong loopt nog ergens te ontwikkelen.. Becker doet t nu wel weer leuk maar ook andere route gekozen (vgl met Hansen)
Geld vergoedt veel natuurlijk. Voor de rest is het bikkelen. Enfin, zie ze liever in NL, verhuur voor paar jaar want aantal hebben echt potentie. Maar goed, dat is financieel minder interessant denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren