Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-banneling kan emoties niet voor zich houden en meldt zich op Instagram

Laatste update:

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor Gabriel Misehouy, die merkbaar baalt van zijn verbanning bij Ajax.

Het valt Gabriel Misehouy zwaar dat hij niet langer welkom is bij Ajax. De achttienjarige middenvelder, die uit zijn contract loopt in Amsterdam, heeft dat in geuren en kleuren laten weten op Instagram.

Misehouy plaatst daar via de Story-functie beelden van een van zijn optredens, begeleid door de tekst 'miss the game' (mis het spelletje).' Vermoedelijk kan hij dat 'spelletje' komend seizoen pas weer spelen.

Omdat Misehouy nog altijd niet verlengd heeft, heeft Ajax hem namelijk verbannen van 1) de training van de hoofdmacht en 2) het spelen van wedstrijden voor zowel het beloftenteam als Ajax 1. De verwachting is dat de groeibriljant niet meer gaat bijtekenen, mede vanwege zijn exorbitante contracteisen.

Misehouy eist, aldus De Telegraaf, een bepaalde hoeveelheid speelminuten én speeltijd tijdens de grote wedstrijden. Ook zouden de rechtspoot en zaakwaarnemer Pini Zahavi een flinke salarisvergoeding aangeboden willen zien.

Waarschijnlijk blijft Misehouy dus zonder officieel debuut in Ajax 1. De geboren Amsterdammer, die volgens Transfermarkt één miljoen euro waard is, kwam wel 44 maal uit voor Jong Ajax.

Daarin was Misehouy goed voor elf treffers en vier assists. Zijn laatste wedstrijd speelde hij op 22 januari, tegen FC Groningen (0-1 verlies).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien toch stiekem iets van spijt? Het harde spel levert nu niets op, hopelijk komt er van de zomer een mooie club waar die kansen krijgt maar dit zegt al een hoop over de persoon maar zeker over de mensen achter de schermen bij hem.

1 maart 2024 om 14:50

Als hij denkt dat hij het niet van Hlynson kan winnen dan is hij misschien niet zo goed. Hij zit in de perfecte situatie. Team draait niet en er is geen geld. Daarbij speelt zijn concurrent zwak.

1 maart 2024 om 15:29

Exact. Misplaatste eisen, terwijl je alle omstandigheden hebt om je te laten zien. Slecht management dan ook trouwens!

1 maart 2024 om 15:29

Hopelijk? ik hoop van niet. Laat dit eens een keer een les zijn. van mij mag hij het een jaartje bij AFC proberen.

Ben ik de enige die clubs die dit doen niet begrijp? Ik vind het al raar dat dit kan. Dat zijn toch gewoon jongens die op dit moment nog een contract hebben?

1 maart 2024 om 14:18

Hij mag toch ook gewoon trainen bij Jong Ajax? Je bent niet verplicht al je spelers speeltijd te geven.

1 maart 2024 om 14:20

Wat begrijp je er niet aan? Die jongen ziet zijn toekomst niet bij Ajax dus stopt Ajax met investeren in hem. Lijkt me toch vrij logisch.

1 maart 2024 om 14:57

Ajax investeert in de club Ajax, door dit seizoen zo hoog mogelijk te eindigen, en daarvoor alle mogelijke middelen te gebruiken.

Wat is dit voor kleine club mentaliteit, de beste spelers moeten spelen, 1 maand contract, 10 jarig contract, van mijn part gebruiken ze spelers zonder contract als het kan, het maakt allemaal geen bal uit. En als middelmatige spelers als Taylor , Tahirovic en Hlynsson week in week uit slecht kunnen spelen, moet deze speler die bekend staat als een toptalent toch wel een kans kunnen krijgen. Mocht hij het niet waar maken, oke dan komt hij gewoon kwaliteit te kort, maar een speler niet op stellen omdat hij uit zijn contract loopt, kom op nou bezopen.

1 maart 2024 om 15:14

@cr7_arsenal, inderdaad. Zo'n Martha kan er niks van en die loopt ook gewoon uit zijn contract deze zomer

1 maart 2024 om 15:18

Als het een vedette is kan ik dat begrijpen, maar een jeugdspeler die niet eens zijn debuut heeft gemaakt? Als hij op die manier met je kan spelen en je hem zoveel macht gaat geven kan je de club binnen de kortste keren opdoeken.

1 maart 2024 om 15:28

@cr7_arsenal - We hebben het hier over een 18-jarig talent. Zoveel gaat die ook niet toevoegen aan Ajax op dit moment. En is het niet bezopen dat zo'n talent met exorbitante salariseisen komt waar een Nederlandse club logischerwijs nooit aan zal voldoen?

1 maart 2024 om 15:31

zeker...maar waarschijnlijk is hij niet de beste en stelt wel hoge eisen

1 maart 2024 om 15:37

@sirius, wij verwachten ook niet dat hij als een Xavi Simons, Ajax eigenhandig op zijn rug neemt en iedere wedstrijd zelf bij 2 doelpunten betrokken is maar hij is echt wel beter dan een Martha op rechtsbuiten of een inmiddels oververmoeide Hlynsson in de laatste minuten. Ook al zou die maar bij 1 goal meer betrokken raken, dat kan wel het verschil zijn tussen plek 4 en plek 5.

1 maart 2024 om 15:46

Sirius, ik zeg nergens dat Ajax aan zijn eisen moet voldoen, dat is aan Ajax.

Maar dat ze moedwillig geen gebruik maken van een speler, die wellicht een toevoeging kan zijn voor het huidige seizoen, vind ik bezopen. Het middenveld is week in week uit een van de zwakkere van de hele eredivisie. Dan zou ik als Ajax zijnde toch gebruik maken van iemand die te boek staat als een toptalent.

Sportief succes hoort voorop te staan bij een organisatie als Ajax. Ik kan me nog herinneren dat een paar jaar geleden een 18 jarige Brobbey uit zijn contract liep, maar hij toch een nodige bijdrage leverde aan het kampioenschap.

1 maart 2024 om 16:06

Vind dit altijd een lastige discussie. Je spreekt met elkaar een contract af met elkaar en dat moet je tot het einde respecteren. Oftewel laat deze jongen gewoon voetballen tot het einde van zijn contract.

Aan de andere kant als hij niet wil bijtekenen omdat Ajax niet aan zijn eisen wil voldoen begrijp ik dat ze geen energie meer in hem willen steken. Maar het lijkt alsof ze hem willen straffen omdat hij niet wil bijtekenen. Maar dat recht heeft die jongen toch?

Als hij einde contract is en hij is niet goed genoeg en hij wil blijven kan hij Ajax ook niet dwingen een nieuw contract af te sluiten.

Het is een beetje alsof je een huurcontract hebt waar je 3 maanden voor de einddatum uit je huis gezet wordt omdat je ergens anders een nieuw huis hebt gekocht. Dat kan ook niet.

1 maart 2024 om 16:29

"het is een beetje alsof je een huurcontract hebt waar je 3 maanden voor de einddatum uit je huis gezet wordt omdat je ergens anders een nieuw huis hebt gekocht. Dat kan ook niet."

Nah, niet echt toch? Die vergelijking zou pas opgaan als hij niet meer zou mogen trainer en/of geen salaris zou ontvangen, dan wordt zijn contract immers niet gerespecteerd. Maar dat is niet het geval. Misehouy heeft het erg hard gespeeld met exorbitante salariseisen, eisen betreft speeltijd in het eerste elftal, etc. Als 18-jarige jongen zonder enige staat van dienst ben je totaal niet in de positie om zulke eisen te stellen: gegokt en verloren dus.

1 maart 2024 om 17:24

@soccerskins

Zou je hetzelfde zeggen over spelers die er met de pet naar gooien omdat ze hun toekomst niet bij Ajax zien?

Of is dat niet professioneel?

1 maart 2024 om 17:51

Ajax investeerde jaren in hem. Hij wilt niet bijtekenen zodat hij makkelijker bij een grote club terrecht komt en meer geld gaat verdienen omdat het de club geen transfersom kost. Iedereen kan Ajax afzeiken maar jullie moeten realistisch nadenken. Hij voelt zich te groot en wilt eisen die nergens op slaan. Die jongen is 18 en heeft nog nooit een wedstrijd voor Ajax 1 gespeeld. Daarbij zijn zijn statistieken in Jong Ajax nou ook niet abnormaal goed. Er zijn grotere talenten bij Ajax geweest die voor veel minder akkoord gingen. En zoals meerdere zeggen, als je jezelf zo goed vind laat het dan ook zien. Teken bij (want ze verdienen onderhand meer in een maand tijd op die leeftijd dan wij in een jaar dus zielig hoef je hem echt niet te vinden) en laat zien dat je de betere vent, nu is indd je kans. Ben blij dat Ajax zo handeld. Ondankbaar is het.

1 maart 2024 om 22:36

Precies en als die jongen een paar wedstrijden (als invaller) heeft gespeeld zal je zien dat hij alsnog een contract tekent. Zie je toch ook bij Babadi. Bosz stelt hem gewoon op ondanks dat ook hij evt. uit zijn contract loopt en eigenlijk teveel centjes vraagt. Maar daar zwakke de eisen al af en gaat hij in alle waarschijnlijkheid bijtekenen. Was hij verbannen had hij echt niet meer getekend.

1 maart 2024 om 14:20

Omdat Ajax er niks meer aan heeft om hem op te stellen. Dan geven ze terecht voorkeur aan jongens die niet weggaan. Daarnaast wordt hij gewoon doorbetaald.

1 maart 2024 om 18:35

Volgens mij kan Ajax best een creatieve speler op het middenveld gebruiken.
Je moet toch gewoon je beste spelers opstellen, nu zien we wekelijks mindere talenten als Hlynsson, Martha en Banel.

Je moet inderdaad die jongen niet opstellen om hem een plezier te doen of om hem klaar te stomen voor de toekomst zoals wel vaker wordt gedaan met jonge talenten. Maar als hij nu een toegevoegde waarde kan zijn is het gewoon dom om hem op de bank/thuis te laten. Dan verlies je kennelijk liever dan dat je je beste spelers op stelt.

1 maart 2024 om 18:56

Nou winnen of verliezen zal niet liggen bij het opstellen van een 18 jarig talent die nog niet op eredivisie niveau heeft gespeeld. Dit soort jongens speeltijd geven is vaak onderdeel van de investering die je stopt in zo n speler aangezien de meester er niet direct staan.

Deze jongen gaat niets meer opleveren en de kans dat hij het verschil gaat maken is echt nihil.

1 maart 2024 om 14:23

Een contract hoeft toch niet te betekenen dat je hem hoeft te gebruiken. Het is wel een plicht om hem te betalen zolang hij onder contract staat. Ik begrijp deze keus wel, ook als signaal naar andere jeugdspelers. Als je nu toegeeft is het hek van de dam.

1 maart 2024 om 14:37

Dit is een vorm van chantage. Teken dat contract of anders treiteren we je net zolang tot je weg bent.

Als speler mag Misehouy niet aan werkweigeren doen (en dat lijkt hij ook niet te doen), maar andersom zou je ook het een en ander mogen verwachten.

Ik vind dit niet een manier waarop een nette werkgever met een 18-jarige omgaat.

1 maart 2024 om 14:40

Ajax houdt zich toch gewoon aan de contractuele verplichtingen? Daarin staat nergens vermeld dat een speler een dusdanig aantal minuten moet worden opgesteld. Zolang ajax gewoon het salaris van die jongen overmaakt zie ik niet in waarom dit chantage is

1 maart 2024 om 14:42

Netjes is het wellicht niet direct, maar Ajax kiest voor spelers waarvan ze nog '' toekomst '' zien. Ik zie het probleem niet zo.

1 maart 2024 om 14:45

Hij mag toch gewoon mee trainen en wordt nog gewoon betaald. Waarom zou je een speler opstellen die volgend seizoen toch gratis weg is.

1 maart 2024 om 14:47

Heel leuk voor de toekomst, maar nu moet er gewoon punten gepakt worden, want de prestaties vandaag de dag, bepalen hoe de toekomst volgend jaar er uit kan zien. En als Misehouy daar een handje bij kan helpen, moet je dat als Ajax zijnde altijd doen. Zeker als je een club met ambitie bent. En zijn ‘concurrenten’ zijn nou ook niet bepaald wereldtoppers. Liever nog een half jaar gebruike maken van Misehouy, die dan weg gaat, dan Taylor en Hlysson die nog jaren bij de club blijven.

1 maart 2024 om 14:47

Wie heeft er nou recht op speelminuten? Zelfs bij de amateurs loop je, afhankelijk van het niveau, de kans om heel het seizoen geen minuut te maken. Zo werkt dan nu eenmaal. Zou anders zijn als bij hockey waar je onbeperkt kan wisselen.

1 maart 2024 om 15:04

Raar. Hij stelt exorbitante eisen waar geen 1 club aan wil voldoen. Als jij tegen je werkgever zegt dat je alleen wil blijven als hij je nu alvast beloofd dat je bij de grote onderhandelingen mee mag doen terwijl je nog niet aantoonbaar op dat niveau bent, gaat hij ook niet meer in je investeren. Dat is hier net zo.

1 maart 2024 om 15:16

@derooney, denk je nou echt dat hij en zijn team zo dom zijn om met eisen te komen waar geen een club aan wil voldoen? Hij eist het juist omdat hij weet dat ze het hem elders kunnen bieden.

1 maart 2024 om 15:16

Als mijn werkgever door mij thuis te laten zitten mogelijk zijn eigen winst verminderd, reken er daar maar op dat mijn werkgever mij gewoon aan het werk laat tot mijn contract voorbij is. Je betaald hem dit seizoen toch al, dus dan kan je hem beter maar gebruiken, mocht je daar dit seizoen baat bij hebben.

Kijk naar Brobbey, die liep uit zijn contract, maar heeft tot de laatste seconde gespeeld, want daar had Ajax het meeste baat bij. Maarja toen was Ajax nog een echte topclub, waar sportief succes vooraan stond.

1 maart 2024 om 15:21

Dit werkt twee kanten op. Die jongen komt met exorbitante salariseisen die totaal niet overeenkomen met zijn prestaties. Het staat de club vrij om gebruik te maken van zijn diensten. Het is niet per se netjes, maar ik kan me ook voorstellen dat je geen energie en middelen meer wilt steken in een 18-jarig talent dat deze zomer toch de deur achter zich dichttrekt.

1 maart 2024 om 15:48

Heb je de tekst gelezen? Misehouy eist niet alleen speeltijd in het eerste maar ook in topwedstrijden anders tekent hij niet bij en verdiend Ajax niks aan hem. Wie doet dan aan chantage? En het slaat nergens op. Als een speler van Man City speeltijd eist, wat denk je dat Guardiola dan zegt? "ja is goed" of "ik bepaal de opstelling en als het je niet bevalt is daar de deur?" Ik denk het laatste. En dan hebben we het over bewezen wereldspelers. Wie is Misehouy om dat te eisen? Benieuwd of zijn volgende club daar wel akkoord mee gaat. Ik verwacht van niet.

1 maart 2024 om 15:54

Als je goed genoeg bent dwing je zelf speeltijd af nietwaar. Alsof Mbappe of Haaland iets hebben opgenomen over speeltijd in hun contract. Dat is niet eens een onderwerp

1 maart 2024 om 17:31

@sirius

Maar als spelers die vertrekken er met de pet naar gooien is de wereld altijd te klein.

Jij hebt tenminste de nuance om door te hebben dat het niet netjes is. De meesten hier zijn hypocrieten. Toen Brobbey niet bij wilde tekenen getuigde het van van alles over Brobbey, maar andersom blijkbaar niet.

1 maart 2024 om 17:54

Chantage is dat hij niet wilt bijtekenen terwijl er een heel goed contract klaar ligt. Het is te gek voor woorden wat ze die jeugdspelers betalen. Je vergeet de jarenlange investering van Ajax en dan niet bijtekenen omdat hij zich te goed voelt. Doe normaal joh. Ik denk dat wij het voor 1/4 van zijn salaris doen. Als het niet minder is.

1 maart 2024 om 14:44

Het is ook gewoon super dom, in deze barre tijden moet je alle mogelijke spelers inzetten om nog wat van het seizoen te maken. Misehouy stond veel hoger aan geschreven dan een Taylor en een Hlysson. Een club met ambitie, die stelt liever een betere speler op met een half jarig contract, dan een slechtere speler met een 10 jarig contract. Maar bij Ajax draait het momenteel om andere dingen

1 maart 2024 om 15:05

Ik betwijfel of hij echt hoger wordt aangeslagen dan de andere spelers. Als dat zo was, had hij allang de kans in Ajax 1 gekregen.

1 maart 2024 om 15:18

Nou, dat laatste is bij Ajax toch al een tijdje geen zekerheid meer? Er worden spelers opgesteld met veel minder potentie (martha, Banel, …), of spelers aangetrokken en opgesteld met niet al te hoge kwaliteiten, maar waar ook nog restwaarde moet worden terug gehaald etc. Al met al is het landschap er voor hem niet beter op geworden. En dan ook nog zulke eisen stellen….tja…

1 maart 2024 om 15:23

Dat is totaal niet relevant. Taylor en Hlynsson hebben al meer fysieke inhoud en zijn wat jaren ouder. Ook dat speelt een rol. Anders had die jongen al veel eerder gespeeld. Verder kun je je afvragen wat die jongen acuut gaat toevoegen en als hij niet wenst bij te tekenen, hoef je ook geen rekenschap te houden met toekomstige potentie.

1 maart 2024 om 15:06

En wat staat er in dat contract? Een beperkte duur en een afgesproken vergoeding.

En ajax houdt zich vermoedelijk netjes aan de gemaakte afspraken, maar doen begrijpelijkerwijs ook niet meer dan dat.

1 maart 2024 om 15:30

Hij mag gewoon trainen hoor, alleen niet spelen

1 maart 2024 om 16:34

Als zo lees niet de enige maar redelijk in de minderheid. Wat begrijp je hier niet aan. Hij laat zn contract aflopen. Vind t eerder beetje raar dat jij deze reactie van hem blijkbaar goedkeurt.

1 maart 2024 om 18:46

Ik begrijp het ook niet.
Dit soort maatregelen hebben nog nooit ergens gewerkt, en werken zelfs alleen maar averechts. Niet voor niets dat Overmars er bijvoorbeeld heel bewust van is afgestapt.

Daarnaast moet je toch gewoon werken met je beste spelers.
Hij zat niet voor niets bij de selectie en zat tegen zijn debuut aan voordat hij geblesseerd raakte. Het signaal wat je daarmee af geeft is toch dat je liever verliest dan dat je je beste spelers opstelt.

Ik zou deze maatregel begrijpen op het moment dat er niets meer op het spel staat. Je hoeft hem geen minuten te gunnen zoals wel eens gebeurd met jonge talenten. Maar als hij een meerwaarde kan zijn voor de huidige selectie heeft Ajax zichzelf er ook mee en daar begrijp ik helemaal niets van.

1 maart 2024 om 21:37

Ik ben iig bij dat, ondanks de uitkomst, dat psv het anders aanpakt met Babadi.

Waarom denkt mijn werkgever nooit zo ?! Mij zul je niet horen piepen als ik niet meer mag werken maar wel doorbetaald krijg.

ON: Hij heeft genoeg kansen gehad, hoog ingezet en verloren. Wens hem veel succes bij zijn volgende club, maar ik betwijfel of er grotere clubs dan Ajax zijn, die hem wel zo'n groot salaris en veel speelminuten kunnen beloven, zwart op wit.

Ik begrijp Ajax 100%. Wat gaat Misehouy spijt krijgen zeg. Geboren in Amsterdam, vanaf zijn 7e bij Ajax, zeker de potentie om minuten te gaan maken bij Ajax 1 en dan laat hij het zo eindigen. Zonde zonde zonde!

1 maart 2024 om 14:48

Ach dan kopen ze hem over 2 jaar toch terug voor een aantal miljoenen

1 maart 2024 om 14:58

Dat is natuurlijk ook weer zo. Kunnen we stellen dat Ajax een liefdadigheidsinstelling is?

1 maart 2024 om 15:06

Als hij daarna vervolgens weer voor het veelvoudige wordt doorverkocht is dat geen probleem toch? Voor Brobbey lijkt hetzelfde te gaan gebeuren in de toekomst. Rijkhoff is natuurlijk nog afwachten.

1 maart 2024 om 15:30

Dan moet hij wel een waanzinnig goed EK gaan spelen, want op basis van het huidige seizoen lijkt het me sterk dat je meer dan 10 miljoen voor hem gaat krijgen

1 maart 2024 om 16:32

Hahaha, jij denkt oprecht dat Brobbey (mocht hij aankomende zomer verkocht worden) niet meer dan 10 miljoen euro op zou brengen, Westend..?

1 maart 2024 om 18:35

Zelfs zonder Ek te spelen is Brobbey minimaal 20 waard. Westend zit weer iets teveel te dromen.

1 maart 2024 om 15:24

Tja, centen. Die jongen kan in het buitenland verdienen wat gewaardeerde basisspelers bij een Nederlandse topclub krijgen. Misschien nog wel meer. Ze laten zich de kop gek maken door zaakwaarnemers die maar op 1 ding uit zijn.

1 maart 2024 om 16:45

Als de speler dat zelf niet wil moet hij een andere zaakwaarnemer in dienst nemen. Je gaat niet met Zahavi in zee als je je rustig in de Nederlandse competitie wil ontwikkelen om op je 23e met een gouden schoen op zak naar het buitenland te gaan.

1 maart 2024 om 16:36

Lekker laten gaan als er nou 1 seizoen is waar hij kansen heeft om door te breken was het dut seizoen. Nu zo'n post, getuigd van weinig zelfreflectie of gevoel voor de situatie. Liever kwijt dan rijk dit soort figuren.

Bezint eer ge begint.

Die jongen moet niet zo eisen. Gewoon presteren, dan volgen je minuten vanzelf.

Wat een bizarre eisen heeft hij zeg.

Een ‘professional’ met zo’n attitude slaagt nergens . Snel opzouten!

Misschien is dit iets voor Feyenoord. Nu Babadi bij PSV lijkt bij te tekenen zou dit een optie kunnen zijn. Was bij Jong Ajax toch zeker wel een speler die indruk maakte.

Jammer dat hij niet zo slim lijkt te zijn. Met acceptabele eisen had hij al een contractverlenging en wellicht een basisplek boven Hlynsson. Misehouy heeft de broodnodige creativiteit. Nogmaals jammer.

1 maart 2024 om 15:56

Welke eisen had hij die niet acceptabel waren ?

1 maart 2024 om 16:34

Ten eerste zijn salariseisen. Maar ook garantie op speeltijd in het eerste elftal: niet enkel dat maar ook expliciet speeltijd in topwedstrijden. Slaat natuurlijk als een tang op een varken om zulke dingen te eisen als 18-jarige die nog alles te bewijzen heeft. Niemand krijgt die garanties, bij geen enkele club.

Blijft toch jammer, had nu waarschijnlijk wel speeltijd gekregen als hij zijn contract had verlengd.

Prima gehandeld door Ajax. Laat maar lekker zitten dan. Ik ga er van uit dat hij niet slecht verdient of zou gaan verdienen. Pech voor hem.

Heb m paar keer live zien spelen. Ajax moet niet te veel achter kontjes rennen van dit soort spelers. Als het een wereldtalent was? Ok, maar deze jongen beland in de kkd over paar jaar. Sontje Hansen is een veel betere speler dan hij. Denk aan inzicht, creativiteit en dribbels.

1 maart 2024 om 21:59

Misehouy heeft veel meer talent dan Hansen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren