Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Belgen vol lof over nieuwe generatie Oranje: ‘Het zoveelste goudklompje’

Laatste update:

In België wordt reikhalzend uitgekeken naar het treffen in de Nations League tegen Nederland. Vrijdagavond treffen beide landen elkaar in het uitverkochte Koning Boudewijnstadion in Brussel. In aanloop naar het duel blikt Sporza vooruit en wordt met een kritisch oog naar de selectie van Oranje gekeken. Met name Jurriën Timber, Tyrell Malacia en Cody Gakpo vallen in de smaak.

De sportzender omschrijft Timber, Malacia, Gakpo en Mark Flekken als 'onvolprezen viertal'. "Timber is het zoveelste goudklompje van Ajax. Was dit jaar de grote revelatie in de Eredivisie en stond zelfs al zijn mannetje in de Champions League", is de conclusie. "De centrale verdediger beschikt over een uitzonderlijke passing en tonnen leiderschap voor een twintigjarige. Bijzonder compleet en constant ook. Geen wonder dat Erik ten Hag hem maar wat graag wil meenemen naar Manchester United."

Ook Malacia valt in de smaak bij de zuiderburen. De linksback was een van de drijvende krachten achter de succesvolle Europese campagne van Feyenoord en zou zomaar eens een van de verrassingen kunnen worden in de opstelling van Louis van Gaal. "Hij wierp zich de voorbije maanden op als topkandidaat voor de rol van linksback. Kreeg onder meer tegen Duitsland al zijn kans en greep die met beide handen", zag ook Sporza. Malacia werd tegen Duitsland twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald. Tegen Denemarken deed hij een kwartier mee.

Gakpo wordt in België omschreven als 'de grote ster van PSV'. "Weinig verbazend dat de buitenlandse topclubs in de rij staan voor de dribbelvaardige en efficiënte flankaanvaller. Arsenal, Liverpool, Manchester City, Bayern München, Borussia Dortmund... Overal staat Gakpo in het notitieboekje. De rijzende ster van het Nederlandse voetbal overweegt evenwel om nog een extra jaartje in Eindhoven te blijven. Mocht dat niet het geval zijn, zullen er sowieso transferrecords sneuvelen. Hij overlegt fenomenale cijfers."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We hebben een paar nieuwe talenten die doorstromen met onder andere Gakpo, Timber enz. We hebben wat bewezen talenten als De ligt en Frenkie. Een paar bewezen spelers zoals Memphis, De vrij en Van dijk. Maar toch mis ik iets, een type speler als Arjen Robben.
We hebben gewoon geen aanvallende spellers van kaliber Robben of Van Persie

3 juni 2022 om 15:02

Aanvallend en op het middenveld (ook wel eerder aanvallend daar) is het inderdaad wel wat te licht. Maar zet vooraan bij oranje een de Bruyne, Lukaku of Hazard (wel de beste Hazard) dan heb je gewoon een fantastisch team.

3 juni 2022 om 15:04

Inderdaad eigenlijk moeten Nederland en België gewoon een speler ruilen. Een Nederlandse centrale verdediger voor een Belgische aanvallend ingestelde speler.

3 juni 2022 om 15:11

Voorin en op het middenveld zijn de Belgen inderdaad beter. Ook heeft België een wereldkeeper, waar wij het moeten doen met middelmaat als Bijlow weer eens geblesseerd is. Verdedigend is Nederland wereldtop met van Dijk, de Vrij, de Ligt en Dumfries. Daar hebben de Belgen nu de oude garde lopen. Vertonghen en Alderweireld kan eigenlijk niet meer.

3 juni 2022 om 15:03

Danjuma... En misschien Noa.. die kunnen nog groeien

3 juni 2022 om 15:05

Daar heb je gelijk in de spelers kunnen groeien en wie weet worden ze één van de beste spelers van de wereld. Maar de kaliber Robben of Van Persie hebben we al jaren niet.

3 juni 2022 om 16:18

Dat is ook niet zo gek, Robben was de beste flankspeler ter wereld gedurende 2 jaar, bizar dat hij de gouden bal niet won in dat krankzinnige seizoen van hem. Van Persie was 2 seizoenen de beste spits van de premier league. Dat komt gewoon niet vaak voor. We hebben wel spelers die dat niveau in de toekomst wel eens aan kunnen tikken maar ik vrees niet zo langdurig als die twee hebben gedaan.

3 juni 2022 om 17:09

Dat we de beste aanvallers hebben komt inderdaad niet vaak (meer) voor. Vanaf jaren 80 tm ca 2014 hadden we toch altijd aanvallers die tot de wereldtop behoorden, dat is toch een behoorlijk lange tijd. Blijft raar dat het qua aanvallers nu al zo lang stil is aan de absolute top vanuit Nederland bekeken.

3 juni 2022 om 18:05

Jeugdopleidingen en scouts hebben geen oog meer voor echte spitsen, dat gevoel heb ik. Nu komen Brobbey en die jonge speler van Dortmund er aan, kijken of die kunnen groeien naar de top.

3 juni 2022 om 15:05

Noa Lang is van dat niveau, aldus Noa..

We missen inderdaad iemand die echt dingen kan forceren. Uit het niets een wedstrijd openbreken. Al zou Gakpo best wel eens vrij snel naar dat niveau toe kunnen groeien.

3 juni 2022 om 15:08

Bij Oranje hebben we inderdaad voorin geen echte topspelers die speciale kwaliteiten. Memphis is een leuke voetballer, maar geen wereldtop. Alleen van Dijk en de Vrij vind ik behoren tot de absolute top. Frenkie de Jong staat sinds zijn vertrek na Ajax 3 jaar geleden stil in zijn ontwikkeling en profileert zich niet goed genoeg om tot de beste middenvelders van de wereld te horen. Dat is meer subtop. In Timber en Gakpo heb ik heel veel vertrouwen. Ik hoop dat zij een verstandige vervolgstap maken en niet gelijk naar een Real Madrid, City of Bayern gaan. De Wijnaldum en van Dijk route lijkt mij ideaal. Danjuma vind ik trouwens ook heel veel potentie hebben.

3 juni 2022 om 15:14

Volgens geruchten staat Timber positief tegenover nog een jaar Ajax. Hij gaf ook aan bij Ajax zeker nog lang niet uitgeleerd te zijn. Volgens mij is PSV ook bezig met nog een extra jaar Gakpo, hoe staat dat er momenteel voor?

Zou fantastisch zijn als deze twee toppers zich geruisloos doorontwikkelen.

3 juni 2022 om 15:18

De vrij is dit jaar toch ook geen wereldtop meer. Nog een hele goede verdediger, maar voor zijn doen een matig seizoen.

3 juni 2022 om 15:32

Precies, goede verdediger , naar de Ligt is/was dit seizoen veel beter. Sterker nog, de Ligt hoorde bii de beste verdedigers van Italië.

3 juni 2022 om 15:40

Voor de ligt kan je inderdaad nog een casus maken hem bij de 5 beste verdedigers van de serie A te zetten (Bremer, Bastoni, Skriniar, Tomori en Koulibaly zijn andere namen die in me opkomen). Terwijl dat bij de vrij niet echt gaat. Vorig seizoen was dat trouwens wel anders, toen vond ik de Ligt minder dan De vrij.

3 juni 2022 om 15:53

@arnhemmer Vreemd verhaal. Volgens wat Serie A volgers hier stond De Ligt bij de beste spelers uit de Serie A van dit seizoen op plaats 54. Of er moeten dan heel weinig verdedigers bij die eerste 53 hebben gezeten

3 juni 2022 om 16:26

@japie, Waar haal je in godsnaam deze informatie vandaag?
Zoals je weet worden verdedigers over het algemeen minder goed beoordeeld als aanvallers of aanvallende middenvelders. Kijk maar naar de goude bal uitreikingen. Het slaat echt werkelijk waar nergens op dat De ligt op plek 53 wordt beoordeeld, dat zou betekenen dat alle basisspelers van de gehele top 5 beter zijn als de Ligt? geloof je het zelf?

3 juni 2022 om 15:09

Wat betreft de spelers van het kaliber Robben en V Persie, ben ik met je eens.
Op dit moment hebben wij niet zn speler, helaas.
Wel bezit Nederland met Lang, Danjuma en Gako spelers die zn status kunnen af gaan dwingen in het NL elftal. Ik zie ze niet zo snel die status krijgen in Europa.

Ik zie wel, misschien ook wel een beetje teveel hoop van mijn kant, Brobbey toch wel als een spits die de status kan gaan krijgen als Ruud v. Nistelrooy in Europa had: Altijd en overal doelpunten maken. (komen nu waarschijnlijk mensen met de mededeling: waar was hij dan bij Leipzig, moet je wel de kans krijgen uiteraard).
Die man heeft eigenlijk alles wat een spits vandaag de dag nodig heeft: Snelheid, doelgericht, kan zelf ook kansen afdwingen, kan m in de diepte sturen, maar ook balletje vast houden. Wat ik zeg alles wat je vandaag de dag wil zien in een spits. Nu nog longinhoud kweken en uiteraard de sterke punten nog meer verbeteren.

3 juni 2022 om 16:16

Dat zie ik eigenlijk niet gebeuren. Jongens als Lang, Danjuma en Gakpo zijn goed, maar die zie ik bij lange na het niveau van Robben niet halen. Dan praat je echt over de absolute top en daar vind ik de tekortkomingen van die spelers toch wel te groot voor.

3 juni 2022 om 16:18

@ Sirius. Daarom zeg ik ook: De status af kunnen dwingen binnen het NL elftal. Ik zie ze niet zo snel die status krijgen in Europa.

3 juni 2022 om 16:15

We missen gewoon een echte topspeler op het middenveld en/of in de aanval. De Jong haalt dat niveau in Oranje wel eens, Memphis heel zelden ondanks het feit dat z'n cijfers goed zijn en de rest is van Europees subtop-niveau. Wat ik eigenlijk het meeste mis is een speler met dat natuurtalent in aanvallend opzicht.

3 juni 2022 om 17:02

Aanvallend is het momenteel gewoon treurig gesteld. Een aantal spelers die misschien tegen de subtop van Europa aanhikken (depay, Danjuma) en verder opvulling met (grote) talenten zoals Brobbey, Gakpo (in hoeverre dit nog een talent is) en Lang. Veel verder komen we niet. Het middenveld is niet werelds, maar wel weer een klasse beter vind ik zelf.

Maar goed, het fijne is dat het een redelijk jonge ploeg is. Verdedigend kunnen we nog jaren door met van Dijk, de Vrij, de Ligt, Timber, Malacia, Dumfries etc. Verder hopen dat Bijlow fit kan blijven en kan blijven groeien en wie weet is Flekken een geweldige laatbloeier. Het middenveld heeft ook talent zat met Frenkie & Gravenberch, al hoop ik dat daar ook snel grote talenten aankomen. Berghuis, Klaassen en Koopmeiners zijn prima, maar toch een flink niveau onder de wereldtop. En tja voorin zit het grootste mankement denk ik. Niets is wereldtop en amper iets in Europese subtop. Depay kan, maar lang niet altijd. Danjuma kan, maar moet het ook nog laten zien (vooral bij NL), Gakpo en Lang idem.

Maar goed, als die wereldkern van verdedigers nog 4/5 jaar door kan en een paar jonge jongens ontwikkelen zich goed, dan hebben we binnen een aantal jaar een geweldige ploeg.

Hier tonen de Belgen wat mij betreft aan een prima kijk te hebben op de Nederlandse talenten. Geen speld tussen te krijgen wat ze melden over Timber, Malacia en Gakpo.
Aan deze jongens gaan we normaliter nog vele jaren plezier beleven in Oranje. Hoop dat ze zich naar verwachting blijven door ontwikkelen als ze een volgende stap nemen in hun carriere.

Wat mij betreft vergeten ze Bijlow een beetje in dit verhaal, die schaar ik asboluut in hetzelfde rijtje als top talent. Misschien vergeten ze hem omdat hij een behoorlijke periode gemist heeft.

3 juni 2022 om 15:02

Jammer dat we jongens als Malacia, Bijlow en Gakpo ( met alle respect) gaat zien als toptalenten. Ooit hadden we echte top talenten met onder andere Sneijder, Robben en Van Persie. Maar helaas andere tijden nu.

3 juni 2022 om 15:23

Toen las en hoorde je ook overal dat Van Persie niet zo'n groot talent was als vd Vaart of Sneijder. Zo gaat het altijd, achteraf is het goed wonen.

3 juni 2022 om 16:14

Het zijn andere posities, dus dat is erg moeilijk te vergelijken Bluemeister.
Jongens als Sneijder, Van Persie en v/d Vaaert in iets maindere mate, hebben de wereldtop gehaald.

Ik zie niet in waarom deze jongens dat op hun posities niet zouden kunnen halen, ALS ze zich naar verwachting blijven door ontwikkelen tenminste. Ik vind het vooral jammer dat we in Nederland inderdaad op veel creatieve / aanvalllende posities niet meer echt top talenten ontwikkelen maar meer op ondersteiunende posities.

3 juni 2022 om 17:01

Ja inderdaad. We hadden wel ff een matige generatie met spelers als promes,janssen,berghuis en bmi onder andere, maar komt nu gewoon weer geweldig veel talent aan.

3 juni 2022 om 15:05

Voor Nederlands doen is bijlow een prima keeper en voor ons een talent. maar tis zeker gewoon top talent europees gezien.

3 juni 2022 om 15:20

Een toptalent is het toch niet vind ik persoonlijk. Beloftevolle doelman, maar ondertussen toch ook ‘al’ 24 en nog nooit een seizoen gespeeld waar je van opkijkt (mede door blessures maar dat is niet zo relevant).

3 juni 2022 om 15:34

Mwah vind Bijlow niet echt een wonder in de goal, vergelijkbaar met Cillissen en Stekelenburg in hun hoogtijdagen, maar hij is pas 25 dus wie weet kan hij mij nog verrassen

Leuk die lof van de Zuiderburen, maar zolang ze zelf een speler als Openda buiten de boot kunnen laten vallen staan ze er zelf ook niet slecht op. Was Openda een Nederlander, dan had-ie er zeker een uitnodiging voor Oranje gekregen momenteel.

3 juni 2022 om 15:16

Want? Omdat hij voor Vitesse belangrijk is geweest? Van Wolfswinkel wordt nog niet eens opgeroepen en is voor een team dat hoger is geëindigd ook belangrijk geweest. Laten we Openda ook niet overschatten.

3 juni 2022 om 15:41

Zou een 22-jarige Nederlander die bij een club als Vitesse 23 goals in het seizoen maakt op dit moment geen kans maken voor Oranje? We zitten niet al te ruim in de spitsen he.

Overigens snap ik je redenatie met Van Wolfswinkel niet. Het is echt spijkers op laag water zoeken wanneer je die ranglijst erbij neemt. In dat licht kun je net zo goed zeggen dat Openda meer goals heeft gemaakt en zich Europees van de goede kant heeft laten zien.

3 juni 2022 om 16:05



Onze vergelijkbare spitsentalenten, Brobbey (voor Ajax 7 goals en 1 assist in 11 wedstrijden) en Zirkzee (18 goals, 13 assists), zitten bij Jong Oranje. Dat is het verschil.

3 juni 2022 om 18:31

Omdat jong oranje zich nog moet kwalificeren voor het EK. De U21 van België is al gekwalificeerd. Kwalificatie die bereikt werd door een goal van: Loïs openda.

3 juni 2022 om 15:19

Aan de andere kant kunnen wij genoeg verdedigers buiten de boot laten, waar de spoeling bij hun nog dunner is

3 juni 2022 om 15:30

Openda zit gewoon bij de selectie hoor maar mag vanavond niet meedoen omdat hij schorsing meedraagt van bij Jong Belgie. Of hij vanavond uberhaupt speeltijd zou krijgen, weet ik natuurlijk niet maar hij is wel opgenomen in de selectie voor de komende 4 oefeninterlands (want tja, hoe kan je de Nations League anders omschrijven...)

3 juni 2022 om 15:41

O juist, dat wist ik dus niet. Thanks!

3 juni 2022 om 18:39

?? Hij was toch opgeroepen maar kan niet debuteren vanwege een schorsing??

Ihattaren wordt nu nog niet genoemd, maar zal zich terug vechten en zijn belofte invullen.
Gaat mee naar het WK.

3 juni 2022 om 15:31

Doet Marokko ook mee aan het WK dan?

3 juni 2022 om 16:02

Ja, Marokko doet mee aan het WK.

3 juni 2022 om 15:42

En in welk jaar zal het WK waaraan hij meedoet plaatsvinden dan?

3 juni 2022 om 18:34

Ik had wel het gevoel dat Ihattaren zou gaan vlammen onder Ten Hag. Onder Schreuder moet ik het nog zien, lijkt dat hij niet zo goed met moeilijke jongens kan. En dan zou je het Schmidt scenario gaan krijgen. Mo moet er schijt aan hebben en gewoon knallen dan zal hij zo in Oranje staan. We hebben buiten Berghuis 0 creativiteit op het middenveld.

Komen nog genoeg goede spelers door. Gravenberch, Ihatarren, Taylor, Brobbey, Geertruida, maar ook Matusiwa die het geweldig doet in Frankrijk, Reynders, heel veel jongens met enorm veel potentie.

De Belgen zijn een meester in de underdog rol aannemen en als ze dan winnen (wat gezien de positie op de wereldranglijst gewoon normaal zou zijn..) roepen ze dat wij Hollanders een grote, arrogante bek hebben. Alleen daarom hoop ik dat LVG vanavond een staaltje winstpakken laat zien!

3 juni 2022 om 17:52

Hahaha plotseling is die wereldranglijst nu wel een indicatie.

De belangrijkste positie mist gewoon bij "ons oranje" en die hebben de Belgen wel. Namelijk een speler als De Bruyne. Je kan genoeg goede spelers hebben. Van Dijk, Frenkie, De Vrij, Dumfries hebben zich meermaals bewezen om het Nederlands voetbal op de kaart te brengen. En dat is heel veel waard. Oprecht, maar waar het echt om gaat is om doelpunten maken. Je kan een matige keeper en verdediging oplossen met een bus parkeren. Maar als je in de aanvallende linie (spitsen, buitenspelers, of aanvallende middenvelders) geen speler heb als van de kwaliteit die Kevin heeft. Dan heb je gewoon niets te zoeken op het hoogste podium. Ik zie dat in Depay, Malen en Bergwijn gewoon niet. Die zijn echt van een paar niveaus lager. Hopelijk kan een Flekken, Bergwijn en Malen komende seizoenen veel indrukwekkende wedstrijden neer zetten, anders ben ik bang dat het in de nabije toekomst nog minder gaat worden.

Ik voorzie nu alweer hetzelfde gebeuren.. zoals men verwacht dat een wedstrijd tegen Portugezen fair zal verlopen... tegen Mourinho wordt gedacht te kunnen winnen... wordt vanavond een oefenwedstrijd voor Oranje en een erop of eronder wedstrijd voor de Belgen. Als je me niet gelooft zet Sporza aan en luister naar het commentaar wanneer België wint... ontluisterend Calimero gedrag.

3 juni 2022 om 17:56

Niemand ligt wakker van deze wedstrijd zo op het einde van het seizoen. In het verleden wou België wel altijd winnen van de sterren omdat dat alleen op karakter kon. Nu ist meer een wedstrijd dat gespeeld moet worden en vooral de jongens die weinig speelden zullen zich willen tonen. Kdb zal gewoon op 70% spelen.

Mwa Gakpo ben ik niet zo gecharmeerd van. Steekt bij PSV wel bovenuit. Maar dat is niet zo moeilijk bij PSV. Er lopen middelmaat bij.

Bij België lopen natuurlijk veel betere talenten. Saelemaekers en De Ketelaere.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren