Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beelden van Frenkie op krukken duiken op; Barça komt met medische update

Laatste update:

Er zijn beelden opgedoken van Frenkie de Jong op het vliegveld van Bilbao. De spelmaker van FC Barcelona, die zondag geblesseerd uitviel tegen Athletic Club (0-0), is te zien op krukken, terwijl hij zich naar de douane begeeft. Ook draagt De Jong een brace die zijn gehele onderbeen ondersteunt. Een snelle terugkeer lijkt zo steeds minder waarschijnlijk.

Het was zondag al vroeg einde wedstrijd voor De Jong. In de 23ste minuut won de Oranje-international een kopduel, en bij het neerkomen klapte zijn enkel dubbel.

De Jong sloeg zijn handen voor het gezicht en leek direct te weten dat hij niet verder kon. Daarna werd hij per brancard op een golfkar van het veld gereden.

Xavi zei na afloop al 'dat het er niet goed uitzag' en ook de beelden doen een lange afwezigheid vermoeden. Te zien is dat De Jong zich enkel met krukken kan voortbewegen, waar hij zelf ook de pest in lijkt te hebben.

Uit medisch onderzoek is inmiddels gebleken dat De Jong een enkelband heeft verstuikt. Over de duur van zijn afwezigheid doet Barça nog geen uitspraken.

De spelmaker uit Arkel lijkt in ieder geval de return tegen Napoli niet te halen. Die staat voor dinsdag 12 maart op het programma.

Ook aankomende interlandperiode lijkt een moeilijk verhaal te worden. Oranje oefent op 22 maart tegen Schotland, om vier dagen later in Frankfurt tegen Duitsland aan te treden.

Ronald Koeman heeft naast De Jong Tijjani Reijnders (AC Milan), Jerdy Schouten, Joey Veerman (beiden PSV) Georginio Wijnaldum (Al-Ettifaq), Mats Wieffer, Quinten Timber (beiden Feyenoord), Marten de Roon en Teun Koopmeiners (beiden Atalanta) opgenomen in zijn voorselectie. De Jong ontbrak vorige interlandperiode ook al met een blessure.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kans was ook klein dat die gelijk weer zou rondhuppelen. Dus volgens mij zegt dit nog niet veel meer dan gister op het veld. Laten we hopen dat het meevalt want is 1 van de weinige echte toppers die hebben voor het EK.

4 maart 2024 om 13:17

Ik volg Barca totaal niet, maar doet Frenkie het daar goed? Ik vind dat hij in Oranje (even plat gezegd) vaak vrij anoniem meehobbelt namelijk.

4 maart 2024 om 13:19

Hij doet het daar goed ja. Is gewoon een van de beste middenvelders ter wereld op zijn positie. En mee hobbelt in Oranje? Is de motor van het team man

4 maart 2024 om 14:24

Frenkie is inderdaad de motor van Oranje en hoort als eerste op het wedstrijdformulier nog voor Virgil. Frankrijk Nederland 2-0 voor de Nations League met die pingel die hij versierde en de panenka van Memphis is voor mij ook de beste interland van de afgelopen jaren, Koeman lijkt ook aan deze tijd vast te houden vandaar dat Memphis en Wijnakdum er bij blijven.

4 maart 2024 om 14:32

Wieffer is in alles beter. Frenkie alleen iets bewegelijker. We gaan in de toekomst zien dat Wieffer het wel gaat redden bij Atletico. Wat heeft Frenkie nou gepresteerd bij Barca ?

4 maart 2024 om 15:29

Heb jij een braille-tv?

4 maart 2024 om 15:49

Blinde liefde voor de club waar die vandaan komt ? Geef eens antwoord op mijn vraag wat heeft hij gepresteerd bij Barca ?

4 maart 2024 om 16:58

Wieffer is in alles beter? Hoe onrealistisch kan je zijn. Mensen die roepen dat Frenkie niks toevoegd in Oranje hebben of blinde haat of weinig verstand.

4 maart 2024 om 17:02

Je hoort mij niet zeggen dat Frenkie niks toevoegd aan Oranje. Ik denk alleen dat Wieffer beter is en meer potentie heeft. Maar nu heb ik nog geen antwoord op mijn vraag wat heeft Frenkie gepresteerd bij Barca ?

4 maart 2024 om 17:15

Ik zeg ook niet dat jij het dat zegtz maar genoeg hier wel. En kom op, Wieffer vind ik ook een geweldige speler bij Feyenoord. Maar wat heeft Wieffer gepresteerd om hem in alles beter te vinden dan Frenkie? Als je toch om prestaties vraagt.En op welke prestaties wil het op gebaseerd hebben? Statistieken? Prijzen? Hoe belangrijk hij is voor het team? Verliespunten Barca met Frenkie en zonder Frenkie? Wees duidelijker of zoek het gewoon op op google.

4 maart 2024 om 17:34

Wieffer in alles beter? Hoe kan je nou weer zeggen dat mensen blind zijn voor hen club. En dan kom jij Wieffer ophemelen alsof hij de nieuwe Kevin de Bruyne is ofzo?

Frenkie heeft de CL helemaal kapot gespeeld op momenten. (Tegen Real Madrid, Juve etc.) Wieffer kan net prima meekomen op dat niveau. Moet het met name hebben van hard werken en fysieke strijd

Zoals Frenkie soms van 2/3 man weg accelereert is weergaloos. Soms zet hij met een pass die andere niet zien nog steeds spelers 1 op 1. Blinde minachting voor een ex Ajacied van jouw kant zal je bedoelen.

Lijp dat ik hier balans in moet brengen. Maar heb toch maar ff de moeite genomen om het uit te leggen.

4 maart 2024 om 17:35

Daarnaast is Frenkie kampioen geworden met Barca! Wat heeft Wieffer precies meer gepresteerd dat jij m zo hoog inschat als ik vragen mag?

Vervelend voor de Jong, geluk bij een ongeluk voor onze Joey.

4 maart 2024 om 13:00

Naast dat jullie Joey ook nog geblesseerd is en best vaak geblesseerd raakt en ondanks dat hij één van de beste spelers van de Eredivisie is, lijkt me het niet dat Frenkie echt vervangbaar is. Dit is echt een grote aderlating als we het EK zonder hem moeten doen.

4 maart 2024 om 13:13

Wel joh we hebben altijd nog Sergio Schouten.

4 maart 2024 om 13:38

@denbex,

Maar jullie Joey is toch totaal een ander soort speler.
Die speelt als een verkapte nummer 10, waar Frenkie juist als nummer 6 het best presteert.

4 maart 2024 om 13:47

Je kan het middenveld toch anders neerzetten. iedereen kan altijd geblesseerd raken en er moet altijd een plan-B zijn.

Vervelend voor hem. Dan maar met iemand anders op het middenveld dit ek, genoeg opties. Een de Jong die niet 100% fit is heb je ook niks aan. Daarnaast heeft de Jong nog nooit echt belangrijke dingen gedaan in oranje en zal het geen enorm gemis zijn.

4 maart 2024 om 12:53

De voornaamste reden waarom dit Oranje nog een beetje aan kan schuren tegen de wereldtop is vanwege het feit dat Frenkie de Jong op het middenveld rondloopt. Wanneer je hem na zoveel jaren aan het werk hebt gezien, waarin hij bepalend is voor het spel van zowel Barca als Oranje, niet kan inzien hoe belangrijk hij is voor het spel, dan wil je het gewoon niet zien.

Ongelooflijk, mensen komen hier met Veerman op de proppen als meer dan waardige vervanger voor Frenkie.

4 maart 2024 om 12:58

Mensen denken vaak alleen aan assists en doelpunten, als je die niet hebt gegeven ben je volgens velen niet van waarde geweest. Terwijl iedereen met enige voetbalkennis weet hoe belangrijk Frenkie de Jong is voor Oranje.

4 maart 2024 om 13:01

Wat heeft de Jong nou laten zien in het Nederlands elftal? Behalve wat pingels op eigen helft en af en toe een goeie pass?

4 maart 2024 om 13:02

Anderzijds is het enige dat jullie zeggen “mensen met voetbalkennis zien het”. Wat ze dan moeten zien laten jullie ergens in het ijle hangen.

4 maart 2024 om 13:02

Tikkie breed en tikkie terug. En voor de rest een beetje iniesta proberen uit te hangen en eindeloos pingelen zonder doel.

4 maart 2024 om 13:04

@denbex

Je hebt helemaal gelijk. Ik zie daarom 'jouw' Veerman na het EK ook direct naar een club van het kaliber Barca/city verkassen en wekelijks in de basis staan. Die zien ook wel in dat Veerman een goedkoper, jonger en kwalitatief minstens gelijkwaardig alternatief is. Daarbij geeft hij ook veel vaker assists en scoort meer doelpunten dan die rommelaar uit Arkel.

4 maart 2024 om 13:10

Hèhè, we zijn het een x met elkaars eens 😉.

4 maart 2024 om 13:15

De hypes van dit moment zijn dan ook wel Veerman en Wijnaldum bashen. Spelen we straks 1 interland goed met hen dan is het volgende standpunt dat we Frenkie niet meer nodig hebben.

@manunitedrvp, men doet net alsof Veerman 1 of andere minkukel is terwijl de aanstaand kampioen en CL 1/8 finalist beduidend beter speelt met hem wat niet voor niets is, maar nee Veerman kan niet hogerop hoor..

4 maart 2024 om 13:20

Veerman is een prima speler die echt nog wel mooie stappen zal maken, maar we slaan compleet door wanneer we hem kwalitatief in dezelfde groep scharen als Frenkie.

Overigens heeft Veerman nog alles te bewijzen op een hoger niveau. Grootste vraagteken is of hij een hoger tempo aan kan, want zijn handelingssnelheid is zijn grootste manco. Dat is tot op heden gewoon te weinig getest. Overmorgen weer een mooie test (als hij erbij is).

4 maart 2024 om 13:20

Dit ga je nog lang krijgen - zolang Frenkie's prestaties in Oranje tegenvallend zijn, zal je altijd discussies krijgen tussen de fans die wijzen op zijn goede wedstrijden in La Liga en bij Ajax in 2017-2019, en de critici die zijn ondermaatse optredens in Oranje en de afgelopen seizoenen in de Champions League eruit lichten. Je krijgt zulke discussies nooit opgelost todat de prestaties op het veld duidelijkheid geven.

Ik denk dat niemand twijfelt aan de potentie en het talent van Frenkie, de grote vraag is of het eruit komt voor Oranje op dit Ek.

We hebben al jaren precies dezelfde discussies rond andere wisselvallige spelers met hoge verwachtingen als Wijnaldum, Memphis, Strootman, De Ligt, etc.

4 maart 2024 om 13:26

Hèhè Veerman is dan ook nog zijn carrière aan het opbouwen en gaat na dit seizoen de stap maken met misschien ook wel een halve finale cl op zak (who knows), maar sommigen willen dit niet zien, omdat hij niet van ons aller Ajax is.

Ja en Frenkie zijn breedtepass is zijn manco, assists en zijn scorend vermogen daar waar Veerman daar juist weer in uitblinkt. Gaan we spelers beoordelen op hun kwaliteiten of ? Er is vast wel een top club waar hij net als Frenkie in het systeem past.

4 maart 2024 om 13:26

@pieterpost: Joey Veerman is een jaar jonger dan Frenkie de Jong, maar is nog in opbouw en moet nu nog bereiken wat Frenkie 5 jaar eerder in zijn carriã¨re bereikte? Nogmaals: ik ben team Joey Veerman, zag het in hem toen iedereen hem al bij voorbaat afschreef voor PSV (en toen nog Feyenoord), maar ga even kijken op watvoor niveau Frenkie doorgaans zit en wat Joey nog moet overbruggen om dat te bereiken. Want als je nu gaat verkondigen dat Frenkie geen enorm gemis voor Oranje gaat zijn, zit de afgunst hoger dan de voetbalkennis.

En Wijnaldum moet zijn eerste goede wedstrijd nog in Oranje spelen trouwens.

4 maart 2024 om 13:30

Okã£â©, dus die 27 interlandgoals zijn allemaal gemaakt toen hij er niets van bakte?

@myvision,dat kan toch? De 1 piekt eerder zijn carriã£â¨re dan de ander. Je kunt ook afvragen of deel uit maken van een matig Barca leuker is dan bij een goedpresterend PSV op de Spaanse Costa na, of te wel na Ajax heeft hij niet zoveel meer bereikt.

Als je mijn reacties weleens gevolgd hebt dan weet je dat ik ook fan ben van Frenkie. Na zã¢â‚¬â„¢n eerste interland Frankrijk uit was ik al om los van zijn prestaties bij Ajax. Het hele team speelde direct beter. Misschien kunnen we kijken naar een variant met zowel Frenkie als Veerman?

4 maart 2024 om 13:32

@pieterpost, de manco's die je benoemt van Frenkie (waarvan de helft irrelevant zijn in zijn geval) zijn geen minimale vereisten om te slagen in de top/subtop van Europa. Dat is handelingssnelheid wel.

En zoals hierboven al is aangestipt, laten we ook niet doen alsof Veerman nog maar 21 is. Om nog zoveel verbetering te verwachten op 25-jarige leeftijd is een groot vraagteken.

4 maart 2024 om 13:41

@pieterpost,

"de hype van dit moment zijn dan ook wel Veerman en Wijnaldum bashen"?

Als er iemand de laatste tijd veel veren in zijn reet krijgt geduwd, dan is dat Veerman wel.

4 maart 2024 om 13:43

Het zijn manco’s van Frenkie en kwaliteiten van Veerman waarmee Joey ook z’n plek kan vinden in het.internationale topvoetbal daar ben ik van overtuigd, misschien wordt het niet Real, maar Milan of Inter zou ook prachtig zijn bijvoorbeeld.

Lol? Modric heeft ook gepiekt als dertiger om maar even een voorbeeld te noemen. Xavi van Barca werd ook pas goed midden 20. Ik wil hier niet mee zeggen dat Veerman een legend wordt, maar sommigen doen alsof hij er niet veel van kan.

@jeroentjuh, vind ik wel meevallen. Mensen weten hier niet hoe snel ze moeten vallen over het woord “handelingssnelheid”.

4 maart 2024 om 13:20

Hahaha wat een flauwe opmerking zeg! De jong is 1,5 jaar ouder dan Veerman, Veerman breekt dit seizoen pas echt door in de eredivisie bij het beste spelende team. Als je geen fan van hem bent dat is je goedrecht maar om hem nu belachelijk te maken is gewoonweg best wel zwak!

Hopelijk 🙏🏾 is het niet ernstig en haalt hij het Ek, zijn creativiteit hebben we absolut nodig

Volgends de richtlijn duurt het herstel maximaal 3 maanden. Frenkie zal het EK halen. Het is wel te hopen dat hij dan nog 1 a 2 potjes kan voetballen als voorbereiding.

Edit: ik lees verstuikt. Staat twee weken voor. Leek dan wel heftiger dan het was?

Degenen die hier reageren dat Oranje niks mist aan Frenkie de Jong zijn straks degenen die het hardst lopen te zeiken over ons middenveld. Voetballend gezien met afstand de beste speler van Oranje en de missende schakel tussen verdediging en aanval. Leuk dat we nu een paar jongens hebben als alternatief, maar die komen bij lange na nog niet in de buurt van wat Frenkie brengt.

4 maart 2024 om 13:06

Dat zegt echt niemand. Mensen zeggen wel dat er een alternatief is en dat Veerman dan de beste vervanger zou zijn. Iedereen snapt dat je zonder de Jong niet hoeft te gaan. Met eigenlijk ook niet.

4 maart 2024 om 13:24

Ik denk zelfs dat Reijnders een betere vervanger is als je hem het laatste half jaar hebt zien spelen.
Naast assist en goals is hij ook nog eens een goede balafpakker met overzicht.

4 maart 2024 om 13:47

Maar veerman is toch een heel ander type speler? Dus snap niet goed hoe dat een vervanger voor Frenkie zou kunnen zijn.

4 maart 2024 om 15:36

Waarom zou zijn vervanger een exacte kopie moeten zijn van Frenkie? Alsof zo’n speler überhaupt bestaat. Veerman lijkt een goed alternatief.

Balen. Nu zal boeman ongetwijfeld wijnaldum erbij halen

Geloof er niks van, met voetbal zoals het tegenwoordig gespeeld wordt is het al een no-contact sport.
Kijk naar die rode kaart van fc Koln gisteren, dat was niks en is gelijk rood
Elkaar aanraken mag niet eens meer en deze spelers raken steeds vaker en langer geblesseerd
Klopt niks van.

Wat is nou exact de update dan? Kan ik hieruit opmaken dat het reuze mee valt en hij eind van de maand weer terug is?

4 maart 2024 om 13:20

De update is dat hij zijn enkelband heeft verstuikt.

4 maart 2024 om 13:22

De update is dat hij verstuikte enkelbanden heeft, dat is normaal gesproken 2-3 maanden.

4 maart 2024 om 13:54

@hangover96,

Verstuikte enkelbanden zeggen alleen maar dat er scheurtjes inzitten, zolang de enkelband niet compleet gescheurd is, zal hij normaliter na 6 weken weer op het veld moeten staan.

4 maart 2024 om 14:08

In het artikel staat dat er een kleine kans is dat hij Napoli haalt. Dat is over 2 weken. Als het 2 tot 3 maanden blessue is, dan is de kans dat hij het haalt niet klein maar onmogelijk?

Hoe ga je in godsnaam een KO wedstrijd tegen Napoli moeten winnen zonder Gavi, Pedri en Frenkie op je middenveld. Enige die er nog zijn zijn Sergi Roberto, Romeu, Fermin en Gundogan… man man wat een pijnlijk seizoen dit

4 maart 2024 om 13:50

Christenssen als pivot en Fermin en Gundogan als interior. Allesbehalve ideaal, maar een uitgelezen kans voor Gundogan om het team bij de hand te nemen.

Dat riedeltje van meneer tikkie breed tikkie terug is ook een overdreven karikatuur. Allereerst is De Jong afhankelijk van hoe zijn spelers staan én bewegen. Barca is een jong team in opbouw waarbij zowel:

1) Het basispositiespel nog niet in zijn geheel klopt
2) De meer gevorderde bewegingen en looplijnen tussen de linies evenmin als een machine draaien.

Naast dit tactisch gegeven ontbeert het dit team dan ook nog eens aan (meerdere) spelers met diepgang. Het is dan ook logisch dat De Jong minder vaak met zijn passing de linies kan doorbreken. Maar je merkt echt wel dat als de spelers om hem heen wel goed staan en bewegen, dat hij ook goede inspeel - en steekpassen naar voren speelt en het spel kan versnellen.

Het is gewoon een kwestie van verder bouwen, zodat dit team tactisch verbetert en de automatismes groeien vanuit het gewenste positiespel bij Barca. Eenmaal een machine, dan heeft De Jong echt potentie om te heersen op een middenveld want hij beschikt over ontzettend veel voetbalkwaliteiten.

Natuurlijk moet hij zich ook nog verder ontwikkelen, maar de nuance ontbreekt hier heel vaak als het over De Jong gaat. Bij een City onder Pep zou hij echt zo meedraaien in die voetbalmachine (en tegelijk bijleren).

Kan die mooi uitgerust het ek spelen.

Als het verstuikt is dan is het EK te halen.

Frenkie is een overschatte voetballer en brengt al jaren niks, buiten het feit dat hij balletjes breed legt. In vergelijking met echte top middenvelders valt hij in het niet.

4 maart 2024 om 14:48

Maar hij concurreert niet met top middenvelders, maar met spelers als Veerman, Schouten, De Roon en Wieffer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren