Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona maakt komst van Luuk de Jong om 03.34 uur bekend

Laatste update:

Luuk de Jong ruilt Sevilla voor Barcelona in, zo heeft de Catalaanse club in de nacht van dinsdag op woensdag bekendgemaakt. Barcelona heeft tevens een optie tot koop. De komst van de Nederlander is het antwoord van Barcelona op het vertrek van Antoine Griezmann, die na twee seizoenen al de deur van het Camp Nou achter zich dicht trekt en terugkeert naar Atlético Madrid. In het laatste uur van de transfermarkt werd nog gespeculeerd over het niet doorgaan van beide transfers, in verband met het eventuele afketsen van de transfer van Saúl Ñíguez naar Chelsea, maar al het papierwerk werd tijdig ingeleverd en om 03.34 uur kwam Barcelona met het verlossende bericht.

Ronald Koeman gaf groen licht voor het halen van De Jong omdat hij een ander type aanvaller is dan hij al heeft met spitsen als Memphis Depay en de nu nog geblesseerde Sergio Agüero. De trainer van Barcelona kent De Jong bovendien van hun gezamenlijke periode bij het Nederlands elftal en weet dat zijn landgenoot bij een club als Barcelona geen stampij zal maken over een rol als stand-in en/of pinchhitter.

De Jong, 31 jaar, stapte in de zomer van 2019 voor 12,5 miljoen euro over van PSV naar Sevilla. De 38-voudig international van Oranje maakte in 204 officiële wedstrijden 112 goals voor de Eindhovenaren. Bij Sevilla bleef hij steken op 19 goals in 94 wedstrijden in alle competities. Met name afgelopen seizoen kwam hij minder in het verhaal voor, mede vanwege de goede vorm van Youssef En-Nesyri. De Jong speelde in zijn eerste jaar wel een belangrijke rol in de verovering van de Europa League, met een doelpunt in de halve finale tegen Manchester United en twee treffers in de finale tegen Sevilla.

Sevilla versterkte zich deze zomer ook nog met Rafa Mir van Wolverhampton Wanderers, waardoor de kansen voor De Jong op speeltijd al helemaal gering waren. De afgelopen competitieduels zat de Nederlander niet eens bij de selectie van Julen Lopetegui, al werd er vanuit de clubleiding geen druk op hem uitgeoefend om te vertrekken en wilde hij zelf in ieder geval tot januari voor zijn kans gaan. Onder de huidige omstandigheden hebben alle partijen echter vrede met deze transfer.

Barcelona heeft een zeer bedrijvige slotdag van de transfermarkt achter de rug. Het vertrek van Ilaix Moriba naar RB Leipzig werd voor minimaal 16 miljoen euro en maximaal 22 miljoen euro afgerond, evenals de verkoop van Emerson Royal aan Tottenham Hotspur voor 25 miljoen euro. Ook Rey Manaj werd uitgezwaaid: de aanvaller is voor drie ton verhuurd aan Spezia, dat een optie tot koop van drie miljoen euro heeft. In de sloturen werd de terugkeer van Griezmann naar Atlético in orde gemaakt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wauw .. niet zien aankomen. Geruchten ja.. maar echt? 😶
Succes iig Luuk!

1 september 2021 om 07:40

Haha grappig hier iedereen die roept wat een verschrikking. Als je puur een pinchitter nodig hebt dan is Luuk gewoon prima. Barca heeft momenteel geen geld doordat ze altijd veel grote namen wilden hebben dus ja dan kom je met dit soort oplossingen. Prima keuze puur als pinchitter.👍🏻

1 september 2021 om 07:54

Wat heb je aan een pinchhitter die nooit scoort?

1 september 2021 om 08:00

Volgens de tekst scoort die 2x in de finale van de eufa cup tegen Sevilla. Dus je moet ook nog zelfs uitkijken als die voor je op het veld staat.

1 september 2021 om 08:11

Tegen sevilla?

1 september 2021 om 08:22

@benzema. Onderschatting hij scoort toch nooit dus laat hem maar lopen. Dan gaat hij vanzelf scoren

1 september 2021 om 08:30

Dat er telkens maar 1 goede wedstrijd aangehaald kan worden in 2 volledige seizoenen zegt genoeg toch.

1 september 2021 om 08:46

Tegen Barcelona speelde hij ook een paar keer goed. Maar ik hoef hem niet te beschermen. Het gaat erom dat barca het zelf heeft vernacheld met teveel dure spelers kopen. Dan is er nu geen geld meer en wil je een pinchitter erbij dan kom je uit bij Luuk de Jong, in mijn ogen is dat nu een prima keuze. Koeman weet nu wat hij heeft en de Jong heeft ook het vertrouwen in de trainer.

1 september 2021 om 08:59

Je doet net alsof het Siem de Jong is

1 september 2021 om 09:39

@benzema Voor iemand die nooit scoort heeft hij toch 133 ED goals in 225 wedstrijden, scoorde hij in de halve finale en 2* in finale EL en scoort hij ook bij Oranje cruciale goals als pintchhitter. Luuk is een van de beste koppers ter wereld dus ideaal als je een plan B moet uitvoeren. Misschien had jij liever Lewamdoski of zo gezien, maar als je geen geld hebt is dit een goede optie.

1 september 2021 om 09:57

Eredivisie is een totaal ander niveau en het systeem was daar volledig op hem afgesteld. Als PSV hem nu weer had gehaald had hij nooit hetzelfde gepresteerd. In het buitenland en bij Oranje heeft hij altijd gefaald. Telkens worden die 2 EL wedstrijden als argumenten gebruikt en dat zegt genoeg. 2 wedstrijden in 4 seizoenen in het buitenland waar hij belangrijke goals maakte. 2 goals bij Oranje als pinchitter. Zijn waarde wordt ontzettend overschat. Kijk de statistieken er maar op na.

1 september 2021 om 10:04

We gaan het zien. Ik ben er van overtuigd dat hij van waarde gaat zijn. Voor weinig geld heb je toch een kans om het het laatste half uur over een andere boeg te gooien als dat nodig is.

1 september 2021 om 10:14

Is toch een prima 3e spits? ik bedoel bij bayern is die chupametong of iets al 2e spits.. Zie hem nog wel belangrijk zijn als invaller de laatste 20 minuten en dat heb ik vaak bij andere 3e spitsen niet hoor.

1 september 2021 om 10:43

Hahahaha frank demouge scoorde er ook op los in de eredivisie of malki. Dat xegt mij vrij weinig, 19 goals bij sevilla in 90 wedstrijden ofzo dat vind k vrij slecht! En het feit dat je het nog over een europa leage ginale moet hebben van 2 jar terug zegt me genoeg

1 september 2021 om 11:34

Heel vaak als invaller moet ook gezegt worden, ben ook geen fan maar ga geen info achterlaten om je gelijk te halen

1 september 2021 om 11:56

Frank Demouge en Malki deden dat 1 seizoen, je weet zelf denk ik ook wel het verschil tussen Luuk de Jong en Demouge maar wilt tevergeefs goedkoop scoren.

1 september 2021 om 19:33

Waarom heel vaak als invaller omdat die goed genoeg was voor sevilla?

1 september 2021 om 19:34

Ja dat snap ik maar het gaat mij om de reactie waar ik op reageerde! Die de jong wereldklasse kopper noemde en zoveel goals in de eredivisie had! Maar uiteindelijk teert op een europa leage finale bij sevilla

1 september 2021 om 06:34

Het is wel echt enorm triest he. In 4 jaar tijd van Messi, Suarez en Neymar naar Braitwaite, depay en luuk. Ajax en psv hebben momenteel nog een betere aanval man. Als Frenkie, Pedri en Ter Stegen volgend jaar vertrekken blijft er helemaal niks meer over. Busquets en Pique lopen al op hun laatste benen.

1 september 2021 om 06:38

Hebben jullie daar bij Ajax ene Ansu Fati, Aguero, Dembele of Memphis Depay lopen?

1 september 2021 om 06:43

Fati vergeten inderdaad. Dat is een goede. Dembele en Aguero zijn altijd geblesseerd. Daarnaast is Dembele ook gewoon een enorme miskoop van 120 miljoen geweest die volgend jaar gratis de deur uitloopt. En Aguero? Tja 34 en lang niet meer de speler die hij ooit was.

1 september 2021 om 06:49

Zo indrukwekkend zijn die namen niet voor een wereld club als Barcelona, het is net als bij NL, als Depay je beste man voorin is dan ben je geen absolute top meer

1 september 2021 om 06:54

KokkieAFCA, daar gaat het niet om. Zytto34 gaf aan dat Ajax en PSV een betere aanval hebben dan het huidige Barcelona wat natuurlijk onzin is. Daar wees ik hem even op, dat het een zwakke aanval voor Barcelona standaarden is dat zeker. Maar verwacht voorlopig niet veel meer van een club wat voornamelijk zal moeten saneren.

1 september 2021 om 07:12

Hij is gehaald voor de bank. Waarom is iedereen zo boos hahahha. Gun die man een transfer en je gaat zien dat hij echt wel nuttig kan zijn. Ik denk dat Koeman en zijn scout een betere kijk erop hebben dan ons hoor.

1 september 2021 om 07:20

Diezelfde scouts die coutinho en Griezmann haalden? Diezelfde koeman die Jordi Clasie naar de premier league haalde? Bij Sevilla zat de Jong ook op de bank en wilden ze hem lozen. Hoe kan dat dan? Omdat hij niks toevoegt. Maar die mensen bij Sevilla zullen er wel geen kijk op hebben na hem 2 jaar iedere dag te zien spelen en trainen.

1 september 2021 om 07:41

@el_guaje Dat mag je zeker vinden, maar bij Dembele en Aguero staar je je in mijn ogen echt blind 4/5 jaar terug. De laatste jaren zijn ze toch echt een stuk minder geworden en echt niet meer van topniveau. Daarnaast allebei ook veelal geblesseerd. Ik ben benieuwd, maar verwacht er vrij weinig van.

1 september 2021 om 08:07

Uitermate knap gedaan in een artikel over de beperkte Luuk een kans gevonden om depay onder uit te halen.

Luuk mag het gaan laten zien als stormram verwacht er niet veel van maar laat mij graag verrassen en gun het die jongen wel! Succes Luuk

1 september 2021 om 08:47

Fati, Depay en Dembele en je hebt gewoon een prima aanval. Luuk is pinchhitter. Dan kan prima. Ik ben fan van Gakpo, Zahavi en Madueke, maar dat komt natuurlijk niet eens in de buurt van de aanval van Barcelona. Om over de aanval van Ajax nog maar te zwijgen. Raar argument.

Dat het wel eens beter is geweest, dat is een feit. Maar het is niet zo kommer en kwel als nu wordt geschetst

1 september 2021 om 10:22

allemaal gratis spelers, ik snap het probleem niet? noem is 4 betere gratis spelers als je het zo goed weet?

1 september 2021 om 10:53

Dembele? Hahaha laat me niet lachen aub. Hij heeft gefaald tot nu toe. Aguero wereldklasse, zijn beste dagen liggrn achter hem en hij is blessure gevoelig laatst. Ansu fati, talentje moeten nog zien hoe het uitpakt

1 september 2021 om 11:21

Ik vond Dembele weer helemaal in vorm komen zo voor zijn blessures. De hoop op hem is echt nog niet opgegeven. Het is een prima speler, alleen waar hij eerst met zijn gedrag liep te sukkelen, liep hij dat nadien met zijn lichaam.

1 september 2021 om 08:07

Ik wens hem succes. Ik begrijp deze aankoop wel, maar dit zou niet mijn keus zijn en ook niet op de laatste dag. Maar goed voor Luuk is dit natuurlijk fantastisch....en hij spreekt de taal inmiddels. Nu heb je 2 de Jongs bij Barça...😁🙈

1 september 2021 om 09:20

Nu blijkt toch wel met dat opruimen zo op de laatste dag dat Messi dit echt wel wist en zag aankomen. Die heeft gewoon eieren voor zn geld gekozen en wilde competitief blijven. Tranen waren nep ,

Die Busquets en Pique zien nu ineens Luuk de Jong bij de training in een rondo meedoen. Dan staat het huilen je toch wel nader dan het lachen hoor. Dit worden magere jaren oef.

1 september 2021 om 11:04

Die jongen heeft 20 jaar bij die club gespeeld dus is toch niet zo raar dat hij dan emotioneel wordt bij zijn vertrek. Dat gelul over nep tranen...

Van Messi naar Luuk, van een Bentley naar een Fiat Panda.. Echt een wereld transfer

1 september 2021 om 06:23

Van Messi naar Depay. Dit is van griezmann naar luuk

1 september 2021 om 07:46

Da’s net zo’n grap. Koeman graaft z’n eigen graf!

1 september 2021 om 08:42

Maar wat nu als dit het enige was wat ze konden halen? Luuk de jong of niks.

1 september 2021 om 19:35

Ze doen griezman weg kom op man 100x liever griezman dan luuk de jong

1 september 2021 om 06:24

Van griezmann naar Luuk is het.... Messi is alweer een paar weken weg.

1 september 2021 om 07:53

voor luuk wel.

1 september 2021 om 11:22

Wat ik niet begrijp in dit hele verhaal.. Ze konden Messi toch niet houden omdat ze geen nieuwe spelers mochten inschrijven? Messi wilde salaris inleveren etc etc maar was allemaal overbodig omdat ze hem al zou hij voor reiskosten vergoeding komen voetballen niet in konden schrijven. een week of twee later halen ze Luukinho. Hoe kan dit?

1 september 2021 om 19:37

Die jongen die ze contract niet wou verlengen vetrok naar rb leipzig en emerson naar tottenham waardoor er ruimte vrij kwam

2 september 2021 om 09:51

Konden ze dan niet tot die tijd wachten?

Hij is gewoon een goede speler die je in kan brengen als je iets anders nodig hebt dan snel combinatie voetbal. Nu kan je in de lucht ook wat meer doen. Vind het helemaal niet zo’n gekke optie. Goedkoop en functioneel. Hij zal verder toch bankzitter zijn.

1 september 2021 om 06:24

Dit zal ook zijn waarom die gehaald wordt snap ook niet alles reacties

1 september 2021 om 08:17

Mooi PR praatje. In praktijk brengt Luuk helemaal niks. Bracht bij Sevilla niks en is eruit geconcurreerd. Hij scoort nauwelijks en Barça heeft helemaal geen stormram nodig. Luuk is gehaald omdat hij Nederlands is.

1 september 2021 om 08:33

Luuk heeft ze toch een europaleague bezorgd zowel in de halve finale en de finale cruciale goals gemaakt. Ik denk dat de ze daarmee al een succesvolle aankoop hebben gedaan.

Toch wel een verrassende transfer. Wie verwacht nou dat de Jong ooit voor Barca zou gaan spelen.

1 september 2021 om 08:47

Ik en mijn beste vriend grapte hier al jaren over. Luukinho haalt het maximale uit zijn carriere

Ongelofelijk weer zo’n braithwaite geval, mja ik zou liegen als ik zeg dat braithwaite me niet een beetje verrast heeft dus wie weet maar op het eerste gezicht vind ik het alsnog 10x niks

Mijn Barcelona hart huilt…

1 september 2021 om 07:32

Kerel overdrijf niet zo. Luuk is gewoon gehaald als plan B, zal echt geen basis speler worden. Als je dalijk ergens in de 78e min 2-1 achter staat bij Getafe kun je blij zijn als je hem nog kan brengen!

Van clubs als Barca verwacht je toch dat ze spelers van naam aantrekken . De Jong is niet een speler die je gelijk met Barca in verband brengt. Het zal toch wel slikken zijn van de Barca fans.
Ik neem aan dat Agüero eindelijk ook een Barca speler is ?

Dit bericht komt exact vijf maanden te laat of zeven maanden te vroeg...

Bijzonder dat we allemaal een mening hebben over Barca. We kunnen ook Luuk succes wensen bij deze leuke transfer voor hem. Gaat daar ook speeltijd krijgen, dus vanuit zijn oogpunt ook nog eens begrijpelijk.

1 september 2021 om 06:41

Tuurlijk zullen we een mening hebben over Barcelona. Hoe lang geleden was het dat ze aanvallers als Messi, Eto'o, Ronaldinho, Henry, Zlatan, Villa, Pedro, Suarez en Neymar hadden rond lopen? Er is gewoon echt helemaal niks meer van overgebleven. Van 20 jaar lang de meest indrukwekkende en angstaanjagende aanval van Europa te hebben gehad binnen 1 jaar naar dit. Een aanval van niveau top Eredivisie. Allemaal door wanbeleid. Tuurlijk hebben we daar een mening over. Al wens ik hem zeker het allerbeste.

1 september 2021 om 08:03

Er kwam op een gegeven moment een incapabel bestuur en de rest is geschiedenis of wacht..... de puinzooi is het heden.

1 september 2021 om 08:48

Top eredivisie zelfs? Overdrijven is ook een kunst.

1 september 2021 om 09:14

Zou een saai forum worden als we niet meer met elkaar in discussie zouden gaan, maar elke getransfereerde speler louter succes zouden wensen. Dat het soms wat positiever kan her en der, ben ik wel met je eens.

Koeman is à la Bernd Schuster bezig met een Nederlandse enclave. Gaat helemaal nergens over, waarom wil Koeman per sé bouwen op zulke matige spelers. En is dit het niveau dat Barca naar streeft? Bij Sevilla geen potten weten te breken dus dan maar naar Barca? Wie had dit ooit gedacht

1 september 2021 om 07:14

Koeman gooit zijn eigen glazen in. Ze hadden beter een Spaanse pinchhitter kunnen aantrekken.

Volgende transfer window - hele NL selectie speelt voor Barcelona.

1 september 2021 om 06:41

Van Dijk & De Vrij voor het centrum, eventueel nog Wijndal om Alba te vervangen en Timber mag het op rechts uitzoeken met Dest.

Een goede verdediging is de basis van ieder succes, zullen we maar zeggen?

Leuk is een prima optie als stormram in de 80e minuut, maar toch blijft bij mij de vraag hangen waarom er op dit soort spelers wordt teruggevallen. Er is toch wel ergens in de wereld een betere optie dan Luuk? Kan ook geen goede cijfers overleggen in de wedstrijden die hij heeft gekregen bij Sevilla. Daarbij wel de kanttekening dat hij enkele goals op belangrijke momenten heeft gemaakt.

Wat een beleid... Barca word kapot gemaakt..

1 september 2021 om 07:03

Barcelona IS kapot gemaakt, nu redden wat er te redden valt. Van mij mogen ze omvallen met hun mega schuld.

Uiteindelijk wel mooie besparingen daar bij Barcelona, ben benieuwd als ze met gemak zoals ze gewend zijn in de top 4 kunnen blijven in Spanje voor een CL ticket.

Uiteindelijk 10 miljoen huur voor Griezmann + 16 (+6) voor Moriba + 10 miljoen winst met Emerson Royal + Firpo 15 miljoen + verder nog 4,5 miljoen transferbelans gewonnen uit Barca B. + Salarislasten van Messi en Griezmann bespaard (ook dat is een besparing van 100 tot 120 miljoen).

Dus 45,5 miljoen + mogelijks nog een kleine 50 miljoen achteraf, voornamelijk als Griezmann verkocht wordt. Met het verwijderen van de salarissen van Griezmann en Messi zit men dus zeker aan 200 miljoen. De loonlasten in de selectie zijn ook naar beneden gehaald, dus het kan zijn dat men bijna 300 miljoen bespaart heeft.

Als ze nu nog eens 400 miljoen of een half miljard kunnen besparen of winst boeken de volgende 2/3 seizoenen dan ziet het er weer goed uit.

1 september 2021 om 07:16

Wel een hele simpele rekensom. Denk dat het nog meer is met alle rente die ze betalen over hun schulden. Probleem wordt nu echt wel groot. De commerciële warden gaat ook enorm omlaag van de club. De jeugd gaat straks echt niet meer rondlopen in een Barcelona shirt met Luik de Jong erop. Maar wel met een PSG shirt. De hele competitie in Spanje verliest waarden. Want ook Real heeft zijn glans verloren. Of te wel minder TV gelden. Die clubs hebben aankomende jaren echt een uitdaging om al die schulden af te lossen.

1 september 2021 om 07:35

Dus datte je moet nu inleveren en gaan bouwen om later weer een leuke transfer te doen. Zonder messi wordt het lastig maar top 4 kan behaald worden

Ik dacht dat ze hadden geleerd van het debacle onder Van Gaal?

Ik moet lachen, maar toch ook weer huilen….
Is er nergens iets beters dan Luuk de Jong op de planeet? Kom op zeg.

Resultaat van jaren lang wanbeleid. Mee willen doen met de salarissen in Engeland. Belachelijke salarissen en transfersommen uitgeven. Dan krijg je dit. Denk dat de Barcelona fans voorlopig niet te hoge verwachtingen moeten hebben. Gelukkig moet Barcelona nog een kleine miljard aan schuld wegpoetsen. Pffff. De waarde op het veld daalt ook enorm hierdoor. Zie het somber in voor Barcelona.

Ik snap deze actie wel. Griezman heeft een handvol goede wedstrijden gespeeld (mede door de aanwezigheid van Messi) en kost een fortuin aan salaris. Daarnaast heb je genoeg alternatieven voor Griezman qua speler. Luuk wordt echt niet als basiskracht gehaald, maar geeft Koeman de ruimte om te anders te spelen als het niet loopt.

We worden het Arsenal van Spanje en dan ook nog eens met veel minder geld ..

Nu hebben ze dus 2 spitsen gehaald van 30+ waarvan 1 er nu al heel lang uit ligt..............................en breetweet.
En dan laten ze een groot talent als Moriba gaan ..

Laporta heeft gouden vergen beloofd, maar die bergen zijn vooralsnog van houtskool..

En dan speel je in de CL nog tegen Bayern ook😂

Bruhh ...

1 september 2021 om 07:32

Jij snapt er duidelijk helemaal niets van 🤣🤣🤣

1 september 2021 om 07:52

Ben idd de draad kwijt waar barca mee bezig is

Waarom wordt er zo lacherig gedaan om deze transfer? Natuurlijk is het geen uithangbord voor Barca, maar ze hebben een dure Griezmann geloosd, die vanwege z’n transfersom en status eigenlijk altijd moest spelen, en daarvoor een speler binnengehaald waarvan we precies weten wat z’n kwaliteiten zijn en die weet wat z’n plaats is. Vind het uitstekend gehandeld voor een club dat aan het saneren is, tenzij er in de aankomende dagen een bericht komt dat Luuk een veel te hoog salaris verdient, maar daar ga ik niet van uit..

Iedereen lacht om deze transfer maar we lezen al maanden dat er geen geld is. Er is geen geld en je moet een apeler hebben die de competitie kent en niet gaat klagen als ie op de bank zit en die je ook zo weer kan verkopen. Mensen moeten Messi gewoon vergeten dat is een einde tijdperk zonder geld kom je uit bij dit soort spelers. BEDANKT BARTOMEO

Als je als FC Barcelona niets beters kunt halen dan een hardwerkende tweede spits van Sevilla dan is het toch wel tijd om in blinde paniek te raken. Over de scouting, over de financiële situatie en waar eigenlijk niet over.

Wat een beleid zeg om als Barcelona zijnde voor een Luuk de Jong te gaan.
Is de nood zo hoog daar, dat zij met hem aan komen

je zal maar FC Barcelona fan zijn. Eerst zien hoe de club Messi de tent uit jaagt. En dan wordt je op de laatste dag nog lekker gemaakt met het nieuws dat de club Griezmann wil ruilen tegen João Félix, die qua speelstijl perfect bij FC Barcelona zou passen. Dan ga je lekker slapen en wordt je wakker met het nieuws dat je club Luuk de Jong heeft aangetrokken, een bankzitter van Sevilla.

Het klopt weliswaar dat Luuk de Jong een ander type spits is dat FC Barcelona nog niet in huis heeft, maar het is wel van het niveau dat totaal niet aansluit bij het niveau dat een club als FC Barcelona na zou moeten streven. Ik vind dit echt zo'n armoede dit. Echt Barcelona onwaardig!

Ach, creatief zijn. Hij wilt gewoon iemand die goed is in koppen voor een plan B. Koeman heeft vrijwel altijd met spitsen gespeeld die goed zijn in de lucht.

Wat iedereen hier ook zegt (en ik snap al die negatieve reacties niet)... ik gun het Luuk van harte !
Ik hoop echt dat hij zeer goed gaat slagen en hij een mooie aanvulling wordt.

Ik denk dat de scouts van Barcelona toch wel een tikkie beter voetbalinzicht hebben dan iedereen hier op VZ.

1 september 2021 om 11:08

Daar zou ik maar nier te zeker van zijn

tja van Griezman naar De Jong, daar schiet je niet veel mee op koeman...

Wouw wat is dit mooi voor hem! Dit kan zomaar nog prima uitpakken, De Jong is een van de betere koppers die er rondloopt en normaliter heeft Barca wel een genoeg mensen die een voorzet kunnen geven. Mooi breekijzer! Zet hem op!

Dacht dat we met Braitwaithe wel genoeg matige spitsen hadden, maar goed. Dit begint een Telfort reclame te worden. Van Messi en Griezmann in he team, naar wekelijks Luuk de Jong als pinchhitter zien... Dramatisch.

En zo lukt het ondanks het mislopen van Wijnaldum toch nog om de Nederlandse enclave te bouwen. Goed gedaan Koeman. Zijn Van de Beek en Veldman al gepolst?

Financieel gezien een prima deal. Griezmann moest met zijn salaris simpelweg vertrekken en op dit moment is Barcelona niet in staat een 1 op 1 vervanger te halen. Het is pas op de plaats, uithuilen en opnieuw beginnen. Deze zomer al meer dan 100 miljoen salaris bespaard en dat gaat nog meer worden het komende jaar als ook Untiti, Dembele en Coutinho nog vertrekken.

Dit moet toch wel een van de meest slechte transfers ooit zijn. Ik vind dit echt een verbazingwekkende move van Barcelona.

Ongelofelijk wat naar een niveau is Barcelona gezakt.

Waar is laporta mee bezig.. tering terwijl spelers met kwaliteiten en prijskaartje rustig naar de uitgang toe lopen. Loopt hij spelers aan te trekken die nauwelijks iets kunne toevoegen aan het team. Wat mij betreft is het einde tijdperk Barcelona het is klaar. Zou mij niks verbazen als ze 10de eindigen dit seizoen dan moet hij er niet raar van opkijken. En los van alles ook nog eens schuld van 1.3 miljard mogen ze dat ook rustig ophoesten. Word wat met barca kijk mijn ogen uit.

Onbegrijpelijk, hoe kan een transfer zoals deze nou tot stand komen? Tekent dit dan het verval van Barca? Mijn voetbalhart huilt. Met alle respect voor L. de Jong, maar die voegt echt heel weinig toe aan Barca.

Pohh dit is een onverwachte move. Enerzijds blijft het mooi dat een Nederlander naar Barcelona wordt gehaald en stiekem hoop ik dat hij er dit seizoen 15 in schiet. Anderzijds is het toch erg raar…heeft bij Sevilla echt niks laten zien, totaal geen Barcelona-waardige spits imo.

Welkom Luuk. 80 procent van VZ lijkt te denken dat je basisspeler wordt, wat natuurlijk onzin is. Ik hoop dat we wat aan je hebben als er iets geforceerd moet worden. We hebben namelijk na Pique en Busquets niet zulke lange mensen of beste koppers.
We wilden eigenlijk graag Haaland, Mbappe, Felix, Pau Torres en Alexander Arnold halen deze zomer maar we kwamen net iets te kort.

Opzixh prima om als back up te hebben kan goed koppen kwa spel redelijk en kan wel goals makken als het nodig is

Wij Dessers, Barcelona Luuk. We zijn bijna van het niveau Barca!

Bizar dat veel mensen dit afschuiven op het bestuur van Barca. Dit is een Koemannetje en tekent zijn onkunde.

Overal waar hij komt haalt hij Nederlanders. Stekelenburg als miskoop overal naar toe mee gesleept, Clasie naar de PL gehaald. Elia naar de PL gehaald, Klaassen. Cuco Martina als maatje van mijn broertje Erwin overal naar toe gehaald.

Echt allemaal bizarre transfers puur op basis van vriendjespolitiek en hij komt er altijd mee weg.

Echt triest om te zien dat de maatstaf van een elite club als Barcelona zo is afgezakt dat ze voor D garnituur moeten kiezen.

Dit gaat Koeman de kop kosten.

Alleen geslaagd bij PSV....
Gefaald bij New Castle United, Borussia Mönchengladbach, Sevilla......
Snap niet wat Barcelona ziet...

Bij deze ben ik geen Barca fan meer, m’n barca hart huilt ik dacht dat het een grap was maar helaas het is ech zo. Koeman heb ik altijd verdedigd maar dit gaat me echt te ver.

Dit is wel echt Barcelona onwaardig hoor, vond Braithwaite ook al zo Barca onwaardig. Waar gaat dit heen? Halen ze Strootman na dit jaar ook op bij Genoa...

Luuk is niet te stoppen, mooie vent. Als je zo beperkt bent als speler maar toch dit allemaal voor elkaar krijgt (mooie clubs op je CV, EL gewonnen, paar prijzen in NL), is het echt een prestatie.

wat een carriere, wie had dat gedacht toen hij nog bij de Graafschap speelde. International en Barcelona. een jongensboek. ook mooi voor Nederland, en voor onze jeugd die kunnen opkijken tegen 2 spitsen van Barcelona

Aan de positieve kant, ik zie wel een business model. Als Feyenoord supporter kan ik een workshop 'omgaan met teleurstellingen' starten voor Barca fans.

1 september 2021 om 09:00

Ja help me alsjeblieft want m'n Barça hart is aan het huilen.

1 september 2021 om 09:53

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Na de eerste woede en teleurstelling ga je langzaam de gemaakte keuze een klein beetje goedpraten. Maar bij elk tegenvallend resultaat kan je er lekker over klagen en zagen. En dat wordt dan een beetje je identiteit.

Het verval van de grootste Calataanse club bewijst ook deze transfer!

Eindelijk een transfer waarmee Barca aantoont weer het juiste pad te zijn ingeslagen. Wat een geweldige aankoop dit! Past perfect bij de filosofie van Barca. Denk dat alle Barca fans in hun handjes mogen knijpen. Kijk ernaar uit Luuk samen in de spits te zijn met Braithwaith

Dit gaat niet goedkomen. Luuk de Jong is voetballend denk ik nog minder dan Braitwaithe. Je hebt aan 1 beperkte spits wel genoeg toch.

Aan de oppervlakte lijkt het echt een Teken Aan De Wand natuurlijk. Maar met Messi vertrekt nou eenmaal plan A, plan B, plan C, plan D enzovoorts enzovoorts. De gedachte dat je dat vertrek kan opvangen met één speler die alles kan wat Messi kan, is absurd. Dus verdeel je zijn kwaliteiten over meerdere spelers. Dus koop je Luuk de Jong, die niet veel kan, maar wel een wedstrijd die op slot zit kan openbreken. Als je erover nadenkt, is het helemaal niet zo raar.

dit is toch wel de verrassing van de Transfers deze zomer
Luuk de Jong naar Barcelona nooit gedacht ik persoonlijk zie het niet zitten met Luuk bij Barca maar goed we zullen zien

maar een grote vernedering lijkt me eerder in de maak

Wat een lelijkheid allemaal daar. Messi en Griezmann weg en Depay en De Jong terug… nu Weghorst en De Roon nog! Barcelona lijkt wel een soort Oost-Duitsland van het clubvoetbal te worden.

Als Barca fan overheerst toch echt het gevoel van schaamte vandaag..

1 september 2021 om 10:33

Dit is de rekening van boven je stand leven, hopelijk gebeurd dit ook bij PSG. Kunnen we misschien weer een beetje normaal gaan doen met de transfers.

Wauw. Toch echt officieel beklonken. Persoonlijk is het voor Luuk een waanzinnige droomtransfer die hij zelf zeer waarschijnlijk nooit had zien aankomen. Prachtig voor hem! Bizar van de club Barcelona. De Culers zullen de wanhoop opnieuw nabij zijn.

Van aankopen als Ronaldinho naar Luukinho. Mooie sport blijft het ook. Voor Luuk geweldig natuurlijk, geen Barca speler uiteraard, maar wellicht dat Koeman toch graag een plan b wilt hebben in de laatste minuten bij een achterstand. Je kan beter bij Barca op de bank zitten dan Sevilla. Wordt wel afgemaakt door de fans op alle social media nu.

Wat een armoede dat je als Barcelona een spits nodig hebt a la Luuk de Jong die buiten PSV overal gefaald heeft en uitzichtloos op de bank is beland.

Mijn hart huilt ook een beetje.
Maar dan om al die mensen die uren besteden op voetbalsites, maar er eigenlijk weinig van snappen.
Als de Jong al in het veld komt is het voor Braithwaite. Om hem stond ook niemand die springen. Maar je vervangt dus eigenlijk B-garnituur met B-garnituur. Je hebt alleen een ander type spits. Het is gewoon een hele pragmatische aankoop.
En mensen hebben het over Griezmann Maar die heeft werkelijk niets laten zien om kennelijk zo gemist te worden.
Ik snap dat het voor Fifa jammer is dat hij weg is, maar voor Barca maakt het niets uit.

1 september 2021 om 10:35

Ik geloof niet dat Braithwaite basis zal staan als Fati, Memphis en Dembele fit zijn.

Barca is goed bezig. De voorzitter heeft een krot gekocht en is bezig die grondig aan het strippen. Binnen 2 jaar staat er een afwerking met een kers op de taart. Ze maken deze zomer op vlak van transfers bijna 50 miljoen winst en ook volgend jaar kunnen ze dat bedrag krijgen als alles meevalt. Daarnaast ook oudere spelers zoals Pique, Coutinho, Pjanic, Alba, Aguero, Luuk, Busquets, Braithwaithe, Umtiti, Lenglet en Roberto nog van de loonlijst krijgen of sommige zelfs nog voor een zacht prijsje verkopen. Die 11 spelers hebben een gezamelijke transferwaarde van 177 miljoen op dit moment waarvan de gemiddelde leeftijd rond de 31 jaar is, volgende zomer 32 jaar dus. De waarde zal zakken, nog steeds dure salarissen voor vele ploegen ondanks een reducering bij vele spelers van 30 tot 50%. Maar met wat geluk kunnen ze nog 100 miljoen netto overhouden. Grotendeels dan door Coutinho, Roberto en Lenglet. De overige spelers worden peanuts bedragen of gratis van de hand doen.1 ding waar ik op hoop is dat men tegen zomer 2023 een jong team heeft waarvan vandaag misschien al 13/14 spelers in de A selectie zitten waarop men kan bouwen. Voeg daar op 2/3 jaar tijd nog 5/6 andere jonkies bij met maximaal 5 spelers die ze huren en het komt snel inorde.Daarnaast hoop ik dat Messi voor seizoen 2023/2024 (en kiest hij voor de optie bij PSG het seizoen erna) dan nog eens 1 seizoen terugkomt om op een degelijke manier afscheid te kunnen nemen. Hij zal 36 zijn maar heeft bij zijn recente afscheid ook gezegd nog terug te keren, ‘op wat voor manier dan ook’ hij nog kan bijdragen.Dat zou wel een mooi gebaar zijn van hem.

Dit is toch echt wel het dieptepunt. Luuk leuke speler maar nooit nooit een Barca speler. Barca hoort een exclusieve club te zijn waar alleen de elite speelt. Van het beste elftal en voetbal ooit zo'n 10 jaar geleden naar dit.

Als je ergens op de bank moet zitten, dan maar bij Barca. Leuk voor Luuk, niet zo leuk voor ons.

Nu begrijp ik wel, waarom luuk niet naar psv is gegaan. En ik zie hem nog wel in de basis spelen ook. Het is luuk of braitwait. Dan is luuk toch wel beter en vooral kopsterk.

Griezmann en Suarez bij Atletico in de voorhoede... Waar heb ik dat eerder gezien?

Logische aankoop en dit is de eerste trainer bij Barcelona die begrijpt dat je ook een speler nodig hebt in je selectie om de laatste 10 min iets te forceren. Altijd maar het vooruit sturen van Piqué bij achterstand of gelijkspel.... Dat heeft je in het verleden al vele punten gekost.

Van suarez naar griezman naar braitwaithe naar L. De Jong. Tjah wat moet je hier nu op zeggen. Ik denk dat er na De Jong de volgende spits uit d'r Jupiler League komt 🤣

Heel leuk voor de Jong. Sympathieke voetballer. Alleen voetbaltechnisch heeft hij helemaal niets te zoeken bij de Spaanse top.

Tja, ik begrijp dat je nood hebt aan spelers en dat er geen geld is.
Maar waarom dan een 3de rangs speler aantrekken? Om de bank te vullen? Waarom geef je dan je talenten niet meer kansen en vertrouwen?
Ze laten toekomstige toppers de deur uitlopen om oude , niet renderende spelers aan te trekken?
Triest, in triest.
Het is nu niet dat het Nederlands voetbal nog zo hoog aangeschreven staat dezer dagen!

Ongelofelijk zeg, wat een prachttransfer voor Luukinho! Ik snap nu wel dat hij niet naar PSV wilde. Verder is het te hopen dat hij even belangrijke goals kan maken als dat hij voor Sevilla maakte. Het is in ieder geval een type spits dat er nog niet rond liep.

Tja zou hij slecht of goed geslapen hebben onze Luuk want wat is het voor hem een wereldtransfer en hoop dat hij wat van betekenis kan zijn.

Niet alleen moeten we tweets van familieleden van voetballers als nieuwswaardig beschouwen, tegenwoordig ook nog tweets van willekeurige mensen. Dan is het toch maar behoorlijk treurig gesteld met de journalistiek.

Nog treuriger dan de selectie van Barça.

Natuurlijk is het een bittere pil als je een speler als Griezmann weg doet en Luuk de Jong er voor terugkomt, maar om verschillende redenen heb ik hier geen problemen mee.

De eerste reden is dat hij niet gehaald wordt als basisspeler. Hij zal hoogstwaarschijnlijk gewoon een reserve spits zijn. Hij geeft Koeman een extra optie voorin die er in gebracht kan worden als stormram. Depay zal hij er niet uitspelen.

Ten tweede bespaar je enorm op salaris in vergelijking met Griezmann. Je gaat van een salaris van ongeveer 40 miljoen naar één van 3 tot 4 miljoen.

Het is op het moment gewoon even niet anders. Barcelona moet bezuinigen en dat betekent helaas dat het moeilijk wordt om je selectie te versterken met spelers van een goede kwaliteit. Of je moet geluk hebben met transfervrije aankopen zoals Depay, Garcia en Aguero.

Barcelona moet nu hopen op jeugdspelers die zich gaan ontwikkelen.

Hele slimme keuze van Barcelona. Een dergelijke speler heeft hen lang ontbeerd. Nu kunnen ze in een latere fase in een wedstrijd waarin het niet loopt, overschakelen naar een plan B. Dit soort wedstrijden komen bij Barcelona heel vaak voor!

De Jong kan de strijd aan met Depay. Andere type spelers (aanspeelpunt vs creatief). Wel komen beiden heren natuurlijk te kort voor de absolute top. Maken Barcelona niet beter, Koeman gaat een heel moeilijk jaar tegemoet...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren