Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bergwijn staat open voor transfer; vertrek van nog 2 spelers bij Ajax verwacht’

Laatste update:

Steven Bergwijn staat open voor een vertrek bij Ajax, zo meldt clubwatcher Johan Inan van het Algemeen Dagblad. Zijn management heeft volgens de journalist onlangs bij de Amsterdamse clubleiding aangegeven dat de 26-jarige aanvaller welwillend tegenover een uitgaande transfer staat.

“Welke spelers Ajax kan halen, hangt ook af van wie ze uit de huidige selectie gaan verkopen”, begint Inan in de AD Voetbalpodcast. “Een vertrek van Steven Bergwijn is bijvoorbeeld een optie, want hij vertegenwoordigt nog een aardige marktwaarde.”

“Een maand geleden heeft zijn management Ajax ook te kennen gegeven dat zij openstaan voor een transfer. Dat kan sportief een mooie stap naar de Bundesliga of de Premier League zijn. Zo is West Ham United nog steeds geïnteresseerd in Bergwijn. Maar hij kan er ook voor kiezen om te cashen in de zandbak. Ajax zal een verkoop van hem overwegen, want ze hebben op linksbuiten Mika Godts nog achter de hand.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Fabrizio Romano meldde onlangs dat er een prijskaartje van circa 23 miljoen euro om de nek van Bergwijn hangt. De aanvoerder van Ajax beschikt in de Johan Cruijff ArenA nog over een contract tot medio 2027.

Meer verkopen


In de zomer van 2023 werd er door toenmalig technisch directeur een elftal aan nieuwe spelers gehaald. “Veel van die aankopen hebben niet voldaan, maar zij vertrekken niet allemaal in één transferwindow”, zegt Inan. “Die spelers gaat Ajax gefaseerd verkopen. Een paar vertrekkende spelers kun je al wel uittekenen. Ik verwacht dat we Carlos Forbs en Borna Sosa komend seizoen niet meer in de Johan Cruijff ArenA gaan zien.”

De clubwatcher weet dat Ajax op die manier inkomsten probeert te generen om van daaruit een handvol aankopen te doen. “Dat moeten dan wel direct voltreffers zijn die er meteen voor zorgen dat de selectie meer in balans komt. Je kunt niet alles in één keer repareren, maar het belangrijkste is dat je een aantal grote littekens wegpoetst en de selectie van wat meer gif en leiderschap voorziet”, aldus Inan.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Cashen in de zandbak of spelen in de Premier League? Ik denk dat je bij het laatste ook zeker niet op een houtje hoeft te bijten....

15 mei 2024 om 13:55

Zeker niet, maar in de PL is er uiteraard de sportieve uitdaging die het meest aanspreekt. Daarbovenop komt dan nog het salaris. In de zandbak gaat het natuurlijk enkel om het loonstrookje.

15 mei 2024 om 15:07

@silverfront, als Bergwijn voor de PL gaat, is het wel echt belangrijk dat hij goed bekijkt waar die gaat spelen. Hij moet echt in een elftal gaan spelen waar ze een echte diepgaande loper op 10 hebben, en liefst ook een back die diep gaat langs de lijn. Dan kan hij lekker naar binnen in de ruimte die de 10 trekt terwijl de vleugel ook bezet is.

Hij is sterk, nog steeds goede versnelling, kan scoren, hij best wel wat, maar wel in een elftal waarin hij zijn loopjes naar binnen doen vanuit een situatie waarin bij balletje in de voeten krijgt.

Overigens vind ik het opvallend dat Inan het verder enkel over Sosa en Forbs heeft; Ik kan nog wel 15 namen noemen. Martha, Gorter, Berghuis, Baas, Banel, Wijndal, Sanchez, Rulli, Tahirovic, Mikautadze, Akpom, Medic, Gaaei, Avila en Sutalo.

15 mei 2024 om 15:39

Er staat on de text dat hij wr van uit gaat dat die 2 sowieso vertrekken deze transfer zomer, dat ze niet meteen iedereen van de hand gaan doen en dat gaan verspreiden.
Ook hij weet dat het er meer zijn alleen hij gaat er dus vanuit dat er sowieso 2 zullen vertrekken

15 mei 2024 om 16:15

@amsterdam, dit is vooral de manier waarpo hij zelf graag wil spelen alleen denk ik dat hij daar juist niet goed in uit komt daarom speelt hij ook ondermaats bij ajax, hij heeft helemaal niet de goede basis techniek voor dit spel, juist in de kleinere ruimtes waar je dan komt, komt hij helemaal niet goed tot zijn recht. bergwijn moet juist de gene zijn die de diepte loopacties maakt omdat hij dan gevaarlijk kan zijn met zijn snelheid en er dus aan schikken dat hij die vaak moet doen om juist ruimte te maken voor jongens die weer goed aan de bal zijn in de kleine ruimtes omdat spelers met hem meelopen omdat ze bang zijn dat hij met zijn snelheid weg is. Zo speelde hij bij tottenhem en oranje de keren dat hij goed inviel ook met veel meer diepgang ondergeschikt aan het team en dat waren ook juist de momenten waardoor hij zelf ook gevaarlijk kon worden. ergens waar spelers in de bal komen moet hij er overheen gaan in de gaten met diepte die er komen. Nu moet ik wel zeggen dat bergwijn destijds veel sneller en lichter oogde dan dat hij momenteel is.

15 mei 2024 om 16:47

Ik denk dat je lijstje te lang is. Avilla is niet realistisch met die zware blessure. Sutalo alleen bij een bod van 20 mln. Plus. Over Akpom twijfelen ze en ik kan me voorstellen dat ze over Gaaei ook twijfelen. Die komt verdedigend te kort en de handelingssnelheid moet ook hoger, maar mentaal is die ijzersterk en zijn druk zetten en aanvallend verdedigen zijn echt vrij aardig. Zou zomaar kunnen dat ze die nog een seizoen de kans willen geven om te kijken of die zich onder een tactisch sterke coach verder kan ontwikkelen. Van het rijtje Wijdal, Martha, Sosa en Baas blijft er sowieso een waarbij baas de grootste kanshebber en minst slechte keuze is. De overige zijn grote kanshebbers voor vertrek.

Dat komt goed uit want ik sta ook open voor een vertrek van Bergwijn. Opvangen met Godts vind ik alleen geen optie, leuk talent maar nog mijlenver verwijderd van een basisplaats.

Sosa is een mismatch al had ik Forbs graag nog gezien onder een trainer die hem in z'n kracht gebruikt, deze jongen is niet alleen maar slecht en nog jong.

15 mei 2024 om 14:06

Godts is een talent maar daar een vol seizoen op bouwen lijkt mij ook onverstandig.

Ondanks dat ik Bergwijn erg teven vindt vallen vind ik wel dat Ajax over het algemeen met hem wel beter is dan zonder hem. Hij heeft toch nog steeds wel een naam waardoor hij toch wel een bepaalde dreiging heeft. Dit ondanks het feit dat hij vaak slecht speelt. Of het komt omdat zijn vervanger nog slechter is.

15 mei 2024 om 14:13

@homelander

Zowel Sosa als Forbs zie ik persoonlijk liever blijven, wanneer je terug gaat kijken hoe deze bij hun vorige clubs speelden en hoe goed ze waren. Dan weet je dat ze echt wel wat kunnen, ze missen alleen vertrouwen en vaste patronen.

Sosa 140 wedstrijden Bundesliga bij een respectabele club en was elke drie wedstrijden bij 1 doelpunt betrokken. Verdedigend was hij daar al minder, dus dat weet je van te voren. Ga je hem in zijn kracht gebruiken (zoals bij Mazraoui en Blind) of verwcaht je van hem dat hij stijf achter in blijft...?

Ook Forbs, die werd topscoorder in de O23 als net aan 18 jarige debutant. Met een duizelingwekkende 26 goals en 13 assists in 38 wedstrijden.

15 mei 2024 om 14:18

Ik snap je wat betreft Sosa en ik denk ook altijd dan een capabele trainer dit aan de praat kan krijgen. De grootste fout van Mislintat is dan ook de aanstelling van Steijn geweest. En Van 't Schip is het ook duidelijk niet.

Zelf denk ik wel dat de buitenspelers het grote "probleem" zijn gaat. Hier gaat wel wat bij moeten komen. Forbs & Godts hebben talent. In ieder geval laatstgenoemde. Alleen een seizoen lang kan je daar inderdaad niet op bouwen. Haal je bijvoorbeeld een Sahraoui erbij voor links, dan ka Godts mooi achter hem aarden (al hoop ik van harte dat dit niet echt gebeuren gaat, maar puur als voorbeeld). Op rechts vind ik Berghuis ook tekort komen. Zeker nu hij ouder wordt. Als 10 hartstikke prima, maar niet (meer) op rechtsbuiten.

15 mei 2024 om 14:20

Idd en Gaaei was één van de grootste talenten van Denemarken. Sutalo werd gezien als een groter talent dan Gvardiol. Ik meen zelfs dat Avila werd gezien als de nieuwe linksbenige Zanetti. Ik vind dat ze allemaal een nieuwe kans verdienen.

15 mei 2024 om 14:31

Ik moet bij veel negatieve reacties vaak denken aan Alvarez en Martinez terwijl deze in een stabiel elftal terecht kwamen. Er ook niks van konden, ook Perr Schuurs was niet goed genoeg. Hoop op een goede trainer die de spelers op de juiste plaatsen zet in het systeem wat hij wilt spelen en niet alleen omdat een speler veel geld heeft gekost.

15 mei 2024 om 14:42

Het is ook inderdaad hoe je ze gebruikt, Sosa die als defensieve back moet spelen omdat Bergwijn z'n verdedigende werk laat lopen en zodra hij opkomt uitkomt aan de binnenkant. Zelfde met Forbs die vooral aan de binnenkant speelde onder Schip als poging om Bergwijn 1 op 1 te vervangen en nooit ingebracht werd op het moment dat de ruimtes groot werden.

Het zijn maar kleine dingen die ervoor zorgen dat hun sterkste punten niet bruikbaar meer zijn.

15 mei 2024 om 15:08

Ik moet dan ook vaak denken aan Magallan, Marin, Sanchez, Cassiera, Orejuela die ook werden bekritiseerd en daarna de pannen van het dak speelden.

15 mei 2024 om 15:21

@D-bergkamp, ik snap je opmerking. Maar je moet ook kijken wie de nieuwe trainer wordt, Farioli, en hoe die speelt.

Zijn spel is een keeper volwaardig mee voetbalt in de opbouw, met backs die aan de binnenkant spelen, en vanuit daar ook echt spelmaken, een controleur die bij balverlies tussen centrale duo in zakt, een dubbele 10 die dribbelt en loopacties maakt. Vleugelspelers die het spel heel breed houden, en ook diepte moeten brengen. In de opbouw speelt hij heel laag, cv's naast de keeper om tegenstander te lokken, goede korte en lange passing is cruciaal.

Als ik dat als vertrekpunt neem; en door de selectie ga:
- Ramaj lijkt mij geschikt, Setford ook, Pasveer als mentor ook als 3e keeper. Gorter en Rulli niet.
- Rensch en Gooijer zie ik ook aan de binnenkant spelen, Sanchez absoluut niet.
- Medic en Sutalo zie ik dit niet doen, Kaplan en Hato wel.
- Avila, Wijndal, Sosa zie ik niet aan de binnenkant spelen.
- Henderson, Van den Boomen zie ik wel in de rol van terugzakkende spelmaker.
- Taylor, Fitz-Jim, Mannsverk, Vos, Hlynsson kunnen wel lopen en dribbelen
- Berghuis, Bergwijn zie ik niet als brede buitenspeler, Forbs, Van Axel Dongen en Godts wel.
- Rijkhoff en Brobbey lijken mij als spits wel prima in dit systeem, Akpom minder, Mikautadze zeker niet.

Al met al, zie ik best veel mismatches, en zeker in combinatie dat Ajax weliswaar niet teveel wil kopen, maar wel zeker wel wilt verkopen om naar een kleiner aantal contractspelers te gaan, zie ik veel hiervan vertrekken.

15 mei 2024 om 14:43

Sahouari zou een prima optie zijn

15 mei 2024 om 21:08

Ik zou in ieder geval Godts (en als hij ooit fit wordt van Axel Dongen) in de voorbereiding de kans geven om die basis plaats te verroveren en de transfer inkomsten van Bergwijn eerder in een rechtsbuiten stoppen. Voor mijn gevoel kan Godts in de komende maanden die basis plaats best in gaan nemen.

Zoals het er nu naar uit ziet moet Ajax op 25 juli de eerste wedstrijd al spelen, als je dan terug gaat rekenen begint de voorbereiding uiterlijk de laatste week van juni, dan heb je nog meer dan genoeg tijd om iemand erbij te halen als ze hem te licht vinden, bijvoorbeeld als ze Forbs ook verkopen.

Ik vraag me overigens oprecht af of je snel iemand gaat vinden die veel beter is, ik denk bijvoorbeeld niet dat iemand als Driouech, toch een gewild transfer target van een aantal aardige clubs, Godts uit de basis gaat spelen (overigens, absuluut geen prioriteit, maar voor die 2 miljoen die PSV wil betalen zou hij een prima backup zijn in de huidige selectie)

als bergwijn het op zijn heupen krijgt (wat vrij sporadisch is), dan is hij een aanwinst voor menig team.
maar als je hem nu kan verkopen zonder verlies of zelfs winst, dan is dat zeker niet verkeerd.
hij zal ook qua salaris vrij hoog zitten.

over de andere twee valt minder te zeggen, forbs is nog jong maar van wat ik tot nu toe gezien heb is het vooral veel snelheid weinig gevoel voor de bal.. ga je als ajax zijnde niet veel aan hebben denk ik.
sosa is een aparte speler, ik heb hem veelvuldig gezien in de bundesliga en daar was hij gewoon goed. Hij stond destijds in de belangstelling van verschillende clubs (waaronder man utd, maar dat zegt ook niet alles natuurlijk). Als je voor beide quitte kan spelen dan is dat net als bij bergwijn, niet verkeerd.

15 mei 2024 om 13:57

Het is sowieso zaak om hem te verkopen. Aanvallers die een aardig rendement hebben als je ze een seizoen laat staan, zijn er altijd wel. Bergwijn daarentegen verdient 5 keer zoveel en heeft waarschijnlijk minimaal 3 keer zoveel gekost. Als je dan nog 23 miljoen euro kunt krijgen, moet je dat misschien niet nalaten. Vooral omdat je (kijkend naar zijn contractduur) ook nog eens zo'n 15 miljoen euro aan salaris bespaart.

15 mei 2024 om 14:02

Oreely, verkopen zonder verlies? Je mag hopen dat hij de gewenste 23 miljoen gaat opleveren. Dan mag hij wat mij betreft vertrekken samen met zijn compagnon Berghuis op de rechtervleugel. Die kosten een vermogen aan salaris en ze leveren beiden niet. Zoals al herhaaldelijk aangegeven zie ik dan graag Driouech komen omdat Godts nu nog te kort komt. Verder verwacht ik niet alleen een vertrek van Forbs en Sosa maar ook van Conceicao, Mikautadze, Rulli, Henderson, Sutalo. Ramai gaat mogelijk naar Arsenal en ook Akpom zie ik nog wel met winst vertrekken gelet op de interesse in hem en de speeltijd die hij wenst. Dus het wordt een hele drukke zomer en hopelijk kan Farioli dan daar wel snel zijn stempel op drukken.

15 mei 2024 om 14:24

SPettersson, Rulli vertrekt niet als Ramaj vertrekt. Henderson vertrekt niet. Sutalo vertrekt waarschijnlijk ook niet. Alleen bij een heel goed bod. En je mag ook hopen dat deze mensen niet allemaal vertrekken, want je wil niet weer een transformatie hebben waarbij je 12 nieuwe namen verwelkomt. Je moet cashen en de allerslechtste spelers weg doen. Daarna moet je een paar hele gerichte aankopen doen. De rest moet blijven.
En nee, dan staat er misschien niet het beste elftal van de competitie, maar dat kan vanuit de huidige spelersgroep ook niet met één transferperiode.

15 mei 2024 om 16:11

Rulli zal vertrekken want die kost te veel aan salaris en daar wil Ajax vanaf. Arsenal heeft interesse in Ramaj. Bij een heel goed bod zal Ajax hem laten gaan. Beiden maken overigens geen onuitwisbare indruk. Henderson mist de topmentaliteit in Amsterdam en heeft al aangegeven weg te willen. Sutalo past gewoon niet bij Ajax. Ja, dan moet je wederom veel nieuwe spelers gaan inpassen. Maar nu heb ik wel vertrouwen in de scouting en in de aan te stellen trainer. Dat had ik vorig jaar niet. Steijn had geen draagvlak en Mislintat kocht 2 rechtsback's terwijl hij er al 2 had. Maar we gaan zien wie gelijk gaat krijgen..

15 mei 2024 om 21:59

Ik ben uiteindelijk niet zo geïnteresseerd in gelijk krijgen. Ik hoop vooral dat er een competitieve selectie met dito trainer staat komend seizoen. 😉

15 mei 2024 om 14:14

Bergwijn krijgt het alleen maar op zn heupen bij een omschakelende ploeg zoals PSV vroeger en Oranje soms.
Voor Ajax heeft ie te weinig techniek om in de kleine ruimte ook maar iets te doen, en in dit seizoen zagen we ook zn kopje veel te snel hangen voor iemand van zijn leeftijd en salaris.
Dat Steijn m aanvoerder maakte en van t schip m hield diskwalificeert ze eigenlijk als coach als de uitslagen dat al niet hadden gedaan.
Als Ajax 20 mio voor m krijgt moeten ze een grote strik eromheen doen. Berghuis mag in zn kielzog ook weg vanwege gebrek aan leiderschap.
@oreely Denk dat Sutalo blijft, net als vd Boomen en Taylor. Hato, Kaplan en Ramaj willen we niet kwijt. Godts kan door ontwikkelen op links en dan een couhaib erbij is niet slecht.
Dan blijft er een grote leegte die niet alleen Farioli moet opvullen maar juist Alex Kroes. Grote uitdaging maar niet onmogelijk. Leo beenhakker haalde ooit in 1 seizoen Zlatan, Mido, Maxwel, Trabelsi. en kijk naar PSV afgelopen zomer dus een winnende transferperiode kan gewoon.

Bizar dat een West Ham United aanklopt voor Bergwijn. Bergwijn is echt een dertien in een dozijn voetballer. Daar lopen er in Europa en de wereld honderden van. Voor Ajax zou een transfer van 23 miljoen een mooi bedrag zijn. Maar laten we eerlijk zijn dat West Ham hier een enorme misstap mee zou begaan. Kijk dat je een Kudus of een Alvarez overneemt á la, maar een Bergwijn... Mijn hemel. Bij Tottenham was het al niks en bij Ajax op dit moment ook niet. Zó overschat...

15 mei 2024 om 13:57

Ik zie het staan ja, 23 miljoen. Op basis van wat? Voor 30 miljoen naar Tottenham en mislukt. Voor nog eens 31 miljoen naar Ajax en mislukt. Dan ga je daar als club zijnde toch niet te diep voor in de buidel tasten? Die tikt tegen het einde van zn carriere straks gewoon 100 miljoen aan kosten aan. Flink...

15 mei 2024 om 14:22

Het is de vraagprijs van Ajax hè niet het bod van WestHam! Misschien bieden ze 10 en komen ze uit op 15! Dan mag Ajax nog in zijn handjes klappen!

15 mei 2024 om 16:20

Ja dat snap ik, je hoeft niet zo te schreeuwen . Maar als je alles zo optelt van wat hij heeft gekost in zijn carriere, dan is dat voor een 'mislukte speler' vrij imposant.

15 mei 2024 om 13:59

Het probleem met Bergwijn is zijn consistentie. Een Bergwijn in vorm zou in mijn ogen zeker wel een toevoeging kunnen zijn voor een middenmotor in de PL. Echter is het issue dat Bergwijn maar 5 goede wedstrijden in een jaar speelt.. En daar kom je in de Eredivisie nog wel eens mee weg, maar niet in de PL.

15 mei 2024 om 14:02

West Ham koopt wel vaker brandhout voor veel te veel geld. Die club kan zoveel beter met goed beleid.

15 mei 2024 om 23:13

Wie is brandhout volgens jou?

Als ze een goed bod op wie dan ook plaatsen mag van mij een groot gedeelte van de selectie wieberen. Ik geloof in de meeste spelers nog wel onder een andere coach. Forbs en Sosa zie ik ook zomaar opbloeien onder een andere coach met een beter tactisch plan.

15 mei 2024 om 14:01

Betreft Sosa heb je wel een uitgebalanceerde verdediging en middenveld nodig hoor. Als die aanvallend niet levert, is hij een gevaar voor eigen verdediging. Ik vind dat toch een back voor een 5-mans-verdediging.

Betreft Forbs kan ik je geloven. Aan de bal zeker niet de beste, maar fysiek best goed en hij is snel. Bovendien is hij nog erg jong en hij verdient ook niet de hele wereld. Die kun je er prima bijhouden. Op dit moment levert zo'n jongen je toch niet al te veel op.

Tahirovic zou ik ook nog niet afschrijven. Statistisch komt die jongen toch echt bovendrijven. Hij maakt ook fouten, maar hij is pas net 21 jaar en kwam als een vreemde binnen in een worstelend Ajax. Daar zit echt nog wel rek in.

15 mei 2024 om 14:09

Eens hoor. Sosa is echt een back voor een vijfmansverdediging. Hij heeft alleen wel een goede voortzetting. Wanneer je hem constant kan laten overlappen en hem een tactisch plan meegeeft, geloof ik er ook bij Ajax nog wel in. Al is hij verdedigend niet heel bijster sterk. Maar wellicht dat je dat met een beter tactisch plan al grotendeels bij hem weg kan nemen.

In Forbs en Tahirovic geloof ik ook nog wel. Al heb ik bij Tahirovic mijn twijfels qua motoriek. Het ziet er allemaal wat houterig uit. Maar zijn passing is prima, vooral vooruit.

15 mei 2024 om 14:38

Je kunt Sosa ook links op
het middenveld opstellen denkt dat dat beter past.

Een zekerheid van aankopen die er gelijk staan heb je nooit.

15 mei 2024 om 14:02

Je kan de onzekerheidsfactor toch ook best inschatten. Alleen de factor potentie, waar veel mensen al een voorschot op nemen, is wat meer ongrijpbaar. De kans dat een speler van het kaliber Haaland, Vinicius of De Bruyne er gelijk staat is vrij groot. Niet 100, maar zeker groot. De kans dat een Bergwijn er meteen bij West Ham staat is dan weer significant kleiner. Voor dat geld heb je wel wat meer zekerheid op de markt rondlopen.

Tsja, om nou direct Godts te zien als automatische opvolger. Ik vind dat Godts een lekkere drive naar voren heeft, mooie dribbel en echt wel een beetje inzicht, maar echt veel eindproduct kleeft er nog niet aan. Oké, die jongen wordt over een maandje pas 19, maar om opeens het op hem te gooien... Bergwijn heeft echt een slecht seizoen gehad, met veel blessures en vormverlies, maar toch heeft ie het op 12 goals en 4 assists gebracht. Godts heeft 2 assistjes erin zitten, geen vetpot. We hebben gezien met Hato dat het effect van een speler zo ondersneeuwen in een slecht lopend elftal wel eens een heel slecht effect kan hebben.

15 mei 2024 om 14:03

Het tempert anderzijds ook de verwachtingen een beetje naar een realistisch beeld. Hato is ook gewoon niet zo geweldig goed. Absoluut talentvol, maar mensen denken bij zo'n jongen al snel in potentie in plaats van acute kwaliteit. Een Hato heeft sowieso nog wel een jaar nodig om echt een meerwaarde te zijn als basisspeler (mits z'n ontwikkeling geen deuken oploopt). Dat laatste vind ik niet per se van toepassing op het lopende seizoen, aangezien het ook een enorm leerproces hoort te zijn voor zo'n jongen.

15 mei 2024 om 14:04

Bergwijn drukt gewoon vooral enorm op het salarishuis. Dat is het probleem vooral 4,5 miljoen euro per jaar zonder CL geld is veel te veel voor hem. En als hij ook niet presteert als een van de beste spelers in de Eredivisie, wat die eigenlijk wel had moeten zijn voor zijn aankoopbedrag, dan moet je hem gewoon slijten. Tuurlijk is Godts niet alleen genoeg want je gaat niet alles op hem afschuiven. Maar dat Bergwijn vertrekt is voor meerdere reden beter.

Op zich niet erg Bergwijn en Ajax is geen juiste match. Dan lekker verkopen en door selecteren. Alleen er moet wel wat bij Godts is nog lang niet genoeg voor een heel seizoen. Forbs en Sosa mogen ook wel weg en ik zou Akpom ook wel verkopen en wellicht eens hengelen naar Haller. Dan heb je het spitsen probleem met Brobbey en Haller helemaal opgelost en heb je mooi twee verschillende types.

15 mei 2024 om 14:08

Waarom zou Haller terug naar Ajax gaan en waarom zou je 1 hele dure (brobbey of Haller) op de bank zetten als je op alle posities nog moet versterken. Een winger laten gaan en een spits aantrekken, dat zou echt mega slecht beleid zijn. Je kan je euro maar 1x uitgeven he

Een hattrick tegen Almere City helpt je natuurlijk wel weer om in de picture te komen. Mocht Ajax 23 miljoen voor Bergwijn weten te vangen ben je spekkoper. Hij heeft sinds zijn komst naar Ajax vrijwel niets laten zien. Een vrij modale voetballer die verre van een leiderschapstype is.

15 mei 2024 om 14:05

Nou ja, niets laten zien? Z'n rendement is best aardig. Het probleem is echter dat hij 32 miljoen euro gekost heeft en 5 miljoen euro per jaar opstrijkt. Dan verwacht je heel wat meer. Het is me ook nog steeds een raadsel welke 'gek' dacht dat dat een goed idee was (los van de TD).

15 mei 2024 om 14:08

@sirius,

Maar hoeveel penalties helpen zijn rendement er goed uit zien ?

15 mei 2024 om 14:45

Zijn rendement zijn penalty's maar op het veld is het een speler die heel beperkt voetbalt. Draait altijd naar zijn rechtervoet waardoor hij vaak te laat is met schieten op het doel, loop zich vast. Hij past simpel niet bij Ajax.

15 mei 2024 om 17:32

Sirius, ik volg vrijwel iedere wedstrijd van Ajax in het stadion. Al heel lang. Ik ben met mijn modale voetballer netjes gebleven. Ik ben namelijk helemaal geen fan van deze jongen. Bergwijn staat symbool voor de teloorgang van Ajax. Heel veel geld neertellen voor een speler die mislukt is in het buitenland en die ook in de Eredivisie niet het verschil kan maken, direct na de wedstrijden en trainingen huiswaarts keert in plaats ervoor te kiezen in zichzelf te investeren en met name een groot deel van vorig seizoen met overgewicht kampte. Die 23 miljoen euro is hij verre van waard op het moment.

Ajax moet Bergwijn ook gewoon koste wat het kost verkopen aankomende zomer. Leuk die hattrick tegen Almere maar over 2 jaar is het gewoon niet veel voor iemand die 32,5 miljoen heeft gekost met een jaarsalaris van 4,5 miljoen. Zeker zonder CL geld ben je heel beperkt in wat je kan doen aankomende zomer. Salarishuis moet ook naar beneden want ook Henderson en Berghuis verdienen te veel. Dan moet Ajax maar slimmer handelen aankomende zomer om de aansluiting met PSV en Feyenoord weer te vinden.

Zoveel mogelijk geld weer uit proberen te halen.
Is zeker een grote speler, maar heeft weinig kunnen laten zien bij Ajax.
M.n. dit jaar waarin hij toch als grote meneer moet opstaan was hij weinig zichtbaar (buiten blessures om)

Daarnaast zal hij een behoorlijk salaris hebben, net als Berghuis.

Afscheid van nemen.

Huishouding op orde maken en gericht gaan investeren op plekken waar geen jeugd achter zit

Misschien moet Ajax eerst 4 middenvelders opruimen. Wellicht dat Misehouy dan bij wil tekenen.

Justin Kluivert als vervanger halen voor Bergwijn, eerstgenoemde heeft inmiddels voldoende ervaring opgedaan om als mogelijke meerwaarde terug te keren.

15 mei 2024 om 14:24

Waarom zou Kluivert terugkomen? Kluivert doet het meer dan verdienstelijk bij Bournemouth. Die gaat eerder een stap hoger maken in de PL

15 mei 2024 om 14:31

Kluivert heeft recent al aangegeven terug te willen keren. Voelt zich een echte Ajacied. Meestrijden om het kampioenschap is ook een reden, en meer in beeld bij Oranje.

15 mei 2024 om 14:36

Ja ooit, niet op korte termijn. Die is niet eens te betalen voor Ajax.

15 mei 2024 om 15:50

Waar een wil bij Justin is, is een weg.

15 mei 2024 om 15:51

Nee zo werkt het niet.

26 pas. Als ik hem zie spelen denk ik vaak aan een 33 jarige volgevreten vedette. Kan het nauwelijks geloven. Maar ja het gebrek aan heilig vuur bij Bergwijn valt natuurlijk ook in extreme mate op als je jarenlang op diezelfde positie naar Tadic gekeken hebt.

Absoluut verkopen. Denk dat je er nog best een aardig bedrag voor kunt vangen. En dan bij zijn vervanger eerst vragen of hij de begrippen passie en ambitie kent.

Ik zou hem enkel en alleen verkopen mits je iemand als Justin Kluivert (iemand met een Ajax verleden, die weet hoe ze spelen, weet wat het is om voor Ajax te spelen en bekend is met de club) kan terughalen.

Ajax heeft zwaar behoefte aan spelers die niet eerst hoeven te aarden, en er meteen kunnen staan.

Daarnaast denk ik ook dat het heel belangrijk is om iemand anders captain te maken. Sinds hij dat bandje om z'n arm heeft is hij ontzettend wisselvallig, en ik denk dat die extra verantwoordelijkheid hem ervan weerhoudt om gewoon zich te focussen op goed spel.

Lijken mij wel drie logische opties om te verkopen. Bergwijn is een speler die nog wat opbrengt, en is nou niet bepaald iemand die het team op sleeptouw neemt. Ondanks dat hij naar mijn idee wel de beste optie is linksvoor dit seizoen, is dit wel een jongen waarop je moet besparen. Helemaal omdat je voor zijn salaris wel iemand mag verwachten die de boel meeneemt, voorop gaat in de strijd.
Bij Sosa ontbreekt ook echt een bepaalde drive, er zit niks geen pit in lijkt het wel. De meest milde linkerflank van Europa lijkt het wel… Sosa is eigenlijk ook gewoon een linker middenvelder in een 3/5 achterop en past gewoon niet. Bij een Gaaei op rechts zie je dan nog een topinstelling en een bepaalde positieve ontwikkeling, maar dat ontbreekt bij Sosa volledig.
Forbs is ook een totale mismatch eigenlijk. Die jongen heeft veel kwaliteiten, als hij diep kan gaan en ruimte heeft. Dat heb je bij Ajax simpelweg niet. In het positiespel van Ajax moet je juist handig zijn in de kleine ruimte, en dat is hij totaal niet.

Ik ben wel benieuwd wat er uiteindelijk allemaal gaat. Ik zie zelf Rulli, Sosa, Martha, Henderson, Van den Boomen, Akpom, Bergwijn en Forbs wel vertrekken. Ze zullen vast niet allemaal vertrekken, maar ik denk dat deze jongens allemaal ofwel niet bij Ajax passen, of zullen willen vertrekken. Ik zie Akpom bijvoorbeeld best graag blijven, maar dit is wel iemand die waarde vertegenwoordigd. Gezien de aanwezigheid van Brobbey zie ik Ajax hem wel verkopen en een goedkoper alternatief halen. Zelfde geldt eigenlijk voor Bergwijn.

Het zou fantastisch zijn als Ajax meer dan 20 miljoen kan pakken voor deze matige speler. Hij heeft zo nu en dan zijn momenten, maar helaas veel te weinig. Hij heeft teveel gekost en een te hoog salaris voor wat hij brengt. Sosa en Forbs passen helaas ook niet bij ajax. Allebei vertegenwoordigen ze waarde, dus ook verkopen.

Hoe lan het dat vrijwel iedere journalist en of ander persoon mer meer info weet dat Ajax moet verkopen om überhaupt te kunnen kopen/investeren in de selectie en bijna alle supporters (leden hier) het elke keer hebben over "dan kopen we gewoon die of we hebben geld zat", er zit nogal een groot verschil tussen.
Het hele jaar lees je verschillende berichten over geld dat verdampt is, er word voor het 2e jaar geen CL gespeeld terwijl Ajax daar altijd op begroot, er schijnt een te dure lenig afgesloten te zijn door toenmalig Mislintat om spelers te kunnen halen....persoonlijk ga ik met de "kenners" mee die er dichter op zitten.

15 mei 2024 om 22:27

@tinus45 Ajax heeft geen lening afgesloten om spelers te kunnen halen, en Mislintat al helemaal niet. Dat roepen ook de kenners niet. Wel, en dat heeft Susan Lenderink (financieel directeur) ook zelf aan gegeven hebben ze bij een bank een krediet en een factoring lijn afgesloten waarbij ze er van uit gaan om die eerste te gebruiken omdat die goedkoper is. Ik meen gewoon bij de huisbank en sponsor dus met die rente zal het wel mee vallen, ook al omdat het kennelijk voordeliger is om die rente te betalen dan om de effecten portefeuille van 20-25 miljoen te verkopen. Die lijnen zijn niet direct afgesloten om spelers te halen maar om de periode tussen de transfer bedragen die ze nog moeten betalen (85 miljoen) en nog moeten ontvangen te overbruggen (een kleine 180 miljoen) te overbruggen, en voor de bouw van de nieuwe toekomst. Probleem rond de transfer fees is dat ze een deel van die 85 miljoen eerder moeten betalen dan dat ze die 180 miljoen ontvangen (ook weer volgens cijfers die Lenderink zelf naar buiten heeft gebracht, google is your friend, als CFO van een beursgenoteerde onderneming mag zij hier geen verkeerde informatie over geven, dus zij lijkt mij van alle kenners de meest betrouwbare).

Het geld is ook (nog) helemaal niet verdampt. Het zit alleen voor een groot deel (170 miljoen van de 235 miljoen die het eigen vermogen groot is volgens de halfjaarcijfers) vast in de selectie. Ajax is overigens de enige top 5 club in Nederland die zonder de transfer waarde van de spelersgroep nog een positief eigen vermogen heeft. Hoe veel er van dat eigen vermogen verdampt door de miskopen van Mislintat en H2 zal de komende maanden moeten blijken. Los daarvan is er dus nog ongeveer 60 miljoen als buffer. Alleen kun je die niet en gebruiken om dure aankopen te doen en hoge salarissen betalen zonder richting het seizoen er op een financieel risico te lopen.

Ajax begroot op dit moment overigens ook niet meer op Championsleague. Als je de kenners dan toch volgt, had je moeten weten dat het enige wat Mislintat wel goed heeft gedaan is dat hij het salarishuis flink naar beneden heeft gebracht. Helaas ging een forse daling in de kosten gepaard met een nog forsere daling van de kwaliteit op het veld. Ze zullen ongetwijfeld komend seizoen nog een klein operationeel verlies draaien, net als ongeveer alle overige clubs in Nederland, en dit vervolgens goed maken met de verkoop van spelers. Van de top 5 clubs waren Ajax (dankzij de CL inkomsten) en FC Twente (omdat ze nog een behoorlijke financiële last mee dragen) de enige clubs vorig seizoen die een operationele winst draaiden (dus zonder de spelers aan en verkopen mee te nemen), dus dat is op zich niet raar. Je kunt er een discussie over voeren of dit een goed beleid is, in mijn ogen wel, al het geld uit spelers verkopen altijd alleen maar opsparen lijkt me immers ook geen goed beleid. Je moet alleen wel zorgen dat je tijdig in kan grijpen.

Neemt niet weg dat Ajax voor forse aankopen, zoals inderdaad de kenners ook roepen, ook moet verkopen om flink te kunnen kopen. En of ze dan wachten tot een uitgaande transfer definitief is of daar voor al spelers halen is een 2e, maar over de hele window gezien zullen ze ergens moeten verkopen. Dan zal blijken hoe veel geld er echt verdampt is de afgelopen 2 jaar. De meningen lopen daarover een beetje uiteen (en wie het weet mag het zeggen). Je hebt de groep die wijst naar eerdere miskopen die Ajax alsnog voor flinke bedragen heeft weten te verkopen. Mocht dat lukken is er niets of vrijwel niets verdampt en dan kan het maar zo dat Ajax deze zomer weer 100 miljoen uit geeft. En je hebt een groep die denkt dat Ajax blij moet zijn als ze 30 procent of de helft van de bedragen die de afgelopen 2 jaar betaald zijn ooit weer terug gaan zien. In dat geval kan er inderdaad zo maar 100 miljoen van die 235 miljoen verdampen en zullen behoorlijk pas op de plaats moeten maken op de transfermarkt. Waarschijnlijk ligt de waarheid ergens in het midden.

Op zich is het, indien gemotiveerd, een prima speler voor de Eredivisie. Ik denk alleen dat weinig mensen zijn ongeïnteresseerde houding, het feit dat hij geen volzin kan uitspreken of zijn hoogwaardige analyses zullen missen.
Ik zou hem verkopen en inzetten op iemand die op zijn minst de supporters trots kan maken voor Ajax te zijn.

Persoonlijk zie ik al die "vedettes" bij ajax liever gaan! Nu kun je schoon schip maken, proberen nog wat cash te vangen en zorgen dat de nieuwe trainer met een schone lei kan beginnen.
Alles wat ik lees en hoor over Farioli maakt me meer en meer enthousiast! Ik hoop dat hij bij Ajax het verzorgde voetbal van achteruit met flitsende aanvallen in de speeltuin die we ook wel de eredivisie noemen Ajax weer terug aan de top kan brengen.

Hiervoor zal er wel huisgehouden moeten worden in de selectie. Spelers die niet mee willen in de arbeid en de trainingen van de nieuwe trainer zullen verkocht moeten worden. Bouw aan een nieuw Ajax zou ik zeggen.

Van mij mogen dan ook de nodige spelers vertrekken zodat er echt ruimte gemaakt kan worden voor de broodnodige aankopen.

Weg mag van mij:
Rulli, Gorter, Gaaei, Sutalo, Sosa, Martha, Medic, Avila, Wijndal, v.d. Boomen, Fitz-Jim, Akpom, Berwijn en Berghuis.

Dan houden we over:
Ramaj, Hato, Rensch, Kaplan, Gooijer, Taylor, Hlynsson, Tahirovic, Manssverk, Vos, Henderson, Brobbey, Godts en Forbs.

Met een paar gerichte aankopen:
2e keeper, Juan Miranda (transfervrij) Adamo Nagalo, Philippe Sandler, Eduard Spertsyan, Nicolas Pepe (transfervrij) en een 2e spits. En dan nog 2 aankopen die niet reëel zijn, maar die ik wel heel graag zou zien komen. Thiago Almada en Sergino Dest (blijft een Ajacied en tot zijn blessure speelde hij een weergaloos seizoen)

Ramaj
Dest/Rensch
Sandler
Hato
Miranda
Henderson
Almada
Vos
Pepe
Brobbey
Spertsyan

Justin Kluivert terug halen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren