Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gündogan vertrekt transfervrij bij Man City en maakt absolute toptransfer

Laatste update:

Ilkay Gündogan gaat zijn carrière voortzetten bij Barcelona, zo melden verschillende Spaanse media woensdagmiddag. De international van Duitsland wordt transfervrij overgenomen van Manchester City, waarmee hij onlangs nog de treble in de wacht sleepte. Gündogan tekent een contract tot medio 2025, met een optie voor een extra jaar in Catalonië.

Gündogan en Barcelona hadden maandag al een overeenkomst over een verbintenis bereikt, maar enkele plooien moesten nog worden gladgestreken en hij moest nog medisch worden gekeurd. De keuring werd woensdagochtend afgerond. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano zette Gündogan vlak na het vallen van de avond zijn handtekening onder een contract bij Barcelona.

City-manager Josep Guardiola zag zijn aanvoerder liever een nieuw contract tekenen bij de Engelse grootmacht. De succescoach van the Citizens heeft de club zelfs gevraagd om extra ver te gaan voor de voormalig middenvelder van onder meer Borussia Dortmund en VfL Bochum, maar het mocht niet baten. City en Gündogan werden het niet eens over de contractduur. De speler wilde zijn verbintenis met twee jaar verlengen, terwijl City hem maar een aanbod van één jaar deed.

Een vervanger voor Gündogan heeft de Engelse kampioen echter al gevonden. Eerder deze week rondde City de komst van Mateo Kovacic af. De Kroatische middenvelder komt voor 25 miljoen euro over van Chelsea. Barcelona-trainer Xavi heeft in ieder geval één van de twee aankopen waar hij het bestuur om heeft gevraagd. De Spaanse coach wil deze zomer ook nog een rechtsback naar het Spotify Camp Nou zien komen.

Een goede keuze van Gündogan

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker na Duitsland, Engeland nog even paar jaar heerlijk in Spanje wonen. Soms wel echt jaloersmakend ;p

Geweldige versterking voor Barca zat er al een tijdje aan te komen. Gundo, Frenkie & Pedri is toch wel een lekker middenveld hoor. Met Gavi zou je wellicht ook nog in een vier mans middenveld kunnen spelen. Zal er nog een echte “6” bij komen ter vervanging van Busquets? We gaan het zien. Maar Gundo was een van de sterkhouders van het City dat de treble won.. transfervrij een geweldige versterking. Laporta, Deco & Alemany doen goede zaken. Vitor Roque er ook nog bij als stand-in voor Lewandowski, kan ook veel van hem leren.

Ben benieuwd hoeveel budget er dan nog overblijft voor een rechtsback. Wellicht kan Cancelo voor een seizoen worden gehuurd. Anders Kounde overtuigen om nog een seizoen als back te spelen.

21 juni 2023 om 18:47

Vooral benieuwd of Frenkie nou eindelijk z’n kans als ‘6’ gaat krijgen

21 juni 2023 om 19:11

Qua cijfer komt hij regelmatig niet verder dan 6, telt dat ook?

21 juni 2023 om 19:15

Een 6 is een studententien toch?

Nee zonder geintjes, Frenkie is juist de afgelopen drie seizoenen behoorlijk consistent. Hij valt niet heel vaak enorm op, maar heeft amper wedstrijden bij Barca waar die echt een onvoldoende speelt.

21 juni 2023 om 20:28

Hij wilt niet op 6. Wilt bewegingsvrijheid hebben zei hij als 1 van de voorste middenvelders

22 juni 2023 om 18:21

Een zes is een hoog cijfer in de Spaanse sportkranten.😉

21 juni 2023 om 18:49

Die 6 is er toch al met Frenkie? Die kan nu eindelijk op z'n favoriete positie gaan spelen, met Pedri, Gundo en Gavi roulerend daarvoor, al meen ik dat Gavi ook regelmatig als linkshalf/linksbuiten heeft gespeeld vorig seizoen.

21 juni 2023 om 18:55

Hoe komen jullie er toch bij dat Frenkie goed is op die positie? Bij Ajax speelde hij met iemand naast zich en bij Barca heeft hij vaak genoeg Busi vervangen als 6 en zag het er ook niet uit. Ik ben benieuwd naar Frenkie - Gundogan met Pedri ervoor. Denk dat dat wel goed gaat werken.

21 juni 2023 om 18:57

Vind Frenkie op “6” als enige controleur niet geschikt. Hij heeft dit seizoen geweldig gepresteerd, was zijn beste seizoen maar dan wel met een andere “6” (Busquets) naast zich. Dan heeft hij ook meer vrijheid om in te dribbelen.

Gundogan zou wellicht als tweede controleur kunnen spelen naast Frenkie en dan Pedri op 10. Maar Gundogan, zoals Pep hem gebruikte hoger op het veld lijkt mij een betere rol voor Gundogan.

21 juni 2023 om 19:03

Het is zonde dat Frenkie niet zo goed is als enige controleur ja want stel je voor dat je daarvoor Gundogan hebt die het beste speelt iets hoger op het veld en daarvoor nog Pedri.. Denk dat je aardig wat teams scheel tikt.

21 juni 2023 om 20:30

Hij wilt als 8 spelen. Heeft zelf uitgelegd dat Busquets een echte 6 is en hij meer bewegingsvrijheid wilt hebben. Als enige 6 is hij zeer matig zoals bij NL te zien was en de keren dat hij er bij Barca zat. Wanneer houden mensen er eens mee op te zeggen dat 6 zijn favoriete positie is

21 juni 2023 om 19:36

Die echte 6 hebben ze al met Frenkie.

Mikayil Faye (anderhalf miljoen euro), Iñigo Martínez (transfervrij), Ilkay Gündogan (transfervrij) en Vitor Roque (dertig miljoen euro plus variabelen) lijkt me geen verkeerde start van een drukke transferzomer. Het lijkt me alleen op z'n zachtst gezegd opvallend dat de club nog geen enkele versterking heeft gehaald voor de posities die de hoogste prioriteit genieten; een rechtsback, een vervanger van Jordi Alba en een vervanger van Sergio Busquets. Ben benieuwd hoeveel van de financiële middelen er nog over blijven voor die posities, zeker na het vertrek van spelers als Sergiño Dest, Clément Lenglet, Samuel Umtiti, Franck Yannick Kessié en Ferrán Torres.

21 juni 2023 om 18:45

Gundogan is toch de vervanger van Busquets?

21 juni 2023 om 18:51

Nou, dat lijkt me sterk. Dan heeft de club besloten om een speler met een totaal ander profiel aan te trekken dan waar ze in eerste instantie naar zochten.

21 juni 2023 om 18:52

Niet 1 op 1 maar lijkt me dat Frenkie naar 6 gaat?

21 juni 2023 om 18:52

Totaal andere types natuurlijk. Gündogan blinkt al seizoenen uit in een meer aanvallende rol.

21 juni 2023 om 18:55

Xavi gaf aan twee middenvelders te willen maar misschien gaat hij met Nico op 6 spelen wat ook nog zou kunnen. Zal anders nog een 6 komen en daarnaast zijn ze ook bezig met cancelo en als ik nog wat verkocht wordt zal er nog een linksbuiten komen. Maar eerst moeten ze verkopen, ze zullen Kessi en Ferran wel verkopen gok ik.

21 juni 2023 om 19:05

Xavi heeft aangegeven dat het halen van twee middenvelders topprioriteit is. Een daarvan voor de positie van Busquets, en een in een meer aanvallende rol. Gundogan zal het 2e profiel zijn, aangezien het doorschuiven van Frenkie naar een enkele 6 niet gaat werken.

Ik ben wel benieuwd hoe het middenveld eruit gaat zien met Pedri, Gavi, Frenkie, Gundogan en nog een extra pivot.

21 juni 2023 om 19:13

Kortom, het is precies zoals ik hierboven aangeef. Ilkay Gündogan is duidelijk een versterking voor de positie van meer offensief ingestelde middenvelder, wat een volstrekt logische speler voor dat profiel is. Een vervanger voor Sergio Busquets is nog niet aangetrokken, wat het opvallend maakt dat er dus voor wordt gekozen om eerst versterkingen aan te trekken voor positie die geen prioriteit genieten. Maar goed, je hoort me natuurlijk niet klagen over het feit dat Gündogan voor Barcelona tekent. Geweldige speler!

21 juni 2023 om 19:18

Ik ben het er niet helemaal mee eens dat het opvallend is. Het heeft denk ik puur te maken met de beschikbaarheid van spelers. Een CV erbij was wat mij betreft ook erg belangrijk (zeker als Xavi van plan is geen rechtsback voor de basis te halen), maar omdat het al een paar maanden duidelijk lijkt dat Martinez daarvoor wordt gehaald, tel je die niet meer echt mee.

Daarnaast wil Gündogan ook gewoon snel een keuze maken lijkt me, dus is het logisch dat die met voorrang aangetrokken wordt. Voor de positie van Busquets is er geen transfervrije geschikte vervanger beschikbaar, en dat zal dus wat langer duren nog.

21 juni 2023 om 19:26

Kijk, als er geen spelers van wereldklasse haalbaar zijn op dit moment... Dan is dat nou eenmaal de realiteit van de dag. Maar als je een beleid probeert te maken dat volledig afhankelijk is van financiële restricties, dan zou ik eerst beginnen bij de posities waar versterking het hardst nodig is. Maar goed, geen enkele buitenstaander heeft inzicht in de financiële situatie van de club op dit moment en als ze in staat zijn om alsnog die andere posities te versterken... Dan heb ik niets gezegd.

Wat betreft je opmerking over Gündogan, daar heb je gelijk in. Spelers van dat kaliber willen vroegtijdig hun beslissing maken en daar moet je nou eenmaal het beleid op afstemmen. Denk ook dat mijn opmerking eerder ging over het aantrekken van Vitor Roque dan over Ilkay Gündogan.

21 juni 2023 om 20:09

Geen natuurlijke vervanger voor Busquets maar kan wel een vervanger zijn in die zin dat Barca nu 4231 kan spelen met Gundogan en Frenkie als dubbele pivot.

21 juni 2023 om 18:58



Wat hebben Barca fans toch altijd met bepaalde spelers willen vervangen, je kan spelers als Busquets niet 1 op 1 vervangen lijkt me. Je kan toch gewoon met Frenkie - Gundogan en Pedri ervoor gaan spelen. Dan heb je nog Gavi, Roberto, Torre, Nico en Kessie mocht ie nog blijven op de bank. Lijkt me een prima middenveld op het seizoen in te gaan. Zie graag een back komen en een echte linksbuiten want buiten Fati heb je verder niemand op links.

21 juni 2023 om 19:11

Frenkie is absoluut niet de vervanger van Busquets kom op zeg. Hij is geen speler die op 6 kan spelen bij Barcelona. Logisch dat Barcelona en zeker Xavi hamert op een vervanger voor Busquets. Want De Jong daar gaat het niet worden..

21 juni 2023 om 19:16

Over een obsessie gesproken, wat hebben mensen toch met Frenkie de Jong als enige verdedigende middenvelder? Zowel in zijn periode bij Ajax als in zijn periode bij Barcelona heeft hij laten zien dat hij het best rendeert met een controleur naast zich die in zijn positie blijft. Speelt hij als enige controleur, dan wordt het middenveld overlopen in omschakelmomenten omdat hij uit positie is gelopen. Op papier klinkt een middenveld met Frenkie, Gündogan en Pedri geweldig, maar er is geen enkele middenvelder die in zijn positie blijft. Of beter gezegd, in die samenstelling vraag je minimaal één speler om opofferingen te doen en in zijn positie te blijven. Kortom, een 'vervanger' van Busquets is nog steeds nodig.

21 juni 2023 om 19:20

Ik zeg toch helemaal nergens dat Frenkie de gene is die Busquets moet gaan vervangen? Maar Frenkie en Gündogan samen met Pedri ervoor is toch hartstikke prima middenveld? Wie wil je anders nog gaan halen? De enige die Busquets 1 op 1 kan vervangen is Rodri en die ga je never daar weg kunnen halen.

21 juni 2023 om 19:22

Guaporta is dit een reactie op mij? Want nergens geef ik aan dat Frenkie als 6 moet gaan spelen, hierboven geef ik juist aan dat hij dat helemaal niet kan. Wie zie jij als opvolger van Busquets? En stel je haalt iemand wie ga je hier voor op de bank zetten? Gündogan, Frenkie en Pedri zijn alle 3 te goed voor de bank en je hebt ook nog Gavi..

21 juni 2023 om 19:26

Frenkie en Gündogan ga je toch niet gebruiken als defensief blok. Frenkie en zeker Gündogan zijn offensieve spelers. Ziet er op papier leuk uit maar je weet van te voren dat je wordt overlopen omdat niemand verdedigende inzicht heeft zoals Busquets dat had.

21 juni 2023 om 19:28

Ik denk dat Xavi er sowieso 4 op gaat stellen @barcalover123, zeker als er nog een extra pivot bijkomt. We hebben op het moment ook geen fatsoenlijke optie als linkervleugelaanvaller, dus alleen daarom al lijkt een 4mans-middenveld me een goed idee.

Eerlijk gezegd denk ik dat een middenveld Frenkie, Gundogan, Pedri, Gavi nog wel zou kunnen werken. Alleen zullen dan Frenkie en Gundogan inderdaad wat opofferingen moeten doen in hun speelstijl, wat wel jammer is. Tegelijkertijd is Gundogan erg veelzijdig, en zou een dubbele pivot rol hem denk ik redelijk goed liggen.
Maar goed, om op dit middenveld te gokken lijkt me geen goed idee, en ik verwacht dan ook dat Xavi ontzettend graag nog een vervanger van Busquets ziet.

21 juni 2023 om 19:33

Wacht, volgens mij heb ik inderdaad reacties door elkaar gehaald. Het was vandaag een lange en drukke dag, dus denk dat ik meer in het algemeen reageerde dan direct op jouw reactie. Excuses!

Dat gezegd hebbende, er is geen haalbare directe vervanger van Busquets. Dat moet je ook helemaal niet nastreven. Ik denk alleen dat financiële middelen gereserveerd moeten worden voor spelers waarvan Xavi denkt dat ze op termijn die rol kunnen invullen. Martín Zubimendi zou ik bijvoorbeeld geweldig vinden, maar hij lijkt eerst nog Champions League voetbal te willen spelen met Real Sociedad. Geen schande, dan speel je het eerste halfjaar met Nico González in die rol of geef je Frenkie de Jong nog een kans (om niet constant uit positie te lopen). Maar als er ooit een oefenmeester is geweest die spelers kan selecteren voor deze rol, dan hebben we hem nu wel in dienst. Joshua Kimmich lijkt een favoriet, maar financieel niet haalbaar. Tsja, dan kom ik echt bij Zubimendi uit.

21 juni 2023 om 19:00

Balde is de vervanger van Alba toch (in de basis)? Alonso de back-up. Wie ik overigens een zwakke speler vind.

21 juni 2023 om 19:08

Een vervanger van Alba lijkt me niet heel hard nodig inderdaad. Balde is hem het afgelopen seizoen voorbijgestreefd, ondanks dat je zag dat Alba nog genoeg waarde had door zijn ervaring.
Alonso lijkt me de back-up optie daar, wat wat mij betreft niet zo'n beste speler is, maar als backup wel prima. Inigo Martinez kan eventueel ook nog op linksback spelen.

Rechtsback en de positie van Busquets lijken mij nu de topprioriteit, samen met het verkopen van veel spelers.

21 juni 2023 om 19:19

Klopt. Maar welke speler gaat de rol van Balde invullen dan? Marcos Alonso zou inderdaad kunnen, zeker als Iñigo Martínez de club komt versterken. Maar laten we eerlijk zijn, heeft hij nou nog het loopvermogen om diepgang op de linkerflank te bieden? Nee. Het lijkt me logisch om op z'n minst te investeren in een jonge linksback voor Barcelona Atlétic, dan heb je in ieder geval iemand om door te schuiven. Want op dit moment loopt er niemand rond die door kan groeien achter Balde.

21 juni 2023 om 19:25

Die investering lijkt me inderdaad een erg goed idee. Echter vind ik dat toch een stuk minder prioriteit hebben dan een vervanger van Busquets en een rechtsback.

Maar inderdaad, er is geen speler die de rol van Balde over zou kunnen nemen. Daarom lijkt het me dat Xavi in het geval van een blessure van Balde bijvoorbeeld, voor een meer verdedigende linksback kiest (alonso of Martinez), wat dan gecompenseerd moet worden door een rechtsback die wat meer opstoomt, of een echte vleugelspeler op links.

Overigens is Alonso wel redelijk goed aan de bal, wat opzich wel positief is voor de linksbackpositie.

21 juni 2023 om 19:39

Moest even denken hoe ik zou reageren, Elrompelianeas. Maar ik kom niet verder dan 'daar sluit ik me volledig bij aan'. Honderd procent mee eens!

21 juni 2023 om 23:22

Ik denk dat Xavi/Barca daarom serieus naar de
Opties Cancelo kijken. Die kan op beide back posities uit de voeten. Gundogan overigens (om aan te haken op de discussie hierboven) is de laatste 2 jaar pas echt doorgebroken als aanvallende middenvelder he? Vanuit nature in zijn Dortmund tijd was het een echte controleur zoals Xavi, Verratti, Modric, Fabregas etc. De City opstelling zou ik weleens willen zien (3-2-4-1).

Christensen/Inigo, Araujo en Kounde achterin.

Gundogan en Frenkie als 2 controleurs ervoor (Rodri-Stones). En Pedri en Gavi daar weer voor (De Bruyne-Gundogan/Bernardo bij City). Rechts Dembele, spits Lewandowski. Links zou ik als Barca zijn dan geen echte winger zoals Grealish zetten maar Balde in een soort wingback rol omdat hij loopvermogen, snelheid, diepte en verdedigende skills heeft. Zo compenseer je de pure verdedigende kracht die Rodri en Stones meer hebben dan Frenkie en Gundogan.

21 juni 2023 om 19:57

Wat naar mijn mening de hoogste prioriteit moet hebben is de aanvalslinie. Barca creëert daar echt te weinig. Verdedigend staat het gewoon erg goed, middenveld is nu ook compleet… maar aanvallend is Barca matig. Noem nou een speler die echt een actie in huis heeft en waarvan je nu direct zegt: ‘die maakt het verschil!’?

21 juni 2023 om 20:07

No lies detected. Ferrán Torres vervangen door een speler die met een individuele actie de wedstrijd kan beslissen lijkt me geen overbodige luxe. Maar laten we eerlijk zijn, dat soort spelers zijn meestal behoorlijk duur en Barcelona heeft het niet al te breed. Zou hooguit een constructie kunnen bedenken waarbij João Félix naar Barcelona komt en Atlético Madrid een speler als Ferrán Torres krijgt.

21 juni 2023 om 22:13

Naja ze hebben in ieder geval qua aanvalslinie niet goed ingekocht de laatste tijd. Al die miljoenen zijn toch niet goed geïnvesteerd. Ferran Torres is gewoon een miskoop. Raphinha is zo’n voetballer die af en toe echt kan schitteren, maar wat veel te weinig is bij een topclub als Barca. Lewa die denk ik niet al te lang nog meegaat, alhoewel hij wel fit oogt.

Tja ik maak me best wel zorgen over de aanval. Ansu Fati is bijvoorbeeld ook aan het kwakkelen met zijn vorm, als dat ooit nog terugkomt. Mis echt een speler waar je er op aan kunt.

21 juni 2023 om 23:28

Dembele op rechts zit wel goed. Als Roque daadwerkelijk komt heb je achter Lewa toch een groot talent die in de luwte kan ontwikkelen. Ferran Torres en Eric Garcia zou ik sowieso van de hand doen. Bij een goede deal eventueel ook Kessie. Ansu Fati zou ik dit seizoen een laatste echte kans geven. Lukt het niet dan verkopen. Mocht er een club ineens 70/80M nu al willen bieden zou ik hem wel meteen verkopen. Op linksbuiten missen we wel een echte specialist. Denk dat we dit seizoen wellicht meer van Pedrola zullen zien op die plek mits Fati zo blijft sukkelen. Volgend seizoen maar kijken wat mogelijk is. De Gavi variant is vooralsnog een zeer goed werkende alternatief gebleken.

Ben benieuwd hoe Ilkay gaat presteren bij Barcelona. Ik heb het altijd jammer gevonden dat hij niet voor het Turkse elftal heeft gekozen.

Wat is dit jammer zeg. Gundogan was dit seizoen geweldig, maar heeft altijd al zijn kwaliteiten laten zien. Bij afwezigheid van De Bruyne stond Gundogan op, in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Aston Villa stond Gundogan op en ook in de Champions League haalt deze speler altijd een hoog niveau. Kovacic is een logische vervanger maar uiteindelijk ga je er toch op achteruit. Hopelijk schakelt City door naar Rice en wandelt Phillips de andere kant op.Gundogan, bedankt!

Mooie versterking voor Barca zeg! 1 van de beste van City in de afgelopen seizoenen! Ik denk dat City de aankomende jaren stevig gaat door rouleren om de honger in de groep te houden nu die heilige graal eindelijk binnen is.

Pfff, dit is wel echt een hele goede speler voor Barcelona nog. Kan nog moeiteloos 2 seizoenen mee.

Wel jammer van de stap die hij maakt, maar ook logisch met de gedachtengang van Gündogan. Wil wat meer zekerheid qua duur van zijn contract. Echter een geweldige speler en kan uitstekend een verlengstuk zijn voor het spel van Barça na Busi.

Nu wel hopen dat Frenkie nu eindelijk op de juiste positie (6) gebruikt gaat worden..!

21 juni 2023 om 19:09

Dat is niet zijn beste positie. Bij Ajax was hij dubbele 6. Bij Barca al vervanger van Busquets werd het altijd minder. met Busquets was hij afgelopen jaar echt top.

21 juni 2023 om 19:20

Heb je hem afgelopen seizoen zien spelen? Hij was werkelijk fantastisch op het 4 mans middenveld, met Busquets naast zich. Dát is dus zijn juiste positie, evenals dat bij Ajax het geval was met Schöne ernaast.

De wedstrijden die Frenkie als enkele 6 speelde, viel die juist erg tegen.

Poeh een toptransfer! Hier gaaan jullie van genieten in catalunya
Goed en gericht deze 'aankoop' hopelijk kan barca zulk beleid voortzetten tbv la liga in totaliteit.

Gefeliciteerd van een madrista.

Top nieuws! Overduidelijk een versterking en ervaring erbij nu Jordi Alba, Busquets en eerder al Pique vertrokken zijn. Multifunctionele middenvelder met specifieke kwaliteiten.

Dit is precies wat @Fabra bedoelde met zijn reactie bij het bericht over de spin die Marsman beet. Ook hier weer doet vz simpel aan click systeem en maken ze het niet simpel. Gundogan gaat naar een andere club, zeg gewoon naar Barcelona. Het is een van de grootste clubs die er is. Kom ik vz, verander nou een keer in een gerespecteerde site

Het failliet van de voetbalsport, vind ik echt het bestaansrecht van clubs als Barcelona. Zo failliet, zo corrupt, hoe is het mogelijk dat deze transfers mogelijk zijn.

Supertransfer voor Barca. Dit zijn nou echt directe versterkingen waar je meteen wat aan hebt!

Hele goeie deal voor Barcelona zeker op het gebied van ervaring na het vertrek van Busquets. Gã¼ndogan is nog steeds een absolute topspeler die goals kan maken uit het niets. Wordt een hele aderlating voor City ook hoor. Maar ja hij heeft wel alles gewonnen daar wat er te winnen viel. En afscheid nemen met de treble is ook erg mooi.

Hij (Gündogan ) heeft echt een goede keuze gemaakt. Alles gewonnen in PL de trebble te pakken dus waarom niet een overstap naar la Liga met alle respect, lekker weer, goed te eten, en Catalonië is echt een plaatje om in te wonen. Al met al respect voor ze keuze, kan niet wachten op volgend seizoen

Geweldig voor Laliga en Barcelona. Zo zie je maar weer dat de Spaanse topclubs nog steeds aantrekking hebben voor vele spelers. Zelf in de huidige sportieve en financiele situatie dat Barcelona in vertoeft. Benieuwd wie er nog allemaal richting Spanje vertrekt. Ik verwacht nog enkele grote namen.

21 juni 2023 om 19:49

Yeah Gundo en Bellingham zijn 2 heerlijke transfers voor laliga.

Moeilijk aan te wennen deze paupertijd voor media waarin ze trachten om maar zo onduidelijk mogelijk te zijn om onze interesse te wekken.

Zou er echt iemand niet klikken als er staat dat Gundogan vertrekt bij MC en tekent bij Barcelona?

Ontopic: mooie transfer voor hem. Veel waarde gehad voor City.

Ben hier als Real fan niet heel blij mee. Afijn, maakt de strijd alleen maar spannender. Ongelofelijk wat voor middenveld zowel Barca als Real hebben aankomend seizoen, bizar sterk.

Terwijl Barca druk bezig is met transfers ligt die ouwe Perez te slapen, wordt weer een 0 voor Real volgend seizoen!

21 juni 2023 om 19:27

Wordt wel spannend inderdaad wat er gaat gebeuren als Mbappé niet komt. Dan heb je een groot probleem voorin want met die aanval ga je het Barcelona niet moeilijk maken...

21 juni 2023 om 20:33

Is gewoon niet te geloven dat ze daar bij Madrid na zo 'n rampzalig seizoen tot nu toe niks gebeurd om een oude spits van 33 na!

21 juni 2023 om 21:29

Joselu is echt een perfecte tweede spits, maar zie graag Kolo Muani komen. Ben echt zo fan van hem.

21 juni 2023 om 23:56

@daarwasikweer, Blijft bizar dat het alleen Mbappé of niks wordt bij het bestuur. Terwijl er gewoon een capabele vervanger voor Benzema moet komen. Anders ga je het nooit winnen tegen dit Barcelona want zij hebben wel Lewandowski voorin lopen. Joselu is een leuke back-up spits die zeker nodig was na de Mariano jaren maar als basisspeler komt hij tekort.

@-Karn-, Na jaren Mariano en ook Jovic is het inderdaad een perfecte tweede spits die zich ook al bewezen heeft in La Liga. Kane of Kolo Muani zie ik persoonlijk ook graag komen. Alleen Perez en het bestuur lijken helaas alleen maar gefixeerd te zijn op Mbappé.

Geweldige transfer. Direct een versterking van absolute wereldklasse. Werd tijd!

Het word interessant want je hebt nu 4 spelers voor 2 posities. Pedri, Frenkie, Gündogan en Gavi. Geen van allen zal als enige controleur spelen. Frenkie kan er zomaar naast komen te staan, want zowel Pedri als Gündogan zijn beter op die posities

21 juni 2023 om 20:51

Waarom zou De Jong niet op 6 kunnen spelen? Heeft die toch wel vaker gestaan dit jaar en voorgaande jaren. Gaat hem volgens mij prima af, alleen kwam Koeman met het idee dat De Jong meer moest scoren en assists moest geven en toen is die naar voren geschoven. Maar volgens mij vrijwel elke wedstrijd die Busquets niet speelde, speelde de Jong op die positie. Die zal naar mijn denken gewoon op 6 komen te staan. Ook Gundogan kan op CM en DM, wat het dus een prima combinatie maakt om 80% van de wedstrijden die allebei op te stellen. Enige dat ze wel moeten hebben is een type Casimero / Rodri voor die andere 20%, want het is verdedigend voor sommige wedstrijden mogelijk wat te licht.

21 juni 2023 om 22:36

De wedstrijden dat De Jong als enkele 6 speelde verliepen echt niet goed. Dat was vaak tegen de mindere tegenstanders, en zelfs dan was het verdedigend direct te wankel. Frenkie was juist zo goed dit seizoen, doordat er eindelijk een systeem was waarin hij en Busquets elkaar beter maakten.

Komend seizoen heeft Frenkie dus ook iemand naast zich nodig. Ik vrees dat Gündogan daar verdedigend voor tekort komt eigenlijk, en dat er dus nog een extra middenvelder gehaald moet worden. Zubimendi zou geweldig zijn, maar wel te duur waarschijnlijk.

Absolute smaakmaker van city afgelopen seizoen, wat was hij goed zeg. Meer dan verdiend zoon mooie transfer naar Barca.

Downgrade van Gundogan naar Kovacic die vooral vaak geblesseerd is. Voor Gundogan begrijpelijk, heeft alles gewonnen en is erg belangrijk geweest, nu een avontuurtje in het zonnige Spanje en dan rustig afbouwen. Topspeler.

Aderlating! Maar als zo'n speler op zijn 32e wilt vertrekken na het winnen van de treble kan ik hem alleen maar bedanken voor de bewezen diensten. We gaan hem missen! Ik geloof erin dat Kovacic kan gaan schitteren bij City

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren