Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barça taxeert Ajacied op twintig miljoen en wil in januari handelen’

Laatste update:

Barcelona wil graag afscheid nemen van Thomas Vermaelen, die constant kampt met blessures, en de Spaanse grootmacht houdt ook rekening met een vertrek van Javier Mascherano. Zodoende is Barça op zoek naar nieuwe defensieve impulsen en Matthijs de Ligt zou volgens Goal de favoriet zijn op het lijstje van de Catalanen. Barcelona wil in januari al actie ondernemen.

Naast Yerry Mina, die voor negen miljoen euro gaat overkomen van Palmeiras, wil Barcelona ook een jonge verdediger inlijven die al ervaring heeft met het voetbal in Europa. Lange tijd was Davinson Sánchez in beeld, maar de recente transfer van de Colombiaan van Ajax naar Tottenham Hotspur lijkt een verblijf in Catalonië in de nabije toekomst uit te sluiten.

De Ligt zou de beste en het goedkoopste alternatief zijn. Volgens Goal moet de verdediger van Ajax rond de twintig miljoen euro kosten. De Ligt zou topprioriteit zijn, aangezien Dayot Upamecano van RB Leizpig als een minder groot talent wordt gezien en meer ervaren verdedigers als Kalidou Koulibaly (Napoli) en Stefan de Vrij (Lazio) duurder zouden zijn. De twee laatstgenoemde spelers worden geschat op vijftig miljoen euro.

Matthijs de Ligt is bezig aan zijn laatste seizoen bij Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou veel te vroeg zijn natuurlijk, laat hem lekker nog een paar jaar bij Ajax spelen voordat we hier (misschien) aan gaan denken.

30 oktober 2017 om 19:14

Klopt, moet eerst maar een steunpilaar bij Ajax, worden voor hij een transfer maakt.
Maakt nog te veel fouten en kan nog veel leren, 20 mij is dus al een mooi bedrag voor de Ligt.

30 oktober 2017 om 19:55

Is het wel slim om uit te willen groeien tot steunpilaar van je club in de eredivisie? Ik vind het natuurlijk allemaal klote dat talenten vroeg vertrekken, maar om eerlijk te zijn krijg ik ook niet het idee dat het helpt om als ‘volwassen steunpilaar’ te vertrekken: klaassen, siem de jong, clasie en er zijn er vast nog wel een paar te vinden.

30 oktober 2017 om 20:22

Denk dat de spelers die je noemt prima kunnen functioneren binnen hun eigen spelsysteem. Dat ze niet heel geschikt zijn om mee te variëren staat buiten kijf. Hooguit De Jong kan als noodverband in de spits spelen. Vermoed dat het voor De Ligt niet goed zou zijn wanneer hij snel vertrekt. Het afbreukrisico bij zo'n club die altijd heel hoog druk zet is erg groot. Dan zou (eerst) Italië misschien geschikter zijn. Maar waarom niet bij Ajax blijven, ze hebben nu echt wel een groep waar je een tijdje mee verder kunt wanneer men niet opnieuw in oude fouten vervalt. Veel buitenlandse clubs zijn al zo extreem overbezet qua selecties.

30 oktober 2017 om 23:07

Vertonghen, suarez en eriksen waren daarentegen wel echt steunpilaren

30 oktober 2017 om 23:53

Je vergeet het niveau verschil eredivisie nu tov bijv suarez weg ging. Of eriksen. Als je er nu bovenuit steekt zegt weinig over je kansen in t buitenland vroeger wel.

31 oktober 2017 om 09:53

Of Eriksen... Serieus? 4 jaar geleden was de Eredivisie nog veel beter dan nu?
Ben Ik echt totaal niet met je eens.

Ja 15 jaar geleden, ben ik het 100 procent mee eens. Een competitie met Robben, Van der Vaart, Maxwell, Chivu, Van Bommel, Litmanen, Kezman, De Jong, Van der Meyde, Perez, Heitinga, Trabelsi, Tomasson, Galasek, Sneijder, Witschge, Van Hooijdonk, rvp, ono, Zlatan etc. Dat niveau redden we bij lange na niet. Toen was de middenmoot en zelf de onderste regionen goed bezet. Een De Graafschap met een international als vd Brom, degradant Sparta met internationals Winter en Blinker, RBC met Wooter, Veldman, Fortuna met mensen als Van Halst, ruudje Hesp etc dat is nu volslagen ondenkbaar. Aron Winter bijvoorbeeld. 84 interlands (destijds ondenkbaar zoveel, hij was ook record international), meerdere Europa Cups gewonnen etc. Die speelde gewoon bij degradant Sparta! Ik zie Arjen Robben en/of Wesley Sneijder vandaag de dag niet bij Sparta of VVV aan de slag gaan!

Ja in vergelijking met 2000-2003 zijn we flink minder geworden. Maar op basis van de laatste 4 jaar? Ik betwijfel het ten zeerste...
4 jaar geleden (in de tijd van Eriksen) was het volslagen ondenkbaar dat er ooit nog een Nederlandse club een rol in europa zou spelen. nog geen halfjaar terug bestond zelfs de hoop dat we als Nederland weereens zouden winnen en we zijn als Nederland vandaag de dag gewoon regerend Europa Cup finalist. Ten tijden van Eriksen, toen het zoveel beter was, had niemand dat ooit kunnen vermoeden. Ja 1 iemand, die destijds voor gek verklaard werd door de media, namelijk: Johan Cruijff. Hij zei dat het met het juiste beleid en veranderingen mogelijk was

30 oktober 2017 om 19:28

Zeker weten. 20 miljoen is ook leuk maar Ajax heeft aan geld geen gebrek. Laat hem nog maar 2-3 jaar bij Ajax blijven en uitgroeien tot steunpilaar en aanvoerder (?). Daarna mogen ze hem kopen voor 40 miljoen. Niet dat we daarna nog wat aan die 40 mil hebben maar vooruit.

30 oktober 2017 om 19:43

Hier geloof ik dus niets van. Elk jaar hetzelfde liedje, Barca/real/... heeft interesse en wil 10-tallen miljoenen betalen en elke keer gebeurt er niets. Zo dom zijn ze daar ook niet.

Ik vind hem nog niet klaar voor deze stap, maar vind hem wel een van de beste verdedigers van de Eredivisie. Ik kan me dan ook niet vinden in al die kritiek die hij momenteel (en eigenlijk al vanaf het begin van het seizoen). Hij is tenslotte pas 18 jaar. Dat betekend natuurlijk niet dat hij hij geen kritiek mag krijgen, maar met de kritiek die hij momenteel krijgt lijkt het net alsof hij er niks van kan, en dat het ook niks meer zal worden.

Wat Mathijs De Ligt is de afgelopen twee jaar presteert is absoluut een geweldige prestatie. De interesse van Barca is ook zeker niet vreemd, maar het is nog te vroeg voor een transfer. Ik denk wel dat hij naar het niveau toe kan groeien, dat geloof ik echt.

30 oktober 2017 om 19:29

De kritiek is in mijn ogen meer dan terecht. Ja hij is talentvol maar hij maakt nog te veel fouten. Als dit door zijn leeftijd komt moet je hem nog niet opstellen tot hij er wel klaar voor is. Hij heeft in nederland nog het voordeel dat zijn fouten vaak nog niet beslissend zijn maar dat zal in een grote competite anders zijn.

30 oktober 2017 om 19:34

De kritiek is terecht, maar niet is deze hoedanigheid. Ajax heeft op dit moment geen betere centrale verdediger dan De Ligt, dus moet hij spelen. Dat houdt in dat hij ook beoordeeld moet worden op zijn wedstrijden, maar dat betekend niet dat hij tot de grond afgebrand moet worden omdat hij een foutje maakt. Want dat foutje heeft ook te maken met zijn leeftijd.

30 oktober 2017 om 20:19

Hij moet ook zeker niet beoordeeld worden als jonge speler, maar gewoon als speler van Ajax 1. En als hij dan de zwakste schakel is, krijgt hij de kritiek

31 oktober 2017 om 07:02

Wober is beter dan de ligt na mijn persoonlijke mening. Plus als je kijkt naar een varane van real Madrid die was ook 18 toen hij al speelde daar met regelmaat en was al een stuk beter dan de ligt nu is. Als we kijken hoe het met de boer afgelopen is geloof ik nog wel dat het goed kan komen met hem. Maar ik kan als ik nu naar zijn prestaties kijk niet zeggen dat is de nieuwe chivu alderweireld of Vertonghen.

31 oktober 2017 om 07:36

Ik ben al lang blij dat wij überhaupt verdedigers hebben die kritiek kunnen krijgen.
Dat voorrecht is niet iedereen gegund. ;-)

30 oktober 2017 om 19:54

Een van de betere verdedigers van de Eredivisie? Sorry hoor, maar wat heeft hij nou daadwerkelijk laten zien. Schuttert om de week, dekkingsfouten in clubverband en bij het Nederlands elftal. Ik snap niet dat hij zo wordt gehyped... ja een leuk talent, nog even niks meer dan dat.

Wat vind jij dan zo uitzonderlijk wat hij de afgelopen twee jaar presteert?

30 oktober 2017 om 19:59

Kan het niet anders dan het met je eens zijn. Het lijkt in Nederland een rage te zijn om jonge talenten te meten aan onmogelijke standaarden en hen vervolgens weg te zetten als 'niet goed genoeg'. Hoorde een tijd geleden van iemand hier op Voetbalzone dat Matthijs de Ligt 'nog lang niet zo ver' was als Raphaël Varane op die leeftijd. En dat zegt volgens mij wel genoeg, Varane speelde op 17-jarige leeftijd nog tien wedstrijden in de onderste regionen in de Ligue 1 en kan me niet voorstellen dat hij al lang en breed bekend was bij het Nederlandse publiek. Blijkbaar moet Matthijs de Ligt voldoen aan het gekleurde beeld wat we hebben van een speler die men waarschijnlijk niet eens heeft zien spelen op die leeftijd.

Dan over Matthijs de Ligt. Een verrassend volwassen verdediger, zowel in mentaal als fysiek opzicht. En heel eerlijk gezegd heb ik het lastig om een betere verdediger in de Eredivisie voor de geest te halen. En ja, dat zegt nog niet zoveel aangezien het niveau van onze verdedigers misschien wel het laagst is in de bekendere Europese competities. En ja, De Ligt heeft moeite met zijn defensieve timing. Maar maakt hem dat een matige verdediger? Nee. Dat zijn punten die hij moet verbeteren om de wereldtop te halen, net zoals Sergio Ramos, Varane, Piqué, Godín, Chiellini en nog vele andere topverdedigers dat hadden op die leeftijd.

Een overstap naar Barcelona komt in mijn optiek te vroeg, denk dat het voor De Ligt beter is om nog twee jaar bij Ajax te rijpen en dan de route van Eriksen en Vertonghen te bewandelen. Er is echter één 'maar'. Ernesto Valverde heeft een uitstekende reputatie als het gaat om het ontwikkelen van jong talent. Mocht Barcelona interesse tonen denk ik dat het verstandig is om eens te gaan praten met Valverde. Het sportief plan moet leidend zijn en als Valverde hem ziet als opvolger van Javier Mascherano op de langere termijn denk ik dat een vroegtijdige overstap niet eens zo gek uit kan pakken. Denk dat een transfer naar Barcelona 'high risk, high reward' zou zijn en weet niet of een jongen met zijn talent wel die gok moet maken. Al zou ik het zelf natuurlijk wel ontzettend gaaf vinden om een Nederlands toptalent (naast Xavi Simons) bij Barcelona te zien!

30 oktober 2017 om 20:09

Aan de ene kant vind ik het onzin om nu massaal de Ligt af te kraken na een aantal foutjes, maar aan de andere kant is hij nog lang niet de beste verdedigers van de eredivisie.

30 oktober 2017 om 20:13

Misschien zie ik wel een logische naam compleet over het hoofd, maar noem me eens een paar betere verdedigers dan De Ligt uit de Eredivisie. Want eerlijk gezegd kan ik zo één, twee, drie niet op een naam komen.

30 oktober 2017 om 20:17

Botteghin, Veltman en Arias vind ik 3 beste verdedigers in Eredivisie maar er loopt gewoon weinig rond momenteel. Vorig jaar had je met Kongolo, Karsdorp, Sanchez en Moreno meer verdedigers die aanzienlijk beter waren dan de rest.

30 oktober 2017 om 20:28

Veltman en Arias? Daar ben ik eerlijk gezegd minder onder de indruk van dan Matthijs de Ligt. Botteghin is inderdaad een uitstekende verdediger voor de speelstijl van Feyenoord, denk dat we hem wel met recht de beste verdediger van de Eredivisie mogen noemen. In mijn optiek is hij nog een stap verder dan De Ligt, al is dat vooral te wijten aan het kiezen van positie in defensief opzicht (en dat is misschien wel direct gerelateerd aan de extra karrenvracht aan ervaring die de Braziliaan mee heeft). Maar De Ligt lijkt me dan een goede tweede.

Vorig jaar liepen er inderdaad betere verdedigers rond. Davinson Sánchez was een klasse apart, maar denk dat De Ligt vorig seizoen weinig onder deed voor jongens als Kongolo of Moreno. Al moet ik wel eerlijk zeggen dat ik lang niet zoveel wedstrijden van bijvoorbeeld Feyenoord of PSV kijk als de meesten hier.

30 oktober 2017 om 20:31

Noem 6 verdedigers die significant beter zijn dan de Ligt in de Ed. Of zelfs 4.
Stop met nadenken, want je gaat tot de conclusie komen dat die er simpelweg niet zijn.
Ja hij maakt fouten maar hij doet ook echt veel goed. Mensen vergeten dat maar al te graag zodra het over de Ligt gaat.

30 oktober 2017 om 20:50

Veltman is met afstand de meest onderschatte verdediger in de competitie, ik weet niet of je bekend bent met het principe van SciScore maar daar is hij zelfs de beste speler van de competitie. Beoordeeld op de facetten die belangrijk zijn voor diens positie. Enige is dat Veltman bij een 6-je volledig met de grond gelijk gemaakt zal worden en dat een 8 van zijn kant toch een 6 zal blijven want het is Veltman in vele hun ogen. Arias is naar mijn mening meest complete back in de competitie, voldoende ervaring, goed niveau. Zowel nationaal als internationaal bewezen altijd wel mee te kunnen.

30 oktober 2017 om 21:09

Amen! Heeft allemaal met perceptie te maken. Veltman is enorm belangrijk voor Ajax. Weet ook zeker dat hij het in het buitenland ook goed zal doen. Maar op de een of andere manier wordt hij veel afgezeken, hij verdient veel meer waardering imo.

30 oktober 2017 om 22:32

Guaporta: De Ligt heeft helemaal niets te zoeken bij Barcelona. Als de Ligt een Sloveen was dan had jij en velen het niets gevonden. Omdat hij een NLer is, willen we er graag wat in zien wat er niet is. Jij noemt zijn fysiek als volwassen. Laat dat nu net niet positief zijn. Hij teert op zijn leeftijd al teveel op zijn fysiek en ik denk dat daar helemaal niet zoveel rek meer in zit. We beoordelen hem als jonkie met een lichaam van een oudere speler. Zou hij nu een positioneel, qua timing en alle andere facetten enorm ver zijn dan zou hij nog veel groeipotentie hebben wanneer zijn fysiek zou groeien. Nu zit hij fysiek bijna aan zijn top en willen we hem als een 18 jarige. Zijn draaicircel is bedroevend. Hij maakt altijd fouten omdat hij te traag reageert en veel te vast op zijn benen staat en vaak daardoor een stap te laat is. Pique heeft dat iets minder maar die compenseert dat door een buitengewoon inzicht, voetballend vermogen en positioneel inzicht bij het verdedigen. Dat laatste heeft de Ligt niet. Barcelona moet ophouden met het mikken op spelers die het niveau nooit gaan aantikken.

30 oktober 2017 om 23:18

Dan heb ik echt een totaal ander beeld van Veltman gevormd in de laatste tijd dat ik hem heb zien spelen. Ben trouwens wel benieuwd of Sciscore (waar ik overigens nog nooit van heb gehoord) ook de diepgang zonder bal registreert, want dat is namelijk mijn grote punt van kritiek op zijn spel. Maar goed, geloof dat degenen die de Eredivisie wekelijks op de voet volgen een beter oordeel hebben dan ik. Je kan me alles vragen over Engels, Italiaans en Spaans voetbal, maar voor een oordeel over Nederlands voetbal kijk ik eigenlijk te weinig wedstrijden. Als centrale verdediger vond ik Veltman eigenlijk nog een heel aardige verdediger (misschien ook wel omdat hij in die positie minder werd opgezocht voor een direct duel met de aanvaller van de tegenstander). Maar als rechtsback lijkt hij me toch echt tekort komen. Nog altijd treurig dat de verdediging van Ajax niet gevormd wordt door een fatsoenlijke linksback, De Ligt, Veltman en Tete.

Oh, Bombanera99. Als De Ligt een Sloveen was geweest hadden de voetbal-hipsters hem nu getipt als nieuwe wereldtopper. Het is juist vanwege zijn Nederlandse nationaliteit dat we geen enorm verwachtingspatroon aan hem ophangen. Blijkbaar is het zo dat onze talenten op 18-jarige leeftijd al van wereldklasse moeten zijn in plaats van dat ze net zoals in Duitsland, Spanje of Frankrijk de tijd krijgen om zich te ontwikkelen. Overigens ben ik benieuwd naar je redenatie achter je statement dat De Ligt als 18-jarig talent zich fysiek niet meer zou ontwikkelen. Dat kan ik me namelijk niet voorstellen.

Tot slot begrijp ik niet dat er van een 18-jarig talent wordt verwacht dat hij/zij een 'afgerond' product is. Heb je de idote tackles van Sergio Ramos gezien (die hij vandaag de dag nog steeds meermaals tentoon stelt)? En dat noemen we dan een topverdediger. Heb je Piqu㩠zien blunderen op het moment dat hij tenover een beweeglijke aanvaller staat? Hij wordt ook doodleuk meermaals gekozen in het beste elftal van het jaar. Heb je de inspeelpass van Chiellini gezien? Ja, iedere verdediger heeft zo zijn zwaktepunten. Laten we nou alsjeblieft niet doen alsof een 18-jarige verdediger plots het complete plaatje moet hebben om überhaupt uit te kunnen groeien tot een verdediger van wereldklasse.

En dat is het treurige aan Nederlands talent. Blijkbaar moeten onze talenten op 15-jarige leeftijd al in staat zijn om volwassen voetballers weg te spelen, anders zijn ze namelijk niet rijp voor de wereldtop. En dat ligt vooral aan ons verwachtingsmanagement. Laat jongens als De Ligt, Kluivert of Amrabat lekker in Jong Oranje groeien en een leidersrol proberen op te pakken. En als ze dat onder de knie hebben, dan pas kunnen ze denken aan een doorbraak in het 'grote' Oranje. Ondanks dat het aan kwaliteit niet overhoudt bij de senioren denk ik dat het gezond is om dit soort talenten eerst zich te laten bewijzen in Jong Oranje ondanks dat ze eigenlijk al goed genoeg zijn voor het seniorenelftal.

31 oktober 2017 om 07:23

Als je klaar geacht wordt als international dan mag hij overal op afgerekend worden. Want als international dien je compleet te zijn op alle facetten, en mag je daar ook op afgerekend worden.

De Ligt is er gewoon nog niet klaar voor. Hij is echt een zeer groot talent maar hij wisselt echt zeer solide momenten af met fouten die direct zijn te herleiden tot onervarenheid. Dit werkt volgens mij alleen als Barcelona hem met een goed plan nog 2 jaar ergens laat spelen, maar nog beter kan hij denk ik nog zeker 1,5 seizoen bij Ajax blijven.

Over 5 jaar zie ik hem daar zonder twijfel spelen. Nu nog veel, veeeeeel te vroeg. Al jaren ontzettend fan van hem, maar hij moet nog flink rijpen. Vanaf je 17e in de basis staan, over 2 jaar de aanvoerdersband krijgen en nog een aantal jaar uitblinken.

30 oktober 2017 om 20:12

Zonder twijfel nog wel. Het hangt er echt vanaf hoe hij zich ontwikkeld. Bazoer zou ook binnen een paar jaar bij Barcelona spelen vonden er velen. Maar die ging stilstaan in zijn ontwikkeling en zelfs achteruit. Zoiets zou ook met de Ligt kunnen gebeuren. Maar tegen die tijd zal er wel weer een nieuw jong talent staan bij Ajax om te kunnen hypen.

30 oktober 2017 om 20:27

Op dit moment zie ik hem daar spelen ja, echter is dat mijn perceptie en hoeft dat niet die van jou te zijn. Ik pretendeer het niet als feit, wezenlijk verschil.

Over Bazoer: Ik denk dat de meesten op het forum het er wel over eens zijn dat hij zeer zeker het talent had, en nog steeds heeft, om over een jaar of 4/5 in de top te spelen. Op dit moment komt dat er niet uit, maar dat talent is niet ineens vervlogen. We moeten echt af in Nederland dat iemand van amper, of zelfs nog niet eens, 20 jaar al een volwaardige topper moet zijn die een elftal kan dragen.

Over De Ligt: Klopt absoluut, hij zou inderdaad zomaar een terugval kunnen krijgen, stagneren en devalueren, echter zie ik dat niet bij hem gebeuren. Een terugval wel, dat krijgen ze nagenoeg allemaal. Verdere onderbouwing waarom ik dit denk, zie de eerste regels van deze post.

Ajax wil hem niet kwijt, hij wil niet per se vertrekken.. met andere woorden: 20 miljoen is niet genoeg.. of een bizar bedrag bieden of lekker thuis blijven

Niet te koop, simpel. Laat een speler van deze leeftijd eerst maar eens echt een paar jaar top spelen bij Ajax. Dit is veel te vroeg.

30 oktober 2017 om 19:24

Niet te koop? Kerel als een club met 20mio komt kloppen voor De Ligt kun je er met wat onderhandelen 30miljoen uithalen of 25 en een talent van Barca B ofzo. Dan moet je echt niet twijfelen hoor. Zoveel Ajax fans overschatten hun talenten. Dan wil een club een buitensporig bedrag betalen en toch volstaat het volgens hen niet. 9/10 met als gevolg dat het talent in kwestie weer wat wegzakt op de transfermarkt en uiteindelijk voor een stuk minder vertrekt 1 of 2 jaar later

30 oktober 2017 om 19:41

Nee, gewoon niet te koop deze winter. Simpel. Je verloor al een CV deze zomer die je liever niet zag gaan aan een hoog bedrag, je weet dat een CV (Viergever) uit zijn contract gaat lopen en dat je enige andere alternatief of CV buiten aankoop Wober op rechtsback staat en ook wel eens die stap naar buitenland zou kunnen gaan maken. Met de Ligt en Wöber hoef je komende 3 seizoen geen extreme dingen te doen voor CV. Er een talent als Schuurs, Hoogma (als hij niet aan spelen toekomt in Bundesliga) proberen te halen of Cuevas (Colombiaanse CV, groot talent, slimme speler) als dat zou lukken kan je overwegen een speler te laten gaan. Voor veiligheid een goedkopere Ervaren kracht als 4e keuze om structuur te geven aan de achterste linie. DM: Onana, Van Leer en vanaf de winter Kotarski zit goed, zelfs bij vertrek Onana geen reden tot paniek. Rechtsback hebben ze ingezet op Orejuela en Zeefuik, allebei geen afgewerkte producten en een groot risico. CV: De Ligt - Wober als duo voor komende seizoenen, bij vertrek Viergever en Veltman graag Schuurs, Hoogma of Cuevas halen, bij ongewenst vertrek of blessure Wober of de Ligt haal je er 2. Huidige talenten Jong Ajax en u19 zijn voorlopig nog niet klaar, heb op dat vlak hoop op Liam Van Gelderen gevestigd, speelt dit seizoen u17. Linksback: Moet een aankoop komen die met Sinkgraven kan concurreren, Bakker uit de jeugd zal nog minimaal 1.5 seizoen nodig hebben. Verdediging is nog niet klaar, voor dat zover is niemand verkopen. Zou je over 2-3 jaar geen 20 miljoen meer vangen voor de Ligt, dat is niet erg. Het aantrekken van een adequate vervanger kost je teveel geld. Wober was 7 miljoen, dat is de categorie waar je op moet mikken. Jong, talentvol en op drempel nationale team + comfortabel met ruimte in de rug.

50 miljoen voor De Vrij, 20 miljoen voor De Ligt...... Can somebody tell me what kind of a world we live in?

30 oktober 2017 om 22:07

Wat is er mis met 50 miljoen voor de vrij?

30 oktober 2017 om 22:45

Dat is enorm veel geld voor een verdediger die van glas is gemaakt

31 oktober 2017 om 08:09

Dat zal wel komen omdat de Ligt langdurig vast zou liggen en Lazio hem liever ook niet kwijt wilt. Maar Ajax zal de Ligt natuurlijk in de winterstop nooit voor 20 miljoen verkopen. Ten eerste licht hij nog langdurig vast en Ajax heeft het geld op de bank niet nodig maar op het veld, de Ligt kan nog jarig leren bij Ajax. Misschien zou je gewoon een deal moeten maken van 20 miljoen en dat hij dan nog 2,5 jaar bij Ajax blijft rijpen en dat je ook Vermaelen krijgt. Dan is Barca verzekert dat ze een jonge talentvolle verdediger krijgen en dat de foutjes die hij nu nog maakt langzaam aan zal afleren en meer klaar is over 2 jaar om bij Barca aan te sluiten. Op dit moment is hij nog niet goed genoeg voor Barca.

Jah ik weet het zo net nog niet, vind Mathijs een groot talent en vond hem vorig jaar soms echt geweldig. Echter vind ik hem dit seizoen wel veel foutjes maken, dat hoort natuurlijk ook bij zijn jeugdige leeftijd. Vind hem persoonlijk ook niet bij Barcelona passen, omdat hij niet de aller snelste is en Barcelona toch met veel ruimte in hun rug speelt. Bovendien moet deze jongen gewoon lekker bij ons blijven om zich goed te ontwikkelen, dan komt een mooie transfer vanzelf wel.

Barca is echt de weg kwijt, mocht dit waar zijn. De Ligt speelt over een paar jaar bij Willem II, Sparta, of Heerenveen. Niets ten nadele van die clubs, maar hij wordt zo enorm gehypet. Enorm overschat.

30 oktober 2017 om 19:27

Ja hoor.... Barca ok maar jij maakt er ook een potje van.

30 oktober 2017 om 19:27

Ja natuurlijk Sil, Het schijnt dat Sparta al 25 miljoen heeft geboden en dat de Ligt ook veel liever naar het zonnige Rotterdam verkast dan het grauwe Barcelona.

30 oktober 2017 om 19:41

Hij is gewoon niet goed genoeg. Ok, het is nog een tiener. Maar nagenoeg elke wedstrijd maakt hij een fout. Barca is absolute wereldtop (of streeft dat na), dan kom je met elke wedstrijd een fout ook als tiener gewoon niet aan de bak.

30 oktober 2017 om 20:11

Hoeveel 18 jarige spelers hebben centraal in de verdediging een basisplaats bij een club van het niveau van Ajax of hoger?

Kijk voor de grap even naar Alderweireld, die bijna 20 was toen hij zijn debuut in Ajax 1 maakte in de Eredivisie. De net 18 jarige De Ligt heeft al 40 duels ervaring op het hoogste niveau (waarvan 15 internationaal).

30 oktober 2017 om 20:13

Zelfs de boer had regelmatig een 'de boertje' en laat hij nou net toevallig bij barca hebben gespeeld. Makkelijk om iemand te beoordelen op een enkel foutje ,maar te vergeten wat er allemaal heel goed is aan hem .

31 oktober 2017 om 04:31

allemaal leuk en aardig dat hij pas 18 is maar dat is helemaal niet belangrijk het gaat om zijn kwaliteiten.als je jong ergens in de basis speelt wilt niet meteen zeggen dat je een topper gaat worden.stam was 23 toen hij naar psv kwam en heeft de absolute top gehaald.de ligt maakt nog veel ste veel fouten en als hij die er niet uit haalt zal hij nooit basisspeler worden bij een topclub.

31 oktober 2017 om 07:03

Dat is het hele punt juist Ryan. Hij maakt nu die fouten. Dat geeft hem de mogelijkheid om te ontwikkelen. Stam maakte op die leeftijd en dat niveau waarschijnlijk nog veeeeeel meer fouten. Daardoor dat hij er pas 6 jaar later dan De Ligt stond.

30 oktober 2017 om 19:40

Noem 18 jarige verdedigers die zo ver zijn als de Ligt. Ik ben benieuwd.....
Hij is ontzettend ver en goed voor z'n leeftijd.

30 oktober 2017 om 19:44

Kieran Tierney, Malang Sarr, Theo, Upamecano... Ze zijn er echt wel. En die vier zijn echt veel verder dan De Ligt.

30 oktober 2017 om 19:50

Ooh ja, daarom waren alle Man United fans meer onder de indruk van de Ligt Als van Davinson Samchez in de EL-finale. Hou op man. Speelt over 5 jaar in de top van Europa.

30 oktober 2017 om 19:55

Van dat lijstje is alleen Sarr van zelfde geboortejaar als de Ligt. Upamecano is 19, is van '98. Theo en Tierney zijn van '97 dus 2 jaar ouder dan de Ligt. Daarnaast heeft Sarr ook meermaals veel kritiek gekregen en is een periode uit centrum gehaald en naar linksback geplaatst (had het daar nog heel zwaar met Kluivert begin dit jaar) De Ligt is van '99 en is officieel nog u19 qua leeftijd. Maar hier mogen we niet vergeten, wij zien de Ligt wekelijks, elk foutje zien we. Maar de fouten van die 4 zien we zelden, daar zien we alleen de mooie momenten van, net zoals het buitenland die van de Ligt ziet. Is een reden waarom vandaag de Ligt in een Franse krant nog is uitgeroepen tot top 12 talenten ter wereld. Fraai lijstje met spelers om tussen te staan.

30 oktober 2017 om 19:57

Sarr? Die knul die echt compleet werd weggespeeld tegen Ajax? Die ook maar vroegtijdig naar de kant werd gehaald? In alle wedstrijden dat ik de Ligt heb zien spelen heb ik dat nog nooit zien gebeuren. Die 18-jarige knul staat al een jaar basis bij de EL finalist van afgelopen jaar. Maar jij denkt dat zijn plafond lager ligt dan deze club?

30 oktober 2017 om 20:01

Over dat lijstje: Donnaruma, Alli, Mbappe, Jesus, Sane, Vinicius Jr, Mason Mount, Romero, Viera, Dembele en Asensio zijn de andere namen. Geen gek lijstje om tussen te staan. In andere landen lopen ze weg met hun talenten maar in Nederland moet je als talent verantwoorden waarom je geen afgewerkt product bent voordat je überhaupt te oud bent voor een u23 team.

30 oktober 2017 om 20:11

Je gaat Sarr beoordelen op één wedstrijd, maar ik mag niets zeggen over De Ligt? Lol

30 oktober 2017 om 20:13

Als je Sarr noemt, dan neem ik je niet eens serieus. 1 wedstrijd? Hij speelt wel vaker bagger alleen dat zie jij dan weer niet...
Daarnaast moet je eens nagaan hoe weinig er kunnen tippen aan de Ligt, maar jij weet het vast beter dan de mensen bij Barca.
En kom s met 18 jarigen...

30 oktober 2017 om 20:16

Tierney is vorig seizoen pas echt goed gaan spelen, en is ook een aantal jaar ouder. Sarr is een groot talent, net als Upamecano, maar die zijn allebei niet vele malen beter. Allen grote talenten, dat wel.

30 oktober 2017 om 21:50

hehe die is grappig, doe je bij de Ligt ook.

De Vrij getaxeerd op 50 miljoen? Dat vind ik vrij veel
Had hij niet een aflopend contract?

Gewoon lekker blijven, veel te vroeg. Barca B voor 1.5 seizoen is niet hetgeen dat je nu moet willen. Gewoon lekker doorontwikkelen, fouten mogen maken en met 20 die stap maken als de meeste fouten eruit zijn. Hij bezit enorm veel talent maar moet de kans krijgen fouten te maken, ervan te leren en zich te verbeteren. Hij is realistisch nagenoeg en leergierig genoeg ervoor.

Dus dan heb je Pique en Umtiti in de basis en De Ligt, Marlon en Mina op de bank. Lijkt me een onzin verhaal. 3 talenten voor die positie is teveel, dan krijgt geen een van de drie de speeltijd en aandacht die nodig is om ten volle te ontwikkelen. 2 talenten lijkt me beter. In de hoop dat 1 van hen zich goed genoeg ontwikkelt om naast Umtiti te staan de komende jaren. Maar 3 lijkt me iets teveel van het goede.

De Ligt is er nu nog niet klaar voor en op termijn ook meer dan 20 miljoen waard. Hij is niet de killer zoals Sanchez maar wel een hele goede verdediger voor zijn leeftijd. Als die zich zo door blijft ontwikkelen is die over 3/4 haar misschien Barça materiaal en dan ook meer waard dan 40 mil. Mits die dan in de tussentijd heeft bijgetekend.

Moet hij gewoon doen natuurlijk! En club als Barça komt maar 1x in je leven. Wordt dan waarschijnlijk eerst verhuurd bij een ploeg wat CL speelt en dat kan dan ook Ajax zijn. Over 3 seizoenen kan hij bij Barça doorbreken, ze hebben vertrouwen in hem anders betaal je geen 20 miljoen voor hem

Is er nu niet klaar voor en zal er ook naar mijn mening nooit klaar voor zijn om zo n grote stap te maken. Dit basseer ik puur op wat ik tot nu toenheb gezien en wat ik denk dat zijn top zijn zal. Sub top Europa en geen Barca.

Ik heb bij eerdere berichtgevingen over transfers (niet per se De Ligt) en bijbehorende bedragen altijd gedacht 'wat een onzin', om later gelogenstraft te worden.
Ik kan dit bijna niet geloven, maar durf het gewoon niet meer uit te spreken ...

Strik erom en door naar de volgende. Hij is goed maar die De Ligtjes zijn dit seizoen wel erg aanwezig. Als je nu 20 miljoen kunt pakken is het alleen maar mooi. En dan een mooi doorverkooppercentage fixen.

Ik ben blij dat mijn app geen videofunctie heeft, ik lach me mijn ballen uit mijn broek! 20 miljoen voor De Ligt? Talent of niet, 5-10 miljoen is al redelijk veel voor hem vind ik. Laat hem maar eerst eens een constant seizoen draaien. En om eerlijk te zijn geloof ik ook niet dat Barca interesse zou hebben in hem. Ik denk een prullenbakgerucht 🗑

De Ligt is een heel groot talent, maar nog lang niet klaar voor deze stap. Hij staat nu een paar maanden in de basis, en dan merk je al dat er nog wat fouten inzitten die er gewoon uit moeten. Zijn eerste stap is stabiel worden in Ajax 1 in zijn presteren, daarna komt het moment dat hij de kar moet gaan trekken en de leider in de achterhoede moet worden.

Kortom, Barcelona is vooral voor hem intressant als vakantielocatie op dit moment. Ik snap dat ze in Barcelona ook kijken naar jonge talenten, de gemiddelde leeftijd van de sterkhouders begint langzaam toch wel aardig op te lopen. Maar het brengt Barcelona sportief helemaal niks als ze spelers halen die zich op het niveau Ajax nog moeten ontwikkelen, laat staan het niveau van Barcelona halen om te presteren.

Hij is nog lang niet klaar voor deze stap, maar heeft wel de potentie om een hele goede te worden. Helemaal als je vergelijkt met wat voor debielen er daar achterin bij barça staan.

ik zie het talent niet in deze jongen. Maakt zo ontzettend veel fouten. is traag en staat vaak verkeerd.

30 oktober 2017 om 20:24

Op zo'n jonge leeftijd al basisspeler zijn bij Ajax en jij durft te beweren dat het geen talent is? Dan vraag ik me oprecht af hoe serieus ik jou moet nemen als voetbalkenner. Beweren dat het de nieuwe Verthongen is gaat natuurlijk weer veel te ver maar dat Matthijs talent heeft staat buiten kijf.

Het is nu zaak om constanter te worden in zijn optredens en minimaal een 7 te spelen elke wedstrijd, in plaats van 9ens afwisselen met 4en. Toch denk ik dat hij over een jaar of 4 zeker bij een betere club speelt in 1 van de topcompetities mits hij geen ernstige blessures en dergelijke oploopt.

Denk dat de Ligt zelf ook wel nuchter genoeg is, om te zien dat hij te kort komt voor Barca. Die 20 miljoen van Barca is een fooitje, Ajax heeft geld zat en zal minimaal het dubbele willen hebben.

In perspectief... toch het dubbele dan wat ze voor Yerry Mina betalen wat in mijn beleving ook een fantastisch talent is. Maar goed gerelateerd aan Sanchez en het feit dat we het geld niet nodig zijn... Lekker bij Ajax houden voor 20 miljoen!

31 oktober 2017 om 10:28

Echter is dat een niet geheel eerlijke vergelijking
aangezien Barcelona een jaar geleden een eerste optie tot koop voor 9 miljoen (die in juni verlengd is) heeft onderhandeld op Yerry Mina,toen hij net voor een half miljoen van Santa Fe naar Palmeiras was gegaan.

Als Barca die optie niet had gehad zouden ze ook een miljoen of 20 moeten betalen.
want dat het bedrag is waar Palmeiras hem nu op heeft getaxeerd.

Tuurlijk is de Ligt nog niet klaar voor Barca, maar als jij kan trainen met Messi, Suarez, Dembele en Iniesta, dan wordt je echt wel uitgedaagd hoor. Ik denk dat de Ligt daar eerder een hoger niveau gaat bereiken, dan met die prutsers bij Ajax. Sanchez zal hoogstwaarschijnlijk ook wel binnen 2 jaar worden gekocht van Tottenham of anders zelfs wel Virgil van Dijk..

Laten ze die jongen lekker met rust laten. Naast Sanchez zag het er vaak goed uit, maar de Ligt moet gewoon nog bij ons blijven. In Barcelona heb je absoluut betere verdedigers, maar er is geen reden voor een transfer.

De Ligt moet naar mijn mening zich nog minstens 3 a 4 jaar verder laten ontwikkelen voor een echte topclub in aanmerking komt voor hem. Hopelijk gaat de ervaring die hij de afgelopen tijd heeft opgedaan op termijn in zijn voordeel werken, één ding scheelt, hij weet hoe het voelt om te falen haha

Ik dacht bij het zien van de foto dat het om Onana ging. Dat lijkt mij een betere investering.

Ach hou alsjeblieft op zeg.
De Ligt is een groot talent die alleen maar beter zal worden.
Als je kijkt wat er links en rechts word uit gegeven weet je sws dat hij nooit voor maar 20 zal vertrekken. Ajax heeft geen geld nodig en we hebben geen goede backup, dus op houden met dit soort onzin.

Ajax en Onana moeten dit niet doen. 20 miljoen is te weinig en Onana gaat Ter Stegen niet uit de basis spelen de komende 3 jaar (en daarna misschien ook niet). Ter Stegen heeft vergelijkbare kwaliteiten en is een paar jaar ouder en verder in z'n ontwikkeling. Onana zou een stap kunnen maken als hij echt zou willen maar Barcelona is te hoog gegrepen. Een subtopclub zou hij aankunnen maar bij ajax blijven is ook een goede optie. Die 20 miljoen is ook te weinig. Onana is 1 van de belangrijkste spelers van ajax, jong en heeft de potentie om een topkeeper te worden. En dat zeg ik niet door een "ajax bril" maar als PSV fan.

Hij is geen Barcelona materiaal. Laat hem maar lekker jaren voor Ajax spelen. Je krijgt anders zo Jeffrey Bruma verhaal.

Pakken ze precies de verkeerde. Sanchez is gewoon veel beter. De Ligt is gewoon te ligt. Kunnen ze beter Van Dijk pakken

Hoop mensen die de Ligt af kraken... die gozer is 18 jaar.
Laten we de hele discussie over 7 jaar weer voeren, jaartje of 25 dan kan je een oordeel vellen.

Maar in NL zitten we op de tour als je 10 jaar bent al foutloos moet spelen, al 6CL gewonnen moet hebben.

Geloof hier helemaal niks van. Zo slecht zijn de scouts toch niet bij Barca. De Ligt maakt teveel fouten en is zeker nog niet klaar voor een stap hogerop. Ze kunnen beter voor Perr Schuurs gaan. De prijs ligt lager en verhuur hem dan 2 jaar aan een van de top 3.

Dit bericht Kun je niet serieus nemen. Hij gaat zo vaak de fout in zoals tegen Excelsior en Hongarij en maakt te veel verkeerde keuzes waardoor bijvoorbeeld Onana tegen Feyenoord een fout maakte.
Tegen Kopenhagen was hij goed en als hij nou eens dat nivo een half jaartje kan vasthouden dan mag hij een transfer maken naar een Europese subtopper.
Barca... veel te hoog gegrepen!

Ik geloof het eigenlijk wel, want denk dat Barca wel even in de spiegel heeft gekeken met de transfer van Neymar. Ze hebben eigenlijk al 10 jaar lang een slechte bank en ook al 10 jaar lang niet ingekocht voor de toekomst of uberhaupt om beter te worden. Een kern van 5 a 6 wereldklasse spelers aangevuld met universele spelers. Barca moet het sowieso over een heel andere boeg gaan gooien, want na Messi, zie ik het somber voor ze in als ze nu niet echt goede talenten scouten, zoals de Ligt en ook een aantal aanstaande topspelers van 25 a 26, zoals Coutinho.

Wat wordt de Ligt kennelijk onderschat. Elke jonge cv maakt fouten. Zelfs oudere. Spelen op cruciale plek dus valt altijd op. Worden beter en de foutjes gaan weg met de ervaring die vanzelf komt of niet. Dat maakt je een goede cv of niet. Wordt afwachten dus, maar heeft alles en vooral ook fysiek om door te groeien tot top cv.

Dit moet vast een grap zijn.
Ik heb nog nooit iemand zoveel fouten zien maken als CV als de Ligt in een zeer korte tijd.

2 soon, Nog minimaal 2/3 jaar Ajax .
Maar dat hij een toekomstige topper wordt zit er mits geen gekke dingen zich voordoen,er dik in

Wat mensen hier lijken te denken is dat De Ligt als vaste klant/steunpilaar gehaald gaat worden terwijl in het stuk duidelijk over talent/groeimogelijkheden wordt gerept, aangezien ook meer ervaren spelers in beeld zijn.

Als Barca deze man zou halen was het om hem langzaam maar zeker te brengen, niet omdat ze een Nederlandse Sergio Ramos verwachten aan te schaffen

Tuurlijk de Ligt is een talent. Maar 20 Miljoen... dan zou ik hem als Ajax toch lekker laten gaan. Lopen er in de eredivisie en in lagere elftallen genoeg rond die ook het huidige niveau van de Ligt hebben of beter zijn. Wellicht niet het talent, maar je moet nog maar zien wat hij daarmee doet.
Er is veel kritiek op deze jongen, niet helemaal terecht en de kritiek zou naar Ajax moeten gaan voor het niet halen van een betere CV. Maar hij maakt momenteel gewoon te veel fouten. Laten we ook niet vergeten dat die 20M voor barca gewoon een gokje is die ze makkelijk kunnen nemen incombinatie met een relatief laag salaris. Ze weten met spelers van Ajax ook enigzins wat ze in huis halen qua opleiding.

31 oktober 2017 om 08:35

Zou schandalig zijn als Ajax de Ligt voor 20 miljoen laat gaan. De Ligt is een betere verdediger dan Sanchez, ook vorig seizoen alleen corrigeerde Sanchez veel van zijn eigen fouten door zijn snelheid. Sanchez is completer momenteel en 3 jaar ouder maar in de 1v1 en zone verdedigen moet hij stappen zetten, ik heb voor de komst van Sanchez wel eens met wat fans van zijn club gesproken en wat beelden gezien van Sanchez op de Ligt zijn leeftijd. Maakte iets later dan de Ligt zijn debuut daar, op CVM, en werd vroegtijdig gewisseld omdat hij een waardeloze pot speelde. Heeft maanden geduurd voor hij zich definitief basis in had gespeeld en werd daar bespot om zijn verdedigende errors maar daar leerde hij van. Kwam in een verdediging te staan naast een goede zone verdediger en Sanchez mocht aanjager spelen en dat deed hij geweldig. Resultaat was dat hij met 19 in de Copa Libertadores geweldig speelde (niet foutloos) en met 20 de stap naar Europa mocht maken met een internationale prijs al op zak. De Ligt zat met 16 al op de bank in vCL bij Ajax, won 2 MotM's in EL, haalde Team van het Toernooi van de EL, werd jongste post-oorlogse Debutant van NL elftal, jongst scorende debutant van Ajax en jongste aanvoerder in het betaalde voetbal toen hij vorig jaar aanvoerder van Jong Ajax was binnen 4 maanden. Het is een gigantische hype om een onhaalbare maatstaf aan te houden voor talenten. Overal ter wereld loven ze hem en in Nederland krijgt hij ze erover omdat hij nog geen afgewerkt product is.

Umtiti, Pique, Yerry Mina, Marlon en dan De Ligt? Laat hem bij Ajax ontwikkelen ipv bij Barca B of op de bank rotten.

Nog geen miljoen voor deze gast uittrekken, de wc's schoonmaken kan met goedkoper personeel.

Deze gast is zo ontzettend slecht, wie start dit soort onzin geruchten. Daarbij komt dat 20 miljoen ook weer een belachelijk bedrag is voor iemand die je op de bank zet. Vroeger gaf je daar een paar miljoen max. aan uit.

De Ligt moet zich eerst rustig door ontwikkelen bij Ajax, voor er ook maar gedacht wordt aan een topclub in Europa. Nee, lekker nog een aantal seizoenen in Amsterdam blijven.

Is dit er 1 van de categorie Monaco biedt 50 miljoen op Dolberg?
Serieus, aardig spelertje voor Ajax maar meer ook niet. Heb bij hem het Bazoer gevoel en die houdt ook de bank warm en niet bij het kaliber Barcelona...

Je hoort alleen maar berichten van die en die gaat weg, en nooit van ze hebben die en die op het oog die gelijk een directe versterking is.

Wel saai zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren