Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ volgt FC Groningen en Ajax naar de groepsfase

Laatste update:

Nederland is dit seizoen met drie clubs aanwezig in de groepsfase van de Europa League. FC Groningen plaatste zich door de bekerwinst, terwijl Ajax zich donderdag meldde na een benauwde 0-0 tegen FK Jablonec. Een paar uur later kwam AZ er als derde bij: het knokte en vocht en streed tegen Astra Giurgiu en kreeg daar laat in de tweede helft de beloning voor. De Roemeense keeper Silviu Lung, die lang uitblonk, tastte mis op een vrije trap van Jop van der Linden. Vlak daarna viel ook de 2-0 nog en dus is AZ door.

/

AZ domineerde in de eerste helft tegen de Roemenen, maar beloonde zichzelf niet voor het goede spel. Er moest en zou echter gescoord worden, gezien de 3-2 nederlaag van vorige week. Markus Henriksen kreeg de bal na een kwartier net niet bij Vincent Janssen en even later ging het andersom iets beter, maar eindigde de bal alsnog niet in het net: doelman Lung pareerde sterk op het schot van Henriksen. Ook redde hij op een vrije schop van Van der Linden en had hij in de rebound een antwoord op het schot van Thom Haye, die een puike wedstrijd op de mat legde.

Kansen te over waren er dus voor AZ, dat ook gevaarlijk werd vanaf de flanken via Guus Hupperts en Dabney dos Santos. Van hun voeten kwamen echter ook niet de gouden passes richting spits Janssen. AZ voelde vertrouwen en Astra Giurgiu werd nauwelijks gevaarlijk, maar John van den Brom zag hoe de eerste helft geen treffer opleverde. Ondertussen bleef hij angstvallig de standaardsituaties van de Roemenen in de gaten houden, want die resulteerden vorige week immers in drie doelpunten. In de tweede helft voltrok zich aanvankelijk precies hetzelfde scenario.

/

Binnen vijf minuten had keeper Lung een schot van Hupperts eruit gehouden en in het vervolg van die aanval hield hij ook Mattias Johansson van scoren af. AZ haalde overal energie uit en aangemoedigd door het volgepakte AFAS Stadion bleef het ervoor gaan: Hupperts ramde weer eens op doel, maar weer zat Lung er goed bij en sloeg hij de bal uit de hoek. De doelman groeide en groeide in de wedstrijd en hield AZ steeds maar af van scoren. Van den Brom wachtte met het inbrengen van vers bloed tot het laatste kwartier in Alkmaar in zicht kwam: Robert Mühren en Muamer Tankovic kwamen erbij ten faveure van Janssen en Derrick Luckassen.

Het was echter Van der Linden die tien minuten voor het laatste fluitsignaal de ban brak. De vrijetrappennemer van AZ legde van buiten de zestien aan en schoot recht op doelman Lung, die zich er helemaal op verkeek en de bal via zijn handen tegen de touwen zag gaan: een onfortuinlijke fout voor de man die zo lang ijzersterk stond te keepen. Een paar minuten later soleerde Mühren zich een weg naar de 2-0 na een slimme steekpass en was het over en uit voor de Roemenen. De frustratie liep op bij de gasten, maar AZ hield het hoofd koel.

Als AZ zo blijft spelen, komt het dit seizoen ver in Europa

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klasse Az!!! Vier clubs in Europa, dat is zeker verdienstelijk.

27 augustus 2015 om 21:57

Kan nog een leuk seizoen gaan worden voor Nederland. Dan moet er vanaf nu wel veel gewonnen gaan worden. Alle punten worden uiteindelijk door 6 gedeeld toch (ivm Go Ahead en Vitesse?)

27 augustus 2015 om 21:59

AZ krijgt met Jahanbaksh, Servier en evt diomande ook nog een aardige impuls. Wordt een leuk seizoen.

27 augustus 2015 om 22:01

Komopaz, klopt helemaal...daarom zou het op zich geen slecht idee zijn als we bijvoorbeeld 1 club minder in de EL zouden hebben...
Helaas verliezen we eerder een CL ticket dan EL ticket.
Zou mooi zijn als PSV in ieder geval 3e word, al acht ik die kans niet heel groot.
Maar het bovenstaande gold ook voor Ajax de afgelopen 5 jaar.

27 augustus 2015 om 22:04

En niet te vergeten Rienstra!

27 augustus 2015 om 22:14

Rienstra zal ook wel een lekker dagje hebben denk ik. Eerst een contract tekenen bij AZ en dan 's avonds achter zijn teeveetje zien hoe zijn nieuwe club zich plaatst voor de Europa League. Proost Rienstra!

27 augustus 2015 om 22:23

Dus die transfer van Rienstra is er door, nu dat is mij ontgaan .
Dat is een goede versterking voor A-Z. Wat je aan haalde@komopaz,
ik proost met je mee op Rienstra.

27 augustus 2015 om 22:43

fair play valt al weg, dat scheelt een bult. de play offs afschaffen en je hebt de sterksten in europa, misschien nog beter als de bekerwinnaar ook wegvalt indien eeen pec de beker ook per ongeluk kan winnen

27 augustus 2015 om 23:01

die fair play was eigenlijk gewoon een straf. GAE heeft 5 minuten lol gehad, maar het kost ons megaveel punten

27 augustus 2015 om 23:04

Ik hoop niet dat ie achter de tv zat. Dan zie je niet zoveel 😉

27 augustus 2015 om 23:48

Ja dat fair play ticket is verschrikkelijk, je zou haast minder sportief worden om punten verlies te vermijden. Het is natuurlijk wel top voor bijvoorbeeld een goa dat het een keer mee maakt maar op de lange termijn is het echt nadelig..

27 augustus 2015 om 22:12

Nah joh, astra deed weinig, zette helemaak geen druk. Az had moeite om zo'n zwak team te ontregelen. Ze hadden veel balbezit door toedoen van astra en nog konden zij moeilijk kansen uitspelen. Er zitten leuke spelers tussen maar er is meer nodig. Effectiviteit mis je nog en individuele klasse. Hopelijk kan Jahanbaksh dat brengen. Voor de rest was ik super blij toen die goal viel, beetje laat maar was uiteindelijk een perfecte moment. Astra kreeg geen ruimte meer om wat terug te doen.

27 augustus 2015 om 23:48

Dat is wel het minste! Zou wat zijn als de helft al was uitgeschakeld voordat het toernooi begint!

28 augustus 2015 om 07:42

Netjes Az! Nu hopen dat die vier clubs in EL ver komen!!

ZO trots op AZ en Ajax ze hebben het nederlands voetbal een klein beetje gered hiermee.

27 augustus 2015 om 22:02

Bij Ajax met het behalen van de groepsfase... op het resultaat qua voetbal ben ik niet echt trots.
Maar anderzijds, wederom de nul gehouden en dat is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk.

27 augustus 2015 om 22:36

Ajax had gewoon de CL in moeten gaan. Was zeker niet kansloos, en eigenlijk hadden ze EL niet echt verdiend. Het is dat de andere Nederlandse ploegen niet beter zijn.

27 augustus 2015 om 23:01

Klinkt misschien stom, al was het voetbal tegen Rapid zoveel beter/mooier. Ze konden beter spelen zoals ze nu doen, ze houden de heletijd de nul en al is het niet mooi, ze halen wel resultaat. En daar gaat het toch uiteindelijk om?

28 augustus 2015 om 01:50

Hadden ze ook, maar voor de punten maakt het niet uit.

28 augustus 2015 om 07:16

Dat maakt zeker wel uit. Als ze zich voor de CL hadden geplaatst had Ajax 4 bonuspunten gekregen. Dat staat gelijk aan 4 overwinningen in de El/cl waardoor dit qua punten wel degelijk uitgemaakt had.

28 augustus 2015 om 10:27

Dat is niet waar. Een overwinning is 2 punten en een gelijkspel is 1 punt. Dus om 4 punten te krijgen moet je 2x winnen. In de EL kun je meer overwinningen halen, zo zijn Oekraïne en Rusland hard gestegen.

Geweldig! Ik gun het AZ van harte, veel succes in de groepsfase!

Volkomen verdiend echt leuk gevoetbald door AZ ! De kansen waren er maar de goal bleef uit, gelukkig viel die toch. Een mooie dag voor het nederlands voetbal, en die zijn schaars.

Jaaaaa, AZ flikt het weer! Super knap met deze jonge ploeg. Ben trots op de jongens, vooral Haps speelde een prima pot. Ook moet ik inmiddels toegeven dat Jop behoorlijk rustig is aan de bal en bovendien beslissend met zijn vrije trap. Hij snoert voorlopig alle criticasters de mond. Heerlijk! We gaan Europa in, nu echt!

27 augustus 2015 om 22:00

Jop speelde vandaag zeer sterk, evenals Haps die na de komst van Brezancic wel een soort schop onder de kont heeft gekregen. Ook Hupperts vond ik goed spelen, voor de wedstrijd waren er 2 die zeiden dat het niks wordt met Hupperts erin! Robert Muhren: held! Tanko liet ook eindelijk is wat zien! Proost!

27 augustus 2015 om 22:03

Jop is heel rustig aan de bal en enorm goed in de opbouw en verdedigend heel degelijk.
Snap niet dat mensen dat na 2 jaar Eredivisie (elke week op TV) nog niet door hebben.

27 augustus 2015 om 23:01

@25. Omdat Jop hele goede wedstrijden te vaak afwisselt met extreem slechte. Ja hij is rustig aan dr bal en opbouwend sterk maar laat soms kinderlijk eenvoudig een mannetje lopen.

27 augustus 2015 om 23:22

Totale onzin. Wijs eens wat wedstrijden aan dat hij extreem slecht speelde en/of een (z'n?) mannetje liet lopen.

29 augustus 2015 om 18:12

@25. Heb je vorig seizoen de eredivisie gevolgd? En dan met name Go Ahead? Dan had je kunnen zien dat hij soms geweldig is maar soms ook verschrikkelijk slecht.

29 augustus 2015 om 18:39

Ja, en de seizoenen daarvoor ook bij o.a., maar in mindere mate, Agovv en Helmond Sport.

Zoals eerder gezegd:
"hij heeft in het VI klassement in de eerste seizoenshelft (2014/15) zelfs lang in de top 25 gestaan en ook op een site als Who Scored staat vdlinden in de top 25. Hij is een zwaar onderschatte voetballer."

Nogmaals, noem dan de wedstrijden dat hij verschrikkelijk slecht was.
Het is gewoon nergens op gebaseerd.

Wat een spanning. Zat op het puntje van m'n stoel tot de 2-0 van Muhren. Fijn dat we met 2 clubs de EL in gaan.

27 augustus 2015 om 21:56

3, Groningen is automatisch geplaatst als bekerwinnaar

27 augustus 2015 om 23:52

Belachelijk dat de bekerwinnaar de beste Europa League plek krijgt en niet de hoogst geklasseerde, vraag me af of nederland wel zo graag punten wil scoren

28 augustus 2015 om 00:37

Dat beslist de UEFA, niet de knvb.

27 augustus 2015 om 21:58

3 clubs hè...naast AZ en Ajax ook nog Groningen.

27 augustus 2015 om 22:03

Ik schrok er gewoon van hoe rustig muhren bleef. Dan zie je dat er wel een echte afmaker in die gast schuilt.

27 augustus 2015 om 22:09

En zoals Bruggink al goed opmerkte, heel slim om naar binnen te snijden. Daardoor kan die verdediger hem alleen maar laten lopen, neerhalen zou een penalty betekenen.

27 augustus 2015 om 22:09

@ Mentalist

Ik werd gek toen hij die keeper nog voorbij ging, en toen ook nog een lichaamsschijnbeweging maakte om de laatste man uit te schakelen. Heerlijke goal van een jongen met ervaring. Wellicht is Muhren toch ietwat ondergewaardeerd.

Heerlijk, goed gespeeld, onszelf beloond. Vanavond mooi vieren deze overwinning. Eindelijk ook weer eens lekker met passie en als team

Een mooie opsteker voor t nl voetbal. Ik dicht az en ajax wel kansen toe om te overwinteren in de EL. Denk dat ze allebei ook een geplaatste status hebben. Voor groningen word t lastig maar wie weet kunnen zij verassen. Laten we hopen dat psv bij de 1e 3 eindigt in de cl zodat zij ook overwinteren dan kan t nog een mooi europees seizoen worden voor t nl voetbal

28 augustus 2015 om 10:28

Ajax is inderdaad geplaatst, AZ zit in pot 2. Vind dit jaar het deelnemersveld van de europa league erg sterk. Zo kan ajax in een pot terecht komen met Liverpool, Monaco en Midtjylland wat dus nog steeds een enorm zware poule is.

Toch positief nieuws voor het Nederlandse voetbal. Psv proberen minimaal 3de te worden en de rest proberen zoveel mogelijk punten te pakken in de El en we staan er Europees weer wat beter voor.

27 augustus 2015 om 22:54

PSV kan ook nog wel 2e worden. Ik acht ze tegen alle 3 de tegenstanders niet kansloos in een thuiswedstrijd. In de uitwedstrijden proberen een punt te pakken en je wordt zeker 2e.

27 augustus 2015 om 23:12

Ik weet niet waarom mensen clubs zoals Cska zo hoog inschatten, PSV kan ze makkelik aan even though dat ik Ajax support we moeten gewoon punten pakken anders gaan we ezelf naar de klote.

27 augustus 2015 om 23:18

Kampioen van Rusland wordt je niet zomaar. En Wolfsburg speelt ook prima voetbal en is meer dan alleen de Bruyne. Daarom dat we ook niet zomaar moeten denken dat PSV tegen deze 2 ploegen thuis wel wint. Vooral gezien hun matige seizoenstart.

Overwinteren moet gewoon het doel zijn en in de Cl blijven zou de kers op de taart zijn.

27 augustus 2015 om 23:24

Het is mogelijk, maar Psv moet dan in een goede vorm komen. Dit weekend zou een mooi begin zijn om die vorm te krijgen voor de Cl.(Ook natuurlijk dat ik als Ajacied hoop dat Feyenoord punten morst in Eindhoven)

Maar deze poule is gewoon erg lastig. Vooral Wolfsburg lijkt mij moeilijk om punten tegen te pakken. Van wat ik vorig seizoen zag, leek het een beetje op Dortmund in hun gouden tijdperk. Thuis moet Psv proberen te winnen met het publiek erachter en uit hopen op een punt. Zou mooi zijn voor het Nederlandse voetbal.

28 augustus 2015 om 01:49

ik bedoel maar rusland is een matige league, en een team zoals psv zou dat makkelijk kunnen verslaand, maar wolfsburg wordt zeker lastig maar als de bruyne vertrekt verliezen ze al veel kracht en united tegenwoordig morst veel in europa, het is mogelijk en psv moet hun best gaan doen zodat we punten krijgen.

AZ de komende 5 jaar europees laten spelen ongeacht de stand in de eredivisie.. Deze gasten pakken tussen punten en weten wat het voor nl betekent!

Daarbij stralen ze enorm veel plezier uit en spelen leuk aanvallend voetbal.. Beter dan dat Ajax met al die verwende jongetjes en dat plichtmatig breed spelen.

27 augustus 2015 om 21:58

Haha, als dat zou kunnen :D AZ flikt het maar weer! Net als de afgelopen jaren staat AZ er op de momenten dat het nodig is. Heerlijke ploeg gezien vandaag, hopelijk gaan ze dit in de competitie nu ook laten zien.

27 augustus 2015 om 22:04

Maar Ajax pakte op 1 jaar na anders wel steeds de meeste punten hoor.
Snap wel wat je bedoeld hoor, maar dat verwende gaat echt niet op voor aardig wat gasten bij Ajax.

27 augustus 2015 om 22:11

@nisdenaam

Dat verwende doel ik op de Europa League. In de CL spelen ze wel voor hun leven, voor de EL voelen ze zich te goed terwijl ze dat niet zijn. En dat kost ons punten.

27 augustus 2015 om 22:16

Tja...
Ik geloof best dat ze hun best doen.
Maar op een of andere manier komt het in zulke wedstrijden gewoon niet uit.
Vaak als Ajax tegen grotere clubs moet spelen lukt het wel aardig of verassen ze.

Denk dat het gewoon een boost geeft, een boost die je overigens ook vaak ziet als Ajax tegen clubs zoals Utrecht en ADO moet spelen.

28 augustus 2015 om 08:00

Tuurlijk....tot nu toe wilde al die teams de bus parkeren tegen Ajax. Zelfs AZ deed dat, maar verloor met 3-0 van Ajax.

Ze zijn bang om te voetballen tegen Ajax. De enige clubs die dat zelden of niet doen zijn Psv, Feyenoord en Utrecht en soms ook Ado.

Ajax loopt tegen dit soort dingen aan, ook het te sproeien van het veld gebeurt niet als Ajax komt. Gewoon van alles doen, zodat Ajax en zij zelf bijna niet soepel kunnen voetballen. Ajax heeft nog geen 1 x zo gevoetbald tegen welke CL deelnemer. Jammer dat sommige clubs niet van hun eigen kracht uit gaan.

Tja, de coach zei het al...als je El Ghazi of Milik ruimte geeft ronde ze af....dat moeten we zien te verkomen.

Tja, dan weet je al wat hun doel is...wachten op foutjes...dan pas voetballen.

Kom maar met die puntjes. Als AZ en Ajax toch even 15 punten kunnen halen uit die groepsfase, dan is er dit jaar genoeg verdiend

27 augustus 2015 om 22:29

Het is de loting afwachten, maar het zou erg lekker zijn als zowel Ajax, Az als Groningen in ieder geval de knock-out fase kunnen halen. Dan heb je als NL toch aardig wat punten binnen.

27 augustus 2015 om 22:37

Ajax en AZ zullen in de geplaatste potten komen. Groningen daarentegen niet. De kans is groot dat Groningen tegen ploegen als Celtic en Tottenham moet, terwijl Ajax en AZ eerder op Skenderbeau en FK Gabala stuiten.

27 augustus 2015 om 22:54

Je gaat de groepsfase in dus je loot 3 teams waarbij Groningen in een lager geplaatste pot komt, dat wel.

Gelukkig! Nog vier clubs in Europa. Nu de loting afwachten en dan hopen dat ze het alle vier halen!

27 augustus 2015 om 23:03

@imponeria. 4??

27 augustus 2015 om 23:16

Groningen, AZ, PSV en Ajax. 4 Nederlandse clubs die in Europees verband actief zijn dus.

27 augustus 2015 om 23:19

Ja 4. Ajax az Groningen en dus psv in de cl.

Eindelijk eens een goede wedstrijd van ons AZ! Hopen dat ze deze lijn vasthouden en niet weer in het oude patroon terugvallen. Dan met Rienstra, Jahanbaksh en Brezancic kan het leuk worden. En nog steeds hoop ik op Diomande!

Super mooi! Nice az goed voor het Nederlandse voetbal

WIJ Gaan Europa In!!!! Heerlijk Geknokt Jongens, Proost!!

Niet normaal, wat een wedstrijd! Dik verdiend natuurlijk, Van der Linden die de ban breekt en held Robert Muhren die het afmaakt! Heerlijk gespeeld, hoog tempo, en... Wij gaan Europa in!!!

27 augustus 2015 om 22:02

ZO, wat heb ik me zitten verbijten de eerste 75 minuten. En wat was de ontlading groot bij de goal van Muhren. Heerlijke avond en AZ speelde echt lekker fel en met veel druk naar voren. Ben benieuwd hoe het gaat lopen als Alireza en Rienstra en straks bij zijn.

27 augustus 2015 om 22:13

Niet normaal de ontlading bij de 1-0 en vooral bij de 2-0. Hoe rustig Muhren bleef, niet normaal haha. Er moest wel een goal vallen voor AZ, maar ik was wel bang dat dat niet meer zou gebeuren (zo'n wedstrijd was het). Gestreden voor wat we waard zijn! Heerlijk dit!

27 augustus 2015 om 22:15

En AZ speelde inderdaad heerlijk fel en aanvallend. Dat is het AZ wat we willen zien. Vorige week het eerste kwartier waarin AZ 2x scoorde, nu het laatste kwartier haha

27 augustus 2015 om 22:23

Ik had t ook niet meer verwacht. Inderdaad echt zo'n pot waarin je niet verwacht dat 'ie valt. Maar eerlijk is eerlijk, we kregen wat hulp van de keeper. Goed uitgespeeld daarna. En eindelijk de 0 weer eens gehouden.

27 augustus 2015 om 22:36

Inderdaad, keepertje zat er niet goed bij. Krijg je nou van al dat tijdrekken Complimenten overigens naar Jop en Haps. Jop groeit echt met de wedstrijd en Haps speelt erg sterk, toevallig sinds de komst van Brezancic. Hupperts speelde ook goed, Tanko (liet eindelijk is wat zien) en Muhren goed ingevallen. Verdedigend stond het over het algemeen goed, zeer tevreden mee! met Rienstra erbij heb je wat meer kwaliteit erbij en eventueel nog Diomande. Janssen speelde niet sterk. Ik werd wel een beetje zenuwachtig elke keer toen Rochet aan de bal kwam, hij wachtte elke keer best lang haha.

27 augustus 2015 om 22:52

En natuurlijk Jahanbakhsh en Brezancic. Maar hoe Haps nu loopt te spelen, mag ie van mij wel blijven staan.

27 augustus 2015 om 23:03

Ja Jop speelde erg goed vandaag. Ik zat in het stadion en de enige speler waarop mensen kritiek hadden was Hupperts. Die jongen werkt zo hard als hij kan, maar het komt er gewoon niet altijd uit. Al was hij wel belangrijk met dat schot in de tweede helft.

Haps speelde echt als een pitbull inderdaad, wat een beest. Luckassen vond ik ook erg sterk. Gouweleeuw moet zichzelf leren beheersen als aanvoerder. Hij deelt gewoon een tik uit als captain zijnde.

Janssen zou ik erin laten staan, want als Muhren erin gewisseld wordt, scoort hij altijd! Haha.

27 augustus 2015 om 23:46

Jaa klopt, sommigen doen alsof er Hupperts niks van kan. Ook vanavond voor de wedstrijd reacties als 'Hupperts erin... ik geef het op' en 'wordt lastig met 10 tegen 11' slaan natuurlijk nergens op. Hupperts speelde vandaag gewoon goed en je ziet dat er dreiging van hem afkomt. Hij moet gewoon wat vertrouwen krijgen en dan komt het er echt wel uit. Luckassen speelde inderdaad goed ja, ook volwassen voor iemand die pas 20 jaar is. Niet slim van Gouweleeuw, als aanvoerder moet je eigenlijk het goede voorbeeld geven. Muhren wordt ondertussen wel een supersub ja

27 augustus 2015 om 22:03

Europees blijft altijd extra sfeer geven. Helemaal in zo een wedstrijd! Forza AZ!

27 augustus 2015 om 22:03

Reactie op Nyocar*

Groot compliment aan AZ, zowel aan de spelers als aan de fans. Het afschaffen van de klappers en de bouw van de staantaribune zijn heel goed geweest voor de sfeer in het stadion. En de spelers speelden heel vrij en aanvallend, leuk om te zien!

27 augustus 2015 om 22:06

@nyocar
Verbaasde me wel hoe leeg het stadion was.
De meeste mensen zijn inmiddels weer terug van vakantie zou je denken.

Knap gedaan van AZ. Vond ze goed en leuk voetballen. Als ik in Alkmaar woonde zou ik zeker een seizoenskaart van AZ kopen.

27 augustus 2015 om 22:17

Inderdaad, het stadion was wel relatief leeg. Desalniettemin was de sfeer heerlijk. De klappers weg en een extra staanvak heeft de sfeer tot nu toe goedgedaan!

27 augustus 2015 om 22:40

Je hebt mijns inziens qua sfeer meer aan een vol luidruchtig vak dan aan mensen op de lange zijde die toch geen geluid maken. Niemand mist de zittende mensen die alleen maar kijken.

Opnieuw het visitekaartje van Europa. Hele fijne ontknoping ondanks het schrijnende gebrek aan stootkracht en raffinement voorin. Echte teamprestatie.

27 augustus 2015 om 22:41

Mogen jullie trots op zijn. AZ rots in de branding voor Nederland in de EL.

28 augustus 2015 om 08:26

Ik heb echt Total niks met az, maar ik heb lopen springen en juichen als een malle bij die 1-0! Wat speelde az heerlijk en wat verdiende ze deze overwinning!
Het viel me alleen op dat het stadion zo leeg was hoezo dat? Dit is toch voor een club als az misschien wel DE wedstrijd van het seizoen?

28 augustus 2015 om 08:57

Nee hoor. De supporters zijn verwend omdat we al 11 jaar bijna onafgebroken Europees spelen. Astra is geen aansprekende naam en de ticketprijzen waren aan de hoge kant. Ik had ook liever gezien dat iedereen voor 5 euro naar binnen kon met een volle bak als gevolg.

Als je het maar blijft proberen komt het geluk vanzelf wel. Klasse AZ! Mogen we trots op zijn.

Super prestatie AZ! Ik heb het al eerder gezegd, maar het is echt enorm knap hoe die club elk jaar met een andere selectie (en goed voetbal) weer zo ver weet te komen in Europa. Toch vier Nederlandse clubs actief dus in de groepsfase Cl/el dit seizoen. Daar ben ik echt enorm blij mee, hopelijk komen ze allen ver!

27 augustus 2015 om 22:45

Er zit een gezonde sportmentaliteit en een topsportklimaat in die club. In de periode Scheringa is er een goede structuur neergelegd door mensen met kennis van zaken. Dit wordt door anderen gecontinueerd en waar mogelijk uitgebouwd. Het beleid ziet er ook logisch uit.

Heeerlijk! Jopie bewijst z'n waarde! Ik kneep hem echt de hele wedstrijd. Was echt bang dat het 0-0 zou blijven. Maar wat een ontlading bij die 1-0. Dit is echt goed voor NL. Trots op deze jonge ploeg!

Fantastisch hoe AZ dit heeft aangepakt, 2-0 is nog een beetje zacht uitgedrukt. Erg leuk en actief teampje wat zeker net zo ver kan komen als vorig jaar. Hetzelfde geldt voor Ajax, mits ze wat beter in hun vel zitten. PSV zie ik niet doorgaan in de CL, dus dan maar hopen op de 3e plek en minstens 3 clubs in de knock-out fase (niet 100% zeker van Groningen in Europa).

Heel erg knap. Zoveel spelers weg, en dan dit presteren. Hele goede trainer ook die Van den Brom Maar dat wisten we in Den Haag al een tijdje. AZ van harte, en ik hoop dat jullie ver mogen komen.

super...nu hopen dat ze alle 3 beetje gunstig loten voor zo ver dat mogelijk is

We kunnen wel zeiken over hoe t behaald is ajax aangaande maar zijn door, AZ zeer knap.
Winnen is belangrijker geworden dan mooi voetbal. Helaas id dit niet anders, in de ned competitie ligt t iets anders al zijn de meeste ploegen ook blij met winst na zwak spel.

27 augustus 2015 om 23:11

Dus jij vond deze wedstrijd geen mooi voetbal??????

Hoelaat en waar loting?

28 augustus 2015 om 02:02

13:00 Eurosport als ik het goed heb

Mooi!!! Netjes gedaan! Tsjechie en Roemenie zijn directe concurrenten van NL op dit moment dus zeer goede zaken gedaan.

Forza Az!! Weer terug na een jaar afwezigheid

PSV gaat t moeilijk krijgen zie uit sowieso geen pnt voor de mannen uit Eindhoven, hoop t wel ondanks dat ik ajacied ben. Telt voor mij in Europa al jaren niet meer, zo zou iedereen in NL moeten denken. Straks moet je als kampioen voorronde spelen, nou dat word natuurlijk nooit meer CL

Benieuwd naar de loting morgen ik heb toch wel goeie hoop op goede NL resultaten dit jaar. Want Groningen Ajax en az zijn allemaal aardig op niveau. Niet zoals sommige jaren dat een ploeg een topseizoen speelt daardoor Europees voetbal haalt en in de zomers alle toppers kwijtraakt en niks in EL te zoeken heeft.

27 augustus 2015 om 22:34

Ik ben zeker over Groningen best positief dit seizoen. Ze hebben een stabiel team en heb er goede hoop op dat ze aardig wat punten gaan pakken. Zolang ze de EL maar serieus nemen.
Van AZ en Ajax mogen we eigenlijk wel verwachten dat ze in ieder geval de knock out fase halen. Daar hebben ze als club genoeg Europese ervaring voor.

Geknokt voor elke meter! Dik verdiend!

Proficiat AZ! Nu hopen ook een goede loting.

Tjeetje wat een wedstrijd van AZ en dan te bedenken dat het elftal nog lang niet compleet is gezien Jahanbask, Brežancic , rienstra, diomande nog gaan aansluiten. dat belooft wat

27 augustus 2015 om 22:35

Is dat van Diomande al zeker? Nu AZ de groepsfase heeft bereikt kunnen ze hem goed gebruiken.

Volgepakt stadion?
Blijkbaar was de schrijver niet in het stadion.
9.000 supporters, dus half vol.
Echter het sfeervak was duidelijk aanwezig.
En wat een gefrustreerde Roemenen ,die na afloop de kleedkamer hebben gesloopt

Wat ben ik blij voor het Nederlands voetbal dat Ajax en AZ door zijn...

Wat speelde AZ vanavond goed. Dit team moet toch genoeg potentie hebben om hoog te eindigen in de eredivisie!,

Heb genoten van AZ, hopelijk krijgen de Nederlandse clubs een mooie, maar haalbare loting.
Voor Ajax in deze vorm is elke tegenstander een loodzware opgave, ik zou niet weten waar ik op moet hopen. Het hoeft niet eens mooi te zijn.

Klasse AZ. Doen hun Europese plicht. Mooi dat ze door zijn.

AZ is de eerste die Europees dit seizoen iets heeft late zien. Zeer goede wedstrijd!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren