Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ boekt klinkende zege op emotionele middag in Volendam

Laatste update:

AZ heeft zondagmiddag een eenvoudige overwinning geboekt op FC Volendam. De Noord-Hollandse derby, die nauwelijks tot ontbranding kwam, viel ten prooi door goals van Dani de Wit, Vangelis Pavlidis en twee van Yukinari Sugawara: 0-4.

Het duel in Volendam werd voorafgegaan met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Ramon Visser. De Volendammer, oud-speler, overleed op 35-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Visser voetbalde in de jeugdopleiding van FC Volendam.

Het verlies van Visser kwam onder meer hard aan bij Robert Mühren, die goed bevriend was met hem en het niet droog hield tijdens de minuut stilte. In minuut 35 volgde tevens een mooi eerbetoon, toen alle spelers stopten met voetballen en er een minuut applaus volgde.

De wedstrijd


Al in de zevende minuut dacht AZ voor de openingstreffer aan te tekenen. Ruben van Bommel ging goed door in de vijandelijke zestien en schoof simpel binnen, maar had de bal in aanloop naar de goal met de hand beroerd.

Halverwege de eerste helft grepen de bezoekers alsnog de leiding. Een vrije trap van Sven Mijnans kon bij de tweede paal worden binnengekopt door De Wit: 0-1. Tien minuten later verdubbelde Sugawara de marge, toen zijn schot van richting veranderde en in de korte hoek binnenviel: 0-2.

De eerste kans van Volendam viel te noteren in minuut 50. De omhaal van Vivalo Semedo was wel acrobatisch, maar het ontbrak de huurling van Udinese aan kracht en richting. Het bleek het enige serieuze wapenfeit van de wedstrijd voor de thuisploeg.

AZ besloot in het laatste kwart van de wedstrijd nog even aan te zetten en bouwde de score daarmee verder uit. Nadat Pavlidis eerst nog een goal zag worden afgekeurd wegens buitenspel, was hij twee minuten later wel trefzeker: 0-3.

Het mooiste doelpunt van de middag moest toen nog volgen. Een kwartier voor tijd mocht Sugawara aanleggen voor een vrije trap op een meter of twintig. De Japanner krulde de bal heerlijk over de muur in de korte kruising: 0-4.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch gestreden tot het laatste door Volendam. Als ze er eentje inprikken en AZ scoort er 4 minder sta je zomaar met 3 punten

17 maart 2024 om 14:28

Had niet veel gescheeld inderdaad.

17 maart 2024 om 14:46

Ja en als Volendam dit seizoen een paar verliespartijen minder hadden dan hadden ze volgend jaar zomaar Champions League kunnen spelen

17 maart 2024 om 15:02

Ja daar zeg je wat

AZ speelde niet eens goed. Met gemak 4-0 winnen.
Denk dat Volendam wel laatste blijft. Zie ze niks brengen en het krijgt kans na kans tegen ondanks 5 verdedigers.

17 maart 2024 om 14:40

Tja, gegokt en verloren. Je kunt geen beleid maken op inkomsten die niet zeker zijn. Daar weten wij als FC Twente supporters alles vanaf. Die moeten ongetwijfeld bezuinigen. Dat deden ze afgelopen zomer eigenlijk al.

17 maart 2024 om 18:03

Hoeft niet veel geld uit te geven voor een goed spelend team.
Maar het is gewoon allemaal niks, tel daarbij op de puinhoop de staf er van maakt. Ze begonnen nog aardig, maar na al het gerommel van de mensen hogerop is het niet meer goed gekomen.

18 maart 2024 om 14:27

Dat laatste was sowieso onvermijdelijk. De club gaf structureel te veel geld uit en gokte op onzekere inkomsten die dus niet meer echt kwamen. Je had enerzijds Smit en de commerciele partij die veel te veel risico namen en anderzijds een machtsbeluste RvC met een gedateerde denkwijze. Een van de twee is al genoeg om een club helemaal te doen imploderen. Volendam had ze allebei. Het is goed dat de boel nu al geknapt is. Was dit nog een jaar of iets meer door blijven sudderen, had je de club waarschijnlijk op kunnen doeken. Zoveel risico en puinhoop werd er wel gecreeerd.

Pavlidis had echt minimaal drie keer moeten scoren, zonde als hij op deze manier de topscorer titel misloopt.

17 maart 2024 om 14:54

Maar als hij zoveel kansen mist verdient hij die topscorertitel ook niet

17 maart 2024 om 23:20

Hij had gewoon z'n dag niet, er is geen spits in de eredivisie momenteel die niet zo'n wedstrijd heeft gehad. Ik zie Gimenez ook nog altijd regelmatig missen en Luuk de Jong maakt ook niet alles af. Degene die aan het einde de meeste doelpunten heeft gemaakt heeft hem ook verdiend, of je er nou 1 hebt gemist of 10.

AZ speelde niet eens goed. Maar wat is Volendam slecht zeg, die gaan rechtstreeks naar de KKD. Het lijkt ook wel alsof het door iedereen al geaccepteerd is. AZ weer volop in de race voor plek 3, met nog een thuiswedstrijd tegen Twente liggen er zeker nog kansen met slechts 4 punten verschil.

17 maart 2024 om 14:38

Als PSV vanavond van Twente wint (wat ik heel waarschijnlijk acht) dan ligt het zomaar ineens best open inderdaad. Echt een raar seizoen is dit geweest als het nog lukt ook.

17 maart 2024 om 14:43

Als het überhaupt al spannend wordt is het al een raar seizoen, Twente is eigenlijk geen moment echt uit vorm geweest waar AZ echt een periode lang geen wedstrijd heeft gewonnen.

17 maart 2024 om 14:47

En vergeet ons niet he voor plek 3! Gat is maar 20 punten met Feyenoord momenteel!

17 maart 2024 om 20:55

Nou nou nou. AZ speelde niet eens goed? Met een goeie scheidsrechterskorp was het 0-6 geworden.

Ik heb de hele wedstrijd gezien en dat was met name met het oog op de topscorerstitel. Vangelis Pavlidis viel mij eerlijk gezegd behoorlijk tegen want hij had zeker vier goals moeten maken in plaats van één. Met deze verwachte eenvoudige zege houdt AZ de voorsprong op Ajax in stand en kan het afwachten wat Ajax uit bij Sparta op de mat weet te leggen. Met een schuin oog kan AZ ook nog omhoog kijken, plek 3 geeft recht op voorronde Champions League. Momenteel staat Twente op die derde plek maar dat treedt vanavond aan in Eindhoven tegen PSV, overigens vind ik Twente wel een stabielere indruk maken dan AZ

Volendam moet eruit zo slecht man man kkd rijp . Zakelijke winst AZ

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren