Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ meldt forse nettowinst ondanks ontbreken transferbedrag Guus Til

Laatste update:

AZ heeft donderdagmiddag op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) de jaarrekening van het seizoen 2018/19 wereldkundig gemaakt en uit de cijfers blijkt dat de Alkmaarders in de afgelopen voetbaljaargang een nettowinst van acht miljoen euro hebben geboekt. De winst lag een jaar eerder nog op twee miljoen euro. Daarnaast is het eigen vermogen gestegen naar ruim 33 miljoen euro.

Ook de omzet van AZ, zonder dat daarbij transfers zijn meegerekend, vertoont een lichte stijging. Het afgelopen seizoen werd namelijk afgesloten met een omzet van 25,47 miljoen euro, terwijl het bedrag een jaar geleden nog op 25,38 miljoen euro lag. AZ hield 24,6 miljoen euro over aan de verkoop van spelers, een verdubbeling ten opzichte van 2018. Hierdoor steeg het resultaat vergoedingssommen naar ruim 17 miljoen euro. De transfer van vijftien miljoen euro van Guus Til naar Spartak Moskou vond plaats na 1 juli, waardoor deze cijfers niet zijn meegenomen in de jaarrekening.

De clubleiding van AZ verwacht dat ook het boekjaar 2019/20 met een positief resultaat wordt afgesloten en is er dan ook weinig twijfel in Alkmaar dat de KNVB de club opneemt in de beste categorie van het Financial Rating Systeem. Ook op sportief gebied gaat het AZ voor de wind, want het elftal van trainer Arne Slot, donderdagavond tegenstander van Feyenoord, bezet de vierde plaats in de Eredivisie. Daarnaast komt de subtopper dit seizoen wederom uit in de groepsfase van de Europa League, met onder meer Manchester United als tegenstander.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Netjes hoor, is AZ nu financieel gezien de 4e club van Nederland?

26 september 2019 om 14:38

Absoluut netjes! Ik denk het wel. AZ speelt al tijden in de EL, wat toch voor de nodige zwarte cijfers zorgt. Structueel vierde worden in NL.

26 september 2019 om 14:41

Denk dat ze financieel gezien de derde club van Nederland zijn.

26 september 2019 om 15:00

Boven wie dan? Feyenoord had bijvoorbeeld in 2018 een netto winst van 11.5 miljoen (dit jaar nog niet bekend), Feyenoords eigen vermogen was eind vorig boekjaar vergelijkbaar aan dat van AZ nu: 31.8 miljoen. PSV had vorig jaar een zeer bescheiden winst, slechts 2 ton, mede omdat zij 2 rentebedragende schulden met een som van 25 miljoen hadden afgelost (en Europees voetbal misliepen). De winst van PSV over 2019 zal neem ik aan weer een stuk hoger zijn. Ook PSV heeft een vergelijkbaar eigen vermogen (34 miljoen eind vorig boekjaar). Ajax lijkt me verder duidelijk, daar hoeven we het niet eens over te hebben.

26 september 2019 om 15:36

Dat lijkt zo omdat zij in verhouding met Feyenoord bijvoorbeeld betere cijfers laten zien op sommige vlakken. Echter heeft Feyenoord een begroting van 68 miljoen euro, terwijl AZ met een begroting van 25,5 miljoen euro werkt. De reden waarom AZ momenteel beter rendeert op financieel gebied binnen het voetbalbedrijf, heeft niet zozeer met AZ te maken maar met het halfbakken beleid van Feyenoord momenteel. AZ heeft meer te besteden, maar is ook op alle vlakken veel kleiner en zal zich moeten beperken tot lage plafonds in uitgaven tot de begroting omhoog gaat.

26 september 2019 om 16:36

@sanderk91, het aflossen van schulden heeft geen invloed op het resultaat wel op de balans (maar dus niet het eigen vermogen).

26 september 2019 om 16:45

Alleen Feyenoord moet vanuit die begroting nog eens een hele grote schuld mee afbetalen die flink inhakt op de spelersuitgave en dat is ook de rede dat men daar iedere dubbeltje omdraait voordat men het uitgeeft. Ik weet niet hoe dat bij AZ zit, ook die zat met die Scheringa affaire met een schuldenlast.

Klinkt veelbelovend dat de transfer van Til er niet bij zit. Maar volgens mij zitten de transfers van Weghorst en Alireza er wel bij. Dus dan mag je ook wel hopen op winst.

Hieruit kan ik denk ik gewoon een pijnlijke conclusie trekken dat Feyenoord langzaam maar zeker wordt voorbijgestreeft door AZ op dit moment.De AZ selectie vetregenwoordigt gewoon meer waarde dan die van Feyenoord. Az verkoopt albijna structueel haar spelers voor hogere transfersommen dan Feyenoord. AZ heeft denk ik naar mijn idee meer liquide middelen tot haar beschikking waar ze echt mee kunnen investeren. Europees doet AZ het ook gewoon even goed of zelfs beter dan Feyenoord de afgelopen 10 jaar.Als Feyenoord niks doet en zo blijft aanmodderen zie ik AZ de komende 10 jaar gewoon structueel vechten om plek 3. Het is wel even afwachten wat het dakdrama voor gevolgen zal hebben.

26 september 2019 om 14:41

Mwah telkens als je denkt dat AZ dichterbij Feyenoord komt valt het eigenlijk altijd tegen en bewijst Feyenoord keer op keer dat hun op de derde plek horen te staan in Nederland.

26 september 2019 om 15:11

Ja dat is op het veld. Op dit moment zien de vooruitzichten er in de boeken heel mooi uit. De kunst is om dat naar het veld te vertalen, maar het één kan niet voor het ander gaan. Athans, niet om de club structureel naar een hoger niveau te tillen. De komende jaren worden wel interessant.

26 september 2019 om 14:51

Met een omzet van 25 miljoen euro? Haha dat gaat niet gebeuren he. Feyenoord lacht om die omzet. Wanneer AZ een minder jeugdlichting heeft wordt het waarschijnlijk gewoon weer een grijze subtopper zoals Vitesse of Utrecht.

26 september 2019 om 15:01

Naja ik zie wel veel overeenkomsten tussen deze twee clubs. Beide clubs de afgelopen 15 jaar een crisis/faillissement weten te voorkomen, waarbij feyenoord in een nieuwe crisis zit waarbij niemand de leiding heeft en niemand een toekomst visie heeft. Waar bij AZ een stabiele orgsnisatie staat. Verder zijn beide 1x kampioen geworden. En een AZ die gewoon beter presteert dan Feyenoord Europees gezien.Als deze lijn doorgezet wordt zal dat uiteindelijke verder zichtbaar worden in de toekomst voor in iedergeval de komende 5 jaar.Het enige grote voordeel wat Feyenoorr nu heeft tegenover AZ is haar achterban en de wil vanuit het bedrijfsleven om in feyenoord te blijven investeren, omdat het gewoon commercieel intressanter is vanwege haar naam buiten Europa.De enige conclusie die ik kan trekken is dat AZ en Feyenoord dichter naar elkaar gegroeid zijnde afgelopen 15 jaar. En dan druk ik mij nog voorzichtig uit, denk ik.

26 september 2019 om 15:33

Fcutrecht03000
Als je met een omzet van 25m een nettowinst haalt van 8 m die je het zeer goed als je vergelijkt met Feyenoord vorig jaar omzet bijna 100m nettowinst 11,5 m

26 september 2019 om 18:07

Ik heb ook respect voor de winst die AZ maakt en het beleid. Maar structureel aanhaken bij Feyenoord is vrijwel onmogelijk met zo een begroting. Als jeugdspelers voor 15 miljoen worden verkocht haalt AZ c-garnituur als Johnsen op voor 1-2 miljoen. Feyenoord kan richting de 7-8 miljoen bieden.

Eredivisie is wat dat betreft al wel beslist in mijn ogen de komende jaren.

- Ajax vist voor 15-25 miljoen.

- PSV voor 10-12 miljoen.

- Feyenoord voor 5-7 miljoen.

- AZ voor 2-3 miljoen.

En de rest huurspelers, spelers voor een paar ton of transfervrije spelers.

Mee eens?

26 september 2019 om 18:33

Psv zit eerder tussen 5 en 10 miljoen met een incidentele uitschieter. Voor de rest wel eens.

26 september 2019 om 15:39

Waarom denk je dat? AZ werkt met een begroting van 25,5 miljoen euro. Dat is zelfs voor een subtopper niet heel hoog. De enigste reden waarom AZ optisch momenteel beter rendeert, is omdat Feyenoord zoekende is. Feyenoord is in alles veel groter en heeft dus ook in alles een hogere potentie. Het verschil is echter dat AZ momenteel op 100% rendeert (meer zit er momenteel ook niet echt in), terwijl Feyenoord momenteel de 50% niet eens aantikt (ruwe schattingen).

26 september 2019 om 16:00

Het dakdrama heeft als gevolg dat Az alleen kosten heeft gemaakt voor het buitenshuis spelen, voor de rest zijn ze gedekt, al heb ik ook dingen gehoord over dat men gedekt is voor de gemiste
horeca inkomsten etc...
AZ kennende zit dat ook wel goed.

26 september 2019 om 16:02

Ik denk dat de verschillen telkens kleiner worden inderdaad. In de laatste 5 jaar was AZ al 2 keer tweede en de transferinkomsten zullen komende jaren alleen maar in het voordeel van AZ blijven vermoed ik. De huidige selectie heeft veel meer potentie en restwaarde dan die van Feyenoord. Ik zie Stengs, Boadu en Koopmeiners namelijk sowieso niet voor minder dan 15 miljoen vertrekken en ook spelers als Idrissi, Wijndal, Midtsjo, Svensson, Bizot vertegenwoordigen een goede waarde. Bij Feyenoord zijn de waardevolle spelers (op Kökcu na) een stuk ouder en zullen misschien niet meer voor een goed bedrag vertrekken.

26 september 2019 om 16:52

AZ heeft op dit moment de vierde/vijfde begroting van Nederland (met vitesse), dus dan is het niet heel raar dat je bijna elk jaar mee doet om plek 3, al is het maar omdat er meestal wel 1 van de traditionele top 3 clubs een minder jaar heeft. En dan hebben ze het hele grote voordeel boven Vitesse dat AZ op dit moment de jeugdopleiding prima op orde heeft.maar Feyenoord voorbijstreven zal wel meevallen in dit tempo. De omzet steeg van 25,38 tot 25,47 miljoen euro dat is dus 90 duizend euro groei in een jaar. Feyenoord heeft zonder championsleague een omzet van ongeveer 70 miljoen.als de omzet elk jaar met maar 90k blijft stijgen gaan ze in dit tempo over 500 jaar ook een omzet van 70 miljoen halen.ze kunnen ook elk jaar 3 Guus Tils verkopen. Op dit moment hebben ze die spelers ook, alleen net zoals bij elke andere opleiding zal het bij AZ ongetwijfeld ook in een golf beweging gaan en zullen ze er niet elk jaar drie hebben en/of willen verkopen (en dan nog moet Feyenoord niet ineens ook spelers voor veel geld gaan verkopen). Voordat ze Feyenoord echt voorbij zijn, zijn ze dus nog wel even bezig.

26 september 2019 om 17:28

"als de omzet elk jaar met maar 90k blijft stijgen gaan ze in dit tempo over 500 jaar ook een omzet van 70 miljoen halen."allemachtig, heb je dat helemaal zelf bedacht? Wat bijzonder dat je daar vanuit gaat. Zo kan je ook redeneren dat de netto winst van 2 miljoen naar 8 miljoen is gegaan. Dat is 4 x zoveel. Volgens jouw redenatie heeft AZ dan over een jaar een nettowinst die weer 4 x zo hoog is en dan zitten we op 32 miljoen en weer een jaar later op 128 miljoen. Ik kan je verzekeren dat als we zo gaan rekenen, Feyenoord inderdaad voorbij wordt gestreefd door AZ en Barca en Madrid zullen het dan op een gegeven moment tegen AZ gaan afleggen maar dat is natuurlijk dezelfde wartaal die jij uitkraamt.

27 september 2019 om 01:41

Het is natuurlijk helemaal geen onzin maar vooral jammer dat je de boodschap niet begrijpt of wil begrijpen. Ik zeg zo wie zo niets over de winst maar over de omzet. AZ is kennelijk niet in staat om meer kaarten te verkopen, shirtjes te verkopen of sponsor opbrengsten te genereren (die 90k). In het huidige tempo komt AZ gewoon niet dichter in de buurt van Feyenoord financieel gezien. Ook niet in de nabije toekomst en zelfs niet op de midden lange termijn. Dat het 500 jaar zou duren is misschien flauw, maar het neemt niet weg dat AZ gewoon niet in de buurt of zelfs maar dictherbij komt..... Daarnaast zijn de cijfers zo wie zo niet zo rooskleurig als ze lijken, hierin zit niet de transfer van Til maar wel die van Weghorst en Jahanbaksh. Zonder in en uitgaande transfers was er 10 of 11 miljoen verlies geleden.

Ik hoop dat AZ de jongens die het nu voorin heeft lopen ook nog eens verstandig verkoopt, zodat ze nog eens een stap kunnen zetten. Daar hoort ook natuurlijk weer goede inkoop van spelers bij, maar dit is natuurlijk mooi. Ze kruipen naar Feyenoord toe op deze manier. Ze hebben ook meer waarde in het elftal lopen dan in Rotterdam.

ik heb heel veel respect voor de manier waarop AZ geleid wordt, al jaren. Ook het voetbal is leuk om naar te kijken. Alleen jammer dat de supporters zo mak zijn en het stadion 0,0 sfeer heeft.

26 september 2019 om 15:08

Veel gezinnen en alleen op de korte zijde een gedeelte dat fanatiek zingt. Gemoedelijke en veilige omgeving. Sfeer is prima, het voetbal ook trouwens. Was vroeger in De Hout ouderwets gezellig maar men vermaakt zich nu ook best.

26 september 2019 om 15:57

Ik ben een paar keer bij az geweest en moet zeggen dat de sfeer idd erg gemoedelijk is. Dat fanatieke gezing valt trouwens wel mee. De zogenaamde ben side probeert af en toe az olé olé olé in te zetten en stopt dan na een halve minuut weer. Wel een club waar je zonder zorgen met je Kids naar toe kan

26 september 2019 om 19:19

Dit seizoen hoor je ze anders boven alles uit vooral in uitwedstrijden en dan bedoel ik natuurlijk niet de "thuiswedstrijden" in Den Haag.het zijn inderdaad veelal de supporters die ook uit meegaan die lawaai produceren met dit seizoen een paar verrassend nieuwe liederen.dat zijn Zo'n 3 a 4 honderd man.qua sfeer mag het van mij ook wel wat meer, maar dan zullen we eerst eens over moeten op een stadionspeaker ala Peter Houtman, die weet hoe het moet, ook de muziekkeuze voor de wedstrijden mag wat opzwepende.dat er veel gezinnen zitten laat zien dat het bij Az wél gewoon nog kan zonder dat je van die lawaaipapegaaien naast je hebt die er om de haverklap een scheldwoord uitgooien.ik ben ook daarom trots op mijn club en kan niet wachten tot ik mijn jongens een keer mee kan nemen als ze groter zijn.die Ons kent Ons cultuur in het stadion bevalt mij iig wel.

26 september 2019 om 17:09

Het dak gaat er toch echt af daar hoor!
Nee maar lekker gemoedelijk sfeertje kan ook wel weer relaxt zijn

Iedereen vergelijkt ze hier met Feyenoord, het gaat over een omzet van 25,5 mln exclusief transfers. Feyenoord zit op een begroting (excl transfers) van 60 mln.volgens mij is het gat in euro nog best wel groot, op het veld lijkt het inderdaad een stuk minder, maar vergeet niet AZ is mogen en Feyenoord is moeten presteren, zodra dat veranderd zal je zien dat AZ het stukken lastiger krijgt.ondanks dat; AZ doet het hartstikke goed en ik vind het mooi om dat te zien.

26 september 2019 om 15:41

Dat gat is inderdaad enorm. AZ doet het uitstekend, maar een begroting van 25,5 miljoen euro is natuurlijk wel vrij laag voor een subtopper. Op dit moment rendeert AZ min of meer op 100%. Meer is er momenteel niet uit te halen. AZ gaat ook nog wel tegen problemen oplopen als ze willen groeien, want met een begroting van 25,5 miljoen euro ga je echt niet structureel richting de top.

26 september 2019 om 16:41

De begroting is idd aan de lage kant, maar wat wel belangrijk is welk gedeelte je van de begroting kunt gebruiken voor de selectie. Daarbij heeft AZ nu al enkele jaren flinke winsten gemaakt met de verkoop van spelers en hebben ze nu ook weer spelers rond lopen waarbij ik dit ook weer verwacht. Ze lijken dit behoorlijk op orde te hebben.

26 september 2019 om 17:03

Maar als dat allemaal zo makkelijk door te zetten was, was er na al die jaren wel een club geweest die structureel zou kunnen concurreren met de top 3. Echter is dat niet het geval. AZ zal moeten groeien wil het vooruitgaan op den duur en dan is zo'n bankrekening natuurlijk ook snel weer leeg. Nu hebben ze het inderdaad goed op orde, maar zal dat ook het geval zijn als die begroting ineens elk seizoen moet stijgen?

Voor Feyenoord en alle andere clubs buiten de traditionele top 3 is AZ een voorbeeld. Mooie combinatie van gericht scouten en zelf opleiden, die zich de laatste jaren dermate uitbetaald dat AZ Feyenoord voorbij groeit als derde club van het land (wat betreft prestaties, niet qua druk en uitstraling natuurlijk). Wel hoop ik dat AZ voor het Nederlands voetbal nu ook doorpakt. Dat de Alkmaarders vorig jaar Jahanbahsk en Weghorst voor 35 miljoen verpatsten en ervoor kozen om slechts 10% te herinvesteren, in Johnsen en Gudmundsson, is in mijn ogen een blijk van jezelf klein houden. Dat financieel succes het hoofd niet op hol brengt is prijzenswaardig, maar naar mijn idee was dit echt verkeerde zuinigheid. Dat AZ ook duur kwam te staan, toen het door Qarabag uit de Europa League werd geknikkerd. Ik denk dat AZ een beter verhaal heeft voor spelers dan genoegen te nemen met spelers als Johnsen en ook Clasie. Gelukkig blijkt dat al, want met slimme transfers als Evjen, Aboukhlal en De Wit zijn toekomstbestendiger keuzes gemaakt.

26 september 2019 om 15:18

Er is inderdaad in eerste instantie niet veel van de inkomsten naar nieuwe spelers gegaan, maar daar staat tegenover dat er een splinternieuw trainingscomplex is neergezet, het eigen stadion is teruggekocht (ja haha dak stuk, niet het punt) en het eigen vermogen versterkt is. Transferinkomsten hoeven en kunnen niet voor 100% naar nieuwe transfers. Er zijn meer dingen binnen een club.

26 september 2019 om 15:19

Juist die zuinigheid is nodig om het beleid voort te zetten. Hierom werd bij Ajax moord en brand geschreeuwd in de tijd van De Boer, maar men is er nu maar wat blij mee. Je moet juist niet te opportunistisch worden en uitspraken als 'jezelf klein houden' doen daar geen goed aan. Soms is een tussenjaar ook niet erg. Met andere aankopen waren ze er tegen Qarabag ook wel uitgegaan en het is puur wachten op de talentenaanwas.

26 september 2019 om 15:42

AZ werkt met hele andere cijfers. Op het gebied van opleiden zijn ze inderdaad een voorbeeld, op elk ander gebied spelen ze het enkel op veilig, waardoor groeien in omvang zeer gestaag gaat en op een gegeven moment stopt. AZ gaat echt wel problemen krijgen als ze de begroting op gaan schroeven en dat zal wel moeten, wil je op den duur gaan concurreren met de drie grote clubs. Nu kun je nog werken met een begroting van 25,5 miljoen euro, maar op den duur is dat niet meer mogelijk.

26 september 2019 om 15:59

"dat de Alkmaarders vorig jaar Jahanbahsk en Weghorst voor 35 miljoen verpatsten en ervoor kozen om slechts 10 te herinvesteren, in Johnsen en Gudmundsson, is in mijn ogen een blijk van jezelf klein houden.". Die conclusie trek je omdat je niet verder kijkt dan je neus lang is. De opbrengsten van transfers zijn incidentele inkomsten die je alleen maar voor de financien van het huidige boekjaar kunt gebruiken. Inkomende transfers hebben echter ook structurele uitgaven tot gevolg en leveren een afschrijfpost op. Structurele uitgaven zoals salarissen, moet je ook betalen als je niet voor een kapitaal aan spelers verkoopt of je niet weet te plaatsen voor Europees voetbal. En dat is voor AZ geen vanzelfsprekendheid. Het geld dat je op transfers moet afschrijven om de investeringen van je belastingaanslag te kunnen aftrekken, kan je bovendien uiteraard niet aan andere zaken uitgeven. AZ zet duidelijk de tering naar de nering en past ervoor om te grote schoenen aan te trekken. En doet geen structurele uitgaven waar geen structurele inkomsten tegenover staan. Dat betekent dat de club lering heeft getrokken uit de fouten die in het verleden zijn gemaakt en dat zou je juist moeten prijzen ipv bekritiseren. Dat heeft bovendien niets te maken met jezelf klein houden, maar juist met het tegenovergestelde, je verre houden van megalomane luchtfietserij. Waarom zou de club onverantwoorde risicos nemen terwijl het huidige beleid zowel financieel als sportief duidelijk zijn vruchten afwerpt. AZ is de vierde club van Nederland en als je naar de begrotingen kijkt van de clubs die daarboven staan, is dat het hoogst haalbare voor een provincieclub met een begroting als die van AZ. Die van Feyenoord en PSV is meer dan 3 keer zo hoog als die van AZ en die van Ajax zelfs meer dan 4 keer.

26 september 2019 om 17:07

@scepticus38 - Je hebt in principe helemaal gelijk, maar dat is wel enkel van toepassing op AZ zoals het nu is zonder serieuze concurrentie en zonder ambitie naar boven. Op den duur zal ook AZ weer naar onderen moeten kijken, terwijl de selecties niet altijd voltreffers zullen zijn die moeiteloos vierde eindigen. Luchtfietserij is inderdaad geen optie, maar een risicoloos beleid met een beperkt potentieplafond is natuurlijk ook niet waar je als club naar op zoek bent. Ik denk dat AZ die middenweg ook nog moet vinden. Verantwoorde risico's nemen ze namelijk ook niet. Elke voetbalclub wil groeien en daar zitten risico's aan verbonden.

26 september 2019 om 17:20

Leuke woordkeuze, 'verantwoorde risico's'. Daarmee ontkracht je je eigen verhaal, want risico's zijn voor AZ altijd onverantwoord/onnodig, omdat de jackpot met de opgeleidde spelers binnengehaald moet worden. Az zoekt naar buitenkansjes op de transfermarkt, maar meer ook niet, want dan schiet je jezelf gewoon in de voet als het niet lukt. Totaal onnodig. Een sportief minder jaar zegt helemaal niets over het huidige of te voeren beleid van de club.pas als men een hoger niveau aantikt en daar wilt blijven, zal er meer risico genomen worden met uitgaven op de transfermarkt of in salarissen. Dit is de komende 4 jaar nog niet aan de orde denk ik.

27 september 2019 om 10:43

"luchtfietserij is inderdaad geen optie, maar een risicoloos beleid met een beperkt potentieplafond is natuurlijk ook niet waar je als club naar op zoek bent. Ik denk dat AZ die middenweg ook nog moet vinden. Verantwoorde risico's nemen ze namelijk ook niet.". Maar leg dan ook eens uit waarom AZ dat zou moeten doen. Ook zonder die risicos te nemen, presteert de club uitstekend, terwijl zelfs als de club die risicos zou nemen PSV en Ajax niet te achterhalen zijn en als Feyenoord een nieuw stadion heeft en de inkomsten verder omhoog gaan, datzelfde voor Feyenoord geldt. Risicos nemen is iets waar je sowieso al 10 keer over moet nadenken voor je het doet, maar als je er helemaal niets mee opschiet en helemaal niets bij hebt te winnen en het dus volstrekt overbodig is, moet je dat natuurlijk helemaal niet doen. Al helemaal niet als je het zonder die risicos zo goed doet als AZ. AZ heeft een begroting van 25 miljoen, Feyenoord en PSV rond de 75 miljoen en Ajax meer dan 100 miljoen. Door risico's te nemen, ga je de begroting niet omhoog krijgen, terwijl dat wel nodig zou zijn als AZ structureel zou inzetten op een plaats hoger dan de vierde. De vierde plaats, met incidenteel een keertje een plaatsje hoger, is het hoogst haalbare voor AZ en dat kan de club ook bereiken zonder risicos te nemen. Dus waarom zou je het dan doen?

Ook niet geheel onbelangerijk is het gegeven dat Az voor de winter weer in eigen huis wilt gaan spelen.
Het streven is de thuis wedstrijd tegen Ajax op 15 December.

26 september 2019 om 16:48

Dat lijkt me wishful thinking, tinus45. Het eindrapport van het onderzoek naar het ingestorte dak wordt pas in het eerste kwartaal van 2020 verwacht.

26 september 2019 om 17:03

Ze hebben net aangegeven dat ze mogelijk 15 december tegen Ajax al in het eigen stadion spelen, dus zelfs als dat niet lukt zal het later in het seizoenn wel gaan toch?denk alleen dat het goed mogelijk is dat mensen ouderwets in de regen zitten...

26 september 2019 om 17:08

Ook daar zal Az een oplossing in vinden.vroeger werden de eerste rijen ook al voorzien van gratis poncho's en zo in de open lucht doet weer een beetje denken aan vroeger.spelers nat, supporters nat.....even dat luxe randje weghalen

27 september 2019 om 10:52

AZ gaat het ingestorte dak vooralsnog alleen demonteren. Een nieuw dak wordt pas na het seizoen geplaatst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren