Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal toont opnieuw interesse in Gakpo; PSV vraagt ‘gigabedrag’

Laatste update:

Arsenal toont opnieuw interesse in Cody Gakpo, zo meldt Voetbal International. Een transfer naar de Premier League lijkt er op de korte termijn echter niet in te zitten, aangezien PSV voorlopig niet wenst mee te werken aan een uitgaande transfer van de 23-jarige aanvaller. De Eindhovenaren willen zich vol focussen op de voorrondes van de Champions League en is volgens het Eindhovens Dagblad alleen bereid om Gakpo te verkopen voor een ‘giga-bedrag’.

PSV neemt het komende week in de derde voorronde van de Champions League in een tweeluik op tegen AS Monaco. De club wil hierdoor niet meewerken met transfers van Gakpo en Ibrahim Sangaré. Arsenal was eind maart al erg concreet voor Gakpo en zou de interesse in de Oranje-international nu nieuw leven in hebben geblazen. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat de aanvaller PSV een transferrecord moet gaan opleveren en dat geïnteresseerde clubs een ‘giga-bedrag’ op tafel moeten leggen. Veertig miljoen euro lijkt niet langer voldoende.

Gakpo kampte de afgelopen weken nog met een lichte blessure, maar Van Nistelrooij kon tijdens de oefenzege op Real Betis (2-1 winst) eindelijk weer beschikken over zijn sterkhouder. Gakpo wist zich direct te onderscheiden door in het laatste oefenduel voorafgaand aan de Johan Cruijff Schaal het openingsdoelpunt voor zijn rekening te nemen. Na een uitstekende balverovering van Ibrahim Sangaré eindigde de bal via een hakje van Guus Til en een prima pass van Noni Madueke bij Gakpo, die niet nadacht en de verre hoek vond.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sorry maar als Ajax 80 miljoen vraagt voor Anthony dan kunnen wij dat ook voor Gakpo vragen. Gakpo is zo belangrijk voor ons, is Nederlands international (iets wat minstens zo veel betekend op 't moment als Braziliaans international) en heeft zich vorig jaar al een paar keer laten zien op het Europese toneel.

25 juli 2022 om 07:41

Snap niet dat je Ajax hier direct bij moet betrekken, maar inderdaad, jullie kunnen ook vragen wat jullie willen.

25 juli 2022 om 08:07

Vrij normaal om vergelijkbare spelers bij een discussie over transfersommen te betrekken. Zoiets wordt ook wel een argument genoemd.

25 juli 2022 om 08:17

Het enige waar je hun 2 mee kan vergelijken is dat ze beide een aanvaller zijn, verder zijn het 2 totaal verschillende types kwa speelsteden.. Antony is flegmatiek, dribbelen, minder effectief tot nu toe, Gakpo is meer een doelgerichte buitenspeler, minder flegmatiek, minder in de dribbel, wel sterker en effectiever

25 juli 2022 om 08:18

Laten we dat argument dan even weerleggen, buiten dat vragen wat je wil natuurlijk altijd mogelijk is. Maar Ajax en PSV staan niet op gelijke hoogte als het gaat om hetgeen ze ontvangen voor uitgaande transfers. Spelers van Ajax leveren al jaren veel meer op en worden als een minder risicovolle investering gezien dan spelers van andere Nederlandse topclubs. PSV heeft slechts 1x een speler boven de 40 miljoen verkocht, slechts 6 spelers voor 20 miljoen of meer en zo kunnen we nog wel even doorgaan. No way dat Gakpo meer dan Martinez gaat opleveren. Terecht? Zeker niet. Maar wel de realiteit.

25 juli 2022 om 08:25

Dit is voor mij ook de reden dat PSV wat meer risico moet nemen en gewoon haar spelers moet behouden om mee te kunnen genieten van het post-Neymar tijdperk van transfersommen. Ze hoeven Ajax maar een keer van de troon te stoten (en laten we wel wezen, PSV heeft haar kansen gehad, maar simpelweg niet genomen), in de CL gaan en het oké te doen en ze hebben ook dat stickertje van “onze spelers hebben zich bewezen in de CL). Nationaal gezien is er immers geen verschil tussen de twee clubs, beide kunnen altijd kampioen worden. Maar PSV moet er nou gewoon 100% voor zorgen dat ze de titel binnenhalen, overwinteren en ook hun spelers gemakkelijk voor 50-80 miljoen kunnen verkopen. Het is immers inderdaad van de zotte dat een Martinez meer gaat opleveren dan een Gakpo.

25 juli 2022 om 08:37

@Nalyd, alleen kan AJAX ook hoog in de boom gaan zitten omdat zij geld hebben en het zich kunnen veroorloven dat een speler daarna wellicht veel minder of niets oplevert. En zij hebben meer regelmaat qua niveau, een hogere internationale uitstraling en kunnen zij meer salaris betalen waardoor spelers geneigd zijn om langer tevreden te blijven. Kortom, er zijn nogal wat redenen waardoor Ajax meer vraagt en krijgt. Maar hey….een 20 jaar geleden zag de wereld er voor Ajax ook anders uit. Elke club kan grote stappen maken als het beleid goed is!

25 juli 2022 om 08:56

Volgens mij zegt er ook niemand dat Gakpo net zo veel gaat opleveren. Dit heeft verder ook niets met waarde te maken. Beiden clubs willen hun speler niet verkopen en kunnen daarom zoveel vragen als ze willen.

25 juli 2022 om 09:12

@nalyd een beetje onzinnig aangezien psv al langere tijd vergelijkbaar presteert in Nederland, maar Ajax nog altijd meer geld kan vragen. In het buitenland is de naam ajax gewoon nog veel groter en een keertje kampioen worden en overwinteren in de CL is niet genoeg om dat gat te overbruggen.

25 juli 2022 om 10:47

Nalyd

Als PSV de CL haalt, moeten de spelers ook eerst nog laten zien wat ze kunnen. Het is geen vinkje wat je kan zetten. Edson Braafheid heeft een WK finale gespeeld, maar daar kwamen ook geen topclubs voor.

Dat is dus een belangrijk verschil. Ik heb alle vertrouwen in Gakpo, maar hij moet eerst goed spelen op hoger niveau voordat je de echte topprijzen kan krijgen.

25 juli 2022 om 11:04

Alleen op Europees niveau is Gakpo nog niet onderscheidend geweest. Ook in Oranje loopt het niet zoals bij PSV in de Eredivisie. In die competitie blinkt hij uit.

25 juli 2022 om 11:10

@pinko Gakpo heeft vorig naar gescoord tegen Benfica, Monaco, Sociedad en Kopenhagen? Europees heeft hij daarom wel wat laten zien. Daarnaast was hij ook trefzeker tegen Ajax en Feyenoord

25 juli 2022 om 11:12

Zeker wel, Benfica uit maakte hij een goal van wereldklasse. Hij was echt goed die wedstrijd, alle grote clubs hebben dat toen ook al gezien. Hij is sterk, doelgericht en grounded. Het is niet de vraag of maar wanneer hij de top gaat bestormen. Weet niet of het klopt maar volgens mij is hij best vaak geblesseerd, dat zou zijn enige valkuil kunnen zijn.

25 juli 2022 om 11:25

Edson Braafheid ging naar Bayern München 😉

25 juli 2022 om 12:03

(Benzema) net als ajax zal psv nooit 80 miljoen krijgen voor respectievelijk Antony en Gakpo het ze vragen dat omdat zij die niet kwijt willen en terecht want je zit vlak voor de competitie en dan raak je je betere spelers kwijt , en als ze echt zoveel willen betalen dan kunnen altijd nog overstag gaan .

25 juli 2022 om 12:25

Jizzy, hoezo niet terecht dat Gakpo niet meer oplevert dan Martinez?
Dit is gewoon de marktconform!
Martinez speelt al paar jaar de CL. Dat is toch het hoogste podium.

25 juli 2022 om 12:33

@jizzzy elke uitgaande Ajax transfer is een succes geweest. Ik noem geen namen als een van der Beek, Ziyech of Klaassen. Spelers waar iedereen toch bij zei, ja die gaan het maken.

25 juli 2022 om 07:42

Braziliaans international is zonder twijfel meer waard dan Nederlands International. Dit is altijd zo geweest en zal denk ik altijd zo blijven. Desalniettemin is Gakpo natuurlijk wel een klasse beter, dus alleen daarom zou je qua vraagprijs al in de buurt kunnen gaan zitten van die 80.

25 juli 2022 om 07:47

@GluubsterTJ Daar waar Antony zijn klasse heeft laten zien op het allerhoogste niveau heeft Gakpo dat (nog) niet gedaan. Daarom zal je denk ik nooit een bedrag ontvangen dat in de buurt komt van 80 miljoen. Daarnaast zijn Braziliaanse internationals meestal altijd waardevoller dan Nederlandse internationals.

25 juli 2022 om 07:49

Dat laatste zeg ik ook exact, dus fijn dat we het eens zijn😜.

25 juli 2022 om 07:52

Antony heeft t tegen Besiktas Bvb Sporting Lissabon uitstekend gedaan ja... Vind dat op BVB na ook wel een EL poule eerlijk gezegd. Verder is Gakpo natuurlijk veel beter.

25 juli 2022 om 07:55

@GluubsterTJ Klopt inderdaad haha, maar dat punt wilde ik nogmaals benoemen, omdat ik niet wilde insinueren dat Antony beter is dan Gakpo en dat hij daarom een hogere waarde heeft.

25 juli 2022 om 07:56

@SirPaul, dat zou kunnen maar wat heeft Gakpo dan laten zien in de EL of zelfs de Conference League? Bij het NL elftal maakt hij ook niet heel veel indruk

25 juli 2022 om 08:02

Scoorde tegen Benfica Sociedad Monaco Feyenoord CLclub Ajax. Verder heeft hij nog geen CL gespeeld dus dan kun je ook niet tegen Madrid of Liverpool scoren

25 juli 2022 om 08:04

Fceindhoven: got it now! Thanks voor de uitleg. Hoop voor de eredivisie en voor Psv dat hij gewoon nog een jaartje blijft vlammen.

25 juli 2022 om 08:08

@SirPaul, dus hiermee geef je indirect ook aan dat als het van Antony eigelijk niet zo goed is, want EL poule maar bij Gakpo is het dan geweldig? Iets met meten en 2 maten misschien

25 juli 2022 om 08:13

Antony zijn klasse laten zien op het hoogste niveau? Ik heb hem werkelijk waar 2x niet gezien tegen benfica. Op basis van 2 goede wedstrijden tegen Dortmund maakt niet gelijk dat hij het consequent heeft laten zien in de cl gewoon erg wisselvallig

25 juli 2022 om 08:15

Zeer veel gescoord. Waaronder in de cl tegen benfica sociedad monaco. Europees betere stats dan antony en in Nederland 5x zo goed

25 juli 2022 om 08:19

@Luuk, wat heeft Gakpo dan laten zien tegen Benfica? Volgens mij net zo weinig dus eigelijk zijn beide spelers gewoon mwaah en 12 miljoen waard

25 juli 2022 om 08:30

''in Nederland 5x zo goed". Daarmee laat je alleen maar zien dat er wat wrok in je zit en je eigenlijk nu al kan bepalen dat al je argumenten en reacties waardeloos zijn.

25 juli 2022 om 08:42

Haha Antony heeft OOK nog niet tegen echte topclubs gespeeld met Ajax. Gakpo idem met PSV. Ik vond de tegenstanders van Ajax in de CL op BVB van EL niveau.

25 juli 2022 om 08:47

Gescoord en 6 gele kaarten door overtredingen op hem. Hij was tegen benfica 2 keer de absolute uitblinker

25 juli 2022 om 08:53

Bij psv is gakpo inderdaad de beste in de selectie maar heel eerlijk bij orange heeft die tot nu toe weinig laten zien. Maar hoop voor psv dat ze ook wat meer centjes krijgen is misschien het gehuil over ajax spelers een keer voorbij

25 juli 2022 om 08:53

Enige verschil is dat Anthony het op het allerhoogste niveau heeft geacteerd en zich ook heeft laten gelden en gakpo op EL niveau en bij oranje ook geen vaste waarde is ,dat bepaald nu eenmaal de prijs en hebben grote clubs meer vertrouwen in hun investering in Anthony dan in gakpo, zeg eerlijk waar zou jij je zuurverdiende geld in willen investeren,ik weet t al en denk dat 85 procent het ook wel weet als je even je clubbril afzet,zo werkt t ook bij de grote clubs

25 juli 2022 om 09:08

Ik zou niet durven investeren in een aanvaller met het rendent van antony. In de pl is het gemiddelde niveau hoger dan groepsfase cl en sowieso als de eredivisie. Daar heeft hij al nauwelijks rendement waarom zou hij dat op t hoogste niveau ineens wel hebben?

25 juli 2022 om 09:13

Mensen die hier beweren dat Gakpo ‘veel’ beter is dan Antony. Ik snap dat er haat is naar Antony, maar hou alsjeblieft op. Prima als je een voorkeur voor Gakpo hebt, maar je kan het overdrijven.

Verder mag psv te allen tijde vragen voor een speler wat ze willen als ze deze niet kwijt willen, net als Ajax met Antony doet. We weten allemaal dat Antony geen 70-80 mil waard is en Gakpo is ook geen 50-60 waard.

25 juli 2022 om 09:19

Geen haat hoor vind het een meer dan prima speler met te weinig rendement voor zijn kwaliteiten. En daarom vind ik hem geen 80 miljoen waard zoals vele hier beweren. Maar zoals jij aangeeft misschien 40. Ik vind gakpo beter dan antony omdat hij goede acties koppelt aan rendement. Veel beter vind ik gakpo niet maar wel beter

25 juli 2022 om 09:30

Maar waarom ga je dat vergelijken, PSV kwam de EL geeneens door, het jammere bij Gakpo is ook nog is dat hij blessure gevoelig is. Begrijp me niet verkeerd, ik ben meer van van Gakpo dan Antony. Maar vergelijken heeft geen zin met een Braziliaan die CL heeft gespeeld en Gakpo EL en Conference League. Ze kijken daar toch naar, die hele markt is een zootje.

25 juli 2022 om 09:34

Dat mag je als fan ook prima vinden. Maar PSV wordt toch jaar in jaar uit gewoon roemloos Europees uitgeschakeld zonder ook maar enige identiteit op de mat te leggen? Als je dan niet het verschil met Ajax ziet en ik dingen lees als dat ze vergelijkbaar presteren tegen vergelijkbare clubs, dan moet ik toch wel gniffelen. Dat gewauwel is overigens ook altijd na de poule, want voorafgaand is Ajax altijd veel slechter en maken ze geen kans bijv tegen Dortmund... Zo'n prestatie devalueert dan ineens vliegensvlug. Gakpho gun ik echt het beste, lijkt me ook een fijne kerel, maar los van dat hij de helft van de tijd geblesseerd is, heeft hij toch gewoon nog niet wat Anthony heeft. Plus, Braziliaan en de concurrentie daar is net ff wat heviger dan hier met Lang & co. Hoop dat je gelijk krijgt en gakpho wereldtop wordt, maar voor nu snap ik het prijsverschil prima

25 juli 2022 om 09:35

Misschien kijken naar de overige Ajax aanvallers die meedraaien in de productie. Natuurlijk scoor je als rw bij Ajax geen 30 goals als je haller hebt en tadic. Zelfs Berghuis. Bij psv scoorde de rest beduidend minder en was men veel meer afhankelijk. Op een gegeven moment alle ballen op gakpo
Daarnaast miste Antony nog het einde vh seizoen en was Ajax echt een klasse minder. Zijn vooracties zijn onmisbaar voor dit Ajax.

Beiden goed schot.
Beiden snel Antony wel sneller
Beiden technisch Antony meer tricks gakpo meer functioneel.
Beiden belangrijk.

Psv mag indd vragen wat het wilt het is maar wat de gek ervoor geeft

25 juli 2022 om 09:43

@Luuk, er zijn voor beide spelers argumenten te benoemen waarom ze beter zijn. Is maar net waar je voorkeur ligt qua spel. Helemaal niet gek als iemand een voorkeur voor Gakpo heeft en Vice versa.

Maar mensen die hier zeggen dat Gakpo ‘veel’ of ‘klasses’ beter is dan Antony hebben ofwel geen verstand van voetbal, ofwel spreken ze vanuit hun haat voor Antony. (Die ik begrijp)

25 juli 2022 om 10:20

Helemaal eens. Ik heb een voorkeur voor gakpo met als belangrijkste argument rendement. Maar ik ga nergens zeggen dat gakpo veel.beter is

25 juli 2022 om 10:24

Toen je het argument benoemde de helft van de tijd geblesseerd ben ik gestopt met lezen. Hij speelde 27 van de 34 wedstrijden

25 juli 2022 om 10:44

@Lee zie mijn andere post iets verder naar beneden onder dit artikel. Antony schiet in de ED gemiddeld vaker fan Gakpo. Dus de aanwezigheid van Tadic en Haller zorgt er niet voor dat Antony minder kansem krijgt dan Gakpo.

25 juli 2022 om 10:51

Gluubster

De vraagprijs voor Antony is ook gewoon waanzin. Het is een zeer veelbelovende speler, maar zijn rendement is nog beperkt. 80 miljoen is dan gestoord. Gakpo is effectiever maar laat iets minder rauw talent zien, vind ik. Ik denk dat 80 miljoen voor beide veel te hoog is.

25 juli 2022 om 10:56

Eens. Gakpo heeft alleen al in de voorrondes waaronder tegen Benfica gespeeld even veel goals als Antony in de CL

25 juli 2022 om 11:06

En hoeveel assists heeft Gakpo tov Antony? Volgens mij heeft Antony een stuk of 7 assists gegeven in de CL, alleen staat dat minder dan doelpunten

25 juli 2022 om 11:15

En 4 in de eredivisie. 7 niet overdrijven 2 goals en 4 assist zijn prima statistieken in 8 wedstrijden. Maar in de eredivisie gaf hij er bijvoorbeeld ook maar 4 en scoorde hij maar 8x

25 juli 2022 om 11:55

@kokkieafca0341 - Laten we ook niet doen alsof Antony nou de pannen van het dak speelde tegen de absolute top van de wereld. Ajax had wel een beetje een mazzelpoule het afgelopen seizoen. Niets ten nadele van Ajax natuurlijk, maar mensen doen net alsof Antony de hele CL aan gort schoot. Dat is natuurlijk verre van waar. Daarnaast heeft Gakpo een veel beter rendement. Nu zie ik in beide spelers geen potentiele wereldtop, maar ik geef Gakpo toch wel een betere kans.

25 juli 2022 om 12:31

@Sir Paul

Je weet toch dat Ajax-supporters hun spelers altijd beter dan de rest vinden 🤣🤣. Dat martinez zoveel opbrengt komt echt alleen omdat Ten Hag hem perse wil Arsenal gaf het bij 42 ook op iets wat eigenlijk ook al veel te veel was maar goed als je zoveel durft vragen en het wordt betaald.

Maar idd als dit dus 67 miljoen opgeleverd heeft wat is dan een speler als Gakpo waard 75???

Anthony mag dan CL hebben gespeeld de poule waar de in zaten het laatste jaar was natuurlijk gewoon EL niveau op Borussia na dan al waren die ook heel zwak in de beide confrontaties.

Plus Gakpo kon ook geen CL speken dus zich daar laten zien omdat PSV alleen de voorrondes maar had gespeeld 3 rondes nog wel en hun europalegeau poule was bijna net zo sterk Als de CL poule van Ajax dus waar lullen we over!

Beide hebben een bepaalde klasse Gakpo meer rendement dan Anthony en ook niet een theatermaker op en buiten het veld, Anthony een mooie actie en veel assists allebei geen 80 waard maar waarom zou PSV het voor minder moeten doen ???

25 juli 2022 om 12:41

Grensneus, jij snapt blijkbaar nog steeds niet dat wat een speler waard is en wat er voor een speler betaald wordt 2 totaal verschillende dingen zijn. En niemand zegt dat PSV het voor minder hoeft te doen, alleen dat ze het lang niet gaan krijgen.

25 juli 2022 om 14:10

Dus als Gakpo tegen die el clubs scoort is t geweldig en als Anthony het doet op cl niveau bagataliseer je het opeens, rare gang van zaken.

25 juli 2022 om 18:18

Schieten betekent geen kans dat weet je toch ?

25 juli 2022 om 22:37

Haha, sr. Paul downplayen van de prestaties van Ajax is jouw core business. Hou toch op joh. Gakpo is een prima speler, maar Antony is minstens zo goed. Zelfs al zou je gelijk hebben over de anderen in de CL groep van Ajax. Antony heeft zich tegen BVB meer dan bewezen.

27 juli 2022 om 01:07

@Vernon: dan zijn wij het helemaal met elkaar eens.

25 juli 2022 om 07:42

Ben het toch niet helemaal met je eens. Allereerst denk ik dat Antony zeker internationaal toch echt meer heeft laten zien, aangezien hij het ook in de CL prima deed. Bovendien is het Ajax-stempel ook waardevermeerderend. Ben wel met je eens dat het verschil tussen Gakpo en Antony geen 30 miljoen zou mogen zijn (80 t.o.v. geschatte 50).

25 juli 2022 om 07:46

Het liefst zou ik hebben dat Gakpo blijft, maar het zal waarschijnlijk het verschil zijn tussen wel of geen CL. Anthony heeft in de CL idd wat laten zien, maar in de Eredivisie heeft hij ook best wat keren gefaald wanneer de bus geparkeerd stond. Daarbij overlegd Gakpo betere cijfers.

25 juli 2022 om 07:51

Ja, want Gakpo is de afgelopen 2 jaar met PSV landskampioen geworden, oh nee toch niet....

25 juli 2022 om 07:54

Denk dat Gakpo de afgelopen 2 jaar meer betekend heeft in de Eredivisie voor PSV dan Anthony voor Ajax.

25 juli 2022 om 07:55

Vermoeiend dit soort reacties. Reageer inhoudelijk, ipv sarcastische one-liners droppen met je groene balk!

25 juli 2022 om 07:56

Taylor is ook vaker kampioen geworden dan Gakpo.. Is Taylor meer waard nu? T zijn ook individuen hè. Nu zie ik argumenten van Gakpo heeft geen CL gespeeld,is geen kampioen geworden. Eigenlijk zeggen deze mensen,ja Gakpo is beter, maarrr....

25 juli 2022 om 07:56

@PaulR, ik vind het wel of niet kampioen worden niet zo ontzettend spannend. Of je nou kampioen wordt of op 2 punten afstand tweede wordt, dat maakt echt geen reet uit voor de marktwaarde van een individuele speler. Meer de consequentie die er aan vast hangt, wel of geen CL.

25 juli 2022 om 08:05

@Sir Paul: Dessers was vorig jaar topscoorder van de Conference League toch? Er is een reden dat niet heel Europa achter hem aan zit, omdat het slechts de Conference League was. Haller was niet eens topscoorder van de CL en daar betaald Dortmund toch 30 miljoen voor.

En Gakpo heeft met PSV niet de CL gehaald, uit geschakeld in de EL en Conference League. Als je denkt dat bedragen alleen gebaseerd zijn op zijn eigen prestaties heb je het mis. Want als Gakpo de afgelopen 2 jaar basisspeler bij Ajax was geweest, hadden clubs hem veel duurder ingeschat dan nu.

25 juli 2022 om 08:44

Die laatste zin klopt volledig. Maar imo is de reden CL.

25 juli 2022 om 09:01

Ik denk ook dat Gakpo meer heeft betekent voor PSV dan Antony voor Ajax.
Denk ook meteen dat je daar de vinger op de zere plek legt, Antony is voor Ajax 1 van de spelers die kan excelleren en bij PSV doen eigenlijk alleen Madueke, Gakpo en Sangaré dat.

25 juli 2022 om 09:36

"als je denkt dat bedragen alleen gebaseerd zijn op zijn eigen prestaties heb je het mis. Want als Gakpo de afgelopen 2 jaar basisspeler bij Ajax was geweest, hadden clubs hem veel duurder ingeschat dan nu."

Denk dat dit de enige juiste conclusie is. De transferwaarde van een speler wortdt niet alleen bepaald door zijn talent of prestaties. Het gaat er in deze ook om dat Ajax gewoon een grotere naam heeft in Europa dan iedere andere NL club. Staan er goed op als het gaat om opleiden en verkopen van talenten die later ook daadwerkelijk de top halen. Die reputatie heeft PSV en helaas Feyenoord gewoon vele malen minder. Daarnaast heeft Ajax een voor Nederlandse begrippen unieke onderhandelingspositie omdat die gewoon "nee" kunnen zeggen tegen een bod a 50-60 mln. Die luxe is er niet in Eindhoven en Rotterdam. Denk dat dit soort zaken momenteel zwaarder wegen dan "wie is er beter, Antony of Gakpo".

25 juli 2022 om 10:24

Gakpo moet zich nog bewijzen in een andere competitie uiteraard. Antony doet dat al.

25 juli 2022 om 10:57

@Paul

Mits Gakpo dan ook goed gespeeld had. En dat is nou net het punt. Je moet het eerst laten zien op dat niveau. En Gakpo heeft die kans niet gehad. Spelers van Ajax wel, en degenen die minder opvielen, hebben nu ook geen topclubs achter ze aan zitten.

25 juli 2022 om 12:38

@Bizzlad

Dus als je bij Ajax speeld ben je sowieso meer waard 🤣🤣🤣 wat een slap gelul is dat nou weer op de ligt na welke Ajacied heeft het gered in het buiten dan waar zoveel voor is betaald noem er is 5, en dan wel uit de laatste 3-4 seizoenen hè niet beginnen met bergkamp en kluivert en Seedorf 🤣🤣🤣🤣 die gingen overigens voor veel minder bij Ajax weg dan wat ze nu vragen 🤣🤣.ik vind ze beide overigens geen 80 miljoen waard maar ja je kunt vragen wat je wil

25 juli 2022 om 22:41

Ik weet zeker van niet. Feyenoord thuis maakt hij de winnende. Erg belangrijk voor de landstitel. Ondanks alle goede dingen heeft Gakpo psv nog niet naar een titel geschoten.

25 juli 2022 om 07:43

Kun je doen, maar ten 1e betekent Nederlands international niet evenveel als Braziliaans international. Hoe graag Nederlanders dat zouden willen. Hij heeft zich niet op hetzelfde Europese niveau laten zien als Antony deed en uiteindelijk betalen clubs toch extra voor de naam ajax ook. Maar je kunt het altijd proberen natuurlijk.

25 juli 2022 om 07:43

Waarom niet idd? Zeker als er een Engelse club voorbij komt. Dan kun je gerust 20-30 mln meer vragen dan dat je zou doen in Duitsland, Spanje of Italië. 40 mln zou "passend" zijn voor Gakpo (en Antony), maar 80+ vragen aan een Engelse kun je altijd proberen. Er is altijd wel iemand die hapt uiteindelijk, ze weten toch van gekkigheid niet hoe ze al hun geld moeten uitgeven.

25 juli 2022 om 07:44

Antony heeft bij Brazilië en in de CL ook daadwerkelijk wat laten zien. Ik kan me van Gakpo nog geen goede interland herinneren en ook slechts 1 of 2 Europese wedstrijden waarin hij uitblonk.

25 juli 2022 om 07:48

Tegen Wales was Gakpo goed en het huidige NL is gewoon sterker dan Brazilië, dus meer kans op ontwikkeling/successen.

25 juli 2022 om 07:55

Oké, 1 interland in een nietszeggend toernooi.....En stellen dat Nederland beter is dan Brazilië is nogal een stelling aangezien Nederland vrij weinig voorstelt. En met een Vinicius Raphina Jesus Neymar Rodrygo en Martinelli heeft Antony meer concurrentie dan Gakpo

25 juli 2022 om 07:59

@PieterPost, hou op hoor, NL is misschien achterin beter maar dan houdt het ook wel op

25 juli 2022 om 08:17

We gaan het zien in november wie er verder komt.

25 juli 2022 om 08:22

@Pieter, daarbij ben je ook afhankelijk van je loting, als je net als Engeland en België paar jaar terug geluk hebt dat je alleen de 'mindere' loot dan is het nog niet echt een goede graadmeter als het andere land alleen maar top landen treft, daarbij is vooral de aanval van Brazilië veel sterker, middenveld is iets sterker alleen verdedigend is NL wereldtop..

25 juli 2022 om 08:46

Ja depay is beter dan Neymar, Malen is beter dan Jesus, Gakpo is beter dan Raphina

25 juli 2022 om 09:19

Antony heeft zich ook bewezen op de olympische spelen en die prijs gewonnen. Gakpo heeft 1 interland goed gespeeld terwijl hij de wedstrijd ervoor extreem onzichtbaar was. Verder heeft Antony het ook in de CL laten zien en meer prijzen gepakr met Ajax en heeft Ajax meer aanzien omdat spelers vaker slagen in het buitenland. Gakpo is goed en 55-60 lijkt me een mooie prijs maar schat Antony toch duurder in.

25 juli 2022 om 09:47

NL is gewoon sterker dan Brazilië. WAT?!?!???!???

25 juli 2022 om 07:49

Typisch PSV en de PSV-supporter, altijd maar naar Ajax kijken. Maar Antony is een Braziliaans international met CL-ervaring. Die is doorgaan net iets meer waard dan een Nederland international met EL en Conference League ervaring. Neem daarbij dat Ajax spelers doorgaan duurder zijn dan spelers van PSV, dan kun je zeker 80 miljoen vragen, maar dan gaat Gakpo aan het eind van zijn contract gratis weg.

25 juli 2022 om 07:55

Als jullie van die onrealistische bedragen vragen voor spelers dan is het logisch dat ik naar jullie kijk, jullie zijn nog steeds de directe concurrent.

25 juli 2022 om 08:00

In Eindhoven kijken ze iets te veel naar Amsterdam. Richt je aandacht nou eens op jezelf en zorg dat je je plaatst vaan de CL.

25 juli 2022 om 08:08

Volgens mij ben jij hier als Ajacied bezig met reageren in een Psv-topic. Richt je gewoon eens op jezelf in plaats van constant projectiegedrag te etaleren.

Concurrenten zijn nu eenmaal met elkaar bezig. Zeker in de topsport wordt het beslist op details/momenten. Dan kun je maar beter je concurrent goed doorgelicht hebben😉.

25 juli 2022 om 08:09

Is goed gaan we doen! Maar dan hebben we wel Gakpo nodig om bij te kunnen blijven, van onschatbare waarde.

25 juli 2022 om 08:32

@gluubstertj: Ik kom hier omdat ik ook interesse heb voor het geen speelt bij andere clubs in de ED. En dan zie ik in de allereerste reactie direct een link naar Ajax.

Naar mijn idee zijn ze in Eindhoven meet bezig met Amsterdam dan andersom. En je hoeft maar 2 keer per seizoen je te focussen op je concurrentie, vooraf gaand aan de onderlinge wedstrijd.

25 juli 2022 om 08:33

@pieterpost: Dan lekker 80 miljoen vragen, is jullie goedrecht, maar dan weet je zeker dat Gakpo blijft.

25 juli 2022 om 08:38

Je mag het onrealistisch noemen maar de realiteit is dat het bedrag wel regelmatig wordt neergelegd voor spelers van Ajax.

25 juli 2022 om 09:37

Onrealistisch is als je het niet krijgt... Dat moet ik nog maar zien... In beide gevallen ben ik niet overtuigd dat ze beiden niet voor veel weg gaan. Tenzij PSV het in de voorronde weer af laat weten, dan is het over drie weken voor 25 miljoen exit en Sangare ook... Spannende weken!

25 juli 2022 om 09:41

"naar mijn idee zijn ze in Eindhoven meet bezig met Amsterdam dan andersom."

Dit vinden ze heerlijk om te zeggen in Amsterdam, maar dat is natuurlijk onzin. Het is niet meer dan logisch dat je naar je grootste concurrent kijkt en hun volgt. Doe aub niet alsof ze dat bij Ajax niet doen. Is meer dan eens voor gekomen dat ze interesse in spelers veinzen om transfers naar de concurrent te bemoeilijken. Als je niet met je concurrent bezig bent maar vooral naar jezelf kijkt, zou je die moeite niet nemen.

25 juli 2022 om 09:52

@bizzlad: Als je alles gelooft wat de media schrijft, dan wil Ajax inderdaad elke speler die PSV ook wil. Maar werkelijkheid is dat Ajax en PSV in 2 verschillende vijvers vist.

25 juli 2022 om 10:56

Lekker makkelijk. Gewoon niet geloven als er iets geschreven wordt wat jou niet bevalt.

Het is mij iets te vaak naar voren gekomen in de media, meen me zelfs te herinneren dat Overmars het zelf wel eens heeft toegegeven.

Dus ja....ook in Amsterdam zijn ze wel degelijk bezig met de concurrenten. Is helemaal niet erg he jongens....hoef je je niet voor te schamen. Jullie zijn nog steeds de grootste naam in Nederland, ook als je niet alleen maar naar jezelf kijkt.

25 juli 2022 om 11:01

Pieterpost, nee dat is niet logisch. Een geïnteresseerde club gaat niet meer voor een speler van psv betalen omdat ajax ook veel vraagt voor zijn spelers.

25 juli 2022 om 11:04

@bizzlad

Zou kunnen, maar ik vraag het me af. Volgens mij is dat altijd in het stadium van de geruchten geweest en is het nooit concreet geworden. Er staan zoveel spelers op zoveel lijstjes. Natuurlijk verliest Ajax PSV niet uit het oog, maar Ajax koopt vooral in voor de CL. Als dat lukt ben je ook goed genoeg voor de eredivisie.

25 juli 2022 om 11:09

@bizzlad: Als ik al die verhalen moet geloven dan zou Ajax nu een selectie hebben van 60/70 spelers en elk jaar weer zeer geïnteresseerd zijn in tientallen spellers en ook op vele van hen biedingen uitbrengen. Maar als jij o.a. Valentijntje heel erg serieus neemt, dan kunnen we jou niet zo heel serieus meer nemen.

25 juli 2022 om 11:16

Haha misschien moet je een beetje beter lezen Paultje. Ik noem de naam Valentijn helemaal nergens en neem die zuurpruim alles behalve serieus. Ik zeg ook nergens dat Ajax de spelers voor de concurrenten weg kaapt. Alleen dat ze interesse veinzen en onderhandelingen bemoeilijken, prijs opdrijven, dat soort spelletjes. Meest concrete voorbeeld hiervan is toen Feyenoord Guidetti wilde over nemen. Ze zullen het heus niet constant of bij iedere transfer doen (waar haal je de tijd vandaan.)

Maar dat eeuwige gelul van iedereen kijkt naar Ajax en Ajax kijkt alleen naar zichzelf is gwn hoogmoed en BS.

25 juli 2022 om 11:37

Nou, jij verwijt de ketel dat ie zwart ziet. Want ik zeg nergens dat iedereen naar Ajax kijkt. Ik zeg alleen dat ze in Eindhoven iets te vaak naar Ajax kijken.

En Guidetti, jeetje, wat moet jij een geheugen hebben om nog precies te weten wat er 11 jaar geleden exact is gebeurd, chapeau hoor!

En je wilt het waarschijnlijk niet horen, maar er zijn ook zaakwaarnemers die in de media even droppen dat Ajax interesse heeft, zodat de clubs die spelers een beter aanbod doen. Een voorbeeld daarvan is die zoon van Hagi, waar Ajax totaal geen interesse in had.

25 juli 2022 om 17:57

Paultjer...volgens mij geef jij een nieuwe dimensie aan het woord Calimero. Wat een sneue reacties van jouw kant hier zeg. Het zit wel diep of niet? PSV kijkt naar ajax en ajax kijkt naar PSV. Dat is al tientallen jaren zo en dat zal wel even zo blijven ook. Daar waar PSV in het verleden te boek stond als koopclub is ajax dat al enige jaren met afstand in Nederland. Aangezien ze hun spelers voor veel geld verkopen is dat ook hun goed recht. Het zijn niet de PSV-supporters die een probleem hebben gemaakt van het kopen van spelers, dat hebben de fans van ajax altijd gedaan. Ik moet wel een beetje lachen als ik op dit forum lees over beleid wat zo goed schijnt te zijn bij ajax, waardoor ze hun spelers voor veel geld kunnen verkopen. Is het goed beleid als je spelers weg jaagt en voor recordbedragen weer terug koopt (bergwijn)? Is het goed beleid dat je spelers verkoopt en vervolgens weer terug koopt (blind, Klaasen)? Is het goed beleid dat je spelers transfervrij laat vertrekken om ze vervolgens weer terug te halen voor veel geld (brobbey)? Ik weet het niet maar ik heb er wel mijn twijfels bij. ajax heeft meer dan 80 miljoen uitgegeven deze zomer en staat daar mee in de top 10 in Europa. Goed beleid zeg. Is ook lang vol te houden zo. En overigens is het gat met PSV nog altijd dusdanig dat zij zicht blijven houden op het kampioenschap. Over goed beleid voeren gesproken.

Ik ben blij dat PSV de hoofdprijs wil hebben voor Gakpo en dat die hoofdprijs wat lager ligt dan bij ajax doet er wat mij betreft helemaal niet toe. Als je goed beleid voert (zoals PSV dat doet) dan kun je met wat minder geld ook hele mooie stappen maken. Ik ben er van overtuigd dat we dat met onze club ook gaan doen. Wat minder poenerig en wat minder brallerig maar dat geeft niks. Ik zie het komende seizoen met vertrouwen tegemoet.

25 juli 2022 om 18:11

War, is dat wat je bent? In de war? Wie bij Ajax heeft Bergwijn weggejaagd?

Eigenlijk is dat voldoende om je hele reactie niet serieus te nemen.

En dan kom je met nog 2 voorbeelden van slecht beleid en dan noem je Blind en Klaassen, serieus? Ik vind het best goed beleid als je goede spelers voor veel verkoopt en een aantal jaren voor veel minder terug kunt kopen.

Je vergeet tegenover die 80 miljoen aan uitgaven even te vermelden hoeveel inkomsten er zijn. Dat vind ik een nou een beetje sneu. Ajax heeft denk ik samen met Feyenoord het meeste verdient, als je inkomende transfer aftrekt van de uitgaande transfers.

En je kunt wel heel wijs heel de tijd afvragen of Ajax goed beleid voert, maar dat beleid heeft er wel voor gezorgd dat Ajax dit soort uitgaven kan doen. En ik vind het best goed beleid als je zeer regelmatig kampioen wordt, of dat nou met 2 of 20 punten voorsprong is.

Weet je wat ik nou slecht vind aan het beleid van PSV, niet dat me het verder iets uitmaakt, en van mij part gaan ze daar tot in de eeuwigheid mee door, dat er elke 2 jaar een trainer voor de groep staat die een totaal andere visie heeft dan zijn voorganger.

Maar blijf jij je maar lekker afvragen of Ajax nou wel of geen goed beleid voert, dan blijf ik genieten van alles wat er in Amsterdam gebeurd.

25 juli 2022 om 21:56

Bergwijn voor niks de deur uit en voor 33 miljoen teruggekocht...ik neem jouw reactie niet serieus nee. Je zit je zo druk te maken om PSV maar je geeft niks om wat ze doen? Echt waar..calimerootje.

25 juli 2022 om 22:11

Ja, hij is weg gegaan bij Ajax, en daar zullen vast redenen voor zijn, maar weggejaagd? Het zijn je eigen woorden, dus heb je daar enig bewijs voor of loop je zomaar wat te kletsen?

Ik maak me helemaal niet druk om PSV, waarom zou ik? En het zijn de PSV-fans die door sommige Calimero worden genoemd, en ik begin steeds meer te begrijpen waarom

25 juli 2022 om 22:44

Gluubster, je draait het om. Ajacieden zijn niet obsessief met psv bezig, integendeel. Andersom is dat gewoon wel zo. Dat kun je gaan ontkennen uiteraard, maar het ligt er steeds duimendik bovenop.

25 juli 2022 om 08:02

Haha vragen mag altijd natuurlijk, psv is geen Ajax en Ajax geen psv. Zo simpel is het, blijf dat wijzen naar anderen altijd bijzonder vinden.

25 juli 2022 om 08:08

Ik wil Gakpo wel eens zien in de CL. Kan wel eens heel vies gaan tegenvallen. Daarbij speelt Antony met veel meer flair/sierlijkheid. Als hij aan de bal komt dan weet je dat er weer wat magisch kan gebeuren in de vorm van een dribbel. Nee, allemaal leuk en aardig maar ik denk alleen al om deze redenen dat Antony echt veel meer waard is. Wat is nou zo bijzonder aan Gakpo?

25 juli 2022 om 08:17

Inderdaad een leuke dribbel.maar waar het spelletje om draait brengt hij niet goals en assists nul renden

25 juli 2022 om 08:21



Maar van Anthony wist je ook pas dat hij dat niveau aankon toen hij in de CL speelde, want daarvoor had hij daar nog nooit gespeeld. Dus achteraf is het gemakkelijk lulllen. Spelers worden wel vaker gekocht op verwacht potentieel, niet op wat ze ergens al hebben laten zien. Maar we zijn het in ieder geval eens dat we allebei graag eens Gakpo in de CL zouden willen zien.

Ik vind Anthony een geweldige voetballer, een geweldige aankoop, maar als jij je afvraagt wat er bijzonder is aan Gakpo dan hoeven we verder ook niet meer te discussiã«ren. Maar gezien het provocerende toontje, was je dat toch al niet echt aan het doen.

25 juli 2022 om 08:30

Hier sla je de plank mis naar mijn mening. Weinig spelers die sierlijker zijn dan Gakpo. Erg lichtvoetige speler. Soort slangenmens. Zeker voor iemand van zijn lengte. Als Gakpo de bal krijgt weet je dat er eat gaat gebeuren. Kijk maar naar zijn indrukwekkende rendement.

25 juli 2022 om 08:34

@Yoda; ja ik provoceer man. Maar nogmaals wat is er zo bijzonder aan hem? Waarom zouden grote clubs hem moeten kopen dan?

25 juli 2022 om 08:50



Dan hoeven we verder ook niet te discussiã«ren. Gakpo heeft in dezelfde competitie als Antony, in evenveel wedstrijden, bij een team dat veel minder scoorde en tweede werd, 2x zoveel doelpunten en assists geleverd dan de (terecht) bewierookte Antony. Alle andere competities waar je deze spelers eventueel zou willen vergelijken kan niet. Maar Gakpo scoorde in de andere competities ook bijna 1 op 2, dus dan laat je gewoon potentieel zien waar voor betaald zou kunnen worden. Voor de rest verwijs ik je naar mijn vorige reactie.

25 juli 2022 om 09:03

Ondanks dat het dezelfde competitie is blijft het vergelijken altijd een beetje mank. Psv is wat mij betreft veel afhankelijker van een bevlieging van Gakpo en speelt daar meer op dan Antony bij Ajax voor rol invult. Dat beter dan een ander vind ik altijd van dat flauwe kul praat, twee fantastische buite spelers die allebei veel geld op gaan leveren. Goed spelen is zoveel meer dan alleen goals en assists, Ajax had op rechts een fantastische tandem waardoor Mazroui weer kon excelleren, maar dat drukt zich weer uit in zijn statistieken.

25 juli 2022 om 09:06

@Yoda; lekker makkelijk eah die eerste zin haha. Ja hij kan best meer goals hebben gescoord en assists hebben geleverd, maar leuk dat je die hebt voorgelezen van het papiertje die je kreeg van je compagnon. Allereerst gaat het ook om wat je laat zien op het allerhoogste niveau en ook daar was Antony meermaals spectaculair. Er zijn genoeg voorbeelden van spelers die in de ED veel scoorden en daarbuiten geen pepernoot van konden op het allerhoogste niveau. Jammer, maar waar. Hoe heette ook alweer die topspits van NEC in het verleden? Die scoorden er ook op los, maar ben je dan waardevoller/net zo waardevol als de toppers? Ik denk van niet.

25 juli 2022 om 09:30

JK-Ajax, ik ben het met je eens, dat vergelijken gaat mank. Doe ik ook liever niet, maar een opmerking zoals die van janter (wat is er zo bijzonder aan Gakpo, en dan komen met Antony, vroeg dan wat mij betreft om een tegen argument en dan vergelijk ik het liefst zo goed mogelijk, wat al lastig is). Jouw stelling dat PSV in hun speelstijl in Gakpo vertrouwd, daar kan ik me wel in vinden. Dat doen ze ook als op diezelfde plek Bruma speelde, of aan de andere kant Madueke. Spelers met die specifieke kwaliteit staan ook op die plek om dat te doen en ik kan niet anders zeggen dat wanneer ik naar de statistieken kijk (en die zeggen veel, maar niet alles) dan levert Gakpo ook gewoon. Maar als ik naar Ajax kijk dan is dat toch niet zoveel anders. In de meeste duels dat het er om ging was er bij Ajax ook de afhankelijkheid van Antony en veelal Tadic. En die leverden ook, zonder hen had Haller nooit zo geshined. Toen Antony geblesseerd uitviel, werd toch behoorlijk duidelijk dat een flink deel van het aanvalsspel had ingeleverd in mijn optiek.

En ik ben het verder met je eens dat Gakpo en Antony beiden geweldige spelers zijn. Zeker voor de eredivisie is het dan jammer als ze verkassen, maar ik zou beide heren graag willen zien in een grotere competitie, kijken of en hoe ze zich verder ontwikkelen.

25 juli 2022 om 09:30

Blijf vooral jezelf overtuigen Janter.

25 juli 2022 om 10:23

@ JK-Ajax En toch schiet Antony gemiddeld vaker op doel dan Gakpo in de ED.

Deze statistieken zijn van vorig seizoen:

Gakpo: gemiddeld 3 schoten op doel per wedstrijd resulterend in 12 doelpunten (en 13 assists)

Antony: gemiddeld 3.4 schoten op doel per wedstrijd resulterend in 8 doelpunten (en 4 assists).

Andere statistieken spreken ook in het voordeel van Gakpo:

Keypasses:
Gakpo: 2.6 per wedstrijd
Antony: 1.6 per wedstrijd

Succesvolle dribbels:
Gakpo: 2.9 per wedstrijd
Antony: 1.8 per wedstrijd.

Overtredingen mee:
Gakpo: 1.2 per wedstrijd
Antony 1.3 per wedstrijd

Beide zijn top vleugelspelers maar voor mij kan Antony zeker nog wat stappen zetten als het om rendement gaat. Iemand die de bal zo aan een touwtje heeft als hij moet veel beslissender zijn met goals/assists.

25 juli 2022 om 10:52

Achterman, mooie toevoeging! Ik denk ook dat Gakpo momenteel al een stuk verder is, hij is vooral veel klinischer lijkt het met zijn fantastische traptechniek.

Yoda, helemaal met je eens, met het uitvallen van Antony zag je vooral dat er totaal geen diepgang meer was maar alleen voetballers vanuit meer stilstand die niet perse een mannetje uitspelen ook. Dat brak Ajax bijna op.

25 juli 2022 om 10:53



Achterman, leuke toevoeging aan het onderwerp. Waar haal je de statistieken vandaan? Vind ik altijd wel interessant.

Antony kan op basis hiervan in vergelijking met Gakpo nog wat stappen maken, anderzijds vind ik zelf dat Gakpo wat vaster mag zijn in zijn spel, ik kan dat niet zo goed in cijfers pakken, maar wat ik bedoel is dat veel van zijn acties zijn gericht op het vijandelijke doel, ook wanneer het niet hoeft. Dan begint hij een avontuur met balverlies aan het einde of een situatie van waaruit het steeds lastiger wordt om er iets van te maken. Dan zou ietsje eerder kiezen voor een eenvoudigere oplossing beter zijn. Dat was een eigenschap waar bv Depay in zijn psv tijd ook last van had, maar die is daar na al die jaren nog in blijven hangen Haha. Antony kan ook wel eens beginnen aan een hachelijk dribbel avontuur, maar zijn wendbaarheid maakt dat hij daar (iig gevoelsmatig) vaker uit komt. Ik vind het toch verrassend dus, dat succesvolle dribbels van Antony zo laag licht.

25 juli 2022 om 11:05

@yoda Whoscored punt com

Heel erg complete database met alle wedstrijden en statistieken per team, per speler, per competitie etc.

25 juli 2022 om 11:06

Janter, Gakpo speelt veel functioneler en effectiever. Antony is spectaculairder, maar daar win je vaak geen wedstrijden mee. Als Antony het om weet te zetten in rendement, dan is hij beter. Maar zover is het nog niet.

25 juli 2022 om 11:08

@yoda

Misschien om de dribbels in context te plaatsen:

Gakpo dribbelt gemiddeld 4.8 keer per wedstrijd waarvan er 2.9 succesvol zijn (60.4% succes).
Antony dribbelt gemiddeld 3.3 keer per wedstrijd waarvan er 1.8 succesvol zijn (54.5% succes)

25 juli 2022 om 11:51

Nul rendement is ook weer overdreven want dan had ie geen goals en assists. Gakpo heeft meer rendement.

Hij is gewoon heel belangrijk voor Ajax geweest en clubs kijken naar het totaal plaatje.

25 juli 2022 om 12:20

Achterman, dat whoscored is een goede tip. Super. Thanks.

25 juli 2022 om 13:58

@vernon; Antony is spectaculair en heeft rendement. Dat hij misschien net wat minder goals heeft dan een andere speler, heeft ook o.a. te maken met je rol en de rest van het team. Rest van Ajax kon er ook prima op los scoren. Ballen gingen zowel via Tadic als Antony. Om simpelweg even erbij te pakken van ja die heeft zoveel gescoord en die zoveel, dat zegt mij niet zoveel. Haller bijvoorbeeld kreeg de ballen wel erg lekker ook, maar zo'n bijzondere spits was hij echt niet bij Ajax. Een Brobbey is veel completer en naar mijn idee ook de betere in potentie. Dusja..

Maar als je het wilt weten, ja ik denk dat Antony echt de top kan bereiken van Europa en Gakpo niet. Hoop ik dat? Nee, Gakpo blijft een Nederlander en gun het hem en Oranje van harte .

25 juli 2022 om 08:09

Sinds wanneer bepaald Ajax de marktwaarde van de spelers van PSV?
Beetje zielig dit... Sinistera heeft het ook uitstekend gedaan, maar hij had zijn marktwaarde. Gapko heeft toch ook zijn waarde, maar zijn waarde bepaald niet wat Ajax voor zijn spelers vraagt. Ajax speelt CL en daar schitterde Antony vorig jaar en ook nog in het Braziliaans elftal. Dat heeft zijn waarde bepaald. En Gapko?...juist ja🤷🏾‍♂️

25 juli 2022 om 08:13

Het is toch niet voor niets "een markt" waar je producten met elkaar vergelijkt om de prijs te bepalen. Ik vind gewoon dat Gakpo te belangrijk is om zomaar te laten gaan, daarnaast maak ik me zorgen om wat directe concurrent Ajax krijgt voor spelers. Daarbij is het koffie-dik kijken wie het wel zou maken in de PL heeft het verleden ons doen uitwijzen wat betreft Eredivisie spelers.

25 juli 2022 om 08:13

Je hoeft je niet te verontschuldigen hoor. Je kunt gewoon vragen wat je wil. Wat iemand echt waard is doet er sowieso niet meer toe.

25 juli 2022 om 08:23

Domme beredenering. Je weet zelf ook wel dat je nooit in de buurt komt van de bedragen die Ajax krijgt.

25 juli 2022 om 08:27

Ik heb gister ook nog op het velde gestaan tegen een paar Polen, op het veldje naast mn huis. Heb ik me nu ook op Europees niveau bewezen? Lol, gooi anders de Conference League en de Champ. League doodleuk maar 1 hoopje 😂😂

Gakpo is naar mijn mening redelijk van t niveau van Anthony, maar zijn cv is gwn veel te mager vergeleken met Anthony. Toch zou t me verbazen als Gakpo voor minder dan 50 gaat.

25 juli 2022 om 08:46

Braziliaans international betekent veel meer dan Nederlands international. Zeker als aanvaller/vleugelspeler. Anthony heeft het latn zien op CL niveau, 18 punten in de groepsfase. Gakpo kwam de europa league groepsfase niet door. Nee, gakpo is niet zoveel waard als Anthony.

25 juli 2022 om 09:18

Een speler is zoveel waard wat een koper er voor betaald. En als ik PSV was zou ik 80m vragen want die speler is veel meer waard voor PSV

25 juli 2022 om 08:59

"sorry maar als Ajax 80 miljoen vraagt voor Anthony dan kunnen wij dat ook voor Gakpo vragen".

Je hoeft je niet te verontschuldigen omdat je iets vindt. Natuurlijk kan PSV ook 80 miljoen vragen, zelfs 180 miljoen als men dat wil, maar dat zou het zelfde zijn als hem aan zijn contract houden omdat geen club dergelijke bedragen voor hem gaat betalen. De vergelijking met Antony gaat volledig mank omdat hij Braziliaans international is en men daar veel meer en veel betere spelers heeft dan in NL. Bovendien heeft Antony zich ook op clubniveau op het hoogste niveau bewezen. Dat is de voornaamste reden dat clubs bereid zijn om zoveel geld voor hem op tafel te leggen zoals ook met Martinez het geval was. Daarom heeft een vergelijking van Gakpo met spelers van Ajax geen enkele zin. Bovendien is Gakpo wel international, maar vooral als wisselspeler en de kans dat hij dat de komende jaren gaat blijven nu zijn voornaamste concurrent Bergwijn bij Ajax regelmatig aan spelen gaat toekomen, is levensgroot. Ik vind Gakpo echt een geweldige speler en heb dat hier al vaak gecommuniceerd, maar hij heeft zich vooral in de Nederlandse competitie bewezen, in Oranje heeft hij tot nu toe een allesbehalve onuitwisbare indruk gemaakt. En daarom is de kans dat hij heel veel meer gaat opleveren dan de genoemde 40 miljoen niet zo heel erg groot. Dat weet PSV ook en daarom wil de club hem nog graag even behouden, als de club zich voor de CL weet te plaatsen en Gakpo zich daar weet te onderscheiden, gaat zijn transferwaarde vanzelf een flink stuk omhoog. Als de club zich niet voor de CL weet te plaatsen, heeft het niet zoveel zin om hem tegen te houden omdat zijn transferwaarde aan het eind van het seizoen niet veel hoger zal zijn.

25 juli 2022 om 08:59

Dat is wel heel veel voor hem hé
En onze Braziliaanse vleugel is wel 2x beter hé, dus rond 40 is wel aardige bedrag denk ik en ze zullen wel iets naar beneden gaan en je wilt hem ook niet ontevreden hebben

25 juli 2022 om 11:41

Sorry help me even, in welke statistiek is Antony 2x beter dan Gakpo? Misschien in onnodige trucjes en theater, maar voor de rest kan ik me geen statistiek voor geest halen waarin hij hoger scoort dan Gakpo. En ik denk ook niet dat Gakpo voor minder dan 40 miljoen vertrekt, zoals jij hier wel doet voorkomen.

25 juli 2022 om 09:00

Verschil is Gakpo heeft het niet in de CL laten zien, maakt toch echt uit voor de prijs die je kan vragen

25 juli 2022 om 09:06

Nu maakt VZ geen link met Ajax en dat doen een forumlid het zelf.. On: Absoluut niet meer laten gaan tenzij er een krankzinnig bod komt. Gakpo is nog niet klaar voor het buitenland en doet er zelf ook goed aan om nog een seizoen te blijven.

25 juli 2022 om 09:16

Pietertje, Pietertje ...Antony 👉🏼 CL, Copa America, Olympische Spelen (kampioen). Verder speelt hij bij een top-10 club in Europa en heeft Ajax een naam in de wereld wbt. talentvolle jeugdspelers en talentvolle toekomstige toppers uit Zuid-Amerika oa.Dus ja...doe die oranje en rood-witte getreepte bril anders even af. Ben je minder lachwekkend. 👍🏼Vraag anders lekker 100 miljoen, dan lachen ze jullie nog harder uit.

25 juli 2022 om 09:17

Mee eens Pieterpost, ik begrijp dat wij 80m voor Antony vragen maar vond de vraagprijs van Gakpo (als je mag geloven wat er in de pers staat) altijd veels te laag.

Nederland moet veel hoger in de boom gaan zitten met vraagprijzen voor hun sterspelers is mijn persoonlijke mening.

25 juli 2022 om 09:35

Je kunt het vragen ja. Alleen slaat het bedrag nergens op. Dat gaat niemand betalen voor deze matige speler.

25 juli 2022 om 10:21

Ik snap de gedachte, maar je vergeet dat Ajax een paar succes jaren heeft gehad in de CL. Als PSV dat was geweest had je inderdaad 80 miljoen voor Gakpo kunnen vragen. CL levert gewoon geld op, in elke vorm.

25 juli 2022 om 10:48

@pieterpost,

Je kan vragen wat je wilt natuurlijk. Alleen de vergelijkingen die je maakt slaan nergens op. Andere club, ander niveau waarop hij geacteerd heeft.

Bij Martinez was dat ook een mooi voorbeeld. Die is niet het bedrag waard waarvoor die verkocht is. Ajax zegt alleen we zijn een paar basisspelers kwijt we willen niet nog meer kwijt. Wil je er alsnog 1 moet je daar echt extra voor betalen en dat is gebeurt.

Het is prima dat PSV eenzelfde soort spel speelt. Heel verstandig. Persoonlijk denk ik dat de 80 milj vragen een beetje ridicuul is, zelfs met bovenstaande in gedachten. Maar is arsenal zo wanhopig, wie weet doen ze het?

25 juli 2022 om 10:53

Anthony heeft zich laten zien in de Champions Leaque....das een groot verschil

25 juli 2022 om 11:17

Besiktas en Sporting is gewoon EL niveau. Dortmund zat er ook niet lekker in want die vlogen er gelijk uit tegen Rangers in de EL. Gakpo heeft tegen Benfica gescoord, Antony dan? Daarnaast heeft Gakpo vorig seizoen ook gescoord tegen Sociedad, Monaco, Ajax en Feyenoord.

25 juli 2022 om 11:58

Als ze in de CL spelen hoe kunnen ze dan EL niveau zijn?

Nu ineens zijn ze EL niveau alles om recht te lullen wat krom is 😂

25 juli 2022 om 12:08

Schat jij Besiktas en Sporting dan hoger in dan Monaco en Sociedad?

25 juli 2022 om 12:40

Sorry Andres13 ik vind je een beetje kleinzerig doen op deze manier. Wat probeer je te bewijzen? Dat de teams waartegen PSV in de voorronde CL, Europa League en later Conference League beter of minimaal gelijkwaardig waren ten opzichte van de ploegen waar Ajax tegen speelde in Champions League? Een vergelijking die totaal mank loopt en weinig zin heeft. Je heb duidelijk een mening dat PSV in een soort van Champions League Poole zat en er uit vloog tegen Sociedad, waarna ook de Conference League te hoog gegrepen was. Hierdoor is Gakpo gelijk of beter dan Anthony? Het gaat vooral ook om team prestaties waarin spelers floreren en juist bediend worden. Een overwinning boek je met zijn allen, en niet Gakpo of Anthony alleen. Daarbij vond ik dat Anthony zeer verdienstelijk speelde in CL en zijn statistieken interessant, maar voetbal draait meer om dan alleen statistieken. Als er continu 2 man moet meelopen met Anthony omdat hij gevaarlijk is creër je ook direct ruimte voor een andere medespeler(s).

25 juli 2022 om 13:16

@andres13,

En je denkt dat clubs op deze manier denken?
Een club wil zoveel mogelijk zekerheid hebben dat je nieuwe speler gat passen. Hoe hoger het niveau waarop hij zich bewezen heeft hoe groter die kans.

Alle punten die je erbij haalt zijn niet zo relevant.
Dat zie je gewoon in de transfer en de bedragen daarbij terug.

25 juli 2022 om 13:41

@wizzle_shizzle Het is helemaal niet kleinzerig bedoeld, maar ik zie hier veel Ajax supporters die net doen alsof Antony de hele CL aan gorten heeft geschoten en Gakpo niets heeft gepresteerd. Dat ga ik daar tegenin omdat daar gewoon niets van waar is. Gakpo heeft zich ook heeft laten zien tegen goede tegenstanders en als een van de weinige Psv'ers vrijwel altijd goed speelde in de topwedstrijden. Als je de tegenstanders van Ajax en PSV van de groepsfase naast elkaar legt, vallen de verschillen echt wel mee qua niveau. Alleen Dortmund is op basis van de naam groter, maar die bakten er Europees ook niets van. Benfica hebben ze beide getroffen en daartegen waren PSV en Ajax allebei uitgeschakeld. In de Eredivisie heeft Gakpo betere statistieken en ook in de Bekerfinale was hij beslissend.

25 juli 2022 om 10:57

Hier zie je dus het verschil met clubs die wel presteren in Europese competities en clubs die dat niet doen…
De Champions League is daarbij de meest waardevolle, maar wanneer PSV meer had laten zien in de EL de afgelopen jaren, dan waren de spelers veel meer waard geweest….
Het is daarom gewoon zuur dat we Europees niks laten zien…..

25 juli 2022 om 11:01

Onzin, Braziliaans international is meer waard dan Nederlands international, Brazilië is 5 klassen beter als NL man.

25 juli 2022 om 11:27

Tuurlijk kunnen jullie dat maar dat zal PSV nooit krijgen, ongeacht de vergelijking met Anthony en het niveau van Gakpo. Het verschil zit vooral in de status die Ajax momenteel heeft in Europa op basis van behaalde resultaten. EL finale 2017, halve finale CL in 2019 na zeer overtuigend uitschakelen van Real Madrid en Juventus. Vorig jaar in CL alle groepswedstrijden gewonnen. Het is gewoon een optelsom van deze aansprekende resultaten die maken dat Ajax 80 miljoen voor Anthony kan vragen maar PSV niet voor Gakpo, simpelweg omdat zij die aansprekende resultaten in Europa niet kunnen overleggen.

25 juli 2022 om 11:47

Vind Gakpo eigenlijk veel meer waard dan antony.
Gakpo is veel beter en heeft imo een veel grotere toekomst voor zich

25 juli 2022 om 12:03

Ook Ajax gaat geen 80 miljoen krijgen. Helemaal gestoord daar. Voor 80 miljoen koop je echt wel iets beters.

Sini was 25 + 5.
Gakpo dan misschien 30 + 5.
Anthony 40 + 5 omdat ie van Ajax is.

En dan is Sini in mijn ogen nog de beste van de 3.

25 juli 2022 om 12:06

Anthony laat zien op CL niveau en is landskampioen geworden recentelijk. Gakpo laat Europees gezien wat minder van zich zien en is geen landskampioen. Desondanks denk ik dat Gakpo wel minimaal 45 miljoen moet opleveren. Alles daarboven is mooi meegenomen.

Zou echt goed passen bij Arsenal, vind ik.
Martinelli speelt op zijn positie, maar die mist echt het rendement. Zie Gakpo dus echt wel voldoende speeltijd krijgen als hij de overstap maakt.

25 juli 2022 om 09:23

Ik ben gek op Gakpo vanuit mijn PSV oogpunt, maar zie hem niet direct waarde toevoegen aan dit Arsenal.
In mijn optiek voegt hij niet meer toe dan Bergwijn of Depay toen zij vertrokken van PSV naar respectievelijk Tottenham/united en beide zijn binnen een half jaar op de bank terecht gekomen en binnen twee jaar weer via de achterdeur vertrokken.
Gakpo zit hoogstens op een gelijkwaardig niveau als hen destijds dus ik zie niet in hoe hij een andere impact zal hebben.

Hopelijk blijft hij nog een jaar, of kiest hij voor een club tussen plaats 7-14 om zich daarna omhoog te werken.

25 juli 2022 om 10:51

@ruuuud,

Ben ik wel met je eens. Ik vond depay en Bergwijn die schoten echt de eredivisie aan flarden. En zelfs die hadden het moeilijk. Ik hoop dat hij nog even blijft.

De eredivisie is helemaal niet zo slecht, blijf maar eens tot je 24e, kom je ook heel anders binnen bij zo een club. Kom je voor 30mlj kunnen ze je gewoon op de bank zetten. Halen ze iemand voor 60 milj + is het toch een ander verhaal

25 juli 2022 om 12:02

Dat is ook wat mij zorgen baart. In Oranje zie je Memphis er wel bovenuit steken (al is hij natuurlijk de oudste van het stel en veruit het meest ervaren), maar je ziet nauwelijks een verschil tussen Bergwijn, Gakpo en Danjuma als het op niveau aankomt. Die zie ik alle drie niet snel aanhaken in de top van de Premier League. In Spanje ligt het tempo wat lager en er is meer ruimte omdat de nadruk meer op het voetballende en technische aspect ligt (een beetje zoals we dat hier in Nederland ook doen). In Engeland ligt het tempo dermate hoog dat je buiten een fysieke en technische speler ook nog eens een flinke handelingssnelheid hebt. Daar schaart het een beetje aan bij Nederlandse aanvallers tegenwoordig. Ze komen mee, maar dat is in de Premier League niet genoeg om een prima rendement te halen. Je moet dingen echt sneller zien en kunnen uitvoeren dan het tempo van de wedstrijd.

25 juli 2022 om 13:36

@sirius,

Zeker waar, dit zijn ook spelers die net onder de top spelen en niet de top zijn.
Dat heeft ook impact in wat je kan vragen voor deze spelers.

En als land zijn we suptop kan materiaal. Dat betekent dat we als team beter moeten acteren en presteren dan een team met betere spelers

25 juli 2022 om 10:30

Hoezo mist Martinelli nou weer rendement? Afgelopen seizoen 12 G/A in 29 wedstrijden. Dat terwijl die ook heel vaak als invaller binnen de lijnen kwam. Is ook net 21 geworden en is dat dus super netjes. Daarnaast kan ESR ook op links.

Arsenal heeft juist versterking op rechts nodig en dat kan Gakpo niet.

25 juli 2022 om 11:00

Ja, ik denk ook dat Arsenal voor hem een ideale next step kan zijn. Een hogere club in de PL zou ik niet doen als ik hem was.
Zie dit dus nog wel als risico zo vlak voor de start van de competitie en de CL voorrondes…

25 juli 2022 om 12:19

Ik denk niet dat Arsenal een juiste stap is. Met Martinelli en ESR heb je al 2 hele goeie spelers op links die ik beide hoger inschat dan Gakpo.

Juist op rechts heeft Arsenal versterking nodig als back up. Dat kan Gakpo dus niet. Dat zou dus een vrij rare aankoop zijn na mijn mening.

25 juli 2022 om 15:50

Wat een onzin dat Martinelli rendement mist. Als die man een heel seizoen fit is gaat hij er veel maken hoor. Speelde City ook helemaal van de mat afgelopen seizoen. Gakpo is een klasse speler, maar niet beter dan Martinelli vind ik

Tsjaa deze jongen is de beste buitenspeler in de eredivisie. Vond 40 miljoen dan ook wat magertjes. Buiten zijn voetballende kwaliteiten lijkt het ook nog een fijn karakter te zijn. Ook niet belangrijk voor de topclubs.

25 juli 2022 om 07:43

Precies veruit de beste buitenspelers. Daarna kwam sinistera maar die is weg helaas

25 juli 2022 om 07:46

Vind Sini en Antony niet voor elkaar onder doen eigenlijk. Antony wat technischer/sierlijker, Sini wat effectiever/efficiënter.

Gakpo heeft het allemaal vind ik. Vind hem ook beter dan Bergwijn bijvoorbeeld, en ik denk in de toekomst ook dan Memphis.

25 juli 2022 om 08:22

Haha dat ben je echt de ultieme gekleurde fan, ik laat het minderwaardigheidscomplex nog even achterwege. Sini en Antony gelijkwaardig, als je jezelf ultiem belachelijk wil maken moet je dat soort nonsens de wereld inslingeren. Maar dat is jouw wel toevertrouwd, trek deze lijn door op je werk. Succes!

25 juli 2022 om 08:33

Ik heb niets met de drie topclubs in Nederland, en ik vind sinisterra ook niet minder dan Antony. Ik bespeur eerder het typische complex van ajacieden die bang zijn dat het even niet over ajax gaat als allerbeste club met de allerbeste spelers. Hij zegt niet dat hij Diemers beter vindt dan Tadic he? Volgens mij kun je prima vinden dat Sinisterra qua kwaliteit gelijkwaardig is aan Antony. De enige die zich onder dit artikel belachelijk maakt ben jij.

25 juli 2022 om 08:42

Je hebt niets met de drie topclubs in Nederland maar je hebt zelfs FR in je naam? Een beetje onpartijdigheid faken is nergens voor nodig hoor, als jij iets vindt dan kan je daar ook voor uitkomen. Iedereen die een beetje op VZ kijkt weet dat je ook Feyenoord supporter bent. Ben je nu ingelogd op het verkeerde account of ga je ons nu vertellen dat FR niet voor Feyenoord Rotterdam staat?

25 juli 2022 om 10:03

Ik heb ook niet met de drie topclubs in Nederland, maar na mijn bescheiden mening is Antony wel echt 3 klasses beter dan sinisterra en gakpo bij mekaar. Ajax kan daar 180 miljoen voor krijgen. Ik denk dat psv blij mag zijn met een bedrag rond de 30 miljoen voor gakpo.

25 juli 2022 om 10:33

Als Antony 3 klassen beter is dan Sini en Gakpo bij elkaar weet die dat wel heel goed te verstoppen zeg. Over een gekleurde bril gesproken.

25 juli 2022 om 10:51

Sinisterra is 26 miljoen waard, Antony 60-80 miljoen dus is hij minimaal 2.3 keer beter

25 juli 2022 om 10:53

@gluubstertj,

Ze zijn niet eens vergelijkbaar op geen enkel niveau.
Anthony is Braziliaans international dat is al anders en die heeft zich in de cl bewezen dat is al heel anders. Alleen daarom al niet te vergelijken.

25 juli 2022 om 11:05

Hahaha @FR-RKC, hoe heet je 2de account? Dan weten we dat we die allemaal ook niet serieus meer hoeven te nemen. Of bedoel je met de drie topclubs Ajax, PSV, AZ? Dan geloven we je wel.

25 juli 2022 om 12:08

Dat complex waar FR-RKC het over heeft, zie ik in ieder geval meer terug dan het minderwaardigheidscomplex waar Jizzy het over heeft. Die laatste blinkt sowieso niet bepaald uit in objectiviteit, dus ik zal me niet te zeer beledigd voelen. Je zal het maar in je hoofd halen om een speler van zo'n inferieur clubje ietsje hoger in te schalen dan een godenzoon....

25 juli 2022 om 12:22

Dus omdat een speler meer waard is ben je beter? Wist niet dat Nunez beter was dan Haaland?

Hou toch is op met de CL niveau noemen. Antony heeft het laten zien tegen clubs als Besiktas, sporting en Dortmund. Dat is gewoon Europese middenmoot. Dortmund normaliter niet maar afgelopen seizoen wel degelijk.

Antony heeft alleen tegen Liverpool gespeeld wat top niveau is en daar was die niet best na mijn mening.

25 juli 2022 om 07:46

Beste buitenspeler in de Eredivisie vraag ik me wel af hoor. Is Antony bijvoorbeeld minder? En wat te denken van Tadic? Dat Gakpo uitzonderlijke kwaliteiten heeft, dat staat zeker buiten kijf. Denk alleen wel dat Gakpo qua consistentie bijvoorbeeld nog heel veel kan leren van een Tadic, maar daar zit dan ook wel even ruim 10 jaar leeftijdsverschil tussen natuurlijk

25 juli 2022 om 07:51

Juist Tadic is allesbehalve consistent, die is ook ontzettend veel wedstrijden onzichtbaar geweest.. Niet dat Gakpo veel consistenter is, maar juist dát hoeft hij niet te leren van Tadic.

25 juli 2022 om 07:53

Tadic is een fantastische speler, maar nam ik even niet mee in mijn buitenspelers-vergelijking. Die speelt ook wel eens op 10 of in de spits. Echt een typische buitenspeler(zoals Sini, Madueke, Antony en Gakpo) is dat niet. Nemen we Tadic wel mee in de vergelijking is hij natuurlijk de beste buitenspeler haha.

25 juli 2022 om 08:22

Volgens mij weet je niet wat consistent is. Zelfs in wedstrijden waar Tadic eigenlijk niet goed speelt of in jouw ogen onzichtbaar is maakt hij nog een goal of assist en is hij belangrijk voor zijn team. Niet voor niets dat Tadic 3x zoveel kansen creërt en ook 1.6! meer keypasses geeft. Of te wel, zelfs als hij, voor jou, minder is blijft hij dezelfde cijfers overleggen. Dat is consistentie.

25 juli 2022 om 08:30

Nah, Tadic speelde vorig seizoen 45 duels voor Ajax, 42 daarvan op linksbuiten (en 3 in de spits), die mag je gewoon als linksbuiten beoordelen hoor haha. En Mantitty, wat zeg jij nou in hemelsnaam? Tadic "alles behalve consistent" noemen? xD Hoe wil je dat rijmen met iemand die sinds zijn komst in 2018 non-stop 1 op 1 loopt in goals en assists per wedstrijd. Vorig seizoen met 16g, 22a in 3800 minuten ook weer gewoon. Tadic is juist bij uitstek de speler die vrijwel altijd levert, ook als hij een keer een mindere pot speelt nog vaak op het scoreformulier te vinden.

25 juli 2022 om 09:21

Haha tadic is inderdaad ontzettend constant en de belangrijkste ajax speler van de laatste jaren. Wel vond ik hem afgelopen seizoen ietsje minder

25 juli 2022 om 07:50

Tadic en Antony zitten natuurlijk ook niet op bowlen, maar dat Gakpo een van de beste is staat vast inderdaad. Alles onder de 50 miljoen lijkt me te weinig voor hem op dit moment.

25 juli 2022 om 08:52

He he jij vergelijkt tenminste niet. Lijkt me ook, minimaal 50 miljoen en nog wat extra zou helemaal niet verkeerd zijn.

En anders halen ze maar een mislukte Engelsman voor veel te veel geld

25 juli 2022 om 10:21

Ik denk dat je 55-60 er uit moet kunnen halen zelfs. 80 dan weer niet. Wie de betere is zal misschien ook met persoonlijke voorkeur te maken hebben. Het voordeel van Antony zijn de randzaken zoals zijn nationaliteit en in welke competities hij het heeft laten zien. Wie dan echt beter is dat is een ander verhaal maar voor andere clubs bepalen die omstandigheden toch ook vaak de prijs.

25 juli 2022 om 11:26

Tadic moet je hem sowieso niet mee vergelijken vind ik omdat hij als 33 jarige niet meer interessant is voor buitenlandse clubs. Dat Tadic veel meer heeft bewezen voor Ajax dan Cody voor PSV is overduidelijk.

Ik vind wel dat Antony een goede vergelijking is en dan vind ik Gakpo toch wel wat beter. Antony is geen verkeerde voetballer, maar toch wel een tikkeltje overrated hoor. Mooie showboatvoetballer, maar Ajax gaat aankomend seizoen meer genieten van Bergwijn dan van Antony denk ik,

25 juli 2022 om 07:57

Beste aanvaller van Nederland. Zo zonde van die enkel..

Het perfecte plaatje voor PSV is natuurlijk dat Gakpo blijft en plaatsing voor de CL realiseert, om vervolgens een goed WK te spelen en de landstitel naar Eindhoven te halen. Denk overigens dat Gakpo zelf er ook goed aan doet om te blijven. Laat hem maar eens een heel seizoen fit zijn en met afstand de belangrijkste speler zijn.

Heb letterlijk nog niks van betrouwbare bronnen gehoord over concrete interesse in Gakpo en gezien de dubbele bezetting op links met betere spelers (Martinelli en ESR) lijkt het mij ook flauwekul. Arsenal zal eerder uitkijken naar een back-up voor Saka op de rechtervleugel.

25 juli 2022 om 07:48

Ik dacht dat ESR meer wordt gezien als CAM. Maar dat hij nu daar wordt gezet omdat er niet veel is op links en Odegaard natuurlijk. Achter Ödegaard hebben ze voor die positie niet zoveel. Dus lijkt me dat ze dan ESR als back-up zien en met Gakpo nog een optie erbij hebben voor links.
Dus wat dat betreft lijkt het me geen flauwekul toch?.
Dat er geen andere bronnen het melden zou het wel dat kunnen zijn maar niet zo gek dat Arsenal interesse heeft in nog een linkshalf/buiten

25 juli 2022 om 07:52

Arsenal heeft Fabio Vieira gehaald, die zal fungeren als back-up van Ödegaard.

25 juli 2022 om 09:06

Aah ik zie het inderdaad. Dan lijkt gakpo overbodig ja. Dan is voorin alles al goed bezet

25 juli 2022 om 12:05

Arsenal speelt momenteel niet met een echte CAM. Odegaard/vieira zijn voor de rechter ''8''. Voor de linker ''8'' is momenteel alleen Xhaka en eventueel Lokonga. Maar daar wilt men nog een speler aantrekken. Paqueta & Tielemans worden het meest genoemd. En kort werd ook nog Milinkovic - Savic genoemd.

Verder kan Zinchenko daar ook nog spelen, dus ben benieuwd hoe het gaat eindigen. Persoonlijk hoop ik op een type Tielemans.

25 juli 2022 om 07:57

@Jaricho Ben je echt tevreden met Martinelli? Hoewel ik hem wel een goede voetballer vind, mist hij wel echt het rendement lijkt mij.

25 juli 2022 om 08:06

Martinelli is over een paar jaar wat Vinicius nu is.

25 juli 2022 om 08:10

Rendement kan vaker even duren voor wingers dat heb je ook met o.a. CR7 en recent Vinicius Junior gezien. Voetballend heeft Martinelli ongekend veel talent en zijn rendement zal ook alleen maar beter gaan worden.

25 juli 2022 om 10:32

@fceindhoven030.

Maar mist hij wel echt rendement? Ik vind dat je dat wel heel makkelijk stelt eigenlijk. Martinelli zorgt elke wedstrijd voor veel gevaar. Bovendien kan de tegenstander nooit ''rusten'' met hem, aangezien hij non stop blijft jagen en gaan. Daarin is hij heel anders dan Gakpo.

Als je dan kijkt naar het ''rendement'' van Martinelli, dan vind ik dat nog helemaal niet zo slecht voor iemand van 21 (net vorige maand 21 geworden overigens). Hij speelt namelijk nog niet extreem veel minuten. Als je ziet dat hij over 29 wedstrijden 1.864 minuten maakt, kun je niet stellen dat hij onbetwiste basisspeler is. Om dan toch nog 6 goals en 6 assists te hebben, is helemaal niet slecht voor een 20 jarige winger in de Premier League.

Als je dan nu in de voorbereiding kijkt, dan zie je dat hij elke wedstrijd betrokken is bij een goal en veel kansen creëert. Dat rendement kan dus zeker omhoog gaan.

Niet te vergeten dat Gakpo 23 is al he en zijn stats dus in de Eredivisie zijn, dan vind ik dat je daar wel een verschil qua niveau in mag aanduiden. Dan kan Gakpo misshcien wel ''verder'' zijn (wat ik zelf betwijfel), maar hij is dus ook 2 jaar ouder.

25 juli 2022 om 10:41

@samcro Hij zelfs betere rendement dan vini in zijn beginjaren van real. Als hij hard blijft werken wordt ie echt een sensatie

25 juli 2022 om 10:43

Lewizkid, en hard werken is juist 1 van zijn sterkste punten. Alle vertrouwen erin dat hij idd een sensatie wordt.

25 juli 2022 om 12:35

@Jackieboy10 Ik moet toegeven dat ik Arsenal niet echt goed volg, maar als je dan kijkt na de winterstop. Nadat Auba werd verkocht en er dus meer druk op lag om doelpunten te maken, had Martinelli maar 2 doelpunten en 4 assists in 16 wedstrijden.
Hoewel ik ook niet wilde suggereren dat Gakpo het beter zou doen dan Martinelli, denk ik wel dat Gakpo aan genoeg minuten komt.

25 juli 2022 om 16:28

Staat genoteerd wat betreft Martinelli. Hopelijk blijft die lange tijd fit, want het lijkt mij een blessuregevoelige speler.

26 juli 2022 om 14:59

Oh ja zeker, dat snap ik ook wel fceindhoven030. Gakpo zou zeker genoeg aan spelen komen. Alleen komt het bedrag wat PSV nu wil niet overeen met de rol die hij bij Arsenal zou krijgen. Vandaar dat ik het niet zie zitten. Voor dergelijke bedragen haal je basisspelers, geen spelers die zich nog moeten bewijzen. Over het algemeen dan he.

Wat betreft Martinelli, het gaat ook om de hoeveelheid gespeelde minuten he . Maar het moet zeker omhoog qua productie hoor, daar ben ik het mee eens! Alleen heb je daar ook medespelers voor nodig. Zo'n Gabriel Jesus in de spits zal daarbij echt wel helpen t.o.v. een Lacazette die niks meer kon.

26 juli 2022 om 15:22

@jackieboy10,
Ik kan tenminste genieten van de energie die Martinelli in zijn spel zet. Ik kijk er ook naar uit om die samenwerking te zien in de aanval van Arsenal aankomend seizoen. Je gaat zeker meerdere stappen vooruit met Gabriel ten opzichte van Lacazette.

25 juli 2022 om 10:04

Pepe heeft aangegeven te willen blijven vechten voor zijn plek. Die back-up voor Saka lijkt er dus ook niet meer te gaan komen, als Pepe echt blijft. Ik zag naast Gakpo ook Bowen genoemd worden voor 50mio. Tussen die 2 zou ik wel eerder voor Bowen kiezen, maar dat is ook niet per se wat ik graag zie komen als we eerst voor Raphinha wilden gaan.

Hopelijk nog wat spelers verkopen komende weken, tegen acceptabele prijzen, en een sterke middenvelder erbij.

25 juli 2022 om 12:07

Pepe schijnt ook echt veel en goed te hebben doorgetraind in de vakantie. Las ook dat hij zelf aangaf dat er wel het één en ander bij hem veranderd was. Hopelijk op een positieve manier (en dan met name zijn werkethiek defensief).

Bowen of Gakpo zou ik ook altijd Bowen kiezen. Puur omdat Bowen op rechts voornamelijk speelt en een BPL proven speler is met rendement. Daarnaast is hij Engels. Alleen zal hij denk ik wel stuk duurder zijn, helaas.

Als back-up speler zou ik een Pedro Neto ook wel interessant vinden hoor. Kan op beide wings uit de voeten, kent de Premier League en heeft aardig wat snelheid. Zijn rendement is alleen nog wat laag, in mijn ogen.

Maar om dan een Saka en evt een Martinelli te ontzien, is dat best prima!

25 juli 2022 om 12:11

Hoop dat Pepe het dan ook echt laat zien. Die slappe houding moet eruit, wie weet wordt het dan nog wat. Gelukkig kan Vieira daar ook nog spelen, dus denk dat we voor nu wel goed zitten. Hoop dat Savic komt, maar gok Tielemans. Dan is het wel klaar wat bij betreft.

25 juli 2022 om 12:33

Klaar voor deze zomer wellicht, maar de diepte op de 6 positie vind ik wel te dun. El Neny speelt altijd een voldoende, maar het verschil tussen hem en Partey is veel te groot om een heel seizoen vol te houden. We moeten hopen dat Arteta echt rekening houdt met Partey en hem dus gaat sparen tegen de ploegen die zich ingraven. In de EL zou ik ook niet snel een beroep op hem doen, in ieder geval niet in de groepsfase. En dan is er nog het verhaal van dat zedendelict, niemand weet nog welke speler dat betreft, dat zou zomaar nog een probleem kunnen worden als het daadwerkelijk om TP gaat.

lokonga wil ik wel veel vaker zien spelen, die jongen heeft nog geen eerlijke kans gehad, moest telkens opdraven in wisselende samenstellingen. Ik denk dat hij dit seizoen meer waarde zal laten zien. Het is alleen geen 6 zoals TP maar lijkt meer een 8.

Hoe dan ook heel erg blij met hoeveel technische kwaliteit we toegevoegd hebben. Als je de basis van vorig seizoen en die van de eerste wedstrijd komend seizoen naast elkaar legt zie je pas wat voor verschillen er zijn en hoe goed ze bezig zijn geweest met het project.

25 juli 2022 om 13:39

Een echte cvm lijkt me ook wel handig. El Neny kan, maar is idd niet van topniveau. Partey is geen cvm. Lokonga kan concurreren met Xhaka, maar beide niet goed genoeg. Liever versterking.

25 juli 2022 om 13:50

Met respect, maar ik vind dat mensen Lokonga veel te snel afschrijven. Komt uit de Belgische league, heeft 1 wedstrijd heel goed gespeeld en daarna voornamelijk erin gegooid samen met andere spelers die niet regelmatig speelden. Ik denk (en hoop) dat hij dit seizoen kan gaan verrassen. Om nu al te zeggen dat hij niet goed genoeg is vind ik te tendentieus omdat hij nog een eerlijke kans heeft gehad imo, maar misschien bedriegen mijn ogen mij

26 juli 2022 om 15:12

@samcro en de rest.

Ik zou toch liever wat meer zien hoor. Elneny speelt altijd een voldoende zeg jij bijvoorbeeld, maar dat vind ik niet het hele verhaal vertellen. Elneny speelt namelijk vaak zat een mager 6je en heeft dan weinig toegevoegde waarde op het veld. Dan doet hij wel weinig fout, maar hij voegt dan ook niks toe.. Dus dan ben je ook vrij nutteloos vind ik. Elneny is voor het consolideren en back-up voor als er 3 blessures zijn. Hij hoort in mijn optiek niet te spelen als 1e back-up. Alleen zie ik dat dus wel weer gebeuren helaas..

Daarom snap ik ook niet dat we weinig gelinkt worden met spelers die de rol van Partey kunnen vervullen. Die is namelijk essentieel in hoe Arteta klaarblijkelijk wil spelen (City-light). Zodra Partey er niet bij is, wat 200% zeker gaat gebeuren, kun je zijn systeem niet meer fatsoenlijk spelen. Xhaka kan die rol niet invullen, Elneny niet en Lokonga niet.. Daarom zie ik Tielemans dus ook niet zo zitten, aangezien hij dat ook niet kan. Milinkovic-Savic zou dat wel kunnen bijvoorbeeld. Die kan in de basis naast Partey, maar ook ter vervanging van Partey bij blessures. Idem voor een Ward-Prowse van Southampton. Erg onderschatte speler.

Ik vind dus zeker dat er verbeterd is, alleen vind ik het nog onvoldoende. Ik twijfel ook of het genoeg gaat zijn voor top 4, wat nu echt een must is voor Arteta! Geen top 4 dit seizoen is in mijn optiek ontslag van Arteta.

Als je nu pre season kijkt en ziet wie minuten maken, dan moet er nog veel puin geruimd worden.. Tavares (verhuur), Mari, Bellerin, Maitland-Niles, Torreira, Nelson, Cedric, Runarsson zouden van mij sowieso moeten gaan. Leno krijgen we maar niet gesleten, wat ik oprecht niet snap (vind het een goede keeper die gewoon niet zo goed kan mee voetballen, maar qua lijnkeeper echt beter dan Ramsdale is). Holding ben ik ook een keer klaar mee eigenlijk.., maar die gaat toch niet weg. En dan heb je nog Pepe, Elneny en Lokonga. Pepe liet in de oefenwedstrijden zijn ''nieuwe mentaliteit'' nog absoluut niet zien, dus dat betwijfel ik. Die mag wat mij betreft ook weg. Elneny kan voor nu als squad player (3e back-up en niet 1e back-up dus). Lokonga moet je verhuren in mijn optiek.

Als je dus die uitgaande transfers bekijkt (in mijn optiek), moet je dus wel wat meer halen dan nog 1 centrale middenvelder.. Zeker als je kijkt naar de balans in je squad.

26 juli 2022 om 15:44

Jackie, vooraf, ik ben het met je eens.

Ik gaf ook aan dat El Neny altijd een voldoende speelt maar dat het verschil tussen hem en Partey te groot is, dus zie ik ook liever daar iemand voor komen.

Tielemans zie ik nog wel komen, die SMS heb ik mijn twijfels over.

Ontslag voor Arteta kan ik je qua beredenering in volgen, maar ik zou het niet doen omdat je nu een team aan het bouwen bent wat geschikt is voor het spel wat hij wil spelen. Laat je hem gaan zal je dus een coach moeten nemen die ook dat spel kan spelen, anders moet je weer (bijna) opnieuw beginnen met bouwen. Overigens denk ik dat we gaan strijden voor plek 3, dus top 4 is een zekerheidje. Je zou het interview van gisteren met Edu eens op moeten zoeken, gaf mij een erg goed gevoel over de richting die de club gekozen heeft.

Volgens mij ligt nu de volle focus op verkopen, al die spelers die je noemt mogen van mij ook per direct weg. Tavares zonder koopoptie, daar geloof ik nog wel in. El Neny erbij houden, helemaal als er niemand komt die beter is dan hij. Pepe, tja...hopen dat ie zijn woorden kracht bij gaat zetten, maar ik denk dat het er meer mee te maken heeft dat hij nergens anders 140k/wk gaat krijgen. Lokonga erbij houden, we spelen ook EL en daar kan hij genoeg minuten maken.

PS Fulham wil 8mio voor Leno betalen. Dan zou ik als Arsenal zijnde ook niet akkoord gaan. International, toch zich bewezen in de PL en Fulham heeft knaken zat. Het verkopen voor schijntjes mag ook een keer afgelopen zijn, anders blijft die naam aan je kleven. Ook een reden dat ze nu enkel jong talent binnen halen ipv 28 jarige spelers.

Logisch dat PSV zoveel vraagt laat in de transfermarkt, seizoen begint ook al bijna en je wilt of een groot zak geld of je spelersgroep behouden.

25 juli 2022 om 07:44

Precies en voorronde cl kan al net zoveel opleveren als we cl halen

Zo vlak voor Champions League treffen met Monaco niet laten gaan voor minder dan €50 - 55 miljoen euro. Cody is echt van grote klasse bleek weer tegen Betis een vervanger van zelfde kaliber als Gakpo ga je echt niet vinden. Arsenal heeft ook 80 miljoen uitgegeven aan Pepe die er niets van kan. Gewoon lekker hoog in de boom zitten.

Hoop dat hij gaat bijtekenen zoals Memphis en Wijnaldum ooit deden en een laatste seizoen vlammen geld ook voor Sangare.

25 juli 2022 om 07:51

Misschien dat we de vervanger al hebben met Savio, maar toch blijft het gewoon een heel groot risico om hem te laten gaan.

Gakpo moet het transferrecord ruim verbreken, anders niet laten gaan. Als je hem nog kwijtraakt, speel je niets klaar in de voorrondes CL en ga je sowieso geen aanval doen op Ajax. Meegenomen is dat John de Jong niet kan omgaan met geld voor inkopen en altijd de hoofdprijs betaalt voor middelmaat.

25 juli 2022 om 07:51

Heel goed punt, John de Jong gaat natuurlijk een jongeling uit de Premier League huren als vervanger voor Gakpo als hij gaat. Nog een reden om hem niet kwijt te raken.

Als hij daadwerkelijk gaat uitgeven grote kans op de Baumgartl en Brumas van deze wereld. Zeer incompetente technisch directeur.

25 juli 2022 om 09:21

Zeer incompetente directeur die dit jaar een van de meest getalenteerde jeugdspelers voor de neus van PSG en Real wegkaapte met een langdurig contract, een van de beste keepers van de ligue 1 met een transferwaarde van 14 miljoen wist binnen te hengelen. Luuk de jong wist terug te halen voor een schamele 3 miljoen en een middenvelder die er vorig jaar 15 in heeft gepeerd in de eredivisie voor 3 miljoen heeft toegevoegd aan de selectie. Leef je nog in 2019 met de transfers van Bruma en Baumgartl?

25 juli 2022 om 09:48

RomBomCu, we zullen zien of Xavi Simons uiteindelijk die clausule van 4 miljoen in zijn contract heeft staan anders koopt PSG hem wel terug. Maar hij heeft nog alles te bewijzen voor het zelfde geld flopt hij zoals de meeste aankopen van JDJ.

Luuk de Jong niets bijzonders bord op schoot scouting had ik ook mee kunnen aankomen wel een goede spits.

Guus Til vind ik een zware overschatte middenvelder kan bijna niets met de bal in de voeten.

Hij zit er drie jaar, drie jaar geen kampioen geworden. Drie jaar een dramatische verdediging. Overigens heeft PSV vorig seizoen heel veel punten verspeeld door wederom een miskoop van hem genaamd Drommel. Begrijp niet hoe je deze incompetente man kan ophemelen. Hoe hij in het zadel word gehouden is mij ook een raadsel.

25 juli 2022 om 07:52

Dat laatste is echt een non-argument. Als dat namelijk zo is, dan maakt het niet uit hoeveel je voor Gakpo krijgt. Al krijg je 100 miljoen, dan haalt hij (in jouw beleving) voor 100 miljoen aan "middelmaat".

Ik vind Gakpo een goede speler, maar hij is te vaak geblesseerd. Psv moet hier rekening mee houden. Als de trainingsintensiteit toeneemt zal dit misschien nog erger worden.
Veertig miljoen vind ik te veel € 25 is realistischer

25 juli 2022 om 07:59

Doe anders 12.5

25 juli 2022 om 08:04

Met Cas1 als TD is PSV in no time failliet.

25 juli 2022 om 08:07

De wens is de vader van de gedachte. Cas1 heeft het over realisme, maar dat is bij hem (als het gaat over PSV) ver te zoeken. Zie ook vaak iets "provocerends" in zijn posts.

25 juli 2022 om 08:19

@parelmoer; hoezo denk je dat? Misschien heeft hij ook wel goede connecties met de budgethouders van de gemeente Eindhoven?

On: 25 miljoen is te weinig maar 50+ zie ik ook niet gebeuren. Toch ietwat blessuregevoelig met oa zijn enkel, geen CL ervaring en weliswaar International maar ook niet bijzonder veel laten zien. Scouts kijken vast ook naar de wedstrijden i.p.v. alleen of iemand interlands heeft gespeeld.

25 juli 2022 om 09:22

@afca3dennis, haha, de gemeente is onderhand wel een beetje passé 😝 Begint tijd te worden dat ASML gewoon een miljoenentje of 100 per jaar in PSV steekt. Dat zou pas mooi zijn.

25 juli 2022 om 12:48

ASML is natuurlijk wel ooit begonnen als Philips he Parelmoer. Kun je de naam veranderen naar ASV, krijgen ze ook direct het Mercedes pakket erbij

25 juli 2022 om 08:02

De Engelse clubs hebben vast nog wel een paar coupons liggen. Dat maakt samen 25 euro... strik eromheen?

25 juli 2022 om 08:03

PSV móet natuurlijk helemaal niets en je bent alleen maar aan het speculeren. Áls de trainingsintensiteit toeneemt suggereert dat ze bij PSV niet hard genoeg trainen? Sowieso is het compleet irrelevant wat jij wel of niet realistisch vindt en dan nog, je onderbouwt eigenlijk helemaal niet waarom 25 dan wel realistisch is (los van dat vage blessureverhaal). Maar het is me al eerder opgevallen, Cas1 weet doorgaans weinig goeds over PSV te melden. Door je "provocerende" ondertoon kan ik helaas maar weinig reacties van je serieus nemen.

Indien Psv de Cl haalt,hetgeen nog een lange weg gaat zijn zullen ze zich kunnen veroorloven hoger in de boom te gaan zitten,want dan hoeven ze niet te verkopen om te kunnen blijven concurreren met Ajax. Indien Cl niet wordt gehaald zal dit de onderhandelingspositie van andere clubs doen verbeteren. Conclusie: het is helemaal niet waarschijnlijk dat Gakpo in de komende weken wordt verkocht

25 juli 2022 om 08:26

Onjuist psv heeft al een flink transferpverschot deze zomer en nog 50.miljoen van vorige zomer dumfries en malen

25 juli 2022 om 08:57

Geloof ik dus echt niets van. Ze zullen vast een pot hebben maar niet zo veel. Als ze dat hadden dan zouden ze 15-20 mil hebben kunnen besteden aan een goede CV en RB ipv 2 huren wat ze nu doen.

25 juli 2022 om 10:17

Dat komt omdat mega talent van der blaak er nog net niet klaar voor is en boscalgi geblesseerd. Psv doet dat om de komende periode te overbruggen. Waarom twijfel je eraan? Malen en dumfries zijn toch echt verkocht

Ik denk echt dat de blessure-gevoeligheid die Gakpo (en ook Madueke in de nabije toekomst) toch heeft, parten gaat spelen bij een transfer naar het buitenland. De subtopclubs zullen nooit die bedragen neer gaan leggen en de topclubs leggen die bedragen die psv wenst alleen maar neer voor de toppers die toch echt fitter zijn dan Gakpo.

25 juli 2022 om 08:28

Ik vind het nogal meevallen met de blessuregevoeligheid van Gakpo. Die is gewoon een aantal keer met een smerige overtreding de wedstrijd uit geschopt.

25 juli 2022 om 09:51

Zn rechterenkel... Tis niet zo dat hij altijd wat heeft. Geen spierblessures etc

25 juli 2022 om 10:56

Misschien is het dan mijn perceptie, maar om nu de schuld te leggen bij andere is ook iets te makkelijk. Heb nl niet het idee dat ze in Engeland iedereen met fluwelen handjes aanpakken, toch.

Mocht dit waar zijn zou ik toch Karlsson polsen voor een overstap. Zou toch wel een mooie vervanger zijn. En voor het overige geld kan je je op andere posities versterken. Maar ik zou Gakpo wel proberen te behouden, Alleen als het echt niet anders kan dan verkopen

Als PSV het niet te gek maakt moeten ze hier een mooi bedrag voor krijgen. Zelf zie ik het niet zo in Gakpo. Hij heeft het buiten de eredivisie nog maar weinig laten zien. Bij het Nederlands Elftal valt hij mij altijd erg tegen. Heeft een erg goed schot maar dat is het dan ook wel. Hij is niet traag maar voor een buitenspeler van die leeftijd eigenlijk niet echt snel. Ik heb mijn twijfels over hem. Zeker in de Premier League Ik vind/vond spelers uit het directe verleden van PSV als Depay, Bergwijn maar ook Lozano beter. Ook het afgelopen seizoen in de eredivisie vond ik Sinisterra en Antony een klasse beter.

25 juli 2022 om 09:31

Daarnaast zijn Depay, Lozano en Bergwijn geen doorslaggevend succes geweest bij hun eerste buitenlandse club. Ik denk ook dat clubs daar naar kijken. Ik geloof dan ook helemaal niet dat dit zal gebeuren. Arsenal geeft niet aan spelers uit wat bijv. een Manchester United doet,
Het enige is de vraag of een speler nog tevreden is bij de club. Zeker nu van Gaal het een en ander aan transfers of niet-transfers aanraadt bij spelers: zie Bergwijn, de Ligt en Timber.....

Is uiteindelijk wel al 23 jaar oud, nu is het juiste moment om te gaan

Arsenal is gewoon te laat. Hadden ze maar eerder zaken moeten doen want nu zit PSV vlak voor belangrijke Champions League wedstrijden en een week voor een JC schaal waar je als coach wel gewoon je eerste prijs kunt pakken. Het zou heel onverstandig zijn om nu je beste speler te verkopen want een opvolger kopen en optrainen duurt weer weken en die tijd heb je niet. Als PSV niet voorbij Monaco komt kun je hem alsnog verkopen maar op dit moment is plaatsing voor de CL letterlijk meer waard.

25 juli 2022 om 09:12

Arsenal is niet te laat, de linkerflank is al dubbel bezet en dit is gewoon een zelf gefabriceerd gerucht.

Ik snap werkelijk waar niet waar PSV die 40 miljoen + op baseert met Gakpo? Heeft in mijn ogen echt nog niet zoveel indruk gemaakt zowel national als international als met Oranje. Wat toch redelijk belangrijke factoren zijn. Is ook ''al'' 2 jaar en nog steeds geen vol Eredivise seizoen kunnen/mogen uitspelen bij PSV. Hoe verwacht men dat wel bij een PL club te kunnen gaan doen waar het tempo velen malen hoger ligt.

25 juli 2022 om 09:18

In het licht van de vraagprijs die Ajax hanteert voor Anthony is €40m+ toch gemakkelijk te billijken? Of de €20M vraagprijs die Rennes hanteert voor Mathys Tel van nog geen 18 jaar. Waarom mag PSV met zo'n benchmark dan niet een bedrag van hoger dan €40M redelijk vinden voor zijn sterspeler met een uitstekend rendement? In de wetenschap dat de club niet de noodzaak voelt om te hoeven verkopen, niet aan een gelimiteerde afkoopsom gebonden heeft en de speler nog een contract heeft voor vier jaar n.b!

Of Gakpo het gaat redden in de PL heeft trouwens geen reet te maken met de vraagprijs die PSV hanteert of redelijk acht. Hoezo haal je dat er ineens bij?

25 juli 2022 om 09:33

De vraagprijs die Ajax hanteert van Anthony vind ik ook belachelijk hoog en nergens op gebasseerd. Alleen Gakpo en Anthony vergelijken is als appels met peren. Totaal verschillende spelers en types die ook nog eens op andere posities spelen in de aanval. Ook de 20 miljoen voor Tel van Rennes die nog geen 10 potjes heeft gespeeld is belachelijk. PSV staat vrij om te vragen wat ze willen krijgen voor hun sterspeler alleen ik persoolijk vind het belachelijk en nergens op gebasseerd daar die national als international of met Oranje echt nergens nog echt het verschil heeft kunnen maken. Voordat die een stap naar de top van de PL maakt kan die beter naar een middenmoder verkassen om te wennen aan de Pl.

Volgens mij heb ik nergens vermeld dat de vraagprijs iets te maken heeft met id die het gaat redden ja of nee. Meer het feit dat als die in de Eredivisie nog geen eens een heel seizoen kan uitspelen hoe verwacht je het in de PL te gaan redden dan?

25 juli 2022 om 09:53

Volgens mij is de boodschap van zulke bedragen: niet te koop. En wil een andere club hem toch ten koste van alles overnemen dan ook maar bijna letterlijk ten koste van alles. Ik juich dat alleen maar toe. In Engeland wisselen rechtsbacks van regelrechte middelmaat voor €40M van club, dus waarom zouden wij onze sterspelers voor een habbekrats van de hand moeten doen als dat financieel niet noodzakelijk is en een speler ook niet met tegenzin in Nederland blijft.

Wat betreft je laatste alinea: je reageert op een mogelijke transfer en vecht de realiteit van de vraagprijs aan. Vervolgens ga je toch in op zijn blessuregeschiedenis, die volgens jou reden geeft om te twijfelen aan zijn succes in de Premier League. Waar komt die ingeving vandaan als je het niet aan de vraagprijs relateert of in andere woorden: waarom doet dit ertoe? Er is toch niemand die het een zak kan schelen dat bijvoorbeeld Bergwijn bij Tottenham is geflopt? Het is een goede uitgaande transfer geweest financieel gezien en als hij het niet had geprobeerd wisten we nooit of ie wel of niet zou zijn geslaagd.

Ik vind beide opmerkingen bovendien wat tegenstrijdig: enerzijds vind je het belachelijk dat die vraagprijs zo hoog wordt gesteld, waarmee ze clubs willen afschrikken. Anderzijds zeg je dat Gakpo nog niet klaar is voor zo'n overstap...

25 juli 2022 om 10:13

Precies gomes1psv, ik snap eerlijk gezegd niet dat zoveel mensen niet begrijpen dat de boodschap is: we willen hem niet kwijt. Je wil zo'n speler gewoon nog een jaar houden tenzij iemand een belachelijk hoog bedrag biedt want dan is het niet meer te rechtvaardigen in het (lange termijn) belang van de club. Geen enkele club gaat precies het bedrag vragen wat op Transfermarkt of op andere sites staat.

25 juli 2022 om 10:30

Echt hè. Is blijkbaar moeilijk te snappen voor mensen. Ook die fans in Engeland willen dat maar niet begrijpen. Ze kijken alleen maar naar prestaties. Ja dat telt mee en CL speelt ook mee maar de sportieve waarde voor de club zelf kijken ze niet naar. Als een club hem niet kwijt wil dan is het logisch dat het prijskaartje hoger is. Als je hem niet kwijt wil hoef je hem niet voor 30 miljoen uit te zwaaien.

25 juli 2022 om 10:28

Psv wil hem liever niet kwijt. Logisch toch dan ze dan hoog in de boom gaan hangen.

Ik betwijfel de kwaliteit van dit bericht vanuit Rik Elfrink.
Er is geen betrouwbare bron in Engeland die hierover rapporteert en als hij al iets zou weten, dan zou de woordkeuze niet "giga bedrag" zijn.
Hi Arsenal, we want a Giga amount for Gakpo or there's no deal, zou wel de meest belabberde onderhandelingsstrategie ooit zijn. Wat is Giga? Voor Arsenal is dat heel iets anders dan voor PSV.
Als dit echt zou zijn dan zou er over een concreet bedrag gesproken worden.

25 juli 2022 om 10:06

Misschien bedoelde hij wel mega amount, als in de mega pint.

25 juli 2022 om 10:51

Rik zegt niets nieuws. Alleen dat er een aantal clubs interesse hebben, waaronder Arsenal. En dat PSV hem niet voor minder dan een giga bedrag zal laten gaan. Hij zegt niet dat er biedingen zijn geweest.

Een giga bedrag en dan geen bedrag noemen. Zeg dan gewoon niets totdat er echt wat geboden is en er een prijs is genoemd. Waardeloos en inhoudsloos stukje journalistiek.

Lekker bij psv blijven en de CL in. Daar bewijzen dat je het niveau aan kan en knallen op het WK van de winter. Daarna voor velen miljoenen meer weg dan nu mogelijk is. Daarnaast kom je dan als een grote jongen binnen die niet zomaar op de bank gezet mag worden.

Je kan simpelweg niet verwachten dat Arsenal meer dan 40 miljoen neerlegt voor een speler die zich nog niet op het allerhoogste niveau heeft bewezen. Gakpo heeft het zeker in zich om te spelen op het allerhoogste niveau. En hij is een slimme goede jongen, ook weer gezien het bijtekenen bij PSV en hen ook een leuke transfersom te gunnen. Plus het vermogen te begrijpen dat je eerst vlieguren moet blijven maken in de eredivisie als basisspeler.

Ik zou willen dat ze bij ons (Ajax) ook wat socialere en slimmere jeugdspelers zouden hebben. Kan nog niet over uit dat Mazraoui en Gravenberch Ajax op deze manier achter hebben gelaten. Een beetje dankbaarheid naar de club die je opleidt en kansen gunt in het eerste elftal is wel op zijn plaats. Zonder deze kansen waren ze nu nergens.

Als Arsenal zijnde zou ik dan eerder voor lang gaan die de helft kost wel minder doelgericht maar voor de helft van het geld zeker een meerwaarde.

Gakpo, 1 van de beste 3 buitenspelers in de Eredivisie. Gakpo heeft alles wat een buitenspeler/aanvaller moet hebben. Enige wat hij moet fixen, is dat hij langer fit blijft, want dat lijkt nog wel een puntje te zijn.
Goede actie, snelheid, dribbel en daarnaast ook erg doelgericht.

Sini en Antony zijn de andere 2 in mijn ogen (tadic buiten beschouwing gelaten, want die zie ik niet zo snel meer vertrekken bij Ajax).

Antony is wat frivoler en speelser. In mijn ogen iets minder doelgericht. Sini is ook stuk doelgerichter en effectiever in mijn ogen.

Wat betreft Gakpo en Arsenal: ik zie het niet snel gebeuren.
Men heeft bij Arsenal al Martinelli, die ik een stuk beter acht dan Gakpo. Daarnaast speelt ESR ook minder, maar is hij ook een hangende linksbuiten (vult het anders in).

Enige wat ik mij kan bedenken is dat ESR echt als ''10'' / ''8'' gebruikt gaat worden in het huidige systeem van Arteta, waardoor er een plekje achter Martinelli vrij komt voor Gakpo.

Maar om nu 40+ miljoen te betalen voor iemand die voornamelijk als back-up gaat fungeren en relatief blessure gevoelig blijkt te zijn, dat zie ik niet gebeuren.

Ik zie Arsenal nog eerder een rechtsbuiten aantrekken, zodat Saka meer kan worden ontzien. Pepé schijnt wel weg te mogen (waarschijnlijk huur met eventuele optie), maar ik las wel dat Pepé de hele zomer heeft doorgetraind (hard) en dat hij toch voor zijn kans bij Arsenal wilt gaan (en dat er blijkbaar ''veel dingen'' bij hem zijn veranderd).

Ben dus benieuwd waar dit gaat eindigen. Lijkt mij dat Arsenal voornamelijk nu aan verkopen moet gaan werken (bellerin, Mari, Leno, verhuur Tavares) en vooral geconcentreerd is op het aantrekken van een nummer ''8'' of nummer ''6'''voor naast Partey.

Hopen voor PSV dat hij het straks laat zien op het WK. Dan gaat hij zeker voor veel geld weg. Anders in de CL presteren. Ben wel fan van Gapko. Hij scoort gewoon makkelijk en veel.

Het mooie aan Gakpo is dat hij maar binnen draait en met rechts binnenschiet, maar toch ook regelmatig met links scoort. Het nadeel van Gakpo is dat hij toch blessure gevoelig lijkt te zijn.

Gakpo heeft op Europees niveau nog steeds een belofte in te lossen. In Oranje lukt het hem ook nog niet om bepalend te zijn. Dus hij moet nog een paar stappen maken. Hij wordt dan vergeleken met Antony, maar dat is een ander type speler. Eentje die het in Europa wel regelmatig heeft laten zien. Ondanks dat gegeven wordt door velen aan Gakpo een hogere status toegekend. En dat begrijp ik dan weer niet;-)).

25 juli 2022 om 11:23

Op zich wel logisch toch? Anthony heeft ''het laten zien'' op een hoger niveau, maar bewijst in de Eredivisie dan zich weer veel minder. Want als we eerlijk kijken naar Anthony, dan is zijn rendement in de Eredivisie wel ondermaats gegeven hij bij de kampioen speelt die vele malen beter is dan de rest.. En velen kijken naar hoe constant een speler is. Dan is Gakpo een stuk constanter dan Anthony. Dat gezegd hebbende moet Gakpo dat nog wel gaan laten zien in de CL natuurlijk, daar ben ik het mee eens.

Moet wel zeggen dat beide ook gewoon verschillende type spelers zijn. Gakpo is veel doelgerichter en speel soberder, terwijl Anthony veel meer is van de flair.

25 juli 2022 om 12:19

Wat is daar logish aan als de CL veel hoger staat aangeschreven dan de Eredivisie?

25 juli 2022 om 13:11

Dat ben ik niet met je eens, want Antony is meermaals van doorslaggevende betekenis geweest in Eredivisie wedstrijden. Zonder Gakpo te kort te doen, maar die is wel vaak afwezig vanwege blessures. Antony nu ook, maar dat heeft een eenmalige reden.

25 juli 2022 om 15:47

Tja, maar je kijkt toch naar dit seizoen pinko?

Als je dan de stats bekijkt, is Antony meer afwezig geweest dan Gakpo.

Antony
Eredivise: 23 wedstrijden, 8 goals, 4 assists, 1.735 minuten
CL: 7 wedstrijden, 2 goals, 4 assists, 577 minuten
KNVB beker: 2 wedstrijden, 2 goals, 2 assists, 135 minuten

Totaal: 32 wedstrijden, 12 goals, 10 assists, 2.447 minuten

Gakpo
Eredivisie: 27 wedstrijden, 12 goals, 13 assists, 1.909 minuten
CL kwalificatie: 6 wedstrijden, 2 goals, 448 minuten
Conference league: 5 wedstrijden, 3 goals, 1 assists, 413 minuten
KNVB beker: 4 wedstrijden, 2 goals, 237 minuten
Europa League: 3 wedstrijden, 2 goals, 244 minuten
JC schaal: 1 wedstrijd, 1 assist, 90 minuten.

Totaal: 46 wedstrijden, 21 goals, 15 assists, 3.341 minuten.

Dus Gakpo is dit seizoen echt wel flink fitter geweest dan Antony. En productiever, zij het alleen dus niet op CL niveau. Maar in de Eredivisie is Gakpo elke 77 minuten bij een goal betrokken en Antony elke 144 minuten. Zit toch wel flink verschil in? En daarbij is hij vanzelf ook doorslaggevend natuurlijk. Ook vaak belangrijke goals.

Verder maakt het mij niet zoveel uit hoor. Ik vind allebei goede spelers. Maar het verschil is echt niet zo groot. Antony zal alleen een hoger transferbedrag opleveren, omdat hij bij Ajax speelt en daar meer exposure en CL wedstrijden meer.

25 juli 2022 om 12:52

Ik zou vooral kijken naar welke ploegen er tegen gescoord is door beide heren. Dan kun je fijn CL spelen, maar dat zegt niks.

Gakpo is een goede speler met veel potentie, alleen ik denk niet dat hij beter is dan Martinelli die ook jong is met meer potentie imo . Het zou wel een interessante duel zijn tussen die twee

Gakpo is een rete goede voetballer maar om nou te denken dat hij alleen er voor gaat zorgen dat het kampioenschap binnengehaald gaat worden gaat wel erg ver. Dat is een teameffort en mag niet afhankelijk zijn van 1 voetballer. Hoe je het ook bekijkt als er een goed bod komt is hij weg en 1,5 miljoen verdienen bij PSV of het dubbele in de premierleague is nog al een verschil.

Deze speler mist explosiviteit voor een buitenspeler. Zal het niet redden in Engeland.

Sowieso in Antony meer waard CL gespeeld dus hogere competitie daar kijken clubs naar

25 juli 2022 om 12:09

Wat heeft dat te maken met het feit dat PSV veel geld wilt zien voor Gakpo op dit moment? Cruciale fase van het seizoen, nu al. De CL voorronde staat op het spel, dan laat je je sterspeler niet voor een appel en ei gaan.

Wat een kenners hier . Het is net of loopt iedereen al jaren mee met een club wat centjes betreft en waarde van spelers. Het blijft allemaal gissen en is maar net wat een gek ervoor over heeft

Tsjonge jonge, wat een geld voor een speler die altijd geblesseerd is en te vaak onzichtbaar is. Daarnaast speelt ie in onze nationale Mickey Mouse competitie en kan hij op een iets hoger niveau, lees: het Nederlands elftal, ook niet overtuigen… Hij moet duidelijk nog rijpen en veel meer laten zien en constanter worden. Daarna niet te hoog van de toren blazen, maar inderdaad naar een Arsenal, Dortmund of vergelijkbare club gaan, daar is het nu nog te vroeg voor.

Vraag 50 miljoen en zoek een goede vervanger voor 25, heb je weer wat geld en voor dat geld kan je echt wel een goede speler vinden. Op nationaal gebied is hij goed, maar scoort ook niet super veel, maar internationaal heeft hij nog weinig laten zien. Straks krijg je hetzelfde verhaal als met tagliafico, die kon ajax een paar jaar geleden verkopen voor 40 miljoen en gaat nu weg voor 4. Dus maar snel verkopen voor 50.

Weer een aasgier op de loer. We verkopen hem niet voor geen 80 of meer . Seizoen is begonnen dus klaar met verkopen

Gapko beter Antony beter bla bla bla, het echte grote verschil is CL ervaring en Anthony doet het in de kleine ruimte, waarbij Gapko het in de omschakeling doet. Grote clubs spelen helaas tegen clubs veelal de bus parkeren en daarom liever voor Anthony gaan.

50+ miljoen voor Gakpo? Arsenal is knettergek als ze dit doen. Voor datzelfde bedrag haal je Danjuma en die heeft het ook nog is laten zien in de CL.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren