Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal sluit beroerde week af met zwaarbevochten zege op Wolverhampton

Laatste update:

Arsenal heeft zaterdagavond een zwaarbevochten zege geboekt in de Premier League. De ploeg van Mikel Arteta was op bezoek bij Wolverhampton Wanderers met 0-2 te sterk door doelpunten van Leandro Trossard en Martin Ødegaard. Door de overwinning van Arsenal ligt de bal weer bij Manchester City, dat donderdag in actie komt.

Voor Arsenal was het een week om snel te vergeten. Na de nederlaag tegen Aston Villa (0-2) volgde midweeks de uitschakeling in de Champions League door Bayern München. Lang om na te treuren hadden de Londenaren echter niet, daar een bezoek moest worden gebracht aan potentiële bananenschil Wolverhampton.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Arteta besloot zijn ploeg op drie posities te wijzigen ten opzichte van de Champions League-kwartfinale tegen Bayern. Takehiro Tomiyasu, Jorginho en Gabriel Martinelli verdwenen uit de startopstelling. Voor hen in de plek kwamen Jakub Kiwior, Gabriel Jesus en Trossard.

Beide ploegen wisten in de eerste helft moeilijk tot echt uitgespeelde kansen te komen. Een schot van Kai Havertz kon makkelijk worden gepakt door José Sé, terwijl Declan Rice zijn bekeken inzet van een meter of twintig rakelings langs de paal zag gaan.

De beste mogelijkheid van de thuisploeg werd genoteerd door João Gomes. De Braziliaan was Kiwior kinderlijk eenvoudig de baas en besloot het zelf te proberen in de korte hoek. David Raya kreeg zijn hand echter achter de bal en werd gered door de paal.

Op slag van rust greep Arsenal de leiding. Na een klutssituatie kreeg Jesus de bal bij Trossard. Wat de Belg in gedachten had werd niet helemaal duidelijk, maar zijn inzet vloog via de binnenkant van de paal in het doel: 0-1.

Waar het eerste bedrijf al niet bol stond van vermaak, bood de tweede helft nog minder spektakel. Twintig minuten voor tijd stuitte Ben White op doelman Sá. Bovendien werd de verdediger van Arsenal afgevlagd wegens buitenspel.

Arteta had inmiddels twee frisse krachten binnen de lijnen gebracht en zag zijn ploeg het duel in blessuretijd in het slot gooien via Ødegaard. De middenvelder zag zijn voorzet geblokt worden, waarna hij het maar zelf deed in de korte hoek: 0-2.

Door de zege neemt Arsenal de koppositie weer over van Manchester City, dat wel een wedstrijd minder speelde. The Gunners hebben 74 punten, tegenover de 73 van City. Liverpool staat op plek drie met 71 punten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Chokers, had je de kans om bovenaan te staan en dan geven ze weer niet thuis! 🤡

20 april 2024 om 22:37

Ze staan bovenaan...

20 april 2024 om 22:40

Sarcasme maat

21 april 2024 om 05:22

Tot halverwege april nog actief geweest in de CL en nog steeds volop aan het strijden voor de titel. Met een niet al te brede selectie. Wat een dramatisch seizoen inderdaad.

21 april 2024 om 10:12

Op 2 punten van het ongenaakbare Man City.. nou nou, wat een drama seizoen van Arsenal!

21 april 2024 om 09:22

Samcro we moeten daar bovenstaan
Laat ze lekker roepen.
Ontopic:
Wedstrijd was niet geweldig tegen een armoedig Wolverhampton wat veel blessures had toch soms goed weggekomen.
Verdediging lijkt wat van hun concentratie te verliezen.
Kiwior speelde erg zwak maar heeft wel de potentie om zeker nog grote stappen te zetten.
Ben benieuwd hoe het Timber maandag vergaat hopelijk positief.

21 april 2024 om 10:42

Kiwior is gewoon geen linksback in mijn optiek. Ook niet op de manier waarop City het doet en wat Arteta ook lijkt te willen. Kiwior is niet wendbaar genoeg daarvoor. Timber heeft dat normaliter wel, maar moeten zien hoe hij terugkomt natuurlijk. En een paar zwaluwen maken nog geen zomer. Het was geen bekende plek voor Timber, dus moeten nog steeds zien of hij dat echt vast kan houden.

Zeer belangrijke wedstrijd mentaal gezien. De Arsenal van vorig seizoen zou punten verspelen vandaag. 6 uitduels op rij gewonnen zonder tegendoelpunten. Konden ze maar rest van het seizoen uit spelen. Genoeg kansen gecreëerd. Raya keepte sterk vandaag die inzet van dichtbij goed gekeept. Dinsdag winnen van Chelsea. En dan zit de druk op City donderdag uit tegen Brighton dat 12 dagen rust heeft en Da Zerbi genoeg tijd heeft gehad voor voorbereiding.

20 april 2024 om 22:44

Ik heb sinds vorig seizoen ook al het gevoel dat we uit veel beter spelen.

20 april 2024 om 22:50

Arsenal is de best presterende ploeg in uitduels. Thuis gaat het vaker mis, wat erg vreemd is.

21 april 2024 om 00:59

Conclusie; slechte fans 😉

21 april 2024 om 09:24

Gelukkig tegen de gevestigde orde zijn er thuis weer beter dan uit

21 april 2024 om 09:27

Dat uit record hebben we ook wel nodig met Spurs en United uit

De punten zijn binnen vandaag. Nu hopelijk alles winnen en dan maar kijken wat City gaat doen. Zal al moeilijk genoeg zijn met Arsenal's programma

20 april 2024 om 22:47

City moet uit tegen Brighton en uit tegen Spurs. Arsenal heeft Man United en Spurs uit nog over. Denk dat City nog wel een keer uitglijd de vraag is of Arsenal ook niet uitglijd.
Liverpool heeft het lastigste. Zij moeten vier uitduels achter elkaar spelen en daar zitten een paar lastige bij.

20 april 2024 om 22:50

De vraag of Arsenal nog uitglijd? Are you for real? De vraag is eerder wanneer Arsenal weer keer uitglijd.

20 april 2024 om 22:57

Haha, op z’n Gerrards

20 april 2024 om 23:08

De bal is rond. In voetbal weet je het nooit zeker en waarom zou ik pessimistisch zijn? De gat is nog maar 2 punten. Dat zeker weten kunnen we achterwege laten want dan kunnen ze net zo goed vandaag stoppen en City kampioen maken.

21 april 2024 om 00:15

Tja eens moet de eerste keer zijn barcalover123. Vanwaar ook deze overbodige provocatie? Geniet je ervan als het misgaat bij Arsenal?

21 april 2024 om 09:28

@barcalover Dat had je ook kunnen zeggen na de winterstop. Toen heeft arsenal er ook 8 achter elkaar gewonnen. Waaronder liverpool, newcastle en west ham. Dat lijkt me nou niet veel makkelijker dan het programma dat voor ons ligt.

21 april 2024 om 10:27

@Barcalover: ‘gewaagde’ uitspraak hoor met uitwedstrijden naar Man Utd en Tottenham in het vooruitzicht🙄 Zou inderdaad een schande zijn mocht Arsenal in een van die wedstrijden punten laten liggen… Daarnaast zou ik me, als ik van jou was, meer met mijn eigen club bezig zijn dan met Arsenal😉

21 april 2024 om 11:38

Het zullen de zenuwen wel zijn voor de Classico. Of gewoon even lekker duimpjes scoren op een voetbalforum vol met onbekenden.

21 april 2024 om 14:18

Wat zijn Arsenal fans snel op hun piemeltje getrapt. Barcalover zegt toch niets verkeerd. De kans is toch veel groter dat Arsenal nog punten zal laten liggen, dat is gewoon zo. City heeft het al meermaals bewezen dat ze foutloos kunnen eindigen in deze fase van het seizoen.

Knap hoor, spelers hebben het zwaar nadat ze in één week de PL en CL kansen in de prullenbak gooiden. En dan met een clean sheet van Wolves uit winnen, dat is top.

Als je uitzoomt is het allemaal niet zo dramatisch. Ze hebben een geweldig seizoen en zitten nog vol in titelrace. Iets meer dan 4 jaar geleden nam Arteta het over en kreeg hij te maken met een team met David Luiz, Sokratis, Mkhitaryan, Ozil, Pepe, Laca, Aubu. Paar prima spelers, maar samenstelling sloeg nergens op. Nu is hele team op de schop. Alleen Saka en Martinelli speelden toen al regelmatig. Er is een ijzersterke verdediging gebouwd, duidelijke voetbalfilosofie en opeens praat men over Arsenal als een PL en CL titelkandidaat. 2021 eindigde we nog 8e… Met de juiste aanpassingen kan Arsenal mooie jaren tegemoet gaan, hopelijk houden we deze lijn vast.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren