Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arjen Robben: ‘Ik kan geen beloftes doen over een terugkeer’

Laatste update:

Arjen Robben vertrekt na dit seizoen bij Bayern München en de afgelopen weken is er druk gespeculeerd over de toekomst van de 96-voudige international van het Nederlands elftal. De aanvaller werd onlangs door BILD al in verband gebracht met een terugkeer bij PSV of FC Groningen, maar Robben zelf houdt zich vooralsnog op de vlakte.

“Het is natuurlijk een grote stap om je vertrek aan te kondigen, dat beslis je niet zomaar in één dag. Het is wel zo dat het goed voelt dat de keuze nu gemaakt is, zeker omdat ik het op het juiste moment aan de fans en aan de club heb kunnen mededelen”, legt Robben uit in gesprek met Kicker. “Ik had natuurlijk weer kunnen wachten, maar er is niets beters dan op deze manier te kunnen vertrekken.”

“Er is nu duidelijkheid voor alle betrokken partijen en de laatste maanden zullen heel speciaal worden”, vervolgt hij zijn verhaal. De 34-jarige routinier weet nog niet of hij volgend jaar nog actief zal zijn als voetballer: “Misschien stop ik wel helemaal. Als er een aanbod komt, waar ik honderd procent van overtuigd ben en ik het mooi vind, wil ik doorgaan. Als de perfecte aanbieding echter niet komt, kan het ook voorbij zijn.”

FC Groningen liet onlangs weten dat de deur altijd openstaat voor Robben, maar het is nog maar de vraag of hij ooit als speler terug zal keren bij de Trots van het Noorden: “Ik heb al eens eerder gezegd dat ik geen beloftes kan doen over een terugkeer. Als je iets belooft, moet je je daar ook aan houden. Alles ligt nog open voor het aankomende seizoen.”

Denk jij dat Arjen Robben als speler terug zal keren bij FC Groningen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

96-voudig international... zo jammer dat hij, mede door zijn blessuregevoeligheid, net de 100 niet heeft weten te halen.

Ik hoop dat hij trouwens een groots afscheid krijgt in Munchen. Wat heeft deze man veel voor die club betekend. 10(!) seizoenen onder contract gestaan, veel prijzen gewonnen, winnende gemaakt in de CL finale. Ik moet er nog even niet aan denken dat hij stopt. Ik geniet er nog altijd elke keer van als ik deze man zie voetballen.

10 december 2018 om 13:50

Ik sluit niet uit dat ie het alsnog haalt. Stel NL plaatst zich voor het EK 2020, en Robben speelt dan nog op niveau (ED bv.), dan wil ik het nog wel eens zien. Heeft natuurlijk zoveel ervaring en kwaliteit dat je 'm altijd kunt gebruiken als 22e man oid.

10 december 2018 om 13:57

Robben is een man met principes echter. Net als dat hij niks belooft over een terugkeer in de Eredivisie omdat hij zich dan voor zijn gevoel daar aan moet houden, heeft hij ook bewust die keuze gemaakt om met Oranje te stoppen en plaats te maken voor een nieuwe generatie. Robben is 36 als Nederland op een eventueel EK speelt. Met alle respect is hij dan waarschijnlijk ook niet meer van het niveau dat je nodig hebt, zeker niet als de aanvallende talenten (bergwijn, Danjuma, Kluivert, Dilrosun, Chong) weer bijna twee jaar verder zijn in hun ontwikkeling. Leuk voor de kleedkamer, maar daar neem je hem niet voor mee, en Robben is te veel een sportman om op de bank te gaan zitten.

10 december 2018 om 14:00

Dat denk ik dus ook. Ik denk dat Robben maar al te graag nog een EK wil meemaken. Als je goed tussen de regels doorleest dan is de deur ook nog niet helemaal dicht.

Ik zou het wel overigens wel mooi vinden als Robben nog 1 a 2 jaar bij een Juventus zou spelen. Dan is die in Nederland, Engeland, Spanje, Duitsland en Italiã« kampioen geworden. Ik denk dat hij dan de enige ter wereld is die dit kan zeggen. Of zijn er andere hem voor geweest?

Sowieso 1 van de weinigen die dan in de top 4 van Europa (spanje, Engeland, Duitsland en Italiã«) kampioen is geworden.

11 december 2018 om 13:59

buitenspelgoal

" Robben is 36 als Nederland op een eventueel EK speelt. Met alle respect is hij dan waarschijnlijk ook niet meer van het niveau dat je nodig hebt,"

Echt niet?
Zeg eens eerlijk, jij mag kiezen wie meegaat naar het EK 2020, Promes of Robben. Wie zou jij kiezen? Of moeten we het erop houden dat Danjuma en Dilrosun beter zijn dan een 36 jarige Robben???


12 december 2018 om 10:53

Robben is wel 38 tijdens datzelfde EK. Ik kan mij niet voorstellen dat hij dat nog gaat doen. 1 of max 2 seizoenen Groningen zie ik hem nog wel doen uit club liefde. En aangezien zijn vader nu bij de club werkt. Maar daarna denk ik dat hij trainer gaat worden. Of lekker zijn geld tellen op een tropisch eiland. En ook dat zou ik hem niet kwalijk nemen.

10 december 2018 om 14:45

Ach, ondanks dat Robben van glas is zou ik hem nog best een jaartje bij Ajax willen zien spelen maar aan de andere kant is dat kunstgras weer dodelijk voor spelers als hij.

10 december 2018 om 20:09

Ten koste van Neres? aannemende dat deze keer Hakim zeker weg is aan het einde van het seizoen, moet Neres toch de basisspeler zijn. En ik weet niet of Robben reservespeler wil worden. Ik ben er geen fan van om hem bij Ajax te halen. Teveel "oudere spelers, want je hebt Tadic dan aan de andere kant. Ajax mag nooit vergeten wat de club groot heeft gemaakt: de jeugd en jonge talenten. Die mix moet altijd blijven, wat nu zo succesvol blijkt. Enorme talenten met een paar ervaren leiders ertussen voor het balans
Denk trouwend niet eens dat Robben naar een club als Ajax of PSV gaat. Dat niveau is toch nog aardig hoog voor iemand die steeds meer problemen lijkt te krijgen met blessures. Hij moet een jaar afbouwen bij Groningen (enkel tijdens wedstrijden op echt gras) en dan voor die club een functie gaan bekleden.

11 december 2018 om 11:44

Niet ten koste van Neres maar ieder1 weet dat Ziyech met zijn laatste seizoen bezig is en dan zou je Robben die rol kunnen geven.

Ik snap dat het voor de fcg fans geweldig zou zijn als hij als spelers komt, maar ik als neutraal persoon hoop dat hij naar PSV gaat.. Robben heeft niks te zoeken in elftal met halve amateurs, strijdend in de middenmoot. Laat hem lekker bij PSV Europees voetbal spelen voor 2 jaar en dan misschien een technische functie bij Groningen?

10 december 2018 om 14:00

Je precies, Groningen zijn halve amateurs. Net als Heerenveen hebben we even mindere jaren, maar om ze direct halve amateurs te noemen. AZ, Vitesse en Utrecht staan er maar iets boven. De top 3 is zeker semi-prof?

10 december 2018 om 14:01

Gisteren toevallig de wedstrijd vvv - groningen gezien. Halve amateurs is nog zacht uitgedrukt manman, het plaatselijke team hier presteert nog beter. Geen een fatsoenlijke aanname of pass gezien.

10 december 2018 om 14:03

Ja precies. Gelukkig zijn er tegenwoordig amper nog wedstrijden met een normaal niveau in de eredivisie, dus dat argument kan ook de prullenbak in.

10 december 2018 om 14:04

Niet meteen zo op je pik getrapt zijn, jongeman.. Bedoel dat voor een speler van het niveau Robben, het spelen bij een club als Groningen gewoon voelt als half amateur voetbal ja.. Robben heeft gewoon alles te verliezen als hij naar Groningen gaat ALS Speler.

10 december 2018 om 14:15

Mag ik het een keer zeggen? Er komt vanuit dit hele forum zo'n ongelooflijke minachting richting alles wat geen traditionele top-3 is. De ranglijst van afgelopen seizoen is altijd leidend voor de huidige situatie van de club (groningen is bijvoorbeeld tegenwoordig volgens iedereen een degradatie kandidaat, terwijl ze de club zijn met de meeste deelnames aan de playoffs. )

Dat pedante toontje tegenover supporters van kleinere clubs die een andere mening hebben is dan af en toe ook bijzonder hinderlijk. Hoe haal je ook in je hoofd om supporter te worden van een provincieclubje, zeg maar.

Robben heeft net zoveel te verliezen in Eindhoven als in Groningen. Als PSV geen kampioen wordt terwijl Robben daar zit, is het ook een schande.

10 december 2018 om 20:14

Fcg95
Ik vindt dat Robben ook het beste gewoon een jaartje moet blijven ballen en dat dan doet bij "zijn" Groningen. Als hij zich dan nog goed voelt mogelijk nog een tweede jaar erbij. Maar daarna gewoon een functie gaan bekleden bij Groningen in de organisatie.
Als hij bij PSV (sommige roepen ook nog Ajax) zou moeten gaan, dan kan hij net zo goed nog een jaar bij Bayern blijven.

10 december 2018 om 21:23

Adutchbrew
Het ging me in de comment eigenlijk helemaal niet meer om Robben, maar om het neerkijken van de top 3 op alles wat onder ze staat, zelfs de subtop.

Zo moet volgens de Ajax supporters De Jong voor 80 miljoen weg en De ligt voor meer, maar als wij als Groningen supporters zeggen "goh, Doan kon wel 15 miljoen worden" zijn we gek en snappen we er niets van.

Het is een ontzettend irritant toontje wat aangeslagen wordt, zoals het neerbuigende "jongeman" van SantiagoFR, mijn favoriete club vergelijken met amateurs, nou sorry, we spelen niet allemaal om het kampioenschap maar dat slaat toch nergens op.

Een beetje respect voor de provincieclubjes mag wel een keer, want zonder hen is er geen eredivisie.

Als Robben terug komt in Nederland,dan zou eigenlijk alleen Groningen tellen. Daar is hij opgegroeid, de jeugd doorlopen en zijn debuut mogen maken.

10 december 2018 om 13:22

Las ook dat hij laatst een villa gekocht/gebouwd heeft in Groningen, ik bedoel 1+1.. hij heeft geld genoeg om overal een villa te kopen maar dit is wel heel toevallig.

10 december 2018 om 13:29

Dat huis is ie al 5 jaar mee bezig. is gewoon waar ie vandaan komt, kan je geen conclusies aan verbinden!

10 december 2018 om 14:40

Dat is niet waar; de bouw van het huis is pas onlangs gestart. Nou ja huis? een grote villa...zeker weten dat de bouw nét klaar is aan het einde van het seizoen bovendien beschikt hij over nóg een woning in Groningen. waarom zou hij 2 woningen willen?

10 december 2018 om 15:05

De randzaken rond het huis zijn ze wel al een tijdje mee bezig.

10 december 2018 om 15:26

Ja de grond was al een tijdje geleden gekocht; oud bouwval wat er stond neergehaald en nu zijn ze begonnen met de bouw van zijn prachtige nieuwe villa..

10 december 2018 om 13:58

Ja had Huntelaar dan ook maar naar Heerenveen moeten gaan, Sneijder naar Utrecht, van Persie naar Excelsior. Wat een onzin. Als robben naar Nederland komt moet hij gwn naar PSV gaan , hij is veel te goed voor Groningen ook al ligt daar zijn hart..

10 december 2018 om 14:14

Haha wat een reactie. Sneijder heeft gewoon de jeugd bij Ajax doorlopen, Huntelaar heeft 2 jaar bij heerenveen gespeeld en voor de rest jeugd bij de Graafschap/psv en Van Persie gedeeltelijk jeugdopleiding Excelsior en gedeeltelijk Feyenoord.

10 december 2018 om 15:05

Wat moet Huntelaar bij Heerenveen doen. Huntelaar is een Achterhoeker en is zeker niet bij Heerenveen begonnen. PSV (jeugd en senioren) Graafschap en Agovv waren zijn eerste clubs in het betaalde voetbal.

10 december 2018 om 15:17

@Tilburg, je weet toch wel dat Robben maar twee seizoenen bij PSV heeft gespeeld?

11 december 2018 om 14:03

Kyle66

Vier seizoenen he, eigenlijk.

Maar die periode was lang genoeg voor Willy van der Kuijlen om Huntelaar om te toveren van een talentvolle speler in een absolute doelpuntenmachine van internationaal formaat!

Je hoeft geen belofte te doen Arjen. Gewoon eind april zeggen ik kom terug naar Groningen. Dan is de cirkel ook rond.

Jammer dat Bayern dit jaar wss zonder hoofdprijs zal afsluiten, mindere afscheid voor Robben, heerlijk voetballer. Kan mij zijn wedstrijd tegen Barcelona herinneren, hoe goed was hij wel niet.

10 december 2018 om 13:58

Of je kan zeggen dat het goed is zo. Een teken dat Bayern moet verjongen, iets wat Robben zelf ook in ziet. Een prima excuus om te zeggen ''tijd voor de volgende generatie'', net zoals hij bij Oranje heeft gedaan. Hij heeft met Bayern nagenoeg alles gewonnen wat er te winnen viel (in ieder geval de prijzen die er toe doen). Die ene extra BL titel zal hem echt een worst wezen denk ik.

10 december 2018 om 13:59

Ze kunnen nog kampioen worden hoor, seizoen is nog niet eens op de helft.

hij doet geen toezeggingen dus zal hij nog wel een klapper willen maken. Ik reken er niet op dat hij nog in NL zal spelen.

10 december 2018 om 13:40

Wat hij wel al toegezegd heeft is dat hij sowieso niet in China of de zandbak gaat spelen. Een (financiele) klapper zal hij dus in de Major League moeten gaan maken denk ik als hij dat nog wil.

Zou PSV uberhaupt interesse hebben? Die zijn nu flink aan het investeren om naam te maken in Mexico, dan kun je Robben eigenlijk gewoon niet aantrekken.

10 december 2018 om 13:30

Waarom niet eigenlijk? Hebben ze in Mexico alleen maar rechtsbuitens dan? Bij PSV kwijlen ze wss al bij de gedachte van deze grootheid op rechts

10 december 2018 om 13:32

Hij zegt dit, omdat Robben nogal bekend staat om zijn schwalbe tegen Mexico op het WK.

10 december 2018 om 13:42

Precies. Die man wordt gehaat daar

10 december 2018 om 14:05

Hahahahha, wat een argument :'... Robben moet je Altijd aantrekken als de mogelijkheid daar is

10 december 2018 om 20:20

Santino,
Ik geloof dat je de boot een beetje mist hier en de humor er niet in wil/kan zien.
Ik moest er wel om glimlachen toen ik die reaktie las.
Ik had tijdens dat WK een aantal Mexicaanse personeelsleden en dat heeft toen tot gepassioneerde (wel positieve) discussies geleid.

Zolang Heracles zich laat gijzelen door Ten Cate en dat klote kunstgras niet verdwijnt komt Robben niet terug .

10 december 2018 om 20:24

Neeeeeee, ik moet Robben niet bij Ajax. Veel respect voor Arjen hoor. Maar hij is niet nodig bij Ajax. Daar hebben ze genoeg ervaren spelers. Wij moeten gewoon de rest met enorme talenten aanvullen die de gaten gaan vullen die de huidige talenten die vertrekken gaan creeeren. Dat is op dit de levensader van Ajax. Die mag nooit teloorgaan. Anders zitten we straks in hetzelfde schuitje als Bayern dit jaar. En die kunnen het zich nog veroorloven want die zijn niet, net als Ajax, even afhankelijk van grote transfers naar topclubs van grote talenten.

11 december 2018 om 11:43

Voetballend, wanneer Arjen fit is, zou hij zeker een toevoeging zijn. Dat zal ik zeker niet betwisten. Maar ik begin geregeld reakties te lezen waar wij allerlei routiniers zouden moeten aantrekken. En dat zou naar mijn idee niet goed zijn voor de lange duur. Dat gaat bij Ajax dan ten koste van hun filosofie. Jeugd of grote jeugdig ingekochte talenten in balans met wat ervaren krachten zodanig weten te ontwikkelen dat ze de levensader van Ajax zijn. Nogmaals, je wilt niet nu een of twee jaar het goed doen en dan met een veel te hoog percentage (te) oude spelers opgescheept zitten, die Ajax niet meer voor grote bedragen kan verkopen.

10 december 2018 om 23:34

2e plek is voorronde CL

Kom op Overmars, geef hem een riant salaris voor 2 jaar.

Ik zou het prachtig vinden als hij toch nog een seizoen naar Groningen gaat. Niet spelen om prijzen of geld maar gewoon lekker voor zichzelf bij zijn cluppie.

10 december 2018 om 14:26

Precies, ben geen Groningen supporter maar het lijkt me prachtig als hij de minder ‘veilige’ weg kiest.

Misschien zeg ik nu iets heel geks, maar ik denk dat als Robben nog in Nederland gaat voetballen, dat het dan misschien wel bij Ajax is. Ajax heeft nou eenmaal veel minder moeite met in de buurt komen van het salaris dat Robben gewend is en in z'n hart is Robben natuurlijk toch nooit een echte PSV-er geweest.

10 december 2018 om 14:43

Ik zie het niet gebeuren, robben heeft teveel hart voor PSV om voor Ajax te kiezen.

10 december 2018 om 15:02

Ik weet het niet. Ik denk dat PSV uiteindelijk maar een tussenstap was tussen de club waarbij zijn hart echt ligt (FC Groningen) en de Europese top. Hij heeft maar twee jaar bij PSV gezeten en dat is inmiddels ook alweer veertien jaar geleden.

10 december 2018 om 14:45

Dat Ajax een beter salaris kan neerleggen is waar, maar ik denk dat voor Robben een half miljoen meer of minder geen beslissende factor in zijn keus is. Twee jaar geleden gaf hij aan nog steeds fan te zijn van PSV, dus ik blijf toch hopen dat wij een streepje voor hebben. Hij heeft zonder meer het meeste met Groningen, maar misschien wil hij toch nog meedoen om de prijzen. Dan zie ik hem het liefste gewoon in Eindhoven tekenen

10 december 2018 om 16:35

Belangrijker is mogelijk dat Robben in zijn nieuwe woning in Groningen wil gaan wonen. Dan denk ik dat Ajax en Werder de enige zijn die een redelijk salaris kunnen overleggen en op rij afstand zijn.

10 december 2018 om 23:34

Dat is helemaal niet belangrijker. Waarom moet hij dat volgend jaar doen dan? Of is die woning na een jaar ook verzakt? Het lijkt me vooral leidend of, waar en hoe lang hij nog zou door willen voetballen.

Ik denk niet dat hij nog in Nederland gaat spelen, en er eigenlijk helemaal mee stopt

Voor Robben geldt geen half werk: om van waarde te zijn moet hij topfit zijn, top trainen, en gemotiveerd zijn

Ik denk niet dat hij dat bij PSV of Groningen nog gaat opbrengen

En hij is de man er niet naar om af te bouwen op een lager niveau

Als hij niet 100% traint schiet het in al zijn spieren, je denkt toch niet dat Robben een sprint op 80% gaat maken, dat kan hij gewoon niet

Een scenario als met van Persie zie ik bij hem niet gebeuren

Een afbouwscenario in de VS zou nog kunnen, om nog een stukje van een andere wereld mee te krijgen

In zijn nadagen bij Oranje kon Robben zijn ergernis over het niveau niet verbergen. Met die kennis kun je er donder op zeggen dat hij de onkunde van Mike te Wierik, Tim Handwerker en Django Warmerdam nog geen week kan verdragen. Die man is teveel een winnaar om op dat niveau gemotiveerd te blijven, al zijn goede bedoelingen ten spijt.

Hoewel hij niet hetzelfde type clubman is als Cocu, Ooijer, Van Nistelrooij of Van Bommel denk ik dat Robben vanwege laatstgenoemde wel voor PSV zal kiezen. Van Bommel en Robben zijn vanuit hun PSV- en zeker Bayern-periode goede vrienden. Omringd door het betere type voetballers, die voor de titel strijden en hem nog een seizoen Champions League-perspectief bieden, denk ik dat hij het nog wel aandurft om het team van zijn maat een impuls te geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren