Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Antony slaat in interview terug naar clubiconen Manchester United

Laatste update:

Antony is niet te spreken over de vele kritiek die hij heeft gekregen van verschillende clubiconen van Manchester United. De Braziliaan geeft aan dat hij meer steun had verwacht in een voor hem uiterst bewogen periode.

Antony werd in september van dit jaar door zijn ex-vriendin Gabriella Cavallin beschuldigd van mishandeling en aanranding. United hield hem vervolgens negentien dagen buiten de selectie. De rechtsbuiten ontkende alle aantijgingen, waarna hij zijn rentree bij the Red Devils maakte.

Op het veld heeft Antony dit seizoen het verschil voor United en manager Erik ten Hag nog niet weten te maken. Hij worstelt al maandenlang met zijn vorm en was deze jaargang zelfs nog bij geen enkel doelpunt betrokken.

Antony, die in de zomer van 2022 voor minimaal 95 miljoen euro overkwam van Ajax, had meer steun verwacht van clubiconen als Rio Ferdinand, Gary Neville en Paul Scholes, die zich recent allemaal kritisch over de buitenspeler uitlieten.

In gesprek met fankanaal The United Stand slaat Antony nu terug. “Zij, en andere mensen in de media, beïnvloeden duizenden fans met hun onredelijke kritiek, zelfs als ik niet speel. Ik heb ze nog nooit opbouwende kritiek zien geven waar ik beter van word.”

“Geen van hen heeft me ooit een bericht gestuurd om te vragen hoe ik me voel, zeker nu ik door een turbulente periode ga. Ik zou wel willen weten hoe deze mensen die de oneerlijke en schadelijke kritiek uiten dat in mijn plaats zouden ervaren.”

Ook heeft de Braziliaan geen goed woord over voor de mensen die hem proberen zwart te maken. “De digitale schandpaal ruïneert levens, contexten worden buiten beschouwing gelaten en de waarheid doet er niet meer toe.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat de digitale schandpaal een monster is bij beschuldigingen die nog bewezen moeten worden kan ik goed begrijpen. Echter dat er veel kritiek is vanuit clubiconen is niet meer dan logisch als er voor 95 miljoen een circus artiest zonder enig rendement is aangekocht.

6 december 2023 om 13:15

Heeft die niet al 7 maanden na elkaar 0 goals en 0 assists of iets dergelijks?

6 december 2023 om 13:36

Ik vind Ten Hag en Antony allebei niet echt handig bezig.
Ten Hag met de media, Antony met deze uitspraken.
De druk wordt alleen maar opgevoerd hierdoor.

6 december 2023 om 14:04

Ik snap nooit zo goed waarom de prijzen worden bijgehaald. Hadden deze clubiconen hem nooit bij Ajax zien spelen of hadden ze verwacht dat hij in een Ronaldinho zou veranderen door die 95 miljoenen?

6 december 2023 om 14:15

Omdat zo'n jongen geen knikker raakt, maar wel 95 miljoen euro gekost heeft en een salaris van zo'n 10 miljoen pond per jaar opstrijkt. Hij kan er zelf niet per se iets aan doen dat ze zo gek waren om dat neer te tellen, maar het is nou eenmaal 1 van de belangrijkere graadmeters.

6 december 2023 om 14:16

Dat is toch logisch? Je kan het de speler zelf misschien niet verwijten, maar een aankoop van die grootte-orde is pas geslaagd bij uitstekende prestaties natuurlijk.

6 december 2023 om 14:52

Het is eerder een belachelijke graadmeter. Jij zou toch niet zo een contract weigeren omdat je niet beter kan.
Ik denk dat de meeste United fans en iconen hem niet wekelijks zagen spelen bij Ajax. Daar speelde hij echt niet veel anders dan nu hoor.

6 december 2023 om 15:00

Het is belachelijk veel te verwachten van iemand die veel geld kost?

6 december 2023 om 15:14

Het is belachelijk om iemands prijs te gebruiken als graadmeter voor zijn huidige prestaties.

6 december 2023 om 15:20

Dan bestaan slechte aankopen nog amper. Man U heeft een schandalig slechte aankoop gedaan. Dat is jammer voor de persoon Antony maar dat moet je daar toch echt los van bekijken.

6 december 2023 om 16:38

@1988M10
Het heeft toch te maken met verwachtingen.
Jij verwacht toch ook meer van een hotelkamer waarvoor je 1000 euro per nacht betaalt dan van een hostel van 20 euro per nacht.
Antony maakt zijn prijs niet waar....

Wat gek, een voetballer die geen kritiek mag ontvangen van clubiconen die zoveel maar dan echt zoveel hebben betekent voor de club Manchester United. Deze circus clown moet heel gauw zijn spullen pakken bij United en lekker terug naar Brazilie of iets dergelijks.
Een aanvaller van 100 miljoen die bij geen enkel doelpunt betrokken is echt onbegrijpelijk zeg.

De kritiek ging natuurlijk over:
- Zijn gedraging in het veld waarbij het vaak gaat over trucjes met de bal zonder direct toegevoegde waarde en het feit dat het sportief geen speler blijkt te zijn met rendament. Er komen, ook zeker gezien zijn transferbedrag, veel te weinig doelpunten, voorzetten, passeeracties, beslissende momenten of doelpunten vandaan.

- Zijn gedrag naar de fans en de rest van het team, waar hij erbij loopt alsof hij de absolute vedette van het team is. Loopt er altijd verongelijkt bij. Oogt gewoon arrogant en hij neemt een status aan die hij nog helemaal niet heeft bereikt binnen United. Heeft het alleen nog bij Ajax laten zien natuurlijk.

- Zijn gedrag buiten het veld is daarmee als kers op de taart een tweede.

Dat is allemaal een optelsom vriendje Anthony. Misschien toch eens luisteren naar de kritiek en proberen er wat mee te doen

6 december 2023 om 13:24

Ook bij ons was die niet zo vreselijk goed hoor. Ik vond Neres op zijn piek niet onderdoen voor Antony persoonlijk. Stats van Antony waren ook niet geweldig en toen er geruchten gingen van een bod van 60 miljoen was ik al akkoord dat die vertrok. Vermakelijke speler als het meezit maar geen dragende speler imo. Dat we uiteindelijk 100m inclusief bonussen zouden vangen is echt bizar, dat sloeg nergens op.

6 december 2023 om 15:03

Echt een ongelooflijke goede transfer vanuit Ajax' perspectief. Tuurlijk, je bent er niet beter op geworden op die positie, maar €100 mln voor een aanvaller die geen bijzonder rendement haalde in een zeer dominant team...?

6 december 2023 om 14:12

Zeg maar gerust geen doelpunten en assists (tot nog toe dit seizoen). Die jongen reageert enkel op de conclusies, maar in de kritiek die op hem gegeven is zit een zee aan adviezen. Week in, week uit vertellen de oud-spelers wat hij allemaal fout doet. Dat hij daar geen leer uit kan trekken, zegt meer over Antony dan over oud-spelers als Neville, Keane of Scholes.

Nou Anthony, omdat je er specifiek om vraagt, hierbij mijn opbouwende kritiek waar je hopelijk beter van wordt als je het ooit leest.
Laat je niet verder uit over de misbruikzaak, de rechtgang zal bepalen wie aan het juiste eind zit, er meer over uitlaten geeft alleen maar meer olie voor op het vuur.
En mensen gaan kritiek uiten als je niet goed speelt, niet heel vreemd als je voor bijna 100 miljoen bent aangekocht en je zelf aangeeft het te willen waarmaken, dan mogen mensen aangeven waar ze vinden dat je beter moet doen.
Verder specifiek op jou gericht onze liefste Anthony, praat wat vaker Nederlands, ik wist niet dat je Nederlands kon lezen. (lees eerste zin voor wie hier over valt)

Terecht dat hij veel kritiek krijgt. Ik ben zelf Ajacied, maar om heel eerlijk te zijn ben ik wel blij dat Ajax Antony vorig seizoen heeft verkocht. Hebben toen ook nog eens veel en veel teveel voor hem gehad, en dan hebben we het niet over 5 miljoen (wat ook veel is), maar over 70 tot 80 miljoen denk ik. Bij Ajax vond ik Antony een speler die wel dreiging had en leuke acties in huis had, maar hij sloeg ook vaak door in zijn acties die gewoon 0 functie hadden en echt alleen puur voor de show waren.

Dan ben ik wel iemand die van acties en trucjes van spelers houd, maar bij Antony is letterlijk 99,99% van de trucjes die hij doet nutteloos en meer vanuit het idee 'hij keek mij eens'. Zijn gedrag is ook gewoon om het bloed onder je nagels vandaan te halen, dat had ik zelfs als Ajacied. Tadic, Alvarez en Martinez waren bij Ajax bijvoorbeeld ook iemand die behoorlijk voor irritatie konden zorgen en dat deden ze ook bij mij. Maar deze spelers deden dan ook nog wel vele andere dingen om wedstrijden te winnen en dingen die veel functioneler waren.

Bij United presteert hij gewoon niet. Nou moet ik hem dan wel in bescherming nemen dat Antony niks kan doen aan de transfersom die er voor hem betaald is. Wel aan zijn spel en zijn gedrag. Denk ook dat Ajax en van der Sar vorig jaar zomer er goed aan hebben gedaan om Antony te verkopen en er dan ook nog eens zoveel geld uit te halen en echt het onderste uit de kan hebben kunnen halen (volgens mij begon United op 50 miljoen, wat ook teveel zou zijn, en werd er uiteindelijk 95 miljoen betaald). Dat is dan wel het enigste wat Ajax en van der Sar de afgelopen 1,5 a 2-jaar goed hebben gedaan, want de rest was een puinhoop. Maar Antony had vorig seizoen en misschien dan nog wel dit seizoen bij Ajax gespeeld, maar had dan denk ik oprecht voor problemen gezorgd binnen en buiten het veld.

Binnen het veld doordat hij zich flink zou misdragen, buiten het veld ook met de zaken rondom zijn ex-vriendin. Dan was je hem waarschijnlijk niet eens aan de straatstenen kwijtgeraakt.

Goed zo Antony, vooral je hart laten spreken en niet je voeten! Ga zo voort!

6 december 2023 om 14:27

Ik schrok wel van de titel. Antony slaat .... Ik was benieuwd wie hij nu weer geslagen had.

Maar zender gekheid, ben ik het met je eens dat hij misschien meer op het veld moet laten zien dan in de media.

Persoonlijk zegt die inderdaad niet maar opbouwend heeft die toch genoeg in de media gehoord? Die kerel doet zoveel onnodige trucjes en daarnaast is die beter in het mee terug verdedigen dan mannetjes passeren en doelpunten maken. Maar ja rendement was bij Antony in de Eredivisie ook niet zo indrukwekkend. Het is meer dat die kerel gewoon niet goed genoeg is om een topspeler te zijn.

95 miljoen voor een fidget spinner zonder rendement.

Tja.

Wat verwacht je? Als er bijna 100 miljoen betaald is, dan heeft iedereen hoge verwachtingen. En zeker clubiconen die al veel betekend hebben in het verleden. Ik heb geen social media omdat het niets toevoegt in mijn ogen, stop er dan ook mee Antony zou je zeggen.

Volgens mij weet ik wat Antony bedoelt dat de clubiconen hem geen berichtjes sturen hoe hij zijn spel kan verbeteren. Hij is bevriend met Martinelli. Toen Martinelli net doorbrak had de Arsenal legende Ian Wright weleens contact met hem gehad en gaf hem tips hoe hij beter kan worden. Antony ziet hetzelfde niet terug bij Manchester United legendes.

6 december 2023 om 14:10

Maar die legendes zijn Antony ook niets verschuldigd. Dat een ander dat wel bij een andere speler doet, maakt het niet dat hij hetzelfde kan verwachten. Ik vraag me ook af wat zij hem kunnen vertellen. Antony is gewoon bij lange na niet goed genoeg voor dat niveau.

Overigens is het ook gewoon onzin van zijn kant. De oud-spelers vertellen hem vaak genoeg wat hij fout doet, maar als je dan door de zinnen heen leest en enkel oppikt dat het slecht is, dan wordt het ook lastig om te horen wat ze zeggen. Als een Neville bijvoorbeeld stelt dat hij waardeloos speelt omdat hij zijn acties te ver doorvoert en veel nutteloze dingen doet die totaal niet functioneel zijn, leest Antony kennelijk enkel de woorden: "hij speelt waardeloos."

6 december 2023 om 15:15

Ben het verder helemaal met je eens. De legendes hoeven niet hetzelfde te doen als bij zijn vriend. Moet wel toegeven dat pundits van United soms best toxic zijn zoals Keane of Scholes. Ze branden heel graag spelers af maar aan de ene kant daar worden ze dik voor betaald.

6 december 2023 om 16:40

Maar zoiets heeft geen impact als de spelers hun werk goed doen. Ze branden veel af omdat er ook wel erg veel is om af te branden. Als iets geen kern van waarheid zou bevatten, kwam het niet zo binnen bij spelers als Antony.

Wat is er niet oneerlijk aan kritiek wanneer je al anderhalf jaar geen deuk in een pakje boter schiet terwijl je 100M kost en een megasalaris opstrijkt.

Bijna 100 miljoen betalen voor een zeer matige voetballer zonder rendement.
Tsja, ik snap de kritiek op zijn spel wel als speler. Wat hij in zijn privé situatie doet, ga ik niet over oordelen. Ook omdat ik niet weet of iets waar of niet waar is, maar dat lijkt mij ook logisch. Al denk ik dat hij daar ook deels op doelt qua negativiteit.

Qua spel kan hij alleen maar naar zichzelf kijken. Zeer, maar dan ook zeer matige speler.

Nicolas Pepe, bij Arsenal, was oprecht een betere aankoop dan deze Antony.

Nou is die kritiek op Antony wel terecht imo, is voor zoveel geld naar United gegaan en bakt er niks van helaas, ook zijn gedrag op en buiten het veld is ook niet vaak netjes. Ik ben zelf Ajacied maar het zijn gewoon de feiten ben wel blij dat Ajax hem voor veel te veel heeft laten gaan

Als je presteert wat hij presteert (of juist niet), kun je beter gewoon je mond houden en er alles aan doen om je te verbeteren, want dit is absoluut 1 van de slechtste buitenspelers die ik ooit in het shirt van United heb gezien. De kritiek is meer dan terecht en externe partijen hoeven Antony niet te vertellen hoe het eigenlijk zou moeten. Die zeggen gewoon wat ze zien en ze zien dat het slecht is.

Het is werkelijk schrijnend, die selectieve verontwaardiging bij veel spelers van zijn generatie. Hoe kun je nou denken dat je nog serieus wordt genomen met dit soort interviews als je stijf onderaan staat in de Premier League als individuele buitenspeler?

Maar goed, het was sowieso een belachelijke aankoop en al helemaal voor dat bedrag. Die hoort absoluut thuis in de top 5 merkwaardigste aankopen ooit. Heerlijk gedaan door Ajax destijds, maar een regelrechte schande voor Manchester United.

Er is gewoon voor Antony een te hoge prijs betaald. Leuk voor Ajax, maar dat brengt toch verwachtingen met zich mee die hij totaal niet kan waarmaken. Was hij voor bijvoorbeeld 50 miljoen gekocht, dan spreekt niemand over zijn lage rendement.

Onderaan de streep is wel het rendement van Antony veel te laag. Het prijskaart zorgt er alleen voor dat dit nu onder een vergrootglas ligt.

Manutd staat ook wel bekend om bizar hoge bedragen te betalen voor relatief gemiddelde spelers.
Mount 65 miljoen (met nog 1 jarig contract nota bene)
Hojlund 75 miljoen
Onana 50 miljoen
Antony 95 miljoen
Sancho 85 miljoen

Casemiro snap ik nog voor 70 miljoen en zijn gemis is groot op het middenveld.
Het scouting beleid is ondermaats. Te veel paniekaankopen en teveel focus op maar 1 speler die uiteindelijk kosten wat het kost gekocht moet worden. Er zit geen lange termijn visie achter, maar ook hebben ze geen plan B of C als een speler toch te duur lijkt te zijn.

Ze zullen eerder moeten schakelen als een speler voldoende potentie vertoont maar nog niet dat enorme prijskaartje om zijn nek heeft hangen.

6 december 2023 om 14:22

Ik denk dat Antony ook genoeg kritiek zou krijgen als hij 50mio gekost had, want een buitenspeler die 0 g/a levert krijgt altijd kritiek. Martinelli en Saka hebben samen 6mio gekost, denk je dat niemand iets zou zeggen als ze 0 g/a zouden overleggen?

Daarnaast vind ik 70mio voor een Case van 30jr ook absurd, want die heeft nog nooit de intensiteit gekend die in de PL nodig is om mee te kunnen. Dat hij zou gaan verzuipen zeiden sommigen al voor hij een minuut gespeeld had, voornamelijk omdat de 6 in het spel van Ten Hag veel te weinig bescherming geniet en dus alles alleen moet doen. Case is nooit overdreven snel geweest, laat staan nu hij langzamer wordt.

Ik heb overal moeten lezen dat de eerste keuzes van Utd niet gekomen zijn en dat ze daardoor bij Amrabat, Weghorst, Eriksen etc uitgekomen zijn. Vraag me dan ook af waar de waarheid ligt.

6 december 2023 om 15:42

Een speler die een dragende kracht is in dat team van Real kan altijd mee in de PL.

Alleen is hij gegaan toen hij ouder werd en krijgt hij 0 ondersteuning op het middenveld. Alleen prime kante (laatste jaren) kon dat belopen.

6 december 2023 om 16:39

Dat is toch precies wat ik zeg?

Ik denk dat Antony een keer moet leren om met zijn voeten te reageren en niet met zijn mond. Hij kan er zelf wellicht niets aan doen dat hij voor zoveel geld gehaald is, maar hij heeft wel altijd veren in zijn eigen reet gestoken. Praatjes vullen geen gaatjes.

Daarnaast zijn zijn prestaties op het veld flink ondermaats. Hij haalt zijn Ajax-niveau niet eens, laat staan dat hij sterker is geworden. Maar wel allemaal trucjes doen, janken bij de scheids, stomme en vooral onnodige overtredingen maken en oogkleppen op hebben.

Dan nog het gedoe in de media met die beschuldiging van verkrachting / mishandeling.

Nee, Antony is de laatste die iets mag roepen. Hij speelt voor United en ongeacht het prijskaartje wordt er dan meer van je verwacht. Presteren = praten.

Dat heeft Ajax dan wel weer goed gedaan; Anthony voor 95 miljoen verkocht en meteen van een wisselvallige speler die steeds minder presteerde af.
Naïef Manchester United

Natuurlijk speelt Anthony niet goed en dat heeft hij bij Man Utd ook nog nooit gedaan. Echter denk ik wel dat de meeste mensen onderschatten wat het voor een bekend iemand betekent als hij beschuldigd wordt van mishandeling en aanranding. Een rechter zal uiteindelijk beslissen of hij (on)schuldig is, maar bevorderlijk voor de prestaties lijkt het me zeker niet. Voor de (social) media en de grote massa is hij immers al schuldig bevonden en zal dit aan hem blijven kleven, zelfs als blijkt dat hij niks heeft gedaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren