Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als Frimpong naar de Premier League gaat, dan gaat hij voor Engeland spelen’

Laatste update:

Kenneth Perez denkt dat Jeremie Frimpong binnenkort het shirt van het nationale team van Engeland gaat dragen, zo laat de ESPN-analist maandagavond weten bij Voetbalpraat. Frimpong werd afgelopen winter nog door Louis van Gaal meegenomen naar het WK in Qatar, maar zit niet bij de selectie van Oranje voor de halve finale en de finale van de Nations League. Hij bedankte vervolgens voor een uitnodiging voor Jong Oranje.

De rechtsachter van Bayer Leverkusen was dan wel mee naar het WK, hij speelde echter geen minuut. Daardoor zou de geboren Amsterdammer alsnog kunnen uitkomen voor de nationale elftallen van zowel Engeland als Ghana. Frimpong is de zoon van Ghanese ouders en bracht zijn hele jeugd door in Engeland. “Stel dat hij naar de Premier League vertrekt, dan wordt hij wel interessant voor de Engelse ploeg”, stelt Perez. Frimpong zou in de belangstelling staan van Arsenal en Manchester United.

Bondscoach Ronald Koeman nam Frimpong ook niet op in de selectie voor de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Gibraltar. De aanvallend ingestelde vleugelverdediger zou ‘niet in het systeem passen’. “Hij speelt meer als rechtsbuiten dan als rechtsback. Ik heb hem wel eens zien spelen als verdedigende rechtsback. Ik heb twijfels over zijn verdedigende kwaliteiten”, liet de trainer van Oranje toen optekenen.

Arno Vermeulen, tevens te gast bij het voetbalpraatprogramma, vindt het rigide om hem vanwege die reden helemaal niet in de selectie op te nemen. “Koeman kan hem toch gewoon bij de selectie halen om hem beter te leren kennen, dan kan je ook wat dingen met hem trainen. Nu lijkt de deur gewoon helemaal op slot voor deze jongen”, aldus Vermeulen. Frimpong noteerde dit seizoen acht Bundesliga-treffers en was tevens zeven keer aangever bij een doelpunt.

Koeman moet Frimpong een kans geven in Oranje

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Engeland? Ik dacht Ghana.

30 mei 2023 om 09:24

Kan allebei, staat in de tekst

30 mei 2023 om 09:40

Ajax moet Frimpong halen voor RB positie lijkt me duidelijk. Ja hij kost waarschijnlijk 30 mio maar wanneer je Bassey voor 22 kunt halen is Frimpong een koopje. Bassey kun je wel weer aan een Engelse club verkopen want wanneer zelfs Maguire Engels international is kan Bassey dat ook worden. Frimpong bij Ajax en vervolgens komt hij weer in NL elftal.

30 mei 2023 om 09:54

De enige reden dat hij naar Ajax zou gaan is dat hij dan direct in het Nederlands elftal zit. Met alle respect, maar Frimpong mikt denk ik echt wel hoger dan Ajax.

30 mei 2023 om 09:54

Wat denk je nou zelf? Dat Frimpong naar Ajax gaat?

30 mei 2023 om 10:14

@arsenal890, tuurlijk denkt hij dat niet echt. Overduidelijk met een knipoog gezegd omdat alle nederlanders bij ajax opgeroepen worden voor Oranje.

30 mei 2023 om 10:17



Waarom zal Frimpong Leverkusen inruilen voor Ajax? Die gozer kan bovendien ook naar clubs als Man United en Barca. Reactie is sarcastisch trouwens, zo die kwamen even laat binnen na zon zwaar weekend.

30 mei 2023 om 10:29

Bassey is al Nigeriaans international, maar hij zou in de Premier League inderdaad veel beter tot zijn recht komen.

30 mei 2023 om 11:01

Er kan nog een reden zijn waarom Koeman niet voor Frimpong kiest en dat is een hele praktische.

Nu kan hij alle besprekingen, trainingen etc in het Nederlands doen, maar aangezien Frimpong geen Nederlands spreekt zou hij dat moeten switchen. Natuurlijk kent Koeman ook Engels, maar om dat helemaal om te gooien voor 1 niet-bepalende speler, is een grote opgave denk ik. Ik vind dat niet zo vreemd.

30 mei 2023 om 11:40

Blijkbaar verstaat hij het wel gewoon.

30 mei 2023 om 11:48

"maar om dat helemaal om te gooien voor 1 niet-bepalende speler, "

Een jongen die in belangstelling staat van clubs als Man U, Madrid, Barca zal echt wel een bepalende speler zijn hoor.

30 mei 2023 om 13:44

Je weet blijkbaar niet alles, want Frimpong verstaat gewoon heel goed Nederlands en spreekt het ook een beetje, maar niet genoeg voor interviews enz. Kom op man, doe een beetje je research voordat je wat roept

30 mei 2023 om 14:00

Als M'Bappe bij de selectie gehaald kan worden, zou je het dan nog steeds niet zo vreemd vinden? Uiteraard gechargeerd, maar het gaat om kwaliteit. Het is niet dat het een vreemdelingenlegioen wordt met eentje die het niet spreekt, maar wel verstaat

30 mei 2023 om 09:25

Hij heeft de keuze tussen 3 landen: Nederland, Ghana en Engeland. Hij zegt dat hij vooral voor Nederland uit wil komen, maar onze koppige bondscoach ziet dit anders. In Engeland is het probleem dat hij moordende concurrentie heeft. Daar komt hij er ook niet zomaar tussen. Bij Ghana natuurlijk wel.

30 mei 2023 om 09:48

Maar zit je wel weer met enorm veel reizen en een Africa cup die ongunstig valt waardoor je competitiewedstrijden gaat missen. Hij weet dat hij goed genoeg is voor Oranje en waarschijnlijk bij Engeland pas in beeld komt bij een aantal blessures. Dus ik zou toch op Oranje inzetten, ondanks dat de huidige bondscoach een aantal momenten van verstandsverbijstering toont.

30 mei 2023 om 16:31

Ik ben bang dat dit een gevalletje Ziyech gaat worden. Die heeft in zo'n zelfde situatie gezeten als ik mij niet vergis. Wat hadden we hem graag in ons teampie gehad nu pfoe

30 mei 2023 om 09:27

Kan voor beiden uitkomen. Nou heeft engeland niet echt een gebrek aan goed rb's met walker, trippier, trent en james.

30 mei 2023 om 09:30

En als hij bij die keuze gepasseerd wordt, is dat te billijken. Echter moet hij het bij Oranje opnemen tegen Dumfries (goed, maar niet geweldig) en Geertruida die eigenlijk niet eens zozeer back is. Daarnaast kun je twijfelen over zijn kwaliteiten op dat niveau(!). Frimpong excelleert nota bene in de Bundesliga.

30 mei 2023 om 10:05

Sorry hoor maar Dumfries is wel geweldig en Geertruida ook. Of te wel we zitten goed qua rechtsbacks op dit moment.

30 mei 2023 om 10:12

Zo goed was Dumfries dit seizoen anders niet. Heeft zich mede door de blessure van Skriniar (waardoor Darmian naar zijn plek doorschoof) wat herpakt, maar die heeft echt het seizoen van Frimpong niet geëvenaard.

30 mei 2023 om 10:20

Sorry hoor. Dumfries is niet geweldig maar kan heel hard lopen en gek doen. Kijk Inter vaak en voetballend is het een drama. Past wel
Prima in het countervoetbal van Inter. Frimpong is alles wat een moderne back nodig heeft en Leverkusen is natuurlijk minstens gelijkwaardig aan Fnoors kwa nivo. Onbegrijpelijk

30 mei 2023 om 10:21

Ze wisselen af normaal gesproken maar in de topwedstrijden speelt Dumfries meestal gewoon rechtsback. In de CL finale speelt hij ook sowieso. Vind het ook een beetje interessantdoenerij om een speler te noemen die er bij zou moeten zitten. Hij zal best een goed seizoen hebben gespeeld, maar we moeten ook niet doen alsof we de nieuwe Cafu negeren.

30 mei 2023 om 10:32

Op een bepaald moment was hij zijn plek toch even kwijt lijkt het. Door de blessure van Skriniar mocht hij daarna gewoon alles spelen omdat Bellanova niet voldoet.

Als je enerzijds een speler hebt die mogelijk niet eens in het team van het jaar staat bij inter en de andere een goede kanshebber is voor team van het jaar van de Bundesliga dan moet je maar eens een keuze maken.

30 mei 2023 om 11:50

Pieter

Dumfries noem jij alleen door je PSV achtergrond. Sorry hoor maar Frimpong is nu al beter (obv dit seizoen) en heeft gewoon meer potentie ook nog.

Geertruide geweldig noemen is lachwekkend - als je dus vergelijkt met spelen op rechtsback en Frimpong.
Niet serieus te nemen.

En ja zou ook gelden voor Timber. Die op rechtsback voorkeur geven is lachwekkend.

30 mei 2023 om 12:03

@MrKrillin, helemaal.met je eens. Timber hoort niet bij de selectie te zitten. Hij heeft een dramatisch seizoen gehad, doordat hij geen speler naast zich had die zijn fouten kon opknappen. Martinez heeft Timber veel beter doen voorkomen dan hij daadwerkelijk was. Frimpong zou bij mij ook als eerste of minimaal tweede optie op het wedstrijdformulier gaan.

30 mei 2023 om 12:10

Mrkrillin

En jij noemt Frimpong alleen vanwege je Ajax achtergrond. Oh ja? Wie staat er in de Champions League finale dan?

Geertruida gaat het ver schoppen let maar op, maakte niet voor niets de winnende tegen jouw cluppie 😉

Timber hoort er wel bij, maar die moet een transfer maken. Is toe aan een nieuwe uitdaging.

30 mei 2023 om 12:20

Darmian staat ook in de CL finale, is die dan ook plots geweldig?

30 mei 2023 om 12:22

Ik durf m’n hand ervoor in het vuur te steken dat Inter zonder Dumfries de finale niet had gehaald, is een echte strijder veel meer dan Darmian.

30 mei 2023 om 12:34

Je hebt echt geen enkel argument dat niet op onderbuikgevoelens gebaseerd is hè 😅.

30 mei 2023 om 12:41

Hou je hand maar gewoon heel, maar je hebt het echt verkeerd. Inter fans zijn Dumfries al tijden zat, hij is een harde werker maar niet meer dan dat. Verdedigend niet bijzonder goed en z'n voorzetten blijven enorm matig. Niet voor niets dat hij inderdaad af en toe z'n plek kwijt was. Frimpong daarentegen is onomstreden, de beste rechtsback in de Bundesliga (net zo sterke competitie als Serie A), jonger en aanvallend geweldig (verdedigend nog wel winst te behalen). Dumfries boven Frimpong verkiezen is belachelijk

30 mei 2023 om 12:53

Haha daarom heeft hij vanaf de 1/8 finale alles gespeeld in de CL (kijk de Stats er maar op na) en zou hij voor 60 miljoen naar Engeland gaan net als Frimpong. Wellicht dat een Frimpong er kan komen, maar vooralsnog heeft Denzel duidelijk een streepje voor.

30 mei 2023 om 12:58

Kom op Pieter. Dit is oprecht vervelend. Je ziet hen duidelijk nooit spelen en roept vanuit gevoel maar wat. Dumfries is een geweldige strijder en iemand die met zijn inzet altijd iets toevoegt. Laatste tijd speelt hij trouwens ook weer prima. Maar het is in de verste verte niet wat Frimpong laat zien. Dat is echt van een ander niveau. En dan nog: Ze horen beiden bij Oranje. Zowel Dumfries als Frimpong. Dus dit zou sowieso geen discussie moeten zijn.

30 mei 2023 om 13:05

En dat is dus omdat Skriniar er uit ligt sinds die periode (kijk de stats er maar op na).

30 mei 2023 om 13:49

Dat maakt toch helemaal niks uit man, je hoort hem alsnog op te roepen voor de voorselectie, en dan kijken of hij erbij komt. Nu zit Koeman spelers te selecteren op die positie, die daar bij hun club niet eens spelen, op Dumfries en Tete na (die ook niet geselecteerd is). Daarnaast speelt Frimpong niet 1 seizoen goed, hij speelt al enkele seizoenen goed en wordt alleen maar beter en belangrijker

30 mei 2023 om 09:32

Hij zou in principe ook voor Engeland uit mogen komen. Alleen de concurrentie op de RB positie is pittiger dan die van Oranje, dus mensen verwachtte niet dat hij daar zou komen.
Vandaar dat Ghana werd geroepen.

Totaal idioot. Die Koeman lijkt wel vroeg seniel.

30 mei 2023 om 09:36

Op Videoland is een serie met Ronald Koeman erin, gaat over het EK '88. In principe wel echt een leuke (doc)serie en je leert de mensen anders. Wat mij vooral bij Koeman is blijven hangen dat het een man is met een sterke mening (standvastig) maar oh zo arrogant in zijn doen en later, vooral sommige uitspraken. Het ziet er gewoon uit dat Koeman weet veel geld te hebben en zich daarvoor 'meer' te voelen dan andere mensen. Hoe denigrerend hij soms ook kon zijn naar Hans van Breukelen. Sindsdien ben ik wel veel minder fan van Koeman. En nu ook weer rare keuzes (wel Blind, geen Frimpong) waardoor hij eerder toekomst afbreuk doet en niet hierin wilt investeren. Frimpong kan nog jaren mee, Blind is al jaren eraf.

30 mei 2023 om 09:57

Toch niet zo moeilijk als de sfeer maar goed is in de kleedkamer. Als het daar gezellig is komen de prestaties vanzelf. Koeman is net een beetje als Advocaat gaat voor ervaring heeft geen lef met talenten. Maar het wordt weer als van ouds een verschrikkelijke eerste helft dan gaat hij weer naar 433 en dan wordt de achterstand weer naar winst omgezet.

30 mei 2023 om 12:05

Blind en Timber zijn allebij onbegrijpelijke keuzes. Daarnaast zou ik Berghuis wel hebben opgeroepen..... en Frimpong natuurlijk.

Geef hem geen ongelijk als hij voor het nationale elftal van Engeland of Ghana kiest. Ongelooflijk hoe ze deze jongen links laten liggen.

Zo triest dit! Daarom is een uitspraak als je goed genoeg bent stel je jezelf op zo’n onzin!! Deze jongen presteert gewoon maar krijgt geen kans. Lievelingetjes gaan voor en voor hem gelden andere normen. Wel erg dat op dit niveau zulke onzin nog voorkomt.

30 mei 2023 om 10:45

Welke lievelingetjes zijn er op de rb geselecteerd dan??

Als Frimpong voor Engeland kiest, is dit een hele domme keuze.

Je hebt TAA, Wan bissaka, Reese James en Trippier voor die positie.

Never nooit dat hij het van hun gaat winnen op dit moment.

30 mei 2023 om 09:30

Daarom heeft deze jongen destijds voor oranje gekozen, hij is niet achterlijk. Totaal geen binding met Nederland, toevallig daar geboren, hij weet niet eens of Nederland een monarchie of een republiek is.. Ghana is 3e keus, ten opzichte van Marokkanen en Turken hebben de NIET geboren ghanezen geen binding met hun land, ze zijn er vaak nooit geweest..

30 mei 2023 om 10:32

32candela. Jij denkt als je aan de gemiddelde Nederlander op straat vraag of wij een monarchie of een republiek zijn jij een eenduidig antwoordt gaat krijgen?

30 mei 2023 om 12:49

Iedereen kent koning Willem Alexander

30 mei 2023 om 09:36

Zeg nooit nooit

30 mei 2023 om 11:25

AWB wilt niet meer voor Engeland uitkomen wegens gebrek aan oproep (logisch met die moordendere concurrentie). & je bent Walker ook nog vergeten voor de RB positie.

30 mei 2023 om 09:27

Frimpong is natuurlijk een stuk beter dan Geertruida, met alle respect. Sowieso vind ik Geertruida vooral een centrale verdediger.

30 mei 2023 om 09:42

Frimpong is ook een heel stuk beter dan Dumfries. Echt onbegrijpelijk van Koeman.

30 mei 2023 om 09:43

Dat vind ik nogal een uitspraak. Frimpong doet het natuurlijk prima bij Leverkusen, maar is Leverkusen dan echt zoveel sterker dan Feyenoord? Dus de nr 6 van Duitsland sterker dan de kampioen van Nederland? Sowieso vullen Frimpong en Geert de positie totaal verschillend in. Het is gewoon niet objectief vast te stellen wie beter is.

30 mei 2023 om 09:51

De nummer 6 van Duitsland heeft zeker geen minder team dan nummer 1 van Nederland. Gewoon een beter zelfs. En ook in Europa deden ze het beter.

30 mei 2023 om 10:19

Buiten Bijlow, Hankco en Kokcu heeft Leverkusen op elke positie een betere speler rondlopen dan Feyenoord met alle respec.t

30 mei 2023 om 10:28

Lierse het wordt nu wel heel opvallend dat je een Belg bent..

30 mei 2023 om 10:35

Leg ze even naast elkaar. Kossounou, Frimpong, Hincapie, Wirtz, Schick, Tapsoba, Tah, Palacios en Diaby zijn gewoon spelers die er bij Feyenoord in staan hoor. En over iemand als Wirtz hebben ze niet eens de beschikking.

Maar het is natuurlijk makkelijker naar iemand zijn nationaliteit te wijzen dan met een onderbouwd tegenargument te komen.

30 mei 2023 om 10:45

Het valt me gewoon op dat jij vaak het Nederlandse voetbal subtiel omlaag praat in het algemeen.

Je noemt nu een heel elftal op vind je dat niet een beetje gek? Feyenoord en Leverkusen deden het ongeveer evengoed in de Europa League dit seizoen..

30 mei 2023 om 11:01

Ga dan even inhoudelijk in op die spelers? Frimpong vind ik echt een betere speler dan Geertruida hoor (zeker als backs), de 4 genoemde namen zijn ook echt wel beter dan Trauner en niet minder dan Hancko. Wie is er beter bij Feyenoord dan Palacios op zijn rol? Wirtz is gewoon een talent van de buitencategorie. Schick is ook echt wel beter dan Gimenez. En over diaby moeten we niet eens beginnen als we naar de flanken van Feyenoord kijken.

30 mei 2023 om 11:07

Zo goed volg ik Leverkusen niet en daar heb ik ook geen behoefte aan/tijd voor. Wel heb ik dit jaar een heel sterk Feyenoord gezien dat net als Leverkusen bijna in de halve finale van de EL stond. Geertruida heb jij dan niet goed gevolgd, want die was dit seizoen doorslaggevend in de titelreeks (ook met zijn beslissende goal uit bij Ajax). Iets wat ik een Frimpong niet zo maar even zie doen. Overigens wordt Geertruida genoemd bij Barca.

30 mei 2023 om 11:28

Hoe kan je nou zeggen dat het opvalt dat hij een Belg is, als je geen weet hebt van de kwaliteitsverhoudingen tussen Leverkussen en Feyenoord?

30 mei 2023 om 11:32

@pieter: Lierse is inderdaad erg negatief, maar jij weer erg positief. Frimpong is op zeker beter dan Geertruida. Dat mag niet eens een discussie zijn. Overigens ook geen eerlijke discussie, want ik vind Geertruida centraal het sterkst. En Frimpong als rechtsback. Andere type spelers, maar Frimpong lijkt echt de wereldtop te gaan bestormen. Daar hij al 1 van de beste rechtsbacks van de wereld is momenteel.

30 mei 2023 om 11:34

Dat zie ik toch terug in andere topics, Bennie Blind. En Soms is een beetje scorebord journalistiek voldoende.

@mangalitsa waarom wordt hij dan niet geselecteerd? Hij kan toch ook geen Nederlands? Misschien heeft dat er wel mee te maken. En als we hem mislopen is dat denk geen ramp, want voorlopig hebben we dus Dumfries en Geertruida die daar kunnen spelen en centraal hebben we ook voldoende.

30 mei 2023 om 11:37

@lierse1997: Ik zeg ook niet dat Feyenoord beter is dan Leverkusen, ik denk juist dat het redelijk vergelijkbaar is qua niveau. Er wordt nu echter een beetje gedaan alsof Frimpong het laat zien in een veel sterkere ploeg dan Geertruida. Ik denk dat dat wel meevalt. En structureel gezien denk ik dat de nr 6 van Duitsland vaak minder is dan de kampioen van Nederland. Maar qua begroting hoort Leverkusen hoger te staan en dat is te zien aan het materiaal. Al denk ik dat Bijlow, Kokcu en Hancko gewoon basis zouden zijn bij Leverkusen en dat Hartman, Wieffer, Geertruida, Gimenez en Trauner zich ook prima kunnen meten met de basis van Leverkusen. Bovendien is Feyenoord als team stabieler. Dus als er al een verschil is, is het niet heel groot in mijn optiek.
En begrijp me niet verkeerd, ik zou Frimpong ook selecteren, maar het is zeker niet gek om voor Geertruida te kiezen. Ik had ze allebei meegenomen, juist omdat ze zo verschillend zijn en Geert op meerdere plekken uit de voeten kan.

30 mei 2023 om 11:41

@pieter: De enige reden die ik kan verzinnen is dat zijn Nederlands inderdaad niet goed genoeg is. Maar hij is nog jong en echt een stuk verder dan Geertruida (op rechtsback dus) en ook echt al beter dan Dumfries. En dat zeg ik als een groot Dumfriesfan. Zie jefrimpong wel eens spelen? Want ik zou het raar vinden als je deze conclusie trekt terwijl je hem zelden tot nooit ziet ballen. Dan kan je toch niet met droge ogen beweren dat Geertruida dan "ook wel kan"?

Dat je centraal noemt snap ik even niet. Frimpong kan totaal niet centraal.

30 mei 2023 om 11:43

@weef, Een groot verschil is er inderdaad allerminst. Verder vind ik dat de sterkte van een elftal niet per se relevant is voor de vergelijking van 2 individuele spelers.

30 mei 2023 om 11:46

@Pieterpost, hoe kan je dan je mening geven over Frimpong ten opzichte van Geertruida als je niet naar Leverkusen kijkt? Want ik heb genoeg potjes van Feyenoord gezien dit jaar (zeker niet alles maar toch) en dan kan je toch vrij makkelijk tot de conclusie komen vind ik zelf dat Frimpong meer heeft als back.

Verder ben ik heel positief over Frimpong dus geen idee waarom je mij per se als negatief wilt afschilderen. Het feit dat je het niet eens kan beargumenteren is dan ook veelzeggend.

30 mei 2023 om 12:05

@lierse1997

Dat is blijkbaar toch een beetje Pieterpost zijn stijl. Op basis van zijn posts lijkt hij alleen Eredivisie te kijken, met name PSV natuurlijk, maar wel een volledig oordeel te vellen over spelers uit andere competities die hij dus werkelijk nooit ziet. Heb hier eerder al een discussie met hem gehad over Martinelli versus Gakpo toen Arsenal interesse toonde in Gakpo. Toen zou volgens hem Gakpo zich zonder enige moeite in de basis spelen, want Martinelli was echt niet veel bijzonders en totaal niet beter. En dan 5 posts verder zei hij dat hij Martinelli misschien 2-3x had zien spelen de 1e seizoenshelft en verder nooit Pl/arsenal keek...

30 mei 2023 om 12:17

@jackkeboy zoals jij en een paar andere weer de stijl hebben om het buitenlandse voetbal op te hemelen. Wel leuk dat diezelfde Gakpo het nu goed doet bij Liverpool in zijn eerste maanden. Misschien wordt hij nog wel een betere speler dan Martinelli 😉 Overigens kijk ik meer PL sinds de transfer van Gakpo.

30 mei 2023 om 12:21

Het buitenlandse voetbal is grotendeels ook beter dan Nederland. De Premier League is veel beter. La Liga (wel alleen bovenin) is beter. Serie A is veel beter. De Bundesliga is beter. Het verschil leek de laatste jaren kleiner te worden, maar we komen gewoon nog niet aan dat niveau. En ik zeg wel "nog niet", maar ik denk niet dat we daar ooit gaan komen.

En dan nog is de discussie (in het specifieke geval van Frimpong) niet of Leverkussen of Feyenoord beter is (gelijkwaardig mijn inziens) maar of Frimpong of Geertruida beter is als rechtsback. En dat kan gewoon geen discussie zijn.

Ik heb net trouwens ook wat opgezocht over Frimpong. Hij verstaat de Nederlandse taal wel. Vooral het voetbaljargon. Zijn zus (spreekt Nederlands) en teamgenootje Bakker leren hem dit. Koeman hoeft dus ook niet speciaal voor hem in het Engels te lallen. Dus dat excuus is er ook al niet meer. Dan is er echt geen reden om hem niet op te roepen. Maar ja, het is ook geen bondscoach waar al veel vertrouwen in was. Bij mij in ieder geval helemaal niet. En als je dan ziet dat Frimpong niet wordt opgeroepen en spelers als Blind wel (niet dat ze elkaar 1 op 1 moeten vervangen, al zou dat wel kunnen) dan doet Koeman er weinig aan om de criticasters de mond te snoeren.

30 mei 2023 om 12:22

Dus het komt er gewoon op neer dat je geen idee hebt hoe goed Frimpong is, maar hem toch minder vind dan Dumfries (die je dit jaar ook niet echt vaak hebt zien spelen bij Inter denk ik)?

30 mei 2023 om 12:30

@mangalitsa, dat snap ik ook wel natuurlijk, maar dat betekent niet dat er niks meer mogelijk is, er was toch ook het PSV van 88, het Ajax van 95, het PSV van 2005 en het Ajax van 2019 in de CL? Het voetbal is net als de wereld ook aan verandering onderhevig (wat een dooddoener) en als je niet meer in mogelijkheden denkt/niet meer mag dromen kan je het voetbal wel opdoeken.

@lierse dat klopt deels, maar de kans is groot dat Dumfries beter is dan Frimpong, want nogmaals die staat met zijn club in de CL finale. Het ging er ook vooral om dat jij 9 spelers noemde van Leverkusen die bij het Feyenoord van dit seizoen in de basis zouden staan, beetje vreemd.

30 mei 2023 om 12:36

Je lult jezelf alleen maar vast. Ik noem namelijk 4 centrale verdedigers op, dus nee niet al die spelers hadden bij Feyenoord in de basis gestaan. Maar het feit dat je dat niet eens opmerkt toont toch alleen maar aan dat je Leverkusen totaal niet volgt?

En dat CL argument is zo ontiegelijk belachelijk. Alsof elke basisspeler van Inter nu een wereldvoetballer is omdat ze in de CL-finale staan. Want is Darmian dan ook beter dan De Ligt? Want ja die staat met zijn club in de CL finale!

30 mei 2023 om 12:59

Laten we het gewoon hierbij houden. Jij bent fan van Frimpong en vind Leverkusen beter dan Feyenoord zonder dat ze tegen elkaar gespeeld hebben en ik denk daar anders over.

Beetje kromme vergelijking. Dumfries heeft bijna alles gespeeld als rechtsback in de cl en heeft een enorme winnaarsmentaliteit waar jij blijkbaar niet van op de hoogte bent. Dat de Ligt beter is dan Darmian lijkt me geen discussie, dat zie je wel terug aan het verloop van zijn carrière.

30 mei 2023 om 13:07

Ik kijk elke week naar Dumfries als interfan. Jij kijkt nooit naar Leverkusen.

30 mei 2023 om 13:31

Selectiewaarde Leverkusen: 421 miljoen. Selectiewaarde Feyenoord: 183 miljoen. Dat zegt in feite al voldoende.

30 mei 2023 om 14:04

Dat zegt het niet Derkaiser. In de Bundesliga, competitie die hoger aan staat geschreven, ben je al snel meer waard. Daarnaast zijn daar de sterkhouders (frimpong en Wirtz o.a.) jonge gasten die meer opleveren dan de oudere sterkhouders a la Hancko of Trauner. Daarnaast weet ik zeker dat een Gimenez, Geertruida of Kokcu meer waard zou zijn in de Bundesliga. Het is als club uit een kleiner land dat Europees ook nog eens weinig heeft laten zien (op redelijke laatste twee seizoenen na) nou eenmaal lastig om veel geld te generen door verkoop

30 mei 2023 om 14:04

De sterkte van het elftal lijkt mij wel relevant, maar uiteraard niet doorslaggevend. Ik vind Geertruida en Frimpong echter heel lastig te vergelijken. Qua creativiteit en aanvallende kracht is Frimpong duidelijk beter, maar defensief en opbouwend is Geertruida juist weer duidelijk de betere.

30 mei 2023 om 15:12

Dat is ook logisch dat ze lastig te vergelijken zijn toch Weef? Geertruida is van origine een CV, die ook als rechtsback kan en daar het ook goed doet. Alleen is hij wel een behoudende rechtsback, omdat hij van nature geen rechtsback is. Daarom vind ik het ook een non discussie. Geertruida zou je niet moeten meenemen als rechtsback, maar als CV waarmee je ook kunt schakelen van systeem.

De rechtsback positie vul je op een bepaalde manier in. Koeman vindt Frimpong te aanvallend blijkbaar. Alleen is dat ook gewoon een kul argument, want Dumfries staat ook 75% van de tijd voorin bij Oranje. Het is in mijn optiek dus ook helemaal geen of-of discussie. Wat is het probleem om Dumfries en Frimpong als rechtsbacks mee te nemen en daarbij ook Geertruida mee te nemen? In mijn optiek niks.

30 mei 2023 om 15:19

@pieterpost.

Het gaat mij helemaal niet om het buitenlandse voetbal op te hemelen, maar het is simpelweg een feit dat bijvoorbeeld de PL gewoon een vele malen betere competitie is dan de Eredivisie. Daar zijn allerlei verklaringen voor, maar dat veranderd niet het feit dat het zo is. Dat is een simpele constatering die iedereen met het blote oog kan doen.

Ik zei ook nergens dat Gakpo niet zou slagen. Ik was het alleen eens met jouw stelling dat hij per direct basisspeler zou zijn en per direct Martinelli naar de bank zou verdrijven. En ook was ik het niet eens dat Gakpo zonder enige problemen zou excelleren in de PL. En daarin heb ik ook gelijk gekregen. Dat is overigens ook helemaal niet negatief. Gakpo moest wennen aan het niveau. Niks mis mee. En hij laat reeds zien dat hij de potentie heeft om constant op dat niveau te blijven. Dus dat is mooi.

Het ging mij ook niet om mijn gelijk te halen. Het ging mij erom dat jij hier continu hoog van de toren blaast, gebaseerd op niks meer dan jouw onderbuikgevoel. En dat je elk argument in de wind slaat, puur omdat jij een bepaalde mening hebt over een speler. Dat is gewoon irritant. Zeker als je in de vergelijking dingen roept over andere clubs/spelers, zonder dat je daar ook maar naar heb gekeken (meer dan 2 EL potjes gekeken die totaal geen graadmeter zijn).

Bizar. Een speler met zoveel potentie links laten liggen terwijl we al jaren problemen hebben op de vleugels. Gebruik hem als rechtsbuiten. Gebruik hem ipv Dumfries. Ik snap dat Dumfries in Oranje goed presteert, maar hij is toch gewoon net wat beter?

30 mei 2023 om 09:30

inderdaad erg raar. Al zou je hem eigenlijk niet willen selecteren, selecteer hem gewoon een keer en geef hem desnoods een paar minuten in een officiële wedstrijd.

Belachelijke reden die Koeman hier opnoemt. De verdedigende kwaliteiten van Blind zijn dan zeker uitmuntend te noemen. Wereldkampioen luchtdekken, kampioen niet meer de lucht in komen bij kopduels en bij het WK sprint komt hij zelfs te laat aan de start. Frimpong doet het gewoon goed en verdient zeker een kans. Een dumfries is verdedigend ook niet enorm sterk, dus waarom hem geen kans geven?

30 mei 2023 om 09:38

Hahaha, vooral die van het WK sprint vond ik erg grappig. Koeman wilt Dumfries niet op de bank zetten dus houdt hij een betere speler buiten de selectie. Vriendjespolitiek is Koeman niet vreemd.

Ik zou hem groot gelijk geven mocht hij voor Ghana of Engeland kiezen. Heeft zich bij Leverkusen genoeg bewezen.

Vind het niets meer dan terecht dat hij niet geselecteerd word.
Je speelt voor het Nederlands elftal, maar spreekt geen woord Nederlands, maakt de communicatie alleen maar lastiger.

30 mei 2023 om 09:28

Iedereen kan wel Engels hoor. En hem selecteren kan net een incentive voor hem zijn het wel onder de knie te krijgen.

30 mei 2023 om 09:42

Het is wel een prima argument van j3ro3ntj33__. Het is wel apart om in het Nederlands elftal Engels te gaan praten. Plus zou het zomaar kunnen zijn dat er minimaal 1 uit de selectie of staff niet goed Engels kan praten of verstaan.

30 mei 2023 om 09:43

Frimpong verstaat Nederlands uitstekend, enkel de spraak is hij verleerd, al is hij daar al een tijd op aan het oefenen.

30 mei 2023 om 09:49

Het aangekaarte probleem is dus al opgelost. Geen reden om hem niet op te roepen dus

30 mei 2023 om 09:30

Alsof 90% van de spelers in het Nederlands elftal bij hun club Nederlands praten. Wat een domme uitspraak.

30 mei 2023 om 09:53

Daarom is taal bij een club dus niet relevant, maar bij een land wat aan nationaliteit gebonden is is het toch ook logisch dat de spelers de taal van dat land spreken. Anders kun je alsnog een vreemdelingenlegioen krijgen, en kunnen we er net zo goed clubvoetbal van maken.

30 mei 2023 om 10:46

Lekker belangrijk wat voor taal er gesproken. Het gaat om voetbal, belachelijk nationalistisch gedoe.

Dit is toch wel een van de meest waanzinnige gevallen die er is eigenlijk. De beste back van de Bundesliga dit seizoen volgens velen en die wordt niet eens opgeroepen. Als je nu twee andere Wereldbacks had dan kon ik het nog snappen, maar dat is allerminst het geval. En die haalt dan niet eens de voorselectie volgens mij.

30 mei 2023 om 09:53

Het is gewoon heel bizar, en Koeman is ook geen man die terugkomt van zijn achterlijke keuzes. De man is nog koppiger dan Louis van Gaal en dat is een wereldprestatie.

Koeman is het gewoon kwijt. Daar waar hij in zijn eerste periode serieus iets teweeg heeft gebracht, overtuigt hij nu al allerminst. Ja, we zijn nog maar net onderweg, maar het begin belooft weinig goeds. Hoe kun je in hemelsnaam denken dat je niet moet doorselecteren?! Hoe kun je in hemelsnaam denken dat je je best-presterende rechtsback niet op hoeft te roepen?! Dan zwijgen we nog maar even over het eerst selecteren en opstellen van Taylor die werkelijk een dramatisch seizoen gekend heeft, het blijven selecteren van Blind die nu zelfs geen wedstrijdritme meer heeft en het selecteren van Noppert die pas net weer een wedstrijdje gekeept heeft na een blessure?!

30 mei 2023 om 09:36

In alle eerlijkheid was Taylor wel zesde keuze. Achteraf had hij wellicht voor Gravenberch moeten kiezen maar die speelde ook niet.
Dat gezegd hebbende maakt het de keuze voor Blind nu wel heel vreemd dat hij er gewoon bij zit. Het is niet veel soeps op linksback maar met van Aanhlot, Hartman en wellicht zelfs Smal zijn er wel alternatieve beschikbaar.

Frimpong vind ik lastig omdat ik hem niet verl zie spelen. Van Dumfries en Geertruida vind ik wel dat ze het verdienen maar ik zou als Koeman zijnde op zijn minst nieuwsgierig zijn naar Frimpong en hem uitnodigen.

30 mei 2023 om 09:41

Meijer en Bakker zou ik eerder selecteren dan Van Aanholt of Smal hoor.

30 mei 2023 om 09:45

Oh ja die was ik inderdaad vergeten. Kijk niet heel veel Bundesliga en Jupiler league. Maar dat maakt het alleen nog maar vreemder. Al vind ik Van Aanholt ook wel een degelijke optie.

30 mei 2023 om 09:53

Dan zit je wel een beetje in de Blind-trein vind ik. Echt toekomstgericht is het niet.

Zou Koeman wel is wedstrijden van leverkussen kijken, je zou bijna denken van niet

30 mei 2023 om 09:50

Denk sowieso geen Bundesliga, want dan wist hij dat Blind amper minuten heeft gemaakt.

En waarom kunnen wij hem niet als rechtermiddenvelder/winger gebruiken? Dumfries is een zelfde soort speler en krijgt ook kans na kans...

30 mei 2023 om 09:54

Dumfries is veel meer een verdediger dan Frimpong. Frimpong mag nog gaan bewijzen dat die ook als een echte rechtsback kan fungeren, bij Leverkussen speelt die haast meer als vleugelaanvaller.

30 mei 2023 om 09:59

Als je hem nu eens zou oproepen dan kan je dat uittesten.

30 mei 2023 om 15:48

Volledig mee eens Lierse, alleen dan is het nog steeds totaal niet waar dat Dumfries eenzelfde soort speler is.

De arrogantie van Koeman om Frimpong niet op te nemen omdat hij niet kan verdedigen maar wel Blind meenemen die nog slechter kan verdedigen dan mijn wijlen oma. Wat een verschrikking hebben we als bondscoach met zijn vaste vriendjes, gatver

Ik zal er geen minuut minder om slapen. Hoeft wat mij betreft niet in oranje.

Dat weet ik zo nog niet, eerst maar even afwachten. Feit is wel dat hij ontevreden is over de situatie, gezien zijn afmelding voor het EK voor de onder 21. Je kon er op wachten, Nederland heeft weer een echt wereldtalent (niet een door supporters benoemd 'toptalent', hij praat geen Nederlands (verstaat het wel) en het is allemaal weer super ingewikkeld voor de bondscoach die is blijven hangen in 1990. Heeft totaal niet door wat voor schade hij hier mee aanricht, Frimpong staat voor zo veel meer voetbal in je elftal. Het is al een elftal met weinig spelers die graag aan de bal zijn, enkel Gakpo, Depay en Frenkie voelen zich comfortabel en forceren nog wel eens iets. Frimpong, zeker met zijn snelheid, kan dit ook eenvoudig waardoor je veel makkelijker kan voetballen. Helaas is onze trainer groot fan van een schaatser op die positie, waardoor je er logischerwijs 4-0 van af gaat tegen een topland en moeizaam 3-0 van een amateur elftal. Je kon er op wachten natuurlijk, degene die Koeman heeft aangesteld moet per direct opstappen maar die zal wel blijven zitten om zijn zakken te vullen. Koeman is al 10 jaar klaar, heeft het zijn eerste periode prima gedaan met een goed, fit elftal maar daarna weer overal geflopt. Blijft hangen in de tijd, stronteigenwijs en doet aan vriendjespolitiek.

Na Ziyech wordt dit het volgende geval.. hier wordt ik echt verdrietig van.

Frimpong is gewoon de beste RB van de Bundesliga.. ik begrijp hier echt helemaal niets van. Het statement van Koeman snap ik ook niets van.

'hij speelt meer als rechtsbuiten dan als rechtsback.'

Liep Koeman niet te klagen dat we geen rechtsbuiten hebben? Slaat echt helemaal nergens op. Temeer Dumfries verdedigend echt niet beter is dan Frimpong.

Hoop dat Koeman er snel uit vliegt.. maar dat zal wel niet gebeuren.

30 mei 2023 om 11:25

Ziyech leunde veel meer over naar een land waar hij nooit gewoond heeft en alleen van vakanties kent. De kans dat hij voor Nederland zou kiezen was veel kleiner. Terwijl Frimpong heeft aangegeven liever voor Nederland te spelen.

Ik erger me de pleuris aan de artikelen over Jeremie Frimpong en Oranje. Het is van 't zotte dat meneer Ronald Koeman hem maar blijft passeren. Zo'n in potentie wereldback niet selecteren. Het is niet 'help, mijn man is klusser!' maar 'help, Ronald Koeman is bondscoach van Oranje!'

30 mei 2023 om 11:58

Helaas is de knvb al jaren blind. Doof en liggen ze volgens mij aan de fluit van Koeman te ….. koeman doet dit altijd al. Als je kop hem niet aanstaat kan je de stront in zakken. Jammer maar zelf met de beste talenten van de wereld kan Nederland nog geen deuk in pakje boter schoppen

Sorry, maar waar gaat een nationaal team nog over als je uit twee of zelfs drie landen mag kiezen?

Het is en blijft te bizar voor woorden. Het is gewoon je beste rechtsback, hij is véél beter dan Dumfries. Ja, Dumfries staat in een finale van de CL, dat begrijp ik, maar aan Frimpong heb je veel meer. Koeman blijft vasthouden dat hij verdedigend te kwetsbaar is; nou hebben we op de drie andere posities letterlijk allemaal wereldtoppers in de Ligt, van Dijk en Aké. In balbezit ga je hoog met Frimpong spelen en kantelt Aké naar binnen waardoor je als het ware met 3 achterop speelt. Jongens, zo ingewikkeld is het toch allemaal niet lijkt mij.

30 mei 2023 om 10:25

niet alleen dat, maar je mag ook gewoon wisselen he.
je kan tegen een land waarvan je denkt dat ze je naar achteren drukken etc. gewoon een dumfries opstellen. en tegen landen als luxemburg, oostenrijk, ierland en noem het maar op gewoon frimpong opstellen.

daarnaast ben ik het sowieso niet eens dat frimpong verdedigend niet zo goed is. vind hem juist wel goed, hij is fel en snel. qua body is het wat minder dan dumfries... maar dat is dan ook het enige

Beter dat Oranje gelijk de eerste ronde van de Nations League er uit vliegt tegen Kroatie, en het liefst met dikke cijfers ook. Anders komt die Koeman nooit meer tot bezinking.

Wat kan een bondscoach toch veel schade aanrichten. Ik heb het idee dat Dumfries ook niet per se in de basis staat vanwege zijn geweldige verdedigende capaciteiten.

Weet iemand hoe het werkt dat hij voor 3 landen kan kiezen? Hij is in Nederland geboren, en z'n ouders komen uit Ghana. Dus die twee kan ik begrijpen.
Kun je als je lange tijd in Engeland woont, een derde nationaliteit krijgen?

30 mei 2023 om 11:26

Zijn ouders verhuisden naar Engeland toen hij 2 of 3 was (of zoiets), dan kom je vanwege het tijdsbestek nog voor Engeland in aanmerking.

30 mei 2023 om 11:36

Ah, dat wist ik niet. Dan zal het daardoor komen. Bedankt.

Maar wel bedanken voor jong Oranje… Euhmmm… Als je we laten zien dat je bij de grote jongens hoort, ga je toch juist mee om te laten zien dat je er bij hoort te zitten?!

30 mei 2023 om 11:42

Het is gewoon een belediging om de beste RB van de Bundesliga voor Jong Oranje op te roepen. Ik begrijp hem helemaal om te bedanken. Hij is er gewoon helemaal klaar mee. Voor het WK heeft hij volgens mij wel gewoon netjes zijn interlands voor Jong gespeeld..

En daarom winnen we ook nooit geen shit. Teveel blijven hangen in oude patronen en shit. Kok op man 2 spitsen bedanken. Mempis speelt al maanden niet daling scoort bijna wekelijks. En moet steeds thuis blijven. Kom op man als blind al mee mag zou ik van hooidonk ook meenemen dan. Is nog een brug te ver maar scoorde wel 15 doelpunten. Weghorts 0 kok op man sit soort shit moet eruit geen target man gedoe gewoon de beste in vorm stekende spelers selecteren klaar je wilt toch wat winnen of niet. Straks staat er een elftal waar 4 of 5 nauwelijks gespeeld hebben de laatste maanden ja sorry hoor dan begin de wedstrijd al met een achterstand

Geef deze jongen is ongelijk word telkens overgeslagen met een heel sterk seizoen

30 mei 2023 om 11:34

Hij wordt niet echt overgeslagen, maar heeft bedankt voor Jong.

Nou kun je je afvragen of hij niet meteen in het grote Oranje zou moeten, maar door Jong niet als springplank te willen, gooit hij nu zelf de deur dicht.

Je kan natuurlijk beter een speler uit de ED opstellen of eentje die alleen maar op de bank zit. Deze jongen speelt op een veel hoger niveau. Uiteraard moet je die opstellen en zorgen dat hij voor Nederland blijft uitkomen.

Snapte al niet waarom we hem terugnamen als coach. En dan ga je rare dingen doen.

Blind en selecteren maar frimpong niet.
Oke andere positie maar blind kan alleen nog maar een paar passen lopen en dan is
Die op.


Koeman mag van mij bij voorbaat al vertrekken

Met Geertruida en Frimpong heb je toch hele goede spelers in huis lijkt me, imo hadden ze allebei geselecteerd moeten worden deels ook omdat ze op 2/3 posities kunnen spelen. Zou natuurlijk erg zonde zijn als je een talentvolle jongen als frimpong kwijtraakt

Het is natuurlijk belachelijk dat hij niet is opgeroepen door Koeman. Deze jongen heeft het echt goed gedaan in Duitsland en er zijn maar twee andere spelers die op rechtback kunnen spelen en dat zijn Dumfries en Geertruida. Met de Budealiga ervaring zou ik hem daarom wel boven Geertruida zetten.

Dat Frimpong geen Nederlands spreekt mag geen argument zijn om hem niet op te roepen.
Noa Lang wordt toch ook gewoon opgeroepen.

Ongelooflijk dat Koeman dit laat gebeuren, alleen hierom blijkt Koeman ongeschikt en incapabel als coach voor het NL elftal. Hij heeft het zijn eerste periode leuk gedaan, maar mwaarschijnlijk was dat meer toeval. In de nations league gaan ze ook pak slaag krijgen van Kroatië. #koemanout

Ergens komen er Kalou herinneringen naar boven hier.. Frimpong hoeven we alleen geen paspoort meer te geven, enkel wat taal lessen 😉

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren