Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax wil niet langer meer wachten en ziet af van buitenspeler’

Laatste update:
/

Ajax is volgens Mike Verweij niet meer geïnteresseerd in de komst van Pione Sisto. De Deens-Sudanese buitenspeler van FC Midtjylland stond in de serieuze belangstelling van de Amsterdammers, maar in de ogen van Ajax wacht Sisto te lang met het nemen van een beslissing over zijn toekomst.

De journalist van De Telegraaf geeft aan dat Ajax niet langer wenst te wachten tot Sisto eruit is. De club schakelt nu door en rekent niet meer op de komst van de flankaanvaller uit Denemarken. Sisto werd door een delegatie van Ajax bekeken tijdens het EK Onder-21, waarin hij tijdens de eerste wedstrijd tegen Tsjechië scoorde.

In het tweede duel werd Sisto bekeken door Frank de Boer, Marc Overmars en Jeroen Slop. Daarin maakte hij tegen Duitsland echter niet zo’n sterke indruk. Een week geleden bevestigde De Boer nog dat Ajax hem een interessante optie vond. “Maar zes à acht miljoen euro is een hoop geld”, voegde de trainer er meteen aan toe.

Ik snap dat Ajax af ziet van Pione Sisto

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het gaat niet echt heel erg goed met Ajax. De aankopen die ze willen doen willen niet komen. Plus ze willen wel betalen voor spelers die nog helemaal niets hebben laten zien op hoog niveau. Koop nu gewoon eens een redelijke speler voor 6-8 miljoen van een jaar of 25. Hoeft niet een basisspeler van Chelsea te zijn maar gewoon een redelijke speler.

11 juli 2015 om 13:44

Je wordt er toch gewoon schijtziek van over pak weg 3 weken al cl wedstrijden, die kan je zeker op je buik schrijven. Ik had verwacht dat ajax wel aan de slag zou gaan om een spits aan te trekken, schijn bedriegt eindstand naast milik, speelt ghazi afwisseld met fisher in de spits, verot dus..

11 juli 2015 om 13:54

Je word er inderdaard schijtziek van. Het lijkt wel alsof alle scouts van Ajax lekker thuis voor de buis naar Real Madrid kijken en af en toe Eurosport erop zetten met het jeugd EK . Vervolgens denken ze dat de enige opvallende naam op het jeugd ek de grote verlosser zal zijn voor Ajax. Alles word daarop gericht en alle andere scouts gaan vervolgens met vakantie. Komt die speler niet doordat er buitensporig veel voor gevraagd wordt of hij zelf een spelletje speelt met Ajax dan staat iedereen met zijn handen in zijn haren zich af te vragen waarom PSV wel goede degelijke spelers kan kopen en wij niet? Om vervolgens te kreet te horen: Met deze groep moeten we het doen. Niemand wou komen.

11 juli 2015 om 14:13

haha tis toch ongelooflijk hé maar wel de seizoenskaarten met een T... bedrag omhoog gooien.. ik vind het onbegrijpelijk. inderdaad de scouting zit op z'n gat, ipv een jeugdspelers te kapen kunnen we beter brands kapen

11 juli 2015 om 14:37

Heeft Psv wel goede degelijke spelers gekocht dan?

11 juli 2015 om 14:51

Dalijk Propper, Lestienne en Pereiro.

11 juli 2015 om 15:03

Ah, zekerheidjes.

11 juli 2015 om 15:13

Waarom naar psv kijken? Beetje jelly?

11 juli 2015 om 15:28

@ 110124, als de prijs van jouw seizoenskaart omhoog gegaan is, mag je blij zijn, dan heb je de afgelopen jaren namelijk veel te weinig betaald ivm vergelijkbare plaatsen. De lange zijde, 1e ring, tegenover de eretribune zijn namelijk de enige sk's die duurder geworden zijn. Als er íets begrijpelijk is is het dát wel..

En zowel jij als spinnetje begrijpen de problemen tussen de scouting en het TH duidelijk niet. Doe eerst een beetje onderzoek, nu kramen jullie pure onzin uit.. Geeft niet hoor, je zet slechts jezelf voor schut..

11 juli 2015 om 15:56

Haha en wie ben jij dan.. Omdat het th en de scouting niet op 1 lijn zitten moet de supporters daar maar de dupe van zijn. 1 jaar owke maar het gaat al een aantal jaar mis of zie ik dit verkeerd.

Dat de seizoenkaarten recht zijn getrokken met derest das meer dan normaal maar de manier waarop is ronduit dom te noemen, doe het dan geleidelijk, nee ajax koos er voor om seizoenkaarten flink in prijs te verhogen, gevolg 5000 opzeggingen, en tuurlijk staan er daar weer 5000 nieuwe voor, maar jij vind het netjes naar de supporters toe, die al meer als 25 jaar naar de club komen? Ik vind het ronduit Schandalig!

Helaas zie ik al aan jou reactie dat jij totaal geen empathie heb voor je meer supporters, je komt over als een coole kikker, ouwe regelt...

11 juli 2015 om 16:34

Wie ik ben doet er niet zoveel toe, ik heb niet voor niets een nickname, maar blijkbaar ben ik iemand die beter op de hoogte is betreffende de scouting dan jij (en een hele hoop anderen). Ik vind het ook niet tof dat wij fans de dupe zijn tussen de strubbelingen tussen TH en scouting, maar zeggen dat de scouting niks doet dan lui voor de tv zitten is gewoon een leugen, puur uit onwetendheid, maar nog steeds een leugen.

En ik vind het ook vreemd dat het verschil opeens in 1 seizoen genivelleerd wordt, anderzijds heb ik gewoon 100 gelijk, waarom zou jij 100en euro's minder moeten betalen dan supporters aan de overkant terwijl je hetzelfde zicht hebt?

Ik heb best empathie, maar niet voor domme mensen zoals jij die heel hard schreeuwen en oordelen, maar nergens het fijne van weten. Slaap lekker verder

11 juli 2015 om 17:16

Meneer met al zijn ins en outs. Als supporter mag je toch commentaar hebben lijkt me. Je betaald immers ook om te komen kijken. Dat de prijzen omhoog zijn gegaan boeit me niets. Ook al zouden ze het gratis/duurder maken dan nog interesseert het mij niks. Ik kom toch wel. Maar het feit dat er strubbelingen in het technische hart zijn staat los van de scouts. Die moeten gewoon spelers aandragen die een meerwaarde hebben. Geen discussie over mogelijk dat is de baan van een scout. Dat ze dan met een 23 jarige vleugelspeler aan komen zetten is gewoon triest. Er zijn genoeg wingers in de selectie. Heitinga terug halen prima voor ervaring in de kleedkamer (wat dat mag zijn in godsnaam, iemand die een schouderklopje geeft en een goede sfeer creëert?) Een ervaren kracht hoort op het veld te staan. Heitinga heeft geschitterd in afwezigheid bij zijn club 2 jaar lang. Ik moet het nog maar zien met hem. Gudelj is inderdaad een redelijke aankoop. Maar iemand met ervaring in de Champions League die op het veld aan spelen toe komt. Die moeten we hebben.

11 juli 2015 om 17:26

Wacht ff.. ik heb niet voor niets een nickname, maar blijkbaar ben ik iemand die beter op de hoogte is betreffende de scouting dan jij (en een hele hoop anderen)... Beetje narcistisch gedrag vind je zelf niet.. Ik vind het ook niet tof dat wij fans de dupe zijn tussen de strubbelingen.. Hier zitten we op 1 lijn... Lui voor de tv is niet mijn post... Ik zei het zit op zn gat oftewel er gebeurd niks, blijkbaar ben je niet zou goed in het interpreteren en zou je moeten leren om niet alles letterlijk te nemen... En ik vind het ook vreemd dat het verschil opeens in 1 seizoen genivelleerd wordt,... Hier zitten we weer op 1 lijn... Conclusie... Je zal jezelf is moeten afvragen of jij ook niet 1 van die domme schreeuwers bent, maar helaas niet mans genoeg om je uit te spreken.. Goede vriend weltrusten in je ajax pyjama xx

11 juli 2015 om 17:35

Als ze Guerrero hadden gehaald van Corinthians werd Ajax fluitend kampioen dit jaar. Een klasse 'Ajax spits' is niet makkelijk te vinden. Murillo werd nu opgepikt door Inter, Aranguiz door Chelsea.. Spelers die een jaar geleden al super sterk waren en haalbaar. Zie je Cardozo al in de eredivisie spelen? De scouting is echt 'safe' buiten Europa. De meest populaire regios om in te scouten nu brengt amper topspelers voort.

Als realist vind ik het knap en bewonderingswaardig hoe gezond Ajax is, maar je wilt toch elke zondag een paar voor eredivisie begrippen toppers op het veld hebben staan.. Hoop daarom echt dat een aantal gasten als Gudelj of Bazoer laten zien at ze van een ander niveau zijn.



11 juli 2015 om 20:02

Nee, daar geloof ik helemaal niks van. Als Ajax een goede spits had opgehaald bij Corinthians was de achterstand van 17 punten op de nummer 1 goedgemaakt? Dat is in feite wat je zegt. Een zeer grote achterstand had weggewerkt kunnen worden door 1 klasse speler te halen. Hij had het gebrek aan scorend vermogen kunnen oplossen, dat ben ik met je eens. Maar hij had Ajax bij lange na niet kampioen gemaakt. En al helemaal niet fluitend kampioen. Een nogal arrogante uitspraak vind ik, nadat je team met een straatlengte achterstand tweede is geworden.

Kampioen worden doe je met het gehele team. Ook al hadden ze Paolo gehaald, dan nog ontbrak het aan ervaring op het middenveld en in de verdediging. En afgelopen seizoen was Ajax toch wel dramatisch met als dieptepunt Boilesen.

Je realiseert je hopelijk wel dat slechts één speler niet voor het verschil had gezorgd. Een beetje meer realisme mag best hoor.

11 juli 2015 om 13:45

Helemaal mee eens. 2 seizoenen geleden hadden ze bv Tadic moeten halen. Die wilde toen wel maar Ajax vond toen 12 mln te veel.

Nu weet ik ook wel dat dit een koe in de kont kijken is maar je moet toch ook eens iets forceren als je vooruit wilt. Met deze voorhoede schiet het ook niet op

11 juli 2015 om 13:47

Of een wisselspeler van dergelijke teams. Vind het zelf naar om te zien hoe dergelijke spelers allen straks in Turkije spelen terwijl Ajax prima in staat is om een degelijk loon te bieden.

11 juli 2015 om 13:55

Wat een onzin zeg. Je hebt voor volgend seizoen gewoon een prima team staan. Enigste dat je nodig hebt is een tweede spits eventueel. Nu met Fisher, Gudelj, Heitinga heb je een bonk drive en ervaring erbij die je vorig seizoen miste. Wacht nou maar gewoon af en stop eens met dat afgekraak en gejank op het beleid.

11 juli 2015 om 14:20

enigste versterking is gudelj , voor fisher wordt dit het alles bepalende jaar , als hij nu niet gaat vlammen, strik erom en weg ermee , je kan niet eeuwig talent blijven. Heitinga heeft in het buitenland geen knikker geraakt. ik moet het dus nog allemaal maar zien.

11 juli 2015 om 14:27

Inderdaad voor Zimling komt een John Heitinga terug als ervarende kracht. Maar laten we even kijken naar wat hij de laatste jaren gepresteerd heeft. Juist helemaal niks. 2 spitsen van de hand doen en daarna niet kopen om het kopen? Ik vind het echt wanbeleid qua transfers de afgelopen 3 jaren. Overmars is duidelijk niet helemaal de man op de juiste plek. Volgens mij kan hij beter een andere functie bekleden binnen Ajax, want ik heb hem qua persoon wel hoog zitten. Maar een ervaren TD lijkt me beter.

11 juli 2015 om 14:33

Gelukkig zijn er nog mensen die zelf na kunnen denken en achter het beleid staanGeduld hebben Ik denk ook dat er een goed elftal staat

11 juli 2015 om 14:39

Wat is er mis mee met niet kopen om het kopen? Had je Demouge willen zien dan?

11 juli 2015 om 15:03

Dat je heitinga erbij noemt hij zat zeker door die drive bij hertha op de tribune

11 juli 2015 om 15:46

@thespin. Jij snapt er echt zo weinig van... Ze hebben wel geleerd van Sulejmani en terecht. Teveel geld uitgegeven voor een matige voetballer. Dus niet zo zeuren. Komt goed. Volgend jaar gewoon makkelijk kampioen. Verreweg de sterkste selectie sinds PSV al zijn belangrijke spelers is kwijtgeraakt.

11 juli 2015 om 16:03

Nee , omdat hij niets anders deed dan praten en zwaaien. Dat kun je beter als je op de tribune zit vond de trainer, terecht ook. De 1-3 nederlaag tegen die Scandinaviers zei dat ook al.

11 juli 2015 om 16:14

Ajax is andere koek als gae , ik zie hem ook graag een andere functie bekleden mocht het deze transferperiode niks worden, want laten we wel zijn hij heeft nog ff...

11 juli 2015 om 16:28

Ajax doet aan niet kopen om het niet kopen.

11 juli 2015 om 16:34

@vak403

Ik word die vergelijking met Sulejmani echt zat. Dus omdat je 5 (?) jaar geleden een keer een dure miskoop hebt mag je nooit meer investeren? Elke topclub heeft wel eens te maken met miskopen, maar dat betekent niet dat je nooit meer een risico kan nemen. Anders kom je als Ajax zijnde nooit verder, dat is de afgelopen jaren wel gebleken.

Het is toch vreemd dat het salarisplafond bij Ajax ongeveer even hoog is als bij Feyenoord, terwijl Ajax een veel hogere begroting heeft? Ajax kan hogere salarissen makkelijk betalen en dan kan je ook eens een keer talenten vasthouden of echte versterkingen halen, in plaats van een paar Denen van 18 of 32.

Ajax wordt gerund als een bedrijf, niet als een voetbalclub. Vorig jaar 100 miljoen op de bank en uiteindelijk alleen Zimling aan je publiek presenteren, Overmars had op basis daarvan al direct ontslagen moeten worden.

11 juli 2015 om 17:12

Dijks is ook een versterking en Riedewald, Bazoer, Sinkgraven zijn erbij gekomen. En Milik en Ek Ghazi hebben zic goed ontwikkeld.

11 juli 2015 om 17:24

@porry. Ajax heeft toch investeringen gedaan? In een jaar tijd al meer dan 15 miljoen uitgegeven! Dus loop niet te zeuren dat ze niks uitgeven. Overmars bepaalt niet alleen of er wel of niet wordt geïnvesteerd. Hij wordt tegengehouden door het bestuur en wat misschien ook maar goed is gezien het verleden.

11 juli 2015 om 17:35

Fisher kan je zien als een totaal nieuwe speler in mijn ogen. Ongelooflijk lang geblesseerd geweest. Afgelopen seizoen op het einde meegedraaid. Oogde toen zeer gretig, dus zal en moet dit jaar echt knallen! Maar je miste zijn drive en passie wel afgelopen seizoen vandaar dat ik hem noemde.

11 juli 2015 om 17:50

Ja en de helft van die 15 miljoen hebben ze uitgegeven aan een verkapte jeugdspeler van Heerenveen die net 20 wedstrijden in de Eredivisie had gespeeld. Dat geld had je beter kunnen besteden. Wanneer ik het heb over risico's nemen bedoel ik wel met gezond verstand risico's nemen.

Bij Gudelj heeft Ajax dan wel weer goed gehandeld, maar het is ook wel een no-brainer om zo een speler voor een magere 6 miljoen te halen.

Haal eens een keer 1 of 2 buitenlanders van 24-25 jaar voor 10 miljoen met een salaris van 2-2,5 mil. Dat is niet eens een groot financieel risico voor Ajax en dan raak je misschien ook een keer verder in Europa

Bovendien heb je gewoon spelers van grote kwaliteit nodig om de talenten verder te laten ontwikkelen. Ik denk dat een reden van de teloorgang van de Eredivisie is dat onze talenten geen houvast hebben. Ze moeten op hun 18e al meteen basis staan en ze kunnen niets van hun medespelers leren omdat die net zo oud zijn.

Neem als voorbeeld nou Zivkovic. Een erg groot talent, maar wat voor houvast heeft hij om zichzelf te ontwikkelen? Moet hij op de training nou uitleg gaan vragen aan Milik of Sightorsson over hoe hij moet spelen? Koop een echt goede spits voor wat meer geld, daar wordt Zivkovic ook veel beter van en dan kan hij het later overnemen, waarna je hem weer uiteindelijk voor veel geld kan verkopen.

Op de manier zoals het nu gaat zullen we nooit meer een Sneijder of Van Persie opleiden.

11 juli 2015 om 19:17

Met zulke kosten in Nederland redt je het niet. Dan moet je jaar in jaar uit CL spelen en die kans is met PSV en eventueel Feyenoord/az/vitesse niet vol te houden. Als jij AD zou zijn, zou Ajax binnen 2/3 jaar weer terug bij af zijn en jaar in jaar uit rode cijfers draaien. Ajax is prima bezig. Altijd voor CL gaan in de top van de Eredivsie meedoen en vaak genoeg kampioen worden.

11 juli 2015 om 19:41

@porry

Dat is het nou altijd met die zeikerds, doen ze een goede zet, handelen ze doortastend dan is het weer een no-brainer. Altijd wel iets te zeiken. Door het goede beleid kunnen we dat, daardoor kunnen we sneller handelen dan de concurrentie die eerst verkopen moeten afwachten.

Sinkgraven is een geweldig talent en brengt de creativiteit en dreiging vooruit die we nodig hebben. Het is een risico natuurlijk, maar dan doet Ajax dat, is het meteen weer niet goed en dan kom ik weer terug dat het nooit goed is.

Salaris 2-2,5 miljoen, onverantwoord.. krijg je de begroting niet dicht en en wie dacht je dat voor 10 miljoen een versterking is? Zeikerds zeuren wel, maar bieden vaak weinig haalbare alternatieven.

Zivkovic wordt begeleid door Bergkamp en Bosman, die kennen het wel hoor. Wie wou je kopen?

De sneijders komen wel, van de Beek en Nouri komen eraan, Cerny en Muric en Bazoer kan een grote worden.

11 juli 2015 om 19:58

En waarom zou je de begroting niet dicht krijgen als je 2 spelers een salaris biedt van 2 miljoen euro? Zoals ik al zei, het salarisplafond ligt bij Feyenoord even hoog als bij Ajax. Hoe kan dit?

Begroting Ajax: 65 miljoen
Begroting Feyenoord: 46 miljoen

Ik zeg toch ook niet dat ze het hele basiselftal een mega-salaris moeten geven? Dat geef je aan 1-2 exceptionele buitenlanders die jouw selectie echt veel sterker maken. Wie dit zou moeten zijn? Geen idee, het is mijn baan niet om zulke spelers te zoeken. Maar dit is simpel rekenwerk: met 10 miljoen transfergeld en 2 mil salaris kan je een betere speler halen dan met 3 miljoen transfergeld en 8 ton salaris. Dan laat ik het aan de scouts van Ajax over om in deze categorie een goede speler uit te zoeken.

Je kan mij niet wijsmaken dat er nergens een goede spits te vinden is in bijv. Frankrijk die voor een goed salaris CL wil spelen met Ajax.

Met Sinkgraven bedoel ik dat ze weer een talent halen dat net van de middelbare school af is en nog niets heeft bewezen. Daarom zeg ik ook: investeer in een goede speler van 24-25 jaar die er ook meteen staat en waar jouw talenten van kunnen leren.

11 juli 2015 om 14:36

Een speler van 25 voor 6-8 miljoen. Misschien een wisselspeler van degradatiekandidaat in een grote competitie dan? M.a.w. onrealistisch want spelers die wat toevoegen aan Ajax zijn gewoon duurder en willen waarschijnlijk niet komen.

11 juli 2015 om 14:54

Het ergste vind ik nog dat ze al 4 wedstrijden voor het einde van afgelopen seizoen zeiden dat ze al bezig waren met het komende seizoen. Dat de voorbereiding op voorronde CL al begonnen was. Keer op keer is Marc aan het falen, wanneer wordt hij eens vervangen...

11 juli 2015 om 15:19

Gudelj erbij en heitinga ipv Moisander en dijks ipv boilesen

Dat zijn 3 positie verbetering in vergelijking met vorig jaar?

PSV verliest 2 sterkhouders depay en Wijnaldum

Ajax is dus gewoon titel favoriet

11 juli 2015 om 16:05

Dat is en blijft PSV en Vitesse en Feyenoord ook , is nog geen bal getrapt. Kansen voor iedereen even veel.

11 juli 2015 om 17:45

Moisander is veel beter dan Heitinga.

11 juli 2015 om 17:46

En Boilesen is en blijft beter dan Dijks, ondanks afgelopen jaar. Alleen Gudelj is een directe versterking en Sinkgraven kan het worden.

11 juli 2015 om 17:09

Nou wie dan? Ik kan geen haalbare kaarten noemen voor dat bedrag, die ook echt beter zijn dan de jeugd.

Maar afwachten wie de volgende op de lijst is. Blijf toch zeggen dat ik ipv een jonge getalenteerde aanvaller liever een sluwe oude vos als spits wil zien. En t liefst als versterking nog wat oudere ervaring voor in de verdediging. Weet dat ze niet voor het oprapen liggen. Maar er mortrn toch mogelijkheden in zitten. We gaan het wel zien

11 juli 2015 om 13:43

Ze halen Sana straks terug. Want die heeft zich zo goed ontwikkeld. Zucht.

11 juli 2015 om 13:48

Ja veel fantasie hebben ze in Amsterdam niet meer.... Waar zijn die scouts gebleven die afkwamen met Finidi, Litmanen, Overmars, etc..

11 juli 2015 om 14:36

Misschien Beenhakker terughalen. Die kwam met Chivu, Trabelsi, Maxwell, Zlatan en Mido aanzetten.

Als dat maar goed gaat. Meestal is het plan b of c van ajax niet veel soeps. Erg jammer dat Sisto niet komt, was een welkome versterking geweest met zijn fysieke kracht.

Graag of niet. Begrijpelijk. Maar kom op eens scouting van ajax. Onze scouting is zo'n drama altijd
CL voor de deur en nog steeds geen spits of buitenspeler. Pure armoede onze tv scouts!

Ok.. Ben ik niet zo treurig om. Heb toevallig gedeeltes van die wedstrijd tegen Tjechie gezien. Scoorde inderdaad wel maar vond hem niet echt veel bijzonders.

Ben benieuwd wat ze nu in petto hebben... Of is dit het verhaal van de 10 kleine negertjes en komt er aan het einde weer niemand zoals de laatste seizoenen.

Niet echt een verassing voor Ajax volgers. Ik verwacht eerlijk gezegd geen enkele aankoop meer, zeker niet nadat ik De Boer hoorde zeggen dat ze niet gaan kopen om het kopen.

Ik snap niet waarom ze uberhaupt een buitenspeler willen met Kishna, Ghazi, Fischer, Cerny, Muric, Schone en evt. Andersen op de flanken.

Ervaren spits is een echte must

11 juli 2015 om 13:50

Is momenteel geen enkele speler bij die een wedstrijd kan openbreken en een bal kan vast houden. Dat heb je in vooronde CL echt wel nodig. In EL trouwens ook..

11 juli 2015 om 13:53

Voor een bal vasthouden heb je een sterke spits nodig, onze buitenspelers bezitten wel degelijk techniek genoeg om een wedstrijd open te breken.

11 juli 2015 om 14:40

Waar blijkt dat uit?

11 juli 2015 om 16:09

Nou ik heb ze de afgelopen jaren niet gezien hoor... Ik vind de buitenspelers totaal futloos spelen zonder dat er maar enige dreiging van uitgaat en bijna alle acties leveren balverlies op. Er zal vast weleens een actie goed gaan maar die kun je per wedstrijd op een hand tellen

12 juli 2015 om 02:42

El Ghazi kan zeker wel een mannetje uitspelen en voor dreiging zorgen. Kishna gaat 'm denk ik niet worden, maar hij moet het theoretisch ook wel kunnen. Bovendien hebben jullie als het goed is Ik denk dat de buitenspelers minder goed uit de verf komen door het gebrek aan een echte targetman, en aan de berekenende tactiek van Frank de Boer. Ajax heeft al jaren een probleem in de spits, en ook dit jaar lijken ze dit probleem weer niet op te lossen. Met 100 miljoen op de bank moet er toch wel een fatsoenlijke spits te vinden zijn die er direct staat?! Dit jochie is ook net uit de luiers, en zou dus ook weer geen constante factor gaan worden. Koop gewoon een 25+er die zich al heeft bewezen als goalgetter. Er zal er vast wel ergens een rondlopen.

11 juli 2015 om 13:55

Precies . Ze hoeven geen miljoenen te investeren in een buitenspeler.Heb liever dat ze dat geld investeren in de pareltjes die we al hebben(kishna ). Een extra spits is welkom maar zo niet gewoon Fischer als spits gebruiken vind hem daar sws beter renderen dan op linksbuiten .

12 juli 2015 om 08:16

Serieus? Fischer als spits. Dat is een noodoplossing maar toch geen echte spits. Van een club als Ajax mag je toch verwachten dat ze een normale fatsoenlijke spits kunnen opstellen. Kom op zeg. Je hebt 100 mln op de bank staan. Uiteraard moet je dat geld niet over de balk smijten... Maar je moet het wel verstandig gebruiken en dat is op de rekening laten staan zeer zeker niet

Zul je net zien dat ajax dan weer in de eredivisie gaat rondkijken en uit gaat komen bij Slagveer van Heerenveen. Zwaar beroerd dat netwerk van Overmars.

11 juli 2015 om 13:46

Lijkt me dan ook wel een prima keuze..

11 juli 2015 om 13:54

Dat meen je hoop ik niet? Slagveer kan op hard rennen na, echt vrijwel niks. Stond dit laatste halfjaar vaak op de goede plek, maar zelfs met die statistieken ergeren de supporters van Heerenveen zich nog groen en geel aan hem.

Pffff, ik zie over PSV het ene na het ander mooie bericht. Daadkrachtig handelen, goed verkopen, met een beetje bluf interesse uitspreken, uitgebreid scouten, etc.

Ajax is het ene na het andere laffe bericht. Ik begin me serieus zorgen te maken. Alweer zouden ze ook van deze speler afzien net zoals heel erg veel spelers hiervoor. Het is allemaal veeel te voorzichtig en het moet allemaal goed staan. Als een speler bijvoorbeeld wel veel talent heeft,maar een rare zaakwaarnemer dan doet men al liever geen zaken meer.

We zitten nu met de volgende aankopen: Gudelj(prima aankoop maar die kon me oma nog scouten), Heitinga(veel te oud, wel bekend en gratis weer een erg veilige optie dus) Dijks( Zelf transfervrij laten vertrekken en nu voor een transfersom terughalen, echt wanbeleid)

Ik ben echt enorm trots op mijn club hoe ze in de afgelopen 5 seizoenen 4 titels hebben gehaald en dat het met soms een beetje saai spel is gebeurd, ach boeie, maar PSV lijkt wakker en veel slimmer in de transferperiodes als ons! Ook Feyenoord mag je nooit zomaar uitvlakken.

Kom op Ajax je hebt f*cking 100 miljoen op de bank staan! Je hoeft niet als een gek geld te gaan verbrassen, maar dit is echt het andere uiterste.

11 juli 2015 om 14:54

Dat licht ook aan de td, Marcel Brands is een geweldige td die voor 105 miljoen verkocht heeft in 2(!) jaar. Dat doet Overmars niet, die koopt "talenten" als van der Hoorn voor 4 miljoen om daarna verlies te maken.

11 juli 2015 om 14:59

Marcel Brands is inderdaad goed, maar dat betekent niet dat Overmars slecht is hoor. Beetje jammer dat je nu ook net Vd Hoorn eruit pakt. Overmars verkoopt trouwens ook spelers zoald Blind voor ruim 18 miljoen. Het verschil tussen Brands en Overmars is dat Overmars gewoon een angsthaas is. Brands is daadkrachtig en durft risico in de juiste dosis te nemen.

11 juli 2015 om 15:13

Blind is dan ook een zeldzaamheid, voor de rest staat hij vooral bekend om het feit dat hij zijn spelers voor veel te weinig verkoopt.

11 juli 2015 om 16:14

Brands heeft ook betere spelers te verkopen. Spelers van het nivo Strootman, Lens, Depay, Mertens, etc.. lopen er bij Ajax echt niet rond. En die zijn aangekocht door... Hemzelf 😀

Overmars heeft niet alleen vd Hoorn maar ook Sana, Zimling, Sigthorson, Viergever, etc. gehaald.

Je kunt dus inderdaad zeggen dat Brands veel en veel beter functioneerd als Overmars.

11 juli 2015 om 16:46

Brands een goede TD? Kan me nog herinneren dat hij van de supporters weg moest vanwege het aankoopbeleid.

Bovendien had PSV helemaal geen knappe spelers meer kunnen kopen als de gemeente de grond niet voor een Euro aan hen had verkocht.

Ajax is kerngezond en we spelen hier geen Fifa. Dit is serieus. Geen enkele aankoop die haalbaar is voor Ajax is een garantie voor succes. Zo bleken Strootman, Mertens, van Bommel en daarvoor Berg, en die andere slungel van een spits ook niet te voldoen. Hebben ze rond de 7 a 8 miljoen voor betaald. Nou... Wat een succes! Je hebt de meeste redelijk door kunnen verkopen, maar ze zijn er geen kampioen mee geworden.

De aankopen van Ajax zijn zo slecht nog niet. Poulsen zag niemand iets in zitten. Prima speler voor Ajax, was erg belangrijk. Milik, prima aankoop. Niks mis mee!

Sana was het niet, al begon hij fantastisch. Gelukkig kostte hij ook maar 3 ton.zimling werd gehuurd, was drama. Kan gebeuren. Viergever en VD Hoorn redden het niet, maar waren bij Utrecht en AZ een van de uitblinkers. Maar nee... Nu moet Bottegin komen, want dat is opeens een topper....

Kortom, alleen spelers in de categorie Robben, Messi, Ronaldo, etc. Zijn een garantie voor succes.

We hebben gezien dat ex Barcelona spelers en zelfs ex Spaans internationals (luque) te kort kwamen.

Ik begin die zogenaamde supporters een beetje zat te worden. De wereld is veranderd. Spelers kiezen voor geld en niet meer voor de club. Alleen slimme spelers, maar die zijn er niet zoveel met al die zogenaamde zaakwaarnemers.

11 juli 2015 om 18:04

Meneer Krabs
Gast wat een onzin.
Voor te weinig verkoopt Ajax spelers??
Alsof Brands een Siem de Jong kan verkopen voor 10 miljoen euro wetend dat hij nog een 1jarig contract heeft. Eriksen idem. Blind de prutser volgens sommigen hier heeft 18 miljoen opgeleverd..
Marc is een meester als het gaat om verkopen, maar vooral zien wat je wilt zien.

Depay en Gini zijn gewoon goede spelers en daarvoor moet betaalt worden. Ajax (marc) heeft tot dusver alleen 1 goeie speler kunnen verkopen en dat is Blind. Meteen ook alles uit de onderste kan gehaald.

Wedden dat Klaassen verkast voor meer dan 20 miljoen @ misschien wel volgend seizoen?? Wacht maar af en ff zien hoe je dan gaat slijmen.

11 juli 2015 om 18:09

@Jows, je praat nu alleen maar onzin. Ten eerste van Bommel is transfervrij overgekomen en Berg was gehuurd. Ten tweede heb je omtrend Mertens en Strootman liggen slapen?? Werden gehaald voor rond de 13 miljoen uiteindelijk samen voor 30 miljoen verkocht. Ze waren beide totaal geen flop. Enige wat miste was de titel ( lach volkomen aan de verdediging, PSV scoorde in dat jaar meer dan 100 keer). Verder zijn de meeste spelers die voor zoveel geld verkocht zijn aangetrokken in de periode dat Brands in functie was. Ik moet je wel gelijk geven dat we om met name zijn aankopen in de verdediging flink wat kritiek van veel PSV fans is gekomen.
Ik vind dat we Brands een perfecte "handelaar" mogen noemen. En het feit dat er in 2 jaar meer dan 100 miljoen aan uitgaande transfers is binnen gekomen zegt mij genoeg. Ook het feit dat velen Wijnaldum maar op een 12 miljoen inschatten terwijl hij nu voor 20 miljoen verkocht is. Toont aan dat Brands er zeer zeker wat van kan.

11 juli 2015 om 18:14

@Lee112 dat met dat 1 jarige contract was ik alweer vergeten, daarvoor mijn excuses. Maar ik mag toch best wel zeggen dat hij wat meer lef mag tonen, ze hebben veel geld en zijn de gezondste club van Europa. Dan mag je toch wel geld uitgeven aan spelers die je ploeg sterker maken, zoals Brands dat bij PSV doet ( met name in de aanval en het middenveld, achterin mag er nog best wat bij komen). Over het feit dat Klaassen wellicht voor 20 miljoen straks weggaat, we zullen het zien daar ga ik nu nog niet over oordelen en al helemaal niet slijmen wat ik heb helemaal niks met Ajax.

11 juli 2015 om 18:53

Dus Ajax toont geen lef??
PSV heeft 3 sterkhouders verloren en heeft tot dusver ( mogelijke aankopen al meegenomen) Guardado 2.5, Propper 5, Lestienne huur, Perreiro 4 wat kan oplopen tot 7 miljoen en Isimat, 2.5 miljoen aangetrokken. Dat is samen 14-17 miljoen euro uitgegeven.
Ter vergelijking Ajax gaf dat al uit aan Sinkgraven, Gudelj en Dijks.
Ajax durft wel degelijk te besteden alleen is het maar de vraagt wie er nog bijkomt.

Toen Ajax mensen aantrok deed PSV logischerwijs niets. Zij hadden nog geen spelers verloren. Nu wel en moeten zij dus investeren. Datzelfde doet Ajax toch ook? Het is gewoon een kwestie van geduld hebben, want het geld is er indd.
Alleen is het dom om puur te kopen omdat de concurrent dat doet. Wat voor een kinderachtig gedoe is dat? PSV heeft minder spelers dan Ajax, kortom er is meer plek beschikbaar voor aanwinsten. Ajax moet eerst spelers verkopen. Nou PSV moest dat ook doen @ Gini en Depay. Zo werkt het nou eenmaal.

EN ja we moeten nog maar 's zien hoeveel Klaassen opbrengt, maar het zal mij niets verbazen aangezien hij onder de categorie goeie speler valt. Dan vang je nou eenmaal veel geld.

Kijk al wat United overheeft voor de andere goeie speler Cil. Gelukkig zit Ajax in zo een verdomd goeie positie om dat soort bedragen te weigeren. Had je dan gezegd dat Marc wel goed kan verkopen? Man goeie spelers verkopen zichzelf.

11 juli 2015 om 19:35

Met minder geld heeft PSV dan wel veel meer kwaliteit binnengehaalt. Je noemt nu trouwens Sinkgraven op terwijl die in de winter is gehaald dus haal die er maar eens vanaf.

11 juli 2015 om 19:37

Nogmaals door velen werd Wijnaldum gezien als een speler die geen speciale kwaliteiten had. Het was een speler waar PSV met 12 miljoen blij moest zijn. Toch knap dan dat Marcel Brands er 20 miljoen uit heeft gehaaldm

11 juli 2015 om 19:43

@thug

Overmars zit een heel ander pakket, Overmars zit in een technisch hart die samen beslist over aankopen. Daarnaast wil ajax vooral de jeugd gebruiken en ja ze zijn misschien wat angstiger om aankopen te doen, komt door dat feit.

11 juli 2015 om 20:43

@meneer krabs, ik zeg ook niet dat Mertens en Strootman koekebakkers waren. Ook Van Bommel niet. Echter werd PSV geen kampioen, terwijl iedereen dacht dat PSV de sterkste selectie had. Financieel succes heeft het PSV opgeleverd, maar sportief succes niet, jaaaarenlang.

Dat is mijn punt. Het heeft gewoon geen zin om paniekaankopen te doen. Geld uitgeven kan iedereen, zelfs als jr het niet hebt.

11 juli 2015 om 22:44

Wie zijn velen? Gini is aanvoerder, kampioen en scoort aan de lopende band. Fysiek sterk en Oranje international met een WK achter de rug. Siem de Jong bracht 10 miljoen euro op, hoe kan Gini dan maar 12 miljoen euro waard zijn?
Hij is beter dan velen denken. Velen gaan dat merken nu hij er niet meer is.
Wel is 20 miljoen euro zeker een prima bedrag daar niet van, maar Gini liet zijn voeten spreken!

11 juli 2015 om 15:03

Noem het maar mooie berichten als je sterkhouders vertrekken, eerst maar eens afwachten of de nieuwelingen het gaan waar maken. Nu hebben we een keer een jaar dat onze sterkste spelers blijven en we staan massaal te janken? Ik mag aannemen dat er toch achter de schermen nog wel een plannetje ligt om een spits te halen.
Daarnaast er is nog nooit een club beter geworden die elk jaar zijn sterkste spelers verkoopt.
Hoe je het ook wendt of keert Psv heeft ingeleverd met het vertrek van Depay en Wijnaldum, dat moeten ze eerst maar eens opvangen.

11 juli 2015 om 15:18

Dat vind ik nogal een aanname over die spits die je maakt. Ik heb namelijk nog geen solide plan gezien. Daarnaast wordt PSV ook helemaal niet sterker, maar handelen en scouten ze wel beter als Ajax. Als Overmars en de Boer bijvoorbeeld zo nodig een buitenspeler nodig hadden waren Lestienne en Pereiro ook prima opties geweest lijkt mij. Maar Ajax staart zich blind op een speler waar PSV bijvoorbeeld ook eerst interesse in leek te hebben, vervolgens duurt het te lang en gaan ze pas weer verder zoeken, althans zo ziet het er wel uit.

Ik vind het persoonlijk namelijk niet prettig dat er geen duidelijkheid is. Over drie weken begint het alweer en er is nog geen concrete naam van een echte spits naar buiten gekomen. Dan mag je je toch wel enigzins zorgen gaan maken?

11 juli 2015 om 17:15

Uuh, psv heeft alleen nog maar de gehuurde van isimat en guardado vastgelegd. Ajax heeft zich al goed versterkt, veel eerder en veel daadkrachtiger. Ajax heeft 16 miljoen uitgegeven en moet binnen de begroting blijven.

Misschien is dit wel een truc om Sisto snel te laten beslissen alhoewel hij natuurlijk genoeg keus heeft en dus begrijpelijk dat hij nog afwacht. Is Berbatov geen goede optie? Transfervrij als ik het goed heb. Alleen zal die wel een flink salaris willen beuren.

11 juli 2015 om 13:51

Diezelfde truc heeft ook bij vd Vaart niet echt gewerkt... Die vent wil gewoon lie er ergens anders heen. Niet halen en een ander scouten

Met Fischer, Schone, El Ghazi en Kishna zit je al enorm ruim in de buitenspelers. Alle lijken het vertrouwen te krijgen om komend seizoen een basisplaats te bemachtigen, misschien op Kishna na. Ik vraag me af of zo'n jonge speler als Sisto wel van toegevoegde waarde is. Het lijkt me meer dan duidelijk dat Ajax wat ervaring nodig heeft.

11 juli 2015 om 14:47

Sinds waneer is Schone een buitenspeler?

11 juli 2015 om 17:54

Sinds hij tekort komt voor Ajax

De daadkracht van Ajax is echt lachwekkend.

Hoewel ik een buitenspeler overbodig vind, want we daar voldoende opties. We hebben echter wel dringend een goede spits nodig, eentje die echt het verschil kan maken voorin. Daar was vorig seizoen een groot gebrek aan. Daar kan gerust wat geld voor uit getrokken worden, want zo'n type gaat je in deze competitie kampioen maken.

Als we tot nu toe kijken wat Ajax aangekocht heeft is het ook niet om heel enthousiast te worden. Sinkgraven is te vroeg bij Ajax gekomen, een gevalletje Zivkovic. Daar is ook nog eens veel voor betaald. Heitinga is leuk, maar afwachten. Dijks is middelmaat en heeft veel weg van een paniek terugkoop. Gudlej zijn heel veel mensen enthousiast over, maar dat moet ik eerlijk gezegd ook nog maar zien al lijkt dat wel de enige echte goede aankoop te zijn.

Het belangrijkste punt om ons te versterken was echter voorin. Daar is nog niets voor gekomen, terwijl er wel verkocht en verhuurd is. Zonder een echte spits erbij gaan we weer een troosteloos slechte aanval zien of zou Milik ons allemaal gaan verbazen?

11 juli 2015 om 14:18

Dat denk ik wel. Als milik het hele seizoen fit is knalt hij dr makkelijk 20 in hoor. Milik is echt een sluwe spits goed schot. Het probleem alleen is gewoo. Dat hij moeite heeft met z'n balvastigheid. Zon spits wil Ajax dus bog en het probleem is dus dat Ajax op dit moment maar een spits heeft

Berghuis is nog beschikbaar Marc maar die zal wel weer te duur voor je zijn. Zucht...
Ajax heeft zichzelf een hopeloos beleid aangepraat.

11 juli 2015 om 14:45

Die subtopper zal wel weer gehaald worden voor 8 miljoen. Heb je niks aan. Als hij zo goed was dan had hij echt wel al meer laten zien. Hoeveel potjes was hij nou de dragende kracht? 3 a 4?

11 juli 2015 om 15:49

Niet te duur, gewoon niet goed genoeg.

Ajax mist toch wat slagkracht op de transfermarkt. Onderhand zou Ajax toch al aardig op weg moet zijn om twee of drie echte versterkingen binnen te halen. Op dit moment is allen Gudelj een echte versterking. Heitinga is nog even afwachten, al zal dat wel de beoogde vervanger van Moisander zijn. Maar Ajax zou toch nog wel een stuk of twee spelers kunnen gebruiken die het algehele niveau naar boven halen. Buiten Cillessen op doel, het duo Klaassen-Gudelj op het middenveld en de acties van El Ghazi op de flank vind ik de huidige selectie van Ajax bijzonder kleurloos.

11 juli 2015 om 15:52

Bazoer vergeten? Is het grootste talent op de Nederlandse velden

Frank, Marc! Haal dan Corona van Twente. Dat is een hele goeie buitenspeler.

Ik krijg steeds vaker het idee dat qua aankopen doen, Ajax eigenlijk geen idee heeft.
Psv daarentegen, wel.

11 juli 2015 om 14:40

Maximaal dokken voor bord op schoot ben ik ook wel een beetje klaar mee.

11 juli 2015 om 15:50

Verdient bij Twente meer dan hij bij Ajax ooit kan krijgen, ergo, komt niet.

11 juli 2015 om 16:17

Als dat zo zou zijn had Twente hem nu moeten verkopen gezien de huidige situatie... Lijkt me beetje opportunistische opmerking van je.

11 juli 2015 om 16:25

Verdient daar Nu al boven het salarisplafond van Ajax..

11 juli 2015 om 21:52

Vent hoe kom je daar in vredesnaam bij? Totale onzin. Bij Twente worden dat soort salarissen helemaal niet betaald

12 juli 2015 om 12:48

Sgoed man, jij weet het beter blijkbaar.. Prima.

als zo vaak al gebeurde, Ajax werd aan het lijntje gehouden door de zakwaarnemer en dan is het op een gegeven moment genoeg en gaat verder zoeken.

Nadat Ajax niet langer wilde wachten op Van der Vaart, die voor de spitspositie in aanmerking kwam, riep Overmars dat Ajax over zou schakelen naar plan B. Dat is inmiddels 6 (!) weken geleden... Met 1 spits de Champions League in zou Ajax zich compleet belachelijk maken. Elke plaatseljke 4de klasser gaat nog met 2 spitsen het seizoen in. De termen ''leermoment'' en ''incident'' gaan ze weer vaak gebruiken in Amsterdam.

11 juli 2015 om 14:15

Ze schakelden ook over naar plan b, ze wilden kadlec aan het werk zien maar die raakte al vroeg geblesseerd. Toen had ajax voorlopig geen plan c meer...

11 juli 2015 om 14:29

Als je een speler op ''het lijstje'' hebt staan die je nog aan het werk wil zien, zegt eigenlijk al genoeg. Die moet je al lang en breed meerdere keren bekeken hebben.

11 juli 2015 om 16:22

Nou en dat is schandalig voor een club als Ajax. Die horen niet alleen een C te hebben maar ook een D, E en F. Kom op zeg!! Die club draait 100 mln omzet, wordt daarnog gewerkt of niet.

11 juli 2015 om 16:20

Bloomveld je vergeet de term dat de spelers die het nivo aankonden niet haalbaar waren.. 😉

Het is toch volstrekt lachwekkend dat je een voorronde CL gaat spelen met 1 spits. Ja dan gaan ze het halve dozijn opnoemen "die er ook kunnen spelen". Dat kan toch niet voor een club die een topclub pretendeerd te zijn

11 juli 2015 om 17:17

Plan b: Heitinga VM, Klaassen voor de spits. Middenveld met: Bazoer, Gudelj, Sinkgraven. Top mogelijkheid. Kan ook intern he.

11 juli 2015 om 18:17

als je in de middenmoot wil eindigen zou dat een goede oplossing zijn.

11 juli 2015 om 19:13

Nee hoor, doe je mee om het kampioenschap.

Bazoer - Gudelj - Sinkgraven zo ongeveer het sterkste middenveld van de eredivisie. Aanval El Ghazi - Klaassen - Fischer, ook een van de sterkste voorhoedes. Klaassen als valse spits, hij, Fischer of El ghazi duikt de spits positie in. Ik denk dat weinig ploegen dit kunnen verdedigen, heel dynamisch en onvoorspelbaar.

Heitinga gewoon als back up gebruiken en in duels dat je wat meer ervaring en duelkracht nodig hebt. Middenveld voor duelkracht? Bazoer - Heitinga - Gudelj en dan Klaassen er nog voor. Ook weer een optie.

11 juli 2015 om 21:50

Nee hoor eindig je in de middenmoot

Ajax wacht op het eind van de transferperiode om te zien wat er nog tussen de left
overs zit.....wat een sukkels zijn het toch op de transfermarkt.

11 juli 2015 om 14:17

Klopt en dan zal Cillessen ook nog wel vertrekken want elk jaar verliest ajax zijn beste speler. En zal padt op de laatste dag gepresenteerd worden als grote verlosser. Zucht...
Ik roep het al heel lang, de boer en overmars moeten z.s.m weg bij ajax want ze maken de club ten schande. Alle lof voor de 4 landstitels maar de houdbaarheidsdatun is allang verstreken.

11 juli 2015 om 16:28

Die 4 landstitels zijn aan de Boer te danken en aan de slechte prestaties van de concurrentie.

Ik denk niet dat het aan hen ligt maar de opdrachten die ze krijgen. Dit is beleid dat gemaakt wordt door 1 persoon die altijd in Barcelona zit, nooit op de club is, druk is Laporta te ondersteunen, en dus totaal geen verantwoording neemt voor de beslissingen die hij genomen heeft en de personele chaos die is ontstaan.

Had dan van gaal zijn werk laten doen. Die had in ieder geval zijn verantwoording genomen.

Ik had in het begin ook erg veel vertrouwen in Cruijff maar hij heeft het totaal niet waar gemaakt. Sterker nog ik vind het gedrag van de verlosser ronduit schandalig!

11 juli 2015 om 14:44

Vind je? Afgelopen winter al veel geld betaald voor Sinkgraven. Deze zomer Milik, Gudelj en Dijks vastgelegd. Sowies Gudelj en Dijks t.o.v Zimling en Dijks grote verbetering. Alleen een tweede spits laat op zich wachten, want een buitenspeler lijkt me volledig onnodig met spelers als Sinkgraven(eventueel),Kishna, Schone, El Ghazi, Fischer en daarachter nog is grote talenten als Muric en Cerny. Ik vind dat Ajax buiten de spits positie de selectie vrij vroeg rond heeft. Wat met de CL voorronde ook wel een vereiste is.

11 juli 2015 om 14:58

Met zlle respect maar met Heitinga als cv ga je de champions league niet halen. Hij heeft 4(!) jaar al niks meer gepresteerd. Een goede cv zal ook goed zijn.

11 juli 2015 om 16:30

Helemaal mee eens maar ben bang dat in de eerste voorronde daar gewoon weer Viergever zal staan hoor

11 juli 2015 om 19:15

Heb je dan 6 prima verdedigers nodig? Veltman, van der Hoorn, Viergever en Riedewald zou het uit laten vechten en eventueel kun je daar Heitinga nog neerzetten maar ik zou hem als VM gebruiken.

11 juli 2015 om 21:49

Van die 5 is geen enkele (momenteel) CL waardig. Dat is toch diep triest voor een club als Ajax

Ik zie ajax op dit moment ook niet ver komen. CL wordt moeilijk verhaal denk ik. Heitinga en gudelj zijn wel goede aankopen. Maar dijks moet het maar eens zien te bewijzen. En ajax moet een lekkere spits halen plus nog een buitenspeler. Als ajax psv achteraan wil gaan moeten ze toch echt meer geld durven uitgeven.

Ongelooflijk dat Ajax nog steeds denkt dat ze eisen kunnen stellen van daadwerkelijk getalenteerde spelers.
Ajax zal net als andere ploegen behalve PSV laatste keus zijn in de pickorder. wanneer leren ze dat nou eens.
Op deze manier wordt je geen kampioen en dan zal je het moeten doen moet uitgerangeerde spelers die nog heel graag willen voetbaal maar nergens meer aan de slag kunnen omdat ze niet gewild zijn maar maar maar wel onder het om van Ajax is mijn cluppie??
Laat me niet lachen.
Er is straks op deze manier geen comp. meer en PSV zal gewoon handsdown kampioen worden alleen al omdat het daadkrachtig bezig is om jong maar talentvol bloed binnen te halen en anders huren ze wel wat moois van een semi-club uit welke comp. dan ook die al automatisch beter is dan 98 procent van de spelers uit de Ed.
PSV weet dat het geld uit moet geven om wat binnen te halen en voelt zie niet als club te goed als in (hier moet je willen voetballen)
We leven in 2015 en voetballers voetballen niet voor een mooie geschiedenis maar keiharde knaken.
Dus Ajax biedt 50 rooien meer dan die andere op jaarbasis en hij voetbalt voor jou.
Want ze willen namelijk wel. Ajax is en blijft wel een springplank naar beter en hoger.
Maar geld is en blijft het alle belangrijkste anno 2015.
Trek je beurs en doe niet ruig.
Ik wil Ajax ook in de EL of heel miss in de CL zien schitteren.
Ik wil ze niet alleen van de Eagles zien winnen dankzij een polletje.

11 juli 2015 om 15:56

Hahahahaha jesus wat een kolderiek stuk. Psv wordt 1x kampioen in 7 jaar tijd en ineens is psv oppermachtig en gaat dit niet meer veranderen? Ineens haalt psv altijd goede spelers en worden die met winst verkocht? Hahahahahah
dude psv is 1x kampioen geworden de laatste jaren en heeft bar weonig 2e plaatsen behaald. Dan kun je wel gaan beweren dat Brands en PSV geweldig werk doen, maar de statistieken wijzen uit van niet... psv baalde strootman metsens bommel en werden geen kampioen. Narsingh en maher die klote voetbalden, ook grote delen vam dit seizoen... die waren toch ook gehaald door brands? Of kwam Overmars even interimmen daaro?
En dan kijken we naar het financiele plaatje: Ajax is veeeeel gezonder en rijker...
dus even de balans: ajax heeft de prijzen en het geld. Wordt steevast 1e of 2e en psv...? Die worden een keer kampioen in 7 jaar em geld? Van de gemeente.
Ajax is niet slagvaardig genoeg als het om een spitspositie gaat, maar de geachiedenis wijst ook uit dat de spitspositie invullen bij Ajax lastig is. Helaas.

11 juli 2015 om 16:36

Hij heeft gewoon gelijk hoor. PSV heeft spelers als Wijnaldum, Strootman, Lens, Mertens, Pieters, etc gekocht en voor veel geld verkocht.

ajax heeft volgens mij geen enkele aankoop voor veel geld naar het buitenland kunnen verkopen.

Dan heeft PSV het dus beter gedaan.

Dat ze geen kampioen zijn geworden in het jaar met Advocaat blijft inderdaad een vreemd verhaal, daar heb je wel gelijk in maar dat is een heel andere discussie

11 juli 2015 om 17:10

Rvandoor.
Het let jou een beetje aan gezond verstand of niet.
Als Ajax en andere ploegen mee willen om de competitie aan te gaan met PSV zullen ze zichzelf anders moeten opstellen. Niet tegen over anderen maar tegenover zichzelf. Ze spelen zichzelf namelijk niet in de kaart op deze manier.
Ajax is inderdaad een zeer gezonde club (financieel) maar hebben zoals jou geen gezond verstand!
Zoals ik het nu zie. Wordt PSV gewoon weer eerste aankomend seizoen.
Ajax verrot het om die gezonde beurs open te trekken en zal zo dien nooit mee kunnen voor de eerste plaats.
Dus even de Balans. Ajax is gezond maar is te gierig om het uit te willen geven.
Ajax is de club met de prijzen??? Ja ED prijzen, leuk enzo maar daar kijken de buitenlandse jongens niet naar. Die willen Europees spelen omdat Ajax een tussen station is geworden anno 2015 en ze zichzelf zo kunnen laten zien!!!!!
En nog altijd is het beter om iets te halen en te falen dan niet te halen en te falen en dan zeggen. We zijn zo teleurgesteld. Logisch, je doet er niks aan en je wilt er niks aan doen.

Ajax schijnt al een akkoord te hebben met Frenkie de Jong en Willem II, na het jeugd-EK zal er een beslissing worden genomen:

Frenkie de Jong komt snel met duidelijkheid over zijn toekomst. Het toptalent van Willem II speelt momenteel op het EK voor spelers onder de 19 jaar en zal daarna een keuze maken, vertelt zijn zaakwaarnemer.

PSV is al maanden bezig met het aantrekken van De Jong, maar er gaat een steeds hardnekkiger gerucht rond dat Ajax op dit moment de beste papieren heeft voor de komst van de 17-jarige middenvelder. De Amsterdammers zouden zelfs al een akkoord hebben met de speler én Willem II. "nee, we zijn nog niet rond. Er is geen nieuws rondom Frenkie, dat komt pas na het EK. Dan gaan we zitten, heb ik met hem afgesproken", aldus agent Mohammed Sinouh van de Stellar Group.

11 juli 2015 om 16:37

Wauw nog een middenvelder. Dat hebben ze op dit moment inderdaad erg hard nodig.

11 juli 2015 om 18:01

Komt erin ieder geval een talent die later doorbreekt, dan hoeven we niet te wachten op de volgende aankoop (een speler als Zimling), maar kunnen we gewoon genieten van een jeugdspeler die er al staat.

11 juli 2015 om 18:21

en ook zo goed gescout nadat PSV al maanden met hem bezig was.
het lijkt e op dat ze meer bezig zijn met het dwars zitten van de concurrentie dan dat ze spelers halen die ze nodig hebben.

11 juli 2015 om 21:46

Dijks haalden ze ook pas nadat Feyenoord geinteresseerd was.

Begrijp totaal niet waar al die Ajacieden zo om lopen te zeiken! Men vergeet voor het gemak dat pak weg 10 jaar geleden Ajax structureel 20 miljoen verlies leed per jaar!!!! Was Ajax op die weg doorgegaan dan zou een feyenoord scenario niet ondenkbaar zijn. Ik zie mensen versterkingen eisen die gewoonweg voor het geld hier niet komen voetballen! Face it! Eb wat heeft psv in godsnaam aan vervangers gehaald? Een 21 en 23-jarige speler, nou poeh poeh en die gaan even wijnaldum en depay vervangen? Of denk je dat een pröper psv door de groepsfase van de CL gaat loodsen?? Te triest voor woorden en in schaam me kapot voor sommige Ajacieden. 5 seizoenen, 4x kampioen en 100 miljoen in de zwarte cijfers. Zet dat af tegen 10 seizoenen met 1x kampioen en 2 knvb bekers en 1 CL kwalificatie en structureel 20 miljoen verlies lijden.

11 juli 2015 om 14:43

Leuk verhaal.

Ik kijk alleen niet naar het verleden en ook niet naar concurrentie. Ik kijk naar hoe Ajax er voor staat en het materiaal is gewoon pover. Dus niet de beste selectie sinds jaren, maar gewoon een enorm matige selectie.
Er staan zat geld op de bank om iemand te halen waar het publiek van kan genieten. We zitten er straks wel weer 40 potjes he. Krijgen we dan weer 90% slaapverwekkende wedstrijden te zien?

11 juli 2015 om 14:52

Precies, echt een romanticus! Willen we meedoen met Psv, dan moeten we ons versterken!

11 juli 2015 om 15:10

En 1 speler van pakweg 15 of 10 miljoen die voor ruim 1 miljoen per jaar in Amsterdam komt voetballen? Noem maar eens realistische namen die haalbaar zijn en waarvan je bijna zeker weet dat ze hier zullen slagen. Of willen we weer een 2de Bojan, Cuenca of een Suljemani? Die spelers zijn helaas niet haalbaar en psv heeft tot op heden nog geen indrukwekkende transfer gedaan. Slechts 2 jonge spelers (he dat doet Ajax ook) en waarschijnlijk Proper. Dus kun je wel zeggen leuk verhaal maar de cijfers en prijzen liegen niet. En dan kun je wel het aanvallende totaal voetbal (tiki taki) van Ajax verwachten. Jarenlang kreeg Ajax wekelijks de complimenten van beste spel en jonge spelers maar prijzen en CL kealificatie ho maar! Heb verdomme geduld! 4x kampioen in 5 jaar en 6x CL op een rij waar maak jij je in godsnaam druk om!! In voetbal gaat het om prijzen pakken! Daar draait het uiteindelijk om. En psv kocht ieder jaar de beste spelers en 7 jaar leverde dat geeb kampioenschap op of is iedereen dat alweer vergeten?

11 juli 2015 om 14:55

Ik heb ook erg veel respect voor de kampioenschappen en de financiele cijfers van Ajax en hoe we daar zijn uitgeklommen.

Echter lijkt het nu wel of we veel te voorzichtig zijn. Volgens mij heeft overmars zoiets in zijn hoofd, 2 verkeerde aankoop van 8 miljoen waar ik geen 12 miljoen winst op maak en we zijn terug bij af. Dat is gewoon het andere uiterste. Het lijkt alleen me te draaien om winstmaken. Frank zegt zelfs letterlijk dat hij hoopt een goudmijntje te vinden... Wat zou hij daar mee bedoelen? Financieel is het heel goed op orde bij ons, maar wat bij betreft wordt het sportieve vlak nu een beetje over het hoofd gezien. Ajax wordt behandeld als een bedrijf ipv een voetbalclub en dat mag zeker tov de supporters zeker niet de bedoeling zijn.

11 juli 2015 om 15:16

Ajax moet helaas gerunt worden als een bedrijf. Daar kun je simpelweg niet omheen dat is altijd al zo geweest en zal ook altijd zo blijven met als de wisselvalligheid van het spel. Psv neemt nu veel risico om direct versterkingen te halen. Dat terwijl het ene jeugd product na de andere verkast. Wanneer psv komende seizoenen niet CL pakt of kampioen word zul je zien dat men het financieel weer niet op orde zal hebben. Dat scenario wilt Ajax niet lopen en maar goed ook, op de lange termijn maakt dat de club en de jeugd (het hart van ons aller Ajax) kapot! Ajax heeft vaak prijzenloze en roerige periodes gekent en is altijd boven komen drijven. Na 1 prijsloos seizoen moeten men nu niet weer verdomme in paniek raken!! Heb nou eens geduld en vertrouwen! De waan van de dag regeerd weer onder de Ajacieden terwijl dat nergens voor nodig is.

11 juli 2015 om 15:21

Ik heb normaal gesproken altijd vertrouwen in Ajax en het beleid. Iedere pessimist op dit forum probeer ik altijd te corrigeren.. Maar over 3 weken begint het er moet echt nog wat gebeuren er is een recordbedrag in kas en er gebeurd helemaal niks.

Dan mag je best kritische vragen stellen toch?

11 juli 2015 om 15:29

Welke versterkigen moeten er op een spits na nog komen? En waar vind je een spits die er 20 inlegt per seizoen en waar je zeker weet dat die gaat slagen? Dat weet je dus helemaal niet. Bijv. Andy Caroll. Koste 40 miljoen maar schoot bij topclubs geen deuk in een pakje boter. Er zijn nog 3 weken te gaan en Ajax is 1 weel in de voorbereiding. Vorm en fitheid zijn voor mij veel belangrijker! Zowel Milik als El Ghazi kan in de spits en zelfs Klaassen. Ajax heeft het altijd met eigen spelers moeten redden en dat hoort bij de filisofie van de club. Jeugd heeft voorrang op aankopen zo simpel is het. We zijn geen koopcub en dat moeten we ook niet worden. Dus nee ik vind de kritiek niet terecht.

11 juli 2015 om 16:03

@indoexpert: ik lees nu een paar berichten van je mee en jij begrijpt het in ieder geval. Eindelijk eens iemand die niet zo kortzichtig is en stopt met denken zodra er op korte termijn een tegenvaller is.
Het gaat om het grote plaatje. Ajax kwam van ver en is extreem succesvol en rijk geworden in een kort tijdsbestek. Jaren achtereen worden sterkhouders verkocht en toch zo puik presteren. Nu nog 3 weken en dan twee redelijke wedstrijden. Daarna begint het pas echt. Dus ajax heeft nog wel even.

11 juli 2015 om 19:23

Zonder CL gaan wij niet zoveel winst maken en bovendien Overmars heeft 16 miljoen geïnvesteerd afgelopen boekjaar. Geen misselijk bedrag maar verantwoord met het verkopen van Blind en de CL.

Sportief gaat het prima er staat een team dat prima kampioen kan worden en zich voor de CL kan plaatsen. Een spits kan er nog bij ja, ajax probeert dat al heel lang (van der Vaart was optie 1) maar de spelers die en haalbaar zijn en ook wat toevoegen zijn lastig te vinden. Voor de CL staat Milik er gewoon en ik zou Klaassen als plan B gebruiken. We hebben voldoende goede middenvelders dus dat kunnen we altijd nog doen.

11 juli 2015 om 19:18

Ik ook niet en het zijn niet alleen ajacieden, veel antis zijn erbij om alles wat ajax is belachelijk te maken. Het is niet alleen het rijtje wat jij opnoemt, ajax is ook nog eens flink aan het investeren in de opleiding om daar meer echte kwaliteit uit te halen, we moeten het dus vooral minder en minder van aankopen hebben als het goed is.

Riedewald vervangt wel gewoon Moisander vanuit de opleiding, Bazoer komt ook door en nu komen van de Beek, Cerny, Tete, Muric, Menig, Savastano er langzaam door. El Ghazi en Kishna vorig seizoen. Als je dat aantal talenten laat doorbreken, waarom heb je dan zoveel aankopen nodig?

De mensen die van aankopen houden, wordt fan van Psv, die zijn daar wat beter in, ieder zijn ding (ja hun opleiding gaat ook beter, echter denk ik dat de balans bij PSV altijd iets anders zal blijven liggen, is niks mis mee).

12 juli 2015 om 00:10

afcanats, hou op man. Ajax heeft de hoogste begroting van Nederland en een eigen vermogen waar een paard de hik van krijgt. Vier jaar geleden had Jonk de grootste bek over de jeugdopleiding en het duo Jonk/jongkind slaagt er maar niet in om een spits, buitenspeler en eenvoudige verdediger op te leiden. Het is ronduit belachelijk dat jij durft te beweren dat het sportief uitstekend gaat. na de uitgesproken ambitie van vier jaar geleden. Jonk zal ongetwijfeld een gezellige jongen op de golfbaan zijn maar hij heeft tot op de dag van vandaag nog weinig laten zien. Door Jonk en zijn zogenaamd geweldige werk bij de jeugd is Ajax nog steeds afhankelijk van aankopen.

12 juli 2015 om 10:12

El Ghazi en Kishna zitten bij de selectie en spelen basis, prima spelers. Muric, Cerny, Menig zijn prima talenten, aankoop hoeft van mij niet. Tete en Savastano ook uitstekende back ups en Riedewald is basismateriaal, toptalent. Dus wat een onzin over de opleiding!! Hebben we het nog niet over Bazoer en van de Beek gehad.

11 juli 2015 om 23:41

Ik ben het wel met je eens. Ik moet het ook nog zien met Psv. Die verliezen minstens 2 goede spelers, waarvan vooral Depay een groot verlies is. Vorig jaar hadden ze geluk met Guardado en de Jong die het goed oppikten, maar ze doen even vaak miskopen. Iedereen is weer vergeten dat Maher de grote redder zou zijn, maar die maakte niet al te veel progressie. Dat had de Ajax scouting wel goed gezien. Narsingh hoefde voor mij niet naar Ajax te komen, valt ook vaak tegen. Of die knul uit Uruguay wat is weet ik niet, maar hij heeft meerdere eigenaren en Ajax wil gewoon niet met dat soort constructies werken. Daarbij was er weinig andere belangstelling voor hem, zijn zaakwaarnemer wilde hem naar Portugal, maar kennelijk was er geen echte belangstelling uit die hoek. Met andere woorden, er zijn zo veel clubs die over de hele wereld scouten die hem niet in het vizier hebben, dus vraag ik me af of hij echt zo goed is.
Die Lestienne heb ik ook vraagtekens bij. Die heeft waarschijnlijk stil gestaan in zijn ontwikkeling.
Het is gewoon moeilijk om goede spelers aan te trekken.
Maar wie weet, een paar jaar geleden kwamen op het laatste moment Babel en Poulsen nog, dus wie weet. De transferperiode is nog lang, sommige spelers willen misschien nog afwachten of er een grotere club langskomt.

Snap ook niet wat die gehele scouting loopt te doen het hele jaar. Nu is Milik gewoon een prima spits, daarmee kan je wel voor de dag komen in de voorronde van de Champions League, maar voor een heel seizoen is het te karig. Je doet Sightorsson weg (en terecht) en je verhuurt Zivkovic, 2 spitsen. Je zou denken dat er dan op z'n minst 1 spits zou moeten worden aangetrokken van buitenaf, of vanuit de jeugd indien goed genoeg. Maar niets is minder waar. Heel raar beleid! Om niet te zeggen: absurd. Maar goed, ze hebben nog meer dan anderhalve maand.

11 juli 2015 om 16:39

Nee hoor. Voorronde CL is binnenkort al. Dan mag je toch verwachten dat ze een 2e spits hebben.

11 juli 2015 om 17:14

Milik heb je als eerste spits. Je hebt geen spits achter de hand als pinchhitter nee. Maar voor de rest, niks aan de hand toch?

11 juli 2015 om 17:19

Klaassen, Fischer, El Ghazi, El Azzouzi en Hendriks.

11 juli 2015 om 18:22

hij bedoelt geen goed alternatief

Word een beetje moe van het aankoopingsbeleid van ajax, ze willen zich laten gelden in de competitie en cl maar met miljoenen op de bank doen ze er niets mee, zo blijf je in de eeuwige spiraal dat je nooit verder komt in de cl en de toeschouwers maar betalen op tikkie takkie trug naar cilessen

11 juli 2015 om 16:04

Ze gaan de Arena kopen... dan moet je sparen.

11 juli 2015 om 19:25

Miljoen op de bank maar niet over op de begroting. En een van de taken is toch om geen verlies te draaien. Toeschouwers betalen, tja vrij logisch he, doen ze het niet moet de begroting verder omlaag.

11 juli 2015 om 22:43

afcanats, het eigen vermogen van Ajax is de afgelopen 4 jaar alleen maar gestegen. Dit is alleen mogelijk wanneer wanneer de club over een lopend boekjaar winst maakt op de begroting. Ajax had over het boekjaar 2014/2015 ongeveer 100 miljoen € aan inkomsten en de begroting bedroeg ongeveer 65 miljoen €. In dat boekjaar werd er dus ruim 35 miljoen € winst geboekt. Jij suggereert dat er geen winst werd gemaakt op de begroting, dit is natuurlijk complete onzin. De begroting is een ijkpunt over een boekjaar en de optel som van inkomsten en uitgaven.

12 juli 2015 om 10:17

En wat moet je doen als je geen CL speelt (daar is op begroot)? Juist binnen die 65-70 miljoen blijven, nieuw seizoen, nieuwe situatie, dit jaar zonder CL gaan we die 100 miljoen niet halen. Daar kunnen we niet op gokken, dat is wanbeleid.

Ik snap niet dat Ajax er vanaf ziet. In plaats van af te wachten moet je die speler benaderen en laten merken hoeveel moeite ze voor hem willen doen!

11 juli 2015 om 23:25

pierke, die jongen kan ergens anders gewoon meer verdienen. Door het idiote financiële beleid en het door Cruyff ingevoerde salarisplafond komen dit soort spelers niet meer naar Amsterdam. Uitermate pijnlijk voor een Club als Ajax die vier jaar geleden nog de ambitie had om aansluiting te vinden bij de Europese Top.

Goedzo Ajax, het is graag of niet! Als het nou om een bewezen topspeler ging konden ze nog wel even wachten, maar Ajax speelt over een paar weken al voorronde Champions League en daarom is haast geboden. Daarnaast heeft Sisto nog vrij weinig laten zien en is het nog maar afwachten hoe hij gaat presteren bij Ajax.

Ik juig zijn komst overigens wel toe, omdat ik denk dat hij het geld dubbel en dwars waard gaat zijn, maar meneer heeft met het lange wachten wat mij betreft zijn kans verspild.

11 juli 2015 om 17:21

Juist! Prima beleid, in principe zijn we klaar, spitsje mag, hoeft niet.

Zes tot acht miljoen? Dat is wel erg veel geld voor een speler die alleen nog maar op het Deense niveau heeft gespeeld. Dit zijn bedragen voor onze binnenlandse transfers waar het gaat om goede aanvallers, maar ik kan me voorstellen dat Ajax hiervan afziet.

Denk wel dat Ajax-fans met argusogen kijken naar Eindhoven. In tegenstelling tot Overmars pakt Brands lekker door met zijn handel. Gudelj is natuurlijk een goede versterking en ten opzichte van Boilesen ga je er met Dijks ook op vooruit, maar de afgedankte Heitinga - altijd al een overschatte voetballer geweest - kun je je centrale blok nauwelijks versterkt noemen. Intussen schiet het maar niks op met die nieuwe spits die Ajax wil en zal er ook echt nog een sterke verdediger bij moeten om weer een seizoen lang voor de titel mee te kunnen doen.

12 juli 2015 om 10:20

Uuuh nee! Psv heeft een onbekende pereiro gehaald en met name kwaliteit ingeleverd met Rekik, Wijnaldum en Depay. Waarom zouden we met argusogen naar Eindhoven moeten kijken? Verdediger is niet nodig, dat is Savastano uit de opleiding geworden, lb was het probleem.

Schijnt toch moeilihk te zijn om gewoon een paar miljoen neer te tikken voor Cardozo..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren