Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax trots: ‘Geloof me: Schalke 04 zou in de Eredivisie bovenin meedoen’

Laatste update:

Nick Viergever is trots op de prestatie van Ajax tegen Schalke 04 in de Europa League. In de eerste kwartfinalewedstrijd was de ploeg van Peter Bosz donderdag met 2-0 te sterk. Viergever wil de lijn doortrekken naar het duel met sc Heerenveen van zondag. "We willen kampioen worden en dat kan alleen als we alles winnen."

Er moet 'een goed Ajax' staan tegen Heerenveen, weet Viergever. De midweekse krachtsinspanning heeft echter zijn tol geëist. Daley Sinkgraven is er niet bij tegen zijn ex-club. "Daley kreeg last van zijn knie, ik voelde mijn lies, Donny van de Beek moest er tien minuten voor tijd af met kramp. Dat geeft aan hoeveel we hebben moeten geven tegen Schalke. We waren de bovenliggende partij, maar we moeten niet vergeten dat Schalke veel kwaliteit heeft", benadrukt Viergever in gesprek met NUsport.

"Ze staan tiende in de Bundesliga, maar geloof me, in de Eredivisie zouden ze gewoon bovenin meedraaien", schat de verdediger in. Bij Ajax loopt ook genoeg kwaliteit rond, oordeelt de basisklant. Zijn ploeg heeft 'ongelooflijk veel talent' achter de hand. "Tegen Schalke moest Frenkie de Jong tien minuten voor tijd ineens invallen en hij draaide feilloos mee. Matthijs de Ligt stond er de tweede helft weer en Van de Beek verving Lasse Schöne fantastisch."

Verwacht je dat Ajax eenvoudig gaat winnen van sc Heerenveen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat durf ik wel hardop te betwijfelen. Schalke is natuurlijk een grote naam maar draait in de competitie toch niet zo best. Zou hij dat ook van een Frankfurt zeggen? Dat wel boven Schalke staat maar toch een mindere naam heeft. Ben benieuwd hoe jullie erover denken.

15 april 2017 om 13:24

Qua spelersmateriaal zou Schalke gewoon eerste worden in Nederland, denk dat hij daarop doelt. Als je die eerste 5 verliespartijen ( direct in het begin ) wegdenkt toen ze nog met systeem en formatie etc aan het klooien waren wegdenkt doen ze het best redelijk. Stonden stijf laatste vroeg in het seizoen en hebben zich toch weer veilig gespeeld.

15 april 2017 om 13:34

Het begin was inderdaad even zoeken, zacht uitgedrukt. Het is sowieso moeilijk vergelijken tussen competities. Ergens hoop ik vooral toch dat onze top 3 nog wel beter is dan de middenmoot van Duitsland. Dat heeft Ajax gelukkig donderdag wel laten zien.

15 april 2017 om 13:48

Oordelen op 1 wedstrijd is de makkelijk, Ajax speelde Feyenoord ook compleet zoek en die staan toch bovenaan in Nederland

15 april 2017 om 13:50

Als jij er dan meer vergelijkingsmateriaal bijhaalt i.p.v. enkel afgeven op mijn reactie. Het vergelijkingsmateriaal is schaars omdat Schalke nou eenmaal zelden een Nederlandse club treft. De 10e plek in de Bundesliga en de wedstrijd tegen Ajax is nou eenmaal waar we het vooral mee moeten doen.

15 april 2017 om 13:54

Ik kan je vertellen dat Schalke hier zeker mee zou doen om de titel, ze hebben echt een paar geweldige spelers in het team lopen. Helaas spelen de meeste clubs vrij verdedigend tegen Schalke en daar hebben ze moeite mee. Puur op materiaal zouden ze ongeslagen kampioen worden in de Eredivise, als je ziet dat ze een speler als konoplyanka op de bank hebben is bizar

15 april 2017 om 14:00

Compleet is Zoek. Is overdreven. Ajax speelde Zijn beste potje van de jaar tegen een zwak en gemankeerde Feyenoord. Als iemand elkaar compleet zoek speelde was Feyenoord Ajax in de kuip. Jullie had een kans over de hele wedstrijd en met geluk die gemaakt. Feyenoord had toch veel kansen gehad. Had eigenlijk nog 2-2 kunnen worden. Vergeet niet die net mis kopbal van kramer niet

15 april 2017 om 14:03

Ik zou die wedstrijd nog maar eens terugkijken als ik jou was, 6-0 was niet geflatteerd geweest. Waar Feyenorrd in de kuip niet eens 6 schoten tussen de palen heeft gehad

15 april 2017 om 14:10

Niet geheel mee eens. Feyenoord was heer en meester en had idd met 3 0 voor moeten staan bij rust. Na de tweede helft was feyenoord ook beter maar creerde het amper kansen. Ajax creerde 90 minuten lang kansen tegen feyenoord in de thuiswedstrijd. Bij feyenoord was de dominatie in de kuip vooral de 1e helft

15 april 2017 om 14:56

Als Schalke in de Eredivisie zou zitten dan hadden ze never nooit niet de spelers gehad die ze nu hebben omdat er in NL gewoon geen geld is. Ajax met een begroting van pakweg 50 miljoen? Wat zou Schalke dan hebben in NL? TV rechten zijn hier ook niet zo hoog. Dus om te zeggen als als is een onnodige bewering. Je kan alleen zeggen als Schalke de spelers zou kunnen betalen in NL dan zouden ze waarschijnlijk bovenaan staan ja.

15 april 2017 om 15:04

Jij bent echt in de war hoor, Feyenoord kreeg toen in de eerste helft een paar grote kansen die door blunders van Ajax werden weggeven, zelf gecreã«erde kansen met goeie combinaties hadden ze nauwelijks zoals Ajax die thuis wel aan de lopende band had tegen Feyenoord .
In de tweede helft waren ze het helemaal kwijt en worden ze net voor tijd gered door de onverzettelijkheid van Kuyt, daarna scheelde het een haar of Dolberg had de wedstrijd alsnog in het voordeel van Ajax beslist.

15 april 2017 om 15:16

Als je niet kan toegeven dat Feyenoord die wedstrijd veel beter was, heeft discussieren weinig zin.

15 april 2017 om 16:33

Uaaw volgens mij heb je de wedstrijd niet gezien. Of je wilt je zelf beetje voor de gek houden.

15 april 2017 om 16:37

Ik hoef niet terug te kijken. Ik ben heel zeker van mijn feiten. 6-0 was niet geflatteerd? Ten eerste. Feyenoord heeft gescoord. Ten ten tweede als elke erin moest gaan dan had Feyenoord meer dan 2 keer gescoord. Ten derde als ik met jou logica moet denken dat had Feyenoord gewonnen. In de kuip met zeer grote cijfer had Feyenoord niet gelijk gespeeld tegen Utrecht hereveen Zwolle en ook niet verloren van go ahead en Sparta. Maar zo wekt het niet.

15 april 2017 om 13:28

Ik denk het idd niet. Zeker ook omdat ze hier niet de salarissen zouden kunnen betalen die ze nu betalen.

15 april 2017 om 13:46

Achach, Ajax heeft ze weggespeeld en opeens kan Schalke er niets meer van het zal wel weer.
Schalke zou sowieso top 3 eindigen in Nederland, ze hebben een veel grotere begroting en ook gewoon veel betere spelers dan iedere Nederlandse club. Dat ze niet met het spel van Ajax om kunnen gaan betekent niet dat ze hier gelijk waardeloos zouden spelen, Schalke word veel te kort gedaan maar wat verwacht je ook als je door een subliem Ajax helemaal word weggespeeld.

15 april 2017 om 14:10

Dat zegt toch niemand? Het is wel zo dat er een schifting in Duitsland plaatsvind. Oude bekende clubs als Schalke/Bremen/HSV worden bijgehaald door sponsorclubs als Leipzig/Hoffenheim/Wolfsburg. In mijn beleving overschat je Schalke. Doet niets af aan de prestatie van Ajax trouwens.

15 april 2017 om 13:48

Ik denk dat Schalke qua spelersmateriaal makkelijk mee kan doen om de titel in Nederland. Daarnaast heeft het ook een hoger budget dan de meeste Nederlandse clubs.

15 april 2017 om 14:42

Ik denk het dus niet. Namen en salarissen zeggen niet alles. De mannen die donderdag bij Ajax Schalke overklaste, dat zijn de namen van morgen en Ajax heeft dus veel beter opgeleid dan wel ingekocht dan Schalke.

15 april 2017 om 15:00

s04 heeft wel degelijk goede selectie, vooral voor ED begrippen. in nl zou s04 gewoon meedpen om de titel.
of ajax betere spelers heeft zal volgende week moeten uitwiizen. wanneer dat t geval is, zou ajax makkelijk op de been moeten blijven in gelsenkirchen.
wel moet ik zeggen dat ajax veel spelers heeft die in potentie beter zijn dan s04. maar dat moet de toekomst ook nog uitwijzen of dat er uitkomt.

Laten we trots zijn als we in de halve finale staan, als je er alsnog uitvliegt en je word geen kampioen is het alsnog een rotjaar

15 april 2017 om 13:52

Ach doe normaal man. Als Bosz, als nieuwe trainer, zijn nieuwe spelopvatting op een nieuwe groep (met een X aantal nieuwe basisspelers) weet over te brengen zoals hij nu voor elkaar heeft, is een eventuele 2de plek in de Eredivisie en een halve finale plaats in de EL gewoon een (zeer) goed resultaat. Jammer dat Ajax geen kampioen zou worden in dat geval, maar ben dan nog steeds trots op het resultaat.

15 april 2017 om 14:20

Ik vind alleen het vertoonde spel sinds met name de winterstop al een verademing ten opzichte van de periode onder De Boer. Ajax begint weer smoel te krijgen, ook internationaal.

15 april 2017 om 15:51

@dutchmen

Helemaal mee eens. Ik kijk weer elke week met plezier naar Ajax. Onder Frank de Boer deed ik dat niet. Het is geweldig om te zien hoe weinig teams tegenover dit systeem kunnen zetten. Wat Enrique bij Barcelona er heeft uitgeslepen met constante druk naar voren heeft Bosz er in geslepen bij Ajax. Geweldig! Team weten er geen raad mee. Wat mij betreft moet dit een voorbeeld zijn voor Oranje. Dit zou ons antwoord moeten zijn in de wereld. Druk, 90 minuten lang naar voren en laat teams zich maar eronder uit voetballen. Dat is echt niet makkelijk. Mensen kunnen hierboven wel beweren dat Schalke niet goed is maar dat is lachwekkend omdat Feyenoord ook helemaal werd weggespeeld zoals Schalke.

Ik denk dat Ajax 7 keer niet wint/verliest als ze 10 wedstrijden speelt tegen Schalke. Donderdag hebben ze goed gespeeld; Schalke minder goed. Maar meer conclusies moeten we er vooralsnog niet aan verbinden.

Schalke thuis komende week zal andere koek worden , daar ben ik van overtuigd.! Schalke is dit seizoen net een achtbaan , topwedstrijdrn afgewisseld met bizar slechte wedstrijden ( zoals afgelopen donderdag)

Wat zou Cruyff trots geweest op die jonge honden van afgelopen donderdag. Hij was het die de boel bij Ajax heeft opgeschud door het accent te leggen op de jeugdopleidingen dat nu de vruchten begint af te werpen.

Ik vind Viergever erg goed spelen, maar dergelijk uitspraken raken kant noch wal. Met het budget van Ajax zou Schalke absoluut niet bovenin meedoen in de Eredivisie. Ze zijn afgelopen donderdag gewoon verslagen op kwaliteit terwijl ze een veel ruimere begroting hebben. Ze halen dus niet alles uit het geld wat ze hebben en dat doet Ajax momenteel wel aardig goed.

Het is weleens fijn om te kunnen zeggen dat een Duitse Bundesliga club die normaal gesproken minimaal subtop zou zijn het tempo van Ajax niet aan kon. Ze werden op alle fronten overklast.

Als Ajax in de Bundesliga zou spelen met een gemiddeld Bundesliga budget zouden ze ook meedoen om de prijzen, puur vanwege de filosofie, de jeugdopleiding en de spelopvatting.

15 april 2017 om 17:49

@myvision

Dat komt natuurlijk ook omdat Ajax in de jeugd weinig competitie heeft omdat het de grootste club van Nederland is. Hierdoor willen de beste jeugdspelers bij Ajax voetballen maar blijft dit zo wanneer Bayern München en Dortmund bij Ajax in de competitie zouden zitten? Ik denk van niet en dat wanneer Ajax daar zou spelen de beste jeugdspelers naar die clubs zouden vertrekken en Ajax hierdoor zwakker zou worden waardoor er minder door zal breken in het eerste elftal. Dat kun je niet los van elkaar zien in een competitie. Als ieder jaar je beste spelers naar de concurrent verkassen is het lastig opbouwen. Dat zie je nu al bij het vertrek van grote talenten naar Engeland zoals fosu-mensah. Die zou als hij nu bij Ajax had gezeten wel vaste back zijn in het eerste elftal. Maar door concurrentie uit Engeland speelt hij nu daar. Als Ajax in Duitsland zou spelen zouden de beste jeugdspelers ook vertrekken maar Dortmund en Bayern simpel om het feit dat die clubs groter zijn dan Ajax.

Als Gazprom de hoofdsponsor is en op de shirtjes staat,dan heb je natuurlijk een veel groter begroting dan Ajax.ajax is nog altijd kwa naam groter dan Schalke04 kijk maar naar de prijzenkast.

15 april 2017 om 14:52

De begroting van Schalke is ruim het dubbele als die van Ajax maar dat zegt helemaal niet. In de gouden jaren van Ajax namen ze het ook op tegen tegenstanders dat meer te besteden hadden maar het gaat tenslotte toch om de voetbalvisie dat er achter zit.

15 april 2017 om 19:27

Vergis je niet hoor, Schalke is echt een grote club in Duitsland

Schalke verliest in dE Bundesliga meer dan dat ze winnen. Verder zijn de meeste spelers povere houthakkers. Ajax speelde goed, maar Schalke speelde ook erg zwak. Schalke zou hier niet bij de top 4 eindigen.

Ajax was donderdag veel beter dan de huidige nr 10 van Duitsland.als die gaan meespelen om de titel,dan is her Nederlandse voetbal wel erg ver weggezonken.

Wat een grapjas de helft van de Bundesliga clubs doen gewoon bovenin mee hier. Laat Real eens 20 keer spelen tegen Watford, dan verliezen ze vast ook wel eens.

De selectie barst van de kwaliteit en potentie. Bentaleb (ex tottenham), konoplyanka (speelde jaren goed bij dneper) , max meyer, (eeuwig talent) fahrman, howedes, nastasic (ex city), kolanisac (juve wil hem)... Dat zijn toch flinke namen. Vergeet dan niet Breel embolo en Huntelaar. Ik vraag me dan ook af hoe de wedstrijd zou zijn als Embolo zou spelen... Bizar hoe ze afgegleden zijn. Als laatst wil ik toch zeggen, wie had verwacht dat we schalke in de kwartfinale thuis zou verslaan met 2-0 na die wedstrijd van Rostov en Willem II, een puike prestatie voor de big Bosz en zijn spelers, hulde!

Als Schalke in de eredivisie zou spelen, zouden ze vaak achter Ajax zitten: ze zouden dan immers ook de magere tv-gelden van Nederland hebben en ik verwacht dat veel Duitse sponsers weglopen om een club te sponsoren die wel Bundesliga speelt.

Het is prima gedaan van Ajax, maar laten we aub gewoon reeã«l blijven en Schalke niet groter maken dan ze zijn. Schalke speelt buiten het eigen stadion meestal niet zo heel veel klaar, een uitzondering daargelaten. Ook dé reden dat ze op die tiende positie bivakkeren. Schalke-uit wordt dan wel weer een lastig potje denk ik, en Ajax is er ook nog zeker niet.

Ja het zal allemaal wel, geweldige overwinning en een grote stap richting halve finale, Maar:

Win eerst van Heerenveen, ok?

Zo'n wedstrijd is weinig waard als je het vervolgens in de competitie laat afweten. Ik zie de bui namelijk alweer hangen als ik al die verhalen voorbij zie komen.

Schalke is de laatste 13 jaar op 3 of 4 keer na, steevast in de top 4 van de Bundesliga geeindigd. Het punt is alleen dat er al zeker 10 jaar geen duidelijk technisch beleid ten aanzien van het eerste elftal wordt gevoerd zoals dat bijv. bij Ajax of de aartsrivaal Borussia Dortmund wel het geval is. Het voetbal is heel vaak nl. niet om aan te zien. Na de succesvolle periode van Huub Stevens, zijn er op Ralf Rangnick na, allemaal trainers gepasseerd die er qua voetbalspel weinig tot niets van gebakken hebben, ondanks de stand op de ranglijst die veel verbloemd heeft. Er werden en worden te vaak spelers gehaald die de (juiste) kwaliteit niet hebben, die het niveau van de ploeg niet omhoog halen en dat terwijl er de afgelopen 10 jaar heel veel spelers zijn aangekocht, zeker onder Magath. Aan de begroting ligt het niet want na Bayern en Dortmund heeft Schalke de 3e begroting in de Bundesliga. Aan de jeugdopleiding ligt het ook niet want die doet het gewoon goed. De meeste jeugdelftallen draaien mee in de top-3 van hun competities. Die jeugd heeft daarnaast ook een aantal grote namen voortgebracht. Wat te denken van Neuer, Ozil, Sane, Draxler.

Wanneer men (gewoon) eens een heldere visie voor het eerste elftal ontwikkelt, daaraan vasthoudt, daar dan de juiste trainer en spelers bij zoekt en die dan ook de tijd geven, zou het moeten kunnen denk ik. Het beste voorbeeld dat het wel kan is, ik krijg het bijna niet uit mijn mond, Dortmund. De club was dik 10 jaar geleden door grote schulden op sterven na dood. Men moest opnieuw beginnen en in 2008 werd toen Jurgen Klopp aangesteld. De resultaten zijn bekend. Of nu RB Leipzig met oud Schalke trainer Ralf Rangnick aan het roer.

Aan de Schalke aanhang zal het niet liggen want die is hondstrouw. Elke thuiswedstrijd in de Veltins Arena is uitverkocht en bij de uitwedstrijden zit het uitvak steevast helemaal vol en vaak nog veel meer in het stadion. Deze mooie club en zijn aanhangers verdienen veel beter dan hoe het ze nu vergaat.

Beste, met alleen goede spelers kom je er niet......dus of Schalke bovenin zou staan in Nl?
Ik zie dit seizoen totaal geen lijn in het spel bij Schalke, een trainer zal er toch echt een team van moeten maken.
Feyenoord heeft geen echte toppers, maar is wel een team. Juiste mix van kracht, vernuft en scorend vermogen.
Ajax heeft nu ook geen echte toppers, wel veel talent, er komt steeds meer balans in het team.

Duidelijkheid geven over de wijze hoe er gespeeld moet worden
De kracht benutten van elke speler op de juiste plaats
Teamgeest kweken, bereidheid om voor 100% inzet te tonen voor elkaar.

Alleen zo behaal je het maximale uit je spelersgroep.

En Ajax zou ook in de Bundesliga meedoen om de titel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren