Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-tiener dupe van rol van debuterende Ziyech tegen Vitesse

Laatste update:
/

De basisplaats voor Hakim Ziyech tegen Vitesse gaat ten koste van Kasper Dolberg, zo schrijven De Telegraaf en het Algemeen Dagblad. Volgens de dagbladen zal de achttienjarige aanvaller op de bank moeten plaatsnemen.

Ziyech zal volgens de dagbladen als rechtsbuiten starten in het duel met Vitesse. Bertrand Traoré, die tegen Go Ahead Eagles als rechtsbuiten speelde, zal nu weer als centrumspits starten. Dolberg verliest daarmee ten opzichte van vorige wedstrijd zijn basisplaats.

"We moeten heel voorzichtig zijn met Kasper", nam Peter Bosz al een voorschot op de reserverol van Dolberg. "Bij spelers van zijn leeftijd voelt elke training als een wedstrijd." Bosz kiest er verder om het elftal intact te laten. Dat betekent onder meer dat Davinson Sánchez en Nick Viergever opnieuw samen het centrum zullen vormen.

Een wijze beslissing van Peter Bosz

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Feyenoorder vind ik het natuurlijk bijzonder jammer om hem in het shirt van de rivaal te zien. Toch blij om hem nog op de nl velden te mogen bewonderen. Hoop dat hij zijn belofte gaat inlossen en via deze weg doorstoot naar de top!

10 september 2016 om 13:24

Ik vind het juist wel ironisch dat hij nu bij Ajax speelt en op rechtsbuiten moet spelen terwijl hij niet naar Feyenoord kwam, omdat hij zo graag op 10 moest spelen.

10 september 2016 om 16:41

Ironisch misschien, maar destijds stond Twente er ook anders voor, en Feyenoord ook.

Hij verwacht denk ik ook gewoon zichzelf een basisplek te knokken op het middenveld, en zal vast wel gaan morren als hij herhaaldelijk op de flanken wordt gebruikt en daar niet rendeert. Ik zie hem ook gewoon het liefst op het middenveld, met Klaassen en Gudelj die knokkers zijn, is een uitzonderlijk creatieve middenvelder alles wat we nodig hebben om een modern middenveld uit te voeren, twee dynamische middenvelders en een een spelmaker, en als Bazoer weer in vorm is, zie ik hem nog wel liever dan Gudelj.

Wat vinden de fans van het huidige centrum, Davinson Sánchez en Nick Viergever?

10 september 2016 om 07:38

Viergever is niks vergeleken met vorig seizoen, Sanchéz speelt niet fantastisch maar hij gaat zich nog wel doorontwikkelen, ik ben benieuwd hoe het zou zijn om Tete een keer tegen een kleinere club in het centrum te laten spelen want met Tete heb je gewoon een geweldige rechtsback voor de komende 3 jaar. Gewoon eens kijken hoe hij het doet in het centrum. Alleen past hij niet in het spel van Bosz en dat is wel erg jammer vind ik. De manier waarop ze nu omgaan met Tete vind ik niet respectvol tegen over hem. Maarja ik ben geen Peter Bosz....

10 september 2016 om 09:10

Viergever is niks vergeleken met vorig jaar? Toen was hij ook al drama. Kan jij een goede wedstrijd van hem in het Ajax shirt herinneren?

10 september 2016 om 10:22

Hij heeft het samen met van der Hoorn toch aardig gedaag de tweede helft van het seizoen.

10 september 2016 om 07:40

Ik vind viergever een drama verdediger, maar eerlijk is eerlijk. Dit seizoen doet hij het beter dan de overige verdedigers. Staat er terecht in en dat zegt meer over de rest.

10 september 2016 om 08:31

Terecht? Heb veel liever Tete.

10 september 2016 om 09:10

Terecht?! Viergever is om te janken. Geeft geen bal goed.

10 september 2016 om 09:14

Dat is ook niet lastig als je Westermann als concurrent hebt natuurlijk...

10 september 2016 om 09:32

Ik heb het over puur verdedigend. Hij verdedigt beter dan Veltman, Dijks en Sanchez dit seizoen. Tenminste ik zie hem niet zo stuntelen als de rest. Riedewald is nu middenvelder dus logisch dat Viergever erin staat. Ik heb ook liever Kenny op rechts , maar blijkbaar ziet Bosz het niet in hem
zitten.

10 september 2016 om 10:37

Tete is geblesseerd toch?

10 september 2016 om 08:51

Ik snap niet waarom Bosz Tete ernaast laat. Het is een hele goede back. Als hij niet genoeg kan aanvallen - in de ogen van Bosz - dan moet je misschien aan de rechterkant maar een beetje andere stijl hanteren. Het is toch geen probleem om links een opkomende back te hebben en rechts niet?
Verder zie ik liever een centrum met Sanchez en Veltman. Veltman die dan in balbezit doorschuift ensanchez die samen met Tete achterin de boel dichthoudt.

10 september 2016 om 11:07

@ strandbad
Ik vind Sanchez beter in de opbouw dan Veltman. Sanchez ziet en handelt sneller dan Veltman, heeft een snellere inspeelpass en durft ook middenvelders in te spelen die een man in de rug hebben. Verdedigend is hij nog wat onbehouwen, maar dat gaat er nog wel uit.

10 september 2016 om 09:01

De achterste linie is echt zorgwekkend voor Ajax. Tete is de enige echt goede verdediger en Sanchez heb ik nog te weinig van gezien. Veltman ook wel redelijk voor de eredivisie, maar Europees komt die altijd zwaar tekort. Snap sowieso niet waarom Ajax geen vertrouwen had in Van der Hoorn, dat was altijd de enige echte pure verdediger centraal achterin.

10 september 2016 om 09:32

Ben benieuwd naar Sanchez, hij zal er eerst nog wel erg moeten wennen dat je bij Ajax als centrale verdediger veel moet meevoetballen.

10 september 2016 om 10:58

Klopt en de taal maakt het ook lastig communiceren.

10 september 2016 om 09:06

Ik vind nog steeds dat Riedewald gewoon als verdediger moet worden ingezet, want hij speelt op het middenveld en in de verdediging sterk dus heb ik hem liever in verdediging samen tete centraal of met veltman en dan tete rechts

10 september 2016 om 09:40

Saved, Viergever om te huilen. Sanchez komt er!

10 september 2016 om 11:24

Matig centrum, viergever is traag en Sánchez heeft overtredingen nodig om zich staande te houden

Wel jammer voor hem. Hij was goed bezig. Maar die krijgt nog zat kansen natuurlijk.

Dit lag voor de hand onder het momvan hij is nog jong. Ik vind het te goedkoop, die dolberg bewijst zich wekelijks, had de voorkeur boven traore in de spits maar moet nu toch wijken. Zo jammer, in mijn optiek pas wisselen als hij een dipje kreeg

10 september 2016 om 10:35

Ik vind het niet per se slecht. De laatste jaren moesten jonge jongens steeds de kar trekken. Dat is voor hun ontwikkeling niet altijd goed, vanwege de druk die erbij komt kijken. Dolberg laat zien dat hij wat kan. Ik heb tot nu toe erg van zijn spel genoten. Wat dat betreft wil ik hem graag op het veld zien, maar laat dat maar even zo. Als hij vaak in de basis komt, dan komt vanzelf ook dat hoge verwachtingspatroon om de hoek kijken. Dan gaat het wat minder, en zal hij door een deel van de mensen gelijk weer afgeschreven worden.

10 september 2016 om 11:36

Bosz toont wederom geen ballen vind ik. Haal nou eens je middenveld overhoop nu je de beste middenvelder in NL hebt gehaald. Maar nee, ziyech op rechtsbuiten wie verzint het. Daar deed traore het juist lekker. Ik zou ziyech op het middenveld zetten met klaassen en gudelj. En dan voorin younes dolberg traore. Ach, misschien pakt dit wel goed uit wat Bosz nu doet, maar ik vind het een beetje halfbakken.

10 september 2016 om 12:33

Ik heb liever dat Dolberg er met 2-0 inkomt en dan de 3-0 maakt dan dat hij als 18 jarige teveel last op zijn schouders gelegd krijgt.

Bosz had inderdaad andere opties maar de gekozen oplossing is geen onlogische. Ziyech een vrije rol tussen middenveld en aanval. Prima toch?

10 september 2016 om 16:54

Ja als het waar is Ziyech voor Dolberg goeie keus.
Wat je weergeeft in je reactie,
Ziyech een vrije rol tussen middenveld en aanval. Had eigenlijk niet,
anders verwacht

Nou peter....prima dat je hem uit de basis haalt.....maar dat verhaal over iedere training is een wedstrijd op die leeftijd....beetje slap gelul, alsof het niet door ziyech komt dat hij er nu naast staat
Daar was frank de boer dan weer gewoon eerlijk over geweest

Jongens van onder de 20 moeten eraan ruiken en wennen. Als ze dan een basisplaats veroveren dan blijven ze iig nog 2a3 jaar. Dan krijgen we ook wat meer jong volwassenen in het elftal. Rechtsbuiten is een mooie plek voor hakim. Als bosz hem op het middenveld moet zetten dan moet hij kiezen om een van zijn bepalende spelers eruit te halen. Den dat hij die plaats eerst moet verdienen

10 september 2016 om 07:50

Ik ben het daar niet mee eens.. Ziyech op 10 Klaassen box to box en gudelj op 6 of riedewald, laat bazoer maar ff banken, die raakt nog geen pepernoot nu maar zal vast terugkomen, want iedereen schrijft hem nu af maar imo is het nog steeds het grootste talent van de Nederlandse velden die nu in een dip zit.

10 september 2016 om 08:06

Ben het helemaal met je eens over Bazoer. Die zit nu even in een dip. Moet met zijn hoofd weer ff terug op het veld komen en even vergeten dat hij een transfer had kunnen maken. Nou heb ik wel een kanttekening over Ziyech: hij heeft het in zijn laatste periode bij Twente goed gedaan vanaf rechts. Als verkapte rechtsbuiten zie ik hem ook wel hele mooie dingen doen. Vooral in de counter levensgevaarlijk. Die jongen weet altijd precies hoe hij moet lopen en wanneer hij moet vertrekken. Denk met een Klaassen op 10 en Ziyech op rechts, dat we hem vaak gelanceerd zien worden.

10 september 2016 om 08:19

Ik denk ook dat je het middenveld met Gudelj en Klaassen kan spelen met daarvoor Ziyech. Alleen wat ik de laatste wedstrijden zag met Riedewald op 6 en daarvoor Gudelj en Klaassen is toch beter want dan komt Gudelj ook voor de goal en sluit hij aan en dan zie je toch meer het niveau van hem in zijn goede AZ tijd en Ziyech dan hangend rechtsbuiten liet hij bij Twente ook altijd zijn gevaarlijkste spel zien. Wel jammer dat Riedewald naar het middenveld gaat en daar zo goed speelt want kwa verdediging heb je niet echt een goede Back-up daarvoor. Viergever is aardig maar meer ook niet daar had echt wel eerder nog een vervanger voor gehaald moeten worden. Ik hoop dat in de winterstop Schone en Serero verkocht worden en als Sinkgraven niet veel speelt mag die verhuurd worden en moet er een goede linker centrale verdediger aangekocht worden of er moet in de jeugd iets van goed niveau rondlopen om die te brengen maar om het hele seizoen met Viergever in de basis te spelen is ook armoede voor een club als Ajax.

10 september 2016 om 13:52

is het niet beter om ziyech wel op 10 te zetten en klaassen in de spits? voorin heeft ajax al creativiteit lopen met younes en el ghazi en dat missen ze op het middenveld. Klaassen is een geweldige afmaker en die kan dus best in de spits imo.

Heel normaal. Dolberg is erg jong en afgelopen week geblesseerd afgehaakt bij jong/Denemarken. Rustig brengen en het liefst in een draaiend team.

10 september 2016 om 07:58

Precies. Dat had ik ook gehoord. Daarbij is het goed deze jongen voorzichtig te brengen, deze blessure wijst er al op dat je voorzichtig met hem moet zijn.

10 september 2016 om 08:47

Volgens mij heeft hij al aangetoond dat hij ook in een minder draaiend team het verschil kan maken.

Als hij het lichamelijk niet aan kan kun je hier ook tijdens de training rekening mee houden.

10 september 2016 om 10:55

Hij heeft aangetoond dat het een zeer interessante jonge speler is met veel potentie. Laat hem dat nou gewoon even lekker zijn, zonder hem meteen heel veel speeltijd te geven. Hij kan nu mooi groeien, met trainingen en invalbeurten.

10 september 2016 om 08:46

Ik denk dat Ziyech, klaasen en Traore gaan switchen in veld lekker veel positie wisselingen.

Dat is toch wel treurig: een middenvelder rechtsbuiten en een buitenspeler in de spits. Dan is je transferbeleid toch echt niet goed geweest hoor

10 september 2016 om 08:58

Transferbeleid of "opstelbeleid"? De trainer kan ze ook gewoon op hun natuurlijke positie neerzetten.

10 september 2016 om 09:03

Deze trainer is Pep 2. Rare man! Tete en Bazoer op de bank, Riedewald op het middenveld en nu weer Ziyech rechtsbuiten en Traoré in de spits! Vroeger kreeg je daar gewoon pillen voor bij de apotheek.

10 september 2016 om 09:18

Riedeveld is juist het enige wat wel klopt

10 september 2016 om 09:49

Deze middenvelder heeft bij FC Twente zijn meeste doelpunten en assists als een soort hangende rechtsbuiten gemaakt. En Riedewald heeft wel vaker als verdedigende middenvelder gespeeld en dat deed hij gewoon goed.

Maar misschien hebben ze wel pillen voor je om de hele competitie wakker te blijven.

10 september 2016 om 13:21

Laat ze maar lekker aanmodderen daar in Amsterdam. Het beleid daar is zo veranderlijk als het weer. Eerst moet de jeugd de kans krijgen en hebben ze genoeg middenvelders. Vervolgens kopen ze een middenvelder wat ten koste gaat voor een jeugdige spits.
De verdediging is al niet zo goed bezig dit seizoen. Vervolgens wordt de beste verdediger op het middenveld gezet.
Ik verwacht niet dat Bosz dit seizoen zal afmaken bij Ajax. Zeker niet als de resultaten blijven tegenvallen.

10 september 2016 om 17:44

Kun je blijven zeuren over het beleid van Ajax, maar volgens mij is de belangrijkste beleid, resultaten. En aangezien Ajax een speler als Ziyech gewoon nodig had om voor de titel te strijden en mee te doen in Europa, dan moet de jeugd maar even opzij gezet worden. Of ben je de wedstrijd tegen Rostov alweer vergeten?

Wel of geen beleid voor de jeugd....... uiteindelijk draait het om sportieve resultaten voor een Nederlandse topclub in de voetballerij.

11 september 2016 om 12:03

Met goed beleid komen de goede resultaten vanzelf. Europees is Ajax al jaren bagger. Ook de komst van Ziyech al denk ik weinig uitmaken wat dat betreft. Zeker niet als Bosz zo naïef bezig blijft.

viergever .. sanchez.. wao...

Heel erg jammer Dolberg maakt onze doelpunten. Ziyech toch op rechts

Waanzin!

Dolberg heeft de toekomst, heeft laten zien dat men wat kan verwachten en die wordt gepasseerd door een huurling van Chelsea?

Wat een beleid!

Ik zou gaan voor Younes, Dolberg en Traore voorin.

Middenveld met Riedewald en Klaassen voor de verdediging, Ziyech op tien.

Maar ja.....

10 september 2016 om 11:57

Dolberg was geblesseerd uitgevallen bij Jong Denemarken, kan daar mee te maken hebben. Die gaat zijn minuten gewoon maken dit seizoen.

Onanana,Tete,Veltman,Sanchez,Dijks,Bazoer,Ziyech,Klassen,El Ghazi,Traore,Younes. En dan lekker voetballen😉.

Je haalt de beste middenvelder van Nederland,en wat doe je.Je ze hem als rechtsbuiten neer.Kom toon wat ballen en zet hem gelijk als aanvallende middenvelder neer joh

10 september 2016 om 13:56

vind dat ajax hem op 10 moet zetten omdat ze daar creativiteit missen, echter is ziyech de beste speler van nederland en dat ook op rechtsbuiten. Hij kan daar echt wel goed spelen, al verandert er bij ajax meer als hij op 10 staat .

Ik heb echt nog nooit een spits van zijn leeftijd zo koelbloedig gezien. Om heel eerlijk te zijn heeft hij meer laten zien dan Traore.

Hij ziet er naar uit dat Tete, Bazoer en El Ghazi er een schepje bovenop moeten doen om terug in de basis te komen. Dat lijkt me een heel gezonde ontwikkelingen voor de jongens. Ze hebben simpelweg uitdagende prikkels nodig om het beste uit zichzelf te halen. Als ze zich terug weten te knokken dan hebben ze al een belangrijke stap in hun ontwikkeling gemaakt. Er zat de laatste tijd teveel gemakzucht in hun spel en daar wil Bosz en Ajax mee afrekenen.

Je ziet aan Riedewald dat hij verdedigende middenvelder zijn positie van nature is en dat vult hij dan ook heel aardig in. Bovendien zal hij die positie alleen maar beter in gaan vullen als hij daar wat langer staat.

Ik ben ook het meest gecharmeerd van een middenveld met Riedewald, Klaassen en Ziyech.

Op Sánchez na zijn het geen typische Ajax verdedigers. Wat dat betreft is het logisch dat Ajax veel verdedigers heeft ingekocht voor met name de jeugdopleiding. Ik verwacht dat Zeefuik en de Ligt dit seizoen al in aanmerking komen om hun debuut te maken.

10 september 2016 om 11:22

@eredivisionist

Ben het helemaal eens met jouw reactie. El Ghazi, Bazoer en Tete zijn goed genoeg, maar brachten niet genoeg.

Ik snap ook wel dat Bosz begint met Ziyech als rechtsbuiten. Hij heeft door de interland periode nog maar een paar dagen mee kunnen trainen. Dan lijkt het me logisch dat je hem niet meteen op een sleutel-positie neerzet.

Heeft Ajax eindelijk de ideale typische Ajax nummer 10 in huis gaan ze hem rechtsbuiten neerzetten. Wat een idioten!!

Bosz luistert dus niet naar Ziyech, blijft met hetzelfde middenveld spelen, haalt Traore van de rechtsbuitenpositie waar hij veel beter tot zijn recht kwam en laat de enige spits die elke wedstrijd een voldoende haalt banken.

Voorspel hetzelfde spelbeeld als de afgelopen weken (jaren).

Bos laat weer eens zien geen ballen te hebben. Ten eerste Ziyech rendeert als beste achter de spitsen. Maar dan moet hij iemand slachtofferen op het middenveld. En dat durft hij niet. Guldelje moet gewoon banken en spelen met Riedewald en Klaasen in de rug van Ziyech. Klaassen geef je nummer aan Ziyech want je bent geen 10. Lekker makkelijk 18 jarige te slachtofferen. Ik wist dat hij dit zou doen zegt me weer veel Bos

Onana
Tete Veltman Sanchez Dijks
Ziyech Riedewald Klaassen
Traore Dolberg Younes.


10 september 2016 om 12:01

Ik hoop inderdaad dat dit de vaste 11 worden dit seizoen met als enige wisseling Krul voor Onana later als Krul top fit is. En dan hoop ik dat Cerny als stand-in voor Traore ook veel minuten mag maken op rechts.

Deze man kan maar niet snappen dat Traore geen doelpuntenmachine is....! Traore moet gewoon aan de buitenkant staan.
Gewoon Dolberg de kans geven, dat is tenminste een echte spits.
Gudelj heeft genoeg kansen verprutst, gooi die er dan uit.
Klaassen en Bazoer achter Ziyech, en Klaassen kan zich zo nu en dan voorin melden als de kans zich voordoet.

Je haalt een echte nummer 10 binnen en wat doe je..... je zet hem op de rechtsbuitenpositie.
Allemaal heel logisch weer...... snap dat koppige gedoe van coaches echt nooit...

Waarom heeft Ajax geen ervaren verdediger en geen ervaren afmaker gehaald? En waarom geen backs gehaald die wel goed passen bij de speelstijl van Bosz?
Ik weet zeker dat Ajax dit seizoen problemen gaat krijgen met de verdediging en ook met de spitsen die te weinig rendement zullen halen. En dan is het nog maar de vraag of het op het middenveld nu wel gaat lopen.

10 september 2016 om 17:46

Westerman is toch een ervaren verdediger? Het ontbreekt hem alleen aan kwaliteiten, maar ervaren is hij wel.

Dolberg hoort gewoon in de spits en traore rechtsbuiten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren