Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax staat duo uit selectie niet af voor EK met Oranje onder-19

Laatste update:

Riechedly Bazoer en Jairo Riedewald zullen in de zomer niet meedoen aan het EK voor spelers onder de negentien jaar. De Ajacieden maakten een grote kans om geselecteerd te worden, maar in overleg met de KNVB is besloten dat het talentvolle tweetal niet zal worden opgeroepen, zo maakte Frank de Boer vrijdag bekend op zijn wekelijkse persconferentie.

/

Het EK onder-19 wordt van 6 tot en met 19 juli gespeeld in Griekenland, maar Ajax bereidt zich dan voor op de eerste wedstrijd in de voorrondes van de Champions League. Ajax zal op 27 of 28 juli voor het eerst in actie komen tegen een nu nog onbekende tegenstander.

Naast Bazoer en Riedewald houdt Ajax middenvelder Donny van de Beek en verdediger Mauro Savastano in Amsterdam: zij sluiten bij de start van het nieuwe seizoen aan bij de selectie. "We hebben een groep van twintig spelers nodig om meteen vanaf het begin goed te kunnen trainen", zei De Boer volgens NU.nl. "En daarbij hebben we voor Savastano en Van de Beek gekozen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe zit het met Nouri dan? Die is beter dan van beek.

15 mei 2015 om 15:40

Is maar waar je ze op beoordeeld. Qua techniek ben ik het met je eens, maar qua fysiek weer niet. En dat laatste kan met het oog op de voorronde championsleague wel eens de doorslaggevende factor zijn.

15 mei 2015 om 15:40

Nouri is een buitengewoon goede speler, het enige waaraan hem het ontbreekt is het fysieke gedeelte. Van de Beek is nou ook niet echt een 'beest', maar hij is geen kleine jongen. Daarom is vd Beek denk ik wél erbij gehaald en Nouri niet.

15 mei 2015 om 15:43

Fysiek zal nouri nog wel moeten groeien voordat hij mee kan komen. Van de Beek is daar veel verder in.

15 mei 2015 om 15:54

Van den Beek en Savastano zullen dus ook niet naar het EK gaan, dus houdt Ajax in feite 4 spelers thuis. Nouri is als compromis wel vrij gegeven.

15 mei 2015 om 16:18

Ik kan niet zeggen dat ik elke wedstrijd van beiden spelers heb bekeken maar in vdbeek zie ik een toekomstige wereldspeler, nouri not so much.

15 mei 2015 om 17:00

vigoschuts,

Nouri heeft een aantal prestigieuze prijzen gewonnen waaronder beste speler Youth Cup, Canon City Lion Cup en Marveld.

Cerny noemde hem de beste speler in zijn leeftijdscategorie. Van deze 3 staat het vast dat ze Ajax 1 halen.

15 mei 2015 om 17:40

Tja goed, ik zie in de voetbalwereld een bepaalde mate van vriendjespolitiek. Ik probeer mijn mening te laten baseren op het voetbal dat vertoond wordt, niet de hype van de massa die naast het voetbal door zoveel andere factoren beïnvloed wordt. Maar goed als je spelers als Schöne en El Ghazi als sterren neer kunt zetten kan dat zeker met Nouri ook inderdaad.

15 mei 2015 om 20:03

Nouri not so much?

Ieder z'n mening, maar zelfs de supporters op varkenoord konden de handen op elkaar krijgen voor appie. In mijn ogen echt een wereldtopper in spé, type iniesta.

15 mei 2015 om 16:56

In topvorm is Nouri beter, hogere bovengrens, vd Beek is daarentegen veel constanter, lagere ondergrens..

15 mei 2015 om 18:37

Hij laat Nouri waarschijnlijk een beetje extra ervaring op doen op het jeugd EK.

15 mei 2015 om 19:04

Ik vraag me vooral af hoe het met Zivkovic zit. Die speelt normaal toch ook voor O19? Als Sigthorsson vertrekt kan je hem wel eens hard nodig hebben als tweede spits.

15 mei 2015 om 19:57

Ik had begrepen dat als Sigi weggaat, er een vervanger aangetrokken wordt

15 mei 2015 om 22:29

Moet dat wel op tijd gebeuren. Maar ze zullen daar neem ik aan wel weten waar ze mee bezig zijn.

Dit vind ik vreemd.
Daar heeft onder 19 jaar beslist last van.
Dit zijn 2 hele goede spelers.
Dat dit zomaar wordt geregeld.
Daar doe je een land mee tekort.
Daar ben ik het helemaal niet mee eens.

15 mei 2015 om 15:44

D
D
D
D
D
D

Maar t is idd vreemd. Wss maken deze jongens geen minuten in de voorronde championsleague

15 mei 2015 om 15:53

Bazoer heeft al bewezen dat die zijn mannetje staat op het middenveld.
Riedewald kan als linksbacks,verdedigende middenvelder en linker centrale verdediger uit de voeten en is daardoor zeer bruikbaar.
Als Ajax de Champions League misloopt betekend dat weer minder punten voor Europees voetbal.

15 mei 2015 om 15:59

Klopt maar denk toch dat ie niet zal spelen. Zeker omdat Gudelj nu aangetrokken is en er wss ook een aantal spelers bij zullen komen.

15 mei 2015 om 16:43

Ik ga er van uit dat het beoogde middenveld bestaat uit Bazoer, Klaassen en Gudelj. Met Sinkgraven als eerste wisselspeler. Frank heeft Bazoer niet voor niks al zoveel minuten laten maken, hij gaat hem echt niet weer op de bank zetten. Riedewald darentegen zie ik (vooral omdat ik nog een aankoop verwacht voor de linksback) niet in de basis spelen.

Heerlijk middenveld nu ik er zo over nadenk. 4 volwaardige spelers waarvan er één teleur gesteld moet worden, en dan nog een stuk of 3-4 talentvolle vervangers in de vorm van Andersen, Van de Beek, Nouri, en wellicht Riedewald voor de Cvm.

15 mei 2015 om 16:51

Bazoer, Gudelj en Klaassen mist teveel creativiteit, ik vrees dat Bazoer het slachtoffer gaat worden van Fdb's koopdrift. Helaas, moet ik zeggen.. Overigens verwacht ik Riedewald als LCV en misschien laat hij wel zien al beter te zijn als Viergever..

15 mei 2015 om 17:57

Ik heb dat het middenveld uit gudelj, klaassen en sinkraven zal bestaan. Bazoer moet je ook veel laten spelen. Ik hoop dat Riedewald LCV komt te spelen en een aankoop voor de LB(Maxwell zou fantastisch zijn, maar die speelt nog basis bij PSG)

15 mei 2015 om 17:57

heb=hoop

15 mei 2015 om 18:06

Ik hoop het ook, maar zie eigenlijk liever Bazoer dan Gudelj (heb ik echt een Theo Janssen gevoel bij). Maxwell heeft net verlengd bij Psg, die komt niet, helaas. Had idd de meest ideale oplossing geweest. Je vind nooit iemand van zijn kaliber die voor Ajax komt spelen, behalve iemand die een sterke band heeft met de club (en dat heeft hij natuurlijk wel). Nu moet je in een categorie (of zelfs 2) lager gaan zoeken, maar dat hoeft ook geen onoverkomelijk probleem te zijn imo. Ik hoop wel op een erváren linksback, maar Ajax kennende (en de hardnekkige geruchten die ik op de Toekomst hoor) is het er weer 1 uit de leeftijdscategorie 18-22..

15 mei 2015 om 18:07

Helaas? Wat had jij dan graag gezien?

Koopdrift van Frank valt toch wel mee? Enige domme aankoop vind ik Sinkgraven omdat je met Andersen en Nouri al dit soort types hebt rondlopen...

Ik ben blij dat er eindelijk een keer iemand gekocht word waarvan ik denk, he dit is een directe versterking(gudelj). Het spel is toch niet om aan te zien de laatste 2 jaar, het middenveld word iedere wedstrijd overlopen en jij wilt het nog steeds met jeugd invullen?

Nu krijgt Savastano de kans en laten we de transfervrije Poulsen aan Psv, ik snap dat niet.. Savastano kan imo de plek van diezelfde Poulsen beter over 2 jaar overnemen, nu is Poulsen toch beter dan hetgeen we hebben en dat moet de standaard zijn, niet een speler opstellen die 2 jaar lang minder is, vervolgens uiteindelijk 1 jaar lang beter is en dan vervolgens verkocht word omdat ie dan (pas) laat zien het niveau aan te kunnen..
Zou jij weer een seizoen gaan spelen met Viergever/riedewald die daar niet hoort te spelen of Boilesen als ie fit is of Savastano die nog te licht is?

15 mei 2015 om 18:18

Excuses, had bericht #63 nog niet gelezen(kon ook niet natuurlijk, ten tijde dat ik mijn reactie postte)

Ik denk dat Gudelj je zeker zal gaan bekoren! Bazoer kan prima afwisselen met de overige middenvelders, kan ook geen 60 wedstrijden aan en zal zijn dip nog krijgen en dat kan Ajax niet hebben. Gudelj is zeker qua werklust geen Theo. Bij Theo had ik dan ook geen goed gevoel toen ie kwam, bij Gudelj wel. Theo was oud en zou bijna gaan afbouwen, Gudelj is 23 en moet alles nog bewijzen, zal hierna nog een stap willen maken dus zal zich zeker willen ontwikkelen/bewijzen wat een erg groot verschil tov Theo Janssen.

Ajax moet Poulsen halen voordat ie naar PSV gaat, de enige goedkope ervaren optie die Ajax kent en weet hoe ze spelen. Hij dendert er elke keer overheen, een back waar je als tegenstander rekening mee moet houden en die hebben we nu niet Komt er weer iemand van 18-22 ga ik janken!

Ik denk dat de koopdrift van Frank wel meevalt, Sinkgraven is volgens mij meer een paniekaankoop geweest die imo nooit gehaald had hoeven te worden, is wel een ok speler maar die hebben we al lopen voor die positie, een type Gudelj niet. Als het aan mij ligt haalt Ajax nog een Lcv/lvv en minimaal 1 aanvaller, het liefst allemaal ervaren maar goed, behoorlijk lastige klus gok ik

Wat zou jij doen?

15 mei 2015 om 15:46

Maar als je ze wel afstaat, is dat voor ajax een gemis. En doorkomen tot het hoofdtournooi van de CL is financieel als ervaringstechnisch van grote invloed op club en speler. Logisch besluit dus.
Het is ook alleen verplicht voor het grote oranje om speler af te staan volgens mij.

15 mei 2015 om 15:57

Valt wel mee toch, is maar een jeugd toernooi. Denk niet dat het land hier wakker van ligt

15 mei 2015 om 16:05

Dat mag jij vinden, ík snap het wel. Voor Ajax gaan de belangen van Ajax vóór die vd Knvb.
Dat is hun probleem.
Dat klopt, daarom houd FdB ze erbij (en te zijn trouwens 4 goede spelers, niet 2).
De Knvb mag alleen spelers opeisen voor het 'grote' oranje, dus die onder Hiddink.
Het land doe je óók tekort als Ajax geen CL haalt.
Dat is jouw probleem.

15 mei 2015 om 16:12

Vind jij het ook terecht dat van Beek (en Savastano, maar die zit niet bij onder 19 toch?) achtergehouden wordt? De kans dat hij gaat spelen is toch minimaal?
Dan hou je die jongen van zo'n toernooi weg terwijl hij dan niet meer is dan opvulling zodat de Boer met 20 man kan trainen.

Voor Bazoer en Riedewald geef ik ze groot gelijk. Die behoren gewoon tot de kern en daarom is het van groot belang dat ze bij die CL wedstrijden zijn. Die jongens zullen zelf vast liever ook 2x een beladen CL wedstrijd spelen dan een jeugdtoernooi.

15 mei 2015 om 16:27

Donny kan zich in de voorbereiding ook zomaar dusdanig profileren dat hij een plek bij de selectie afdwingt (zoals El Ghazi afgelopen zomer deed), dan geniet de voorbereiding sowieso dik de voorkeur. Ik vind hem voetbaltechnisch niet veel minder dan Gudelj, misschien wel beter, dus ik snap het vanuit Ajax heel goed. Ik weet niet wat ik liever zie, vd Beek en Savastano hebben vorig jaar een loodzwaar seizoen gekend (vd Beek zat tegen de 60(!) wedstrijden aan), hebben toen ook een EK gespeeld, hebben dit seizoen met de YL ook weer een pittig seizoen gehad, die jongens zijn écht toe aan vakantie. Don loopt echt op z'n tandvlees de laatste weken. Savastano heeft al een blessure gehad enkele weken geleden, die zomaar herleid zou kunnen worden aan overbelasting (ben geen arts, maar ontstoken kniepees, kan zomaar van overbelasting komen) en speelt op een, bij Ajax, zwaar onderbezette positie, dus dat snap ik ook wel van Fdb, ook is Mauro idd geen basisspeler bij u19 (meestal speelt Verdonk daar), maar anderzijds is zo'n EK ook interessant om mee te maken. Ik ben in dubio eerlijk gezegd. Maar mijn prioriteit neigt naar Ajax, als Ajacied zijnde.. Daarnaast is het wel zo dat Winter gewoon keus heeft uit honderden linksbacks en middenvelders uit nl die hij op kan roepen, itt Fdb.

Edit: grammatica

15 mei 2015 om 16:29

@ Sammerens

VD Beek en Savastano worden nog even achter de hand gehoudne. Tenslotte is Klaassen net geopereerd aan zijn buikwand en het is niet helemaal duidelijk hoe lang het herstel daarvan zal duren. Er zijn scenario's bekend dat het wel 5 maanden duurt voordat men volledig herstelt. Verder word er ook serieus rekening meet gehouden dat Serero vroeg vertrekt vanuit Amsterdam.

Dus dan houd je Sinkgraven, Andersen, Bazoer en Gudelj over. Oftewel men zit niet heel erg breed in het middenveld.

Verder wil Ajax natuurlijk zo compleet mogelijk aan de vroege voorbereiding beginnen. Er staat een heel lang seizoen voor de deur met een korte vakantie. Dus ze zullen komend seizoen alle spelers nodig hebben die ze daadwerkelijk hebben. Dus is het wel fijn als je de gehele voorbereiding met alle spelers daadwerkelijk kunt trainen.

15 mei 2015 om 16:23

Wat is er zo vreemd? In overleg is dit geregeld. Zoals aangegeven in de tekst speelt Ajax in de voorronde van de Champions League.

Het is bijna vanzelfsprekkend te noemen dat de Knvb accoord gaat met Ajax.

Het is toch van de zotte dat twee (basis) spelers achter gehouden worden terwijl ze dus een Ek voor hun land mee mogen maken en spelen.

Ik snap Ajax ook wel, maar met Oranje naar een Ek, dat kan je spelers toch niet ontnemen.
Een oefenpartij laten schiet...., daar kan ik inkomen, maar dit is gewoonweh sneu dat de Knvb hiermee instemt.

15 mei 2015 om 15:48

Het heeft niets te maken met een oefenpartij. Ajax speelt om de groepsfase van de CL. Bazoer en Riedewald zijn dan ofwel basisspelers, of eerste vervangers dus die heb je dan echt nodig. Stel dat Nederland de finale haalt, dan hebben die jongens geen vakantie tussen het toernooi en de voorbereiding en begint het seizoen gewoon gelijk voor ze. Daarnaast kunnen ze geblesseerd raken tijdens het toernooi. Als het echt om oefenpotjes ging dan had ik ze liever ook mee laten doen bij oranje, maar dit gaat om meer dan 10 miljoen dat je kan mislopen omdat twee goede spelers in je selectie ontbreken. Dus niet meer dan logisch dat Ajax dit liever niet heeft.

15 mei 2015 om 15:58

Hij bedoelt een oefenwedstrijd ipv een ek

15 mei 2015 om 16:04

Had ik inderdaad verkeerd gelezen, maar dan houd ik wel nog steeds mijn standpunt dat ik het logisch vind dat ze een jeugdtoernooitje laten schieten voor voorronde CL.

15 mei 2015 om 15:51

Schei toch uit. Voorronde Champions League of een jeugdtournooitje?

Deze gasten spelen basis bij Ajax. Als de KNVB er niet mee instemt snijden ze zichzelf in de vingers. En ga nou niet lopen mekkeren over een clubvoorkeur van de KNVB, als Feyenoord dit aan zou kaarten dan zouden ze ook ja zeggen.

15 mei 2015 om 16:09

Feyenoord moest ruim binnen drie weken na de 3e/4e wedstrijd tegen Brazilië al aantreden tegen Besiktas, daar heb ik ze nooit ook maar een tel over horen zeuren in Rotterdam.

15 mei 2015 om 16:14

Nogmaals, dat betreft het 'grote' oranje, die mag de Knvb opeisen, spelers voor jong oranje en daaronder mogen alleen opgeroepen worden, niet opgeéist.. Dat mag dan ook geweigerd worden door clubs. Klein, maar wezenlijk verschil..

15 mei 2015 om 16:20

Je ziet hopelijk toch wel het verschil tussen een WK en een EK -19? Lijkt me vrij duidelijk dat de belangen van deze toernooien zo ver uit elkaar liggen dat deze situaties niet vergelijkbaar zijn. Doet verder niks af aan het feit dat Feyenoord daar inderdaad nooit over gezeurd heeft, terwijl het wel van invloed kan zijn geweest.

15 mei 2015 om 16:22

Dat het mag ga ik niet betwisten. Maar ja, je mag ook een vieze wind in een volle coupé laten, maar erg sympathiek is het niet.

15 mei 2015 om 16:27

@ baardgrasmus

dat is de omgekeerde wereld. Elke club droomt ervan hofleverancier te zijn, omdat dat de marktwaarde van spelers flink opschroeft. Dan heb ik het nog niet eens over sportieve ontwikkeling van de spelers. Ik heb Feyenoord toen wel horen klagen, maar dat was over de planning van de Uefa, wat ook begrijpelijk is. Ik vind dat de Uefa daar veel meer rekening mee had kunnen houden.

15 mei 2015 om 16:33

Dit heeft niks met sympathie te maken, jij vergelijkt het grote oranje en de spelers van Feyenoord met de Ajacieden van oranje u19, daar gelden gewoon andere regels voor betreffende het oproepen en afstaan. Ajax hoeft niet sympathiek te zijn, die moeten gewoon optimaal presteren, dat gaat in de ogen van FdB beter mét deze spelers, dan heeft de Knvb pech! Anders had de Knvb zélf andere regels op moeten stellen betreffende het afstaan van spelers.

15 mei 2015 om 17:02

Ja misschien hebben jullie gelijk en krijgen deze spelers ook echt de rol in de voorrondes die nu gesuggereerd wordt, dat kan ik minder inschatten. Ik vind het niet gek dat je als club spelers binnenhoudt met het oog op clubverplichtingen of overbelasting (feyenoord doet het nu met Kongolo in Toulon ivm overbelasting na WK vorige zomer). Maar dat het nu al bij een Ek19 gebeurt, en dan ook meteen 4 spelers, dat vind ik wel erg veel, zeker omdat ik niet verwacht dat er meer dan 2 bij de wedstrijdselectie zullen zitten tijdens de voorrondes. Maar goed, als De Boer dit anders inschaalt, dan zal dat wel zo zijn. Voor oranje is het jammer.

15 mei 2015 om 17:08

Ach, v Bruggen is geblesseerd, anders had Winter er alsnog zo'n 8 kunnen meenemen zonder deze 4. V Bladeren, Groothuizen, Mirani, Owusu, Lartey, Nouri en Zivkovic hebben allen ook al in de voorselecties en zelfs selecties gezeten..

15 mei 2015 om 15:51

Er staat dat ze ook van Beek en Savastano hier houden. Van Beek zit er normaal toch ook bij?

Zo'n van Beek gaat dan dus niet mee zodat Ajax volgens de Boer goed kan trainen. Op zich kan je er dan best je vraagtekens bij zetten.

De kans dat hij speelminuten krijgt is zo'n beetje 0,0 lijkt me.

15 mei 2015 om 16:39

Mij niet, vd Beek zet al 3 jaar reuze stappen in z'n ontwikkeling, zet hij er nog 2 deze zomer (wat zomaar zou kunnen), zit hij op het niveau van Bazoer en dus tegen de basis van het 1e aan.

15 mei 2015 om 17:04

Nou ja, ik heb weinig zicht op zijn ontwikkeling maar het lijkt me toch erg sterk dat een speler die 18 is en nog geen 3 volledige wedstrijden in jong Ajax gespeeld heeft ineens serieuze kans op speelminuten maakt in de CL kwalificatie.

Hoe zie je een speler in zijn zomervakantie ineens 2 reuze stappen zetten?

Maakt op zich verder niet uit natuurlijk. Maar op zich vind ik van de Beek opmerkelijker dan die andere 2.

15 mei 2015 om 17:22

Hij speelde nog (veel) niet in Jong, puur om kampioen met de A1 te worden en zodoende YL voor de A1 van volgend seizoen veilig te stellen. Voetballend kan hij het wel aan, daarom vind ik het jammer dat dat kampioenschap niet eerder is veiliggesteld, dan had hij wat meer in Jong kunnen spelen.. Hij speelde eergisteren trouwens nog zo'n 70 minuten tegen de suriprofs (dus tegen Seedorf en Davids) en bleef hij aardig op de been, naar ik heb begrepen. Nu zijn zij geen profs meer, maar het blijven wel Seedorf en Davids..

De stappen die hij moet zetten kan hij gewoon in de voorbereiding zetten.

15 mei 2015 om 15:51

De Knvb erkent hiermee dat het voor het Nederlandse voetbal van belang is dat Ajax de voorronden van de CL doorkomt en bereid is daarvoor mee te denken. Jammer dat die jongens het eindtoernooi niet mee maken, maar zo kun je ook andere jonge spelers de kans geven om aan een hoger niveau te ruiken en die ervaring op te doen.

Als Ajax die voorrondes niet had, hadden ze absoluut meegewerkt, maar nu valt het midden in de voorbereiding op wat meteen al wedstrijden zijn die het hele seizoen kunnen maken of breken.

15 mei 2015 om 16:11

Alleen spelers voor het 'grote' oranje zijn op te éisen, de spelers voor jong oranje en daaronder mogen opgeroepen worden, maar hóeven niet af gestaan te worden. Regel vd Knvb zelf, dus de Knvb stemt niet in, Ajax weigert de spelers af te staan. Klein verschil en vanuit Ajax gezien 100% te begrijpen.

15 mei 2015 om 20:02

Een jeugd EK, is heel iets anders dan een echt EK. Het is geeneens onder -23 waar je nog om een OS ticket speelt. En er dus niks van de zotte, je hebt het hier over selectie spelers van het eerste elftal, die hoeft Ajax dan ook niet af te staan. De internationale speelkalender houdt dan ook geen rekening met jeugd toernooien.

De keuze voor deze jongens is dus voorronde CL, de echte in dit geval, niet de Nextgen, of een jeugdtoernooi. Snap direct waarom ze liever CL spelen.

Maakt allemaal niet uit of je ze wel of niet hebt. Het zijn geen spelers die het niveau per direct beter maken. En met dit poepelftal gaan we de CL al helemaal niet spelen. Waar blijven de topaankopen Marc? Met je loze beloftes is tot nu toe weinig van terecht gekomen he?

15 mei 2015 om 15:53

Zullen we voor die aankopen eerst eens wachten tot het seizoen goed en wel is afgelopen en de transferwindow weer open is? Er zijn nog weken tijd voordat de voorbereiding weer begint. Als de selectie tegen die tijd op orde is is het ruim op tijd. Belachelijk om nu al zo ongeduldig te worden.

Alsof Van Beek, Bazoer en Riedewald even naar de CL zullen schieten. Ik vind het een weinig sympathieke actie van Ajax, zowel richting hun eigen spelers als tegenover de andere clubs. Godzijdank doet Feyenoord niet zo moeilijk, als die zich zo zou opstellen als Ajax hadden we in de Nederlandse jeugdelftallen een heel groot probleem.

15 mei 2015 om 15:59

Niet zo zuur. Ajax is geen liefdadigheidsinstelling.

15 mei 2015 om 16:03

Spelers mee laten doen met een EK heeft niks te maken met het zijn van een liefdadigheidsinstelling, het is gewoon een domme actie van Ajax. Ook naar die spelers toe, die verdienen het ook om een EK te spelen.

15 mei 2015 om 16:05

En de andere clubs wel?! Ik snap wel dat Ajax heel weinig goodwill heeft in Nederland. Kijk eens naar Feyenoord afgelopen jaar, had ook voorronde CL op de rol staan, maar was ondertussen wel hofleverancier voor de halve finalist van het WK.

15 mei 2015 om 16:10

Als Ajax deze spelers mee laat doen kunnen ze zichzelf richting en tijdens de voorronde van de CL in de vingers snijden. Lekker slim van ze als ze dat zouden doen. Scheelt, los van de sportieve ambities, maar een paar euro natuurlijk. Ajax moet in de eerste plaats aan Ajax denken. Niet aan Feyenoord, Psv, Gae, MVV of de Knvb. En wat heeft het met goodwill bij andere clubs te maken? Die spelers krijgen juist, bij het ontbreken van die van Ajax meer kans op speeltijd. Goed voor de ontwikkeling zou je zeggen.

En waarom dom of minachtend naar de spelers toe? Ik denk dat Van de Beek, Bazoer, Savastano en Riedewald liever CL spelen dan een jeugd EK.

15 mei 2015 om 16:23

@ Tomasderksen

Die gasten spelen al internationaal vanaf hun 10e....wat denk je dat ze liever doen: Volop meestrijden met Ajax 1 met het oog op hun persoonlijke ontwikkeling voor de ogen van De Boer, of een jeugdtournooitje? Dat het een EK heet betekent niet dat het van wezenlijk belang is om daaraan mee te doen.

15 mei 2015 om 16:26

Dat je Bazoer binnenhoudt vind ik nog wel te billijken (basisspeler en kans op overbelasting), maar die Van Beek moet zijn debuut nog maken, en die verdediger heeft ook louter jeugdwedstrijden gespeeld afgelopen jaar. Riedewald is ook geen basisspeler. Voor Van Beek heb je bovendien een hele hoop alternatieven. Ik bedoel, je kan ook nog even wachten met de verkoop van Duarte, zou die veel minder zijn in het bankzitten die twee potjes voorronde Champions League? Nee toch?

15 mei 2015 om 16:33

@ Baardgrasmus

Of je het sympathiek vind ja of nee, dat zal een persoonlijke mening zijn.
Ajax bekijkt de situatie vanuit de kant wat het beste is voor Ajax. Tenslotte is een speler een passant en een Knvb EK jeugdtoernooi niet de prioriteit van Ajax. Bedrijfstechnisch gezien is dit voor Ajax de enige juiste beslissing.

Of het ten goede komt van Ajax en de spelers. Dat weet niemand, dat weet je alleen achteraf. En achteraf kijk je een koe in de kont. Voor Ajax staat er 10 miljoen en belangrijke wedstrijden, een lang en zwaar seizoen op het programma.

15 mei 2015 om 16:47

Baard, Winter heeft 100x zoveel alternatieven als Fdb, dus wie heeft het nou moeilijker om tot een volle selectie te komen? Ik denk toch echt FdB en niet Winter.. Wees jij maar blij, nu krijgt Schuurman een kans in de basis waarschijnlijk ipv vd Beek..

15 mei 2015 om 16:51

Bedrijfstechnisch gezien op dit moment wel. Voor oranje o19 is dit gewoon jammer, je mist een paar grote talenten en dat zal altijd over zo'n toernooi hangen, ongeacht wat de prestaties zijn. Daarnaast betwijfel ik of deze vier spelers bij de wedstrijdselectie zitten tijdens de voorronde, er gaat ongetwijfeld nog wel wat gebeuren op de transfermarkt deze zomer. Op het middenveld Gudelj en mogelijk Vdv, in de verdediging roept iedereen al om versterkingen. Zou vd Beek spelen met concurrenten als Gudelj, Klaassen, Serero, Sinkgraven, Andersen, Bazoer, Schone en wellicht Vdv?

15 mei 2015 om 17:03

Geen idee, zou zomaar kunnen hoor.. Je weet nu ook nog niet wie er nog geblesseerd raken, hoe vd Beek zich ontwikkeld deze zomer (El Ghazi speelde zich ook in 1 voorbereiding vanuit de A1 in het 1e en vd Beek zet al de laatste 3 jaar echt reuze stappen). Ik ben ook niet voor niets tegen de komst van Gudelj en (in iets mindere mate) vdv.. Ik zie 100x liever vd Beek. Daarnaast gaat het ook niet alleen puur om de wedstrijdselectie, maar ook om genoeg mensen te hebben voor de voorbereiding, zie de tekst hierboven ook, waar FdB dit aangeeft. Ik denk dat zeker 2 vd 4 erbij zullen zitten, misschien wel 3.

15 mei 2015 om 17:09

Baardgrsmus, jij wil een WK vergelijken met een of ander jeugd tournooitje?
Dat lijkt me nogal een verschil.
Daar komt nog bij dat behalve van Gaal niemand verleden jaar dacht dat we de eerste rond zouden overleven. Nu weet je dat het gewoon niet uitkomt.

De (voorronde) van de CL gaat natuurlijk voor op onder 19, kom op zeg.

15 mei 2015 om 17:36

@baardgrasmus

Feyenoord heeft inderdaad niet geklaagd na het WK en de voorrondes CL. We weten allemaal hoe dat is afgelopen.
Het blijft maar een jeugdtoernooi wat deze spelers missen. Geen 'echt' EK Of WK

15 mei 2015 om 20:04

@baardgrasmus

Praat toch geen onzin, dit is U19. Het is geeneens U23 waar je nog om een OS ticket speelt. Dit toernooi gaat helemaal nergens over, is voor jeugdspelers.

Ajax speelt voorronde CL en heeft daarvoor haar eerste selectie spelers nodig. Deze jongens maken daar deel van uit.

Goed om te horen dat Van de Beek en Savastano komend seizoen een kans gaan krijgen in Ajax 1. Nouri zal later in het seizoen ook wel aasluiten zodra hij fysiek wat sterker is geworden door het spelen van wedstrijden in de JL. Zo hoort het. Mooi begin.

Mooi! Het team dat nu gaat daar is geen eer aan te behalen.

15 mei 2015 om 16:32

Ik zou Bazoer ook niet laten gaan met het oog op de kwalificatie voor de CL. Die jongen heeft een zwaar half jaar gehad bij Ajax. Je zit er dan niet op te wachten die jongen straks ook nog eens moet beunen op een toernooi. Lekker rust geven en het koppie leeg laten maken.

Uit het oogpunt van Ajax bezien snap ik het wel, maar iedere andere club zou dan natuurlijk hetzelfde kunnen doen. De andere clubs hebben ook zo hun eigen belangen en het eindtoernooi wordt blijkbaar toch niet serieus genomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren