Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax schuttert en wordt thuis vernederd door Vitesse

Laatste update:

Vitesse is doorgedrongen tot de kwartfinale van de KNVB Beker. De Arnhemmers wonnen al zeven wedstrijden in de Eredivisie niet meer, maar kwamen in de beker donderdagavond dus wel tot een overwinning. Ajax werd met liefst 0-4 verslagen en Bertrand Traoré scoorde twee keer. Het is voor het eerst sinds 2008 dat de Amsterdammers niet weten te overwinteren in de KNVB Beker.

/

Frank de Boer gunde onder anderen Diederik Boer en Jairo Riedewald een basisplaats en Ricardo Kishna en Anwar El Ghazi stonden ook voor het eerst samen in de basis. Zij konden in de eerste helft echter geen moment gevaarlijk worden, want Vitesse domineerde, liet de bal makkelijk van voet naar voet gaan en ging met een terechte voorsprong de rust in. De bezoekers kregen echter al wel binnen drie minuten een flinke teleurstelling te verwerken, want rechtsback Wallace moest zich na een botsing met Thulani Serero laten vervangen. Er ging in het eerste kwartier ook veel mis. De passing was slordig en van doelgevaar was geen sprake.

Na zestien minuten kreeg Vitesse wel een eerste mogelijkheid, maar Traoré kon de bal na een pass van Rochdi Achenteh niet goed controleren. De Boer werd ondertussen gek aan de zijlijn, want hij zag hoe zijn elftal niet eens aan opbouwen toekwam. Na negentien minuten ontsnapte Ajax aan een achterstand, toen Zakaria Labyad Joël Veltman zijn hielen liet zien en in het zijnet schoot. Even later kwam Vitesse wel op voorsprong: Veltman liet zich uitkappen door Traoré en de huurling van Chelsea krulde het leer in de verre hoek van Boer. Er viel weinig aan te merken op die tussenstand en de supporters van Ajax begonnen dan ook flink te morren.

/

Ajax kwam niet eens in de buurt van het doel van Eloy Room en incasseerde in blessuretijd zelfs nog de 0-2: Davy Klaassen kopte de bal pardoes in de voeten van Labyad en die haalde van een meter of 25 verwoestend uit. De bal viel via de onderkant van de lat in het doel: 0-2. Ajax moest na rust dan ook aan de bak, maar de schade werd alleen maar groter. Veltman schatte na een klein uur een lange bal van Jan-Arie van der Heijden verkeerd in en daardoor kon Traoré zijn tweede en de 0-3 aantekenen. Het werd erger en erger voor Ajax, want na precies een uur kwam Vitesse voor een vierde keer tot scoren en de uitfans zongen dan ook uit volle borst tien, tien tien.

Stefano Denswil slaagde er niet in om de bal uit een rommelige situatie weg te werken, waarna Valeri Qazaishvili de bal oppikte, zich voorbij de verdediging wurmde en zijn actie doeltreffend afsloot. Ajax stelde Room pas na zeventig minuten echt op de proef: Arek Milik vond de keeper met een vrije trap op zijn pad. Er lukte echter helemaal niets bij de thuisploeg en Vitesse ging voorzichtig op zoek naar een vijfde treffer. Die bleef het Ajax van trainer De Boer echter bespaard. Vitesse gaat donderdagavond laat in de koker voor de loting voor de kwartfinale van het bekertoernooi.

Denk jij dat Vitesse de KNVB Beker wint?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De uitslag is erg pijnlijk. Ook het feit dat de spelers De Boer zo laten vallen. Maar de uitschakeling vind ik niet erg (heb ik in vorige edities ook altijd al gezegd). Ik heb nooit wat met het bekertoernooi gehad en uitschakeling voor de winterstop in het bekertoernooi vind ik nooit zo erg. Focus moet competitie en Europa zijn.

Alles ging mis vandaag. Zelfs Klaassen had z'n dag niet. Slechte passing, noem maar op. Stabiliteit is blijkbaar onmogelijk voor een jong elftal als dit. Dan heb je er altijd dagen tussen dat men slap en mat speelt. En Ajax kan dit zich tegenwoordig nooit meer permitteren. Er bestaan geen makkelijke wedstrijden meer. Het positieve effect van deze afstraffing is dat ze Ajax zondag tenminste weer gefocused is. Als ze nu (makkelijk) hadden gewonnen, zouden ze Excelsior te makkelijk opnemen en zuur gelijkspelen of nog erger. Dat gaat nu waarschijnlijk niet gebeuren, en dat is maar goed ook want we mogen niet verder achterraken op Psv.

Shit happens, en dat is nu vandaag. Een goeie draai om de oren kan voor een aantal spelers geen kwaad. Omschakelen nu en lange termijn visie en doel voor ogen houden.

18 december 2014 om 22:40

Leuk om te zien dat de tweede keuzes van Ajax eventueel gemis van basisspelers perfect op kunnen vangen en dat de oh zo opgehemelde spelers als Klaassen en Milik dan opstaan om het team op sleeptouw te nemen.

Nee, ik denk dat PSV dit jaar relatief gemakkelijk kampioen gaat worden. Dit Ajax mist kwaliteit op de bank en dat was vandaag perfect te zien.

18 december 2014 om 22:43

Bank is inderdaad heel onervaren. Zat totaal geen lijn in.

Dat Klaassen opgehemeld wordt (tegenwoordige tijd) is overigens wel terecht, maar iedereen speelt wel eens beroerd.

Milik heeft geen fatsoenlijke bal gehad.

18 december 2014 om 23:05

Beker en competitie is heel verschil. In de competitie ging het gewoon redelijk.

18 december 2014 om 23:55

Qure, om een wedstrijd is die conclusie getrokken? Achja, dit horen we ieder jaar weer. Ik zag weer hoop een grote monden uit het Eindhovense, terwijl Feyenoord op z'n minst een punt verdiende. Het is dat Psv zo onaantastbaar is he? We zullen het zien, en vlak vooral Feyenoord maar uit. Het is onmogelijk om van 12 punten terug te komen zeker. En dan worden Ajacieden arrogant genoemd, met je relatief makkelijk. We zullen zien!

19 december 2014 om 00:02

Gast ik ben geboren en getogen Zwollenaar, maar leuke poging.

Ik geef je op een briefje dat als deze elf dit seizoen vaker zo in een elftal gedumpt worden je meer van dit soort wedstrijden krijgt. Dus naar mijn mening moet je bidden dat er geen dragende spelers geblesseerd raken, maar ik ben benieuwd naar jouw mening hierover

19 december 2014 om 00:57

Excuses riching eindhoven lijkt me op zijn plaats? Ik vlak namelijk niemand uit en hij komt uit zwolle..

19 december 2014 om 01:11

Feyenoord komt niet meer terug dat kan ik je al vertellen. Dan moet psv 4x verliezen en feyenoord alles winnen, en dat lijkt me moeilijk te gaan worden

19 december 2014 om 01:49

Sulejmani

Dus als je kritiek op Ajax hebt ben je voor PSV of Feyenoord? Leuke logica Je bent wel erg snel op je teentjes getrapt zeg.

Qure

Het klopt.. De bank van Ajax is relatief zwak om eerlyk te zijn. Ajax werd echt afgeslacht in eigen huis vandaag.

19 december 2014 om 02:03

Gast, jij interpreteert mijn reactie verkeerd! Zie mijn post, ik bedoelde ermee dat ik hoop grote monden uit Eindhoven zag. Alsof de titelstrijd al beslist is, en dat ik het nog allemaal moet zien.

19 december 2014 om 03:46

Diemenaar

Zie reactie #247 van mij, erg jammer dat je er voor het gemak vanuit ging dat ik zo bedoelde als dat jij wilt laten geloven. Ik wilde alleen aangeven, dat er veel Psvers lekker aan het geniffelen waren. Wat natuurlijk normaal is, andersom gebeurd dat ook. Maar dat de strijd nog niet gestreden is om de titel, er zijn nog twee andere kanshebbers behalve Psv.

19 december 2014 om 07:02

Uhm, Milik nam in de momenten dat hij de bal had Ajax gewoon op sleeptouw. Het probleem lag in de verdediging die onnodig stond te kloten. Klaassen was de beste verdediger, en dat zegt genoeg. Andersen werd ook pijnlijk gemist, dit Ajax mist bovendien ervaring. Hop, de transfermarkt op en wat spelers erbij.
Serero gaat naar de Africa cup, vandaar Riedewald Cvm.

Jasper
V Rhijn
Veltman
Denswil
Maxwell
Klaassen
Jairo
Andersen
El Ghazi
Milik
Kishna
19 december 2014 om 07:49

Ajax mist kwaliteit, deze arrogante spelers denken dat ze wat zijn. Terecht opgerold en de eindstand had meer kunnen zijn

19 december 2014 om 09:43

@qure
Waar heb jij het over met je ''oh zo opgehemelde spelers'' etc. Milik is 20 gast. Als je kijkt naar wat hij in de weinige wedstrijden die hij heeft gespeeld heeft gepresteerd dan kan je niet anders zeggen dan dat ie het goed doet. Dat mensen als jij dan gelijk denken dat zo een jonge van 20 een ploeg op sleeptouw moet nemen zegt meer over jou dan over hem...

18 december 2014 om 22:40

Er bestaat wel een ondergrens, daar is Ajax wel diep doorheen gezakt.

18 december 2014 om 22:42

Ee bestaat geen ondergrens. Anders verlies je een keer met 0-2 en is het klaar. Nee de put waar dit Ajax in kan vallen is bodemloos. Het had namelijk ook 0-8 kunnen zijn, zonder dat het heel raar zou zijn.

18 december 2014 om 22:45

Ik zeg ook dat ze daar diep doorheen zijn gezakt. De spelers van Ajax hebben er weinig aan gedaan om erger te voorkomen, dat bedoel ik met de ondergrens, 'tot hier en niet verder'.

18 december 2014 om 22:48

Of er nou een ondergrens bestaat waar je doorheen zakt (als dat technisch mogelijk is?) of geen.. de uitkomst is hetzelfde

Jammer dat Ajax elk jaar weer 2 van deze wedstrijden speelt..

18 december 2014 om 23:49

0-8? Echt niet. Zonder die afgrijselijke fouten zou t waarschijnlijk gewoon 0-1 zijn geworden.

19 december 2014 om 00:39

Wat zei ik je? Ajax heeft altijd problemen met teams de enigzins kwaliteit hebben.

19 december 2014 om 00:46

Ajaxwatcher: ja zonder die fouten was het 0-1 haha ... zo kun je altijd wel lullen.. dat heeft psv twente feyenood az ........... ook wel en zo wint ajax de wedstrijden ook wel eens..

19 december 2014 om 07:03

Dus de Eredivisie heeft geen kwaliteit? Al 4x op rij kampioen toch?
Helaas maken onze verdedigers wel is een slippertje. Of vier...

19 december 2014 om 08:16

#231 Memphis7, vandaar dat ze ook 4 keer achter elkaar kampioen zijn geworden en de grootste prijzenkast van heel Nederland hebben ....

19 december 2014 om 12:37

Omdat Frank de Boer altijd de bovengrens van voetballers haalt. De bovengrens van Ajax ligt lager dan die van Psv, Feyenoord en zelfs Vitesse. Alleen Deze 3 teams hebben niet een coach die de beste uit hun vandaan haalt. En ik ben blij dat je die 4 kampioensschappen even noemt. Schandalig dat jullie er sportief nog niet eens op vooruit zijn gegaan. Als Feyenoord of PSV 25 miljoen euro zouden ontvangen, zouden ze een team hebben die mee kan doen om de Europa League. Ajax stopt het op de bank en houdt de aandeelhouders tevreden. En inderdaad vandaar 4 kampioensschappen, winnen van de kleintjes en verliezen van de grote. Met een goede trainer die het maximale uit deze gebrekkige tieners kan halen, maakt een goede kans inderdaad. Dit jaar is het Psv.

18 december 2014 om 22:41

Zoals ik al eerder aangaf. Hopelijk is marc netto bereid de knip te trekken. Niet om versterking te halen (vloeken in de kerk tegenwoordig bij Ajax) maar om de supporters in de arena terug te betalen. Gefeliciteerd vitessenaren. Het is u gegund!

18 december 2014 om 22:48

Dit lag niet aan de sterkte van de selectie

18 december 2014 om 22:55

echt ongelovelijk, helemaal vanuit twente voor een dramatische pot zonder inzet naar ajax gereisd...

18 december 2014 om 22:59

Vrienden van me zijn vanuit Zuid-Limburg, waar ik overigens ook woon, er naar toe gegaan. Die hebben nu ook echt een klote terugreis.

18 december 2014 om 23:06

Hoop dat iedereen het geld terugkrijgt. Dit was namelijk lachwekkend slecht.

18 december 2014 om 23:10

Vrienden van mij ook heen maar wonen dan anderhalf uur vandaan . Laatste x dat hun heen gingen rende iemand over veld (tegen az) en nu dit :lol:

18 december 2014 om 23:27

Nou nou nou. Als je je humeur laat bepalen door anderen, in dit geval voetballers, heb je wel heel weinig controle over je eigen geluk.

19 december 2014 om 00:02

Atom, zeker die verdienen hun geld terug! Schandalig zeg dit, je zult maar 200 km heen terug gaan voor deze blamage. Moet wel zeggen dat ik niet ziek van ben, Europa en de titel tellen voor mij.

19 december 2014 om 00:03

Je weet dat we in Twente ook hele mooie clubs hebben Maar ik begrijp wat je bedoelt, het was erg droevig wat Ajax liet zien maar Vitesse speelde erg goed en verdiende de overwinning ook door eigen kunnen en niet alleen het falen van Ajax.

19 december 2014 om 00:03

Versedert, haha! Man man, kan geen toeval zijn. Beide momenten waren rampzalig.

19 december 2014 om 00:05

Metternich, dat hebben wel meerdere supporters. Die echt zielsveel van hun club houden, blijkbaar heb jij dat minder. Ik leefde ook vreselijk mee met de Feyenoord supporters na de match tegen Psv. Ik ben ook er ook flink ziek van, en niet te genieten na een nederlaag van Ajax. En dat kan dagen duren..

19 december 2014 om 00:21

Zaten ze toevallig op vak 420? Ik hoorde paar gasten voor me praten alsof ze ver van amsterdam kwamen haha. Btw het was echt een drama partij.. ook niet eens leuk voor de neutrale toeschouwer. Ik vond de jongens in de rust die latje aan t trappen waren wel leuker

19 december 2014 om 08:33

Mentalist

Wat zit je hier nou weer voor een flauwe kul te verkondigen, een totale offday, 4-0 mederlaag, tuurlijk klote voor iedere Ajax-Supporter. Ik ben er ook geweest, kaartje was maar liefst 7,50.. Maar waarom zouden ze het terug moeten betalen ??

Moet je die van Dordrecht dan een gratis seizoenskaart geven omdat ze alles ruim verliezen? ?

19 december 2014 om 21:45

Sulejmanii, leefde je ook mee met PSV als Feyenoord de laatste minuut had gewonnen??

18 december 2014 om 22:42

Vitesse doet niet mee dit jaar met de competitie, vandaar dat hun ogen gericht waren op deze strijd tegen Ajax voor de troostprijs knvb beker. Hoe Peter Bosz ze laat voetballen, heb ik alleen maar diep respect voor! Hij is de enige trainer in Nederland die ze aanvallend voetbal laat spelen en met resultaat.

Heb enerzijds ook wel genoten aan de kant van onze gasten.. die gaan nog eens voor een finale ticket in de Rotterdamse- Kuip.

18 december 2014 om 22:43

Schei toch uit dit verlies weg te schuiven onder het mom van de beker. Dit is gewoon een ontluistering. Ga dat aub niet bagatelliseren. Word ik nogal pissig van.

18 december 2014 om 22:45

Het is inderdaad ontluisterend, maar het was toch duidelijk dat de spelers niet zo scherp en gemotiveerd waren als laten we zegen tegen Apoel, Utrecht enz.?

Dat is een gegeven, zonder dat je daarmee het goedpraat.

18 december 2014 om 22:47

Mentalist , dat is jou probleem ajax focus op competitie belangrijker , ondanks dat ze vandaag echt bagger waren

18 december 2014 om 22:48

Je zo erg af laten maken door een Vitesse (dat al 6 wedstrijden op rij niet gewonnen heeft!) is gewoon schandalig, al was het een oefenwedstrijd, het is Ajax onwaardig. En dan ook nog thuis.

18 december 2014 om 22:49

Schei uit? Frank zette niet voor niks een b-elftal neer en het was duidelijk vanaf minuut 1 dat Ajax op de handrem speelde en Vitesse liet komen op de counters.

Pijnlijk/niet.. ik heb liever de kampioenschaal in onze handen, dat we de beker in de Kuip staan te springen (met die) afgrijselijke badjassen.

18 december 2014 om 22:51

Iedereen wil de beker winnen, ook Ajax.

Als je bedoeld dat ALS je een totale off day moet hebben, het liever in de beker is, dan zeg ik oké... maar zeggen dat de beker een troostprijs is als je er net uit gaat slaat nergens op. Jij hebt ook geen feestje gevierd een paar jaar geleden toen we hem wel wonnen?

18 december 2014 om 22:51

focus op de competitie tegen Utrecht was het al bagger, zondag in Rotterdam gaan ze nog heel moeilijk krijgen, Ajax onwaardig.

18 december 2014 om 22:51

B-elftal omdat Andersen, Schone en Moisander niet meededen? Dat is weer heerlijk overdreven zeg. Waar was trouwens de geweldige golden boy Milik?

18 december 2014 om 22:55

Milik liep 90min een rondo in de Amsterdam Arena. Problemen mee? Je mag lachen hoor..

Er bestaat ook een woord als ''off day''.. je kan niet altijd de boy uithangen in het mooie rood&wit tenue.

18 december 2014 om 22:56

@ Wilshere, Milik was nergens. Net zoals de andere 10. Hij heeft geen fatsoenlijke bal gekregen. Alle passes kwamen verkeerd aan. Ging echt nergens meer over.

18 december 2014 om 22:56

@ vd Vaart

B-elftal vind ik wel wat overdreven, volgens mij speelden er 4 spelers die normaal niet in de basis staan. En de handrem is ook zwaar onterecht richting Vitesse. Dit was een herhaling van de competitiewedstrijd tegen Vitesse; compleet weggetikt worden alleen maakt Vitesse het deze keer wel af.

18 december 2014 om 22:57

Als dat de reden was, dan laat je het als trainer zijnde niet tot 0-4 komen. Dan gooi je met 0-2 achter het slot op de deur door alsnog je basis spelers in te brengen. Ajax is gewoon van de mat gespeeld en dat had niks te maken met 'het is maar beker'. En dan te bedenken dat ze na de winterstop ook nog Serero missen, de enige die vandaag een mager zesje haalde.

18 december 2014 om 23:09

Voor Frank niet, die wou de Beker erg graag winnen. Zeker geen troostprijs. 0-4 afgaan kan je onmogelijk goed praten.

18 december 2014 om 23:46

Europa League is ook een prijs.

18 december 2014 om 23:49

Nu is het een B-Elftal ineens. Ik hoor al weken gezeur over Schone dat die er eens langs moet, dat is nu eindelijk gebeurd. Moisander moet het liefst zo snel mogelijk weg en wordt al weken bekritiseerd.
De enige die er niet in stond was Andersen, die nota bene nog inviel, en in zijn plaats stond Riedewald die al weken een kans zou moeten krijgen.
Nee, dit was gewoon een ongelofelijk wanprestatie van een niveau wat ik nooit bij Ajax had verwacht, onder Frank de Boer zakken ze namelijk nooit helemaal weg. Je zou haast zeggen dat Ajax uitgeschakeld wilde worden.

19 december 2014 om 00:10

Prithender, b elftal ja! Vier andere spelers is nogal veel, haal jij maar Guardado, Willems, De Jong (vind ik niks, maar maakt zn goaltjes) en Wijnaldum eruit. Laten we dan kijken wat overblijft,tegen een sterke tegenstander als Vitesse.

19 december 2014 om 01:17

Waarom dan een b-elftal dan als je graag (zoals fdeb zegt) de beker wilt winnen?

19 december 2014 om 01:18

Offday?, dat mag niet als prof als wij zo slecht als hun voetballen werkte kregen wij oo staande voet ons ontslag.

Off: ik vind de shirtjes van ajax lijken op een gebruikt maandverband maargoed

19 december 2014 om 01:19

@sulejmanii

Ja een hele goede vergelijking hoor. Pak vooral de 4 beste spelers van PSV op dit moment eruit, dat was zeker ook het geval bij Ajax tegen Vitesse, oh nee toch niet.
Over Moisander en schone word al weken geklaagd. Moisander gaat toch weg en Schone moest maar eens gaan banken voor Kishna of El Ghazi. Riedewald moest ook meer aan spelen toe komen, die verdiende wel een kans. En Boer kon helemaal niks aan deze nederlaag doen, of wil je zeggen dat Cillessen deze ballen had gepakt.

19 december 2014 om 01:58

B elftal slaat ook helemaal nergens op. Een stuk of 4 spelers deden mee die normaal op de bank zitten.

En voor degene die zeggen dat Ajax niet de beker wou winnen. Bullsh*t!! De Boer heeft duidelijk aangegeven dat ze revenge voor vorig jaar wilden.

Vitesse maakte haar kansen dit keer wel af. Iets wat ze niet deden in de competitie , maar toch speelden ze Ajax toen weg. Nu gaan de kansen er wel in.

19 december 2014 om 02:01

Wat een goede vergelijking zeg!! Je pakt (een van) de beste spelers van Psv. Maar je vergeet wel voor 't gemak dat er al maanden wordt gezeurd dat Moisander uit de basis moet door Ajacieden en dat Schone wat minder speelt. En Riedewald moest volgens velen wat vaker spelen ..

19 december 2014 om 03:54

Baloog

Ach man hou toch op Schone en Moisander spelen inderdaad niet geweldig. Maar wel al vanaf het begin van het seizoen, tegen een sterke tegenstander voel je een wisseling van 4 posities altijd. Zeker tegen Vitesse waar Ajax het altijd moeilijk heeft.

Riedewald vond ik prima met Denswil, niet top natuurlijk maar aardig. En Cillesen had drie wel gehad denk ik, vooral bij die van Labyad dacht ik hoe sta je zo opgesteld.

19 december 2014 om 05:53

Als dit een b-elftal was dan was dat van Barcelona vorig seizoen in de Arena ook een b-elftal. Miste ook maar drie spelers die normaal basis staan.

18 december 2014 om 22:45

Wij zijn Ajax wij zijn de beste, toen kwam Vitesse die ons even goed hard flashde.

18 december 2014 om 23:07

Inderdaad, soms moet je weer met beide benen op de grond gezet worden. En als het dan toch moet, dan liever in de beker. Maar de uitslag en de manier waarop niet minder pijnlijk. Ik had het De Boer wel gegund.

18 december 2014 om 22:46

Ik vind dat je het wel erg licht opneemt. Dit soort wedstrijden gebeurd te vaak, het beroerde spel en die lamlendige instelling is een structureel probleem.

18 december 2014 om 22:49

Beroerd spel en lamlendigheid zien we inderdaad wel vaker, maar geen 90 minuten zoals vandaag. Vaak schrikken ze wel wakker, of is er een goede fase waarin alles goed valt. Die heb ik vandaag niet gezien. Dit is een nederlaag van de buitencategorie, zowel qua uitslag als wat daar aan ten grondlag zag. Daarom zie ik dit als een incident, en dan ben ik blij dat dit incident in de beker plaatsvond.

18 december 2014 om 22:51

Niet alleen bij Ajax daar hebben alle toppers last van in de eredivisie. Haast geen enkele wedstrijd is een zekerheidje.

18 december 2014 om 23:21

Ik vind het gewoon niet meer kunnen en Ajax onwaardig. Het is toch eigenlijk al te gek voor woorden dat ze met enige regelmaat een donderspeech nodig hebben om wakker te worden ?

Andere jonge atleten die ook topsport bedrijven kunnen het wel opbrengen om serieus met hun sport bezig te zijn.

Ze zeggen wel steeds dat ze van alles weten maar uit hun acties blijkt gewoon het tegenovergestelde. Hoe vaak moet het ze nog gezegd worden dat je een fatsoenlijk baltempo moet hanteren, dat je vooruit moet durven spelen, dat je de concentratie moet vasthouden etc . Dan kunnen ze wel weer zeggen "dit mag niet" en al die andere herkauwde cliches, maar op een gegeven moment verlies je in mijn ogen je geloofwaardigheid.

18 december 2014 om 23:28

Andere atleten trainen een heel jaar voor wereldbekerwedstrijden, een EK, of een olympische spelen o.i.d. Die werken maandenlang toe naar het piekmoment. Die trainen, en hoeven niet perse elke week te presteren. Dat is heel wat anders.

19 december 2014 om 07:10

Het is om te janken.
We missen een speler, die naast Klaassen en Milik, die hele boel wakker schreeuwt. Poulsen deed dat ook. Zo iemand missen we nu heel erg. Maxwell mag terug komen, evenals een ervaren cvm. Misschien zelfs nog een cv want hoe ze nu staan te klungelen. Doe Moisander weg, haal Heitinga terug en zet hem op de bank. Extra ervaring is welkom. Maxwell moet gewoon basis dan.

18 december 2014 om 22:49

Precies SuySiem laten we niet te dramatisch doen, veel belangrijke spelers speelden niet en amper motivatie leek het wel. Waarschijnlijk willen sommige verwende gozers in het elftal deze beker niet eens winnen terwijl het toch wel leuk zou zijn voor Frank. Ben er van overtuigd dat ze er gewoon staan in de competitie met het basis team. Dit was een super jong team ook die gewoon volledig door het ijs zakte tegen die gretige jongens van Vitesse. Voelt kut zo een nederlaag in eigen huis maar ik ben totaal niet in paniek als Ajacied.

18 december 2014 om 22:54

De spelers laten de Boer niet vallen.
De Boer kiest een strategie die niet werkt.
De Boer kunnen we helaas geen cijfer geven anders had hij het laagste cijfer van allemaal gehad

18 december 2014 om 22:57

Waarom zou De Boer de spelers nu anders geinstrueerd hebben? De spelers moeten het doen.

18 december 2014 om 23:21

Ja de spelers die ervoor moeten zorgen dat ajax niet word verzwakt door het vertrek van Moisander en Schone vallen volledig door de mand. De waarde in dit team van die twee word weer pijnlijk duidelijk.

19 december 2014 om 00:16

@suysiem

Misschien dat jij niks met het bekertoernooi heb, maar ik en vele andere Ajacieden hebben dat dus wel. De sfeer bij bekerwedstrijden is de afgelopen jaren echt heerlijk, bovendien is de Knvb beker wel degelijk een serieuze prijs. Natuurlijk bepaald eigenlijk een kampioenschap of een seizoen een voldoende krijgt, maar dit is een officiële prijs en die ik graag gewonnen zie worden en gewoon serieus genomen moet worden. Het erge van alles is dat we het ook nog serieus namen en we vervolgens alsnog zo keihard onderuit gaan. Na de winter waren het nog 2 midweekse speelronde, je gaat me niet wijsmaken dat we het niet kunnen opbrengen om die twee extra speelronde te hebben. We hebben het over verdomme topsporters en een selectie van bijna 30 man en beschikt over materiaal wat beter is als de meeste clubs hebben. Dan moet je gewoon standaard bij de laatste 8 zitten, eigenlijk zelfs bij de laatste 4.

Dat we niet compleet in paniek moeten raken lijkt me volkomen logisch, maar ik vind wat er in het bekertoernooi de afgelopen 3 jaar gebeurd echt schandelijk. De manieren waarop we eruit vliegen zijn onacceptabel, nederlagen die passen bij clubs van het kaliber doorsnee Eredivisie club. Dus om te doen alsof het normaal is en overgaan tot de orde van de dag ? nou nee, daar wil ik niet aan. Iedereen die zeurt over een onnodige uitschakeling tegen Steaua prima, maar voor sommige is dit dus wel acceptabel. Dit is vele malen minder acceptabel, je verliest verdomme met 0-4 tegen Vitesse dat al weken lang niet instaat is te winnen van iedere tegenstander die ze treffen. Ik vlieg er liever met een kleine nederlaag uit tegen Steaua, wat zeker geen slechte ploeg was, dan met zulke cijfers te verliezen van een club die 2 klasses minder is als Steaua in een bekertoernooi

Ik ben er echt goed ziek van, echt waar. Offday of niet, dit is gewoon een wanprestatie uit de buitencategorie. Daar hoeven geen excuses voor verzonnen te worden, de spelers hebben schandalig slecht gepresteerd en dat mag ze best duidelijk gemaakt worden door De Boer. Ze hebben niet alleen zichzelf gezichtverlies bezorgt, maar de hele club. Hier zomaar over heen stappen en doen alsof het een incident is, nee dit is de 3de keer op rij dat we op zo'n manier de beker uitgaan en dat is een regelrechte schande.

Maar er dienen ook complimenten uitgedeeld te worden natuurlijk, en dan wel aan Vitesse. Ze hebben Ajax vanaf minuut 1 fel op de huid gezeten en waren messcherp om de persoonlijke fouten keihard af te straffen. Mijn complimenten hoor, evenals voor het feit dat ze een fatsoenlijk uitvak meenamen. De beker is de kans voor Vitesse om het seizoen te redden, en wat daarvoor nodig is lieten ze vandaag zien in de Arena. In balbezit was Vitesse niet eens zo vreselijk goed, maar als het ging om verdedigen, druk zetten en het benutten van de kansen was het echt geweldig.

En uiteraard aan mijn medesupporters die in de Arena waren de deze afgang hebben geslikt. Dit zijn de momenten dat je vooraan dient te staan, niet wanneer er weer een kampioenschap gevierd moet worden, maar juist de momenten waarop het even slikken is. Hoe onacceptabel ook, winnen en verliezen doe je samen. Het is te hopen dat het aanstaande zondag weer het eerste wordt.

19 december 2014 om 00:33

Ik ben blij dat Vitesse eindelijk weer eens een goede overwinning behaalde.
Dat werd ook wel weer eens tijd. Volgens mij ligt het er gewoon aan dat Traore, Kazaishvilli en Vejinovic erin stonden. Die drie moet je er volgens mij altijd in zetten!
Het is me al eerder opgevallen dat als die drie erin staan dat het gaat swingen bij Vitesse.

Tja wat zullen we zeggen, ten eerste Vitesse gefeliciteerd! Goed gecounterd, goed gespeeld en duidelijk de betere partij, maar nu Ajax wat heb ik zitten vloeken op dit Ajax, pluspuntjes waren er eigenlijk niet, Denswill speelde een goeie pot en daarbij houd het ook op, Ajax speelde inspiratie loos, zonder wil, zonder kracht. Nogmaals Vitesse gefeliciteerd volkomen terecht door. En wat ben ik nu jaloers op feyenoord, die hebben wel een vechtersmentaliteit, maarja zondag weer 3 punten pakken tegen excelsior en op naar het kampioenschap , het enige knallende bij Ajax was het vuurwerk :P.

18 december 2014 om 22:40

Denswil speelde goed? Welke wedstrijd heb jij gekeken? Er was maar 1 speler die een voldoende haalde vandaag en dat was Anderssen

18 december 2014 om 22:43

Andersen viel goed in, maar kom op Denswil speelde als een van de betere van het veld, nog paar goeie tackels etc.

18 december 2014 om 22:45

Hij deed in ieder geval niet onder voor Veltman kan je beter zeggen.

18 december 2014 om 22:40

nou, ik vond el ghasi toch de man van ajax, die wou nog en jammer dat zivcovik niet eerder erbij kwam samen met milik

18 december 2014 om 22:42

Ook El Ghazi heeft niets laten zien. Wel wat beter dan Kishna maar allebei waardeloos

18 december 2014 om 22:50

Labyad en Achenteh hadden gewoon een goede grip op hem, vooral Achenteh die fysiek het meestal aflegt. Labyad deed zijn verdedigde werk en aanvallend helemaal.

19 december 2014 om 18:50

nee, heeft niet alles laten zien wat hij kon, maar hij probeerde het wel te maken en dat heb ik de anderen niet zien doen en dat bedoel ik

18 december 2014 om 23:24

Zozo een verdediger krijgt er 4 om de oren in eigen huis en speelde een goede pot. Dat kan een supporter van Dordrecht of NAC nog niet zeggen. Laat staan Ajax

18 december 2014 om 23:32

Ik geef aan dat denswil een goeiw pot speelde(had beter kunnen zeggen redelijke pot),maar daarmee doelde ik erop dat iedereen een 4 of lager speelde en denswil een 6je, die goals om de oren waren echt niet de schuld van denswil..

Altijd grappig om die interviews van te voren te zien. "nu moeten we de beker ook winnen".. "we zijn verder dan vorig jaar"

Hoevaak gebeurt het niet dat we zulke stoere uitspraken lezen om dan een uur later het tegenovergestelde te zien........ Vooral Veltman heeft hier een handje van. Vanaf begin zag ik dat eindelijk Moisander niet in de basis stond, deze keer Denswil.. maar wat speelde hij erg slecht en ongeïnteresseerd te verdedigen als een oud wife.

Ik heb medelijden met de supporters die door dit klote weer naar de Arena zijn gegaan en dit moeten aanschouwen met pak em beet (0-4) nederlaag met hoofd omlaag naar huis door dit waardeloose-spel. Eigenlijk zouden de supporters bij de politie aangifte moeten doen van diefstal. Ze hebben namelijk geld betaald voor een voetbalwedstrijd en dat hebben ze niet gekregen.

Al met al: Dit was een wijze les voor onze boys, kop op omhoog en nu voor de landstitel gaan in het 2e seizoenshelft.

18 december 2014 om 22:42

We zijn ook verder dan vorig jaar..
we hebben alleen elk jaar wel 2? wedstrijden dat iedereen door het ijs zakt. Kunnen we wel weer gaan roepen dat het door de jeugdigheid komt maar dat mag dan 1 speler hebben. Die haal je er dan uit en probeer je de wedstrijd te winnen. Collectief falen mag gewoon niet.

Ik heb nog wel vertrouwen in de titel want de kans dat we weer zo collectief door de ondergrens heen gaan is denk ik heel klein.

18 december 2014 om 22:45

Verder.. you are okay?? Marc Overmars hoorde ik nog zeggen toen de loting nog niet bekend was voor de Champions League Poule-fases: ''onze doelstelling, overwinteren in de kampioenenbal'' We zijn weer 3e geworden, minder punten gepakt dan vorige jaar in een poule met Barcelona, AC Milan en Celtic.

Dus waar zijn we verder gekomen dan..

ps: Vorige jaar nog finale in de Kuip en dit jaar al voor nieuw jaar uit het beker toernooi

18 december 2014 om 22:57

Verder dan vorig jaar? In de CL niets van gezien en ook in de competitie zijn er hele moeizame wedstrijden geweest. Als Ajax al verder is dan is het minimaal.

18 december 2014 om 23:00

1. Selectie is beter. eindelijk een spits en met Zivco komend, buitenspelers die kunnen groeien.
2. Schat dit PSG hoger in dan het AC van dat jaar dat hoeveelste werd in de comp?
3. Vorig jaar hebben we amper een normale tegenstander gehad in de beker
4. gaat prima met jou?

18 december 2014 om 23:40

Rh-Afca

Niet naar die man luisteren. Ik zie hem al drie jaar janken over de Boer en vooraan in de polonaise staan als we kampioen worden.

Achja het is beker. Het was abdominabel slecht. Maar gelukkig was het beker! Excelsior winnen en lekker de winterstop in. Ik presteer liever in de comp en zo nu en dan in Europa dan in de beker.

19 december 2014 om 21:52

-Ajax mist een type speler zoals Guardado of Toorsntra op het middenveld.

-De verdediging is nog te schuchter (vooral Moisander). Denswil, Veltman, Boilesen, van Hoorn, van Rhijn is een te jonge verdediging en ze missen een echte leider. Viergever is er nog niet lang genoeg en Moisander valt zelf door de mand. Ik denk eigenlijk dat PSV en Ajax met hetzelfde probleem zitten. Ze hebben beide geen ervaren man achterin staan die het voortouw neemt.

18 december 2014 om 22:59

We zijn ook geen moer opgeschoten, het spel is al jarenlang om te janken. Ajax is veranderd in een momenten ploeg want het is vaker dramatisch dan goed.

Zoals jij al aangaf, elke keer weer die praatjes en zojuist weer de bekende riedels ui de mond van Veltman. "Het mag niet" etc etc, maar toch blijven ze stug volhouden aan dat tergende langzame baltempo, geen druk naar voren, als een stel meisjes verdedigen en dan heb ik nog niet eens over die beroerde wedstrijdmentaliteit. Ik verbaas me erover dat er nog zoveel medesupporters zijn die dit nog als een incident zien.

Ik heb gisteren heel veel mensen horen roepen hoe slecht Bruma en Rekik gisteren wel niet waren tegen Feyenoord , maar wat Veltman vanavond liet zien ging alle perken te buiten; moeten dat nou echt in Oranje?!

18 december 2014 om 22:40

Hij kan met mooie lobjes scoren. Verdedigend was hij wel dramatisch.

18 december 2014 om 22:40

We kunnen er wel allemaal om blijven lachen om de defensies van onze topclubs maar stiekem is het werkelijk waar behoorlijk triest en zorgbarend..

18 december 2014 om 22:42

Het voordeel hier van is dat het in de toekomst wel beter word aangezien het diepte punt nu wel is bereikt inderdaad.

18 december 2014 om 22:42

jou opmerking zegt meer over waar rekik en bruma staan dan veltman. Jammer van het roeptoeteren, Veltman maakt vandaag fouten ... maar nog altijd een klasse beter dan de Cv's van Psv.

18 december 2014 om 22:46

Veltman echt een klasse beter ja... Minste tegendoelpunten in de ED maar dat telt niet zeker

18 december 2014 om 22:54

zoefzoef, ga nu geen onzin verkondigen. Veltman speelt al weken als een dweil en de centrale verdedigers in Eindhoven zijn dit seizoen constanter dan de juffertjes die bij ons de kar moeten trekken.

18 december 2014 om 22:42

De Vrij gewoon lekker laten staan, dus.

18 december 2014 om 22:48

Veltman is echt niet veel beter dan bruma

19 december 2014 om 06:06

Veltman kan nog voetballen Bruma kan niet voetballen en niet verdedigen.

18 december 2014 om 22:44

Omdat Veltman vandaag dramatisch speelde, speelde Bruma gister niet opeens goed.

Vind Bruma over het algemeen gewoon een erg beperkte verdediger en Veltman wat beter over het algemeen.

Zoals al meer zeggen een kinderhand is gauw gevuld

18 december 2014 om 22:45

@rh_afca,

Nee, nee; ik vind Bruma echt niet beter hoor!

18 december 2014 om 22:47

Voetballend is Veltman beter, in de lucht Bruma.

18 december 2014 om 22:50

Ze zijn allebei niet goed genoeg voor het niveau wat beide clubs nastreven. Ik vind Veltman een hele sympathieke jongen, maar het is echt al een jaar drama met die gozer. Denswil vind ik al helemaal een clown, wat een vreselijke domoor is dat zeg.

18 december 2014 om 22:51

Wat heb je aan een voetballende verdediger als die helemaal niet kan verdedigen.

18 december 2014 om 22:50

bootsjungen, Ajaxwatcher durfde zelfs te beweren dat Ajax als enige ploeg het 1 keer raken voetbal beheerst . Veltman speelde inderdaad als een natte krant.

18 december 2014 om 22:59

Klopt wel, een keer raken en dan de bal kwijt.

18 december 2014 om 23:00

Vandaag hebben we wel gezien wie het 1 keer raken voetbal beheerst.

Wat een slecht Ajax. Ik ben nooit fan geweest van Veltman en vandaag bewijst hij maar weer eens waarom. Hij heeft moeite met lange ballen, laat te vaak spelers uit zijn rug lopen waardoor hij te laat komt. Ik kan me echt niet inbeelden dat Veltman ooit een topper wordt. Misschien een carrière zoals Heitinga maar meer niet.

Viergever mag ook weg, echt waar. Wat een matige speler.

En dan Overmars die in beeld kwam na de 0-3 of 0-4. Van der Sar en De Boer zitten er duidelijk gefrustreerd bij maar Overmars, die had een domme grijs op zijn gezicht. Hij moet echt aan het werk gaan deze winter en kwaliteit halen.

18 december 2014 om 22:57

Overmars, is dat niet degene die onlangs riep dat de selectie van Ajax de beste was van de afgelopen jaren ?

Ik hoop dat hij wakker is nu en in de winterstop wat gaat doen.

18 december 2014 om 22:41

Trots op mijn cluppie! Ajax in eigen huis een zwaar pak rammel is fantastisch! Jammer dat het niet 0-6 of 0-7 werd maar natuurlijk zeer tevreden!

18 december 2014 om 22:49

Gefeliciteerd met je cluppie.
Jullie hebben ajax met beide benen op de grond gezet of liever gezegd in de modder.

KNVB beker is wat mij betreft geen prio nummer 1 maar zo weggezet worden is echt schandalig.

Alleen Riedewaldt nog redelijk, de rest echt dramatisch.
Geen woorden aan vuil maken

18 december 2014 om 22:40

Serero tot de 75e minuut de beste aan ajax zijde.. Verder een typische ajax wedstrijd waarbij sterkhouders als Klaassen ver door de ondergrens zakt. Helaas elk jaar 2 a 3 van deze wedstrijden.

18 december 2014 om 22:41

Serero was ook prima, voor de rest iedereen drama. Met name Viergever en Veltman. Was deze zomer al sceptisch toen hij werd gehaald, maar nu weet ik het zeker. Verkoop hem maar weer deze winter.

Bizar dat er zo door de ondergrens kan worden gezakt. Onverwacht ook wel.

Ik als Ajax supporter vind het meer dan terecht dat Vitesse Ajax met overtuigende cijfers heeft verslagen. Vitesse speelde erg goed en Ajax haalde niet hun normale niveau. Ik hoop dat Vitesse dit seizoen de Knvb beker wint en Ajax de double.

18 december 2014 om 22:40

De double nog wel? De dubbel gewoon neem ik aan. Dit zeggen ook na 0-4... Welke dubbel?? Europa league en kampioen? Nog ff...

18 december 2014 om 22:46

Ach joh paar dagen terug las ik nog dat ajax de treble moest gaan winnen hier. Ajax supporters op dit vorm hebben een tekort aan realisme

18 december 2014 om 23:38

Nou scheer je alle ajacieden hier over een kam is nergens voor nodig, ik denk dat we als ajax al blij mogen zijn als we nog verder komen in de europa leauge,we moeten het per wedstrijd bekijken, nog gefeliciteerd met de overwining gister ben stiekem wel jaloers op de psv selectie ,

Wow dat was onverwacht. 1x op doel geschoten door Ajax?!

18 december 2014 om 22:40

Inderdaad, hilarisch. Echt in en in slecht. Maar goed, blen blij dat het in de beker was.

Vitesse prima gespeeld.

18 december 2014 om 23:02

En dan ook nog uit een vrije trap...

het waren toch een stuntelaars de spelers van ajax, vitesse is gewoon beter geweest.
Laten we deze gauw vergeten, want heb niet kunnen genieten. Proficiat Vitesse

De kampioen van Nederland...

Met een heel schot op doel!

Kansloos!

Drama drama drama jezus zeg kan er echt chagrijnig van worden.. zal ook wel is leuk zijn als ze die beker winnen maar wat een graf instelling en inzet zeg sjonge jonge! Dit kan echt niet, en dan ben je de beste club van nederland..

18 december 2014 om 22:43

Jij geeft het woord 'beste' een andere betekenis.

18 december 2014 om 22:48

Is toch ook gewoon de beste van nederland of je het nou wilt of niet, meeste prijzen!

Collectief falen om maar een cliché te gebruiken

Ajax echt 0.0 gecreeerd. Aub alle supporters in de arena geld terug. Maar met marc netto aan het roer zal dat wel niet doorgaan. Het is de boer zijn eigen schuld. Met een verkapt b-team te beginnen. Wordt leuk zeg Vitesse- Ajax na de winterstop.

19 december 2014 om 11:00

Verkapt B-team, wat overdreven.

De tegenwoordig standaard keeperswissel is niets opzienbarend. Moisander wordt al een tijdje bekritiseerd en dan staat Denswil er die al meer dan 80 wedstrijden voor Ajax en Jong Ajax heeft gespeeld. Riedewald het grote talent die al weken lang als VM speelt of invalt. Kisha en El Ghazi komen bijna elke wedstrijd binnen de lijnen voor Ajax, waaronder vaak als basisspeler.

Als dit een B-team is dan kan je ieder team dat eens 2 man mist een B-team gaan noemen.

19 december 2014 om 20:04

Wij kunnen ook zeggen dat we met een B-team hebben gespeeld. Room staat nu in de goal omdat Piet geblesseerd is. Kashia was op de bank beland en speelt nu omdat Kruiswijk geblesseerd is. Wallace raakte na 2 minuten al geblesseerd en gingen we verder met onze jeugdspeler Diks. Labyad had pas weer zijn eerste basisplek sinds zijn blessure.

Zonder dollen, Vitesse heeft het gewoon goed gedaan. Als ze altijd met deze focus en felheid kunnen spelen dan komen die punten echt nog wel. Ik ben alleen bang dat het tegen clubs die zich ingraven lastig gaat blijven.

Zo slecht heb ik Ajax zelden zien spelen, veel fouten in de eigen verdediging.

18 december 2014 om 22:41

Over 10 minuten op de gratis zender van Fox. Gevolgd door de loting.

Tsja hele grote afgang. Niet alleen vanwege het slechte spel, de vele tegendoelpunten. Maar met name omdat ze verliezen door de angst die ze voelen in de eredivisie. PSV en Pec worden goed (en terecht) gevreesd daar in Amsterdam.

Ajax is gewoon een nepploeg dat is wel zeker, die zullen ook zo hard afgestraft worden tegen legia warschau hahaha

18 december 2014 om 22:50

Licentie van Ajax is echt, dus hoezo nep ploeg ? De club die al 1700 dagen kampioen van Nederland is ?

18 december 2014 om 22:59

Jaa maar ze hebben vandaag gespeeld als gasten die niet eens een simpele bal breed konden spelen

Maar we gaan deze wedstrijd niet laten lopen jongens! Dat doen we niet bij ajax!

Schandalige vertoning van Veltman zeg. Diegene die nu nog zegt dat Veltman in Oranje hoort kan ik echt niet serieus meer nemen. Wat stond die man te schutteren zeg.. Die man moet zo snel mogelijk uit de basis van Ajax.

18 december 2014 om 22:42

Op dit moment zeker niet nee. Maar voorheen toen hij in vorm was hoorde hij er wel in.
Gisteren Rekik en Bruma gezien maar die hebben er evenmin wat te zoeken.

Joël Veltman mag nog wel een cursus verdedigen aanvragen bij Jeffrey Bruma. Dan wordt zijn kwaliteit misschien een veelvoud van zijn huidige... mijn God hé.

Maar het hele elftal was slecht. Waar sloeg dit op?! Dit is gewoon bedrog voor iedereen die een kaartje heeft gekocht voor deze wedstrijd (uitgezonderd de uitsupporters). En dan brengt Frank de Boer Lucas Andersen in voor Nick Viergever en dan laat hij Joël Veltman staan. Onvoorstelbaar!

18 december 2014 om 23:41

Ik dwnk dat jaapie heel hard aan de slag moet met meneer veltman, laat de lobjes maar even achterwegen, tjonge jonge wat speelde hij slecht.

Als je de beker wilt laten lopen, prima, maar wat ze vanavond op de mat hebben gelegd is echt schandalig. Niemand had er zin in, het zag er echt niet uit!

Daar gaat de jaarlijkse beker wedstrijd Ajax - Az.

Veltman echt geen oranje waardig op dit moment, geef Van Dijk maar lekker de kans en misschien zelfs Douglas nog.

18 december 2014 om 22:46

Veltman is nog nooit oranje waardig geweest. Zowel Douglas als van Dijk zijn al jaren beter dan veltman. Misschien zelfs Douglas, wtf? Douglas is zoveeeeel beter. Veltman zal ook nooit maar dan ook nooit dat nivo halen. Omdat hij bij ajax speelt wordt hij geselecteerd, gehyped talent, amper goed genoeg voor de eredivisie.

18 december 2014 om 22:55

Douglas is nu ook niet goed bezig maar nogsteeds beter dan veltman. In oranje gewoon met de vrij - vlaar spelen.

18 december 2014 om 23:00

Kijk jij elke week naar Celtic en Dinamo Moskou dan? Niet dat ik een Veltman fan ben, maar blijkbaar zijn Douglas en Van Dijk niet goed genoeg. Van Dijk heeft zich al een keer mogen bewijzen in de voorselectie en werd te licht bevonden.

Ik kijk zelf niet naar de Russische competitie, maar als ik de volgers op dit forum mag geloven, raakt Douglas al helemaal geen knikker daar. Die teert volgens mij nog steeds op één goed seizoen bij Twente, want man oh man, wat was die slecht zeg dat laatste seizoen.

18 december 2014 om 23:07

1 geruststelling, slechter dan veltman dat lukt bijna niet.

18 december 2014 om 23:09

Douglas teert op 1 goed seizoen? Waar teert Veltman op dan?

Genoten van vitesse. Dominant, druk naar voren, veel balbezit, eigenlijk zoals ajax al 4 jaar lang zou willen spelen. Vitesse speelt al maandenlang goed voetbal. Helaas benutten ze te weinig. Genoten van Propper en Veijnovic, die voetbalden ajax compleet zoek. Ajax offday? Nah vitesse dwong ajax op de knieën, op elk gebied sterker.

18 december 2014 om 22:52

Haha Twente supporter komt even om de hoek. Ja was een complete offday niet erg , twente heeft dat al 4,5 jaar

18 december 2014 om 22:56

Iets met hoge bomen. Moeilijk he beetje kritiek.

18 december 2014 om 22:59

Niet zo gefrustreerd doen maat. Wij als Twente supporters mogen net zo goed kritisch zijn op ajax, als jullie op twente.

18 december 2014 om 23:03

Wat jij probeert is poging tot. Kom je aan Ajax dan kun je reactie verwachten niks mis mee. Iedereen mag schrijven wat ie wil maar als je fan ben van Twente moet je wel je plaats kennen.

18 december 2014 om 22:59

Ik vond eerder dat Ajax gewoon dramatisch voetbalde dan dat Vitesse nou zo goed was, die speelde gewoon enorm teruggetrokken en maakten perfect gebruik van de snelle Traore en Ibarra.

19 december 2014 om 02:47

Helemaal mee eens! Alleen ligt dat erg gevoelig in 020. Toegeven dat ze een keer niet de beste zijn. Ach zouden zij ook supporter zijn zonder al die prijzen? Wij iig wel! Wij zijn Vitesse! 0 prijzen maar voor altijd geel/swert

Tja kan je Ajax weg laten komen met een "off day" ik vind van wel als ik objectief mag blijven. maar dat is wel een heel slecht getimede Off day. het team heeft elkaar laten vallen terwijl Vitesse elkaar motiveerde.

0-4 terechte uitslag. dat wordt wonden likken in Amsterdam.

Vitesse gefeliciteerd.

Ik had liever dat Ajax langer in de beker bleef. Dan hadden ze een drukker schema en kon AZ misschien wel revanche nemen voor die, in mijn ogen, onterecht verlies van vorig jaar.
Maar dit vind ik ook wel goed. In het algemeen wel goede ploeg uit de beker

Heerlijk dit. Maakt die nederlaag in Eindhoven gisteren een beetje zachter.

19 december 2014 om 00:16

Vinkel, achja als ik moet kiezen. Uitgeschakeld zijn voor het kampioenschap of voor de beker, kies ik het laatste. Maar een ieder zijn meuk..

Wij zijn Ajax Amsterdam ♡ een diepe buiging voor vitesse, speelden zeer goed. Ajax dramatisch. Zelden zo'n zwak Ajax gezien. Erg jammer. Veltman zakt wederom door het eis. Er moet een ervaren kracht komen die op zo'n moment de jongens kan neerzetten en aanpakken. Frank pak aan die jongens..

Frank weer geen beker

Terechte overwinning voor Vitesse. Ajax kansloos ten onder, letterlijk geen kans gehad. Alleen maar een schot op doel na een onterechte vrijetrap, die simpel weg te werken was voor Room.
Prachtig doelpunt van Labyad. Ook de strijd die Vitesse erin gooide was mooi.
Ajax zal uit een ander vaatje moeten tappen willen ze serieus een gooi doen naar het kampioenschap.

18 december 2014 om 22:54

Haha dat zeggen de Psv supporters al weer 7 jaar op rij. Laten we gewoon weer wachten anders word het weer huilen in Eindhoven in Mei. Beter nu alles in 1 wedstrijd dan verdeeld.

19 december 2014 om 20:03

Ach, die tijd van 7 jaar wachten heb jij ook gehad. Of ben je nog niet zo oud knul?

19 december 2014 om 00:19

Gelukkig waren wij niet zo arrogant om alvast een podium te bouwen met de tekst ''ajax bekerwinnaar 2014-2015''

19 december 2014 om 20:04

En dat is relevant in welk opzicht? Laat je niet zo kennen joh.

Het cement op het middenveld dat de afgelopen weken zo goed draaide haal je toch niet zomaar uit elkaar? Natuurlijk mis je Serero de komende weken, maar nu je hem nog hebt zou ik hem op 6 blijven opstellen. Dit gaat daarnaast een zeer groot probleem worden na de winterstop waar een aantal pittige wedstrijden op het programma staan. Ik zou Klaassen op 6 zetten en Fischer op het middenveld proberen te posteren. Riedewald is erg nog niet klaar voor.

Frank, die heeft nog een hoop te leren. Zijn opstellingen en wissels zijn ook dit seizoen ronduit ongelukkig. Net zoals Denswil en Veltman trouwens, die zelfs voor Nederlandse begrippen dramatisch stonden te spelen. Veltman spande de kroon, maar ook Denswil leek niet te willen laten zien dat hij in de basis thuis hoort. Naast de persoonlijke fouten waren ze ook opbouwend zeer zwak. Denswil mag god op zijn bloten knieën danken dat Ajax hem überhaupt een aanbieding heeft gedaan. Als Ajax verder wil, moet het achterin beter. Helaas zit er in de "opgehemelde" A selectie ook geen extreem goed verdedigend talent. Wellicht Bazoer toch de focus laten leggen op een plek achterin ipv het middenveld?

Wat Frank dan wél weer goed ziet is dag je beter niet met Kishna en El Ghazi kan starten. Beiden zijn niet consistent genoeg. Nou vandaag wel, maar helaas waren ze consistent slecht haha. Nee, Ajax kan maar beter zorgen dat ze Schone en Moisander tot de zomer houden. Misschien Schone zelfs wat langer.

Kijk je eens een ajax wedstrijd niet staat er 0-4 op het scorebord. Wat is hier nou weer gebeurd?! Dagen geleden spreken Veltman en de Boer zich nog uit dat ze de beker willen winnen en dan dit.. Zucht.

18 december 2014 om 22:47

Wat was Ajax slap zeg, zelden zo iets gezien. Snel vergeten en doorgaan. Competitie en Europa League. VITESSE was heer en meester respect.

Dit is mijn club, mijn ideaal,
dit is de mooiste club van allemaal.
Hier ligt mijn hart, mijn vreugde, mijn verdriet,
het kan dooien, het kan vriezen,
we kunnen winnen of verliezen,
maar een beet're club dan deze is er niet.

18 december 2014 om 22:51

Waren er maar meer zoals jij!!!!

Wat een wanvertoning zeg,kansloos uit de cl kansloos uit Knvb beker en dat al voor de winterstop schandalig,vitesse was beter in alle opzichten..en Veltman en van Rhijn de slechtste van allemaal en tactisch F de boer dramatisch

Bruma en Veltman hebben zich lekker op de kaart gezet gister en vandaag.

Laten we met zijn allen wel realiseren dat ze niet altijd zó slecht zijn natuurlijk.

18 december 2014 om 22:50

Bruma kan teminste nog een simpel duel winnen met zijn schouder dat zat er voor veltman niet in.

RedBull Salzburg dejavu...
Jammer dat Frank nog steeds geen manier heeft gevonden om Ajax tegen zulke ploegen met extreem veel druk en scherpe counters te wapenen. Het is namelijk niet zo dat Vitesse in bloedvorm verkeerd. En oja als de wiedeweer Vejinovic ophalen. Wat een geweldige speler. Alleen maar complimenten voor Vitesse, niet voor Ajax...

18 december 2014 om 22:57

Ja Vejinovic zou de droom zijn.

Ajax zal misschien pas over 15 jaar de volgende ronde van de cl halen ze zijn echt 0,0

wat een collectieve faalpartij was dit zeg, zelden een ploeg zo kansloos gezien als ajax vanavond.. Kan niemand opnoemen die ook maar een beetje een jupiler league niveau haalde nja misschien Van der Hoorn ff zonder dollen dit was een achtste finale beker onwaardig!

18 december 2014 om 22:58

Vorig jaar in Eindhoven psv vitesse 2-6 het kan altijd erger. Zon wedstrijd was het dus, psv fans weten als geen ander hoe dit voelt

Heerlijk, wat een pak rammel. Knap van Vitesse. In de hoofdstad weer met 2 beentjes op aarde.

Wat mij het meest aan deze wedstrijd heeft verbaasd is dat de Boer bij een 0-2,0-3 en de 0-4 het team binnen het collectief laat blijven voetballen.
Totaal geen opportunisme te bespeuren,.pompen of verzuipen en eervol te ondergaan is hem vreemd,hij kiest er liever voor om de fans dit voor te schotelen.

18 december 2014 om 22:58

... daar heeft hij de spelers niet voor, je moet een paar beulen hebben om duels te winnen voorin. Wijs die 'beulen' bij Ajax maar aan.

Het zit niet in het systeem van ajax om zo te voetballen, en dus lopen er dus ook niet zulke spelers rond. Dit is het ajax van Cruijff, eigen jeugd, techniek. Geen power, geen opportunisme. 4-3-3 is heilig.

Tja. Geen speld tussen te krijgen. Vitesse heeft Ajax met eigenlijk heel simpel druk zetten onmogelijk gemaakt ook maar te voetballen. En dit in eigen huis van Ajax. Vitesse heel goed gespeeld, maar Ajax zwaar onder de maat.

Complimenten ook aan Vitesse hoor die hebben echt goed gespeelt! Gefeliciteerd! By ajax iedereen slecht gespeelt geen 1 die een voldoende halen. Snel vergeten deze wedstrijd en zondag weer knallen!

1 shot op doel toch knap in 90 minuten. Veltman was zeer matig kon nieteens een duel winnen en maakte wat domme foutjes. kortom ik heb genoten als psv'er ;d

Het kan gebeuren dat je van een tegenstander als Vitesse verliest, zelfs met 0-4 ja.
Waar ik me wel zorgen om maak is dat sommigen spelers niet stabiel genoeg zijn.
Klassen had een totale off-day, dat kan. Maar Veltman of Viergever spelen een keer goed en de volgende keer maken ze weer cruciale fouten.
Ajax is meestal 'bang' van grote tegenstanders en dat zie je vooral in het begin van de wedstrijd. Als Ajax snel op voorsprong komt, is er meestal niks aan de hand.
Maar er wordt bij een 0-0 toch veel te weinig kansen gecreëerd en na een Ajax doelpunt kunnen ze het ineens wel. Hoe komt dat toch vraag ik me af?

Laat ze maar lullen Joel, je maakt weliswaar fouten waaruit goals vallen maar verdedigen doe je met z'n allen en verdedigen begint voorin.voor mij blijf je top.

Een aantal goals waren persoonlijke fouten, dat mag niet, maar kan een keer gebeuren. Dat is niet wat het ergste is; ajax heeft namelijk totaal niets afgedwongen. Het veldspel, vinden van de vrije man, balcirculatie, korte combinaties, niets van dat alles. Nu stond Vitesse compact, maar dat kan je van bos verwachten en dan moet je als de boer volgens mij niet op 5 plaatsen (boer, riedewald, viergever, denswil, el ghazi) de basiself wijzigen. Bovendien had ik niet met el ghazi en kishna op de flanken gespeeld met dergelijk kleine ruimten en te veel positiewisselingen. Dat kan je doen als je een grote topclub bent (barca, real, etc.) maar niet met de selectie van ajax. Het is de simpel om dit op veltman af te schuiven.

Net uit de Arena. Maar dit was echt triest met een hoofdletter T. 1 schot op doel in de hele wedstrijd en Nog uit een vrije trap ook. Ik wil mijn geld terug

Als je achterin de bal net zolang rond speelt tot je onder druk komt te staan en balverlies lijd of een lange bal moet geven verdien je het wat mij betreft om op deze manier afgestraft te worden.

Ontluisterend, weer wordt Ajax afgedroogd in beker verband.

De beker en ajax een slechte combinatie, maar wat ze vandaag lieten zien, in eigen huis was toch wel erg dramatisch. Goed dat de winterstop nabij is waardoor de koppies weer leeggemaakt kunnen worden.

Proficiat Vitesse! Dik verdiende winnaar. Wat speelde wij vandaag als een stel lamzakken! Zondag moeten we ons herpakken op woudestijn! En iedereen moet hun instelling eens gaan veranderen. Waarom kunnen ze niet de wedstrijd instelling van de cL elke week opbrengen. Een normale burger doet dat ook bij z'n werk en wel 38 uur per week. Voor sommige spelers in 2x 90 minuten al teveel!
Maargoed met alleen dat doen we Vitesse tekort die vandaag voetballend ook een stuk beter waren. Hopelijk heeft Marc dit ook gezien en durft die de knip te trekken! Als Serero weggaat naar Afrika moet er gewoon een CVM gehuurd worden met ervaring, ik zou voor Vurnon Anita gaan!

18 december 2014 om 22:59

Daar ben ik het helemaal mee eens tijd voor een type speler anita. Was poulsen maar gebleven

Vitesse had geluk Whuahahaha grapje peeps...... Vitesse speelde uitmuntend en vandaag werd weer duidelijk als niet iedereen zijn best doet Ajax maar een redelijke plowg heeft.

Hopelijk helpt deze wedstrijd bij aan het niet meer oproepen van Veltman, zijn huidige niveau komt niet eens in de buurt van wat ik ooit wilt zien bij Oranje. Verder vol ongeloof aangezien hoe matig Ajax speelde had ik nooit verwacht lijkt haast wel of ze dit expres lieten lopen.

Sociaal van Ajax, nu heeft niemand het meer over de nederlaag van Nac. Verder blijkt dat Ajax nog niet het topteam is wat wel eventjes haar wedstrijdjes wint. 0-4, benieuwd of ze het nog over een gebrek aan scorend vermogen durven te hebben

Wat een belachelijke vertoning. Ajax onwaardig! Hoop dat ze nu toch eens een keer wakker worden en zien dat je zo niet verder kunt. Wat is die Veltman een kleuter zeg als het op verdedigen aankomt.

Elk team heeft zijn mindere wedtrijden er tussen. Dat zie ook bij dortmund, bundesliga is het slecht champions league gaat het goed.

We zijn dus nog niet verder dan vorig jaar. *zucht*
Benieuwd hoe we de 2e seizoenshelft voor de dag gaan komen.
mis nog te vaak de beleving, de passie.
Hopelijk zijn we in februari, maart beter want dan komen de wedstrijden die het seizoen gaan bepalen.

Schandalige vertoning. Snap dat Frank alvast iets probeert om vertrek schone en moisander op te vangen. Denswil gewogen en te licht bevonden. Veltman kan het team niet leiden.

0-4.. Dat krijg je er van als je geen mentaliteit toont en niet 100% scherp bent.. Een Ajax wat tegen Apoel speelde of PSG had niet met zulke cijfers verloren: die hadden Vitesse gewoon verslagen. Maar dat kan deze jonge selectie niet. Stabiliteit creeeren, laat die mentaliteit nou eens zien!

Ajax was met het hele team slecht. Dit lag grotendeels aan de tactiek van Vitesse.
Vitesse speelde gewoon erg goed dmv goed storen in de opbouw en de opbouw naar de zijkanten proberen te laten verlopen en telkens dubbele dekking aan de buitenspelers van Ajax te geven.

Ik schaam me er wel voor dat Ajax niet de intentie heeft om toch iets te forceren. Andersen had dit bijvoorbeeld wel.
3 grote persoonlijke fouten moeten en werd ook vandaag bestraft. 2 van Veltman en 1 van Serero. Die van Klaassen was er ook wel een, maar dat Labyad de bal er prachtig inschoot jeetje.

Ik ben nog steeds van mening dat sommige wisselspelers wel goed genoeg zijn voor het eerste.
De team is alleen te jong en hebben gewoon tijd nodig die ze gewoonweg van ons fans niet krijgen omdat wij altijd prestaties verwachten.

Het is al tijden geen incident meer dat Ajax tegen teams die veel energie en druk op de opbouw zetten keihard niet weet wat zij moeten doen. Dit gebeurt alleen als zij continu hier tegen spelen wat maar enkele keren per jaar gebeurt. Wat ik Frank wel verwijt dat hij hier niet goed genoeg op oefent dmv oefenwedstrijden oid.
Feyenoord, Pec, Vitesse, Utrecht, ADO zijn toch de teams die dit wel goed doen in de competitie alleen zij maken hun kansen vaak niet af. Vandaag lukte Vitesse dit wel en je ziet het, je krijgt een oorwassing.

Persoonlijk hoop ik dat de teams in de competitie dit vaker doen. Vroeger of laat moet Ajax leren hiermee omgaan wat vooralsnog de afgelopen 3 jaar niet is gelukt.
Wanneer Ajax hier wel weet mee om te gaan is Ajax pas echt een grote stap verder in zijn ontwikkeling.

Ongelofelijk dat we zoveel fouten maken achterin. Terechte nederlaag. Jammer weer geen beker voor de Boer.

Zo werd weer eens pijnlijk duidelijk dat Ajax nog lang geen topploeg is. Als je bank zo dramatisch presteert .. Boer heeft geen bal gepakt, en heeft ondanks dat het een fantastische knal was, schuld aan de 2-0. van Rhijn liet zich met het dramatische niveau meezakken. Veltman is nog steeds een jongetje, geen kerel. Viergever momenteel erg zwak, al zie ik niet wie het kan overnemen van hem.

En dan Denswil. Wat iedereen bij Ajax toch ziet in die jongen snap ik echt niet. Ik heb het niet alleen over vandaag. Het valt me altijd op hoe verschrikkelijk traag die jongen is en echt Totaal niet kan opbouwen. Ik heb geen pass vooruit gezien die is aangekomen en daar heeft hij zelf schuld aan omdat ie eerst 5 minuten staat te dralen met de bal aan zen voet. Verschrikkelijk frustrerend zeg. Over de aanval heb ik weinig nuttigs te melden, die kregen gewoon geen bruikbare ballen vandaag, en daarbij moet gezegd worden dat Vitesse erg scherp stond te verdedigen, waarvoor complimenten (waarom is die Jan Arie uberhaupt ooit laten gaan bij Ajax?) Serero haalde zo'n beetje als enige zijn niveau, Klaassen speelde zijn slechtste wedstrijd ooit voor Ajax en Riedewald is moeilijk af te rekenen vanwege zijn leeftijd, maar heeft duidelijk nog een hoop te leren (kan t m allemaal moeilijk kwalijk nemen, deed het meeste eigenlijk wel naar behoren)..

Lekker, na 3 wedstrijdjes weer ff met de neus opde feiten en de voetjes op de grond. Precies wat we nodig hadden om in de winter eens lekker te gaan shoppen. Wat moet die van der Heijden kosten trouwens?

Volgens mij zijn we angstgegner van Ajax geworden de laatste jaren. In 3 jaar alweer 4 keer van Ajax gewonnen. Had niet verwacht dat dit er nog in zat, voor elke bal gaan.

De Boer durfde zelfs te beweren dat Ajax verder was dan vorig jaar. Speel je eindelijk met de sterkste voorhoede laat de achterhoede het compleet afweten. Die Denswil is een totale aanfluiting, tegen Excelsior graag Moisander weer in de basis. Ajax is weer compleet voor schut gezet in de Amsterdam Arena door hetzelfde voetbal dat Zwolle en Salzburg lieten zien. Hopelijk zat er niemand van Legia op de tribune, dit Ajax stelt geen zak voor wanneer de tegenstander fysiek druk gaat zetten. Klaassen had de afgelopen dagen nog een grote mond over het bereiken van de halve finale in de Europa League en staat ook weer met beide benen op de grond. Ajax dit seizoen stappen gemaakt? Laat me niet lachen, voor de vijfde keer in 24 maanden compleet van de mat gespeeld door een ploeg die Ajax fysiek onder druk zet.

19 december 2014 om 00:25

Petterson, Moisander erin? Nee dankjewel, kijk jij wel Ajax wedstrijden vraag ik me dan af. Denswil was nog redelijk vandaag, als een van de weinige. Moisander zijn fouten als ervaren verdediger kan ik niet tegen, dan maar een jonkie.

Dit ligt ook aan Frank de Boer. Die weet zijn spelers blijkbaar niet op te laden voor de beker. Vaak afgestraft en met grote cijfers verloren. Ik zeg, iedereen zijn geld terug, betaald door de selectie en de technische staf. Wanprestatie van de bovenste plank.

Frank zijn droom was nog de beker winnen die hij nog niet won als trainer van Ajax. Droom valt in duigen door dat Veltman paar cruciale fouten maakt, dat is structureels aan het worden met Veltman.

Schijnend dat je zo weggespeeld wordt, dat heeft niks met een Off Day te maken, maar met geen antwoord hebben op het spel van Vitesse. Ajax heeft geen antwoord op teams die fel druk zetten en fysiek spelen, is te makkelijk om het opeen Off day te gooien. Na jaren heeft Ajax nog geen plan of een antwoord, dat mag je Frank en de ploeg wel kwalijk nemen. Dat heeft ook met verschillende factoren te maken..

k ben nog niet eens klaar met het nagenieten van gisteren of het volgende leedvermaak is al weer te zien! :D Nee, dan viel Bruma misschien gister toch nog best mee? :D

Groningen - Vitesse !

Vind de beker persoonlijk ook alleen leuk als je team de finale bereikt, das altijd een mooi uitje naar R'dam! Dit jaar moet de halve finale toch al wel mogelijk zijn. Roda en Excelsior moet je gewoon van winnen. De wedstrijd daarna gaat denk ik veel afhangen of het een uit of thuis duel wordt. AZ, Twente, Vitesse, Groningen, PEC en Cambuur.. daar ga ik liever niet UIT tegen spelen.

Schandalige instelling, verliezen mag, maar niet op deze wijze. Ze moeten zich schamen en als ze ballen hebben betalen ze de supporters hun geld terug.

ik zie bijna alleen maar berichten over hoe slecht ajakkes was, maar weinig over hoe goed Vites is geweest. Totaal verdiend met 0-4 gewonnen,......... Mag ook gezegd worden toch?

19 december 2014 om 00:27

Trolbusje, met zo een volwassene post. Hoef je geen veel complimenten te verwachten, wellicht op een andere boeg gooien en opnieuw proberen de volgende keer.

19 december 2014 om 01:35

Helemaal mee eens.

Ajax was inderdaad niet goed maar mensen vergeten dat dit ook weleens (deels) met de tegenstander te maken kan hebben. Vitesse heeft Ajax vanavond niet in de wedstrijd laten komen en, niet eens geflatteerd, dik gewonnen.

Ach, ieder team heeft wel eens een offday. Dit was er zo een voor Ajax.

Was Ajax moe of zo ? Ze speelde in elke linie zwak , Veltman is niet de enige die schuld heeft , El Ghazi heeft het nog het best gedaan maar ook hij leek vermoeid , Kishna en Milik heel slecht gespeeld. Kishna steeds niet snel genoeg opkomen bij de aanval en Milik heeft maar een paar keer de bal geraakt. Vitesse was gewoon in een te goede vorm om met zo een inzet voorbij te komen.

Fijne uitslag maar het grappige is dat ik Vitesse nog niet eens zo geweldig vond spelen.
De inzet was er gelukkig maar er ging ook nog wel het één en ander fout.
Het was ook het zwakke Ajax dat Vitesse sterker maakte.

Ajax was zwaar triest vandaag. Niks lukte. Wat ik dan nog triester vind zijn de vz mensen. Die hebben het zien aankomen. Die vonden Ajax nooit wat. "het spel gaat achteruit" blabla en dan als Ajax weer wint zijn ze stil. Ben het helemaal zat met al die mensen hier die geen normale reactie kunnen geven.
De mensen die altijd maar haten en altijd een Messi of Ronaldo ophemelen.

Wat ik ook triest vind zijn die video's die nergens bij passen, maar altijd automatisch aangaan.

Nu zal je denken, als het zo triest is waarom ga je niet weg?
Dat ga ik dus nu ook. Have fun met het haten op Ajax. Mijn club was van laag niveau vandaag, komt me bekend voor op deze site.

Als Ajax zo verslagen word in de EL, neem ik het ze nog kwalijk omdat ik vermoed dat ze het expres doen om zich op de landstitel te richten. Nu denk ik dat ze een gigantische offday hadden.

Wat een gehuil over een zwak optreden, B-keus, bla bla. Ajax is gewoon vanaf minuut 1 van de mat getikt door een superieur Vitesse. Eindelijk speelden de Arnhemmer weer zoals de eerste paar wedstrijden. Toen had men de pech dat er niet gescoord werd. Nu klopte het wel allemaal.

Er is weer eens keihard bewezen dat Klaassen een gemankeerde speler is. Als hij vol onder druk staat maakt hij fout op fout. Prachtig om te zien hoe hij door Vejinovic van het kastje naar de muur werd gestuurd. In combinatie met een ijzersterke Pröpper en een plaaggeest als Kazashvili werd het middenveld van Ajax kapot gespeeld.
Ook werd maar weer eens duidelijk dat Veltman te kort komt voor het niveau dat Ajax nastreeft.

Bosz heeft goed gekeken naar de wedstrijden van Ajax tegen Real en de bekerfinale tegen Zwolle. Eindelijk heeft hij de spelers weer allemaal fit die Vitesse voorin lang miste. Dat komt na de winterstop wel goed.

19 december 2014 om 08:59

Met Schone, Andersen, Cillesen en zelfs Moisander was het toch wel een andere wedstrijd geworden. Serero, Klaassen en Veltman speelde weliswaar ook zwaar onder de maat, maar dat kwam ook omdat ze die mannen niet om zich heen hadden... Next.

Ik had vooraf al verwacht dat Vitesse zou winnen, maar een 0-4 overwinning had ik nooit kunnen denken. Het was een resultaat die er aan zat te komen. Ajax presteert de laatste weken weinig en Vitesse heeft vaak het betere van het spel, terwijl de resultaten uitblijven. Dat een nederlaag voor Ajax er zat aan te komen stond in mijn ogen dus vast, net zoals dat Vitesse een wedstrijd zou gaan winnen van een hoger aangeschreven tegenstander.

Daarnaast is het bij Ajax al zo vaak gebleken dat het rust geven van enkele spelers verkeerd uitpakt, dat Frank de Boer het enigszins op zichzelf af roept. Ik kan me even geen recente voorbeelden voor de geest halen, maar met regelmaat kwam Ajax niet tot winst wanneer de trainer besloot een vier, vijftal (of meer) spelers rust te geven.

Ik moet zeggen, zo'n afslachting had ik niet verwacht. Ajax heeft totaal geen weerstand geboden vandaag/gisteren. Het zet ze in ieder geval weer met beide benen op de grond en zorgt ervoor dat de focus kan worden verlegd naar de competitie en EL. En voor Vitesse is het een lekkere opsteker om op voort te borduren.

Misschien tijd voor de Boer om Ajax vaarwel te zeggen? Deze selectie laat hem toch vallen en zit vol met players die doen alsof ze goed zijn en doetjes, mietjes en watjes. Ze zouden eigenlijk eens zonder begeleiding moeten voetballen en week in week uit helemaal afgedroogd moeten worden. Er zitten zoveel spelers bij die net doen alsof ze net zo goed zijn als Ronaldo en Messi maar echt nog geen ene reet hebben gepresteerd. Hoe motiveer je dat soort eikeltjes? Gewoon ontslaan? De volgende!....?

Wat een verlies.. Ik zat in het stadion en ik heb serieus geen 1 goede actie gezien. 90 minuten lang slechte passes, geen scherpte, geen idee en geen passie. Vitesse was beter maar het was meer Ajax die ver onder maat speelde. Het lijkt alsof de jongetjes van Ajax al aan de kerstvakantie toe zijn, want wat was dit een drama..

VITESSE! Dit hadden die mannen nodig!

Hartstikke gefeliciteerd Vitesse. Ik gunde het Ajax zo om eens op deze manier te verliezen.

Typisch hoeveel clubs tegen Vitesse een totale offday hebben. Dat hebben we dit seizoen al meerdere keren gehoord. Zou het dan toch met het spel van Vites te maken hebben?

Iig een knappe prestatie. Ik heb genoten in het uitvak.

Je kan ook niet verwachten dat als je met Riedewald als CVM speelt en Veltman geen houvast heeft aan een volwassen kerel (moisander) het goed gaat lopen. Serero blijft een leuke speler en was nogmaals een van de betere bij Ajax maar hij hoort gewoon niet op de LVM positie want dat is veel meer voor Andersen, en dat zag je ook direct toen hij rond de 70e minuut erin kwam.

Als de toevoer van ballen vanuit de verdediging niet goed is dan kan je al helemaal vergeten dat het voorin gaat lopen. Je merkte gewoon dat de angst er ook in sloop wanneer Veltman 2x een fout maakte toen hij 1 op 1 speelde tegen Traore, waar ook nog verbazingwekkend genoeg de 0-1 en 0-3 en uitvielen.

Als je achterin niet volwassen bent dan zijn de aanvallers gelijk minder enthousiast om constant zijn mannetje te passeren omdat de angst om de bal kwijt te raken groter is dan 'toevallig' een mannetje te kunnen passeren. Daarin merk je gewoon de onervarenheid van zowel Kishna als El Ghazi.

Natuurlijk was het ook wel de verdienste van Vitesse dat ze zo vroeg druk zette en Ajax niet de mogelijkheid gaf om ook maar even te voetballen maar aan de ene kant hoef je dit soort wedstrijd niet meer te verwachten dit seizoen van hun. Zo een zondagsschot van Labyad? Ja, prachtige goal. Maar zo maakt hij ze maar 1x in zijn leven.

Al met al is het voor Ajax beter om deze gelijk te vergeten en ik zal als ik De Boer was wel gewoon met Ligeon starten in plaats van Van Rhijn want wat speelt die ronduit dramatisch de afgelopen paar wedstrijden. Die jongen durft gewoon niets terwijl hij wel de volwassenheid en ervaring moet kunnen opbrengen om de andere jongens te laten zien hoe je zo een wedstrijd naar jouw hand moet zetten.

Hoppa weer geen Beker, moet Frank weer verlengen

Nee flauwekul, wat was het een dramme gister, 11 makke schapen op een grasveldje.. Compleet zoek gespeeld door Vites..

Overigens wel veel respect voor Vitesse, wat speelde ze goed en dat uitvak, bomvol, mooi sfeertje. Mooi om te zien van een club die vorig jaar toch vaak negatief werd beoordeeld qua fans etc..

Je zag aan alles dat de Boer de beker niet serieus neemt. Zijn opstelling, en zijn matige gevoel voor understatement. "ik wil persee die beker winnen" kwam hetzelfde over als "ik wil Kolbeinn dolgraag behouden". Gisteren werd pijnlijk zichtbaar dat je niet op halve kracht over een eredivisionist heen kan, zeker niet zonder je basiskrachten Schone, Andersen, Cillesen en zelfs Moisander. Gelukkig is het de beker maar, echter zie ik het in de competitie ook nog wel fout gaan...

19 december 2014 om 11:08

Ik moet toch wel lachen om al die bedroevende reacties waarin deze zeperd maar wordt afgedaan als 'niet serieus nemen' en beweringen dat er op halve kracht gespeeld werd.

Oh wee als je beweert dat een club als City, Barca of PSG op halve kracht speelden tegen Ajax toen ze daar een goed resultaat behaalden. Nu wordt Ajax finaal afgetroefd en dan zijn het wel ineens geldige excuses en heeft het spel van de kleinere club er niets mee te maken.

19 december 2014 om 13:39

Ik moet lachen om jouw bedroevende reactie. Je ontkent hiermee immers dat Ajax met een B keuze speelde. Ik doe niets af aan de prestatie van Vitesse, ik doe alles af aan de prestatie en presentatie van Ajax. De Boer had, als hij echt verder in het bekertoernooi wilde komen, niet met dit elftal moeten beginnen. Alle excuses van hem vooraf ten spijt.

19 december 2014 om 14:10

Wauw, wat een B-keus.

Een B-keus zou zijn geweest als Ajax had gespeeld met Ligeon in de basis, Denswil en vd Hoorn er naast, met riedewald als linksback. Bazoer als VM met Duarte en Serrero (of random talent) er naast en voorin dan Kishna, Zivkovic en pakweg Menig.

De keeperswissel is geen "b-keus' maar een standaard schema waar Ajax al langer aan vast houdt.

Alle spelers voorin zijn geen B-keus maar (roulatie)basisspelers. Serero en Klaassen zijn basisspelers. Riedewald heeft van de laatste 7 Eredivisieduels er 6 gespeeld waarvan 2 basisplaatsen.

Achterin zijn van Rhijn, Veldman en Viergever basisspelers, waardoor alleen Denswil overblijft als speler die niet geregeld speelt.

Als jij jezelf dan voor de gek gaat houden dat dit een B keuze team is dan moet ik daar hartelijk om lachen. Vandaar dus ook mijn vergelijking met de wedstrijd tegen bijvoorbeeld Barcelona vorig jaar. Oh wee als iemand zei dat Barca er geen zin in had want dat sloeg nergens op. Nu doen de meesten hier exact hetzelfde en is het ineens wel gerechtvaardigd. Typisch...

Ajax moet nu even korte termijn denken, gewoon de lb van jong Ajax opstellen en Viergever centraal met Denswil heb je wel kracht maar ik vind zijn opbouw echt veel te traag hierdoor bracht hij Viergever (die echt slecht was, maar ook geen back is) meerdere malen in de problemen.

Komt er op korte termijn een betere variant van Veltman over uit de jeugd? Zo nee dan gelijk in de winter Botteghin halen een echte verdediger die ook nog kan voetballen (in die volgorde) is ook weleens fijn.

Verder zou ik wanneer Serero afwezig is Klaassen cvm zetten, Riedewald is zeker de man voor de toekomst maar mist nog handelingstempo.

19 december 2014 om 09:22

Waarom zou je in godsnaam Klaassen cvm zetten, die heeft zoon enorme drive naar voren, weet altijd hoe die druk moet zetten en is daar ook de leider in.. Die jongen heeft nooit op CVM gespeeld? Maar hij moet er welt staan ???

Na de winterstop hopelijk zo:
Cillessen - Rhijn, Veltman, Viergever, Boilesen - Klaassen, Serero (onder Afrika Cup Schone/riedewald), Andersen - Ghazi/schone, Milik, Kishna/fischer

19 december 2014 om 09:28

Waarom Klaassen cvm juist om de redenen die jij noemt, de verdediging is niet best dus moet je hoger op het veld druk creëeren en dat moet je doen met jongens die weten hoe dat moet, dus ik zou er bijna nog voor pleiten om ook gelijk van de Beek in het diepe te gooien op de plaats van rechter middenvelder, dan heb je met Klaassen en vd Beek twee jongens die precies weten hoe de tegenstander vast te zetten en dit ook kunnen uitvoeren.

Met Klaassen centraal hij is jarenlang een klassieke 10 geweest dus in feite speelt hij op cvm maar een paar meter verder naar achteren maar nog steeds tussen de linies, kan hij met zijn handelingssnelheid en balvaardigheid echt iets toevoegen aan het spel van Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren