Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gouden wissel van Jorge Jesus bezorgt Fenerbahçe koppositie in Süper Lig

Laatste update:

Fenerbahçe heeft zaterdagavond de topper tegen Istanbul Basaksehir in winst weten om te zetten. De tegenvallende wedstrijd leek lange tijd in 0-0 te eindigen, totdat invaller Diego Rossi vijf minuten voor tijd de winnende treffer liet aantekenen: 1-0. Door de overwinning neemt Fenerbahçe de leiding in de Süper Lig en staat het twee punten los van Adana Demirspor en Trabzonspor, dat eerder op de dag Sivasspor met 1-0 aan de kant zette. Basaksehir volgt op de vierde plaats.

De topper van zaterdagavond was een speciale voor Emre Belözoglu. De trainer van Basaksehir speelde in drie verschillende periodes voor Fenerbahçe en sloot zijn spelerscarrière daar in 2020 ook af. Nadien was hij een jaar sportief directeur en nam hij in het laatste deel van het seizoen 2020/21 de taak van interim-trainer op zich. Zaterdag koos hij voor een aanval bestaande uit Stefano Okaka en voormalig Ajacied Bertrand Traoré. Ook Deniz Türüc (ex-Go Ahead Eagles) stond, als rechtermiddenvelder, in de basis. Fenerbahçe-trainer Jorge Jesus had een basisplaats in huis voor Ferdi Kadioglu. Ook Michy Batshuayi mocht starten. De Belg moest het begin dit seizoen voornamelijk stellen met invalbeurten in de Süper Lig, maar na zijn winnende treffer tegen Fatih Karagümrük (5-4) lijkt hij verzekerd van een plek bij de eerste elf.

Traoré was na een kleine twintig minuten spelen verantwoordelijk voor de eerste grote kans van de wedstrijd. De spits uit Burkina Faso passeerde de defensie van Fenerbahçe en schoot vervolgens vlak voor het doel hoog over. De Gele Kanaries stelden daar een schot van Attila Szalai tegenover, dat eveneens hoog over ging. Irfan Can Kahveci vond met zijn poging van afstand even later de handschoenen van Volkan Babacan, die net als zijn trainer terugkeerde bij zijn oude ploeg. Enner Valencia was eveneens dicht bij de voorsprong voor de thuisploeg. De Ecuadoriaan zag zijn kopbal echter vlak voor de doellijn worden weggehaald door een verdediger. De grootste kans van het eerste bedrijf kwam op naam van Serdar Aziz. Drie minuten voor rust schoot hij van vlak voor het doel op de lat.

Drie minuten na rust was Traoré de eerste die gevaar stichtte. De aanvaller sneed vanaf de rechterkant naar binnen en haalde vervolgens uit vanaf de rand van het zestienmetergebied. Zijn poging vloog maar rakelings over het doel. Twee minuten later kreeg Lincoln veel ruimte aan de andere kant, maar verzuimde hij de bal in kansrijke positie bij een ploeggenoot te krijgen. Beide ploegen hadden moeite met het creëren van kansen. Jesus had behoefte aan verse krachten en bracht Emre Mor, João Pedro en Rossi. Laatstgenoemde bewees in de 85e minuut zijn waarde. Nadat Babacan de bal niet goed wegwerkte, pikte Willian Arão de bal op bezorgde die bij Rossi. De Uruguayaan had vervolgens een prachtig gekruld schot in huis: 1-0. In blessuretijd was Altay Bayindir de held van Fenerbahçe door de inzet van Danijel Aleksic vlak voor het doel te keren.

Trabzonspor - Sivasspor 1-0
Eerder op de dag deed Trabzonspor uitstekende zaken door Sivasspor aan de kant te zetten. Marek Hamsik zette de thuisploeg al binnen tien minuten op voorsprong, door een rebound knap binnen te schieten. Trabzonspor, waar Dogucan Haspolat zou invallen en Naci Ünüvar en Stafano Denswil op de bank bleven, controleerde het spel. Kansen bleven aan beide kanten uit, waardoor het lang spannend bleef. In minuut 88 verdubbelde Enis Bardhi nog bijna de voorsprong, maar zijn vrije trap werd knap gekeerd door doelman Ali Sasal Vural. In de zes minuten aan blessuretijd veranderde er niets meer aan de 1-0 stand.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Galatasaray3430315993
2Fenerbahçe3428515889
3Trabzonspor33174121355
4Medipol Basaksehir3415712752
5Besiktas3415613551
6Kasimpasa3414713-349
7Sivasspor34121210-448
8Rizespor3314613-648
9Antalyaspor33111210045
10Alanyaspor33111210-345
11Adana Demirspor3491411241
12Samsunspor3410915-739
13Ankaragücü3381312-337
14Kayserispor33101013-1037
15Konyaspor3481214-1436
16Gaziantep FK339717-1334
17Hatayspor3471215-1033
18Fatih Karagumruk338916-533
19Pendikspor337917-3130
20Istanbulspor334722-3516

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat voetbal een momentenspel is werd vandaag maar weet eens duidelijk. Babacan man man man moeilijke uittrap, goed gedaan

22 oktober 2022 om 21:25

Waar heb je het over gozer? We domineerde het laatste half uur met je momentenspel. Eerste schot op doel van Başakşehir in de 92ste minuut! Kom jij met je momentenspel..

22 oktober 2022 om 21:42

Nou als fener supporter ben ik het wel met hem eens hoor. Geen echte kansen gehad al domineerden we het veldspel inderdaad echt wel. Weet niet of we ook hadden gewonnen zonder dit moment. Maakt het natuurlijk niet minder lekker op deze mooie avond

Erden Timur manmanman had echt respect voor je maar wat een baby ben jij zeg. Waarom ging je pas huilen na Ankaragucu - Fenerbahce? Waarom hoorde ik je niet eerder? Lijkt wel alsof alle tegenstanders gelijkspel of een verlies hadden verwacht. 0-3 is hard aangekomen. Wij kunnen niks eraan doen dat jij miljoenen heb geinvesteerd maar jouw club niks van bakt. 7-0 tegen kastamonu en dan stoer doen???

Emre heeft echt een goede verdediging neergezet met Basaksehir. We kwamen er amper doorheen tot de wissels. JJ man ik wil je uitschelden maar je blijft resultaten halen met dingen waarvan ik denk hoe dan? Lincoln wederom linksback? Valencia laat maar eens zien dat die gewoon incapabel is wanneer de tegenstander een beetje kan verdedigen, ik had hier gestart met Rossi maargoed. Winst is winst en dit soort wedstrijden winnen is belangrijk voor een kampioenschap!

Over geheel vond ik wedstrijd meevallen tot min 75. Na de wissels begon het met arao mor en rossi. Wat een heerlijke doelpunt en op het einde mooie redding van Altay. Goed voor zijn zelfvertrouwen! Lincoln vandaag was echt slecht en traag, weet niet of het komt omdat hij niet op zn positie speelt? De overwinning moet wel een goeie boost zijn voor ons!

22 oktober 2022 om 23:02

Lincoln is toch normaal een aanvallende middenvelder. Waar stond hij nu?

22 oktober 2022 om 23:18

LM, hij moet CAM spelen. Je ziet daar zijn kwaliteiten..

Başak had weinig te zeggen over de hele wedstrijd, behalve dat ene moment in blessuretijd.

Aanvallend was het echt niks van Fener. De flanken zijn slecht bezet met deze opstelling. Ferdi en Lincoln stonden er alleen voor. Het leek er ook wat statisch door. Lincoln speelde onzorgvuldig en wat langzaam net als Koffieman. Die wissels hebben het goed verbeterd met meer snelheid en felheid.

Slechtste speler was echt Valencia. Het enige waar deze man goed in is is het veld afsprinten in een counter. Dan hoop ik dat King snel weer fit is die kan wat meer met een bal, alhoewel Michy met Emre en Rossi op de flanken mij het beste lijkt. Jan Peter lijkt het ook totaal niet te hebben, komt niks vanaf.

22 oktober 2022 om 21:50

Ik zou wel een keertje Johannes Petrus samen met Batshuayi willen zien. Leuk dat Valencia even veel goals als Gala heeft maar hij loopt alleen maar ruzie met de bal te maken de laatste tijd.

22 oktober 2022 om 22:00

Jan Peter en Michy zou best kunnen als Jan Peter als een hangende spits zou spelen en Michy als diepe spits. Valencia steggelt al met de bal sinds hij bij Fener zit. Nu is het wel een stuk erger dan eerst.

Emre B. heeft het zijn geliefde Fener (wat ik soms betwijfel) ontzettend lastig gemaakt vandaag, maar Jesus heeft met zijn gouden wissels de wedstrijd weer gekanteld. Traoré zou ik graag bij Fener zien, gruwelijke speler. Henrique vs Okaka was een opwarmertje voor Makchaev vs Oliveira straks. Altay heeft hopelijk na vandaag zijn Ismail Çipe vorm van zich afgeschud en Rossi laat vandaag weer eens zien dat hij veel te vaak onderschat wordt. Over Crespo ga ik het niet eens hebben want woorden schieten te kort voor deze patron. Voor de mensen die de wedstrijd niet hebben gekeken, de statistieken volgen straks op de socials van Galatasaray. Groetjes aan Erden Timur.

22 oktober 2022 om 21:48

Ik wacht nog steeds op de statistieken van Erden Timur. Ben benieuwd hoevaak Fener in de 16 is gekomen van Basak. Hoop dat ze nu wel met de juiste statistieken komen.

Basak speelde net als tegen BJK, heel verdedigend. Eerste helft toch een redelijke kans van Traore voor de rest is Fener niet echt in problemen gekomen.

Tweede helft was wel voor Fener vooral na de wissels. Ik vind dat JJ lang wacht met wisselen, hij mag best eerder ingrijpen. Ik heb echt geen woorden voor Crespo wat een eindbaas beste middenvelder in Turkije wat een speler. Ferdi ook vandaag weer zeer sterk gespeeld.

Belangrijke 3 punten op naar donderdag!

In mijn ogen zou Emre Mor basisspeler moeten zijn, constant dreiging als hij de bal heeft. Een genot om naar hem te kijken!

23 oktober 2022 om 12:00

Dat is een naam die je als eerst op het bord hoort op te schrijven. Altijd laten spelen op zijn favoriete positie. Net als Irfan Can, Crespo, Serdar Aziz, Osayi en Alisoki. Onbetwiste basisspelers! De rest kan je nog rouleren afhankelijk van de tegenstander. Maar deze spelers nemen dingen mee naar het spel die andere spelers niet kunnen. Unieke spelers. Voor Alioski geld dat hij letterlijk de enige linksback is, vandaar dat ik hem noem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren