Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax ontsnapt met magere zege op FC Groningen

Laatste update:

Ajax heeft de tweede seizoenshelft vrijdagavond afgetrapt met een overwinning op FC Groningen. De Amsterdammers hadden aan een doelpunt van Ricardo Kishna en een eigen goal van Johan Kappelhof voldoende voor de drie punten (2-0 ) en staan nu met 42 punten steviger op de tweede plaats in de Eredivisie. De achterstand op koploper PSV bedraagt één punt. Groningen blijft met 24 punten de nummer acht op de ranglijst.

/

Ajax is nu al veertien wedstrijden op rij ongeslagen in de Eredivisie en Groningen was nota bene de laatste ploeg die het team van Frank de Boer wist te kloppen. De noorderlingen konden vrijdag niet stunten, maar deden het in de eerste minuten wel heel aardig in de Amsterdam ArenA. Groningen liet zien dat het niet van plan was om zich in te graven en kwam na vier minuten bijna op voorsprong. Jarchinio Antonio schoot na een goede rush van verdediger Hans Hateboer echter over. Bij Ajax wilde het niet echt vlotten, maar de ploeg werd met de minuut sterker en opende na een kwartier de score.

Lasse Schöne zette Ricardo Kishna met een mooi balletje voor het doel en de aanvaller vond vervolgens met de buitenkant van de voet de verre hoek van Sergio Padt: 1-0. Die goal veranderde het spelbeeld, want Ajax kreeg de controle over de wedstrijd en Groningen kon de tegenstander maar niet van de bal krijgen. De thuisploeg zorgde voor dreiging, al bleven grote kansen lange tijd uit. Mike van der Hoorn kreeg na 38 minuten wel een vrije kopkans, maar hij knikte een meter naast. Namens Groningen liet Antonia voor de tweede keer een geweldige mogelijkheid onbenut. Het bleef daardoor tot de rust bij 1-0.

/

Groningen gooide in de tweede helft het tempo omhoog en ging op zoek naar de gelijkmaker, maar doelman Jasper Cillessen werd nooit echt op de proef gesteld. Ajax ging na een slappe start ook wat meer naar voren spelen en dat leverde na een klein uur spelen een kleine kans op voor Arek Milik, maar de omhaal van de spits mislukte. Even later was Lucas Andersen dicht bij de tweede treffer, maar nadat de Deen zich vrij had gekapt schoot hij verwoestend over. Hoewel beide partijen voor een vermakelijk kijkspel zorgden, waren de kansen op één hand te tellen en leek Ajax dan ook relatief gemakkelijk stand te houden.

Een kwartier voor tijd had De Trots van het Noorden van trainer Erwin van de Looi echter moeten scoren, maar Antonia schoot de bal ruim naast na een prachtige en vlotte aanval. In de slotfase voorkwam Padt met een stijlvolle nog de 2-0 van Milik. In de blessuretijd werd het door een eigen goal van Kappelhof alsnog 2-0, maar De Boer kon onmogelijk tevreden zijn over het spel van zijn elftal in de tweede helft. De drie punten bleven desondanks in Amsterdam en de laatste keer dat Ajax in het eerste duel van een kalenderjaar een wedstrijd verloor, was in 1999 (FC Twente, 1-2). Groningen moet ondertussen blijven wachten op zijn eerste uitzege op Ajax sinds mei 1994.

Een terechte uitslag?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We hebben 2-0 gewonnen, plus 3 punten gepakt.. maar wat was Ajax bedroevend slecht. Leuk combinatie-voetbal, maar kansen creëren schijnt nog steeds ons zwakke punt te zijn. De grap van de dag is gemaakt door onze eigen stadionspeaker: ''man van de wedstrijd is niemand anders dan Lucas Andersen!'' Wat heeft hij voor wedstrijd gekeken haha

16 januari 2015 om 21:54

Wie had het dan moeten zijn? Andersen vond ik in de eerste helft samen met Schone de beste man van het veld. De tweede helft was het bij Ajax sowieso niet zo veel, dus dan moet je je alleen baseren op de eerste helft en daar vond ik Andersen wel de beste.

Overigens belachelijk dat de Ajacieden hem gaan uitfluiten... zo'n mooie speler.

16 januari 2015 om 21:56

Serero

16 januari 2015 om 21:56

Ik vond persoonlijk Serero veruit de beste man van het veld in beide helften. Uitfluiten vind ik inderdaad ook ronduit belachelijk.

16 januari 2015 om 21:56

serero, heeft de meeste energie in de wedstrijd gestopt en was eerste helft ook lekker aan het combineren. Van der Hoorn vond ik ook prima spelen, geen enkel foutje gezien en was goed in balbezit, mag ook gezegd worden

16 januari 2015 om 21:57

Serero inderdaad..

16 januari 2015 om 21:57

Serero, Kishna en Schöne waren de besten bij Ajax. Andersen speelde echt slecht, ook de eerste helft.

16 januari 2015 om 21:57

Inderdaad, Serero of anders Cillisen.

16 januari 2015 om 21:59

ik vond het ook niet echt uitfluiten van Andersen persoonlijk imo Elke andere speler zou ook worden uitgefloten. Het veldspel van ajax was gewoon slecht, daar floot men voor omdat er eigenlijk geen man van de wedstrijd was. Ja, Serero omdat hij zoveel ballen veroverde en als enigste hard aan het werken bleef.

16 januari 2015 om 22:00

Andersen is overschatte speler! Ik zeg Tonny Vilhena halen, beste man uit Rotterdam-zuid dan deze kippen bout uit scandinavie.

16 januari 2015 om 22:00

Tibbling, maar een speler van de tegenstander word natuurlijk nooit uitgeroepen tot man of the match.

16 januari 2015 om 22:01

Hahaha die Andersen wordt echt niet gewaardeerd. Hem zal ik graag bij ons willen zien in plaats van Tony Vilhena!

16 januari 2015 om 22:02

Andersen speelde helemaal niet slecht. Waar heb je het over? De enige haast die creatief iets deed. Probleem was vaak dat de andere het niet altijd snapten en niet gaten inliepen waar hij een steekpass kon geven.

16 januari 2015 om 22:03

oranje88, Ruilen vandaag voor Vilhena en dan krijgen jullie andersen

16 januari 2015 om 22:03

Ja jullie hebben wel gelijk Serero speelde ook een prima wedstrijd. En van die Riedewald was ik ook wel erg gecharmeerd. En als Utrechter vond ik het ook heel leuk om te zien dat van der Hoorn het goed deed vandaag, vind hem in potentie beter dan Veltman (maar dat kan mijn Utrecht-bril zijn).

Milik vond ik het minste in de wedstrijd zitten. Neemt die prachtige pass belachelijk uit de lucht, terwijl als hij hem gewoon aanneemt op de borst hij zeeen van ruimte heeft. En dan een beetje schaapachtig lachen. Denk niet dat Frank daar erg blij mee was. Het wedstrijdbeeld was er op dat moment namelijk niet echt naar om zulke acties te gaan maken.

16 januari 2015 om 22:06

Belachelijk hoe weinig respect jullie laten zien voor Andersen groot talent en een geweldige speler!

16 januari 2015 om 22:07

Ronduit de beste man aan de kant van Groningen en vond hem zeer goed voetballen en beter dan vele spelers van Ajax vandaag, maar ik moet toch bekennen dat ik Serero beter vond spelen en daarmee ook terecht Motm vind.

16 januari 2015 om 22:07

Cillisen serieus? Die qas echt niet goed bezig hoor alleen maar paniek

16 januari 2015 om 22:09

Schöne serieus? Ik vond em echt niet goed spelen, vooral tweede helft zorgde hij voor heeel veel vertraging in het spel. Bleef steeds maar stil staan en had redelijk vaak balverlies. Serero stak er wat mij betreft bovenuit.

16 januari 2015 om 22:10

Haha, Cillisen en paniek. Die gast is de meest koele persoon die ik ooit heb zien voetballen. Wat mij betreft neemt hij voortaan ook de penalties, misschien dat hij als nemer meer succes heeft

16 januari 2015 om 22:16

@david:
Schöne ja. En nogmaals, ik heb het dan alleen over de eerste helt. De tweede helft was het allemaal niet zo veel. Maar die assist van Schöne... man, man, man... dat is voor mij al genoeg om hem uit te roepen tot één van de mannen van de wedstrijd. Prachtige speler, en snap niet waarom zo veel Ajacieden hem zo graag zien vertrekken.

16 januari 2015 om 22:19

Tibbling was erg matig. Wordt gedaan alsof ze een topper hebben gehaald, terwijl niemand hem ooit heeft gezien!

16 januari 2015 om 22:21

snap het ook niet, die man levert misschien wel elke wedstrijd een beslissende assist of goal. Snap ook niet dat Ajax zn contract niet gewoon verlengd. Die man is zo belangrijk en we hebben die ervaring gewoon nodig

16 januari 2015 om 22:22

Ik zeg: ruilen maar

16 januari 2015 om 22:22

Serero!

16 januari 2015 om 22:25

Belachelijk dat niemand inzag dat de enige creativiteit die er in de tweede helft was van andersen kwam. Ik vind het persoonlijk echt een heerlijke speler om naar te kijken. Zit altijd een gedachte achter en zijn techniek.is echt om van te smullen

16 januari 2015 om 22:29

PSV-040NL
Cillesen niet goed bezig en paniek????
Hij had bijna niets te doen vandaag. Wat er op hem afkwam behandelde hij gewoon heel solide. Twee keer een misverstandje met een verdediger, maar die klaarde hij gewoon zodanig op dat er geen gevaar door ontstond.
En als je bedoelt met paniek dat hij een tegenstander dicht bij hem laat komen met de bal aan zijn voet. Dat is in het geval van Jasper echt geen paniek hoor. Daar voelt hij zich gewoon comfortabel bij. Dat doet hij nu al zolang. Die jongen kan namelijk ook aardig voetballen als het moet.
Ik kan me voorstellen dat jij als Psv'er door doodnerveus van wordt, want jullie doelmannen zouden zulke situaties gewoon verknallen.

16 januari 2015 om 22:35

Je bent niet goed bij je harses, cooper. Misschien moet je een keer naar het stadion ipv teletekst kijken, dan zul je zien dat Andersen druipt van het talent

16 januari 2015 om 22:42

er werd ook omgeroepen: 'ajacied van de wedstrijd' en niet man of the match

17 januari 2015 om 01:19

@filmfreak

Het uitfluiten was een reactie op het uitroepen van Andersen tot man van de wedstrijd. Daar waren vele nogal verbaasd over, lees ontevreden. Andersen speelde zeker de eerste helft heel erg sterk, maar juist in de laatste fase ging het wat minder. Zeker als je in acht neemt dat je vanaf de tribunes toch vaak een minder goed beeld hebt van de prestaties van individuele spelers, dus dat veel supporters ook niet het overzicht hadden.

Vanuit mijn perspectief had Van der Hoorn ook wel tot Ajacied van de wedstrijd uitgeroepen kunnen worden, hij speelde erg sterk vandaag. Nog een paar kleinigheden die hij uit zijn spel moet halen, maar voor de rest gaat het de goede kant op.

Schone zie ik overigens niet graag vertrekken, het is een hele nuttige speler die op cruciale momenten wedstrijden voor je openbreekt. Vandaag met zo'n grandioze steekpass, tegen andere clubs met zijn fraaie traptechniek. Ik zie hem graag langer blijven in Amsterdam, alleen soms zie ik hem liever op het middenveld. Qua snelheid komt hij namelijk tekort als buitenspeler, hij kan moeilijk een speler op snelheid passeren. In sommige wedstrijden heb je juist echte buitenspelers nodig die buitenom of binnendoor passeren. Als ik zie hoe mager de selectie is op het middenveld (aangezien Duarte al te licht is bevonden en ook Zimling niks toevoegt) zie ik geen enkel bezwaar tegen een langer verblijf van Schone, prima voetballer voor Ajax die echt wat toevoegt.

17 januari 2015 om 02:49

Ben het helemaal met je eens wat betreft Schone en van der Hoorn. Dus in zoverre was mijn beleving thuis hetzelfde als die van jou in de Arena (ik ga er naar aanleiding van je verhaal even van uit dat je daar was).

Wat Andersen betreft snap ik jullie ergens wel natuurlijk. Ik ben ook een supporter die elke week in zijn eigen stadion zit. En wij vinden het soms ook apart dat iemand tot man van de wedstrijd wordt uitgeroepen. Dan horen we opeens "man of the match van vandaag, Kai Heerings!", nadat we naar een ontzettende baggerpartij hebben zitten kijken. Dat voelt soms wrang, dat snap ik.

Maar uitfluiten? Jullie staan 1-0 voor tegen een goed spelend Groningen, hebben een geweldig talent rondlopen die een op zijn minst degelijke wedstrijd speelde en dan wordt er door sommigen gefloten... Soms denk ik dat jullie een beetje verwend zijn (bedoel dit overigens niet lullig)... Ik snap dat bij Ajax het verwachtingspatroon hoog ligt, maar ik vond het best lullig voor die jongen.

17 januari 2015 om 02:49

Die gast was steengoed, die Tibling. Ruil hem maar met Zimling👌

17 januari 2015 om 13:37

Coopers, sorry maar ik vind echt dat je onzin uitkraamt! Andersen ruilen met die dikke, trage Vilhena zonder mentaliteit? Andersen speelt nog 3 jaar bij Ajax en dan gaat ie naar de Europese top! Schopt het nog verder dan Eriksen denk ik

16 januari 2015 om 21:56

Andersen vind ik sowieso erg overschat. Veel balverlies, erg zwak aan de bal en verdedigend heb je ook niks aan hem. Doe mij maar schone op het middeveld en el ghazi in de basis.

16 januari 2015 om 21:57

Groenrandje voor deze reactie, geen speld tussen krijgen!

Andersen is het altijd leuk wandelen, dribbelen, actie maken en dan... bal kwijt en mogen we helemaal op nieuw beginnen met opbouwen.

16 januari 2015 om 21:58

Andersen heeft wel tempo in zijn spel, maar als het tempo uit de aanval is, is hij besluiteloos en geeft hij maar een te zacht paasje dat onderschept wordt.

16 januari 2015 om 22:01

Hou Schøne maar op de flank. Andersen kan tenminste een man voorbij komen en hij heeft inzicht. Nadeel is wel zijn weinig meeverdedigen en lichaam.

Misschien Fischer op zijn plek?

16 januari 2015 om 22:02

Andersen lekker op schiphol zetten, man wat was hij slecht weer met zijn nutteloze acties waar geen idee achter zit.

16 januari 2015 om 22:05

Precies vd vaart! Kan wel leuk pingelen maar het lijdt meestal tot balverlies. Verder vind ik hem niet genoeg creeren en heeft hij ook geen scorend vermogen.

16 januari 2015 om 22:13

daar heb je cooper ook weer, wat voor supporter ben jij, je eigen speler afkraken.

17 januari 2015 om 10:51

Jolanda,
Wat een onzin reactie! Ik geef mijn mening over een speler en ben daar een slechte supporter? Daar is vz toch voor om je mening over voetbal te geven? Dat hij uitgefloten werd vind ik trouwens wel belachelijk.

17 januari 2015 om 12:15

Jolano, wat is daar raar aan? Je hoeft toch niet elke Ajaxied geweldig te vinden. Je hoeft toch niet altijd geweldig te doen. Je hebt meer dan 11 spelers en als hij Andersen drama vindt, dan is dat zo. Net zo als dat Coopers een van de weinige Ajaxieden is die eerlijk toegeeft dat Groningen meer verdiende.

17 januari 2015 om 13:53

lfcnl,nee zeker niet, maar hij kraakt iedere keer ajax of een speler af, dit is niet de eerste keer, bij iedere item kraakt die ajax en spelers af, dan ben je in mijn ogen geen echte supporter, maar ja zo denkt iedereen er anders over.
w.afca, ik had het niet op jou, maar coopers.

16 januari 2015 om 21:58

Andersen speelde gewoon een aardige pot hoor. De manier hoe hij versnelt puur op techniek vind ik toch knap. Samen met Serero en vd Hoorn aardig gepeeld kijkend naar de Ajax veldspelers.
De rest was zeer slecht. Groningen speelde af en toe met Ajax. Hopelijk doen wij dat ook volgende week.

16 januari 2015 om 22:25

@deleerling cillisen heeft altijd zo veel geluk zag je vandaag ook wel weer bij die cornor . Sws serero motm

17 januari 2015 om 00:08

Als je het woord corner verkeerd schrijft neemt niemand je serieus man ! Je reacties slaan ook nergens op.

17 januari 2015 om 14:04

@nielsfleuren, wat maakt t nou weer uit dat ie corner verkeerd schrijft? Je begrijpt toch wel wat ie bedoelt. Mischien is ie net als mij dyslectisch en dan zie je dat net. Verder is jouw nog zinlooser dan die van hem dus zeg gewoon niks

16 januari 2015 om 22:46

Bedroevend zwak was het misschien. Maar de reden daarvoor moet echter naar boven gehaald worden. Begin was uitstekend, daarna was het kijken naar een kraan waaruit druppels water valt veel leuker. Maar moet wel eerlijk toegeven dat ik geen seconde me zorgen maakte. Verder is het een terechte overwinning, en is het nu van belang dat we volgend week weer hetzelfde resultaat halen.

16 januari 2015 om 23:02

Andersen speelde gewoon een heel goede wedstrijd, terecht dat hij man v/d wedstrijd is geworden. Serero stopt inderdaad veel energie in een wedstrijd. Zie hem echter haast nooit aanvallend wat toevoegen (bijv een mooie steekpass). Ook weinig passes vooruit valt mij op. Verder goede speler. Van der Hoorn had het wat mij betreft ook verdient. Speelde uitstekend en wat is hij kopsterk zeg! Kopt bijna alles weg en brengt gevaar in de lucht bij corners mee. Kishna ook goede acties en dan heb ik de spelers die goed waren vanavond wel gehad.

17 januari 2015 om 06:46

cd.vaart, de man die het uitgeroepen heeft kan er niks aan doen en andersen ook niet, serero vond ik ook beter, maar andersen was niet alleen slecht bezig, in de tweede helft waren het er wel meer spelers die niet naar behoren speelde, eerste helft heet andersen het wel goed gedaan. Op die basis zal hij het zijn geworden en het zijn toch de supporters die kiezen of niet.

17 januari 2015 om 08:46

Man Vd wedstrijd wordt door het publiek gekozen dus denk dat hij er zelf weinig mee te maken heeft.

De eerste wedstrijd van 2015, en man wat was het slecht. De tweede helft was niet om aan te gluren, Ajax speelde erg slap en het leek wel of Groningen alle voorzetten moedwillig om zeep hielp. Ajax krijgt nog een cadeautje van Groningen op het einde. Serero speelde een goede wedstrijd.

Edit: typ fout.

Ik vond het een matige wedstrijd waarin Ajax met een laag tempo speelde en Groningen de wedstrijd pas in de 2e helft in handen nam. Ik vond bij Ajax Riedewald, van der Hoorn, Serero en Milik erg zwak spelen. Serero werd uit de wedstrijd gespeeld door De Leeuw, die maar één opdracht had deze wedstrijd, en dat was Serero afschermen. Dit deed hij erg goed waardoor hij van der Hoorn af en toe dwong om op te lopen. Dit deed hij dan ook en dit leidde dan vaak tot balverlies. Ik heb van Rhijn de hele wedstrijd niet gezien. Verder vond ik bij Ajax Andersen goed spelen. Had een paar heerlijke acties, net als Kishna.

Bij Groningen gaan mijn complimenten uit naar Tibbling. Wat een rust aan de bal en ook amper balverlies, hier gaat Groningen nog mooie dingen mee beleven. Hateboer had aan het begin een paar lekkere acties, maar die hebben helaas tot niks geleid.

Conclusie is dat Groningen trots op zichzelf mag zijn. Hebben een goede wedstrijd gespeeld en de tweede helft gedomineerd. Antonia had minimaal één moeten scoren. Ik denk dat een gelijkspel terecht was geweest.

16 januari 2015 om 21:55

Serero erg zwak? Welke wedstrijd heb jij gekeken... Beste man van ajax vandaag.

16 januari 2015 om 21:58

Serero is amper aan de bal geweest. Eerste helft heeft hij misschien vijf keer de bal gehad. Dit had dan ook een reden, de Leeuw schermde hem erg goed af. Maar misschien heb jij het anders gezien, zou wel handig zijn als je zou toelichten waarom je hem de beste speler vond?

16 januari 2015 om 22:00

Omdat hij enorm veel ballen onderschept heeft, dat is voor een verdedigende middenvelder zeer belangrijk.

16 januari 2015 om 22:02

Dat is inderdaad erg belangrijk, maar hij is amper betrokken geweest in het spel van Ajax. Ajax hoort thuis te domineren, veel balbezit te hebben. Normaal gesproken loopt de opbouw via Serero, maar vandaag niet. Ik vind hem normaal gesproken veel opvallender, maar dat was vandaag niet zo.

16 januari 2015 om 22:09

Wanneer Serero de bal heeft onderschept geeft hij hem gewoon simpel aan een speler die in de buurt staat. Dat valt misschien niet zo op, maar dat is gewoon zijn taak.

16 januari 2015 om 22:22

Nou ik heb Serero bijna geen fout zien maken en Riedewald ook niet en dat je zegt dat Serero uit de wedstrijd is gespeeld door De Leeuw dan moeten we je denk ik niet zo serieus nemen. De Leeuw en Serero stonden nml niet tegenover elkaar. Maak geen analyse meer met een drankje op de volgende keer.

16 januari 2015 om 22:00

Nesta,
Heeft Miaan de Leeuw toevallig aangetrokken? dat is echt de enige reden die ik mij kan indenken als ik zo'n dom commentaar levert.
Serero die werd afgeschermd door de Leeuw? pfff. de Leeuw zag hem niet eens deze wedstrijd. Die was enkel een toeschouwer en bewonderaar van Thulani.
Ik ga me niet verder zorgen maken over de rest dat je schrijft.

Ik ga deze wedstrijd verder ook niet goed praten hoor. Wat was Ajax weer bedroevend. Het is dat ze geen echt lage ondergrens hebben, maar de grens naar boven is weer helemaal zoek.
Vooral aavallend laat het laatste onderdeel te wensen over.
Frank, je moet toch iets gaan veranderen kerel. Ik heb een hoop respect voor wat je bij Ajax doet, maar met het materiaal dat we hebben moet er toch met meer lef gespeeld worden. Groningen speelde aanvallend soms met meer Amsterdamse bravoure, al hebben ze er niet eens echt het materiaal voor.

16 januari 2015 om 22:01

Serero was absoluut niet zwak. Ik vond hem verdedigend erg belangrijk, zat er heel vaak tussen waardoor een gevaarlijke aanval van Groningen kon worden vermeden. Aanvallend heeft hij niet veel toegevoegd, verdedigend was hij uitmuntend. Ik vond van der Hoorn verder aardig spelen, stak er niet boven uit, maar was ook niet een van de minderen. Riedewald ben ik wel met je eens, de eerste helft dat Groningen gevaarlijk werd was vooral via zijn flank.

Wat is hier ontsnappen aan domineren en scoren

16 januari 2015 om 21:55

Jij hebt alleen de eerste 45 minuten gezien zeker?

16 januari 2015 om 21:56

Domineren? Andere wedstrijd gezien dan ik blijkbaar... Groningen was de tweede helft gewoon de bovenliggende partij en Ajax mag van geluk spreken dat Antonia zijn lenzen niet in had.

16 januari 2015 om 21:57

Domineren? Heb jij de wedstrijd op teletekst gekeken?

Groningen had wel een punt verdiend, spelden een prima wedstrijd. Op het laatst was het alles of niets, helaas niets.
Maar complimenten voor Groningen. Knap hoor hoe men grote delen van de wedstrijd de dominante ploeg waren, notabene in de Arena.

16 januari 2015 om 22:04

Ala psv gewonnen vandaag. Voetballend heel slecht en scoren uit de counter. Ik word er niet vrolijk van. Bazoer viel trouwens dramatisch in. Zette geen druk vooruit en was te bang om fouten te maken.

16 januari 2015 om 22:09

PSV creëert tenminste kansen thuis. Zo lelijk heeft PSV nog niet gewonnen dit jaar

16 januari 2015 om 22:14

Ik voel me als Psv'er zwaar beledigd als dat voetbal waar ik al weken met verbazing naar keek vergeleken wordt met dat van de club die ik aanhang. Laat dat voetbal van Ajax de laatste weken maar lekker in Amsterdam, in Eindhoven worden we gelukkig beter verwend dit seizoen. Is ook wel eens anders geweest trouwens, maar ik adviseer je om eens wat vaker naar PSV te kijken voor dit soort absurd commentaar. Al sinds Rutten voetbalt PSV vaak goed op een paar potjes per jaar na, maar worden vooral knullig punten verspeeld, ook in wedstrijden die gedomineerd worden. Eigelijk ironisch, Ajax is veel saaier en zakelijker geworden maar wint sindsdien juist wel weer prijzen.

Gefeliciteerd met de punten, helaas zijn die belangrijker dan goed voetbal.

16 januari 2015 om 22:40

Toen Ajax mooi voetbal speelden en wij saai en zakelijk werden wij jaren op rij kampioen. Zou leuk zijn als er weer eens een ploeg kampioen zou worden die ook mooi voetbal speelt

Matige wedstrijd, gelijkspel had ook goed gekund.

Wat had Klaassen trouwens, een blessure? Moet je kijken wat zo'n wissel voor effect heeft als je hem per se moet gebruiken en dan zijn er nog mensen die graag Van der Vaart terug willen hebben terwijl je hem standaard na elke 60-70 minuten moet wisselen waardoor je maar 2 wissels over houdt die je broodnodig hebt. Op het einde had je nood aan El Ghazi en Sigthorsson, niet alleen El Ghazi die er uiteindelijk wel in kwam.

16 januari 2015 om 22:04

Sigi was niet nodig

16 januari 2015 om 22:24

Ja Riedewald en Klaassen zaten beide met ijs op de bank.

17 januari 2015 om 04:44

Van der Vaart is heus wel fit genoeg voor 90 minuten op Eredivisie niveau.

Eerste helft vond ik Ajax echt goed en dominant. Tweede helft speelde Groningen vrij goed en was helaas Antonia dramatisch.

Geweldig, geweldig.
Antonia, man of the match voor mij, wat een prachtige speler, hoe die zijn kansen ook probeert af te maken, ongekend, nog nooit eerder een speler op zon speciale manier om zien gaan met kansen.

16 januari 2015 om 21:56

Haha, het sarcasme druipt er vanaf. Ik vond die Mahi echter wel een leuke wedstrijd spelen, die jongen speelt met pit.

16 januari 2015 om 21:58

Mahi valt altijd wel goed in. Toen die eens in de basis startte, viel die wat minder op. Voor de rest heeft Tibbling mij ook positief verrast, daar hebben we er echt een goede bij.

16 januari 2015 om 22:26

Hoe oud is Tibbling? Leuk spellertje

16 januari 2015 om 22:33

20 dacht ik

17 januari 2015 om 06:49

ik als ajacied kan genieten van cherie en rusnak daar gaat groningen ook nog van genieten denk ik.

Gelukkige overwinng. Behoorlijke 1ste helft gezien, maar een hele matige 2de. Serero en kishna voor mij de beste aan de kant van ajax. In het stadion werd Andersen verkozen tot motm maar daar snap ik van. Andersen heeft altijd veel balverlies en veroverd ook niets. Ik vind hem zwaar overschat.

vreselijke wedstrijd gezien... heb me echt dood geërgerd aan het spel en leek niet veel beter als tegen Vitesse, al had je nu een dramatische tegenstander..

17 januari 2015 om 06:53

gidoajax, dramatische tegenstander, die heeft gewoon goed gedaan, alleen de kansen die er waren niet afgemaakt, zij zijn beter de 2de helft ingekomen en ajax afgezwakt. Vraag was of de training te zwaar was geweest tijdens de winterstop. Ik denk eerder het weersverandering. Ook al zijn ze al een week terug, kan me indenken dat het lichaam er toch nog last van heeft. Maar dit mag niet als excuus gebruikt worden.

Alleen de tweede helft gezien. Daarin zag ik een voetballend beter Groningen, en een counterend en tijdrekkend Ajax. Groningen had meer kunnen meenemen uit Amsterdam, maar dan hadden ze maar moeten scoren.
Dit Ajax gaat het nog heel moeilijk krijgen de komende wedstrijden.

16 januari 2015 om 21:56

Eerste helft werd Groningen helemaal overlopen, en had Ajax er minimaal 3 moeten maken. Ajax heeft het dus helaas te lang spannend gehouden. Groningen verdiende op geen enkel moment een puntje.

16 januari 2015 om 22:02

Jou kennende, was het dus precies andersom

16 januari 2015 om 22:07

Nee hoor, kijk de eerste helft maar terug

16 januari 2015 om 22:22

Ajax was zeker beter de eerste helft maar 3 keer scoren? Uit welke kansen? Ajax mag blij zijn dat Antonia er niet 1 of 2 maakt de eerste helft...

16 januari 2015 om 22:27

Heb wel betere dingen te doen.
Als ik de reacties hier zo lees van de meer objectieve Ajacieden, dan weet ik genoeg.

16 januari 2015 om 22:28

Ajax was wel de betere in de eerste helft, weg gespeeld misschien kwartiertje.
Tweede helft Groningen gedomineerd en een Ajax daar sprongen je de tranen van de in de ogen.
Ignition ziet dit als goed uit de winterstop komen... Nou van mij mogen ze zo door spelen want dan gaat Ajax nog een hoop punten laten liggen.

goede invalbeurt Bazoer

16 januari 2015 om 22:27

Viel niet echt op

17 januari 2015 om 06:55

dan keek je niet goed, die is goed ingevallen, maar is er oas bij, dus de kansen van hem komen wel.

16 januari 2015 om 22:37

Het was niet slecht, maar je zag toch duidelijk een schifting in het balans op het middenveld toen Bazoer erin kwam voor Davy.
Maar die jongen begint nog maar net aan het grote werk te snuffelen en hij kan veel meer dan hij heft laten zien. Meestal valt zo'n jonge cvm ook in als een wedstrijd op slot zit. In dit geval zat er veel meer druk op hem. En dan vooral om geen fout te maken.

Ik ben er uit. Ajax wordt kampioen. Wat spelen die een partij verschrikkelijke wedstrijden, maar winnen wel. En daar gaat het om.

16 januari 2015 om 21:56

Weer een paar kleine foutjes, niet geweldig, maar ook niet slecht.

16 januari 2015 om 21:57

Van de Hoorn speelde een prima wedstrijd, lijkt echt wel stappen te maken. Had nog een paar kleine slordigheidjes, maar over het algemeen gewoon heel degelijk verdedigt.

16 januari 2015 om 21:58

Prima. 1 of 2 kleine foutjes gemaakt in balbezit, paar keer goed ingegrepen in verdedigend opzicht. Gewoon een keer een prima pot dus.

16 januari 2015 om 23:05

Gewoon goed. Goede onderscheppingen (vooral bij snelle counters van Groningen) en hij kopt veel weg. Ook bracht hij gevaar bij corners van Ajax. Aan de bal wordt hij ook steeds beter, durft een tegenstander te passeren en naar voren te gaan. Maakt duidelijk stappen.

17 januari 2015 om 06:56

ik vond hem niet slecht spelen, maakte sommige schoonheidsfoutjes. Gelukkig geen fouten die afgestraft werden.

Punten binnen, maar wat saaie wedstrijd vergeten en op naar de volgende.

Aardig potje. Kwam vooral door Groningen vind ik. Ze hebben echt een paar leuke technische/snelle spelers. Daarnaast begrijp ik niet dat Mahi op de bank zit maar ja.

Ajax matig (ik zie kansen voor ons in de Arena).
Wel moet ik toegeven dat die Serero echt goed kan voetballen, Andersen ook echt een sierlijke voetballer.

Wisselvalige 1e helft, goed 2de helft. Zoals gewoonlijk schiet onze voorhoede geen deuk in een pakje boter. Vooral Antonia mag op de training nog wat oefenen op afwerken, verschrikkelijk zich. Wel tevreden met het spel in de 2de helft. Tibbling is zeker een aanwinst. Volgende week knallen tegen FC Utrecht!

Gefeliciteerd Ajax supporters.

17 januari 2015 om 01:49

Wat speelde Tibbling goed he? Volgens mij heeft hij geen één keer balverlies geleden. Hij pakte veel ballen af en leverde goede passes af. Je kon ook zien dat hij in de kleine ruimte erg sterk is. We gaan nog veel plezier aan hem beleven!

17 januari 2015 om 13:05

Ja viel mij ook heel erg op. Ook het feit dat hij vrijwel alles vooruit speelde was heerlijk om te zien.

F de boer trek je conclusie na deze wanvertoning en pak je biezen en laat Ajax met rust,weg gespeeld door Vitesse en nu door Groningen werkelijk schandalig

17 januari 2015 om 06:59

dan kijk je toch niet, dadelijk wint die weer en dan krijgt hij weer vol lof van de sogenaamde supporters.

18 januari 2015 om 01:09

Nou van Feyenoorc winnen haha geloof je het zelf F de boer gaat niks winnen dit jaar uit de el uit de beker uit de cl geen kampioenschap en maar vechten voor el plaatsen

18 januari 2015 om 11:28

zeg ik ergens dat hij van feyenoord gaat winnen, ik het het over het algemeen, tegen wie dan ook.

Al speelde gron nog 5 weken door ze hadden niet gescoord. Tot de 16m was het voetbal goed maar de laatste paas was echt slecht. Denk dat ze voorin nog wel een mannetje of 2 nodig hebben die goals maken.

Groningen had minimaal een punt verdiend. Beste man van het veld was die iets wat sloom ogende Tibbling

Wat een knappe goal van een Kishna, zijn 2e van het seizoen, samen met Serrrero
de man van de wedstrijd.

En de eerste overwinning is alweer een feit. Ik heb het alweer gezien, Ajax komt weer goed uit de winterstop zoals altijd. Ik verwacht dat Ajax met overmacht de 5e op rij gaat behalen, want bij tijd en wijlen zag het er echt goed uit.

Kwestie van tijd voordat we het de hele wedstrijd vol kunnen houden. Desondanks is het wel erg goed uitgespeeld, en weten we er ook nog 1tje bij te prikken.

Wij zijn Ajax, wij zijn de beste!

16 januari 2015 om 22:11

Sarcasme druipt er vanaf haha.

Sta toch bijna iedere wedstrijd weer te kijken van Serero. Vond dat in het begin helemaal niks, maar toch een belangrijke schakel bij Ajax. Vandaag ook een prima wedstrijd gespeeld als een van de weinige.

Op dezelfde manier door dus in het nieuwe jaar. Saai anti-voetbal. Moet je blij mee zijn zon trainer.

Ik maak me niet zo druk om Ajax. Ze spelen net als voor de winterstop. Gaan denk ik 3e worden.

17 januari 2015 om 03:01

Ajax was niet best vandaag en we moeten maar afwachten hoe PSV het gaat doen.
Uiteindelijk wordt degene met de minste verliespunten kampioen.

16 januari 2015 om 22:23

Denk juist dat je je wel druk moet maken om Ajax want als Ajax al zo redelijk eenvoudig kan winnen van Groningen met slecht spel (vooral de 2de helft). Want laten we eerlijk wezen zoveel uitgespeelde kansen heeft Groningen ook niet gehad. Dan wil ik niet eens weten hoe het gaat lopen met Ajax als ze echt in vorm raken en wel veel langer een wedstrijd kunnen domineren.

Ben erg benieuwd naar Ajax-Feyenoord en Vitesse-Ajax hoe dat eindigt.
Denk wel dat het gewoon langzaam aan steeds wat beter wordt, want vandaag zag je toch echt geweldige punten in de eerste helft alleen zakten ze tever weg in de 2de helft.

16 januari 2015 om 22:51

@sebasjuh eenvoudig gewonnen? Kan aan mij liggen hoor maar had Antonia niet een of 2x moeten scoren? Heeft Ajax 2e helft zelfs wel op goal geschoten? Je kan niet ontkennen dat ze ook voor de winterstop zo speelde. Er wordt al maanden gesproken over als Ajax in vorm komt en na de winterstop.. maar ik zeg dit zonder te willen provoceren maar ik vind Feyenoord een stuk beter dan Ajax en die gaan echt behoorlijk wat punten laten liggen en dan kan het zijn dat PSV morgen punten laat liggen maar dan nog maak ik me geen zorgen om Ajax.

17 januari 2015 om 01:25

Vaker gehoord, toen stonden we uiteindelijk met de schaal, dit jaar kan dat zo maar weer gebeuren.

Winnen is winnen, maar het spel was helaas niet om aan te zien, op de paar minuten na het doelpunt van Kishna na. Wel een paar mooie individuele acties gezien, van o.a. Schöne en Andersen maar het spel kan en moet veel en veel beter. Maar meenemen naar de volgende wedstrijd.

16 januari 2015 om 22:15

Ik snap wat je bedoelt soccernl, maar ik weet nog niet zo zeker of ik je mening kan delen over meenemen naar de volgende wedstrijd. Als we zoals vandaag spelen, dan krijgen we het nog aardig lasting tegen Feyenoord.
Wel zullen we waarschijnlijk met meeer ruimte kunnen voetballen tegen Feyenoord, maar creatief gezien op de laatste 25 meter voor het doel van de tegenstander wel beter gevoetbald worden.

Schone is belangrijk voor het balans in Ajax, maar wat was de rechtervleugel aanvallend zwak vandaag. Daar kwam geen gevaar van. Maar wel weer de man van de geniale assist op Kishna's goal.

Wat heb ik een slechte wedstrijd gezien aan ajax zijde maar maakt niet uit, lelijke overwinningen zijn mooi

#WZAWZB

Wat speelde Ajax slecht zeg hadden helemaal niet verdiend te winnen. Jammer dat Groningen niet zorgvuldiger met decounteurs omging. Maar wat speelde Chery lekker zeg echt om van te smullen, misschien de opvolger van Wijnaldum bij PSV

16 januari 2015 om 22:53

Hoop het niet met dat verprutsen van aanvallen door van afstand te schieten of door vast te lopen. Komt behoorlijk wat te kort voor PSV en Ajax.

Zwakke wedstrijd van Ajax maar ze hebben wel de 3 punten gepakt en daar gaat het om. Beter slecht spelen en winnen dan goed spelen en dan toch gelijk spelen. De punten tellen voor de strijd om de titel en mocht Ajax wel kampioen worden dan praat niemand meer over deze wedstrijd. Bij PSV zou dat ook niet anders zijn geweest. Voor dit weekend legt Ajax even de druk bij PSV neer. Ajax moet wel beter voor de dag komen dan vandaag want anders zullen zij ook nog hier en daar punten laten liggen.

16 januari 2015 om 22:11

Het was inderdaad niet de beste wedstrijd, maar beter met slecht spel winnen dan met goed spel steeds verliezen zoals Vitesse.

Wat een slechte wedstrijd.. Van Ajax kant (zeker in de tweede helft) totaal geen tempo, alles achter uit. Ik ergerde me er scheel aan. Goed de punten zijn binnen, dat is uiteindelijk het belangrijkste.

Wow... Volgens mij was ik iets te snel met mijn conclusie.. In de eerste 20 minuten ging ik er vanuit dat we Groningen helemaal zouden oprollen. En dan zie je de tweede helft en ben je bang dat je weer dat slechte spel van het eerste seizoenshelft zal zien

Pff wat een matige wedstrijd van ajax... gelukkig kan antonia niet afmaken anders hadden we een probleem gehad. Serero motm voor mij. Speelde weer zeer sterk. Ook vd hoorn speelde degelijk, de rest was matig en/of ontzichbaar. Nu op naar volgende week!

Wat een onthutsend zwakke tweede helft van Ajax. 2-0 is drie punten maar er is een hoop werk aan de winkel nog steeds voor Frankie. niet elke tegenstander zal Ajax laten ontsnappen

Antonia mag de komende week gaan trainen op afronden, die bakte er helemaal niks van vandaag

Ajax heeft met business voetbal gewonnen.

Hoe vaak blijft ajax dit soort wedstrijden winnen? Kan toch niet goed blijven gaan

Zoals elk jaar frustratie! Scoor nou gewoon een keer! Mooi hoor complimenten...koop aub een SPITS! Altijd latenafweten

2-0 en daarmee alles gezegd..het was bedroevend, geen inspiratie en slaapverwekkend om te kijken! Triest..mag volgende week toch stukken beter in de klassieker

Nog geen man over boord, de druk is voor elke topclub nu hoog en door de spanning kan het niveau daar onder lijden. Zaak is het ook om slechte wedstrijden te winnen als je kampioen wilt worden.

Nou Feyenoord doe volgende week alsjeblieft wat Excelsior, Feyenoord in De Kuip en nu ook weer Groningen in de tweede helft hard nalieten. En dan vergeet ik de sterke openingen van Willem II en Heerenveen nog in de Arena. Ongelooflijk dat dit Ajax met zulke vertoningen nog in het spoor van PSV zit, en zelfs meer punten pakt dan alle varianten waarin Ajax de afgelopen vier jaar kampioen werd (en ja, ondanks dat het ook in die jaren niet altijd overtuigend was, had je daar nog wel veel meer wedstrijden met controle tussen zitten dan dit jaar)...

Maar ja, weinig ploegen zijn zo verschrikkelijk efficiënt als Ajax, zeker dit jaar. Maar als dit zo doorgaat dan zou het toch niet anders kunnen dat Feyenoord een stuk beter dichterbij ze zou moeten komen.

Hopelijk trekt PSV net als Ajax de lijn van de eerste seizoenshelft door, maar dan net als voor de winter winnend met uitstraling en de absolute wil om ervoor te blijven gaan.

Maar goed, voor nu Ajax gefeliciteerd, goals zijn en blijven het die tellen in het voetbal. Wat zonde zeg dat Antonia niet gewoon die kansen afmaakt.

Ergens natuurlijk voor mij als Psv'er wel een beetje geruststellend dat Ajax niet ineens uit de startblokken schiet de tweede seizoenshelft, want dan ziet het er na de eerste tegenslag van PSV na de winter een stuk grijzer uit dan wanneer je weet dat de grootste concurrent nog steeds worstelt.

17 januari 2015 om 01:27

De eerste helft was prima, mooie goal en we hadden het toen af moeten maken. Tweede helft was bar slecht maar wel de punten gehaald uiteindelijk. Verdedigend stond het wel goed zeker de tweede helft, Serero zat er heel vaak tussen en de rest was ook aardig solide achterin.

niet de wedstrijd die je wilt zien, maar wel gewonnen en daar gaat het om, die drie punten. Kom op ajax en verbeter het spel en blijf winnen. Groningen was heer en meester in de tweede helft, antonio had er zeker 2 a 3 kunnen maken, gelukkig niet.

Dit is puur Ajax en het gene wat Feyenoord mist. Niet te goed spelen maar toch winnen.

3 punten zijn gepakt en nu op naar de wedstrijd tegen die kakkerlakken.

Sjonge jonge, wat ben ik klaar met hoe het nu gaat bij ajax. Je denkt, een trainingskamp zal die gasten goed doen, even koppen leeg maken enmet frisse moed er weer tegen aan. Maar het tegenovergestelde laten ze zien. Zo slap, zo passieloos, 0,0 strijd, totaal geen initiatief, helemaal geen tempo. Ik ben Frank de Boer en zijn staf veel dankbaar, maar ze lijken er absoluut geen reet aan te doen. Kijk eens naar die rivaal uit Rotterdam, zoals Vermeer van de week ook al zei. Die spelen ook slechte wedstrijden, maar geven altijd 100%. Als ajax dat ook lukt zijn ze de absolute favoriet voor de titel, maar als ze telkens op 60% spelen wordt het een bijzonder lastig verhaal. Misschien moet de Boer zijn spelers elke keer voor de wedstrijd de match tegen Barcelona van vorig seizoen maar laten zien. Dat is het ideale voorbeeld hoe het elke week moet. Zeer triest dat je met zo'n salaris, zo'n fantastische baan en zo'n mooie club dit niet vanzelfsprekend is. Ik zie al op tegen de komende weken, tegen feyenoord en Vitesse...

17 januari 2015 om 10:01

je kan zien dat ze met traningskamp naar qatar zijn gegaan,alleen maar mooiweer voetballertjes

Nieuwe motto van Ajax : Wij kunnen niet eens winnen van de slechste

16 januari 2015 om 22:44

Waar slaat dit op?

17 januari 2015 om 00:10

nergens daarom is het grappig

Matige wedstrijd maar was wel spannend tot op het eind toe. Tibbling speelde echt een puike wedstrijd alleen vraag ik mij af waarom V.d looi zo wisselt. Burnet snapte ik nog wel voor V Nieff maar waarom Rusnak er uit daar komt toch altijd wel dreiging uit vooral omdat er een doelpunten gemaakt moest worden. Ik had verwacht dat Mahi er wel in zou komen voor Antonia. Antonia kwam wel veel dreiging van uit maar op de training deze week stond zijn versier ook al niet op schep en met die kennis moet V.d. looi beter weten..

Verder blijft het nu wel spannend om het kampioenschap, gefeliciteerd Ajacieden.

Pfff wat matig van Ajax zeg. De Boer altijd achteraf weer met zijn smoesjes. Te slordig, niet compact, weet ik veel wat nog meer. Dan heb je de hele winterstop om tot rust te komen en voor te bereiden en dan zwijn je gewoon de tweede helft tegen Groningen waarbij alles uit elkaar lijk te vallen, en dan achteraf weet hij weer precies wat er mis ging, daar wordt je toch moedeloos van zeg? Ze doen ook gewoon maar wat, geld overigens voor alle ploegen hoor.

Wat een matig elftal heeft Ajax zeg ongelooflijk met hoeveel geluk ze weer drie punten pakken vanavond. Groningen gewoon zestig minuten lang de baas in de Arena, helaas maken ze de spaarzame kansen niet af.

Dit wordt een makkie voor PSV de kampioensschaal gaat naar Eindhoven!

16 januari 2015 om 22:28

Ajax speelde niet geweldig, maar Groningen heeft 1,5 kans gehad en 2e helft was Ajax veel gevaarlijker hoewel ze minder balbezit hadden. Alleen ze moeten die counters wel gewoon afmaken.
Is de kampioenswedstrijd al gespeeld? Morgen verliezen in Arnhem en t is weer paniek in de tent

Schaam me na het lezen van de reacties. Ik vond Ajax 2e helft verschrikkelijk maar wat is die Andersen een geweldige speler..geweldige passeerbewegingen en vergeet niet dat hij pas half seizoen basisspeler is.. motm is eerder Serero maar Andersen goede 2e.. zoveel potentie en zijn rendement zal vanzelf omhoog gaan.

16 januari 2015 om 22:26

Andersen liet inderdaad mooie dingen zien, was amper van de bal te krijgen! Wordt een hele grote als hij ook nog aan zijn fysiek werkt, want hij oogt wel heel erg fragiel. Maar knap dat hij nu al over zoveel inzicht blijkt te beschikken en ook zonder moeite ballen van de ene naar de andere vleugel kan passen, vaak zelfs in één keer. Lichtpuntje aan de kant van Ajax samen met een onverzettelijke Serero (wat is hij zwaar onderschat, redt Ajax keer op keer op het middenveld met zijn inzet) vandaag.

Komt Ajax goed weg! Als Groningen gewoon de grote kansen afmaakt kan het zomaar gelijk worden. Groningen had dus toch wel een punt verdiend

16 januari 2015 om 22:28

lol Groningen heeft precies 1 grote kans gehad meer niet.

17 januari 2015 om 00:07

Antonia stond 2x of 3x oog in oog met de keeper hoor. Dat noem ik dus al 2/3 grote kansen.

16 januari 2015 om 22:31

inderdaad voor de zoveelste keer de laatste jaren dat ajax met heel veel geluk en onverdiend wint.
Hopelijk wordt hun slechte spel volgende week door Feyenoord wel afgestraft.

16 januari 2015 om 23:40

Ja hoor, die ene kans van Groningen in 2e helft? Ik heb geen seconde het idee gehad dat Groningen zou scoren, al zouden ze nog een half uur door zijn gegaan. Was gewoon wachten tot Ajax in de counter de 2e zou maken.

Ik zeg 1 ding! Balen!

Als Ajacied kan je alleen tevreden zijn met de 3 punten.

Eerste helft: vrij aardig, leuke dingen gezien en het publiek werd aardig vermaakt met hoogstandjes. Ajax verzuimde alleen om de 2-0 te maken.

Tweede helft: blij wezen dat Groningen niet effectiever was, zeer slecht Ajax of een goed Groningen. Ik denk een goed Groningen, Ajax werd naar achter gedreven en speelde angstig. Dit was goed te zien in het spelbeeld. Dat de uiteindelijke 2-0 nog valt is gelukkig te noemen.

Groningen verdiende zeker een punt, Ajax krijgt er 3. Op naar Feyenoord, hopen dat de knop deze week omgaat bij de selectie en dat de wedstrijd tegen 'onze vrienden uit Rotterdam' de ommekeer dit seizoen wordt.

16 januari 2015 om 22:34

ik hoop ok dat de volgende wedsstrijd de ommekeer wordt en dat wij jullie slechte spel wel afstraffen.
jullie hebben al te veel wedstrijden met geluk en slecht spel toch gewonnen.

16 januari 2015 om 22:41

Tegen feyenoord zal ajax veel gemotiveerder zijn. En meestal speelt ajax ook beter in de topwedstrijden.

16 januari 2015 om 22:43

fransen
Slecht spel? zeker.
Geluk? dat betwijfel ik. Het is enkel te zakelijk wat gewoon niet aantrekkelijk is. Maar ik kan nou niet echt zeggen dat ik hem geknepen heb deze wedstrijd. Wel heb ik me mateloos lopen irriteren aan het slaapverwekkende spel op de laatste 25m van de tegenstander.

16 januari 2015 om 22:45

Dat Groningen een paar grote kansen mist noem ik toch wel geluk.

Poeh wat een geluk eigenlijk dat zuid Afrika serrero niet heeft opgeroepen om te spelen op de africa cup. Serrero is heel belangrijk voor ajax geworden.

Het zat er gewoon niet in voor Groningen, Ajax komt niet goed weg het is gewoon erg zakelijk uitgespeeld. Groningen kreeg de bal, maar deed er haast niks mee. Zoals Ajax vaak in de CL de bal krijgt en dan verliest, zo speelde ze het nu zelf uit. Groningen zal nu wel praatjes krijgen dat er meer in had gezet, maar dat was gewoon niet het geval.

16 januari 2015 om 22:48

Ben het met je eens Frgiooo
Ik kan niet trots zijn op het spel van Ajax. Maar zakelijk is het zeker wel. En ze winnen er de laatste tijd teveel van op deze manier om het geluk te noemen.
Maar man, man, man. Wat doet het zeer aan mijn ogen hoe wij op de laatste 25 meter voor het doel van de tegenstander spelen.
Hopelijk dat we de volgende wedstrijd tegen jullie beter doen. Ik verwacht wel meer ruimte. Maar de druk waar Feyenoord mee kan spelen zal niet mals zijn.
Hopelijk wordt het een boeiend gevecht waarin wij beide een andere favoriet hebben.

16 januari 2015 om 23:53

Wordt een mooie wedstrijd, wij zullen wel beter met de ruimtes omgaan dan Groningen denk ik. Moet zeggen dat ik totaal niet onder de indruk ben van dit Ajax, maar dat zal jij als Ajax supporter toch ook wel zien dit jaar. Het zo zakelijk uitspelen gaat niet altijd lukken zeker niet tegen de betere tegenstanders. Alleen volgende week is weer een wedstrijd op zich, waar het alle kanten op kan gaan. Hoop het ook moge de beste winnen.

Andersen, zo een mooie speler! Die jongen komt er wel. wat meer lichaam krijgen en veel wedstrijden spelen, die wordt alleen nog maar beter. Niets mis mee

16 januari 2015 om 22:49

En hopeljk leren zijn medespelers zijn spel sneller te lezen. Soms lijken ze teveel toeschouwer.

Het meest vermakelijke is niet het spel maar zijn de persconferenties van De Boer. Ik hoor de Boer nog zeggen dat hij in de ogen van de spelers kon zien dat het goede gevoel er weer was en dat Ajax in een stijgende lijn zat. Dit was na het trainingskamp in Qatar en voor de wedstrijd tegen Groningen. Na de ronduit teleurstellende wedstrijd tegen Groningen hoor ik De Boer zeggen dat de frisheid ontbrak en dat de voorbereiding op de tweede seizoenshelft te zwaar was waardoor spelers de extra stap niet konden zetten. Ik heb nog nooit zoveel onzin uit de mond van een trainer horen komen die niet meer bij machte is om zijn spelersgroep aan het voetballen te krijgen. Ajax komt goed weg met deze geflatteerde overwinning en het voetbal is nog net zo beroerd als voor de winterstop.

Dit is geen terechte uitslag. Groningen speelde gewoon heel goed en gelijkspel was maximale verdiend voor Groningen. Uitstekende 2e helft en als Groningen zo speelt kunnen ze top 5 halen aan het eind.

In de samenvatting gaf ajax twee kansen weg maar voor de rest kwam het niet in gevaar. Hoe waren de verhoudingen in de gehele wedstrijd?

16 januari 2015 om 23:28

thegamer, ondergetekende zat in het stadion en de overwinning is geflatteerd. Groningen had recht op 1 punt. Grappig dat jij jouw oordeel baseert op een samenvatting van zeven minuten.

Niet normaal, Groningen speelt of dramatisch of fantastisch. Vandaag was het beide, en 1 punt was verdiend. Maar als we geen afmaker hebben dan kun je leuk spelen tot je een ons weegt. Elk seizoen is er wel weer iets goeds en natuurlijk dramatisch aan Grunn..

Ik herinner me nog de uitwedstrijd fobie, alles thuis winnen en alles uit verliezen. Zijn we eindelijk vanaf en nu kunnen we niet meer scoren...

Arrrrgh! Wanneer zijn we nou eens een stabiele subtopper?????? Zijn al 10 jaar met pogingen bezig!

Iemand rusnak zien spelen? Volgens vd looi is hij basisspeler, verdiend op basis van deze wedstrijd?

16 januari 2015 om 23:26

Niet veel gezien vandaag.

Ik snap niet dat Ajax, ondanks de winst, het veldoverwicht totaal uit handen geeft.
In de Arena moet je als Ajax toch wat aan het publiek laten zien?
Tegen Groningen komen ze er nu nog mee weg maar tegen een tegenstander met een voorhoede die wat gemakkelijker scoort zijn ze het haasje.
Als Groningen met een punt naar huis ging dan was dat dik verdiend geweest.

Waardeloze wedstrijd. Ik vond Ajax zwak spelen (al was het aanval spel niet heel slecht, het stokte te vaak en een afmaker werd niet gevonden. Groningen vond ik nog slapper en onopvallender spelen. Veel te weinig gedaan om deze wedstrijd naar zich toe te trekken en Antonio faalt gewoon 3x oog in oog met de keeper.

Zeer slechte 2e helft van ajax vandaag. Ongelooflijk, het grote probleem is en blijft het creëren van kansen. Gelukkig dat die 3 punten iig binnen zijn! Het was zoals meerdere mensen hier al reageerde jammer dat andersen werd uitgefloten. Zeer talentvolle speler die vandaag als een van de weinige zijn niveau haalde, zeker in de eerste helft. Natuurlijk speelde hij in de 2e helft minder maar dat is logisch als het hele team niet lekker draait. Serero andersen en kishna ( heel miss schøne) konden man of the match worden. Dan wordt het andersen en reageerd het publiek daar op een vervelende manier op voor andersen zelf. Het was alleen niet specifiek voor hem bedoeld maar meer omdat er geen man of the match verdiende te zijn. Maar blijft evengoed lullig om dan andersen uit te fluiten.

Laten we het er maar op houden dat de 3 punten binnen zijn. De druk ligt nu weer bij psv, dat een lastige uitwedstrijd bij vitesse te wachten staat.
Op naar de klassieker!!

Sinds wanneer is een 2-0 overwinning op Groningen een "magere" zege? Na mijn weten staat FC Groningen in de top 10.

17 januari 2015 om 04:08

Sinds het laatste doelpunt middels een counter gemaakt is tijdens de laatste minuten.

17 januari 2015 om 07:08

dan nog is het 2-0 en is het niet magertjes, ik vind het magertjes als het 1-0 zou zijn en ajax kans op kans had gekregen.

17 januari 2015 om 09:56

WAs de hele 2e helft wachten tot Ajax in de counter zou scoren, groningen had veel balbezit maar vooral tot de 16, Ajax was in de counter veel gevaarlijker

17 januari 2015 om 11:07

Bosche_bol,

Over "begrijpend" lezen gesproken..... In de titel staat toch "ajax ontsnapt met magere zege op FC Groningen" en niet "ajax ontsnapt aan een magere zege op FC Groningen"? Dus wat heeft dat laatste doelpunt dan ermee te maken?

Ajax moet antonia bedanken had zo maar drie doelpunten kunnen maken.
Het was dan ook een matige wedstrijd van Ajax kant

Echt doodzonde, we hebben niet vaak kans op resultaat in de Arena, maar dit was toch zeker een wedstrijd waarin we een punt hadden kunnen halen. De gemiste kansen van Antonia doen ons deze keer echt de das om, en dit is wel vrij representatief voor dit seizoen tot nu toe. Scoren gaat heel, maar dan ook echt heel erg moeizaam. Mede door het spelsysteem van vandaag met maar één spits, komt de enige man die een doelpunt kan maken, nauwelijks in scoringspositie. Verdedigend stond het prima, organisatorisch gezien (afgezien van de beide backs die dramatisch speelden). Een Hoesen komt meer in de bal, zodat De Leeuw zijn scorend vermogen in de diepte kan gebruiken, maar als Michael in zijn eentje in de spits staat moet hij juist inzakken, waardoor hij op één klein momentje na (waarbij hij de bal achter zich laat lopen) niet in positie is gekomen om op doel te schieten.

Vooraf verwacht je natuurlijk niks van zo'n wedstrijd, en de eerste helft hadden we weinig in te brengen, al vond ik dat we zelfs toen van de ruimte die we kregen al optimaal profiteerden. Dan kom je 1-0 achter door een enorme dekkingsfout van Hateboer (hoeveel fouten mag je nog maken dit seizoen?), en loop je alweer achter de feiten aan. De 2-0 kwam voor mij niet echt als een verrassing in de tweede helft, je neemt risico's, je weet dat je niet kunt scoren, en Groningen kennende lopen we gewoon veel te vaak tegen de muur aan in zulke situaties. Voor volgende week dus maar met Mahi beginnen ipv Antonia. Misschien iets minder snelheid, maar wel tig keer zoveel voetballend vermogen.

Om toch maar even positief af te sluiten, de beide nieuwkomers. Ik was vooral heel benieuwd naar Tibbling aangezien ik daar nog niks van gezien had, en hij beviel me enorm. Veel loopvermogen, eist continu de bal op, speelt bijna altijd naar voren, sterk in de kleine ruimte en in de combinatie. Ik denk dat we met hem echt een enorm sterke middenvelder in huis hebben. Rusnak viel misschien nog een klein beetje tegen, maar ook van hem zag ik met name in de eerste helft al een paar mooie acties en passes. Die jongen heeft enorm veel techniek en inzicht al op zijn jonge leeftijd, daar gaan we ook nog enorm veel plezier aan beleven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren