Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

ADO Den Haag kegelt Go Ahead Eagles verrassend uit de beker

Laatste update:

ADO Den Haag heeft zich donderdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van Dick Advocaat was in eigen huis met 1-0 te sterk voor Go Ahead Eagles. Het enige doelpunt werd twintig minuten voor tijd gemaakt door Joël Zwarts. De club uit Den Haag voegt zich derhalve voor de eerste keer sinds 2005 bij de laatste acht van het bekertoernooi.

De thuisploeg begon met vier andere basisspelers ten opzichte van het duel met NAC Breda (2-1 winst) afgelopen vrijdag in de Keuken Kampioen Divisie. Jordy Wehrmann en Xander Severina begonnen op de bank, terwijl Thomas Verheijdt (geschorst) en Joey Sleegers (geblesseerd) niet bij de selectie zaten. Het viertal werd vervangen door Silvinho Esajas, Amar Catic, Zwarts en Amir Absalem. Go Ahead begon met liefst zeven andere spelers dan tegen NEC (1-0 winst). Onder meer Jeffrey de Lange, Gerrit Nauber en Bobby Adekanye begonnen op de bank.

In de eerste helft ontbrak het lange tijd aan echt grote kansen. Go Ahead was het meest dreigend, maar een vrije trap van Philippe Rommens belandde in het zijnet en Rashaan Fernandes schoot voorlangs. In het laatste kwartier werden de kansen echter groter voor de Deventenaren. Zo kopte Jay Idzes uit een vrije trap maar net naast, en kregen even later ook Sylla Sow, Fernandes en Rommens (lat) de bal er niet in. Aan de andere kant had de bal er ook nog in kunnen gaan, maar Ricardo Kishna zag zijn schot net naast gaan.

Ook in het tweede bedrijf was het eerste kansje voor Go Ahead: Fernandes schoot ruim over. Een kwartier later zag Sow zijn inzet, na een mooie splijtende pass van Jamal Amofa, net naast gaan. Het was echter ADO dat de score opende: Catic versnelde aan de rechterkant van het veld, gaf een lage voorzet en zag hoe Zwarts de openingstreffer binnentikte: 1-0. Met nog twintig minuten te gaan zette Go Ahead alles op alles om nog een verlenging uit het vuur te slepen, maar ADO wist stand te houden. Zaterdagavond weet de club uit de Hofstad wie het treft in de kwartfinale.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat schitterend voor ADO, maar ik zou me als Go Ahead zwaar bestolen voelen van 2 zuivere penalties.

9 februari 2023 om 23:08

Ik keek met een schuin oog in de kantine, maar er was ook nog een dikke elleboog?

9 februari 2023 om 23:11

Pootje haken in de 1e helft en overduidelijk vasthouden in de 2e helft.

9 februari 2023 om 23:17

@Ruiz. Yep, speler had ook een flinke wond maar de scheids zij tegen hem niks aan de hand gewoon op staan. Het was echt een drama, 2 zuivere penalty’s onthouden en die elleboog had minimaal geel geweest. Dit is echt een voorbeeld van een scheids die de wedstrijd beïnvloed en in dit geval wel heel extreem.

9 februari 2023 om 23:25

En zo zien we wederom hoe bizar dramatisch het niveau van de scheidsrechters in Nederland is en hoe hard we de var nodig hebben. Beschamend hoe 1 beker ronde dat zo overduidelijk kan maken. Werk aan de winkel in Zeist.

10 februari 2023 om 06:21

Ach ene keer zit het mee doelpunt tegen over de lijn niet gezien,nu tegen met 2penalties

10 februari 2023 om 10:00

Ik heb net dagenlang moeten aanhoren dat enkel en alleen Feyenoord altijd geholpen wordt door de scheids dus het zal wel meevallen in dit geval

6 minuten blessuretijd. Tijdens de blessure gebeurd het een en ander, scheidsrechter laat duidelijk zien dat hij de tijd stilzet. Maar precies bij minuut 96 fluit hij af… hoe dan?

9 februari 2023 om 23:16

Kijk mij de tijd eens durven bijhouden tegen over de grote (kleine) Dick. En dan gelijk affluiten.Drama scheids. Maar bovenal een drama voorhoede van de Eagles vandaag, we kunnen eerst naar ons zelf kijken...

9 februari 2023 om 23:23

Zo is dat @Held_SCW, naast die twee gestolen elfmeters zeker nog drie opgelegde kansen om zeep gewerkt door die blinde kanaries voorin.

9 februari 2023 om 23:11

Big Dick!! volgende wedstrijd zullen we alleen wel weer feyenoord loten en eruit gegooid worden zoals ieder jaar 😅

10 februari 2023 om 01:27

Komt helemaal goed met Big Dick, pik!

10 februari 2023 om 04:02

Haha, na Excelsior 31, Kozakken Boys en dan de lastigste met Go Ahead Eagles zou het niet zo raar zijn om ook een wat lastigere ploeg te krijgen toch? Als je nu via Spakenburg in de halve finale komt dan heb je het helemaal getroffen

Tja hadden ze maar gewoon hun kansen moet afmaken. Ado duidelijk effectiever.

Ongelooflijk wat een slechte scheidsrechter.
En ongelooflijk dat je hier niet simpel met 1-3 wint.

We gaan Europa in! 😅🤣😅🤣😅

9 februari 2023 om 23:42

Zou toch wat zijn! Nog 3 rondes overleven en je speelt Europees voetbal! ( misschien wel vanuit de KKD 😂 )

10 februari 2023 om 11:05

Gezien de ploegen die er nog in zitten is die kans nog steeds niet enorm groot natuurlijk. Maar het zou wel humor zijn als ADO Spakenburg loot.

10 februari 2023 om 17:42

Ado Feyenoord. Ado maakt gehakt van hun

Een ding is zekah ado wint de bekahhh!!!

Echt bizar deze bekerronde hoeveel cruciale momenten er waren die vrijwel zeker door de VAR zouden worden teruggedraaid. Knappe overwinning zeker voor ADO, benieuwd naar de loting a.s zaterdag.

Waar is een VAR als je hem nodig hebt...

9 februari 2023 om 23:27

Waarschijnlijk wacht hij op een "call" op zijn oortje die zegt dat het een pingel.
Helaas was hij waarschijnlijk vergeten dat hij geen oortje had met een var erop.

Wat een vreselijk onterechte overwinning van ado. Ik zou echt in alle staten zijn als GAE speler... Onthutsend slecht optreden van de arbitrage.

9 februari 2023 om 23:56

ADO had 2 schoten op doel en Go Ahead 3 schoten op doel! ADO was zonder Severina en Verheydt zeeer matig, toegegeven. Maar Het was nou niet dat Go Ahead 15 schoten op doel had..

10 februari 2023 om 00:01

Als Gae speler? Als supporter wordt je gewoon genaaid door je eigen trainer!

Een b-ploeg het veld in sturen… dan hoef je de beker ook niet te winnen, want dan speel je Europees en moet je sws 2x per week spelen. Schandalig!

10 februari 2023 om 02:24

De beker heeft zeker ook niet onze prioriteit. Zondag om 12.15 staat de volgende wedstrijd al weer op het programma. Niet geheel onbelangrijk. En ik weet niet of je het weet maar de ploeg heeft 5 wedstrijden gespeeld in 2 weken. Dus ja, geheel logisch dat veel basis spelers rust krijgen. Verder wel jammer dat je meteen de trainer afvalt omdat we niet hebben gewonnen. Rene Hake is een prima trainer voor ons die in de regel logische dingen doet.

10 februari 2023 om 08:47

Gezien het programma van Go Ahead zullen we denk ik van mening blijven verschillen. (en daar is niets mis mee)

Je staat na een uur met 0-2 kansloos achter tegen AZ. Hake wacht nog 12 en 22 minuten met wisselen. Uit bij Psv zijn altijd bonuspunten. Hier had je bij wijze van een volledige b-ploeg het veld in kunnen sturen.

Dan heb je nog bepaalde keuzes. Rommens is erg belangrijk geweest voor de winterstop, maar lang geblesseerd geweest. Waarom laat je hem dan tegen Ado wel starten?

Hake heeft het voordeel van de twijfel na die reeks niet verloren wedstrijden en als hij boven de streep blijft bewijst hij zijn gelijk. Met het programma dat ze nog krijgen, moet dat haast wel te doen zijn... maar ik ben nog steeds niet echt overtuigd.

Het is gewoon doodzonde dat je zo'n kans om de kwartfinale te halen laat liggen met ook nog eens en potentieel gunstige loting.

10 februari 2023 om 09:46

Ben het met je eens, vooral dat laatste! De beker is de kortste route naar succes en zeker je nu in de kwartfinale met wat geluk Spakenburg of de Graafschap kan loten. De halve finale is dan in zicht en dan heb je maar 1 wedstrijd tot een finale die een club als GAE misschien maar één keer in de honderd jaar haalt? Met clubs als Heerenveen, Utrecht, Ado, Spakenburg en de Graafschap heb je echt serieuze kans op doorgaan en daarnaast sta je in de Eredivisie toch ook aardig veilig met 6 punten voorsprong op de #16?

Die scheids had duidelijk Bingoal Stadionvrees. Leuk voor Dick.

We verloren van onszelf en de gemiste kansen. Natuurlijk de scheids echt kut maar daar mag niet achter verscholen worden. Nu volle focus op handhaving want daar draait het gewoon om. Gefeliciteerd hagenezen en succes.

Leuk een klein succesje voor Ado. Kan de club wel gebruiken. Hopelijk wordt het ooit nog wat met de ‘mooie’ club achter de duinen..

Utrecht-den haag in de kuip
Zou lekker zijn!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren