Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax mikt voor verstrijken transferdeadline nog op één van drie keepers

Laatste update:

Naast de voorhoede wil Ajax ook het keepersgilde nog versterken voor het verstrijken van de transferwindow. Volgens de doorgaans betrouwbare Twitteraar Hamstelaar hebben de Amsterdammers een shortlist waarop drie namen prijken: Odysseas Vlachodimos (Benfica), Mark Flekken (SC Freiburg) en Ersin Destanoglu (Besiktas). Daarbij zou eerstgenoemde de droomkandidaat zijn.

Ajax-trainer Alfred Schreuder beschikt momenteel met Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg en Jay Gorter over drie volwaardige keepers in zijn selectie. Pasveer (38) en Stekelenburg (39) zijn echter al aardig op leeftijd, terwijl de 21-jarige Gorter niet betrouwbaar genoeg bleek op de momenten dat hij de kans kreeg. In het beloftenelftal heeft Ajax nog een talentvolle doelman lopen in de persoon van Charlie Setford, maar de achttienjarige goalie ligt al een tijdlang uit de roulatie vanwege een gebroken pols.

Daarom bekijkt Ajax zijn opties elders. Fabrizio Romano onthulde een week geleden de interesse van de landskampioen in Vlachodimos, daar De Telegraaf en De Limburger de naam van Flekken eind mei al uit de doeken deden. Destanoglu is de nieuwste naam op de lijst. Volgens Hamstelaar waren er afgelopen weekend scouts van Ajax aanwezig bij het duel tussen Besiktas en Sivasspor, naar alle waarschijnlijkheid om de 21-jarige goalie te bekijken. Hoewel Destanoglu door zijn leeftijd degene met de meeste restwaarde is, blijft hij nummer drie op de lijst.

Mocht er niets meer veranderen in het keepersbestand van Ajax, lijkt Pasveer dit seizoen eerste keus te blijven. Gorter kreeg de kans in de Johan Cruijff Schaal, maar was met enkele opzichtige blunders grotendeels schuldig aan de 3-5 nederlaag. Bij de seizoensouverture van de Eredivisie stond Pasveer alweer onder de lat. Gorter leek deze zomer nog even op weg naar de uitgang bij Ajax, maar volgens ESPN besloot hij na een gesprek met Schreuder toch te blijven.

Wie zie jij als ideale versterking voor Ajax' keepersgilde?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vlachodimos zou een stunt zijn. Geweldige keeper. Gorter is gewogen en te licht bevonden, Pasveer en Stekelenburg zijn samen bijna 80 jaar oud; daar ga je het niet mee redden als je 45+ wedstrijden per seizoen ambieert te spelen. Zet 'm op Hamstelaar!

30 augustus 2022 om 09:21

Maar met Vlachodimos erbij gaan ze over de 100! Dat moet je niet willen toch?

30 augustus 2022 om 09:23

Dan maar een keeper van 12 halen

30 augustus 2022 om 09:38

Over de 100 gaan of niet maakt me eigenlijk weinig uit. Zolang je meer binnen krijgt dan er uit gaat en de club dus financieel niet in de problemen komt boeien de exacte bedragen me niet. Wat me wel boeit is of het transfers zijn die wat toevoegen, en in dat opzicht maak ik me veel meer zorgen wat betreft de geruchten deze week.

Edit: Ik las niet goed dus mijn reactie slaat nergens op, sorry. Het gaat natuurlijk over leeftijd en niet over geld.

30 augustus 2022 om 09:53

Als Ajax Ersin haalt, koop ik zijn tickets. Wat een drama keeper, elk schot is een goal bijna.

30 augustus 2022 om 10:07

@Ewoud Baardgrasmus heeft het over de leeftijd niet over de financiën.

30 augustus 2022 om 10:22

Woeps, ik kan niet lezen. Excuus!

30 augustus 2022 om 09:28

Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat Benfica nu nog haar topkeeper laat gaan, zonder vervanger in huis. Buiten dat, Gorter na 1 wedstrijd al afschrijven gaat ook wel ver toch? Als ze dat doen dan hadden ze überhaupt binnen Ajax geen vertrouwen in hem en zochten ze meer gewoon naar een moment. Maar ik denk niet dat Ajax hem nu al afschrijft.

30 augustus 2022 om 09:30

Ik ook niet, dat zou voor mij echt met afstand de meest bizarre transfer van Ajax deze zomer zijn. Wel vraag ik me af waarom ze hier niet in Juli al werk van maakte. Dan had Benfica genoeg tijd een vervanger te vinden en had je wellicht nog minder betaald ook.

30 augustus 2022 om 09:32

Dat zou een mega stunt zijn inderdaad. Pasveer is leuk en aardig maar Vlachodimos zit gewoon tegen de Europese top aan. Maar Benfica zal hem denk ik ook niet voor minder dan 25-30 miljoen laten gaan.

30 augustus 2022 om 09:35

@Diego en Fossen, maar ik zie eigenlijk geen enkele reden voor Vlachodimos om Benfica in te ruilen voor Ajax. Het is een stap opzij, gelijkwaardige selecties en sportieve uitdagingen in de vorm van een subtopcompetitie en CL. En vraag me ook af of hij financieel per se meer kan verdienen bij Ajax dan bij Benfica. Zou het een zeer onlogische stap vinden.

30 augustus 2022 om 09:39

@DieGelbeReds nouja dat inderdaad ook natuurlijk. Voor hem zal het vooral een kwestie van 'een nieuwe uitdaging' moeten zijn denk ik. Zit nu 4 jaar bij Benfica, dus dat zou nog kunnen. Maar verder is van Benfica naar Ajax geen enorme stap vooruit inderdaad.

30 augustus 2022 om 09:42

Ik kan me ook niet voorstellen dat Benfica hem voor minder dan 30 laat gaan. Als je dan ook nog een fatsoenlijke vervanger voor Antony wilt is het Antony budget er al praktisch doorheen. Bovendien inderdaad geen stap omhoog voor hem en een andere reden dan uitdaging kan ik me niet bedenken.

30 augustus 2022 om 09:43

@fossen: Qua cijfers in de CL zat Pasveer ook tegen de Europese top aan.
@gelbe: Ach, je ziet toch ook vaak zat transfers die een stap op zij zijn. De absolute top heeft de keepers allemaal op orde blijkbaar. Een Ajax is qua filosofie en speelwijze toch een totaal andere club dan Benfica en dat zou ook een reden kunnen zijn. Kan Vlachodimos lekker onder één van de beste keepers aller tijden werken.

30 augustus 2022 om 09:44

Dit zal wel verkeerd geïnterpreteerd worden, maar ik vind "geen enorme vooruitgang" niet passend. Benfica en Ajax zijn in mijn ogen op alle fronten vergelijkbaar, dus ik zou op geen enkele manier spreken van een vooruitgang en dus echt een volledige stap opzij. Nogmaals, ik zie Benfica en Ajax als compleet gelijkwaardige (grote) clubs. Een nieuwe uitdaging zou inderdaad nog kunnen, maar dat gaat niet rond het slot van de transferperiode gebeuren lijkt me.

30 augustus 2022 om 09:44

Ik denk trouwens wel dat als hij 30 miljoen moet kosten Ajax beter gewoon met dat geld tot het uiterste voor Ziyech moet gaan. Pasveer houdt het echt nog wel een jaartje vol.

30 augustus 2022 om 09:45

Klopt hoor Gelbe. De afgelopen seizoenen dat ze elkaar troffen in de CL schakelde eerst Ajax Benfica uit en vervolgens Benfica Ajax. De speelstijlen staan alleen lijnrecht tegenover elkaar en dat kan een reden zijn dus.

30 augustus 2022 om 09:48

@myvision Pasveer heeft het vorig jaar meer dan prima gedaan, maar dat maakt hem natuurlijk niet opeens een vergelijkbare keeper als Vlachodimos (kies bewust niet voor zn achternaam 😉).

30 augustus 2022 om 09:50

@DieGelbeReds zeker. Maar ik denk dat Ajax zeker de laatste jaren wel een bepaalde aantrekkingskracht heeft opgebouwd waardoor dat misschien in dit soort 50/50 gevallen de doorslag kan geven. Plus het feit dat het voor sommige spelers soms simpelweg tijd is voor een nieuwe uitdaging, ook al is de club an sich geen (grote) stap vooruit. Alleen het leven in Portugal was voor mij al een reden om lekker daar te blijven maar wie ben ik 😬

30 augustus 2022 om 10:04

@fossen: Helemaal waar hoor. Alleen Pasveer sluit echt zeer nauwsluitend aan bij het voetbal ook dat Ajax speelt. Naast zijn best belangrijke reddingen (en helaas de niet onhoudbare bal tegen Benfica) kan hij ook voetballend mee, het tempo bepalen en zéér goed communiceren. Je zag hoeveel onrust er achterin ontstond toen Onana weer even terug was. Voor Ajax is Pasveer een absolute topkeeper. Alleen is het allemaal zeer broos als hij uitvalt. Dus zou eerder voor een ander supertalent gaan.

30 augustus 2022 om 11:13

@Myvision
Naar mijn mening moet een ezel niet 2x dezelfde fout maken. Ajax is al 2x achter mekaar Europa uitgevlogen doordat hun keepersgilde het in een cruciale wedstrijd niet kon maken. Over het eerste jaar konden ze in de zomer er niks aan doen, mr in de winter wel, en die gok is tegen Roma fataal geworden.

Over het jaar daarop wisten we vooraf dat we 2 oude keepers hebben, en dus blessuregevoelig. En Pasveer blesseert (middenhandsbeentje gebroken) zich in de warming up tegen Benfica.. En dan gaat dat schot erin. Eigenlijk ook niet raar dat je dan weer in een cruciale fase eruit vliegt.

Probleem is niet dat Pasveer niet goed genoeg is. Maar hij kan niet een vol seizoen blessure vrij zijn op die leeftijd. Dat weet je nu al bijna zeker. Dus kun je beter een topkeeper halen die er gewoon staat, en dat een Pasveer of Steek erin komt wanneer het moet. Dan vang je een beetje die risico op. Dit zijn van die grapjes die je zomaar europees een ronde of 2 verder kunnen helpen. Net als hoe Onana Ajax minstens een ronde heeft gekost in dat jaar dat die geschorst werd. Dan heb je bijna die transfer terugverdiend.

30 augustus 2022 om 09:34

Ik vind Vlachodimos echt helemaal geen Ajax keeper. Een fantastische lijnkeeper absoluut, maar met zn voeten niet zo best en heel kwetsbaar bij hoge voorzetten. Het enige wat ik aan hem bij Ajax vind passen is zijn voornaam. Op de valreep nog een keeper kopen gaat je ook nog eens een hoop geld kosten, hou dan Pasveer nog maar een jaar aan.

Sowieso vind ik dat als de geruchten kloppen Ajax nu rare fratsen aan het uithalen is. We hebben vaak zat gezien dat een paniekzet op het laatste moment niet werkt. Hou dat geld dan rustig in je zak in plaats van de volgende Daramy achtige aankoop uithalen.

30 augustus 2022 om 10:11

Boeit me eigenlijk niet zoveel. Als hij de ballen maar stopt. Dat is wat een keeper moet doen. De rest is allemaal onzin

30 augustus 2022 om 10:22

En "paniekzetten" als Ziyech werkte weer wel. Maar die noem je dan weer niet.

30 augustus 2022 om 10:24

Dat mag jou niet boeien natuurlijk, maar het maakt wel uit. Als je een keeper koopt wiens zwakke punten bij jouw spelsysteem het meest bloot worden gelegd snap ik niet hoe je dat gescout hebt. Het meevoetballen is heel erg belangrijk voor het Ajax spel en de hoge voorzetten zijn al een pijnpunt gezien een redelijk gebrek aan lengte in de selectie (al hebben we nu natuurlijk Bassey erbij).

30 augustus 2022 om 10:25

Hoe vaak komt een Ajax keeper nou in situaties waarin hij écht veel mee moet voetballen? het ruime merendeel van de wedstrijden domineert Ajax in balbezit en draagt je keeper nauwelijks bij aan het veldspel. En wat Rbsch zegt, je keeper moet vooral gewoon ballen tegenhouden. En daar is Vlachodimos echt beduidend beter in vergeleken met Pasveer, Stekelenburg en Gorter. Indien haalbaar en niet krankzinnig duur zou ik niet twijfelen.

30 augustus 2022 om 10:27

Die noem ik inderdaad niet, want Ziyech was allang gescout, de interesse was er allang maar hij werd te duur bevonden. Uit paniek werd toen op het laatste moment toch maar de portemonnee getrokken. Dat is iets anders dan dat je vol in zet op speler A, die op het laatste moment afketst en je dan maar snel overschakelt naar speler B die je eigenlijk niet goed gescout hebt of die niet heel hoog op je lijstje stond maar nog wel beschikbaar is. Dat laatste pakt bijna altijd slecht uit. Ik ken uit mn hoofd geen enkel voorbeeld van een situatie waar dat wel goed in uit pakte, maar als die er wel is voel je vrij me terecht te wijzen.

30 augustus 2022 om 10:59

@deechteajacied: Zo een beetje sinds ik Ajax kijk, pakweg 25 jaar. Met meevoetballen bedoelen ze niet alleen een keeper die naar voren trekt, maar ook een keeper die onder druk aangespeeld kan worden of een situatie voetballend oplost ipv alleen de bal blind naar voren schieten.

30 augustus 2022 om 13:41

Pasveer is meevoetballend toch ook geen wonder? Geeft alles of aan jurrien timber of lang.

30 augustus 2022 om 14:08

Lang zit al een tijdje bij Club Brugge maatje.

30 augustus 2022 om 14:54

Zo lang als de lange ballen van pasveer is lang niet hoor

30 augustus 2022 om 10:58

Als Pasveer zn vinger niet had gebroken vlak voor de Benfica wedstrijd had hij zonder enige problemen het hele seizoen kunnen spelen. Die gast ging als een tierelier. Mensen moeten niet doen alsof dat aan de orde van de dag is bij onze keepers. Ja Stekelenburg ja maar die hadden ze al nooit moeten halen.

30 augustus 2022 om 11:07

Gorter te licht bevonden? Op basis van die ene wedstrijd die je gezien heb tegen PSV? Kom op zeg, ik zal niet zeggen dat het wereldkeeper in wording is. Maar aan de hand van 1 wedstrijd een keeper al zo afschrijven vind ik er voorbarig.

30 augustus 2022 om 11:14

Echt schokkend hoe snel zo'n jonge keeper blijkbaar afgeschreven kan worden door veel mensen hier. Dat hij twee jaar geleden het record aantal keren de nul hield bij GAE in de KKD is blijkbaar alweer vergeten; zie er slecht uit bij twee tegendoelpunten in een veredelde oefenpot tegen PSV en je carrière is als jonkie alweer over als het aan de mensen hier ligt. Man man man... Ik ben blij dat ze Gorter nog niet weg doen, ga hem maar testen in de beker!

30 augustus 2022 om 11:39

Typerend voor de voetbalwereld dit opportunisme, zowel van de supporters uit als vanuit de speler zelf. Hij heeft zelf toch ook even aangeven weg te willen? Maar uiteindelijk omgepraat door Schreuder.

Ik weet wel dat als Pasveer 1e keeper wordt (wat 99% zeker is) en hij valt halverwege het seizoen een keer uit, Gorter imo niet goed genoeg is om dan op terug te kunnen vallen. Die jongen heeft speelminuten en vertrouwen nodig als hij dit krijgt heb ik hier zeker nog wel vertrouwen in.

Persoonlijk zou ik een nieuwe keeper welkom vinden die samen met Pasveer de strijdt aan kan gaan voor 1e keeper en dan Gorter verhuren aan een eredivisieclub. Maar dit had toch ook al aan het begin van de transferperiode bedacht kunnen worden?

Overigens lijkt mij het heel sterk dat Benfica haar top keeper nog voor minder dan 25 miljoen laat gaan en dat moet Ajax echt niet willen.

30 augustus 2022 om 11:42

Ik persoonlijk vind Gorter niet goed genoeg, maar dat is mijn mening. I k heb vorig jaar zowel elke wedstrijd van Ajax als van Jong Ajax gekeken. Ik vond hem bij Jong Ajax eerlijk gezegd ook al niet spectaculair. Hij heeft bij Ajax 1 deze voorbereiding de kans gekregen en die heeft hij niet gegrepen. Natuurlijk was die wedstrijd tegen PSV een veredelde oefenpot maar hij zag er daar gewoon écht niet goed uit. Ook andere wedstrijden in de voorbereiding vond ik het er gewoon druistig en chaotisch utizien. Ik heb al meerdere malen aangegeven op dit forum dat ik in de grond van m'n hart hoop dat hij mij ongelijk bewijst, we kunnen als Nederland een goede keeper immers hartstikke goed gebruiken. Een verhuur zal hem vast goed doen, maar hij is op dit moment nog niet klaar voor Ajax 1.

30 augustus 2022 om 12:53

Twee blunders en ziet er slecht uit bij het doelpunt, waar de bal nog aangetikt wordt door Alvarez (positionering is ruk). Ajax is een topclub en je moet er gelijk staat. Rensch blunderde minder, maar ook voor hem werd een vervanger aangetrokken. Wijndal maakte minder fouten, maar toch zit hij op het bankie. Bande heeft 0 kansen gehad. Daramy was na te kansen klaar. Waarom zou dit anders moeten zijn voor Gorter? Is nou niet echt super overtuigend in jong en blunderd twee keer bij de eerste testcase in Ajax een.

30 augustus 2022 om 13:43

Ja de kkd ja.. ik heb vorig seizoen ook 14 goals gemaakt vanaf het middenveld in de derde klasse senioren. Betekend niet opeens dat ik de 4e divisie aankan.

30 augustus 2022 om 13:40

@deechteajacied,

Begin vd zomer viel de naam van flekken al. Ik had wel verwacht dat ze daarop zouden doorpakken....

Al lijkt de keeper van benfica net ff wat beter!!

Die drie in die volgorde aanspreken. Flekken wel een Nederlander, wat fijn is voor de rest van de keepersgilde.

30 augustus 2022 om 11:53

Op basis van wat ik bij het NL elftal heb gezien zit ik niet zo op Flekken te wachten, vond hem in de wedstrijden die hij mocht spelen alles behalve betrouwbaar

Klinkt niet gek , ik zie de eerste het liefste komen maar zolang we met een keeper qua leeftijd maar wat verjongen ben ik al tevreden!

Als Ajax Vlachodimos kan halen, dan moeten ze dat doen. Een hele solide keeper en dan zou Stekelenburg zich gaan kunnen richten op keeperstraining. Jay Gorter is nog te groen en die kan misschien verhuurd worden, want die heeft absoluut potentie.

Aardig vreemdelingenlegioentje straks, mag dat wel van alle VZ-moraalridders hier?
On topic: die Vlachodimos is wel een wereldkeeper hoor! Watgaan ze met Gorter doen, weer Jong Ajax?

30 augustus 2022 om 09:19

Houden rekening met een last-minute verhuur, geloof ik.

30 augustus 2022 om 09:24

neeee!!!! kakadu, wat doe je nu!!!!
De lijstjes met jeugdspelers die deze eeuw zijn doorgebroken worden vast alweer voorbereid

30 augustus 2022 om 09:46

Terecht toch ook? Jeugd krijgt kansen genoeg.

30 augustus 2022 om 09:53

Precies wat ik dacht, check beneden

30 augustus 2022 om 10:19

zeker Ajax1812. Ik besef ook dat het voor velen een Pavlov reactie is waar ze niets aan kunnen doen. Ik vind de voorspelbaarheid wel vermakelijk

30 augustus 2022 om 12:13

Wat verschrikkelijk om die naam hier opeens te lezen. Die Pavkov heeft me mooi een paar honderd euro gekost met zn eigen goal ..

30 augustus 2022 om 09:29

Van mij mag het, zolang jongens als Blind, Timber, Tadic (mag ik dat al zeggen?), Brobbey, Taylor etc als jongens van de club wekelijks spelen mogen daar best wat kwalitatief uitstekende vreemdelingen bij hoor

30 augustus 2022 om 09:55

Was toch ook maar een grapje, aangezien dat altijd maar geroepen wordt bij andere clubs, ondertussen heeft Ajax al 5 buitenlanders gehaald, tel daar een Griekse keeper, een Argentijnse buitenspeler (ocampos) en misschien een Oostenrijkse middenvelder bij (grillitsch) en je hebt er opeens 8. Vind ik geen enkel probleem overigens.

30 augustus 2022 om 10:38

Ondertussen heeft Ajax ook 8 buitenlanders (tijdelijk) zien vertrekken

30 augustus 2022 om 11:48

Beetje vreemd moment om Ajax een vreemdelingenlegioen te noemen. Hebben we dit seizoen niet al een aantal keer met 9 Nederlanders aan de aftrap gestaan? Wat dat betreft was het een tijdje terug juist erger. Maar de laatste jaren zijn er ook veel Nederlanders aangetrokken.

30 augustus 2022 om 12:35

En dan te bedenken, dat als ze willen gewoon 11 nederlanders kunnen opstellen .

30 augustus 2022 om 09:34

Geweldige keeper om erbij te hebben. Maar ik zie het niet gebeuren. Daarbij: wie zit er op Gorter te wachten?

30 augustus 2022 om 09:35




Vreemdenlegioen ten top. Tegen Utrecht stonden er 8! Nederlanders in de basis. En als Tadic een Nederlands paspoort heeft zijn dat er zelfs 9. De gruwel.



30 augustus 2022 om 09:56

Want de selectie bestaat uit 11 man? Het was ook geen serieus verwijt hoor, doe maar kalm. Als andere clubs alleen maar buitenlanders kopen is het een vreemdelingenlegioen, maar bij Ajax en Feyenoord hoor ik er niks over. Ajax heeft inmiddels 5 buitenlanders aangetrokken en daar komen er misschien nog 3 bij.

30 augustus 2022 om 10:47

Ik ben de rust zelve, mijn beste. Mij zul je sowieso nooit horen mbt andere clus. We kunnen het constant hebben over buitenlanders van andere clubs maar de nationaliteit van een goede speler zal mij mijn reet roesten. Als er maar wel een Nederlandse kern blijft staan.

30 augustus 2022 om 09:37

Beetje rare opmerking als je basis bestaat uit Vlachodimos - Rensch - Timber - Bassey - Blind/wijndal - Alvarez - Berghuis - Taylor - Tadic - Brobbey - Bergwijn... Dat zijn 7 Nederlanders in de basis.

30 augustus 2022 om 09:40

Tegen Utrecht speelden 8 van de spelers die in het veld kwamen in de jeugdopleiding van Ajax, waarvan 6 in de basis. Dat verandert overigens niet wanneer je de rechtsbuiten en keeper vervangt.

30 augustus 2022 om 09:57

selectie is toch meer dan de 11 in de basis? En het is geen serieus verwijt, zoals je ook wel had kunnen afleiden uit de manier waarop ik het schreef.

30 augustus 2022 om 13:57

@kakadu,

dus anderen zijn verantwoordelijk voor jouw onduidelijke communicatie?
Wanneer je merkt dat het vaker gebeurt met ajaxcieden, zou je wellicht eens naar jezelf kunnen kijken iov alles bij een ander neerleggen.

on;
Wat ik het vreemde vind aan deze namen is dat ze een heel verschillende profiel hebben. Waar hebben we dan nu behoefte aan?

30 augustus 2022 om 09:43

Hoezo vreemdelingenlegioen? Momenteel met Pasveer, Blind, Timber, Rensch, Taylor, Berghuis, Brobbey en Bergwijn toch aardig wat Nederlandse jongens of jeugdspelers lopen? Tadic zit ook al weer jaren bij Ajax en op de bank heb je nog Wijndal, Klaassen, Stekelenburg. Baas viel nog in afgelopen weekend.... jammer dat je goedkoop wil scoren en dan gewoon onzin verkoopt.

ps. daarnaast moet je als je Europees wil blijven meedoen gewoon kijken naar kwaliteit en dit betekent soms dat het spelers zijn zonder binding met Nederland of Ajax. Ajax maakt die keuze gelukkig en plukt daar de vruchten van. Maar met Wijndal en Bergwijn (en eerder Berghuis) laten ze ook duidelijk zien te kijken naar NL spelers zolang ze maar de gewenste kwaliteit hebben.

30 augustus 2022 om 09:59

Ook voor jou: het was niet serieus en dat had je kunnen zien aan mijn bericht, maar zoals altijd schieten Ajacieden direct in de aanval, op tilt alsof door een wesp gestoken.
Het gaat mij om de leden hier die altijd andere clubs de maat nemen als er buitenlanders aangetrokken worden. Ondertussen heeft Feyenoord er 10 gehaald ofzo en Ajax straks wellicht 8. Niet dat mij het boeit, overigens.

30 augustus 2022 om 10:23

Helemaal met je eens. En welke Nederlandse keeper en rechtsbuiten had Ajax nu moeten halen? Hansen en Gorter hebben het niveau (nog) niet dat Ajax nastreeft.

30 augustus 2022 om 10:36

Een vitesse fan die het over vreemdelingenlegioen heeft hahahahhahha
Gorter kan mooi naar Vitesse lijkt mij meer zijn niveau.

30 augustus 2022 om 12:23

Jij bent ook al zo'n leeghoofdig wezen. Haha, manmanman wat een niveau hier..

Pasveer is een prima keeper, maar met Vlachodimos ga je er wel echt een stuk op vooruit!
Als ze hem weten te halen zou top zijn.

30 augustus 2022 om 09:30

Tuurlijk zou het top zijn. Maar daar moet je toch veel te veel voor betalen? Benfica zal toch gewoon 20-30 miljoen ergens vragen voor hem

30 augustus 2022 om 09:41

En voor dat geld moet je niet eens twijfelen en direct doen. Die gast behoort (naar mijn mening) tot een van de topkeepers en liet vorig seizoen zich gelden tegen PSV en Ajax. Ik hoop dat dit niet lukt, want dan is Ajax niet alleen aanvallend sterk, maar is het ook nog eens schieronmogelijk om tegen te scoren. Leuk voor de CL, zonde voor de (spanning in) ED.

30 augustus 2022 om 10:37

@dutch_psv
Een keeper als deze brengt je algemene niveau omhoog, daarnaast met 28 jaar voor een keeper nog redelijk jong. Dit zou ik een topaanwinst vinden.
Zeker met de aankomende transfer van Antony klotst het geld tegen de plinten. Dan kan je zo'n bedrag prima verantwoorden.

Benfica speelt al CL en laat zijn basiskeeper echt niet vertrekken. Flekken kan je proberen....

Hamstelaar ook z'n debuut op Voetbalzone gemaakt, zie ik. Echt het Ajax account van deze transferzomer, hahaha.

30 augustus 2022 om 09:29

Haha ja waar komt die opeens vandaan dan? Is dat gewoon iemand binnen Ajax die hiervoor een account heeft aangemaakt om te lekken ofzo? Echt bizar hoe snel hij ineens met betrouwbaar (lijkt het) nieuws komt 😅

30 augustus 2022 om 09:40

Denk het na-apen van de Feyenoord variantie 1908.

30 augustus 2022 om 09:44

Mijn headcanon, puur voor de lol, is dat het een anonieme Valentijn Driessen is, die wil aantonen dat hij wèl weet wat er allemaal speelt. Puur voor een mic drop van een reveal als hij z'n identiteit bekend maakt. 😆

30 augustus 2022 om 09:51

Misschien is het wel Schreuder zelf, hoeft ie niet meer via de Telegraaf te lekken 😂

30 augustus 2022 om 10:24

Wellicht Overmars.

30 augustus 2022 om 11:55

Komt nergens vandaan, heeft alleen andere naam aangenomen en nieuws ook zelf gaan brengen. Hij is niet in dienst van Ajax, of uberhaupt in de voetballerij actief (geweest), en is ook geen journalist. Ik kan hier enorm van genieten aangezien hij echt enorm in bekendheid gestegen is, moet ook lachen om de theorieën achter het account.

Zou ook wel vrij logisch zijn, want als je zoveel centjes hebt kan je toch niet aankomen met zo'n doorsnee Eredivisiekeeper als Pasveer. En ja, hij krijgt er weinig tegen, heel knap hoor, als je 98% balbezit hebt.

30 augustus 2022 om 09:23

@migi,

Heb je afgelopen seizoen toen de drugskikker het over moest nemen?
Iedereen zeikt erover, maar ook tegen psv kreeg hij er vorig seizoen weinig om zijn oren, ook Europees zat dat wel goed.

Hij blijkt qua coaching ook heel goed te zijn, waardoor zijn verdediging vaak gewoon goed staat.

30 augustus 2022 om 09:26

Hahaha de drugskikker. Hij is ook niet slecht hoor, maar kom op, Onana onder de drugs, dat was een goede keeper. Pasveer is gewoon mwaaaaah. Hij heeft toch ook niet voor niets 20 jaar middenmoot Eredivisie (en ff op de bank bij PSV) gespeeld (met wisselend succes).

30 augustus 2022 om 09:40

Kom op Migi. Vorig seizoen was het toch een beetje overduidelijk hoeveel beter de verdediging georganiseerd stond met Pasveer op goal. Het was niet eens alleen een schaarste aan goals, maar tegenstanders kregen ook praktisch geen grote kansen, zonder dat er iemand in de weg stond.

Grootste probleem voor Ajax is of ze het wel aandurven met de huidige keepersgilde als Pasveer geblesseerd raakt. Als ze het toch aandurven, dan zou ik alleen voor de droomkandidaat gaan of anders volgend seizoen weer proberen. Ik ben niet zo'n fan van Flekken.

30 augustus 2022 om 12:59

Hij is ook niet slecht en kost je niet wekelijks punten zoals Drommel (of elke andere keeper van Psv), maar om nou te zeggen dat er echt iets staat. Mwah. Ik vind het een prima keeper. Doet leuk mee. Das alles. Ik zie graag dat Ajax mikt op prima, maar volgens mij wil Ajax zelf hoger mikken.

30 augustus 2022 om 14:19

@migi

Denk in 23 wedstrijden 5 goals tegen, waaronder alle toppers, dat je dan best wel kan zeggen dat er iets staat. Ook tegen Dortmund hield hij ballen er geweldig uit.

Hij is gewoon een goede keeper, geen wereldtop, maar voor Eredivisie wel de beste.

Laten we eerst de vervanger van Antony maar strikken. Vlacho zou een mooie bonus zijn...

Waarom Flekken?
Flekken komt nu regelmatig in het nieuw mede doordat het een international is maar die jongen maakt gewoon te vaak een fout(je).
Je kan dan beter voor zo'n Noppert gaan bij wijze van spreken, maak een ruil deal met Heereveen laat je Gorter de omgekeerde weg doen.

30 augustus 2022 om 09:26

Staat nu derde met Freiburg en heeft al drie clean sheets in vier wedstrijden (meeste van de Bundesliga at the moment, Neuer, Kobel en Baumann hebben er twee). Dat de foutjes hier zo groot worden uitvergroot en zijn betere prestaties iets minder in de daglicht worden geplaatst, is natuurlijk redelijk onzin. Om dan Noppert erbij te halen is ook onzin. Haalt op dit moment een hoog niveau, maar is ook net pas goed bezig nadat Hahn spontaan was vertrokken bij Go Ahead.

30 augustus 2022 om 09:30

En waarom zou Flekken dan naar Ajax willen als hij bundesliga speelt en daarna op de bank moet plaatsnemen bij Ajax.
Ik volg weinig van Flekken dus idd de foutjes blijven dan wel hangen.

Noppert is prima bezig en gaat nu in basis om een tweede keeper. Hoe mooi zou voor Ajax een ruildeal zijn om Gorter die kant op te krijgen? Dan hebben ze toch win win. Gorter keept jaar hoogste niveau en Ajax heeft nu als tweede keeper een prima stand-in.

En ja ik snap wel dat alle partijen dat moeten willen

30 augustus 2022 om 09:40

En waarom zou Noppert dan naar Ajax willen als hij bij Heerenveen basis speelt en daarna op de bank moet plaatsnemen bij Ajax?

30 augustus 2022 om 10:05

@bliek - Uhm, spelen voor de Nederlandse prijzen (hechten Nederlandse spelers wat meer aan), en Champions League voetbal spelen. Hij moet concurreren met Pasveer, en die heeft ook niet het eeuwige leven. Flekken is nu redelijk op een leeftijd dat hij nog een paar jaartjes mee kan en waarbij Gorter nog wat vlieguren kan maken om hem op te volgen. Pasveer en Stekelenburg zijn nu net te oud en Gorter is net iets te jong.

30 augustus 2022 om 13:43

Misschien dat Flekken ook eens een prijs wil pakken?

30 augustus 2022 om 09:27

Want Heerenveen zit op Gorter te wachten?

30 augustus 2022 om 09:31

Kohaku,

Daarvoor ga je misschien in overleg.....

Weet jij het? ik niet maar volgens mij voer je daar eventueel onderhandelingen over.
Heel simpel gezegd , want alle keepers die genoemd worden zitten op Ajax te wachten?

30 augustus 2022 om 14:22

@bliek,

Hier in Nederland zitten denk ik alle keepers erop te wachten.
Pasveer en de Steek zijn al op leeftijd, Gorter komt (nog)tekort, dus geen beter moment om in te stappen bij een club die elk jaar een prijs pakt en Europees speelt.

Ik vind Destanoglu wel uit vorm dit jaar, dus heb liever dat we hem voor een mooi prijsje verkopen! Relatief jong en heeft CL gespeeld afgelopen seizoen.

Ik snap dit echt niet. Pasveer doet het gewoon prima en met Stekelenburg en Gorter heb je goeie vervangers. Vlachodymos is natuurlijk een topper, maar waarom zou je die nu halen?

30 augustus 2022 om 09:33

Om beter te worden he. Pasveer is een prima reservekeeper maar echt niet goed genoeg voor de cl. Als ajax een top keeper haalt voor de komende jaren is daar niks mis mee. Je moet er toch een keer in investeren dan beter nu.

30 augustus 2022 om 09:46

Ben ik het niet helemaal mee eens. Wat mij betreft is er op dit moment geen enkele reden om Pasveer eruit te halen. Gebruik dan dit jaar om goed te scouten en haal (desnoods in de winter) een keeper met het oog op volgend seizoen ipv een keeper die nu vele miljoenen moet kosten terwijl je momenteel een prima keeper hebt

30 augustus 2022 om 09:38

Ben ik het mee eens. Pasveer heeft niet ondergepresteerd en heeft geen fouten gemaakt. Hij doet het naar behoren en, naar het schijnt, organiseert hij de verdediging goed. Ik vind het een beetje gek dat nu ineens een nieuwe keeper zou moeten komen, want waarom niet eerder dan? Het is niet alsof er helemaal geen geld was voor de verkoop van Antony lijkt mij.

Als ik nu TD was bij Ajax zou ik Amad Diallo huren van United inclusief optie tot koop. Snelle,behendige en talentvolle rechtsbuiten die qua stijl heel erg vergelijkbaar is met Antony. Als keeper is Odysseas Vlachodimos een droom kandidaat, maar denk ik onhaalbaar aangezien Benfica zich heeft gekwalificeerd voor de Champions League. Ik zou Brenno van Gremio halen. International van Jong Brazilie, 1,90 lang en denk ik voor 8 miljoen op te pikken

30 augustus 2022 om 09:45

Amad Diallo had je natuurlijk in de deal met Antony moeten betrekken. ManU wil heel ver gaan voor Antony en Ajax roept gewoon dat ze eerst een vervanger moeten hebben, dan is 1+1=2 en heb je zo een deal lijkt me.
Als je daar nu mee aan komt zal ManU wel eens het onderste uit de kan willen hebben of gaat dwars liggen en ook dat is weer goed te begrijpen lijkt me.

Er is geen club die zijn eerste keeper 2 dagen voor de deadline laat gaan zonder daarvoor de absolute hoofdprijs te krijgen. De transfermarkt voor keepers is sowieso veel minder actief dan voor veldspelers. Wordt een flinke kluif voor Ajax om nu nog een goede keeper tegen acceptabele prijs te kopen. Ik begrijp dan ook niet dat Ajax hier niet al maandenlang prioriteit aan heeft gegeven, wetende dat het keeprsbestand bestaat uit 2 bejaarden en een grillig jonkie dat er absoluut nog niet klaar voor is.

Alleen de eerste komt in aanmerking. De andere twee zijn niet beter dan de keepers die er al zijn en voegen dus niks toe. Dan kun je beter Gorter de kans geven en zich verder laten ontwikkelen.

Lijkt me een uitstekend plan. Het ideale scenario is Gorter een jaar te verhuren, het liefste aan een eredivisieclub zodat hij volgend jaar hopelijk met meer bagage terug komt en de plek van Steek in de selectie kan overnemen (die dan ongetwijfeld met pensioen is). Pasveer doet het eigenlijk gewoon uitstekend maar als je iemand als Vlachodimos binnen kan halen mag je dat gerust een stunt noemen. Flekken ben ik helemaal niet kapot van en die Turkse doelman keepte vrij aardig in de Arena vorig seizoen maar is volgens veel Turkse voetbalfans die ik ken best een onzekere grabbelaar.

30 augustus 2022 om 09:38

Een nieuwe keeper is idd een goed plan en dan vooral omdat Gorter er nog niet klaar voor is. Pasveer is een prima keeper voor Ajax dit seizoen. Wellicht is dan afwisselen een idee? Voor Gorter wordt het lastig, welke Eredivisieclub heeft nog een keeper nodig? Volgensmij is iedereen voorzien.. AZ zoekt nog een keeper, maar Gorter is te licht voor AZ.

Ik snap niet waarom Ajax wacht tot het einde van de transferwindow om een extra keeper te halen. Het was toch al in juni duidelijk dat er een keeper bij moest?

30 augustus 2022 om 10:38

Ik denk dat de johan cruijffschaal een eye-opener was. Ajax is tegenwoordig wat minder van jonge spelers een kans geven dan paar jaar geleden

30 augustus 2022 om 11:15

Valt wel mee toch? Er lopen al jaren geen goede keepers rond in de jeugd, dus dan moet je schakelen. We hebben altijd hele goede keepers gehad, pas vorig jaar zijn we echt een keer in de problemen gekomen.

Ajax heeft het nu financieel helemaal in orde, waardoor je juist versterkingen van buitenaf kan halen. Daarnaast zie ik op het moment niet veel spelers in de jeugd rondlopen die in het eerste ook echt meteen een aanwinst kunnen zijn. Dat kan een keer gebeuren natuurlijk, je kan niet elk jaar 5 jeugdspelers overgooien. Baas maakte afgelopen week zijn debuut en is een noodoplossing.

Komt wel goed joh.

30 augustus 2022 om 11:23

Ik doelde vooral op Gorter. Volgens het 'oude beleid' zou Gorter gewoon de kans hebben gekregen in de competitie na het opzichtig falen in de supercup. Die tijd is voorbij.
Ajax heeft het geld tegen de plinten klotsen, dus wat dat betreft logisch dat ze tóch een nieuwe keeper willen halen.

30 augustus 2022 om 11:59

Ik denk dat Gorter inderdaad te licht bevonden is. Maar niet alleen onder Schreuder, ook onder Ten Hag. Anders had Gorter vorig seizoen wel wat meer minuten gemaakt, denk ik.

Maar Scherpen kreeg ook voldoende kansen. Geen tientallen natuurlijk, maar wel voldoende. Hij heeft helaas niet veel kansen benut.

Keepers zijn echter raar, ik denk dat een keeper meer op ervaring moet teren dan een andere veldspeler.

30 augustus 2022 om 12:12

terwijl het wel raar is. Eigenlijk is keeper zijn bij een voetbalclub een hele individuele sport, op paar terugspeelballen en uittrappen na. Op een hoger niveau heb je misschien wat meer druk, maar het doel is niet groter, de bal is niet kleiner of gladder. Hoogstens dat de tegenstanders de bal wat harder en beter in de hoek weet te leggen, maar dat is geen reden voor blunders. Keepers doen het vaak al vele jaren en zouden de ervaring moeten hebben. Hoeveel ballen hebben ze in hun leven immers al gevangen of weggebokst?
Druk is een raar fenomeen

30 augustus 2022 om 13:39

Gorter blundert opzichtig in de JC-schaal. Prima, kan ik niet mee zitten hoor. Maar als hij straks in de CL op doel zou staan, durf ik echt niet te kijken. Misschien keept hij fantastisch, ik heb hem echt niet afgeschreven hoor! Maar hij heeft nou niet echt veel laten zien waar vertrouwen uit te putten valt. Juist de keeper moet een stabiele factor zijn.

Een blunder of fout kan altijd. Zie Pasveer tegen Sporting in de CL. Blunder? Nee, gewoon verkeerd ingeschat. Kan gebeuren, het is hem vergeven. Maar een Scherpen blundert echt gigantisch tegen AS Roma. Dan heb ik liever dat hij een inschattingsfout maakt door bijv. te vroeg uit te komen, dan dat hij een bal letterlijk door zijn handen laat glippen.

Druk, ervaring, het is apart.

Er is geen club die zijn eerste keeper 2 dagen voor de deadline laat gaan zonder daarvoor de absolute hoofdprijs te krijgen. De transfermarkt voor keepers is sowieso veel minder actief dan voor veldspelers. Wordt een flinke kluif voor Ajax om nu nog een goede keeper tegen acceptabele prijs te kopen. Ik begrijp dan ook niet dat Ajax hier niet al maandenlang prioriteit aan heeft gegeven, wetende dat het keeprsbestand bestaat uit 2 bejaarden en een grillig jonkie dat er absoluut nog niet klaar voor is.

Vraag me af of jonge keepers niet beter bij hun club kunnen blijven en dan op hun 23ste pas een stap hogerop te zetten. Blijkt lastig voor die jonge gasten om er meteen te staan in de top. Kunnen ze beter eerst in de middenmoot ervaring op doen

Die twee keepers van Benfica en Besiktas vielen me op een positieve manier op toen ik ze heb zien spelen. Van Flekken niet zo'n hoge pet op. Hopen op die jongen vam Benfica

Net als bij Ocampos, waarom zou deze speler komen? Basis bij eigen club, heeft al een vorstelijk salaris, etc..

30 augustus 2022 om 10:41

Geloof het of niet....ajax heeft de laatste jaren naam gemaakt in Europa. Dat trekt op een of andere manier toch aan. De leuke manier van spelen, de mooie prestaties tegen de topclubs van Europa al zat er af en toe wat pech bij en scheidsrechters en varren die blijkbaar te veel gedronken hadden
( chelsea 2 keer )

Ik sta soms ook te kijken van welke keuzes ze nog meer hebben en dan toch naar Ajax komen. Bassey bijv... spelen om een kampioenschap en presteren in de CL trekt toch aan. Al moeten we het dit seizoen nog maar eens zien hoe dat gaat lopen.

30 augustus 2022 om 15:43

Bij heel veel spelers snap ik dat ook hoor, maar qua naam en prestaties in Europa is bijvoorbeeld Sevilla wel een stapje verder. Vandaar ook de verbazing. Lees echter op meerdere plekken dat Ocampos zijn basisplaats kwijt is, dan is het logischer. Deze keeper vind ik overigens geen grootse hoogvlieger. Onder Schmidt wegkomen snap ik dan weer wel ;-)

Wauw, VZ gebruikt een anonieme(!!!!!) twitterknaap als bron en noemt hem betrouwbaar... Hoe bizar is dit dan..?

Ajax maakt geen schijn van kans zolang onze duitse professor daar CL speelt.

Wat heeft het voor zin een nieuwe betere keeper te halen als je je oude (vertrouwde) namen blijft opstellen zonder dat ze presteren.

Ersin Destanoglu is op de lijn niet slecht, maar is geen meevoetballende keeper. Daarnaast vind ik hem ook erg zwak bij voorzetten.

Die Schmidt is nog niet van Ajax af.. Zit je 2000km verderop, krijgen we dit alsnog.

Ik vraag me overigens wel af voor wie een van deze keepers dan moet komen. Pasveer doet het prima.

Dit moet Vlachodimos toch niet willen? Benfica is in alles een veel grotere club dan Ajax, waar hij zich omringt door betere spelers. Daarnaast is het leven naast voetbal ook belangrijk, en Portugal is alles wat het koude en kille Nederland niet is. Wat lijkt het mij heerlijk vertoeven in Lissabon, en wat dacht je van het eten! Mediterraanse klasse!

30 augustus 2022 om 11:03

Antony gaat toch ook naar het regenachtige Manchester? Alsof het weer een invloed speelt. Bovendien is qua naam Ajax nog steeds groter dan Benfica en qua internationale prijzen ook.

30 augustus 2022 om 11:11

Ik denk dat jij je flink vergist in Benfica.. In 2017 was Benfica qua geregistreerde leden de grootste, maar onlangs heeft Bayern Munchen de Portugezen ingehaald. De naam Ajax is misschien groter, maar ook alleen op basis van het verleden natuurlijk.

Ik ga niet zeggen dat Ajax of Benfica groter is dan de ander, ik denk dat je het niet kan aanwijzen. Op basis van het verleden zou je Ajax vanzelfsprekend aanwijzen, maar hedendaags? Ik denk dat er niet veel verschil zit tussen Benfica en Ajax. Ik weet dat jij Ajax vaak in elk opzicht wilt verdedigen, maar in dit geval zit je er redelijk naast.

30 augustus 2022 om 13:36

Is niet te harden man 3/4 jaar in dat soort kust steden. Echt niet normaal heet. Lijkt op een afstand heel prettig maar uiteindelijk zit je overdag bijna alleen maar binnen bij de airco omdat het niet te doen is op straat.

Nee, geef mij maar amsterdam met een beetje een normaal klimaat. En de zomers zijn tegenwoordig ook al prima in nederland.

Het eten wel volledig met je eens. Daar snappen ze weinig van in noord europa.

30 augustus 2022 om 16:14

Daar heb je helemaal gelijk in! Het eten in Noord-Europa is verschrikkelijk en vaak smaakloos.

Hitte vind ik eerlijk gezegd heel erg meevallen. Ik ben in juni een maand in Vietnam geweest en ik moet zeggen dat ik die hitte moeilijk te verdragen vindt. In India is het nog erger, echt verschrikkelijk.

Zo'n talent als Gorter moet je gewoon langer de tijd geven. Ongelofelijk dat die jongen op één wedstrijd zo afgerekend wordt. Zijn we Onana en De Ligt allemaal vergeten? Die maakten in het begin ook foutjes hoor.

Vlachodimos is toch gewoon 1ste keeper bij Benfica? Waar zou hij zelf naar Ajax willen?

Pasveer is een prima keeper, hadden hem in de CL nooit moeten wisselen voor die mooiweer keeper

30 augustus 2022 om 13:34

Tja, had hij zijn vinger niet moeten breken.

Ik lees bij Fabrizio Romano (twitter) dat Vlachodīmos de topkandidaat is voor Ajax.. Ben benieuwd..

Aub geen Flekken. Dat is een dertien in een dozijn keeper. Onzeker en minder dan Pasveer. Ga voor die keeper van Benfica, dan heb je voor lange tijd een bijzonder degelijke topkeeper in huis.

Ga wel stuk dat bijna alle grote internationale media de info van hamstelaar vaak klakkeloos overnemen 😂😂. Hoe zou die gozer toch aan al die informatie komen. En nu dus ook zijn debuut op vz, wat ook gewoon een groot medium is.

30 augustus 2022 om 14:06

Ho wait, wat zeg je nou op het laatst? VZ is juist de plek waar alle riooljournalistiek bij elkaar komt.

Vlachodimos wilIk al jarenlang bij Ajax zien. Denk niet dat hij een stap opzij zou willen doen maar het zou geweldig zijn

Alleen al op basis van zijn naam moet het Odysseas worden. Zo'n keeper hoort bij Ajax te spelen, een Griekse held.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren