Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ajax kan comeback nét niet voltooien door zeer discutabel moment op doellijn

Laatste update:

Ajax heeft voor het eerst onder leiding van John van 't Schip een nederlaag geleden in de Eredivisie. Op bezoek bij sc Heerenveen poetsten de Amsterdammers een 3-0 nederlaag bijna helemaal weg, maar kwam het net tekort: 3-2. Ajax leek in de slotseconde toch een gelijkspel uit het vuur te slepen en claimde een doelpunt, maar de arbitrage vond geen bewijs om de bal af te keuren. Door de nederlaag blijft Ajax vijfde, terwijl FC Twente de grote winnaar van het weekend is. Heerenveen stijgt van plek 13 naar plek 11.

John van 't Schip koos in zijn basisopstelling voor Carlos Forbs als vervanger van de geblesseerde aanvoerder Steven Bergwijn. Devyne Rensch werd vervangen door Borna Sosa. Bij sc Heerenveen verdedigde Mickey van Hart ten faveure van Andries Noppert weer het Heerenveense doel.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Het duel was amper negentig seconden onderweg toen Heerenveen de eerste kans van de wedstrijd noteerde. Osame Sahraoui schoot na een dreigende actie echter wild naast. Na tien minuten kwam de thuisploeg op een verdiende 1-0 voorsprong. Oliver Braude zette vanaf de rechterkant voor, waar Pelle van Amersfoort Josip Sutalo was ontglipt. De dienstdoende spits kopte de bal in de rechteronderhoek raak: 1-0. Bij Ajax dacht men aan buitenspel, maar dat werd opgeheven door Jorrel Hato.

De felle Friezen verdubbelden de marge tien minuten later bijna. Danny Makkelie zag een overtreding in een schijnbaar correcte ingreep van Hato en kende een vrije trap op een fijne plek toe. Thom Haye ging achter de bal staan en krulde de bal fraai, maar zag zijn inzet uiteenspatten op de lat.

Aan de andere kant trof Ajax dertig seconden later ook het houtwerk. Brian Brobbey gebruikte zijn lichaam goed en legde terug op Kristian Hlynsson, maar zijn deels gekraakte schot dwarrelde op de lat. Naarmate de eerste helft vorderde golfde het spel wat op en neer. Ajax nam eventjes de regie in handen.

Van der Hart moest even later dan ook flink strekken. Hij plukte met een fraaie zweefduik de bal na een vrije trap van Sosa uit de kruising. Even later werd Heerenveen weer gevaarlijk. Na een schitterend slalom van Sahraoui bood hij Patrik Walemark de kans om uit te halen, maar zijn schot werd geblokt door een Ajax-been. Het bleek een waarschuwingsschot.

De sterk spelende Sahraoui was ditmaal de gevierde man. Na een lage voorzet was hij in twee instanties Diant Ramaj de baas: 2-0. In de rust bracht Chuba Akpom erin voor Forbs. Het leek weinig effect te sorteren. Veertig seconden was de tweede helft bezig, toen Heerenveen de voorsprong nog verder uitbreidde. Na een waardeloze bal van Sutalo stond Brouwers vrij voor Ramaj. De Duitser bracht redding, maar de rebound was voor Van Amersfoort: 3-0.

Al snel bracht Ajax enige spanning terug in de wedstrijd. Na een prima actie van Taylor - en goed voordeel geven van Makkelie - kon Brobbey door. Zijn voorzet was bedoeld voor Akpom, maar ging via Pawel Bochniewicz in het eigen doel: 3-1. Ajax ging op jacht naar de aansluitingstreffer en vond die na ruim zeventig minuten bijna. Brobbey kopte uit een hoekschop rakelings naast.

Even later was het wel raak. Na een goede voorzet van Sosa en knap werk van Tristan Gooijer drukte Akpom van dichtbij af: 3-2. Nog geen minuut na die treffer kreeg Hlynsson een goede mogelijkheid op de 3-3, maar hij speelde de bal net te ver voor zich uit.

In de allerlaatste minuut leek Ajax dan tóch nog een puntje te pakken. Sutalo kopte een bal voor de goal, waarna Sven van Beek de bal ogenschijnlijk in eigen doel werkte. Omdat de grensrechter echter niet vlagde bleef het besluit van op het veld staan: 3-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Give ze cup to Heerenveen! Zonder grappen. Je had op eigen kracht natuurlijk moeten winnen. Dramatische wedstrijd vandaag en je verdiende een puntje eigenlijk ook niet. Zuur, maar door. Nog mazzel dat AZ ook punten verspeelde maar plek 3 wordt wel erg lastig nu.

Schip viel me erg tegen. Je middenveld loopt voor geen meter en je krijgt het niet voor elkaar om dat recht te trekken tegen (met alle respect) Heerenveen..

11 februari 2024 om 16:31

Logische beslissing uiteindelijk, toch? Als de grensrechter het niet kan waarnemen, dan moet het duidelijk blijken op camera en dat was niet het geval. Soms zit het mee (PSV uit) en soms zit het tegen. Al met al moet je je doodschamen dat je op 3-0 achter komt door gebrek aan inzet.

11 februari 2024 om 16:32

Klopt hoor. Het was ook een verwijzing naar dat moment met een knipoog want zoals ik bij PSV - Ajax toentertijd ook zei kan ik met deze beslissing wel leven. Geen 100 procent zekerheid dus oordeel van de grens blijft staan.

Kanttekening wel hier dat grens eerder geneigd is niet te vlaggen voor een goal omdat de VAR er is en ze het niet kunnen zien. Dat maakt het wel lastig. Maar van alleen zo'n moment moet je het ook niet hebben.

11 februari 2024 om 16:32

Idd. Het heeft Ajax ook vaak mee gezeten. Het was op beeld niet te zien. Dan gaan ze af op de assistent.

11 februari 2024 om 16:33

Tja, persoonlijk vind ik het niet logisch. De camera hangt niet recht op de paal. Lijn is rechts te zien, bal links. Bal en lijn ‘lopen van elkaar weg’. Dus die bal raakt de lijn niet meer.Verder heeft Ajax het niet goed genoeg gedaan. Heerenveen was effectief. Dus ook niet per se onverdiend.

11 februari 2024 om 16:33

Noem mij maar eens de laatste keer dat het Ajax meezat. Tijdje geleden hoor.

11 februari 2024 om 16:33

Alsnog past het wel bij het Ajax van dit seizoen of zo. Bizar dat er geen doellijntechnologie is eigenlijk

11 februari 2024 om 16:33

Het zit Ajax dit seizoen eigenlijk vooral tegen hoor. Almere twee penalties niet gekregen en de hands assist van PEC. Ook onterechte goal afgekeurd tegen Heerenveen thuis. Handje van Lozano. En nu dit. Het valt allemaal in het nadeel van Ajax. Neemt niet weg dat je vooral gewoon zelf beter moet voetballen.

11 februari 2024 om 16:33

Ik gunde het Heerenveen zeer zeker, maar dat was een goal. De lijn stond niet recht en toen was het al op het randje, dan is logisch nadenken dat als die lijn recht zou zijn hij er wel volledig overheen is. Maar Ajax heeft hier toch vooral zelf punten laten liggen. Wat waren ze slecht de 1e 60 minuten.

11 februari 2024 om 16:35

Gebrek aan inzet ? Gebrek aan kwaliteit bedoel je. Wat waren ze slecht, de verdediging is amateuristisch

11 februari 2024 om 16:37

Als je goed kijkt staat het laatste beeld niet helemaal recht erop. Je ziet daarom de achterlijn naar binnen weg lopen. Ik denk dat het daarom juist wel een doelpunt is. Maar achh mij hoor je niet klagen een heerlijk weekendje, dit mag eigenlijk niet meer mis.

11 februari 2024 om 16:37

Buitenspel moment van Bergwijn bij Ajax - Hveen. Werd niet gegeven waardoor hij scoorde, was 100% buitenspel.

11 februari 2024 om 16:37

Allemaal leuk wat je zegt, maar het heeft Ajax werkelijk nog geen moment meegezeten dit seizoen. En de bal was gewoon met gemak over de lijn. Het is onbegrijpelijk dat indien er geen doellijn technologie is, dat de camera scheef op de doellijn staat. Waardoor het nu niet te bewijzen is voor de VAR. Echter elke persoon weet indien je de camera recht op de doellijn zet, dat dit gewoon een goal is.

11 februari 2024 om 16:41

Misschien wat minder kijken naar momenten waar het "niet meezat" en wat meer zelfreflectie aub

11 februari 2024 om 16:41

Wel een logische beslissing inderdaad. Ik snap dan alleen niet dat de camera dan zo gepositioneerd staat. Die paal moet dan toch op 1 lijn zitten met de doellijn lijkt me. Zo kan de var ook nooit een beslissing maken omdat het niet 100% waar te nemen valt

11 februari 2024 om 16:41

@ajax1812: vandaag nog want de wedstrijd ging al anderhalf minuut te lang door toen dit moment plaatsvond

11 februari 2024 om 16:42

Dit seizoen misschien niet. Maar seizoenen daarvoor heeft het vaker mee gezeten dan tegen. Maar we kunnen het er ook over hebben dat Ajax gewoon niet goed was vandaag. Vorige week verdedige ze tegen psv goed en vandaag was het weer gatenkaas. Ajax blijft wel goals maken. Maar als je aan de andere kant er meer tegen krijgt heeft dat ook weinig zin.

11 februari 2024 om 16:45

Madmarcel, ik weet niet of jij scheel bent, maar Haye heeft op zichzelf al 2 minuten lang op de grond gezeten in de blessuretijd, daarnaast was die 4 minuten sowieso al schandalif, hadden er makkelijk 10 kunnen zijn.

11 februari 2024 om 16:46

Blijkbaar gun je ze het niet want als zelfs de var naar 100x kijken het niet ziet en jij toevallig wel dan kun je moeilijk zeggen dat je het ze wel gunt

11 februari 2024 om 16:49

Dit zijn gewoon onderbuikgevoelens. Eerst maak je zo een opmerking. En dan komen mensen met feitelijke momenten en daar zeg je niks op terug. En nu zeg je dat het seizoen ervoor ajax vaker meezat? Ga je nog iets onderbouwen of blijf je met dit soort opmerkingen komen?

11 februari 2024 om 16:49

Fctwentersd ik zeg letterlijk in alle drie mijn comments dat Ajax het niet van zo'n moment moet hebben en dat je zelf gewoon beter moet voetballen. Ook mijn verwijzing naar Schmidt is met een knipoog want in beide situaties wordt het voordeel gegeven aan het oordeel van de grens en in beide gevallen vind ik dat uiteindelijk wel terecht. Maar 50/50 beslissingen hebben Ajax dit seizoen wel allemaal tegen gezeten dat mag toch wel benoemd worden? Los van dat je beter moet voetballen.

11 februari 2024 om 16:52

Hveenbayern 100% buitenspel maar de grens gaf 'm niet en de VAR kon 'm ook niet uitsluiten. Bijzonder. Misschien moet je gaan solliciteren in Zeist.

11 februari 2024 om 17:08

Je hoeft de scheids alleen ff te laten kijken hoe breed die lijn is als je bewijs nodig hebt. Maar die bal kan natuurlijk nooit op de lijn geweest zijn op dat beeld van boven.

11 februari 2024 om 16:33

Tja, weinig tot geen opties op de bank. Tahirovic inbrengen had ook geen nut gehad. Forbs en Sosa is wel echt een geweldige kut combinatie. Hato ook lachwekkend slecht. Leuk talent maar bakt er verdedigend weinig van.

11 februari 2024 om 16:39

Schip bewijst vanaf het begin tactisch erg slecht te zijn. Taylor, Hlynsson, Sosa en nog meer zijn al maanden waardeloos en vooral de middenvelders mogen constant blijven staan. Terwijl juist zij constant overlopen worden en aanvallend niks brengen. Berghuis is al tijden ongeïnteresseerd, evenals Bergwijn en zouden nu juist op moeten staan.
Door tactische missers van van 't Schip verlies je weer punten.

11 februari 2024 om 16:42

Dat is bij al zijn voorgaande klussen ook echt duidelijk naar voren gekomen. Tactisch snapt die er niet veel van.

11 februari 2024 om 16:43

Aan de andere kant heeft hij aanvallend ook weinig in te brengen. De selectie is gewoon niet breed genoeg

11 februari 2024 om 16:50

Dan probeer je wat. Ik vind dat hij ook wel eens Misehouy daardoor mogelijk wegjaagt. Had prima een kans mogen krijgen zoals Hlynsson die ook kreeg. Ten koste van Hlynsson dit keer.
Het is des Ajax om jonge gassies erin te gooien. Liever een gemotiveerde jeugdspeler die er nog niet het gewenste niveau heeft dan een verwende vedette die geen meter te veel loopt. Win je de oorlog ook niet mee.

12 februari 2024 om 03:29

Je hebt niet beter dan deze spelers.

Van 't Schip is ook niet blij met Sosa, maar Martha is helemaal niets.
Bergwijn en Berguis zijn niet in hun beste vorm (al deden ze het de afgelopen weken iets beter), maar het enige alternatief, Forbs, is nog minder en de spelers die daar vanuit de jeugd achter zitten, o.a. van Axel Dongen of Godt raken steeds als ze (bijna) terug zijn geblesseerd. Daar achter kom je weer uit bij Banel of Martha.

Je hebt maar 4 fitte middenvelders op dit moment Taylor, Hlynsson, Henderson en Tahirovic. Die laatste is het sowieso niet. Hlynsson is de enige fitte nummer 10, eventueel kun je Akpom op 10 zetten, leuk voor alles of niets voetbal, maar vloeiende aanvallen hoef je via hem op 10 niet te verwachten. Het enige andere alternatief is Misehouy (die je tegen Heerenveen goed had kunnen gebruiken), maar de club en de meeste fans verliezen liever dan dat ze die jongen laten spelen zo lang hij zijn contract niet wil verlengen.

12 februari 2024 om 15:37

Dan maar als een mak schaap toe kijken om te zien hoe de (op dat moment) nummer 14 jou wegtikt?! Nogmaals gooi maar een jeugdspeler voor de leeuwen. Zoals eerder met Kluivert, later Dolberg. Recent met Hlynsson. Jongens waarvan niet verwacht dat ze er klaar voor waren, uit nood er stonden en het op dat moment toch waar maakten. Misehouy had de volgende kunnen zijn. Hij wordt ook deels weggepest.

11 februari 2024 om 16:57

Even een makkelijke conclusie Ajax had gelijk kunnen spelen door twee eigen doelpunten. Niet door prachtig spel of helemaal afgedwongen

12 februari 2024 om 03:14

Het lag uiteindelijk vandaag toch ook gewoon aan de verdedeging. Die grijpen 3 keer slecht - niet in.

Dan kunnen we wel blijven wijzen naar het middenveld, maar als je achterin zo makkelijk de goals weg blijft geven, daar kunnen zij ook niet tegen op voetballen. Taylor en Henderson kunnen ook moeilijk tussen Hato en Sutalo gaan staan om de fouten van de achterste 4 op te lossen om vervolgens voorin hun steentje bij te moeten drageb.

Schandalig. Waar is de doellijntechnologie??? Dit past ook nog wel in het seizoen van Ajax. Na het debacle tegen Pec.
Tot aan dat laatste moment was het een terechte zege voor Heerenveen, dat vooral in de eerste helft heer en meester was. Bovendien heeft het zo weer wat lucht, gezien ze afstand nemen van de gevarenzone. Ajax lijkt zo´n pot met 8-9 man te spelen met die waardeloze linkerkant. Sosa kan je aan de plaatselijke amateurclub afleveren want die weet gewoon niet aan welke kant je moet staan om een buitenspeler te verdedigen en Ajax draaide veel beter toen Sutalo nog geblesseerd was. Komende zomer zulke gasten gewoon lekker slijten, je verlies nemen, maar je moet niet het risico nemen dat de hoofdcoach niet om zulke spelers heen kan vanwege het immense aankoopbedrag. 
Verder zou ik als ik Ajax was serieus kijken of je die Sahraoui kan losweken bij Heerenveen en ook Nunnely bracht meer dan onze buitenspelers. Daarbij denk ik dat Ajax Bergwijn ook toch best wel mist. Ik pleit wel voor de blauwe kaart voor het "brobbeyhangen". die trend is zo'n waardeloze vorm van spelbederf wat ook nog neigde naar doorgebroken speler.

11 februari 2024 om 16:32

Sportieve reactie!

11 februari 2024 om 16:33

Haha het is je gegund. Heerenveen staat/stond te laag voor wat ze kunnen.

11 februari 2024 om 16:32

Makkelie is tenminste wel consequent in zijn beslissingen in deze situatie

11 februari 2024 om 16:36

Ja is ook niet met 100% zekerheid te zeggen dus logisch dat de beslissing dan blijft staan. Wel jammer dat er dan geen doellijntechnologie is.

11 februari 2024 om 16:38

Makkelie? De Var beslist uiteindelijk. Overigens had ik niet het idee dat de bal over de lijn was.

11 februari 2024 om 16:41

Het was wel met 100% zekerheid te zeggen. We zagen niet de doellijn van boven maar de lat. Deze is breder dan de doellijn. Dus was gewoon een goal.

Maar goed, daar mag het niet van afhangen tegen Heerenveen.

11 februari 2024 om 16:48

@mentalist

Schrodingers doellijn. Als je hem niet kan zien, kan je niet met 100% zeggen dat hij er overheen is.

Ik had zelf ook niet het idee dat die erin zat, maar het is wel slecht dat er geen doellijn technologie beschikbaar is.

11 februari 2024 om 17:28

Ja daar ben ik het dus niet mee eens. Het is vooral een goed excuus om een zuivere goal af te keuren. Afhankelijk van de club zou ik de doellijn ook weleens niet willen zien.

11 februari 2024 om 16:32

Hij zat er gewoon niet in hoe graag jij dat ook zou willen.

11 februari 2024 om 16:42

Dat kan jij net als ik helemaal niet met volle overtuiging zitten, hoe graag je dat ook zou willen.

11 februari 2024 om 16:46

Hij zat er 100 procent in, zonder dat ik dat graag zou willen (geen Ajax-fan hier). Maar zie het plaatje op Insta hierboven. Als de paal achterin zichtbaar is, betekent het dat de lijn schuin naar voren loopt. Dat betekent dat de voorste paal niet de lijn is, maar een graadmeter. Nu je ziet dat de bal in zijn geheel zichtbaar is achter de eerste paal, weet je met zekerheid dat de bal achter de lijn is, omdat de lijn schuin wegloopt vanaf de bal (richting de andere paal (die dus iets rechts is en zichtbaar). 100 procent doelpunt. Ondanks dat ik het prachtig vind voor Heerenveen.

11 februari 2024 om 17:02Grappig dat je enkel zeg 'wat een onzin', maar mij niet vertelt waarom het onzin is. Dat je aangeeft dat een lijn niet schuin loopt ofzo. Dat je mij iets nieuws leert. Nee, je geeft enkel aan dat het onzin is, omdat je het er niet mee eens bent. In mijn wereld noemen ze dat 'armoede'. Geen argumentatie, iets anders vinden en alles wat laat zien dat wat je vindt niet klopt, zeggen dat het onzin is.

Maar misschien onderschat ik je en heb je wel steekhoudende argumenten.

1. Zie jij net als ik, de bal in zijn geheel? (oftewel: de paal kust de buitenkant van de bal.)
2. Zie jij de tweede paal in de achtergrond?
3. Ben je het ermee eens dat als een paal achterin meer zichtbaar is, de lijn op het beeld niet recht loopt, maar iets schuin naar rechts?
4. Als je het daarmee eens bent, kun je je dan voorstellen dat als de lijn schuin naar voren loopt, de lijn dus altijd voor de bal moet zijn? En zo nee, waarom niet?

Ik hoor het graag!

(edit: nog een klein inzicht: Als de voorkant van de tweede paal zichtbaar is, betekent dit dat de achterkant van de tweede paal precies dat stuk (wat zichtbaar is van de tweede paal) achter de eerste paal zit. Dus als je nu een lijn zou trekken van de ene achterkant van de paal, naar de andere achterkant van de paal: hoe zou dat er dan uitzien? (Met als toevoeging: het is zelfs zo dat iets dat verderweg is, iets kleiner is.) Succes met meten!

11 februari 2024 om 17:13

Je vergeet een belangrijke variabele en dat is het standpunt van de camera. Die staat niet lijnrecht met de doellijn waardoor de lijnen die jij wil trekken niet haaks en loodrecht te meten zijn. Daardoor blijft het discutabel en niet met 100% zekerheid te zeggen. Daardoor terecht niet geteld.

11 februari 2024 om 17:16

Incorrect. Ik zie de voorkant van de lijn, dus kan ook weten waar de achterkant is. Doet een camerastandpunt niets aan af.

11 februari 2024 om 17:22

Grote onzin, buiten jou conclusie heb je ook te maken met welk aanzicht je gebruikt. Vanaf de zijkant kun je dat alsnog nooit bepalen. Dit omdat de bal rond is.

11 februari 2024 om 22:01

Nee. Je kunt niet zien dat de lijn schuin naar rechts loopt op het beeld. Echt hoor. Rare wereld.

11 februari 2024 om 16:33

De charme is er wel vanaf op deze manier, misschien iets veranderen aan de opbouw van de competitie? De blauwe kaart voor overtredingen op de heilige Brobbey is wel een goed begin.

11 februari 2024 om 16:42

Oh, dus zodra Ajax niet presteert, is de charme er vanaf? Wauw haha.

11 februari 2024 om 16:34

Zo die Brobbey die is echt zo sterk, echt bijna niet te stoppen zonder vast te houden. Die Sahraoui is echt een hele goede voetballer zeg, die heeft zo’n heerlijke natuurlijke dribbel.

11 februari 2024 om 16:34

Die technologie had nu toch niet het verschil gemaakt? Bal was er niet volledig overheen, vond ik wel goed te zien in de bewegende beelden. Ajax is achterin zo kwetsbaar. Misschien henderson naar de laatste linie, want op het middenveld kan hij echt geen verschil maken.

11 februari 2024 om 16:36

Dat kan je dus niet zeggen zonder doellijntechnologie slimmerik.. je ziet dat de lijn scheef loopt dus je kan het nooit 100% zeker weten.

11 februari 2024 om 16:37

En ik vond dat te zien was dat de bal er wel volledig overheen was , en zie daar dat die technologie had dus wel het verschil gemaakt

11 februari 2024 om 16:38

Tuurlijk wel. Dan had je het 100% zeker geweten. Ik denk dat die bal wel over de lijn was. Hij raakt met een milimeter nog net die doelpaal, maar je ziet duidelijk dat die doellijn anders loopt.

11 februari 2024 om 16:41

Herinner me nog een balletje over de zijlijn tegen PSV. Ze hadden toen hun mond vol over de bolling van de bal, maar nu wordt er met geen woord over gerept.

11 februari 2024 om 16:43

@Repzuitav - Volgens mij zeggen wij ook niet dat het een doelpunt is? Alleen dat je het (net als dat moment) niet met zekerheid kan zeggen. Verder is dit een totaal andere situatie. Aangezien de lijn scheef loopt en de paal er voor staat. Beetje domme vergelijking zelfs 😉

11 februari 2024 om 16:43

Haha zo zie je maar.
Bal was 100% er niet over.

11 februari 2024 om 16:44

Dat was eenzelfde situatie inderdaad waar geen camera's loodrecht opstonden. En dus kan je niet zeggen of hij er volledig overheen was. Daarom heb je dus doellijntechnologie maar stel je voor dat te gebruiken hahaha.

11 februari 2024 om 16:45

Repuiztav en dezelfde mensen die het toen "onlogisch" vonden lopen nu te roepen dat het een goede beslissing is.

11 februari 2024 om 16:45

Doellijntechnologie is ook niet 100%.

11 februari 2024 om 16:57

Messi.

Je insinueert het wel.
En je mede Ajacieden onder je zeggen wel degelijk dat de bal over de lijn was.

11 februari 2024 om 16:35

Xavi Simons werd bij ons vorig jaar ook het hele jaar neergetrapt en dat moesten wij ook maar accepteren. Brobbey moet de kosten en de baten gewoon accepteren van z’n fysiek.

Heerenveen verder verdiend gewonnen met ook 2 goed bezette vleugels met Sahraoui en Wallemark. Van Beek die nog een Weghorstje deed op het laatst.

11 februari 2024 om 16:47

Maar, maar, maar.... ze deden het ook bij Xavi Simons, d-dus, nu mogen ze het ook allemaal bij Brobbey!

11 februari 2024 om 16:54

Ze krijgen toch gewoon geel, man? Wat loop je nou te zeiken. Omdat het knuffel Brobbey is moeten de regels maar veranderen? Elke voetballer heeft wel wat.

11 februari 2024 om 17:17

Nee nee nee ajax1812
Het gaat om hypocrisie..

Bij Xavi is het niet huilen maar accepteren.
Dan geldt dat ook voor Brobby!

11 februari 2024 om 20:13

Het is gewoon triest dat ze hem zo moeten afstoppen. Ze trekken gewoon zijn kleren uit zolang blijven ze hangen . Zie je in andere landen niet gebeuren. Is gewoon gebrek aan kwaliteit van onze verdedigers.

11 februari 2024 om 16:36

Zolang Ajax met spelers als Taylor, Hlynsson, Forbs en Sosa speelt gaat het niks worden.

11 februari 2024 om 16:40

Niet terecht dat je Hlynsson in dit rijtje plaatst. Taylor zit ook nog wel iets boven het resterende 2-tal

11 februari 2024 om 16:47

Hlynsson hoort niet in dit rijtje

11 februari 2024 om 16:51

Hlynsson is echt een prima speler in het huidige Ajax. Ook leuk om naar te kijken als neutrale toeschouwer.

11 februari 2024 om 17:07

Wat brengt Hlynsson? Aanvallend niks extra's, had gewoon moeten scoren en in eigen 16 nooit te vinden.

11 februari 2024 om 18:16

Hlynsson heb ik10x liever dan taylor. Ik irriteer me gewoon echt als taylor aan de bal komt hij neemt hem altijd zo onhandig aan. De bal stuitert 8 van de 10x omhoog. Dan gaat hij aan zijn dribbel beginnen die ook weer 3 meter te ver voor zich uit springt om vervolgens te struikelen over zn eigenbenen of een schot te lossen nog zachter dan een c-junior. Een van de meest gehypte spelers ooit. Ik heb nog 10x liever een simpele voetballer als klaassen of van de beek die teminste nog iets nuttigs doen en de bal ook gewoon met 1 of 2x raken kan spelen waardoor het spel versnelt ipv vertraagt bij Taylor. Sorry mijn frustratie jegens Kenneth Taylor moest er echt even uit.. heb mezef maanden lang voor de gek gehouden zovan het komt er wel uit een x.

11 februari 2024 om 16:36

De bal was gewoon niet geheel over de lijn. Accepteer het eens. Onsportief gedrag.

11 februari 2024 om 16:38

Hoe zie jij dat als de paal het zicht blokt. Ik ben Ajacied en we verdienden niks maar dat de bal niet over de lijn was was gewoon niet 100% waar te nemen.

11 februari 2024 om 16:45

Lees mn reactie en noem me onsportief. Je weet het niet visstick.

11 februari 2024 om 16:36

Waren weer een hoop dissonanten vandaag.. Forbs lijkt geen enkele bal te controleren en ook wel bijzonder dat Berghuis geen enkele vrije trap heeft genomen.

11 februari 2024 om 16:42

Dat dacht ik dus ook! Die vrije trap die Sosa (weliswaar niet eens heel beroerd) nam had toch voor Berghuis moeten zijn?

11 februari 2024 om 16:39

Ik weet ook niet waar de doellijntechnologie op dit moment is. Ze zetten hem bij verschillende clubs in. Denk overigens dat hij dan alsnog niet had geteld. Bal lijkt err niet volledig over.

11 februari 2024 om 16:41

Doellijntechnologie schijnt enorm duur te zijn voor de paar momenten dat het daadwerkelijk nodig is. Dat is de reden dat de pilot destijds niet is voortgezet, ondanks dat het duidelijk zijn meerwaarde heeft bewezen (eigen goal van Jeroen Zoet). Overigens is de kostprijs wat mij betreft nooit een excuus. Desnoods dragen de Europees spelende clubs verplicht een deel van hun premie af om in 18 stadions doellijntechnologie te bekostigen.

11 februari 2024 om 16:41

Na het debacle tegen Hercules bedoel je?
De bal was niet compleet over de lijn heel simpel.
Daarnaast hoort Ajax hier toch gewoon 0-4 te winnen?

Verdiend verloren

11 februari 2024 om 16:52

Dit neigt naar een gevalletje “genaaid”. Volgens mij is die technologie best prijzig en dus ook niet zomaar overal te plaatsen. Is dat niet wat ze Hawkeye noemen? Vond Sosa tegen PSV nog wel een aardige indruk maken af en toe, maar de flarden die ik vandaag meekreeg, vielen me niet mee. Inderdaad van de zomer lekker doorselecteren. Het is en blijft een Kroatisch international. Je moet niet vreemd opkijken als een Duitse of Engelse middenmoter daar gewoon goed geld voor neertelt.

11 februari 2024 om 20:16

Bergwijn is verdedigend belangrijker daar links dan dat de meeste mensen hier willen zien

11 februari 2024 om 16:55

Ik vind normaliter nogal wat van jouw reacties, maar deze vind ik erg netjes.

Sosa, Forbs, Berghuis, Sutalo en Taylor vond ik erg zwak. Hato wel vrij sterk. Rest mowah. Jullie speelden ondermaats. En wij zoals elke week 45 minuten goed.

Ben wel heel blij dat het qua arbitrage het eens meezat. Want daar heeft Heerenveen toch een pech mee tot op heden dit seizoen...

11 februari 2024 om 17:01

Schandalig? Het is gewoon niet te zien. Geen zekerheid, dus geen goal. Klaar.

Of die bal over de lijn is weet ik niet, maar hoe kunnen we hier anno 2024 geen eenduidig antwoord op krijgen? Dit is toch een competitie die we serieus moeten nemen, of niet? Echt lachwekkend.

11 februari 2024 om 16:32

Daar hebben de scheidsrechters toch een alarm voor op hun horloge? Waarom moet de var daar überhaupt naar kijken?

11 februari 2024 om 16:34

Heerenveen heeft geen doellijn technologie, wat overigens schandalig is op dit niveau.

11 februari 2024 om 16:35

Ja die hebben ze dus niet, omdat t teveel geld kost zogenaamd. inderdaad wat Sluitpost zegt, hoe kan je jezelf als competitie serieus nemen als je die technologie niet hebt

11 februari 2024 om 16:36

@Djum, Er was geen doellijntechnologie. Dat is hedendaags een schande.

11 februari 2024 om 16:36

Wel vrij raar dat sommige teams dit wel hebben en sommige niet. Je zou denken dat alle stadions aan dezelfde regels moeten voldoen.

11 februari 2024 om 16:37

Omdat dat horloge er dus niet is, want Heerenveen heeft geen doellijntechnologie. Dat de VAR hem afkeurt is begrijpelijk, want hij heeft geen bewijs om het om te draaien. Het is schandalig dat de KNVB met dit soort amateurisme genoegen neemt. De ene helft speelt op kunstgras, de andere heeft geen doellijntechnologie. Waar slaat dat op?

11 februari 2024 om 16:43

Sowieso achterlijk. Dat moet overal verplicht zijn. Of mogen clubs met doellijntechnologie ervoor kiezen deze uit te zetten als het hun beter uitkomt?

Overigens liep die lijn weg dus die bal was wel degelijk over de lijn. Ondanks dat Ajax het qua spel niet verdiende had deze goed gekeurd moeten worden.

11 februari 2024 om 16:49

Ik snap er geen hol van. Er worden spelers voor tonnen, zo niet miljoenen gekocht, maar een paar camera's om essentiële situaties te kunnen beoordelen kan er niet van af. Snap sowieso niet waarom de KNVB niet gewoon eisen stelt aan clubs. Een normaal grasveld en een paar camera's lijkt me toch niet al te veel gevraagd...

11 februari 2024 om 17:21

Ah ok, dat wist ik niet, dacht dat dit gewoon verplicht was in de eredivisie.. raar dat Heerenveen het dan inderdaad niet heeft

11 februari 2024 om 16:34

Wat ik mischien nog wel erger vind is dat moment dat Brobbey die 3x zo snel is als van Beek en voor ligt op hem woord vast gehouden en het afgedaan word met geel.. en dat de Var hier niet eens naar kijkt.

11 februari 2024 om 16:36

Van wat we zagen, is het toch wel duidelijk
Is er niet geheel overheen. Daarnaast is 3 punten voor Heerenveen ook gewoon terechte uitkomst.

11 februari 2024 om 16:39

Het is niet duidelijk, want de doellijn is dunner dan de paal en dus niet zichtbaar.

11 februari 2024 om 16:40

Die camera staat scheef. Dat is overduidelijk te zien, want je kunt de 2e paal zien, daarnaast zie je de lijn ook gewoon voor de paal lopen.

11 februari 2024 om 16:42

1812

Als de camera scheeft staat kan je ook niet zeggen dat hij er wel overheen is. Hoe zuur ook, terecht gehandeld in deze.

11 februari 2024 om 16:43

Dat is dan ook niet zijn punt. Niemand betwist het handelen van de VAR, die doet wat hij kan. Het punt is het gebrek aan technologie.

11 februari 2024 om 16:48

Bedankt Sluitpost

11 februari 2024 om 17:48

Maar de paal is wel zichtbaar en we zien de andere paal ook.
Met andere woorden hij staat op zo'n hoek dat er voorbij kunnen kijken zonder dat hij het zicht blokkeert.

11 februari 2024 om 16:36

Was vergelijkbaar met PSV - Ajax in het verleden. Bal kuste de doellijn en was er niet in zijn geheel overheen. Dus geen doelpunt.

11 februari 2024 om 16:40

Dat weet je helemaal niet, want het zicht wordt geblokkeerd door de paal terwijl de doellijn dunner is dan de paal. Deze zijn niet evenredig aan elkaar. Je kunt op basis van dit beeld niet zeggen dat de bal over de lijn was, je kunt ook niet zeggen dat hij er niet overheen was.

11 februari 2024 om 16:44

De doellijn ligt in het verlengde van de doelpaal. Terecht afgekeurd.

11 februari 2024 om 16:46

Een diepe zucht. Begrijp je het niet, of doe je alsof? Het gaat er niet om dat hij terecht of onterecht is afgekeurd (iets wat ik nota bene in een eerdere comment heb aangekaart), het gaat erom dat er geen eenduidig antwoord is op de situatie door een gebrek aan technologie.

11 februari 2024 om 16:48

Sluitpost die gasten grijpen alles aan om hun gelijk te halen. Tenminste hebben ze nu nog een lekker weekend, laat gaan.

11 februari 2024 om 16:53

Master 1: je ziet toch duidelijk dat die lijnen niet evenredig lopen op dat beeld? Dat is het hele punt.

11 februari 2024 om 17:09

@Zytto, natuurlijk ziet ook hij het, maar hij wil het niet zien en toegeven.

11 februari 2024 om 16:38

Zelfs met doellijntechnologie zullen er situaties blijven die niet of nauwelijks te bepalen zijn, maar eigenlijk zouden alle stadions hier mee uitgerust moeten zijn om in ieder geval een level playing field te hebben.

11 februari 2024 om 16:57

Njfromvol. Dat is niet zo, want dan vaar je gewoon volledig op die doellijn technologie. Dat daar nog een hele kleine foutmarge in kan zitten a la, maar die zal sowieso veel kleiner zijn dan het menselijk oog.

11 februari 2024 om 17:01

We gaan de marges telkens kleiner maken, Inke.

- een centimeter verschil zou moeten worden opgemerkt, niet?
- een halve centimeter, wordt al lastiger
- 3 millimeter ?
- 2 millimeter ?
- 1 millimeter ?
- nog kleiner?

Ik maakte 2 punten:
1. het zal nooit 100 % zuiver zijn
2 alle stadions dienen hier mee uitgerust te worden.

Wat is der dan niet waar aan mijn post?

11 februari 2024 om 16:43

Tijdens het interview met van Beek zag je zeker wel een shot dat de bal volledig beide palen gepasseerd was en de camera stond zelfs ‘in het veld’. Deze bal was echt 100% over de lijn, maar ik heb er vrede mee dat hij niet telt. We hebben hem twee keer mee gehad op deze manier en nu een keer tegen, het zij zo

Sutalo, Berghuis en Taylor de slechtsten van de slechten. Maar het is ook ongelooflijk hoe van 't Schip tandloos en tactloos toekijkt vanaf minuut 1. Waarom is er geen haarscherpe camera bij die doellijn als er zoveel geld gemoeid gaat in topsport?

11 februari 2024 om 16:36

Je vergeet Forbs

Forbs aan de buitenkant, Sosa aan de binnenkant, Taylor als 2e 10, Hlynsson vanaf links, niet aanvallend wisselen, geen 1 op 1 achterin, Taylor laten aankl*ten. Zelfs bij 3-1 zie je dat Heerenveen kwetsbaar is en de helft van de achterhoede heeft geel.

Je kan terecht klagen over Hato, Sutalo of Sosa maar deze mag je echt op naam van John van 't Schip zetten, geweldig mens maar echt een amateuristische trainer hoe hij hier voor de dag kwam mijn god.

Die 3-3 ga ik het niet eens over hebben, zorg gewoon dat er doellijntechnologie is. Dit was op z'n zacht gezegd twijfelachtig..

Dat van het Schip hier niet wisselt is echt bizar. Je kan je vraagtekens zetten bij zijn trainerscapaciteiten, die zijn naar mijn mening beneden peil. Ten eerste omdat je tactisch overklast wordt door Kees van Wonderen, en je hier geen oplossing voor kan vinden.

Ten tweede omdat je (terwijl je echt een zaadpot op de mat legt) weigert te wisselen en het zo laat staan. Hij wisselt Akpom voor Forbs en verder vond hij dus dat het wel prima liep? Echt belachelijk. De wissels zijn geen topspeler, dat snap ik ook wel, maar alsnog moet je wisselen om het team van energie te voorzien, of probeer tactisch iets om te zetten. Doe iets. Dit was gewoon echt heel, heel slecht van van het Schip. (Waarom is er geen doellijntechnologie trouwens? Dat is er toch al jaren?)

11 februari 2024 om 16:37

Wie had hij moeten brengen?

11 februari 2024 om 16:46

Daar is de trainer toch voor, niet Pedri? Als je niet van plan bent te wisselen bij 3-0 of 3-1, neem ze dan ook niet mee.

Maar als je echt zo graag antwoord hier wilt hebben van ons:

Taylor deed amper wat goed, breng Fitz-Jim dan. En als men hem niet goed genoeg vindt, hadden ze hem niet terug moeten halen.

Zet Medic erin en laat met als ‘lange’ stormram bij Brobbey en Akpon dienen.

Tahirovic heeft dit seizoen genoeg kansen gehad met wisselend succes maar breng hem dan om iets te proberen.

Breng Martha en zet hem linksvoor of rechtsvoor zodat Berghuis op 10 kan waar hij in dit soort wedstrijden hoort imo.

Lijkt wel een camera van een bank! Waar zijn die 4k/8k cameras?

Mazraoui tegen psv en Madrid. Nu moet er opeens doellijntechnologie aanwezig zijn. Bal raakt de lijn nog.

11 februari 2024 om 16:34

Hoe weet jij dat? Je ziet een beeld dat de bal gelijk staat met de doelpaal die niet gelijk loopt met de doellijn. Maar goed weer een discutabel var moment voor Ajax. Al vond ik de overtreding op Brobbey ook rood waard hij was er gewoon doorheen omdat hij veel sneller is dan de verdedigers. Neemt niet weg dat het wederom een drama wedstrijd van Ajax was om hier 3-0 achter te komen.

11 februari 2024 om 16:35

Hoe wisten de Ajacieden die toen beweerde tegen PSV dat de bal niet over lijn was ? Zelfde discussie.

11 februari 2024 om 16:38

Dit is te voorkomen door doellijntechnologie. Dan is dit gewoon 100% duidelijk te zeggen. Dat heeft niets te maken met ballen die wel of niet over de zijlijn zijn.

11 februari 2024 om 16:41

Ga jij het betalen voor de clubs?

11 februari 2024 om 16:46

Kost 320.000 euro en 64.000 euro per jaar. Als de KNVB of de grotere clubs hierin bijspringen stelt dat weinig voor.

11 februari 2024 om 16:36

Mazraoui was tegen Madrid, Blind was tegen PSV. Dat was dan ook de zijlijn, en geen doellijn...
Enfin, ik vind het terecht dat het doelpunt niet is goedgekeurd. Er is geen bewijs dat die bal geheel over de lijn was, dus telt de waarneming van de scheids. Zuur, maar niks aan te doen.

11 februari 2024 om 16:40

het feit dat je andere momenten er bij haalt ,zegt genoeg dat j het dus niet zeker weer. anders had je die momenten er niet bij hoven halen.

Prima pot gespeeld door Heerenveen. Terechte overwinning. Wat een heerlijk weekend zo voor ons!

11 februari 2024 om 16:37

Ja jullie hebben een mooi weekend. Ik dacht wij ook. Maar toen gingen onze verdedigers (en coach en Taylor en Forbs) weer eens ouderwets klooien.

11 februari 2024 om 16:38

Idd. Heb medelijden met Brobbey!

11 februari 2024 om 16:41

Ja sowieso. Brobbey en in mindere mate Berghuis Bergwijn Hlynsson Ramaj en nu zo'n Henderson kunnen doen wat ze willen, maar de verdedigers kunnen het gewoon niet (en Taylor wordt overlopen). Dan kan je voorin best wat goals maken, maar er valt niet tegenop te spelen. Jullie zijn voor mijn gevoel veel constanter over de linies en ook qua inzet.

11 februari 2024 om 16:37

1ste helft was Heerenveen echt heel goed, 2de was toch echt wel voor Ajax.. wat overigens ook niet gek is want die moeten wel

Ja zeker haha zal toch wat zijn als we 3de worden aan einde van het seizoen!

Fantastisch. Dolblij. Het was denk ik een goal bij de 3-3 en dat maakt dit nog mooier. Wat een middag. Toptoptop!

Sven van Beek masterclass.

Zonder gekkigheid, waarom hebben de scheidsrechters niet meer zo'n horloge om met de doellijntechnologie?

11 februari 2024 om 16:44

Omdat Heerenveen het geld niet heeft voor doellijntechnologie. Overigens wel het geld om her en der spelers vandaan te halen. Maarja, prioriteiten he. Zo hebben bepaalde clubs ook geen geld voor een fatsoenlijke grasmat

11 februari 2024 om 16:57

Zelfde verhaal met kunstgras inderdaad. Zuur. Ook wel bijzonder dat de clubs het moeten betalen trouwens. De loonstrook van de grensrechter komt toch ook niet bij de thuisspelende club terecht?

Dankjewel scheidsrechterscorps… wat een aanfluiting om geen goal toe te kennen. Verder puntenverlies geheel aan onszelf te danken, we waren weer enorm dramatisch…

11 februari 2024 om 16:34

Ajax is drama en dat past wel bij dit seizoen. Maar Makkelie en co hoef ik ook een tijdje niet meer te zien, check de laatste resultaten onder hem maar eens. En zeker in de topduels.

11 februari 2024 om 16:40

De laatste jaren zitten de 'topscheidsrechters' ons nooit meer mee. Maar Kuipers (al wel gestopt natuurlijk) en Makkelie voorop hoor. Maar ja, dit was sowieso een dramatische pot van onszelf. Bergwijn is belangrijker dan menigeen denkt.

11 februari 2024 om 16:48

Het enige wat je kunt zeggen is dat de gens had kunnen aangeven dat het een goal is. Echter verder dan dat hebben ze niets fout gedaan. Geen doellijn technologie en de camera staat scheef op de lijn. Dat is schandalig. Indien deze recht op de lijn had gestaan, dan had de VAR ajax een goal toegekend. De bal was namelijk over de lijn, maar ze konden het nu niet 100% bewijzen.

Hou toch op man. Wat een grensrechter

11 februari 2024 om 16:41

Wees eens eerlijk ... het is milimeterwerk. Dat kan een grensrechter toch nooit waarnemen?

11 februari 2024 om 16:46

Ik ben eerlijk. De grens maakte terecht geen beslissing. Ik reageerde emotioneel!

11 februari 2024 om 17:19

Vroeger was het nog wel eens, bij twijfel voordeel aanvallende ploeg. Maar dat was in deze zeker niet zo. 😅

11 februari 2024 om 17:28

Mooi man ... mijn vuistregel is dat je tot na een uur na de wedstrijd in je emotie mag zitten, maar dat het daarna klaar is.

Jij hebt minder tijd nodig !

11 februari 2024 om 16:42

Zelfs de beelden laten niet zien of hij er helemaal over is, dus hoe moet iemand het met de blote oog met een paal ervoor het dan zien? Wat een slechte verliezer ben jij zeg.

11 februari 2024 om 16:49

Wat bler je met slechte verliezer. Als je me niet kent vooral niet oordelen s.v.p.

Zwaar genaaid. Iedereen ziet dat die camera niet op de doellijn staat maar op de paal lijn en daar is hij al overheen dus dan is hij zeker over de doellijn. Ongeloofelijk dit.

11 februari 2024 om 16:53

Blijkbaar is er toch iemand op deze wereld die zag, of het vermoeden had, dat de bal niet in zijn geheel over de lijn was. Je hoopt dat dit soort discutabele beslissingen niet hoeven te worden genomen. Liever dat dit in de laatste minuut bij een 4-0 gebeurd, dan bij een 3-2 of 3-3 stand.

Wellicht de matigste tegenstander sinds Schip is aangesteld maar zodra niet iedereen zijn taken uitvoert kun je van iedereen verliezen. Dat Brouwertje nu zelf als een doorgesnoven idioot tekeer gaat na zijn befaamde 'CL uitspraak' laat maar zien wat voor ongelofelijke clown die gozer is. Dat er van een aantal gasten met voorop Taylor nu echt afscheid genomen moet worden lijkt me wel duidelijk toch? 3e plek definitief klaar nu. 4e zal het maximaal haalbare zijn en met deze brandhout selectie eigenlijk een wereldprestatie

11 februari 2024 om 16:37

Jemig wat zuur. Doet het pijn? Alsof Heerenveen de matigste tegenstander is. Speelden vandaag gewoon prima.

11 februari 2024 om 16:41

Het is een constatering, niets met zuur te maken. Ik vond Heerenveen persoonlijk heel matig buiten Sahraoui. Neemt niet weg dat ze verdiend hebben gewonnen daar Ajax de achterhoede van een KKD ploeg heeft. Maar hier had iedere subtopploeg vandaag toch overheen gewalst normaal gesproken?

11 februari 2024 om 16:42

Ik zie verrassend veel bijzonder kinderachtige berichtjes hier. Normaal doen blijkt lastig voor sommige jongetjes hier. Ach ja, gefeliciteerd. Wij hebben in ieder geval eindelijk weer een topmiddag, nadat het flink tegenzit tegen Fortuna en AZ

11 februari 2024 om 16:55

Ik denk dat dit komt door Van Wonderen. Hij is een coach die graag speelt met een opvatting zoals de zuid-Europeanen, niet verliezen is het eerste doel en als je een doelpuntje kan maken dan moet je die over de streep trekken.

11 februari 2024 om 16:55

Je bent zelf geen haar beter door zo kleinzerig te reageren. Blijkbaar moeten er naast felicitaties ook nog een extra loftrompet over het flitsende voetbal van Heerenveen gestoken worden. Geniet lekker van deze overwinning, ik verwacht niet dat er nog vele zullen volgen namelijk.

11 februari 2024 om 16:58

Diego, wat een ontzettende zielige reactie. Heerenveen wint terecht. En de matigste tegenstander lijkt me Hercules, niet?

11 februari 2024 om 16:59

@Almachtig: Dit denk ik ook. Heerenveen heeft een prima selectie. Ik ben tevreden over het werk van onze TD. We hebben ook veel pech. AZ hadden we moeten winnen, Fortuna hadden we moeten winnen. Alleen kruipt er angst in het team en verkloten we het telkens aan het einde.

Jammer dat er trouwens zulke kleinzerige jongens bestaan als DiegoForlan, maar dat went hier ook wel weer. Normaal doen is soms vrij veel gevraagd

11 februari 2024 om 16:40

Dit is een hele zure nederlaag voor jullie, maar Ajax heeft een geweldige zege reeks sinds van 't Schip trainer is.

Mochten jullie van Az winnen dan is die 3de plek nog zeker niet uitgesloten hoor.

Ben benieuwd naar de reactie van Brouwers na het winnen van de Champions League

Aangezien het Sven van Beek was mag je er van uit gaan dat het een eigen doelpunt was. Nee maar even serieus, waarom is er geen doellijntechnologie aanwezig? Dat werkte perfect altijd!

Waarom is het discutabel? Het is heel close, maar het beeld geeft geen uitsluiting. Ze hebben in Amsterdam vast die filmpjes nog wel van mensen die een bal gingen laten stuiteren om te laten zien dat het beeld vervormt?

Verder leuke wedstrijd met een verdiende winnaar. Al maakte Heerenveen het zich nog heel lastig.

11 februari 2024 om 16:34

Het is discutabel, omdat het lijkt dat hij erover heen gaat en dit niet kan worden geconfirmeerd dankzij ontbreken van doellijn technologie? Verder verdiende Ajax helemaal niks hoor en het was ook enorm slecht, maar dit is zeker discutabel

11 februari 2024 om 16:49

@basistribune: het lijkt helemaal niet alsof ie er overheen gaat

11 februari 2024 om 17:12

Vind je? Ik heb toch vrij zeker een beeld gezien waarbij het lijkt alsof de bal in zijn geheel over de lijn is. Toch grappig hoe iedereen het anders ziet, Ajax-supporters en sommige andere supporters zien de bal over de lijn en sommige andere supporters zien de bal niet over de lijn. Dan moeten er toch beelden zijn geweest waarbij de bal over de lijn leek te zijn en beelden waarbij de bal niet over de lijn leek te zijn, oftewel discutabel, zeker gezien de hoeveel discussies die ik hier tegenkom.

11 februari 2024 om 16:34

Het valt niet waar te nemen. Paal staat in de weg en wanneer er dan geen ander duidelijk camerapunt is blijft het staan. Zelf denk ik dat hij er niet overheen was.

11 februari 2024 om 16:42

Ik dacht in eerste instantie eerlijk gezegd dat ie er ruim overheen was. Uiteindelijk, weet ik het niet, is gewoon niet te zien. Dat er geen doellijntechnologie is, vind ik erg suf, maar denk dat de VAR hier opzich zijn werk goed doet.

11 februari 2024 om 16:38

Het is discutabel of hij zit of niet. De beslissingen zijn niet discutabel. Daar kan je weinig van zeggen.

11 februari 2024 om 16:39

De goal wordt niet toegekend obv een beeld dat niet recht op de achterlijn staat. Vanaf dat perspectief zit de bal net op het randje. Maar omdat er geen bewijs is
van een doellijncamera (1tje die recht op de doellijn staat) is de goal niet te bewijzen. Het feit dat er geen fatsoenlijke doellijncamera is is een schande.

11 februari 2024 om 16:44

De goal is niet toegekend omdat de assistent scheidsrechter hem niet heeft toegekend en de beelden niet het tegendeel bewijst. Logische beslissing dus.

11 februari 2024 om 16:50

Ontken ik dan dat het geen logische beslissing is..? De camera staat niet recht op de doellijn. Dus de Var heeft geen goed materiaal om te oordelen.

11 februari 2024 om 16:53

Dit heeft niets met de balvorming te maken, want de bal was eroverheen. Men kan het alleen niet bewijzen doordat de camera niet op de lijn staat, maar scheef op de lijn.

11 februari 2024 om 17:35

Het is dus niet de zien daardoor waardoor je je eerste stelling niet kan bewijzen. Daarom is de eindstand dus 3-2.

het was moeilijk te zien,maar leek mij over de lijn. maar als je heel de wedstrijd bekijkt ,wint Heerenveen terecht.ajax zwak.

Anno 2024 geen doellijntechnologie heel bizar dit. Hij leek over de lijn te gaan maar van uit andere hoeken lijkt ie niet helemaal over zijn gegaan lastig dit

Ze juichen alsof ze de champions League hebben gewonnen

11 februari 2024 om 16:55

De VAR doet niets verkeerd. Men heeft niet de technologie om het beeld recht te trekken, waardoor men zou zien dat de bal over de lijn is. Dus ondanks dat dit voor ons zuur is, terecht de conclusie getrokken.

Hoezo mag deze man onze wedstrijden nog fluiten. Wat een pure grap. We hebben het aan onszelf te danken, maar kijk hoeveel overtredingen Heerenveen mocht maken tot ze allemaal geel hadden terwijl er ercht al een paar af moesten.

genieten dit wat een top zondag. mooie wedstrijd tussen 2 subtoppers . ajax mag zich voorbereiden op de play offs wat een mooi verhaal . op dit moment bezit nederland maar 2 topclubs psv en feyenoord die ook beide prijzen gaan verdelen

11 februari 2024 om 16:35

Mocht je nog wat extra's willen genieten: kijk nog even naar Arsenal of kijk het nog even terug.

Doellijntechnologie wel of niet doen. Niet de ene wedstrijd wel de andere niet. Wat een debielen bij de KNVB

John Vam T’Schip is gewoon een zachtere versie van Steijn, die jongen weet niet wat hij doet. Belachelijk.

Nou Luuk Brouwers, kan hij toch die Champions League Cup de lucht in gaan houden. Buiten het feit dat het helemaal nergens op leek van mijn club, kan je met 2 van richting veranderde schoten en een bal die voor een halve milimeter (met ontbrekende doellijntechnologie in 2024) niet over de lijn was, toch niet ontkennen dat Heerenveen de beste club is van dit seizoen. Flesje champagne hebben ze verdient, want dit moet toch een feest worden!

Toch mooi dat Ajacieden op VZ arrogant zeiden dat het een walk in the park zou worden in Heerenveen en Ajax nu zo op de kloten krijgt. Defensief was het weer geschutter van jewelste. Hopen dat het tegen Bodo wat beter staat.

11 februari 2024 om 16:52

Ik heb het representatieve onderzoek van voetbalzone onder Ajax supporters even gemist. Welke bedoel je? Wat een onzin. Zeker na het beker debacle is er geen weldenkende Ajacied die denkt dat dit Ajax even een wedstrijd wint. Complete onzin dus.

11 februari 2024 om 16:59

Tinus en Sanderrr onder andere. En er waren er nog wel wat meer die Twente en AZ zagen verliezen en Ajax winnen.

Kijkend naar hoe de lijn loopt lijkt deze bal mij over de lijn. Ik dacht dat inmiddels in de eredivisie overal was. Nu komt het heerenveen goed uit en misschien in de toekomst ajax een keer. Verder ajax te zwak vandaag met de linkerkant en Berghuis voorop. Heerenveen zeker de eerste helft uistekend!

Anno 2024, leuk een var hebben en allerlei camera's. Maar geen een fatsoenlijke camera om te zien of een bal over de lijn is?

Wel eigen schuld van Ajax dat ze het zover lieten komen, maar ja dit was wel degelijk een goal aan Ajax zijde. Gewoon punt afgepakt van Ajax. En dan zolang wachten, en als je dan in emotie nog moet doorspelen dat lukt niemand meer. Beetje smerig van Knvb. Laat dan het spel doorgaan en beslis daarna. Nu is het iedereen mentaal in twijfel brengen en dan nog door laten spelen.

11 februari 2024 om 18:20

Zielig van de KNVB? Dus als ze meteen naar de grens hadden geluisterd en binnen 5 seconden de "goal" hadden afgekeurd was je achteraf niet gaan klagen dat de VAR vanuit alle mogelijke hoeken probeert te zien of hij er wel of niet over was?

11 februari 2024 om 16:38

Ja ik snap ook niet dat je het als Ajax zijnde zo ver laat komen

11 februari 2024 om 16:43

Van onze spelers ja. Met name Sosa Sutalo Forbs Taylor en ook wel Hato helaas.

Ik zou mijn vingers er nuet onder willen verwedden want dan denk ik dat ik ze kwijt zou zijn. Was m.i. wel een doelpunt. Ook te weinig tijd er bij getrokken. Maar goed het is niet anders.

Nou ze hebben lang genoeg gekeken en kom tot de conclusie dat het geen goal is.

Heerenveen had de wedstrijd moeten winnen met 5-1 of 5-2.
Word met de hakken over de sloot 3-2, letterlijk op een haar na.

Weet niet hoe Ajax het doet, maar echt die zijn meerdere wedstrijden de slechtere en strijken toch punten op. Hoop echt dat Ajax volgend seizoen weer naar het oude niveau gaat. Want deze gatenkaas en degradatie middenveld is Ajax onwaardig.

11 februari 2024 om 16:37

Waar heb je het over? Strijken toch de punten op? Ajax strijkt het hele seizoen helemaal geen punten op. Dat is nou net het probleem. En werkelijk alles zit tegen dit seizoen.

11 februari 2024 om 17:23

Staat er toch echt duidelijk. Deze wedstrijd pakken ze geen punten.
Maar ze hebben on Schip nu al een aantal wedstrijden 3 punten gepakt, waar ze gewoon de slechtere waren.

Ze hebben meer punten gepakt dat het spelbeeld laat zien.
Niks zit tegen, het materiaal is gewoon zo slecht. Ze staan vijfde met een veredeld degradatie team. Een deel van de Ajax basis spelers zou niet eens basis staan bij de middenmoot.Je ziet dat de bal in zijn geheel achter de paal is (je kan de bal helemaal zien) en ziet dat de doellijn (vanaf de voorste paal die je ziet) schuin naar voren loopt (de andere paal is namelijk ook zichtbaar). Oftwel: je kunt met zekerheid zeggen dat de bal eroverheen was. Gek dat de VAR dat niet kan.

11 februari 2024 om 16:36

Ja precies dit dus!

11 februari 2024 om 16:51

Geen idee welke beelden jij hebt gezien,maar de bal was op espn overduidelijk niet helemaal te zien

11 februari 2024 om 17:14

Je kunt hierboven het plaatje al bekijken. Misschien even zelf kijken voordat je mij dingen vraagt.

11 februari 2024 om 17:25

Nou ik kan met zekerheid zeggen dat de bal niet geheel er overheen is.
Wat dat is letterlijk wat we zien.

Wat een rotwedstrijd. 3 hotseknots goals van Heerenveen, Brobbey die naast kopt, Hlynsson bij 1-0 op de lat trapt, en dan die pal op de lijn. Alles zat tegen. Verder begrijp ik er niks van dat Schip niet wisselt, tactisch erg slecht. Gefeliciteerd Heerenveen.

11 februari 2024 om 16:48

Kerel, je hebt één keer gescoord. Echt totaal nergens recht op!

Je weet gewoon dat ook dit soort moment niet in ons voordeel uit gaat vallen. Het is een seizoen waar alles tegen zit en alle discutabele beslissingen in het nadeel van onze club uitvallen. Het zij zo. Zowel de zuivere goal als rode kaart niet gegeven, het kan er allemaal wel weer bij.

Uiteindelijk is het een verloren klote seizoen, hoe dan ook. Zelfs als we onverhoopt nog 3e zouden worden.

Er is toch gewoon doellijntechnologie.. En het horloge van Makkelie is niet af gegaan ,dus dan is het geen doelpunt

11 februari 2024 om 16:35

Er is geen doellijntechnologie bij deze wedstrijd

11 februari 2024 om 16:38

ik vind dat echt schandalig hoor, of overal doellijn technologie of bij geen enkele wedstrijd

11 februari 2024 om 16:37

Was er niet.
Blijkbaar heeft niet elke club dit. Het kost wat.
Waarom deze kosten bij de club komen en niet bij de Knvb???? Geen idee, maar de KNVB is al een tijdje erg krom.

11 februari 2024 om 16:44

Ja heel raar, zoiets moet toch gewoon vanuit de KNVB komen, die hebben toch zat geld om dit allemaal voor elke clubs te bekostigen

En het mag van mij wel een regel worden voor het hoogste niveau dat elke club verplicht is om doellijn technologie te hebben (hetzelfde als alle clubs vloer verwarming hebben)

11 februari 2024 om 16:59

Vloerverwarming Ik begrijp dat je veld verwarming bedoelt, maar moest toch even hard lachen. En ik sluit mij er volledig bij aan, als de KNVB wilt dat er overal doellijntechnologie is, dan moeten ze dat ook (gedeeltelijk) bekostigen

11 februari 2024 om 17:27

Klopt, al gaat dat volgend seizoen of het seizoen erop wel veranderen.
Dan krijgen club meer voor het veld en ben je verplicht echt gras te hebben in de Eredivisie. Of in elk geval het hoge kwaliteit hybrid veld.

Slecht gespeeld, bijna een punt. Moeilijk te oordelen of die bal over de lijn is. Bij twijfel staat het oordeel van de assistent. Wel zuur, tegen PEC thuis ook zo’n discutabel moment wat punten kost. Dat soort momenten vallen echt nooit in ons voordeel uit dit seizoen. Maar vandaag hebben de heren het echt laten afweten. Matige mentaliteit en concentratie kosten ons dure punten.

Klote dit. Het was een goal. Helaas speel je een ongelooflijk dramatische pot en kan je dit niet aan het scheidsrechters korps wijten. Wat een slapjanus voetbal echt bizar. Berghuis en Taylor schaam je man..

Verschrikkelijke wedstrijd van Ajax en met name van de verdedigers. Dan kan je het over die Var/doellijn hebben maar daar moet je het helemaal niet over hebben met spelers als Forbs, Sutalo, Sosa, Taylor, en eerlijk is eerlijk: ook Hato die niks corrigeert meer en te laconiek is. Wat een geklungel met name achterin. Maar ook Brobbey, die goed speelde verder, moet gewoon scoren met het hoofd. Wat een wedstrijd van Van 't Schip ook. Forbs opstellen was een fout. Dat corrigeert hij dan nog. Maar het middenveld met Taylor was ook van tevoren al mislukt. En gewoon niet ingrijpen.

11 februari 2024 om 16:55

En wat vond je van Berghuis?

11 februari 2024 om 17:00

Matig. Niet aanwezig genoeg. Veel beter dan een Forbs aan de andere kant. Laten we zeggen, een 5,5.

Als je met zo'n instelling het veld in gaat, verdien je te verliezen. Dit mag je Van 't Schip toch aanrekenen dat de ploeg totaal niet op scherp staat. Tactisch klopt er geen hol van. Te veel wedstrijden ook kantje boord gewonnen.
Dit seizoen is klaar. TD aanstellen, Trainer aanstellen en aan de slag voor volgend jaar

De camera staat niet recht op de doellijn. Trek de camera recht en dan zie je heel duidelijk dat de bal over de lijn is. Maar geen man over boord, we gaan gewoon CL halen.

KNVB snurkt weer prima vanavond, Ajax moedwillig weer dieper het ravijn ingeschopt.
En in Zeist zagen ze dat het goed was

11 februari 2024 om 16:50

Inderdaad niks aan de hand bij Ajax. Je speelt een meer dan prima wedstrijd maar verliest deze wedstrijd door de KNVB. Deze lijn gewoon doortrekken, komt alles goed! Gr. Een Twente Supporter!

11 februari 2024 om 16:52

Meen je dit nou echt? Een weinig volwassen reactie.

Lijkt er echt niet overheen te zijn maar waarom worden er niet eindelijk eens camera’s in de kruisingen gemonteerd?

Verder was het wel echt niet best van beide kanten, allemaal frommel doelpunten en een Heerenveen wat continu aan de noodrem trek halverwege de tweede helft. De gelukkigste heeft vandaag de buit gepakt!

Die Braude moet toch gewoon rood krijgen voor dat hangen aan Brobbey. Die is 2x zo snel als Van Beek en dus doorgebroken.

11 februari 2024 om 16:39

Ik vond dat ook rood. Op het moment dat die overtreding begint, is Brobbey doorgebroken want Van de Beek staat er niet naast. Maar goed, het was op het randje. Net als die goal/niet goal op het einde. Beetje pech dus. Maar met name slecht voetbal van ons achterin.

11 februari 2024 om 16:48

Eens je verdiend het niet vandaag, maar zulke momenten kunnen wel de wedstrijd doen kantelen.

Wat een heerlijk weekend voor Twente, het jagen op plek 3 blijkt toch niet zo eenvoudig. Logisch dat het niet de 3-3 was als er geen 100 procent zekerheid is dat het een goal is. Terechte overwinning voor Heerenveen.

11 februari 2024 om 16:57

Leuk hor Red, maar denk dat niemand twente serieus neemt. Twente blijft de 6e of 7e club van NL. In Europa zal dat ook een lachertje zijn, sorry. Maar jij bent blij, dat is mooi. 😁

11 februari 2024 om 17:43

Waarom deze reactie? Op basis van de feiten (cijfers) is Twente historisch gezien de vierde club van Nederland en dat zal gezien de groei die de club momenteel doormaakt de komende jaren niet veranderen.

11 februari 2024 om 17:45

Kelbergen is een zielepoot,

Kijk de eeuwige ranglijst daar staat Twente keurig 4de, en kwa club en stadion zijn we ook 4de, dus gelukkig dat niemand je seieus neemt, je bent een lachertje, maar jij bent ajacied en niet blij dat vind ik dus wel leuk

11 februari 2024 om 18:24

Ik ben dan altijd benieuwd hoe je er bij komt dat Twente de 6e of 7e club van NL is?

Vol voor plek 4 gaan, helaas voor Ajax geloven alleen de supporters daar nog in

Het is een goal. Sven van Beek kopt hem immers.

Schandalig eerste uur. Zoveelste bevestiging dat we volgend jaar een nieuwe trainer nodig hebben.

3-0 achterkomen tegen Heerenveen en huilen om Luuk Brouwer..

Denk niet dat die bal er echt in zat maar het is gewoon schandalig dat we dit niet kunnen bewijzen. Een soort low-res net niet op de doellijn camera. Als dit in de Arena of de Kuip was schreeuwen we moord en brand dat de grote clubs het niet hebben. Wat een schande dat er geen doellijntechnologie. Een grove schande!

11 februari 2024 om 16:43

Het deel wat je rechts van de paal ziet qua lijn moet je er links van de paal afhalen. De lijn is even breed als de paal. En door een foutieve hoek van de camera is het discutabel. Er is geen bewijs voor de var dus keurt hij hem niet goed. Maar als je er met een beetje logica naar kijkt is die bal er zeker overheen

Dat er geen doellijntechnologie aanwezig is, is 1 ding. Maar dat je dan moet werken met een camera van 5 megapixels, 360p is schandalig

Heerenveen verdiend gewonnen eerlijk is eerlijk.

Mooi dat ik nog wel genoeg realistische ajacieden zie hier op het forum. Want wat was Ajax zeker 60 a 70 minuten lang slecht. Dan kan je klagen over de laatste spelsituatie (wat enorm lastig in te schatten is) maar je moet helemaal niet in zo'n positie komen tegen een Heerenveen dat al maanden uit vorm is.

11 februari 2024 om 16:39

Voor verliezen van Heerenveen is net als tegen Hercules simpelweg geen enkel excuus valide.

Dan heb je met Bergwijn en Berghuis het allerbeste uit de NL competitie in huis. Denk je jacht te maken op de 2e plek en verlies je volledig terecht van Heerenveen. Hoe dan?

Vanaf de bank thuis is het een goal, maar de VAR zal het wel beter zien denk ik

Ajax speelde zonder vleugels, links EN rechts voor EN achter, tja dan wordt het lastig

Wat een beroerde pot van Ajax. Het wel op kunnen brengen qua mentaliteit tegen psv en dan vandaag weer dit op de mat leggen. Het geeft aan wat voor een seizoen het is. Dat de laatste bal er 100% in zit mag helemaal niet als excuus gebruikt worden. Maar het past wel in dit seizoen.

De lijn is even breed als de paal. Als je dan vervolgens de lijn 3cm aan de rechterkant ziet betekend het dat hij aan de linkerkant ook 3cm verder naar rechts zit. Een foutieve opstelling van de doellijncamera zorgt voor dat er geen bewijs geleverd kan worden. En dan snap ik dat ze hem niet goedkeuren.

SCHANDALIG…dat je er weer drie tegenkrijgt. Ook van t Schip slaagt er gewoon niet in om een beetje de organisatie neer te zetten. Ja, spelers zakken constant door het ijs, maar de hoeveelheid tegengoals slaat werkelijk waar nergens op.

11 februari 2024 om 16:44

Helemaal eens. Zwak van onze coach vandaag ook. Hoezo speelt Taylor zo lang als je 45 minuten lang wordt overlopen op het middenveld.

Heerenveen CL gewonnen?? Benieuwd wat Brouwer hier van vindt. Schandalig dat er geen doellijn techn is. Ik hoor veel gezeik altijd over Bergwijn, maar denk dat je heel erg blij mag zijn met een speler als Berwijn in dit Ajax. Wat een drama die Forbs. Zet dan maar een jeugdspeler in de basis dan deze puinzooi

Het was erg lastig te zien of het een goal was of niet maar waarom:
1: is er geen doellijn technologie.
2: zorg je er niet voor dat wanneer het er niet is dat je camera recht staat zodat je het alsnog kan zien als VAR zijnde.
Erg amateuristisch. Verder is het Heerenveen gegund hoor. Ze hebben een goede pot voetbal gespeeld. Gefeliciteerd!

Wil echt niemand horen over dat we genaaid zijn. We hebben het verlies maar aan een partij te wijten en dat is aan onszelf. Al vind ik het wel bizar dat we in 2024 kunnen zien of iemand buitenspel staat met z’n oorlel, maar niet of een bal volledig over de lijn is. Maar dat is een andere discussie.

Verder wel echt klaar met Sutalo. Heb hem lang verdedigd en gedacht dat hij het nog waar kan maken, maar soms zijn een speler en een club gewoon een slechtere match dan m’n ex en ik op Tinder. Ongelooflijk hoeveel tegengoals je op zijn conto kunt schrijven. Lijkt wel de Kroatische Van der Hoorn.

Het blijft mij een raadsel hoe lang Sutalo mag blijven aanklooien. Elke bal levert die in bij Hato, vooruit spelen is 50% balverlies. Verdedigend zit hij er ook vaak naast hoor. Als je van de Beek aan de andere kant ziet, leest het spelletje. Kaplan er maar inzetten als RCv ook al is die links

Bal ligt links van de paal, de lijn loopt rechts, dus is zuivere goal. Je kunt er uren over lullen, maar is gewoon duidelijk.

Van Het schip toont vandaag aan waarom Ajax volgend seizoen voor een andere trainer moet gaan! Middenveld wordt overlopen en past niks aan Tahirovic voor Taylor met name!

11 februari 2024 om 16:50

Ach kom nou, wat een enorm zwak excuus. Kijk even waar de club stond tijdens zijn aanstelling en waar ze nu staan. Wat had je dan verwacht? Directe aansluiting met de top 3? Dat Van 't Schip vandaag twijfelachtige beslissingen heeft gemaakt, zeker. Maar dit heeft het elftal ook vooral aan zichzelf te danken met dat prutswerk achterin.

Belachelijk slechte wedstrijd. Beginnen aan de wedstrijd met een mentaliteit van niks. Overigens mag Ramaj ook wel eens kritischer bekeken worden. De 3-0 is weer slecht gekeept en hij pakt geen enkele moeilijke bal. Totaal geen puntenpakker, kost je vandaag een punt. Rulli moet keepen tegen Bodo, goed moment voor een wissel. Ook Kaplan moet de kans krijgen i.p.v. Sutalo die weer staat te schutteren. Verder moet Fitz-Jim eens de kans krijgen i.p.v. Hlynsson of Taylor, want beiden raakten geen pepernoot vandaag.

Ergste vind ik nog Makkelie. Dat die overtreding op Brobbey niet met rood wordt bestraft, er maar 4 minuten wordt bijgeteld en er veel meer spelers van Heerenveen geel hadden moeten hebben, laat deze partijdige scheidsrechter met opzet na. Deze man moet nooit meer een wedstrijd van Ajax fluiten, hij kan dit gewoon nooit eerlijk doen.

Zonder doellijntechnologie weet je het nooit zeker dit soort momenten.
Overal gezien is het niet onverdiend de 3 punten voor Heerenveen.
Ajax was vandaag middelmaat, zaten nooit in de wedstrijd.


11 februari 2024 om 17:29

Ik vond dus dat je het vrij zeker kan weten. Je ziet rechts van de lat nog een stuk lijn. De lat en de lijn lopen gelijk. Dus dat stuk lijn wat je rechts ziet. Moet je links van de lat afhalen. En dan is het een zuivere goal

Even complimenten voor Berghuis zijn interview weer. Hoe hij reageert op dat VAR moment. Hoe hij de wedstrijd ziet. Hoe hij kijkt naar zijn eigen spel. Heel goede reactie. Hij houdt het in het midden, maar wat hij zegt over Haje is wel waar meteen. Zelf speelde hij niet goed ook helaas.

Ik vind het wel triest, dat er anno 2024 geen doellijntechnologie aanwezig is. Met die techniek, was het volgens mij een doelpunt. Verder een goed weekend voor ons, maar het seizoen duurt nog lang. Verder hoop ik wel, dat Ajax in de toekomst hun niveau weer aan kunnen tikken, want naast Twente, mag/mocht ik graag naar Ajax kijken in het verleden. Ben nog van de tijd, dat Cruyff voor de tweede keer bij Ajax terugkwam als speler. Het voetbal wat ze nu spelen is Ajax onwaardig.

11 februari 2024 om 17:03

Haha geloof me, dat hopen wij ook. Maar dan moet er goed beleid gevoerd worden. We hebben nu Huntelaar/hamstra en Mislintat gehad. En als trainers Schreuder en Steijn. En ondertussen grotendeels geen algemeen directeur of een die half overspannen was. Met zo'n management kan je niet je beste spel laten zien. Dan worden de verkeerde spelers en trainers gehaald. En is het onrustig in de club. Hopelijk dat de komende generatie directeuren dat beter gaat doen.

Dit elftal van Ajax is zo zwak, geen ex-kroegtijger speler heeft buitengewone kwaliteiten. Echt geen een. Het wordt jaren ploeteren. Komend jaar weer geen CL.

Ik ben nu wel klaar met John van t Schip, aardige kerel hoor maar het is geen goede coach. Wisselt totaal niet wanneer je wat moet forceren, tegen PSV niet en nu alweer niet. Dan wil je ook niet winnen.
3-0 achter komen tegen dit Heerenveen, ga je schamen. En weer een goal tegen na de rust, wat zeg je dan tegen die gasten?
Altijd maar Taylor laten staan terwijl hij je zoveel tegendoelpunten kost. Tactisch is hij ook gewoon erg zwak, overklast worden door van Wonderen. Steeds wordt het middenveld ook maar overlopen.
Hopelijk is Rensch er weer snel bij dan kan die Sutalo weer uit het centrum weg, wat een klojo.

Verder afscheid nemen van Sosa en Sutalo die kunnen totaal niet verdedigen maar ook Forbs en Taylor. Hato twijfel ik nog, die mag wel eerst een opleiding buitenspel herkennen gaan volgen en anders ook laten gaan als er een club veel voor wilt betalen. Ramaj ben ik ook niet kapot van, ballen vliegen er bij hem ook vaak gewoon heel simpel in, geef mij Rulli maar.

En dan de Knvb... het is óf iedere club doellijntechnologie óf niemand en niet een paar clubs wel want dan is het gewoon competitievervalsing, kan ook alleen maar in Nederland.

Gewoon competitie vervalsing dit. Je ziet ook dat de reflex van Makkelie is om te kijken of z’n horloge goal zegt. Nu is het geen goal omdat ze hem daar door niet toe rekenen. de foto waaruit ze het constateren is gewoon schuin en niet gelijk met de doellijn. Idioot dat Heerenveen hier mee weg komt

Een verdiende zege die we bijna nog weggeven. Haye en Olson waren de beste op het veld, Ajax had vooral op Haye geen grip. Lekker deze punten, op naar de volgende pot.

Ik vind het wel wat overdreven dat nu de hele wedstrijd wordt opgehangen aan een bal in de laatste seconde waarvan niet goed te zien is of deze de doellijn heeft gepasseerd. Feit is dat Ajax het eerste uur bar weinig heeft laten zien en dat Ajax overigens ook weinig was opgeschoten met een puntje in de strijd om plek drie. Of eventueel zelfs plek twee maar wie heeft het daar nu nog over. Tenslotte vind ik dat de verlosser Henderson aantoont geen spelbepalende speler is, dat was ook te verwachten, en de investering die Ajax heeft gedaan in Henderson vind ik buitenproportioneel en economisch onverantwoord.

Wat een heerlijk weekend op deze manier voor Twente. Heerenveen bedankt en de overwinning was volkomen verdient. Het zou helemaal perfect zijn wanneer Sparta nu ook nog een stunt zou uithalen in de Kuip. Komende 4 wedstrijden zonder puntverlies doorkomen en het zou er wel eens heel zonnig kunnen gaan uitzien.

Dacht dat Ajax een topclub was, maar op dit moment zijn ze veel meer zielig. In de wedstrijd continu zeiken, klagen en toneel spelen. Het ligt altijd aan een ander, maar nooit aan jezelf. Het gedrag van de spelers is op dit moment gewoon niet topclub waardig. Natuurlijk zal Ajax weer bij de absolute top gaan horen in Nederland. Qua potentie en begroting horen ze minimaal 6 van de 10 keer landskampioen te worden. En dat zal in de toekomst ook wel weer gaan gebeuren, Maar ik zou me op dit moment meer zorgen maken en ergeren over het gedrag van deze topspelers in het veld dan om hun spel.

Toch wel goed dat het spel en de resultaten van Ajax bij de anti's zo veel vreugde schept. Vooral zo'n laatste moment, waar een zuiver doelpunt dat wordt afgekeurd met sardonisch genoegen wordt begroet. En bij net zo'n beslissing in het nadeel van de eigen club een duizendtal woedende reacties dit forum doet ontploffen. By the way, dit Ajax speelde als de inzet van de aanvoerder. En met dezelfde lekkages aan de achterkant als eerder. En als je niet op tijd repareert gaat de boel overstromen. Hopelijk komende zomer wel serieuze en kundige mensen in zowel alle lagen van het bestuur en de technische staf. Die laatste is namelijk van hetzelfde niveau als de kwaliteit () van de selectie.

Hoe gaat het trouwens met die nieuwe speler, kom, hoe heet ie ook alweer, die de boel op sleeptouw zou nemen?
International van Engeland waarvan we al heeeel vaak hebben gehoord dat ie Ajax wel even ging neerzetten en zo.
Nou ja, was wel een leuke pot met veel goals.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren