Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax is serieus over Koopmeiners; Gravenberch dinsdag medisch gekeurd

Laatste update:

De interesse van Ajax in Teun Koopmeiners is serieus, zo benadrukt Mike Verweij van De Telegraaf. De journalist bracht in de ochtendeditie van de krant al het nieuws over de 24-jarige middenvelder van Atalanta en stelt in de podcast Kick-off dat hij op de lijst met serieuze opties staat. Ondertussen wordt Ryan Gravenberch dinsdag medisch gekeurd door Bayern München, voegt Verweij toe.

Ajax kan door het vertrek van Gravenberch een nieuwe linkermiddenvelder gebruiken. De belangstelling voor Koopmeiners, die afgelopen zomer voor 14,5 miljoen euro naar Atalanta trok, is niet van vandaag of gisteren. "Koopmeiners was bij Marc Overmars al in beeld op het moment dat hij nog bij AZ speelde", weet Verweij. "Er is destijds ook gesproken tussen Overmars en Koopmeiners. Ajax ziet in hem een goede toevoeging op het middenveld."

Nu blaast Ajax die interesse nieuw leven in. "Er is kenbaar gemaakt dat hij op de lijst staat bij Ajax. Niet op de lijst van een mannetje van vijftig die ze altijd hanteren, maar echt op de shortlist." De vraag is of Koopmeiners betaalbaar is voor de Amsterdammers. De vijfvoudig Oranje-international kende in Bergamo een ijzersterk debuutseizoen en ontpopte zich direct tot onbetwiste basisspeler. In 43 optredens kwam hij tot 4 goals en 4 assists.

Afgelopen woensdag kwam de transfer van Gravenberch naar Duitsland al rond. Der Rekordmeister betaalt een vaste transfersom van 19 miljoen euro en maximaal 5,5 miljoen euro aan bonussen, wist De Telegraaf. Gravenberch tekent een contract voor vijf seizoenen en gaat tien miljoen euro bruto per jaar opstrijken. De overgang van het jeugdproduct van Ajax hing al langer in de lucht, maar Bayern hikte tegen de vraagprijs van de Amsterdammers aan. De landskampioen van Duitsland deed water bij de wijn om de overgang af te ronden.

Is Teun Koopmeiners een goede vervanger voor Ryan Gravenberch?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wauw. Die is totaaaal onverwacht. Koopmeiners doet het toch heel goed daar? Zou die al terugwillen naar de Eredivisie? Het lijkt me eigenlijk sterk. Zou wel een biiijzonder goede aankoop zijn.

30 mei 2022 om 22:53

Heel goed is overdreven. Hij begon goed maar het zwakte wel wat af. Laatste tijd ook niet altijd basisspeler of wordt gewisseld.

30 mei 2022 om 22:54

Andere kant, je speelt CL, Atalanta geen best seizoen gehad.
Maar mocht je uitgeschakeld worden...
Zou dit wel een goede aankoop vinden, wat je zegt echt onverwacht

31 mei 2022 om 07:35

Als ik het mij niet vergis, speelt Atalanta komend seizoen helemaal geen Europees voetbal. Dan kan ik mij voorstellen dat je dan een stap naar Ajax wel ziet zitten. Bij Ajax ben je ook basis speler, speel je inderdaad CL en belangrijker nog, je kan je nog verder ontwikkelen. Misschien levert dat dan wel een basisplaats op voor het WK.

31 mei 2022 om 07:52

Tris1985. En speel je in de eredivisie. Lijkt mij toch niet dat je als koopmeiners alweer een stap terug wil maken voor een handvol Europese wedstrijden?

31 mei 2022 om 08:07

@Tris: Bij Atalanta kan hij zich net zo goed ontwikkelen als bij Ajax. Bij Atalanta kan hij evengoed basisspeler op het WK worden. Nog belangrijker: Bij Atalanta speelt hij wekelijks partijen met veel weerstand, ipv wat Europese potjes en PSV en Feyenoord. Ik zou hem niet begrijpen als hij nu voor Ajax kiest

31 mei 2022 om 11:01

Idd. Enige wat Ajax tov Atalanta kan toevoegen is CL. Maar de competitie alsmede Italië zelf lijkt me veel interessanter. En bij Atalanta kan ie net zo goed nog groeien. Weet niet wat z’n salaris daar is en of dat een reden kan zijn, maar die jongen moet toch ook nog wel andere interessante opties hebben, buiten Ajax, mocht ie echt willen veranderen van club.

31 mei 2022 om 11:50

@tris1985: Lijkt mij niet heel logisch, dat als je een jaartje geen Europees voetbal speelt, gelijk de club en het land verlaat, waarvoor je weloverwogen een keus hebt gemaakt om daar met je familie en hele hebben en houden naar toe te gaan. Daarnaast doet hij het daar goed, wat hem een plek in de selectie van het Nederlands elftal heeft opgeleverd, heeft hij Atalanta 14,5 miljoen gekost die hem dus sowieso niet voor een appel en een ei laten gaan en speelt hij in een veel betere competitie. Waarom zou hij in godsnaam naar Ajax willen? Alleen al de arrogantie om te denken dat hij naar Ajax zou willen komen, gaat mijn pet te boven. Daar is geen enkele noemenswaardige reden voor. Alsof elke Nederlandse voetballer zo nodig bij Ajax zou willen spelen, dat is gewoon een behoorlijke misvatting. Ajax doet het leuk in Nederland en soms in Europa, maar er zijn nog zoveel clubs in Europa die boven Ajax uitstijgen, die beter betalen en structureel betere prestaties neerzetten.

31 mei 2022 om 12:26

Niet alleen de CL. Ajax is kwalitatief gezien ook gewoon beter dan Atalanta.

30 mei 2022 om 23:05

Vind het totaal geen Ajax speler, veel te lage handelingssnelheid. Leuke speler maar echt geen speler die Ajax verder gaat brengen.

31 mei 2022 om 08:17

Vind hem prima bij het ajax-spel passen, maar zou hem alsnog niet nemen. Hij zal meer dan 20 miljoen kosten en je jaagt taylor daarmee richting de uitgang.

30 mei 2022 om 23:08

Koopmeiners is eigenlijk precies op het verkeerde moment ingestapt bij Atalanta. Opzich best logisch als hij op het Europese podium actief wilt blijven. Maar de vraag is: Waar wilt Ajax hem neerzetten? En daar mogen ze dan waarschijnlijk nog 20 miljoen voor betalen minimaal. Ajax kan zich beter storten op een technisch vaardige spits en een grandioze centrum verdediger lijkt mij. De punten waar Ajax duidelijk een aankoop nodig heeft, al helemaal als Schreuder met 3 centrale verdedigers wilt spelen.

30 mei 2022 om 23:13

Als Schreuder met 3 centrale verdedigers gaat spelen wordt hij er gelijk uitgeknikkerd

30 mei 2022 om 23:18

3-4-3 bedoelt hij, geen 3-5-2

30 mei 2022 om 23:32

Koopmeiners kan ook als CV spelen

30 mei 2022 om 23:41

20 miljoen, dat gaat eerder richting 35 miljoen en meer denk ik..

31 mei 2022 om 13:29

Ik denk dat het middenveld (mits er niemand vertrekt op Gravenberch na) solide is: Kudus, Taylor, Klaassen, Berghuis, Alvarez zijn allemaal goede opties. Daarnaast kan Ihatarren nog op 10 en heb je 6 GOEDE opties voor 3 posities.. In de aanval en verdediging moet er vooral gepuzzeld worden in mijn opinie. Indien Martinez vertrekt kan Blind op zijn favoriete positie terugkeren en moet je zoeken naar een talentvolle back up. Nico laten blijven zou dan echt prio 1 moeten zijn en Wijndal lekker in Alkmaar laten. Salah of Baas kunnen mooi vechten voor een plek achter Nico!

Zou het echt toejuichen als Koopmeijners zou komen.

Alleen lijkt dit niet echt realistische, heeft een contract tot 2025 als ik me niet vergis, en is ook voor een gigantische bedrag aangekocht.. veel te duur ben ik bang.

30 mei 2022 om 22:55

Net alsof Ajax kennende niet weer effe een statement wil maken. Die gooien zo 35 miljoen over de toonbank als het moet.

30 mei 2022 om 22:58

Lijkt me niet hè.. we hebben een mooi banksaldo maar dit is voor Ajax niet op te brengen en zullen RVC nooit mee akkoord gaan.

30 mei 2022 om 23:01

25 miljoen voor Koopmeiners is echt zonde van het geld. Geef lekker Taylor en Kudus de kans, dat komt echt wel goed.

31 mei 2022 om 00:48

35 miljoen lijkt mij sterk en als ze dat doen zou dat voor een aanvaller zijn, althans meer 'bepalender' speler.

Groot fan van Koopmeiners en hoop dat hij komt maar is een middenvelder die in dienst speelt en andere beter laat spelen, minstens zo belangrijk, maar daarvoor ga je geen statements maken.

31 mei 2022 om 13:31

Precies dit! Gravenberch is de enige speler die we interne direct kunnen opvangen voor de overige posities moet je de markt op..

30 mei 2022 om 23:08

Ik zie het totaal niet zitten, wanneer druk gezet wordt is Koopmeijners echt een dissonant. Is een aardige speler, maar vind het in niks een Ajax speler.

30 mei 2022 om 23:25

Koopmeiners heeft weinig restwaarde, kost sowieso zijn aankoopbedrag plus wat miljoentjes extra, en Ajax barst juist van de opties op het middenveld. Beter verlengen met Taylor, die biedt niet dezelfde kwaliteiten maar Koopmeiners is nou ook niet een één op één vervanger van Gravenberch.

31 mei 2022 om 05:49

Koopmeijners is ook “pas” 24 hoor, dus weinig rest waarde hoeft niet perse het geval te zijn.

Daarnaast kan hij ook centraal achterin spelen en is hij multifunctioneel inzetbaar.

31 mei 2022 om 10:57

Ik weet niet waarom mensen dit zo'n toprespons vinden aan de duimpjes te zien.

Hoeveel denk je dat een Koopmeiners oplevert over drie jaar als je nu 20 miljoen euro voor hem betaalt? En dat is een bodembedrag he.

30 mei 2022 om 23:40

Taylor heeft veel meer potentie omdat hij tweebenig is. Daarnaast is het kapitaalvernietiging. Het een prima breedte versterking en Kudus of Taylor kan je afschrijven. Dus lekker in Italië blijven en ga volle bak voor Taylor.

31 mei 2022 om 07:31

Kudus heeft toch veel meer potentie dan slle middenvelders, of niet dan?
Hij moet gewoon het vertrouwen krijgen.

31 mei 2022 om 00:08

Ik juist niet, de jeugd moet weer opstaan.
Geef Taylor maar lekker de kans. Kudus staat ook nog onder contract, die mag ook eens wat laten zien...

31 mei 2022 om 07:34

Appel 1004”Die mag ook eens wat laten zien?”
Dus omdat Kudus onder contract staat mag hij ook wel spelen? Wat een slecht argument, zeg!
Kudus hoort gewoon veel meer vertrouwen te krijgen. In potentie by far de beste middenvelder.
En dan een Ünüvar met het eerste mee laten trainen af en toe. Belachelijk dat Ten Hag dat nooit had gedaan.

31 mei 2022 om 08:09

Koopmeijners is idd helemaal niet nodig. Je hebt Kudus die nu gewoon de kans moet krijgen en Taylor als backup. Dat geld dat je eventueel aan Koopmeijners uitgeeft kan je wel beter besteden.

31 mei 2022 om 09:34

burwatti

Waarom zou je dit toejuichen? Man zal tegen de 25/30 mil moeten kosten. Is hij echt zo goed, dat hij absolute recordaankoop moet worden? Oke en dan koop je hem, deze speler kan je nooit voor minimaal dat bedrag weer verkopen.

Ik zie liever Taylor spelen en kans krijgen om te ontwikkelen. We hebben andere prioriteiten waar versterking nodig is. Rechtsback, aanvallend mag er ook wat bij. Mogelijk een keeper. Een RCV als Timber en Schuurs weggaan.

Kostte 14,5 miljoen dollar en is onbetwist basisspeler bij een subtopper in Italië. Die gaat niet weg voor minder dan 25 miljoen en ik betwijfel of Ajax dat gaat betalen.

30 mei 2022 om 22:54

Heeft een inderdaad een ijzersterk debuut seizoen. Ik betwijfel of 25 miljoen wel genoeg is. Ik denk dat atalanta hoger gaat zitten

30 mei 2022 om 22:55

Onbetwist? Er wordt regelmatig gerouleerd op het middenveld, speelt lang niet altijd.

30 mei 2022 om 22:56

23 van de 38 wedstrijden basis. Niet echt onbetwist, maar inderdaad Atalanta zal wel rond de 20-25 verlangen.

30 mei 2022 om 23:13

Je hebt helemaal gelijk, onbetwist moest er absoluut niet bij. Maar zeker wel een speler die bij de eerste dertien hoort.

31 mei 2022 om 00:35

25? Geloof me, die lui zijn in staat om 40 te vragen hoor!

31 mei 2022 om 10:45

Zelfs al kom je voor 25 rond; zou je als Koopmeiners echt weer terug naar de Eredivisie willen na 1 jaar, terwijl je net begint mee te komen in Italie?

Ik geef ze weinig kans. Dit kost je gewoon een slordige 25-35 miljoen. Leuk om interesse te hebben in zo'n speler maar financieel ga je er natuurlijk nooit meer meer aan overhouden in de toekomst.

Hebben we niet al middenvelders genoeg, laat Ajax zich meer focussen op een linksback en rechtsback want Rensch en Regeer zijn daar gewoon nog niet klaar voor en Nico wil weg.
En Bergwijn halen.

30 mei 2022 om 22:56

Met Wijndal zijn ze toch al bezig, verder is Dest beschikbaar.

30 mei 2022 om 23:03

Is zijn contract ontbonden dan?

31 mei 2022 om 08:06

Comment voegt niks toe, dit is gewoon afzeiken.

Dest is beschikbaar omdat Barca heeft aangegeven open te staan voor verkoop. Of hij haalbaar is, dat is een tweede. Verwacht dat hij qua salaris aardig in zou moeten leveren bij Ajax.

30 mei 2022 om 23:01

Middenveld lijkt me ook bijzaak. Als Timber naar United gaat dan heb je een linksback, rechtsback en centrumverdediger nodig.

30 mei 2022 om 23:16

@AjaxNL! Dat zeg ik al weken, we hebben Berghuis, Kudus, Alvarez, Taylor, Klaassen, misschien een doorbraak Unuvar genoeg middenvelders dus.
Wat jij zegt en ik ook, ga je oriënteren op een linksback en rechtsback

30 mei 2022 om 23:05

Deels mee eens, maar wat mij betreft mogen die 2 talenten wel kansen krijgen en gaf Nico ook aan zich goed te voelen bij de club.

30 mei 2022 om 23:22

Mocht Nico blijven dan is de linksback niet nodig, maar een rechtsback lijkt me nu wel echt prioriteit 1. Rensch en Regeer zijn geen CL niveau.

Het valt te proberen. Je kunt liever hoog mikken dan laag. Ik zie hem liever op de plek van Alvarez trouwens als een diepliggende spelmaker. Dat dynamische doet ie nu, maar dat is niet zijn kracht. Maar teveel geanalyseer, denk niet dat hij haalbaar is. Hopelijk een vergelijkbaar alternatief.

Toen Ajax in de winter geen poging deed om Eriksen binnen te hengelen snapte ik dat. Maar dat er deze zomer helemaal geen geruchten zijn vind ik toch best apart. Als Ajax dan toch een aankoop wil doen in plaats van Taylor de kans te geven mogen ze van mij prima hoog mikken. Zijn leeftijd is ook prima, zeker om hem af en toe met Taylor af te laten wisselen.

Koopmeiners is van een leeftijd dat hij Taylor enorm in de weg gaat zitten. Die jongen heeft het de laatste tijd redelijk gedaan, maar een dure aankoop als Koopmeiners betekent een waarschijnlijke exit. En dat vind ik toch lastig te billijken.

31 mei 2022 om 08:09

Helaas heeft Eriksen het bij Brentford zó goed gedaan dat de halve prem hem maar wat graag binnenhengelt. Ik ben bang dat Ajax de boot heeft gemist.

31 mei 2022 om 10:29

Als het niet lukt is het prima. Daarom zeg ik 'geruchten' en vraag ik niet dat hij komt. Ik vraag enkel om een poging.

31 mei 2022 om 09:36

Spurs klopt aan op de deur van Erikssen. Die komt never naar Ajax.

Kom op zeg, we gaan het transfer geld toch niet verkwanselen aan Koopmeinders? Leuke sympathieke speler, maar ook een speler met te weinig snelheid, techniek en gogme. Laat Taylor en Kudus de erfenis van Gravenberch maar oppakken!

30 mei 2022 om 23:02

Kudus is niet goed genoeg. Sinds zijn blessure brengt hij niks meer, die jongen moet doorgeselecteerd worden.

30 mei 2022 om 23:06

Daar vind ik het echt te vroeg voor. Ik zie nog zat potentie in hem.

30 mei 2022 om 23:10

Op basis waarvan? Elke invalbeurt dit seizoen van die jongen was matig tot slecht.

30 mei 2022 om 23:20

Haha doe jij ook je vriendin weg als het in de slaapkamer even wat minder spectaculair is? Dat het even minder gaat kan elk jonge talent overkomen en zeker gezien al zijn blessures/gebrek aan wedstrijdritme is dat niet eens heel vreemd. Ik zie zat aanknopingspunt qua techniek en fysiek om hem nog niet af te schrijven. En denk dat het juist met iets meer vertrouwen en tijd bij hem nog wel eens heel goed kan uitpakken.

30 mei 2022 om 23:26

Die jongen mist overzicht en alles duurt veel te lang bij die jongen als hij de bal aan de voet heeft. Het is een blinde dribbelaar met een slechte pass die inhoud mist om even snel naar achteren te sprinten als hij naar voren doet. Daar heb je dus niks aan in het spel van Ajax.
Een balvaste dribbelaar op het middenveld is leuk om een man-meer situatie te creëren als hij een man heeft uitgespeeld. Kudus speelt dat echter enorm slecht uit en na twee jaar Ajax zit daar geen enkele vooruitgang in, dus ik heb er een hard hoofd in dat dat in zijn derde jaar wel gaat komen.

Dat kost ons minimaal 20-25M want hij heeft gewoon een heel sterk seizoen gedraaid, misschien dat ze hem laten gaan omdat hij op meerdere posities heeft gespeeld en niet echt een vaste plek in het elftal voor hem hebben. Anderzijds gaat hij waarschijnlijk ook nog in de basis spelen op het WK dus dan zou je als Atalanta helemaal gek zijn om hem weg te doen nu.

Ik weet het niet. Vind het wel een hele goede speler en hij zou de verbindingsspeler tussen de verdediging en het middenveld kunnen worden. Aan de andere kant vind ik ons team steeds statischer worden; we gaan spelers met snelheid missen, spelers met diepgang, spelers die tegenstanders kunnen uitspelen. Frenkie de Jong had dat, Gravenberch werd die kwaliteit ook toegedicht.. Een middenveld met Berghuis, Koopmeiners en Alvarez lijkt mij echt niet complementair genoeg. Voor de Eredivisie natuurlijk super, maar internationaal denk ik dat we met de combinatie van deze spelers tekort gaan komen.

30 mei 2022 om 23:14

Zeker als je ook met spelers als Tadic en Haller voorin speelt. Antony brengt dat nog wel, maar als hij vertrekt en Bergwijn komt ervoor terug is er nog een speler bij die de bal het liefst in de voeten aangespeeld krijgt. En dan in de defensie nog een Blind die dat ook niet brengt.. Mazraoui bracht dat ook nog enigzins, vooral de loopacties zonder bal/diepgang, maar vertrekt ook. We gaan dat echt missen en moeten juist op zoek naar spelers die dat wat meer brengen.

Zou een geweldige vervanger zijn voor gravenberch of haalbaar is weet ik niet is ook afhankelijk wat er nog meer weg gaat. Ik hoop dat het volgend seizoen zo eruit komt te zien.

Keeper: flekken
Rechtsback?
Cv: timber ?
Cv: martinez?
Lb: wijndal *
Cvm: alvarez
Cvm: koopmeiners *
Cam: berghuis
Linksb: bergwijn *
Rechtsb: Anthony?
Spits: tadic

En sws brobbey terug halen als haller is verkocht kan je altijd variëren met tadic.

31 mei 2022 om 01:41

Wie gaan er weg in jou verhaal dan? Want zolang je alleen Haller en Gravenberch verkoopt is er echt geen geld voor Bergwijn, Koopmeiners, Flekken, Wijndal en een rechtsback.

31 mei 2022 om 08:24

Wellicht heb ik het gemist maar Ajax bezit toch zoveel geld dat het aankopen van die 5 spelers ze ruim genoeg geld beschikbaar heeft?

31 mei 2022 om 10:50

Iedereen denkt dat je al het geld uit kan geven wat er binnen komt, dit is echter niet zo. Van een transfer van 70 miljoen word hooguit de helft aan het transferbudget word toegevoegd

Dan is t helaas exit Kudus.

Die gaat echt niet achter taylor als 3e linkermiddenvelder zitten met de wetenschap dat ook berghuis evt daar nog kan spelen.

30 mei 2022 om 23:08

Als Koopmeiners komt, is dat net zo'n transfer als Haller; keihard de deur dichtdoen voor jeugd. In dit geval voor Kudus en Taylor. Die gaan dan echt wel werk maken van een vertrek.

31 mei 2022 om 00:12

Hoezo Haller? Buiten Danilo hadden we niet echt iemand in de spits lopen op dat moment.
Verder ben ik het met je eens maar de vergelijking met Haller klopt niet.

31 mei 2022 om 19:00

Ene Brobbey?

Koopmeiners heeft toch een goed seizoen gespeeld in een grote competitie dan ga je toch niet terug naar de Eredivisie? Ik zou lekker een paar jaar bij Atalanta blijven en wellicht daarna denken aan nog een klein stapje hogerop.

Lijkt mij fantastisch als hij komt, maar ik zou het niet doen als ik hem was. Is maar net vertrokken naar een grotere competitie en hij doet het er nog goed ook, dan zou Ajax gewoon een stap terug zijn. Qua club natuurlijk niet, maar qua competitie wel.

Koopmeiners gaat natuurlijk nooit naar een club als Ajax in de eredivisie. Laatst zei hij nog dat hij goed op z’n plek zit. Zou een stap achteruit zijn. Verder zal die minimaal 30 miljoen kosten met z’n contract.

31 mei 2022 om 10:01

Plek 8 in de Serie A of plek 1 in de Eredivisie zit denk ik wel iets verschil in in het voordeel van Ajax. Dus ik ben het niet eens dat het een stap achteruit zou zijn.

2 juni 2022 om 03:00

Atalanta is natuurlijk een club die zich ook hoger richt dan een 8e plaats. Daarbij leer je meer van een Atalanta - Lazio dan van een Ajax - Groningen. Gezien de competities ga je er wel op achteruit natuurlijk, misschien niet op clubniveau maar wel op competitieniveau.

Tja Ajax kan natuurlijk van alles op een lijstje zetten, dat maakt het echter niet meteen realistisch. Een overgang naar Ajax zou voor Koopmeiners op dit moment een stap terug betekenen. Niet zozeer om Ajax want die spelen CL, maar wel de competitie, het land, ontwikkeling, kijk op voetbal etc. Ik denk dat Teun een prima keuze heeft gemaakt om naar Atalanta te gaan, en vanuit daar proberen om over enkele jaren weer een trede hoger te komen.

30 mei 2022 om 23:16

Mwah, kijk op voetbal? Je ziet dat Ajax een betere springplank is dan Atalanta de afgelopen jaren. Dat is niet voor niets.

31 mei 2022 om 01:45

Onzin, op jonge leeftijd misschien maar daarna zou je toch een stap naar een hogere competitie moeten maken om door te ontwikkelen.

Genoeg middenvelders lijkt me. Koop liever een goede vervanger voor Nico, Haller, Antony en Timber.

31 mei 2022 om 07:31

En vergeet de vervanger voor Nous niet.

Waarom zou Teun dat willen? Hij is net de Mickey Mouse league weer ontvlucht

Bord op schoot scouting🥸
Nee hoor, prima speler, vraag me alleen af of hij zo snel terug naar nl komt, volgens mij heeft hij een goed eerste seizoen gedraaid, maar in Amsterdam speel je weer CL.

31 mei 2022 om 19:08

Ik ben het wel met je eens hoor. Tot nu toe zijn de namen die aan Ajax worden gelinkt niet heel spectaculair qua creativiteit (Koopmeiners, Bergwijn, Wijndal, Timber, Flekken, Ziyech zelfs). De meeste daarvan vind ik wel echt goede spelers voor Eredivisie niveau of zelfs Champions League niveau, maar ik betwijfel of dit de spelers zijn die we nodig hebben. Ik denk juist dat we behoefte hebben aan spelers met diepgang (zonder bal), snelheid, loopvermogen. Mazraoui is weg, Tagliafico vertrekt waarschijnlijk, Gravenberch ook weg, Brobbey vooralsnog weg, Antony en Timber wellicht ook weg. Dan houden we nagenoeg alleen nog (relatief) trage spelers zonder echt loopvermogen of diepgang over. Als je daar Bergwijn en Koopmeiners bijzet, is dat meer van hetzelfde. En dat zie ik gewoon niet werken.

teun is net naar het buitenland. Die gaat echt nog niet terug naar Nederland

30 mei 2022 om 23:48

Het is maar net hoe je het bekijkt. De Eredivisie is van een lager niveau dan de Serie A, dus voor de nationale competitie zou ik ook niet terugkomen als ik hem was. Maar bij Ajax speel je wel gegarandeerd zes Champions League duels, en dat is voor veel spelers ook wel aantrekkelijk.

Daarbij maken uitblinkers bij Ajax toch vaak een transfer (weliswaar met wisselend succes) naar een échte topclub. De Jong naar Barcelona, De Ligt naar Juve, Ziyech naar Chelsea, Van de Beek naar United, Dest naar Barcelona, Mazraoui naar Bayern. En dan krijgen we in de komende dagen ook nog Gravenberch naar Bayern bevestigd, Onana naar Inter bevestigd en wordt er door Man United aan Timber getrokken. Ook dat is dus wel een lekker vooruitzicht als Koopmeiners enigszins vertrouwen heeft in zijn eigen kwaliteiten.

Ik zie Ajax liever Tolisso halen, heeft lang geen basis gespeeld en is nu transfervrij geen idee of hij haalbaar is maar dat denken we ook over Koopmeiners.

30 mei 2022 om 23:46

Zijn mensen de realiteit compleet verloren?? Die gast verdient 7 miljoen per jaar, dat is toch totaal niet reëel!

30 mei 2022 om 23:51

En waarom niet? Ajax hoeft toch geen transfersom te betalen, en na 2 of 3 jaar verkoop je hem voor zeker 20 miljoen door. We zijn geen VVV met alle respect

30 mei 2022 om 23:57

Ajax is ook geen Bayern, dus wellicht totaal niet interessant voor een voetballer als Tolisso. Succes met die doorverkoop, die gast is meer geblesseerd dan dat hij speelt..

31 mei 2022 om 00:00

Zeker waar maar wel een ploeg die wilt presteren op Champions League niveau, ik zij hierboven al ik denk niet dat hij geïnteresseerd is maar Ajax zou hem zeker dat salaris kunnen aanbieden, een basis plaats en CL deelname etc. Daarnaast laat Bayern hem niet voor niets transfervrij gaan.

31 mei 2022 om 00:07

Dat zegt dan toch genoeg? Maar ‘jij’ wil hem even de best betaalde speler van Ajax maken, terwijl hij continu geblesseerd of onderweg is?

31 mei 2022 om 00:34

Dat zegt zeker niet genoeg want jij en ik hebben hem niet gesproken, noem een betere club dan Ajax dan waar hij basis zou kunnen spelen en Champions League. Hij zal zelf ook wel begrijpen dat hij geen 7miljoen per jaar krijgt maar misschien doet hij het ook voor 4 of 5 een salaris die Tadic,Blind en Haller ook krijgen. Je kan het altijd proberen..

Ik denk dat als ze Koopmeiners halen dit niet voor het middenveld is. Zou mij niet verbazen als Ajax inspeelt op een mogelijk vertrek van Martinez. Vind Koopmeiners voor het middenveld niet nodig. Ajax heeft aan beide kanten backs en diepgaande buitenspelers nodig

Vind hem niet beter als Taylor. Geen geld aan verkwisten. Middenvelders hebben we genoeg.

Koopmeiners is echt een nuchtere jongen die al meerdere malen heeft verteld hoe hij zijn carrière heeft uitgestippeld.

Hij speelt en leert in Italië veel vertelde hij. Het lijkt me echt onmogelijk dat hij nu weer terug wil naar de eredivisie. Ook al speelt hij nu geen CL komend jaar.

Als je Koopmeiners haalt dan zeg je eigenlijk indirect tegen Taylor dat ze niet genoeg vertrouwen in hem hebben. Dan kan Taylor daar zijn conclusies uit trekken en verder gaan kijken. Hij heeft al een matig contract en heeft dan geen enkele reden om dat te gaan verlengen. Taylor heeft Gravenbergh uitstekend vervangen en ik vond hem de laatste wedstrijden 1 van de beste spelers van Ajax. Het zou onterecht zijn als hij uit het elftal gaat. En hij speelt op de plek van Koopmeiners. En dan heb ik het er nog niet over gehad dat het me sterk lijkt dat Koopmeiners na 1 jaar al terug wip naar Nederland en te betalen is. Atalanta zal hem echt niet zomaar laten gaan

31 mei 2022 om 00:45

Taylor moet zich hoe dan ook nog bewijzen. Hij zal in de voorbereiding heus z'n kans gaan krijgen, maar hij is voor nu hoe dan ook geen absolute basisklant. Een middenveld samen met Koopmeiners is ook een optie. Wie weet vertrekt Alvarez. Zelfs zou de Mexicaan blijven moet Taylor gewoon gaan knokken voor z'n plek. Ajax speelt genoeg wedstrijden in een seizoen.

Denk dat atalanta min 25 mil wil zien ..
zie Ajax dat echt niet betalen .. gewoon kudus meer minuten geven op het middenveld en het geld investeren in andere posities.

Ajax probeert eventueel met deze aankoop ook de balans te houden tussen jong en "oud". Koopmeiners zou best in het plaatje passen als ervaren kracht. Persoonlijk zou ik het een beetje raar vinden als hij terug naar Nederland wil komen, maar aangezien Tadic en Blind ook een dagje ouder worden zou Koopmeiners eventueel hun rol kunnen overnemen.

Niet doen Ajax. Koopmeiners is geen absolute versterking. Ga terug naar de basis en geef de jeugd de kans in de persoon van Taylor, Fitz Jim en Regeer.

Atalanta begint af te glijden na enkele topjaren. Zou voor Koopmeiners een goede stap zijn om zich in de CL te laten zien en voor Ajax een waardevolle toevoeging.

Waarom een vermogen uitgeven aan koopmeiners, die mijns inziens niet meer veel beter wordt, wanneer je Taylor en Kudus in huis hebt.

31 mei 2022 om 07:33

Misschien zijn er twijfels over deze spelers ?

Met Berghuis, Klaassen, Taylor, Alvarez heb je eigenlijk al 4 basisspelers voor 3 posities

Laat ajax eerst eens een goede keeper halen middenvelders heeft ajax genoeg imo en Koopmeiners ben ik niet zo kapot van als er verder niet te veel weggaat , en er komt een keeper en Bergwijn en Brobby dan wordt Ajax er niet zwakker op .

Waarom niet weer lekker in Argentinie scouten?

Voor geld voor Koopmeiners (25/30 mil) haal je zo 4 Martinez op.

Geef Taylor, Kudus de kans. Bij nood kan Blind, Klaassen of Berghuis daar ook spelen.

Waarom zou Teun dat doen ? Geweldig 1e seizoen gedraaid bij Atalanta, en dan overstappen naar ajax. Geen vooruitgang.....

Liever niet een paar belangrijke zaken waarom niet.

1. In de jeugd hebben we genoeg spelers die beter zijn dan Koopmeiner.
2. Kost in mijn ogen teveel alles boven de 25 miljoen is teveel.
3. Door verkopen met een ruime marge is bijna niet mogelijk.
4. Hij is niet van het niveau Ajax.

Het lijkt er meer en meer op dat er niet meer gescout word maar beetje dezelfde namen opnieuw naar buiten komen. Cruijf zijn gedachtengoed word hopelijk niet om zeep geholpen

hahaha alsof hij nog terug zou willen naar NL. Hij doet het prima in Italie en staat ondertussen wel bij meerdere clubs op de radar. Als hij weg zou willen zou dat naar een betere club in Italie zijn of naar een betere competitie.

Ajax heeft dynamische middenvelders nodig, niet nog eentje er bij die net als de andere middenvelders bij Ajax, dynamiek mist. Je voorhoede zonder Antony is ook al heel erg statisch, dus er moet echt wat anders bij. Oftewel, snelheid en dynamiek!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren