Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax haalt niet snel weer iemand: ‘Er moet eerst wat verkocht worden’

Laatste update:

De voorbereiding is begonnen en Ajax speelt zaterdag zijn eerste oefenwedstrijd. De Amsterdammers gaan in Oostenrijk de strijd aan met Dynamo Moskou en keren daarna weer huiswaarts. Frank de Boer had tijdens het trainingskamp in Neustift de beschikking over drie aanwinsten: Nemanja Gudelj, Mitchell Dijks en John Heitinga. Hij wil er graag nog iemand bij hebben.

/

Of en wanneer dat gaat gebeuren, weet de trainer van Ajax nog niet. Hij zoekt een spits ter vervanging van Kolbeinn Sigthórsson en wil graag een buitenspeler die een wedstrijd kan openbreken, maar eerst moet Ajax weer een uitgaande transfer doen. “ Ik verwacht niet snel duidelijkheid, want er moet eerst wat verkocht worden. Eén speler is niet genoeg”, aldus De Boer in gesprek met Ajax Life.

Pione Sisto is een van de spelers die genoemd is, maar de Sudanese Deen is vrij duur. De Boer zei vrijdag al tegen het Algemeen Dagblad dat hij zes à acht miljoen euro voor Sisto veel geld vindt en dus is het maar de vraag of Ajax zich met Sisto zal versterken. Wie de andere doelwitten zijn van de onttroond kampioen is nog niet bekend.

Met een spits en een buitenspeler erbij is Ajax wel klaar

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker bezig.. Een spits is gewoon noodzakelijk lijkt me.

4 juli 2015 om 07:46

Lekker bezig? Weer laat De Boer zich piepelen. Wanneernalaat hij eens met zijn vuist op tafel en claimr voede versterkingen?! Een back die vorig jaar niet goed genoeg was en een veteraan....2 van de 3 zijn geen echte aanwinsten. Bah!!

4 juli 2015 om 07:53

Misschien roepen ze dit om de prijzen een beetje laag te houden

4 juli 2015 om 08:04

Ik denk het wel want er is een delegatie van Ajax in London. Het komt allemaal wel goed dit zijn de bekende praatjes.

4 juli 2015 om 08:07

Ja, niet lekker bezig dus.. laat je 2 spitsen gaan, haal je niks terug..

4 juli 2015 om 08:26

@jollie18: kun je ons daar wat meer overtellen?

4 juli 2015 om 08:39

Voor die 18-jarige spits Dembele zeker?

4 juli 2015 om 09:31

Nee voor Sisto!

4 juli 2015 om 09:55

Met de vuist op tafel voor versterking? Minder naar de jeugd kijken? Grootste aanvallend talent verhuren? Dramatisch veldspel en absoluut niet des Ajax, Frank Jol?

4 juli 2015 om 10:26

Ze zijn in gesprek het met het 19-jarige talent Pione Sisto.

4 juli 2015 om 11:36

Oscar Cardozo en Eljero Elia halen. Kishna mag lekker naar Real Sociedad. Heb je de lastpak de deur uit, en je hebt twee aanvallers met internationale ervaring op hoog niveau. Als dat lukt, heeft Ajax daadwerkelijk een kans op overwintering in de Champions League.

4 juli 2015 om 11:57

Cardozo zou een hele goede zet zijn maar zie het niet gebeuren km 2 redenen. Is geen eigen jeugd en is niet een Deen.

4 juli 2015 om 13:27

Sisto is geen spits, dus hem nu wel voor 6 miljoen halen, maar geen spits kopen zou volkomen onlogisch zijn en daarmee maak je jezelf als club totaal belachelijk mee

4 juli 2015 om 15:26

Want? Milik is een spits en Fisscher kan in de spits. Ook kan Ajax zonder spits spelen met een aanvallende middenvelder in de punt, zoals Ajax dat al eerder gedaan heeft.

4 juli 2015 om 17:43

@ jollie18

Het zijn inderdaad de bekende praatjes, de voorgaande seizoenen hoorden we precies hetzelfde. Dan weet je bij Ajax dat we weinig tot niets meer hoeven te verwachten, ach het verbaasd mij ook niets. Vooruit denken is moeilijk voor Overmars en als je pas onlangs je bent gaan oriënteren ben je al te laat. Het enige positieve hieraan is dat er geen voor de hand liggende spelers zijn waarvan je op voorhand al weet dat ze niet geschikt zijn voor het niveau van Ajax.

4 juli 2015 om 20:15

Daarbij id cardozo vèèl te duur voor ajax..

4 juli 2015 om 08:35

Het is gewoon wanbeleid, eerst roepen dat je de selectie op tijd klaar wil hebben en nu dit. Op 1 september heb je zogenaamd weer de beste selectie en loop je achter de feiten aan. Een buitenspeler acht ik onnodig maar een nieuwe spits is gewoon noodzaak..

4 juli 2015 om 09:17

Wat denk je van 2 spitsen verkopen, slecht 1 overhouden en dan zeggen dat er eerst nog meer verkocht moet worden voor wat te gaan kopen. Dan vergeet ik nog maar dat ze vorig jaar al tekort komen.

Inderdaad.. Puur wanbeleid. Ik erger me bont en blauw aan dat nieuwe beleid.
Dat je niet meekomt met de internationale top.. Ok. Maar bij Ajax missen ze nu zelfs al de uitstraling om dat te ambieren. Een topclub hoort een poging te doen fatsoenlijke spelers te halen ipv al die uitgerangeerde en goedkope spelers.

4 juli 2015 om 09:19

Ajax voert gewoon wanbeleid, ze willen meedoen in de top maar ze willen geen geld uitgeven. 2 zaken die niet samen gaan in het moderne voetbal.

En maar blijven luisteren naar die uitgerangeerde Johan Cruijff. Die man maakt zichzelf belachelijk.

4 juli 2015 om 09:48

En overmars maar Van der Vaart onder druk zetten met zijn plan B en plan C. Die klungel maakt zich zelf ook steeds meer belachelijk.
Nou nog even Cillessen verkopen en dan is er misschien wel genoeg geld om de arena te kopen en een beurs exit uit te voeren. Dit beleid slaat nergens meer op

4 juli 2015 om 12:27

Helemaal gelijk Hansje. Misschien dat Ajax Frank Demouge kan wegkapen voor de neus van de Graafschap of Notts County. Schijnt dat hij voor een prikkie weg mag. Zal het niet veel slechter doen dan Sigi

4 juli 2015 om 13:11

Remy, ben je stemmingmaker van beroep? Ajax zit je wel diep of niet? Ik zie je in elk topic waar het maar kan afgeven op alles wat met Ajax te maken heeft. Als het nou nog een beetje onderbouwd is allemaal, maar afgeven op fdb, cruyff en Ajax zelf is voor jou het belangrijkst volgens mij..

Ajax moet ook niet gaan overdrijven hoor.. Sjonge jonge! Beleid is goed, maar de supporters mogen ook verwachten dat er een frisse wind komt!

4 juli 2015 om 12:28

Ik zeg : Frank Demouge

Aan de ene kant logisch dat je de kern van het eerste niet groter wilt maken omdat dat de doorstroming moeilijker maakt, aan de andere kant: naast sigthorson is ook zivkovic weg, je zou voor 2 vertrokken spitsen toch wel minimaal 1 vervanger moeten kunnen halen.

Heb liever dat ze een linker centrale verdediger zoeken want dat is een gigantisch zwakke plek.

4 juli 2015 om 07:36

Hoezo een zwakke plek, heitinga kan er spelen is al aangegeven. Daarnaast nog Riedewald. Achterin komt er alleen plek vrij als Boilissen vertrekt

4 juli 2015 om 09:18

Heitinga is rechts... Voor die positie hebben ze er nu 3. Links alleen Riedewald of Viergever.

4 juli 2015 om 07:39

Veltman en Heitinga zijn centraal achterin gewoon de basisspelers. De vervanger die jij zoekt is dus al gevonden.

4 juli 2015 om 07:43

Als jullie dat als oplossing zien prima maar voor mij blijft het een erg zwakke plek.

4 juli 2015 om 08:16

Links centraal is gewoon goed bezet met Viergever en Riedewald en ook nog 3 Rechter Centrale Verdedigers, die daar kunnen spelen. Er is alleen een spits nodig. Waarbij ik Zivkovic nooit had laten gaan, want je moet nu een spits vinden die iets toevoegd, maar toch tweede spirs wil zijn achter Milik. Dat wordt lastig

4 juli 2015 om 09:19

Klopt maar die spits willen ze niet halen staat in bovenstaande bericht.. Logisch toch?

4 juli 2015 om 13:38

Het is maar net hoe je het leest. Er staat dat er een spits moet komen ter vervanging van Sigthorsson en een buitenspeler. Waarbij De Boer aangeeft dat 1 speler niet genoeg is. Dus ik ga er vanuit dat hij bedoelt, dat alleen een extra spits niet genoeg is. Terwijl ik vind dat dat wel genoeg is en dat ze eigenlijk Zivkovic niet hadden moeten laten gaan.

Ik dacht het beleid was in Amsterdam om jeugd door te laten stromen. En dat ze daar heel veel talentvolle middenvelders hadden in diezelfde jeugd. En dan kopen ze Sinkgraven en Gudelj.... ik neem aan dat ze van 410 en de f side met brandende toortsen voor de poort staan nu ze er nog meer willen kopen?

4 juli 2015 om 08:05

Prima als je wilt stoken maar kom dan wel met wat nuttigs

4 juli 2015 om 08:09

Van Rhijn, Veltman, Riedewald, Tete, Boilesen, Klaassen, Bazoer, Fischer en Kishna zijn toch ook allemaal doorgestroomd vanuit de jeugd van Ajax? Dus waar wil jij nu heen met je verhaal?

5 juli 2015 om 13:04

Doorgestroomd? Een aantal van die spelers hebben in hun 1e jaar bij ajax meteen hun minuten gemaakt in de eredivisie en zijn daar ook voor gekocht, dat ajax ze soms laat wennen in het tweede noem ik geen jeugd door laten stromen!

5 juli 2015 om 18:06

En welke over welke spelers praat jij dan?

Boilesen, Bazoer, Fischer en Kishna zijn inderdaad gehaald. Maar welke van deze spelers zijn dan gehaald om meteen in de Eredivisie te voetballen?

- Boilesen was een vaste waarde in de A1 en speelde af en toe wedstrijden voor Jong Ajax.
- Bazoer trainde in zijn eerste jaar in de A1 van Ajax, maar mocht geen wedstrijden spelen voor Ajax.
- Fischer wist in zijn eerste jaar in de A1 van Ajax 7 maal te scoren in 6 wedstrijden van de The Nexgen Series.
- En Kishna was 15 jaar oud toen hij de jeugd van Ado verruilde met Ajax.

Dus welke spelers bedoelde jij dan?

4 juli 2015 om 08:11

Elastiek... Het is half 8 en je hebt alweer zin in negatieve aandacht.

Ga je ouders wakker maken ofzo

4 juli 2015 om 08:17

Ooit aan gedacht dat ze er misschien nog niet klaar voor zijn? Die spelen volgend seizoen bij Jong Ajax om te wennen aan de verhoogde weerstand. Daarna komen za bij het eerste en zullen ze speeltijd gaan afwisselen met Sinkgraven en Gudelje. Jaar erop zullen Sinkgraven en Gudelje wel vertrekken en dan staat de jeugd er. Prima beleid imo.

4 juli 2015 om 08:01

Nouja als je bijna 15 miljoen uitgeeft voor Gudelj en Sinkgraven dan zit je

4 juli 2015 om 08:06

Ach toen frank titels won schreeuwde je waarschijnlijk zijn naam tijdens de huldigingen. Ajax heeft te veel spelers in het eerste. Logischerwijs moet er iemand eerst verkocht worden en hopelijk is dat boilesen.

4 juli 2015 om 08:22

Het is logisch dat er eerst iemand verkocht moet worden met deze selectie. Maar krom is het wel natuurlijk. Je verkoopt en verhuurt een tweede en derde spits zodat je er maar eentje overhoudt en vervolgens ben je afhankelijk van nog meer verkopen voor je een tweede spits aan kunt trekken. Kan aan mij liggen maar ergens doe je dan als club iets fout.
Verkoop je niets meer dan ga je met maar 1 spits het nieuwe seizoen in.

4 juli 2015 om 08:30

@lee112: wat een dom commentaar... sorry hoor... Dus een mening kan nooit veranderen? Ik laat in het midden of ik het met Ricking08 eens ben, maar het lijkt me evident dat je eerst om iemand kan juichen (want dat deed hij) en daarna tabak van iemand kan hebben... Zelfde als wanneer je een vriendin of vriend krijgt en je daar na verloop van tijd op uitgekeken raakt.

On: Ik denk dat dit praatjes zijn om uiteindelijk zo lang mogelijk een aankomende transfer stil te kunnen houden... Ik denk dat er sowieso iemand komt,.... maar ben bang dat er een buitenspeler gehaald wordt en dat er dan een huidige buitenspeler naar de spitspositie wordt gebracht als oplossing voor wanneer Milik niet presteert oid.

4 juli 2015 om 09:24

Hoezo moet er logischerwijs iemand verkocht worden? Je verkoopt 2 van je 3 spitsen vent. Ik vind het eerder logisch dat er iemand gehaald moet worden. Je hebt maar 1 echte spits. Dat kan toch niet voor een club die een topclub wil zijn. Zelfs Willen II heeft er 2 of 3.

Ik erger me dood aan al die supporters als jij die maar blind achter dat nieuwe beleid staan en geen enkel woordje van kritiek willen horen. Dat het voetbal al 4 jaar steeds slechter wordt willen ze niet zien want "we zijn 3 jaar kampioen" geworden. Juist ja.. Slaap maar lekker door

4 juli 2015 om 10:23

Ken je mij dan robert41? Met je supporters als mij, want als je mij kende had je geweten dat ik totaal niet onder de indruk ben vd Ajax aanval....
Het is logisch aangezien Ajax te veel spelers heeft. Snappen jullie dat serieus niet? Ajax heeft 3 spelers gekocht. Tot dusver zijn van het eerste elftal alleen 2 spelers verloren gegaan. Kortom de selectie is groter dan vorig jaar. Er zijn te weinig plekken op de bank op de bank bij wijze van en daarom moet er iemand eerst weg. Ja je kunt bijvoorbeeld boilesen naar het tweede sturen? Maar hij drukt met zijn salaris zwaar op de kosten. Hij moet dus weg. Wie gaat hem kopen vanaf Ajax 2? Wat betreft de spitsen. Beiden waren nog niet goed genoeg. Dus wat maakt het uit of je ze weg doet? Sig moest weg en Zivkovic wilde weg en was ook nog eens niet klaar ervoor volgens frank. Ja kun je beiden wel behouden, maar daar heb je dus geen bal aan. Misschien heb je het niet door, maar Zivkovic zat 9vd 10x niet eens bij de selectie. Kortom Ajax heeft maar 1 spits verloren voor het eerste.
Zodra Ajax nieuwe spelers koopt en dus iemand in het tweede elftal laat spelen, dan is er vast weer commentaar. Evenals dus bij Zivkovic. Misschien moet jij wat meer geduld hebben. Er komt heus wel iemand.

4 juli 2015 om 10:27

Rvandoorn, ach bij die kinder relaties ja. Bij de eerste beste mindere periode oprotten.

4 juli 2015 om 08:08

Tsjonge jonge, en jij nog steeds denken dat het aan Frank en Marc ligt? Ja was Cruijff maar trainer, dan waren er allang goede aankopen gedaan

4 juli 2015 om 10:11

De transfermarkt is nog open tot 31 augustus!! Heb nou maar vertrouwen dat het goed komt. Daarnaast staat er al een behoorlijk elftal. Het enige wat ze moeten halen is een rechtsbuiten. Daarnaast nog eventueel een keeper mocht Cilissen vertrekken.

Cilissen
Van Rhijn
Heitinga
Bazoer
Dijks
Gudelj
Sinkgraven
aankoop
Klaassen
Fischer
Milik

Ik ga er steeds meer in geloven dat Cruijff achter de schermen mensen wil laten falen. Elke club heeft twee spitsen nodig, en die is er niet. Dan het verhaal met Sisto die te duur zou zijn. Wie heeft er dan miljoenen betaalt voor Sinkgraven? Als men niet overtuigd is over de jonge Sisto dan zeg ik ok, maar er is hier meer aan de hand dan de fans te weten krijgen. Ik vind dat niet kunnen.

Mijn conclusie is dan ook heel simpel. Een simpele en vooral ordinaire machtsstrijd tussen beide kampen. Cruijff probeert in mijn mening zijn tegenstanders binnen de club te laten falen. En ik dacht dat de rust in de Arena was teruggekeerd....

4 juli 2015 om 08:31

Welke twee kampen dan? En waarom wilden ze dan VDV halen?
Ik denk dat je dingen ziet die er niet zijn... En ik denk echt niet dat Cruijff ervoor zorgt dat bepaalde spitsen niet willen komen of dat Ajax niet gaat voor bepaalde spitsen.

4 juli 2015 om 09:28

Cruijff is volgens mij allang niet meer met Ajax bezig. Die is bezig met de nieuwe voorzitterschap in Barcelona.

Vreselijk gedrag. Hij zet iets in gang en neemt totaal zijn verantwoording niet. Had het dan door van Gaal laten doen. Die had in ieder geval aanwezig geweest en zijn verantwoording genomen.

4 juli 2015 om 11:19

Robert, dat is dus precies waarom ik nooit blij was met Cruijff. Ik denk dat hij absoluut ook goede ideeën heeft, maar hij neemt nooit z'n volle verantwoordelijkheid. Dat begon al destijds met de knvb in de begin jaren negentig. Hij weet gewoon heel goed aan de touwtjes te trekken bij verschillende mensen die nog heilig overtuigd zijn dat JC een soort god is.

De vier titels op rij hebben Ajax heel weinig goed gedaan. Ja, financieel en daarom snap ik het nu niet waarom men niet eens een tweede spits wil kopen. Geen geld? ok, maar waarom verhuur je Zivkovic dan? De logica is ver te zoeken bij Ajax' beleidsmakers. Aangezien de spanningen binnen de club ga ik er nu van uit dat Cruijff z'n mannen heeft opgedragen om het Overmars en de Boer lekker moeilijk te maken anders snap ik het niet waarom men eerst Sigthorsson wil verkopen en nu nog geen tweede spits wil aantrekken.

4 juli 2015 om 17:55

Dan had je het sneller gezien als mij. Ik had in het begin het volste vertrouwen in hem. Gaandeweg de revolutie ben ik me steeds meer gaan verbazen. Met name richting het aankoopbeleid en het nivo van de jeugdspelers. Nu zijn er problemen tussen de verschillende personen die hij heeft aangesteld en blijft hij vrolijk in Barcelona zitten. Ja, een dagje als ie toevallig jarig is en in Amsterdam is wil ie nog wel spenderen.

Mijn verbazing is inmiddels overgegaan in ergernis. Er wordt de een na de andere miskoop gedaan. Het personeel ligt met elkaar overhoop, Bergkamp en Stam maken geen enkele speler beter (integendeel) en de enige jeugdspeler die echt doorbreekt is er eentje die van PSV afkomt.

Ik vind het een blammage. In mijn ogen heeft Cruijff zich kompleet belachelijk gemaakt. Hij heeft de daden niet bij zijn grote woorden gevoegd.

Is het nou de bedoeling dat ze nog iemand verkopen voordat ze een spits halen, of moeten ze nog iemand verkopen om die buitenspeler erbij te halen. Want als het goed is wilden ze eers Sigi verkopen en daar een spits voor terughalen. En nu willen ze dus iemand eerst verkopen voordat die buitenspeler komt begrijp ik dat goed?

Stelletje kruideniers !!

Eerst 2 middenvelders kopen (sinkgraven en Gudelj), die eigenlijk niet nodig zijn, daar talenten als Van de Beek en Nouri staan te trappen. Zo wordt voor hen de weg versperd....

Maar posities die dringend versterkt moet worden, een spits en linksback, worden niet versterkt vanwege teveel spelers in de selectie of geldkwestie.

Nee, dit gaat 'm aankomend seizoen ook niet worden met een selectie die niet in evenwicht is en aar verdeeldheid binnen de club regeert !

4 juli 2015 om 07:51

Ja waar blijft die verdediger van jaar of 25 ipv Johnny die al lang geen CL niveau meer waardig is. Ik dacht dat ze hem voor de bank gehaald hadden...

4 juli 2015 om 08:22

Sjonnie gaat je nog verrassen. Oke hij is niet de snelste, maar hij bezit mentale weerbaarheid en coachend vermogen. Iets dat toch wel ontbrak bij Ajax achterin. Maar een spits en reserve linksback zijn de hoogste prioriteiten. Jammer dat Ajax geen risico's durft te nemen. ..

4 juli 2015 om 07:53

Ik vrees dat je gelijk hebt. Ik heb het idee dat Ajax het braafste jongetje van de klas wilt zijn. Heb ook het gevoel dat PSV wat slagvaardiger is met Brands. We gaan het mee maken.

4 juli 2015 om 18:04

@ Wallyposta

"het braafste jongetje van de klas wilt zijn"

In mijn ogen is dat niets meer dan een slap excuus, politici hebben daar ook altijd een handje van. Ze maken er een puinhoop van; vervolgens komen ze met die typische Nederlandse boerenwijsheden aanzetten omdat ze weten dat die (in mijn ogen fake) nuchterheid erbij de meeste mensen er als zoete koek in gaat. Zodoende kun je dus altijd mooi je eigen falen verdoezelen.

Dit is een gevolg van al die rotzooi die Overmars de afgelopen jaren gehaald heeft, en uiteraard omdat hij geen zin heeft om intensief te scouten voor Ajax. Men is pas kort geleden begonnen met het oriënteren, maar dat was al veel te laat. Het zal allemaal, ik geloof de praatjes van Ajax niet meer. Het is tijd dat er bestuurders komen die gewoon doen wat er afgesproken, maar dit is nou de zoveelste keer dat bestuurders in eerste instantie te zeggen te geloven in de lijn van Cruijff, maar vervolgens hun eigen gang gaan wanneer ze de baan hebben. Wat dat betreft moet Cruijff toch echt beter mensen gaan screenen voor posities binnen Ajax, dit is nu alweer de derde keer. Dat kan gewoon echt niet meer.

In het verleden heb ik veel kritiek gehad op Brands, maar die man scout nu tenminste echt intensief voor Psv. Hij ijkt echt wat er nodig is en gaat gericht te werk, allemaal zaken die in het rapport Coronel stonden en die ook tijdens de revolutie besproken waren.

Pfff ik dacht dat ze Johny voor de bank gehaald hadde en dat er nog een slager uit zuid Amerika of zo wordt gehaald voor de LCV positie. Lengte komen ze centraal nu al weer te kort. Die beer van Dnipro die Douglas zo soort speler die overal tussen zit! !

Frank het word echt tijd dat jij gaat vertrekken,kijk maar eens naar PSV die haalden Luc de Jong als spits en werden promt kampioen.

Wat wil jij dan met de kerst word je weg gestuurd hou dan de eer aan je zelf, want met onze voorhoede ga jij het niet maken.

4 juli 2015 om 08:04

Waar heb jij het nou over? Heb jij de tekst wel gelezen?

Frank wilt graag nog een spits en een buitenspeler die het verschil kunnen maken. Dat noemen ze toch de voorhoede? Staat gewoon allemaal in de tekst.

En weer worden we in de zeik genomen als supporters door Overmars en De Boer!
Het vorige seizoen ging ook al zo fantastisch met dit perfecte materiaal toch. Ja oogstrelend voetbal vooral continu pressing mooie combinaties en met vooral veel goals. Ook konden we bouwen op verdediging die stond als huis. En hadden we fantastische buitenspelers die snel en technisch waren en een heerlijke voorzet in de benen hadden. En we speelde ook met een fantastische nr 10 die vaak vanuit het middeveld kon bijsluiten (omdat we natuurlijk altijd met de punt vooruit spelen) bij de spits waardoor de spits nooit op een eiland stond en we een niet te stoppen machine waren! Dus daarom vooral niet versterken met wat echt nodig is want onze selectie is perfect in balans! Mijn vraag is vooral zijn de heren De boer en Overmars nu echt zo incapabel of kan het ze gewoon geen zak schelen? Of moeten er bepaalde persoonlijke bonussen worden behaald door een bepaalde omzet te generen?
In beiden geval zout a.u.b. beiden op! Want dat get net zo'n kut seizoen als vorige gaat worden staat nagenoeg vast omdat jullie de pure noodzaak van echte versterkingen gewoon niet (willen) zien!

4 juli 2015 om 10:33

Misschien dat je even toe kunt lichten wat je precies onder 'echte versterkingen' verstaat. Want als dit spelers zijn die meer dan 10 miljoen moeten kosten en een salaris verlangen van 2 miljoen of meer, zwaai dan maar 'dag' met je handjes want dat gaat niet gebeuren.

Niet alleen zal er uit deze categorie geen speler te vinden zijn die zijn tijd wil verdoen met de Nederlandse competitie, ook financieel is het onverantwoord. Staar je niet te veel blind op de miljoenen die op de bank staan, in feite is Ajax terug op het punt van na de beursgang. Het enorme vermogen dat toen werd gecasseerd, werd vervolgens in een door honger naar succes gedreven hoogmoed, in een paar jaar verkwanseld. Dat het huidige bestuur er in geslaagd is om het eigen vermogen weer op zo'n hoog niveau te krijgen, is een prima prestatie waarvoor ze vooral het goudmijntje Championsleague mogen bedanken. Maar je wordt niet elk jaar kampioen en je speelt niet elk jaar Cl.

Nogmaals: wat zijn echte versterkingen? Jarenlang hebben Ajacieden zich lachend op de dijen geslagen over het aankoopbeleid van Psv. Deze club bleek veel slagvaardiger in het binnen halen van zowel Narsingh als Maher. Achteraf is er geen Amsterdammer die daar rouwig om is. Maar nu het na zo veel jaren wel een keer raak is, moeten wij Brands opeens als het lichtend voorbeeld zien. Opportunisme is de vriend van de simpele supporter.

Opleiden en zeer jong aankopen: dat moet het speerpunt zijn van het beleid van Ajax. Laten wij ons niet spiegelen aan een club die Bazoer zag vertrekken omdat hij als jonge speler geen kansen zag in het eerste waar aankopen de voorkeur kregen. Laten we een beleid blijven voeren waarin bewezen is dat we kampioenschappen kunnen halen en tegelijkertijd de toekomst van deze mooie club niet in de waagschaal leggen. Laten we blijven eisen dat Ajax mooi voetbal moet spelen zodat we aantrekkelijk blijven voor jonge buitenlandse spelers. En voor wie dat wil: laten we lekker achter een paar glazen bier door de kroeg roepen dat het allemaal klote is!

4 juli 2015 om 12:47

Ik kan een heel eind met jou meegaan maar aan het einde zei je iets heel opvallends nl : Laten we blijven eisen dat Ajax mooi voetbal moet spelen en daar zit het hem nu net dat zien wel al ruim 2 jaar niet door dat klote systeem van onze trainer tikkie terug tikki breed en keeper staat vrij , daar zijn de mensen ook het meest in teleurgesteld dat spelen op balbezit en bang zijn om balverlies te lijden want dat is heilig , onder onze trainer we spelen negatief en onaantrekkelijk voetbal dat niet bij Ajax past en dat moet als eerste veranderen anders heeft het aantrekken van welke spits ook geen enkele zin .

enigzins begrijpelijk dat ze wachten, moet ook de juiste keuze maken, Zie maar een ervaren spits te vinden tussen laten we zeggen de 26 en 30 jaar die niet meer da 6 miljoen kost en een salaris van max 1 miljoen heeft en in de eredivisie wilt voetballen, verder word die Sisto erg overhypted , heeft op het hele toernooi nou niet iets laten zien dat ik dacht wauw. Maarja ik ben voorstander van geld moet rollen dus koop die spits koop die buitenspeler , seizoen begint al bijna

4 juli 2015 om 08:43

Vindt maar is een spits? Je heb toch je scouting? Er hoort toch gewoon een plan A B en C klaar te liggen. Het is gewoon weer janken dit. Twee spitsen wegdoen en wij supporters moeten maar afwachten of er wat voor terug komt. Schandalig.

Dit is toch kansloos. Vanmiddag eerste oefenwedstrijd en er is niet eens een spits aanwezig. Dan kan je toch niet fatsoenlijk spelen en trainen zonder echte spits? Te triest voor woorden dit. Bij de eerste training willen we de selectie compleet hebben. Dit zal wel de eerste van september worden. Prutsers!!

Weer voor een dubbeltje op de eerste rij. Als je bepalende spelers wilt halen moet je dokken die kosten geld.

4 juli 2015 om 09:19

Op de markt wilt de koper altijd voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Dat is bij jouw in 's-Gravenzande, dat is op de huizenmarkt en zo ook op een transfermarkt. Dus wat is het probleem dat Ajax voor een dubbeltje op de eerste rij wilt zitten? Ajax is geen Chelsea, Real of Manchester?

Natuurlijk wilt Ajax bepalende spelers hebben en natuurlijk kost dat geld, maar het is de truc om net die ene te kunnen vinden die niet zo duur is.

4 juli 2015 om 10:17

Ik ben met je eens dat Ajax geen Chelsea is en geen United maar we zijn wel Ajax , en sinds de revolutie is het financieel top gegaan maar sportief moet je nu toch concluderen dat we achterop raken als dit beleid wordt voortgezet want 2 spitsen wegdoen en er niets voor terug halen is toch geen goed beleid lijkt mij , we zijn 4 maal kampioen geworden maar het spel wordt al maar slechter de laatste 2 jaar en de technische staf maar roepen dat ze goed bezig zijn maar hier hadden ze toch allang op in moeten spelen ze wisten toch dat Sigthorsson weg zou gaan en dat ze Zivkovic niet goed genoeg vonden onbegrijpelijk trouwens in mijn ogen maar dit ter zijde , moest eerst Ajax spelletje leren maar volgens mij speelt Ajax toch ook gewoon elf tegen elf pff,

Het is niet zo moeilijk. Niemand halen. Fisher kan ook in de spits. El gazi kan ook in de spits. Dus milik vaste spits en bij blessure en van boven gemelde spelers. Dus een flankspeler halen. Als je er daar 5 van hebt, kan je een mooi seizoen draaien. Kishna, fisher, el gazi zijn er maar 3. Haal elia op en het feest is compleet. Heb je nog andersen en vast wel een talent in de jeugd.

Ik erger me aan deze uitspraak. Afgelopen jaar heeft bevestigd dat er eerder te weinig spelers waren. Tijdens het seizoen loop je tegen blessures aan. Dan heb je vervangers nodig. Die waren amper voorhanden. Dus moesten ze Sinkgraven wel kopen omdat er een probleem ontstond op het middenveld. Klaassen moest doorspelen met een blessure. Hoewel niet de beste aankopen, maar Duarte en Zimling waren ook vaak geblesseerd. Jong Ajax verloor aan het eind van de competitie heel veel punten omdat ze gewoon geen spelers meer hadden en spelers op vreemde posities het veld instuurden. Jongens uit de A1 speelden op vrijdag een halve wedstrijd in Jong en de volgende dag in de A1. Dus kostte het de A1 ook punten, waardoor een kampioenschap dat met 2 vingers in de neus kon worden binnengehaald alsnog spannend werd.
De kampioenschappen de afgelopen jaren konden behaald worden omdat er voor elke positie minstens 3 spelers waren waarbij de kwaliteit weinig achteruit ging. Daarbij vraag ik me vaak af of jonge spelers niet te zwaar belast worden, wat ten koste gaat van hun ontwikkeling en waardoor ze ook nog eens blessures oplopen.

Hoe zit het dan met Zivkovic? Ga je weer een spits halen? Laat die jongen dan gewoon vertrekken...
Het beleid wordt inmiddels ongeloofwaardig.

4 juli 2015 om 14:37

Niks ongeloofwaardig, Ajax wil drie spitsen hebben, twee voor het eerste en eentje voor de toekomst. Nu is er eentje verkocht dus is Ajax op zoek naar een nieuwe.

Zivkovic laten gaan voordat er een vervanger is snap ik ook niet helemaal. Ook niet echt handigvoor de onderhandelingspositie voor een nieuwe spits lijkt me.

Voor de vleugels zou ik gewoon gaan voor Tighadouini of Jahanbakshs, prima en goedkope opties met veel potentie. (misschien hetzelfde niveau als Kishna en El Ghazi, maar als je voorin kunt rouleren ben je toch veel minder voorspelbaar lijkt me.)

4 juli 2015 om 14:38

Zivkovic moet komend jaar veel spelen voor zijn ontwikkeling. Eerste spits is Milik, dus zoekt ajax een spits voor achter Milik,

4 juli 2015 om 14:49

Dat snap ik ook. Maar als ze iets sneller gehandeld hadden was dat beter voor de onderhandelingspositie. Lezen.

4 juli 2015 om 15:04

Welke onderhandelingspositie? Ajax is nog helemaal niet aan het onderhandelen over een nieuwe spits. Frank de Boer vind Fisscher in de spits ook een optie.

Ik denk dat het hier bij blijft,zou er nog wel een spits bij willen hebben.
Denk dat fdb zou gaat spelen;
Cilessen
Rhijn veltman/heitina dijks

Klaassen gudelj bazoer
Bazoer rouleren met sinkgraven

El ghazi millik kisha of Fischer

Telkens weer komen ze met beloftes die niet worden nagekomen. De selectie moest zo snel mogelijk samen gesteld worden ivm met voorronde cl maar nu moet er eerst weer verkocht worden voordat er überhaupt naar een nieuwe speler wordt gekeken. En die speler mag vooral niet te duur zijn en dus kom je bij pure middelmaat uit of ze kopen zelfs helemaal niks. Het wanbeleid gaat gewoon weer verder. Je had de selectie al gereed kunnen hebben als je gewoon wat geld wat je op de rekening(meer dan 100 miljoen nota bene) hebt staan had gebruikt. Die verkopen komen vanzelf wel. Laat het sportieve belang zwaarder wegen dan het financiële.

Die buitenspeler snap ik niet zo goed, met Kishna en Fischer heb je twee linksbuitens, een traditionele met een goede actie en voorzet en een meer moderne met een actie naar binnen en meer combinatie spel.

Met El Ghazi en Schone heb je twee prima rechtsbuitens die beide ook net iets anders die rol invullen, hierdoor kun je wat afwisselen in je stijl van aanvallen.

Dat is dus al een prima bezetting, maar daarnaast zijn er ook nog jonge jongens die eraan zitten te komen voor die posities. Cerny en Muric trainen niet voor niets mee en ook Menig en Meleg hebben we nog in jong Ajax rond lopen.

Nou snap ik dat spelers wel moeten voldoen aan het niveau, je schuift niet zomaar spelers door omdat ze maar uit de jeugd komen, maar met de huidige bezetting nog een aankoop doen vind ik ook niet echt logisch.

Een spits is natuurlijk wel broodnodig, ik hoop dan ook op een ervaren rot die jarenlang op hoog niveau gespeeld heeft en zo zijn ervaring kan delen met de jonge selectie, ter aanvulling van Heitinga achterin. Cardozo blijft voor mij dan toch de gedroomde speler, mits hij uiteraard iets ziet in de rol die hij dan krijgt en anders misschien wel iemand als Pizarro of wellicht Klose, die wordt oud maar is toch de topscorer op Wk's als ik me niet vergis!

Je verkoopt 1 spits en verhuurd een ander, hoe zo moet er dan nog iemand weg? Kunnen we niet een spits huren? Dan zit je er niet aan vast en kan die gelijk weer weg als Zivkovic volgend jaar weer terug is. En wie zou er weggaan? Schone of Kishna lijkt me dan, waarbij Kishna het meest waarschijnlijk is. Misschien als je daar een 2-3 miljoen voor krijgt dat je dat geld kan investeren in Sisto.

Ajax, ooit zo grote club. Het gaat om de twee jaar weer een stapje achteruit. Dijks is geen versterking, dat is niveau 2.bundesliga. Heitinga idem. Leuk dat hij ervaring heeft, maar hij blonk uit in bankzitten. Milik moet zijn dag hebben en anders Van der Hoorn of Schone in de spits. Wat een armoede. Nederland is zo'n rijk land (zeggen ze). Maar in het voetbal recordkampioen van Nederland gedegradeerd tot een armzalig stelletje kleuters, die al moeten vrezen dat ze niet worden ingehaald door de Zwitserse en Belgische top.

Echt, ik ga het zo langzamerhand echt opgeven, die revolutie lijkt volledig mislukt te zijn. De laatste jaren zijn er steeds spelers gehaald die we niet nodig hadden, waar teveel voor betaald is, paniek aankopen en goed makertjes waren omdat er kritiek kwam (waarvan de overgrote meerderheid ook kwaliteit ontbrak).

Vooruit scouten en denken doet men niet, dat is allang al bevestigd, maar dan is het natuurlijk altijd weer lekker makkelijk om je achter deze bullshit te verschuilen om je eigen falen lekker te verbergen. Politici hebben daar ook altijd een handje van, er een klerezooi van te maken en dan vervolgens met die typische Nederlandse ergerlijke boerenwijsheden aan te komen. Kom op Ajax ontsla die brokken piloot van een Overmars nou, daarnaast is ook weer teleurstellend dat de Boer weer niet met de vuist op tafel slaat. Ik had gehoopt dat hij van voorgaande seizoenen geleerd zou hebben, maar niets is minder waar.

Nu deed ik al geen voorspelling voor volgend seizoen, dus ik zie het allemaal wel maar ik ben het wel spuugzat dat we steeds maar weer door Ajax in de zeik worden genomen. Dit zal waarschijnlijk ook weer inhouden dat de Boer weer lekker doorgaat met het positioneel misbruiken van spelers, wat zelden iets positiefs toevoegt aan het spel. Zo direct nog even Cillessen twee dagen voor het sluiten van de markt verkopen, en het jaarlijkse bedroevende feestje om de supporters weer lekker voor de gek te houden is weer compleet.

"er moet eerst verkocht worden'

Jup, ik probeer ook zuinig met mijn geld om te gaan maar je hebt bijna 100 mil op de bank :'

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren