Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax en Dortmund zorgen binnen 7 minuten voor spektakel: Brobbey kopt 1-1 binnen

Laatste update:

Borussia Dortmund en Ajax hebben in de eerste zes minuten van het oefenduel voor veel spektakel gezorgd. In het Signal Iduna Park hadden de Amsterdammers een zeer slechte start, want al binnen vijf minuten genoot Dortmund een 1-0 voorsprong. Nog geen 75 seconden later zorgde Brian Brobbey met een rake kopbal voor de gelijkmaker. De vriendschappelijke wedstrijd is rond 17.00 uur begonnen.

Ajax stond ongeconcentreerd te verdedigen en moest al vroeg in de wedstrijd een doelpunt incasseren. Vanaf de linkerkant kreeg Mats Hummels de ruimte om de bal in het zestienmetergebied te bezorgen bij Julian Brandt, die volledig werd vrijgelaten door de Amsterdamse defensie en van dichtbij kon intikken: 1-0. Binnen anderhalve minuut kwam Ajax op gelijke hoogte. Steven Bergwijn had een fenomenale voorzet op maat in huis voor Brobbey, die de bal licht toucheerde met het hoofd en de 1-1 aantekende.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voetballend is Salah-Eddine wel goed bezig. Nu wat feller in verdediging en meer inhoud en dit wordt de linksback van Ajax.

6 augustus 2023 om 17:35

Moet dat frivole wel eruit. Hakballetjes etc. Maar ik zie ook wel de potentie in Salah-Eddine.

6 augustus 2023 om 17:48

Ja precies. En liefst iets feller.
Dan zou zomaar de linksback van Ajax kunnen zijn.

Zou lekker zijn als je weer iemand aan de zijkant hebt die goed mee kan voetballen. Beetje Maxwel type

6 augustus 2023 om 18:02

Iets minder frivool en wat degelijker dan gaat Ajax heel veel plezier beleven aan deze jongen!


6 augustus 2023 om 17:46

Mwah vind Salah Eddine niet veel toevoegen hoor. Is nog niet echt in duel gekomen omdat hij geen directe tegenstander heeft. Daardoor wordt zijn zwakte nog niet zichtbaar.

Ook aanvallend voegt hij nog niet echt veel toe.

6 augustus 2023 om 17:57

Hoop het echt niet, tenminste, niet voor komend jaar. Komt gewoon duidelijk tekort op de punten die jij noemt en voetballend is het aardig, maar ook echt niet wat we na moeten streven. Hij kan nog stappen maken, maar die ontwikkeling moet hij eigenlijk bij een andere club door maken. Zijn niveau is nu nog te laag om hem als basisspeler te zien.

6 augustus 2023 om 18:00

Er is zeker potentie als hij naar voren gaat. Maar er zijn toch 2 situaties geweest dat hij er verdedigend niet helemaal goed uitzag. Als we een keer de bal verliezen hoef je niet meteen maar achteruit te lopen en al die ruimte gratis weg te geven. Ik zou op dat moment graag zien dat hij juist in stapt om de aanval te stoppen of in ieder geval te vertragen. Hetzelfde geldt voor Hato. Tahirovic begreep dat wel goed en haalde een aanval eruit door gewoon in te stappen. Waar ik mij het meeste over verbaas is Klaassen op de 10 positie. Hij heeft geen bal geraakt. Ja hij rent en zwoegt maar je speelt feitelijk met een man minder op het middenveld. Al met al met alles in acht genomen dat het een oefenwedstrijd is en je uit speelt tegen Dortmund stemt het mij wel tevreden dat we toch een goede oppositie bieden.

6 augustus 2023 om 18:04

Man , kijk eens bij de tegengoal , Salah-Eddine grijpt totaal niet in... denk je dat Tagliafico of Martinez hem zo hadden laten scoren ? Hopen Barco en Gomez die laten zo'n goal niet gebeuren

6 augustus 2023 om 18:22

Ik weet niet of ik hem (nu al) beter vindt dan Owen Wijndal, de laatste nu al afschrijven is misschien voorbarig.

6 augustus 2023 om 18:43

Klaassen mag je nu wel afschrijven toch? Berghuis amper fit laat in korte tijd meer zien op 10 dan Klaassen in een uur.


Verder lijkt Wijndal wel afgeschreven. Krijgt tot nu geen minuten wat wel een teken is.

Verder wel tevreden met Medic. Is een upgrade met wat wij hadden. Geldt ook voor v Boomen.

6 augustus 2023 om 19:22

@mrkrillin Persoonlijk ben ik nooit fan geweest van Klaassen al heeft hij wel scorend vermogen en maakt hij vaak belangrijke doelpunten, meestal de openingsgoal.

Ik weet dat er na 30 augustus een ander team staat maar van deze opstelling lopen de tranen over mijn wangen.

6 augustus 2023 om 17:30

De verdediging is echt kkd niveau, bij die goal doen 3 van de 4 het verkeerde.

6 augustus 2023 om 17:42

JK-Ajax

Valt mee. Hato en Saleh-Eddine doen het goed.

Klaassen is grootste issue op het veld. Staat te vaak diep en wandelt wat terug. Dortmund kan zo over het middenveld oversteken.

Daardoor te veel druk op de verdediging.

Ik zoek hem al een half uur maar nog amper iets goeds gedaan.

Taylor doet ook trouwens goed mee. Bergwijn lekker fel en Brobbey beresterk.
Kudus gaan we missen.

2e helft Medic en v Boomen er hopelijk in.

6 augustus 2023 om 18:25

Salah eddine is verdedigend echt heel pover, hoe kinderlijk hij staat te ballen bij de derde goal zegt genoeg.

6 augustus 2023 om 18:45

Toen met de trap op enkel bedoel je?

Brengt meer dan slaapkop Rensch. Die heeft al seizoen op en nog geen pit.

6 augustus 2023 om 19:06

Simpel scoren, voor de overtreding laat hij zich al drie keer de kaas van het brood vreten natuurlijk.

6 augustus 2023 om 17:50

@ meneer Daniël: die uitspraak hoort bij lachen, ik denk dat je eerder bedoelt dat het huilen je nader dan het lachen staat. Wel duidelijk dat er nog een aantal spelers bij moeten.

6 augustus 2023 om 18:01

Daarom zeg ik ook constant dat er nog minimaal 4 verdedigers bij moeten. Nu hebben we alleen Hato die basiswaardig lijkt te zijn, maar gezien zijn leeftijd mogen we dat ook niet zien als zekerheidje. Wijndal en Rensch zijn op z'n best acceptabele reserves tot ze weer bewijzen meer te kunnen en dan moet er natuurlijk nog een vervanger voor Timber komen.

6 augustus 2023 om 18:37

Je ziet gewoon beter elftal staan met Medic (doet het goed), v Boomen en Berghuis.

Middenveld Tahovic v Boomen Berghuis is goed.

Voorin nog kijken wie rechtsbuiten wordt, mocht Kudus weggaan.

Verdediging met Medic bij is al stap hoger.
Rensch moet even pit krijgen.

Defensie kwetsbaar, maar 'beste linkerzijde van Europa'
Salah en Stevie zijn goed bezig!

6 augustus 2023 om 17:33

Forbs? Die zit op de bank.

6 augustus 2023 om 17:35

sorry, hersenscheet - gecorrigeerd

Ik mis wederom de intensiviteit van de boys. Samen druk zetten etc. Had gehoopt dat Steijn hierop zou gaan hameren in de selectie.

Brobbey oogt sterk en fit.

Zit nu de wedstrijd te bekijken en valt niet tegen moet ik zeggen. Dortmund begon de eerste 5 minuten overweldigend en scoorde de 1-0, maar 1 minuut na de gelijkmaker van Brobbey gaat het aardig gelijk op en laat Ajax hier en daar zeker wat moois en goeds zien. Dortmund kansen gehad met Sabitzer (begin van de wedstrijd voor de 1-0) en Reus (goed gedaan door Rulli) en Ajax zojuist 1 met Bergwijn. Verdediging van Ajax is wel kwetsbaar. Vooral Aertssen is er echt nog niet klaar voor, Rensch wisselt goede met slechte momenten af. Hato maar vooral Salah Edinne doen het prima vandaag tot dusver.

6 augustus 2023 om 17:44

Salah-Eddine deed paar keer denken aan Maxwel

Moet wel iets feller zijn en denk ook wat meer inhoud en fitter. Dan is dit gewoon komende jaren de linksback.

Denk dat voor Wijndal wel klaar is.

Benieuwd hoe Sanchez terug is van het toernooi. Zou ook voor Rensch straks over zijn. Hopelijk pakt Rensch het nog op.

Bergwijn....echt maak eens een actie man, ga eens diep....doe wat! Elke keer die bal in de voeten willen en dan kijken en dan weer breed spelen.

6 augustus 2023 om 18:19

Daarom is Forbs gehaald voor diepgang, snelheid en doelgerichtheid. Hopelijk maakt hij deze wedstrijd zijn minuten

Als je zo de eerste 37 minuten zit te kijken dan doet Ajax zeker niet onder voor dortmund vandaag. Spelen echt behoorlijk voetbal waarbij de ploeg frisser en feller oogt dan vorig jaar.

Ook moet Ajax kudus niet laten gaan of er echt een kwaliteitsspeler voor terughalen. Wat een fantastische voetballer is dat toch.

Ajax werd binnen 6 min helemaal voorschut gespeeld. Binnen 1 minuut speelt Ajax Dortmund helemaal voorschut.

Die goal van Dortmund kwam na een prima voorzet vanaf links maar bij de opbouw daarvan was er geen Ajax-verdediger te zien, in geen velden of wegen. Defensief klopt de organisatie bij Ajax nog niet, zoveel is wel duidelijk.

6 augustus 2023 om 17:47

Ja maar er staat ook elke oefenwedstrijd een andere verdediging. Met spelers die ook geen basis materiaal zijn. Niet zo gek toch?

6 augustus 2023 om 17:52

Blijkt dus wel weer dat het tijd wordt voor defensieve versterkingen. Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt, maar ben blij als de kogel door de kerk is en de defensie compleet is. Ben wel bang dat we het ook dit seizoen met deze 4 lb/rb's gaan doen, tenzij er een daarvan nog verkocht worst.

6 augustus 2023 om 17:48

Klopt. Hato verdedigt daar de ballijn niet en Salah Eddine was niet naar binnen geknepen om het duel met die dortmund speler aan te gaan.

6 augustus 2023 om 18:02

De goal kwam over de linkerflank van Dortmund, dus de rechterkant van de Ajax defensie. Daar staat Rensch rechtsback toch? Hato staat linker centrale verdediger en Salah-Eddine linksback of klopt de opstelling van flashscore niet?

6 augustus 2023 om 18:11

Klopt, maar Rensch was niet op tijd terug en de voorzet ging langs aertssen die hem direct verdedigde. Hato was geknepen en wilde de ballijn dichtzetten, wat dus mislukte. Salah eddine had bij de doelpuntenmaker moeten zijn, maar was te laat met naar binnen knijpen.

6 augustus 2023 om 18:49

Rensch greep niet in. Die liep maar wat mee

Lekker Rulli....de goede reddingen mogen ook wel eens genoemd worden.

6 augustus 2023 om 17:51

Speelt een goede pot tot dusver

6 augustus 2023 om 17:58

De beste Ajacied in de eerste helft

Eerste helft is helemaal nog niet zo verkeerd. Dortmund ietsjes sterker maar Ajax komt toch aardig mee.

Hoe gaat het met Ajax? Net MvdP de wereldtitel op fenomenale wijze zien behalen. Dat ging even voor;-)))

6 augustus 2023 om 17:54

Spelen op zich niet slecht. Al zie je wel dat defensieve versterking echt broodnodig is. We wisten al dat Aertssen te licht was en ik weet dat ik herhaal wat ik eerder al meermaals gezegd heb, maar ik ben er persoonlijk absoluut niet gerust op om Hato het vertrouwen te geven om een seizoen basis te laten staan. Die jongen heeft zeker talent, maar je ziet gewoon dat die jongen niet klaar. Van mij mogen die versterkingen er snel komen.

Ajax heeft een stuk beter gedaan dan ik gedacht tot zover. Er zit zeker progressie in. Hopelijk komt er met de versterkingen die er nog aan komen echt verbetering in. Ik denk trouwens dat Forbs Bergwijn uit de basis kan spelen.

6 augustus 2023 om 18:03

Bergwijn heeft het gewoon redelijk gedaan als ik het vergelijk met zijn wedstrijden vorig jaar dat zag er keer op keer niet uit en nu vond ik toch dat hij naar omstandigheden goed bezig was.

Ik ben ingelogd om te zeggen dat ik vind dat Ajax creativiteit mist. Vinden jullie dat ook?

6 augustus 2023 om 17:54

Op het middenveld missen ze vd Boomen of Berghuis vandaag. Taylor & Klaassen werkt gewoon niet. Te weinig duelkracht, positioneel te aanvallend en idd niet genoeg creativiteit

6 augustus 2023 om 18:00

Taylor net als Rasmussen, oogt allemaal mooi met ogenschijnlijk mooie techniek maar rendement 0,0 en geen echte winnaarsmentaliteit en te slap allemaal

Mocht iemand geen ziggo hebben, er is een livestream op het Dortmund YT kanaal.

6 augustus 2023 om 18:26

Dat had ik eerder moeten weten. Wat heeft het me een moeite gekost om de wedstrijd ervoor te krijgen 😅

Kleine tip: als je zoekt op Ajax en klikt op wedstrijden kun je een live meepraten draadje vinden voor deze wedstrijd. Snap niet dat VZ deze niet op de hoofdpagina zet

6 augustus 2023 om 18:06

Werkt helaas niet op de app, al een tijdje.

Leuk, medic komt voor aertsen!

Medic is net 4 minuten bij Ajax en mag nu al zn eerste minuten maken. Heeft ie uberhaupt al eens mee getraind?

6 augustus 2023 om 18:11

Was zelfde met Stengs bij Feyenoord

6 augustus 2023 om 18:38

Medic is prima.

v Boomen en Berghuis brengen ook meer dan Taylor en Klaassen.

Nu kijken naar Forbs!

Medic in 3 minuten al 4 duels gewonnen. Haha. Inclusief 1 keer goed doordekken, lekker man.

6 augustus 2023 om 18:10



Ach het is maar een oefenwedstrijdje toch? Behalve als hij nu een fout maakt, dan is het een miskoop
Dat ga je krijgen

Wat een kans, ik telde hem al

Kudus heeft de bal voor het inschieten en struikelt over de bal.....

Jammer dat Kudus hier over zijn eigen poten heen struikelt. Dat had gewoon 1-2 moeten zijn.

In de tweede helft, 48e minuut, heeft Kudus de bal voor het intikken maar hij valt over de bal.

6 augustus 2023 om 18:17

Zijn meeverdedigen is ook schandalig weer vandaag. 40 miljoen is echt een schitterend bedrag haha.

Donyell Malen is redelijk prominent aanwezig in de wedstrijd, misschien is dat een lichtpuntje voor de onderbezette spitspositie in Oranje. Dortmund scoort overigens 2-1 maar niet door Malen maar door Nmecha.

Matig verdedigd weer deze tegengoal. Kon zo vrij inschieten na simpel terugleggen. Taylor te laat.

Hopelijk gaan we forbs ook nog even zien straks.

Dortmund zet overigens wel aan nu, benieuwd of we mee kunnen in die intensiteit.

Pijnlijk hoe je deze goals weer mag incasseren. Gewoon zeer teleurstellend hoe ze vrij mogen schieten op goal.

6 augustus 2023 om 18:28

Ik vind die goals niet zo’n ramp. De eerste stond het positioneel niet lekker maar een van je CV’s is er net 1 dag dus niet zo gek. De 3e was een duidelijke overtreding op Salah Eddine daarom lag het helemaal open.

6 augustus 2023 om 18:37

Ik mis gewoon de felheid in die situaties op de bal, al is het deels begrijpelijk maar toch is het zwaar teleurstellend dat ie er zo makkelijk in gaat.

Tweede open kans voor Kudus die hij mist

Anders laten we lekker iedereen vrij staan. En Kudus nu al 2 kansen verprutst en meeverdedigen wil hij niet. Mag die gewisseld worden voor Conceicao? Die toont wel alle inzet

6 augustus 2023 om 18:42

Die zit niet bij de selectie dus dat zal niet meevallen.

3-1 achter dat geeft niet echt vertrouwen zo aan het begin van het seizoen

6 augustus 2023 om 18:27

Mwah, Kudus had er eigenlijk ook gewoon twee moeten maken. En Dortmund is iets anders dan Heracles natuurlijk

6 augustus 2023 om 18:29

Eigenlijk mag je geen enkele wedstrijd 4 goals tegen krijgen. Dat gaat wel gebeuren als 't zo door gaat

6 augustus 2023 om 18:29

Er komt ook een heel ander elftal te staan hoop ik

6 augustus 2023 om 18:29

Kudus had 2 keer moeten scoren.

6 augustus 2023 om 18:30

We hebben het wel over Dortmund en niet over FC Balophetdak. Dortmund had afgelopen seizoen gewoon kampioen moeten worden.

6 augustus 2023 om 18:35

Inderdaad , maar toen ik hoorde dat de laatste wedstrijd tegen in de voorbereiding tegen Dortmund was , had ik al mijn vraagtekens.
Ajax een team in opbouw tegen Dortmund een ingespeeld team. Zo lang het maar niet in de koppies van de spelers gaat zitten.

Ajax mag ook nog wel ff op zoek naar 2 goeie backs met name rensh weer erg zwak tot nu toe.

6 augustus 2023 om 18:39

Salah-Eddine doet naar behoren.

Rensch blijft zwakjes en niet gefocused.

Jemig...besteed 30 miljoen, 40 miljoen whatever besteed 50 miljoen maar koop mensen die KUNNEN verdedigen!!!!! Die rensch man... hou toch op! Dit kan toch niet... verdediging, een 17 jarige en een 18 jarige vormen het hart van de verdediging!!

6 augustus 2023 om 18:35

Maurice Steijn geeft in ieder geval wel de jeugd de kans

En weer een grote kans, dit keer Bergwijn

Die Bergwijn moet in de 73ste minuut natuurlijk gewoon de 3-2 maken, wat onbesuisd ingeschoten.

En nu Bergwijn die het verprutst. Dortmund schiet elke kans binnen en Ajax had al op 4 doelpunten kunnen staan maar Kudus en Bergwijn..... pffffff

6 augustus 2023 om 18:38

Ik kijk nu sinds the 65st minuut , moet zeggen dat het niet slecht is maar ook niet goed. Ajax mag zeker werken aan de afwerking , krijgen wel wat kansen die er in hadden kunnen/moeten zitten

6 augustus 2023 om 18:40

Ja of ze struikelen of schieten hem tegen de keeper aan. Het oogt allemaal nog onzeker in die laatste fase. Jammer want ze doen het redelijk goed om daar te komen.

En nu net naast. De kansen zijn er wel voor Ajax.

6 augustus 2023 om 18:37

Tsja, maar Haller speelt bij de tegenpartij.

6 augustus 2023 om 18:37

En je ziet het snelle tikken ook wel. Het komt wel goed alleen duurt het een tijdje. Kansen afmaken en je staat gewoon 3-4 voor. Net weer een grote kans.

6 augustus 2023 om 20:05

Haha jij telt de kansen van Dortmund niet mee…ajax werd met name de tweede helft overklast. Geen schande. Maar niet mooier maken dan het is.

Rechtsback en linksback mogen toch ook wel echt vernieuwd worden. Wat nu op de backs staat is toch meer niveau middenmoot eredivisie. Met Medic staat er al wel iemand als het vergelijk met Aertsen, maar is nog te vroeg om te oordelen. Dus graag Sutalo halen en dan graag nog investeren in links en rechtsachter en evt nog een 10.

Oh Kudus echt! Strik er omheen en weg er mee.

6 augustus 2023 om 18:41

Zit niet mee met de boys hè? De aantal
Kansen die we krijgen moeten we als positief bestempelen echter het afwerken daarin tegen…

6 augustus 2023 om 18:41

Die zit met zijn kop al in het buitenland

En weer een 1 op 1 met de keeper, nu Brobbey

EN nu Brobbey weer alleen op de keeper af en mist....story van deze wedstrijd. De gemiste kansen.

Wat een pass berghuis. Ik zie goede dingen van de aankopen hoor.

Brobbey die moet er ook echt in. Kansen afmaken blijft een punt. Had al 5-5 kunnen staan inmiddels haha

Mooie pass van Berghuis al zeg ik het zelf. Jammer dat Brobbey er niet meer uit kon halen.

Pfff hoeveel 100 procent kansen heb je nodig man..? Kudus had Ajax gewoon op 1-2 moeten zetten en dan nadat het 3-1 staat nog 4 dotten van kansen gehad. Met name die 1 op 1 kansen van Brobbey en Bergwijn moeten er gewoon in, terwijl ook Kudus en Van der Boomen hadden kunnen scoren. 3-3 was echt niet gek geweest inmiddels.

6 augustus 2023 om 18:51

En toch staan we 3-1 achter en gaan we straks weer mensen krijgen die de wedstrijd niet hebben gekeken die roepen hoe dramatisch het is. Het viel me reuze mee en ik had niet verwacht dat we zoveel goede kansen zouden krijgen.

Er word veel gezeurd over de voorhoede.
De efficiëntie laat te wensen over dat klopt, maar je kunt niet zeggen dat bergwijn en brobbey niks afjagen. Het voelt altijd alsof het voor niks is, waar ligt dit toch aan

6 augustus 2023 om 18:48

Er valt niets aan te merken op hun inzet. Snelheid is vandaag voorin ook prima. Alleen het afmaken is nog niet top, de scherpte is er nog helemaal. Maar op zich ziet het er niet verkeerd uit.

Ondanks verlies want van Dortmund kan je gewoon verliezen, wel positiever gestemd dan de vorige wedstrijden want je doet niet veel onder voor Dortmund en creëert zelf ook het eea, nu doorbouwen

6 augustus 2023 om 18:49

Mee eens, zin in het aankomend seizoen! Lekker dat we volgend weekend weer van start gaan.

6 augustus 2023 om 18:50

Laten we eens kijken als we de verdediging compleet hebben. Er zit inderdaad wel echt progressie in en laten we niet vergeten dat het voorseizoen onder ten Hag ook niet best was.

6 augustus 2023 om 19:00

Idd aanvallend zag het er best prima uit, al krijg je natuurlijk wel de ruimte van Dortmund. Wel moeten ze werken aan het afmaken van de kansen. De noodzaak moet nu echt zijn om de verdediging verder te versterken. Dus hopelijk komt Sutalo nog snel binnen en voor links en rechtsachter mag er van mij ook wel versterkingen komen. Spits en 10 mogen ook nog wel komen, maar prio moet toch achterin liggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren