Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax en Burnley akkoord over Daramy: huur met verplichte koopoptie

Laatste update:

Ajax heeft een akkoord bereikt met Burnley over de transfer van Mohamed Daramy, zo meldt David Ornstein namens The Athletic. De aanvaller wordt gehuurd met een verplichte optie tot koop. Wel moet Daramy zelf nog tot overeenstemming zien te komen met de Premier League-club. Volgens Ornstein is er ook belangstelling vanuit Frankrijk.

De voorgestelde deal bedraagt 15 miljoen euro exclusief bonussen en een doorverkooppercentage. Het is aan de promovendus om nu een akkoord te sluiten met Daramy zelf. Zonder in te gaan op namen weet Ornstein dat er ook vanuit Frankrijk is geïnformeerd naar de diensten van de Deen. Volgens Transfermarkt is hij op dit moment 6 miljoen euro waard, maar dat bedrag valt dus veel hoger uit. Manager Vincent Kompany is naar verluidt volledig overtuigd van zijn kwaliteiten.

Fabrizio Romano wist donderdag al te melden dat Burnley ‘koste wat het kost’ zaken wil doen met Ajax en de vleugelspits zo snel mogelijk wil inlijven. Met een bedrag van 15 miljoen euro (2 miljoen bonus, 10 procent doorverkoop) doet Ajax uitstekende zaken. In 2021 maakten de Amsterdammers namelijk 12 miljoen euro over naar FC Kopenhagen om de aanvaller in te lijven. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan de Deense topclub.

Tot dusver kwam Daramy tot twaalf optredens in de Eredivisie. In die duels kwam hij slechts eenmaal tot scoren en leverde hij drie assists. Wel stond de Deen voornamelijk als invaller binnen de lijnen: in totaal kwam hij tot 196 speelminuten in de competitie. Na een verhuurperiode van een jaar aan Kopenhagen keerde Daramy eind juni weer terug in Amsterdam. Nu mag hij zich opmaken voor een avontuur in de Premier League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Mooie transfer voor Burnley, Daramy en Ajax. Een win-win-win in mijn ogen.
Iedereen gaat er op vooruit op deze manier.

- Ajax heeft met Borges de opvolger al in huis en in mijn ogen een beter passende speler voor de kleine ruimte door zijn versnellling en overzicht.

- Daramy komt bij een club dat veel meer reactie voetbal speelt en krijgt de ruimte voor zich beschikbaar. Waar zijn snelheid en dribbel van pas komen.

- Burnley krijgt een (in mijn ogen) goede speler met een lekkere versnelling, dribbel en iemand die echt wel kan groeien naar een mooi niveau.

5 augustus 2023 om 11:39

Iedereen behalve Burnley, als dit waar is dan is dit echt een belachelijk goede deal voor Ajax. Je wisselt een Borges gewoon in voor Daramy. Ik snap niet hoe iedereen zo laaiend is over Daramy in Denemarken. Elke bal springt of van zijn voet of hij loopt hem over de achterlijn in de voorbereiding. Go Sven!

5 augustus 2023 om 11:40



@preact,

Vanwege? Leg uit! En graag met onderbouwing die ergens op gebaseerd is.

Daramy is 21 jaar, heeft afgelopen seizoen in Denemarken gewoon een G/A van 1 over 2 wedstrijden.
Bij Ajax in 16 wedstrijden, welgeteld 4 wedstrijden aan minuten, 3 goals en 3 assists gegeven. Ook lang niet slecht.
Bij Jong Ajax in 9 wedstrijden, welgetald 7 aan minuten, 1 goals en 6 assists gegeven.

Je kan zeggen dat Daramy niet bij Ajax pastte, dat ben ik met je eens.
Maar voorlopig zijn de gemiddeldes van Daramy bij Kopenhagen, Ajax 1 en Jong Ajax goed genoeg om een gemiddelde flank speler te overtreffen.

5 augustus 2023 om 11:47

Daramy deed af en toe wat leuks met de bal, maar een goede dribbel heeft hij niet in mijn ogen. Hij lijkt op Bambi op het ijs met de bal aan zijn voeten. Struikelt meer dan eens over z’n eigen benen. 15mil is wisselgeld in Engeland maar voor Ajax top. Gezien z’n leeftijd en de bedragen die in Engeland betaald worden kan dat doorverkopen ook heel gunstig uitpakken.

5 augustus 2023 om 11:47

Preact je bent zelf ook nu laaiend over Borges. Heb je die al wel gezien? Net zoals toen Daramy en conceicao werden gekocht was iedereen ook laaiend enthousiast en was het fantastisch werk van de technisch directeur.

5 augustus 2023 om 11:49

In de verdediging van preact reageerde hij ook nog op de niet onderbouwde reactie van jou (D-Bergkamp). Je had je 3 punten nog niet toegevoegd aan je bericht.

5 augustus 2023 om 11:53

D-bergkamp ongeacht of hij past in het spel van burnley, ze betalen toch echt veel teveel, een kleine 10 miljoen. Ik denk dat ze VEEL te hoog hebben ingezet met hun openingsbod. Ik had vrede gehad met alles boven de 6 miljoen. Maar ja. Na winst te maken op totale missers als Kristensen en Bassey en nu dit, geloof ik dat ze zelfs Wijndal nog met winst kunnen verkopen.

5 augustus 2023 om 12:03

@manodedios,

Over het bedrag kan je twisten qua hoogte. Het is in mijn ogen ook boven verwachting hoog inderdaad. Tegelijkertijd, hij is Jong, hij heeft wel degelijke een goede dribbel icm snelheid. Zijn cijfers bij zowel Kopenhagen als Ajax zijn verre van slechts.

en als laatste:
Burnley staat er niet om bekend heel snel heel veel geld uit te geven. Ze kopen meestal 1-2 spelers van rond de 12-17 miljoen per transferperiode en dan houd het over het algemeen wel op. Daarmee staan ze echt wel los van vele premier league clubs die geld blijven smijten.

Ze scouten dus wel uitvoerig en doen echt alleen transfers waarvan ze overtuigd zijn. En meestal hebben ze dan ook wel gelijk met hun transfers, vele slagen.

5 augustus 2023 om 12:12

Dan heb jij Kopenhagen niet gevolgd.

5 augustus 2023 om 12:15

Van Bassey werd gewoon veel te veel verwacht en gevraagd. Laat hem gewoon lekker verdedigen. Dan was hij zeker gegroeid en speelde met veel meer zelfvertrouwen

5 augustus 2023 om 12:15

Ik hoop dat hij slaagt, zowel voor Burnley als hemzelf. Dan hebben ze inderdaad goed gescout, maar alsnog slecht onderhandeld, want je kunt me niet wijsmaken dat Ajax niet met veel minder akkoord was gegaan. 6 is wellicht overdreven, maar 10 bijvoorbeeld, had toch ook iedereen prachtig gevonden. Dan praat je dus over 5 miljoen + door het putje.

5 augustus 2023 om 12:18

Daramy kwam pas als 2de op de lijst toen Ajax Sulemana niet haalbaar leek. Maar Daramy had toen een geweldig seizoen opzitten, buiten dat elke aankoop moet je maar afwachten of het de speler is of word wat hij bij zijn vorige club was

5 augustus 2023 om 12:19

Deze 2 waren vrij onbekend voor iedereen, weet niet hoe jij er bij komt, dat iedereen laaiend enthousiast was bij deze spelers.

Maar ik ben best wel benieuwd waar het opgebasseerd is....zeg het maar.

Ik heb het in iedergeval nergens gelezen. Zeker ook omdat iedereen wist, dat ze bij Jong in de eerste instantie zouden aansluiten. Zij zijn nooit als een directe versterking gekocht.

Laaiend enthousiast....haha...echt vermoeiend sommige hier😩

5 augustus 2023 om 12:19

Kan zijn @nordic_ams, ben het met je eens dat je met elke aankoop maar moet afwachten hoe het uitpakt. Maar een flop is een flop. Bassey gun ik ook echt het allerbeste, maar wel graag ver van Amsterdam. Wij willen gewoon een type Martinez, die naast dat hij kan verdedigen, ook kan voetballen.

5 augustus 2023 om 12:55

@manodedios,

Ik denk inderdaad dat Ajax met 10 mil + doorverkoop/bonus ook wel akkoord had gegaan inderdaad. Daarentegen wil Burnley pas over een jaar betalen, dus kan je ook zeggen dat het logisch is dat daar een bepaald bedrag extra tegenover staat.

Al met al, ik geloof dat het een mooie deal is voor allen.

5 augustus 2023 om 13:17

Jij plaatst zo ongeveer dezelfde post bij elke Ajaxaankoop…. Trouwens het klopt deels wat je zegt. Over Daramy was men scepsis want Kameldeen viel op het laatst af ( waar is die gebleven?) en Daramy leek een beetje een paniekaankoop en Conceicao is voor een fooitje gekomen. Kun je geen buil aan vallen. Net zoals jij altijd sceptisch over Ajax(aankopen) bent zijn veel Ajacieden positief. Heft elkaar elkaar lekker op. We zullen ik de komende maanden zien hoe goed Borges is.

5 augustus 2023 om 13:58

"want Kameldeen viel op het laatst af ( waar is die gebleven?)"

Kameldeen Sulemana heeft destijds voor Stade Rennais gekozen, als ik het goed heb was dat een keuze vanwege financiën.

Heeft het daar niet bijzonder goed gedaan, veel invalbeurten. 47 wedstrijden gespeeld, 41 min. p/w 6/4 g/a.

De overeenkomst tussen Daramy en Sulemana is dat ze het beide niet konden waarmaken bij de club na hun transfer, (Daramy/Ajax Sulemana/Rennais) maar dat zij door betreffende clubs wel met ruime winst zijn verkocht aan een club in de Premier League. Sulemana is in Januari voor € 25 miljoen verkocht aan Southampton en Daramy nu voor minimaal € 15 miljoen aan Burnley.

5 augustus 2023 om 14:23

@Nielsfleuren deze voorbereiding niet, maar 2 seizoenen geleden bij Ajax heeft hij daadwerkelijk hele goede en snelle dribbels laten zien.

5 augustus 2023 om 14:54

Ze hadden ook een bod van 10 liggen en ze hoeven hem ook nog niet te verkopen pas als ze een vervanger hebben in borges nu .

Dat ze nu gewacht hebben en er verplichte overeenkomst ligt van 15 mil is natuurlijk veel maar wel inmiddels het bedrag waar in premier league mee word gegokt met aankopen.

5 augustus 2023 om 12:19

Hehe vooral een win voor Ajax wel ff eerlijk zijn.

5 augustus 2023 om 13:14



@bergkamp

Mocht je Burnley afgelopen jaar gevolgd hebben dan zou je weten dat Burnley onder Kompany geen reactievoetbal speelt maar Guardiolabal...eerlijk gezegd komt hij in een beter voetballend team terecht dan het huidige Ajax.

Mislintat doet het qua verkopen toch wel aardig goed daar in Amsterdam, geen idee hoe je uit deze speler nog zo’n bedrag haalt.

5 augustus 2023 om 11:38

Mislintat is zich qua uitgaande transfers aardig aan het bewijzen in ieder geval. Dure spelers die gewoon totaal mislukt zijn voor hetzelfde of meer dan het aankoopbedrag weer verkopen is een prestatie van wereldformaat. Nu nog afwachten wat de aankopen gaan doen

5 augustus 2023 om 11:47

@inkemontana

Achter de aankopen zitten in ieder geval ook gewoon logische gedachten. Op misschien het transferbedrag van de keeper na. Hoewel ik dat niet los kan zien van een potentieel vertrek van Rulli.

Mensen vielen over dat Ajax met Borges weer een linksbuiten aantrok. Buiten dat het een geweldig talent is. Wist Mislintat natuurlijk al langer dat de kans dat Daramy zou vertrekken erg groot was.

Mensen vallen over het aantrekken van een keeper, terwijl we er al drie hebben. Het lijkt mij een soort van logisch dat Rulli nog ergens gaat vertrekken stiekem en dat Mislintat dat al weet/wist.

5 augustus 2023 om 12:00

D-Bergkamp. Eens dat achter de aankopen een logische gedachte zit. Ik hoop alleen zo dat ze ook genoeg kwaliteiten bezitten om Ajax weer terug te brengen naar het niveau waar het hoort. Wat dat betreft denk ik dat het nog wel erg lekker is om die Satulo erbij te krijgen, maar denk ook dat ie gaat komen.

5 augustus 2023 om 12:07

Mislintat vertelde Ramaj aangetrokken te hebben omdat Pasveer waarschijnlijk half seizoen geblesseerd is en Gorter op de verhuurlijst staat.

5 augustus 2023 om 12:07

Als Alvares ook nog verkocht wordt 120m+ aan transfer inkomsten.Dat is wel meer dan aardig… Helemaal als je bedenkt dat Daramy en Bassey zonder verlies zijn verkocht.

5 augustus 2023 om 12:27



Zidane

"helemaal als je bedenkt dat Daramy en Bassey zonder verlies zijn verkocht."

Zonder verlies? Als je de afschrijvingen vanaf haalt, zijn beiden met winst verkocht zelfs. Daramy sowieso.

"als Alvares ook nog verkocht wordt 120m aan transfer inkomsten."

Hoe kom je op 120 miljoen ? Welke transfers mis ik?
- Timber 40 miljoen
- Bassey 23 miljoen
- Regeer 1 miljoen

Plus 40 miljoen van Alvarez kom ik nog te kort. Ik mis iemand :


edit. Je rekent Daramy nu natuurlijk al mee (al is het nu huur en pas volgend seizoen verkoop)

5 augustus 2023 om 13:54

@Lunny,

Een reserve keeper van 8 miljoen met weinig ervaring vind ik persoonlijk een vreemde insteek. Dan kan je net zo goed Gorter behouden en geen geld uitgeven. Ook kan je als derde keeper Setford van Jong meenemen die als talent van het jaar in de jeugd gekozen is.

Die logica klopt simpelweg gewoon niet…

15 miljoen en doorverkoop wat geweldig haha

5 augustus 2023 om 11:45

Je vergeet de bonussen nog

5 augustus 2023 om 11:59

Wel aardig goed zoals Bart zegt is een understatement. Met de opbrengst van twee spelers die met de doos nog om hun schoenen speelden, die je kunt missen als kiespijn en moeiteloos zal vervangen door Hato en Godts uit eigen jeugd, verdien je 40 miljoen terug en maak je een groot deel van misgelopen Champions League inkomsten goed.

Man man wat jaloers op Ajax. Mega flop Daramy voor 15mil verkopen. Doet me denken aan Bruma qua aankoopdeal, maar psv slijt Bruma voor nauwelijks geld en Ajax maakt er gewoon nog winst oo

Kassaaa. Gaat wel pijn doen ben ik bang die verplichte koop nadat ze in het komende jaar zien hoe goed Daramy eigenlijk echt (niet) is.

5 augustus 2023 om 12:29

Of die man gaat heerlijk counteren daar en komt los. Dan maken zij het lachend over (en uiteraard nemen wij het lachend in ontvangst).

Sven!🏄‍♂️ Haha bizar dit.

Dit is het meest jaloersmakende bericht dat ik in lange tijd heb gelezen, een totaal mislukte aankoop met flink wat winst doorverkopen. 2,5x zn waarde op transfermarkt. Goed gedaan Ajax

Tot zover de in waarde "verdampte" selectie van Ajax. Zelfs spelers die 0 fatsoenlijke potjes voor Ajax hebben gespeeld worden met winst verkocht. Ik heb weer genoeg voorbarige conclusies getrokken zien worden naar aanleiding van afgelopen seizoen.

5 augustus 2023 om 11:39

Maar echt. Zogenaamd geen kapitaal op het veld. Of nou ze hadden een beetje gelijk deze was niet eens in mokum en bassey zat op de bank. Vooruit 😉
Miss wel next bergwijn lieverd 50 miljoen plus op😂

5 augustus 2023 om 11:45

Lieverd = levert

5 augustus 2023 om 11:48

Die staat naar verluidt op een toplijst in Saudi-Arabië waar meerdere clubs hem willen hebben.

5 augustus 2023 om 11:51

Lee112. Toch benieuwd wat voor avond jij met Bergwijn hebt gehad .

5 augustus 2023 om 12:34

Haha hou ik geheim anders worden onze vrouwtjes boos😂

5 augustus 2023 om 12:53

Maak je geen zorgen Lee112. 1 op 1 scoort Bergwijn toch nooit.

5 augustus 2023 om 11:49

Myvision En jij post bij werkelijk ieder artikel voor hoeveel ajax hun spelers verkoopt. Maar echt bij ieder artikel. We weten het nu wel..

5 augustus 2023 om 12:32

Is ook wel fascinerend. Feyenoord verkoopt uitblinker Kokcu voor een Bassey bedrag, PSV verkoopt sterkhouder Dumfries na als enige een goed EK te spelen voor een Daramy bedrag. Snap wel dat iemand er niet over uitgepraat raakt.

5 augustus 2023 om 12:04

Erg vermoeiend om telkens hetzelfde commentaar van jou te lezen. Je hoeft echt niet telkens je gelijk te halen als het over Ajax gaat.

5 augustus 2023 om 12:05

Nouja, wil je zo graag je gelijk halen dat je je reacties kopieert? Na afgelopen seizoen waar voor 200 miljoen euro is verkocht is en een beschamende derde plek voor is terug gekomen? Verkoop van jullie brandhout betekent geld, maar volgens mij gaat het om wat de waarde is van een selectie en hoe je doorbouwt daarmee. Ajax verkoopt nog steeds spelers voor veel geld, maar de aansluiting naar de Europese (sub)top zijn jullie inmiddels gepasseerd voor minimaal twee jaar. Zie dat toch echt wel als verdamping

5 augustus 2023 om 18:46

Aktie geeft reaktie. Veel reakties en leedvermaak over hoe slecht Ajax zijn geld uitgaf en geld kwijtraakte vorig jaar en nu je ze dat nog waanzinnige bedragen voor het “ brandhout” zoals jij het noemt krijgen. Tsja dan kun je er op wachten dat dat reakties geeft. Bal kaatst …

Geweldige deal voor Ajax, een verhuur met verplichte optie tot koop. Presteerde helaas niks bij Ajax, paste ook niet echt in het systeem doordat hij meer een speler is die het van zijn snelheid moet hebben in vooral een counterploeg. En Ajax maakt zelfs nog 3 miljoen winst op hem.

Complimenten elke keer aan Ajax hoe ze miskopen steeds met minimaal verlies of zelfs winst verkopen. Kleine jaloezie hiervoor vanuit Eindhoven.

Is dat verhuren dan een boekhoudkundig trucje of verdiende hij zoveel bij Ajax dat dit nu maar gesplitst wordt het eerste jaar?

5 augustus 2023 om 11:39

@consy,

Burnley heeft al 65 miljoen uitgegeven en nog niets binnen gekregen deze zomer qua uitgaande transfers. In mijn ogen is het huren met verplichte optie tot koop gewoon een manier om zichzelf van de speler te verzekeren zonder de afschrijving dit jaar al toe te voegen aan de balans.

5 augustus 2023 om 11:39

Meestal een boekhoudtrucje voor de aankopende club. Die hebben dan dit jaar niet al het aankoopbedrag wat op de balans weegt.

5 augustus 2023 om 11:41

Voor Ajax denk ik ook niet ongunstig. Met de uitgaande transfers lijkt het met de zwarte cijfers dit jaar wel goed te zitten. Met zo’n vernieuwde selectie hoop je volgend jaar niet of nauwelijks te moeten verkopen maar is zo’n zekere verkoop wel lekker voor de cijfers van komende zomer.

5 augustus 2023 om 11:57

Scummyman. Dat is zeker waar! Er staat zometeen inderdaad een selectie die hopelijk niet veel gaat veranderen komende zomer. Wellicht blijft Kudus nog dit jaar en vertrekt die dan (is wel heel stil rondom hem nu), maar verder zie ik niet veel 'grote' verkopen volgende zomer gebeuren.

5 augustus 2023 om 12:15

Heeft te maken met Financial FairPlay regel.

Je lacht je toch kapot hahaha Mislintat held

Ben benieuwd wat Kompany van hem kan maken. 15 miljoen is wel een schijntje voor Burnley maar wel veel als je Daramy zag spelen.

5 augustus 2023 om 11:40

Die gozer kan er echt niks van. Ook dese voorbereiding de simpelste kansen verprutst door verkeerde aannames of slechte schottechniek.

5 augustus 2023 om 11:45

Klopt, ben daarom wel benieuwd wat Kompany met hem kan. Die is schijnbaar overtuigt.

Geweldig onderhandeld. Nog winst maken op een speler die gewoon niet uit de verf kwam. Begin meer en meer te geloven dat de naam Ajax op je cv gewoon extra waarde toevoegt en niet zozeer de td. Denk dat velen td’s ongekend hoog zullen verkopen bij Ajax. Of toch credits voor de td?😝

5 augustus 2023 om 11:41

Nou ja, als td is invloed bij verkopen natuurlijk ook maar beperkt tot wat de kopende partij er voor wilt geven. Ik denk dat inderdaad een overmars dit bij pak hem beet FC Utrecht niet was gelukt. De spelers bij Ajax genieten door de successen van de afgelopen jaren nu gewoon (nog) wat extra aanzien ten opzichte van even goede spelers bij andere Nederlandse clubs.

5 augustus 2023 om 12:32

Eredivisie Ajax

Je moet ook natuurlijk stevig in je schoenen staan en bluffen.

Kijk Huntelaar vorig seizoen met Antony. Bleef vasthouden aan 100 mil. Zelfs toen de speler begon te mekkeren en iets van 70 mil was geboden.

Een Max huiberts die ook altijd standvastig is en vasthoudt aan hoge prijzen. Zie Reijnders bijv dit seizoen. Veel schreven Milaan gaat dan gewoon doorschakelen.

Dus denk wel iets meer dan beperkt.

Hoe kan Ajax winst maken op deze jongen.. wat een super deal

Waarom eerst huur wanneer je hem daarna verplicht moet kopen? Kan dan niet beter meteen kopen. Nu kost hij eerst nog een jaar huur. Of zou dit ook nog een verkapte vergoeding zijn.

5 augustus 2023 om 11:41

Hoogstwaarschijnlijk Capex spreiding. Als je hem volgend jaar koopt zit hij niet in de balans van dit jaar behalve de huursom en mogelijk salaris. Kan ook een verzoek zijn an Ajax gezien de vele verkopen en op deze manier komt de transfer pas volgend jaar in de boeken. Dit jaar verkoop je Bassey 23mil, Timber 40mil en Alvarez/Kudus samen voor +/- 80 mil?

5 augustus 2023 om 11:43

Waarschijnlijk omdat burnly al aardig wat uitgegeven heeft. Hierdoor stalken ze een jaar. Maakt voor Ajax niks uit en denk zelfs dat ze hierdoor zelfs een doorverkoop percentage konden afdwingen

Huren met verplichte optie tot koop. Dat is een beetje zoals ik Football Manager speel, zodat je meer kan uitgeven haha.

Lekker geregeld van Sven

Mijn god gekocht voor 12 miljoen en je verkoopt hem ondervoorbehoud voor 15 exclusief doorkoop percentage enz en hij heeft amper gespeeld in het 1ste, doet Ajax goedNu doorschakelen en wat doen aan de rechts en linksback en centrale verdediger positie.

Mooi, die kan je missen als kiespijn, past totaal niet bij Ajax. Past meer bij een club die reactievoetbal speelt. Ook nog winst op kunnen maken. Top gedaan door Mislintat!

Borges dus gratis met een miljoen extra en meer kwaliteit. Sven is lekker bezig

Zo gek is het dus niet, een verkoop boven de "geschatte" marktwaarde.

Er is een verschil tussen niet goed zijn en niet passen bij een bepaaalde club of voetbalopvatting.

Daramy is best een goede voetballer maar past niet in de voetbalcultuur van Ajax. Calvin Bassey evenzo. Dat maakt ze geen slechte voetballers en gelukkig onderkennen twee Premier Legue clubs dat. Die zien dat het een kwestie van maatwerk is en niet kwaliteit en willen daarvoor geld neertellen. Ajax mag zich gelukkig prijzen dat ze deze twee zonder veel verlies kunnen slijten en opnieuw kunnen gaan bouwen.

Maar als we het dan hebben over spelers die vermeend niet passen in de speelstijl van Ajax, snap ik niet dat je vervolgens aan komt zetten met Jakov Medic (zelfs niet als back-up). Ook dat is een weinig verfijnde speler (net zoals Bassey) die weliswaar dankzij een lagere prijs een kleiner risico is maar daardoor niet beter passend bij de stijl en cultuur van Ajax.

Daramy + Bassey zijn 2 miskopen in mijn ogen. Als je dat als ‘data-Duitser’ voor circa 40M bij elkaar weet te verkopen doe je het toch goed als TD!!

Kan iemand uitleggen waarom dit nu een huur is? Als je toch een verplichte optie tot koop hebt is t toch geen huur meer? Of is dit puur boekhoud technische dat de verkoop in t volgens ejaar valt?

5 augustus 2023 om 12:34

Ja, boven is ook uitgeled dat de club al 65 mil heeft uitgegeven en nog niets verkocht.

5 augustus 2023 om 12:56

Boekhoudtechnisch inderdaad. Zo kan Burnley beginnen met het afschrijven van Daramy vanaf volgend seizoen en zo meer ruimte behouden (indien nodig) omtrent Financial Fair Play. Voor Ajax een afgewogen voordeel neem ik aan, hebben het geld gedeeltelijk dit seizoen nodig ivm het missen van de CL, maar vanwege de eerdere verkopen is hierdoor mogelijk nog iets van ruimte over. Hierdoor kan Ajax het bedrag volgend seizoen bijschrijven en zo alvast ruimte creeren voor mogelijke inkomende transfers voor volgend seizoen of het mogelijk weer mislopen van CL gedeeltelijk opvangen.

De voorgestelde deal bedraagt 15 miljoen euro exclusief bonussen en een doorverkooppercentage. Dus het valt nog hoger uit. Whahaha ik heb gezegd dat alles boven de 15 betekent dat ik Zlatan voor Sven in ga ruilen. Dat gaat dus gebeuren als het officieel is. Wat een deal!!

5 augustus 2023 om 12:39

Haha held!

Die Duitser weet wel middelmatige spelers voor grote bedragen te verkopen zeg…

Denk dat er nog wel iemand moet afreizen om die koopoptie fysiek te verplichten. Wat een deal joh, die gozer gaat er helemaal niets van bakken in de PL. Deed het geinig in Denemarken maar komt zelfs in Nederland te kort.

Maar waarom eerst verhuren? Je kan hem toch ook direct verkopen? Wat staat die optie in de weg???

5 augustus 2023 om 13:38

Waarschijnlijk dat die kosten voor Burnley dan pas voor volgend jaar zijn in plaats van dit jaar.

5 augustus 2023 om 13:57

Gek voor een PL club. Dan is 15 miljoen toch een schijntje?? Maar goed, als dat het is, geen probleem. Mits hem niets overkomt...

5 augustus 2023 om 14:19

Denk dat het probleem niet is dat ze het niet kunnen betalen, maar dat ze op die manier kosten spreiden over de jaren voor bepaalde regels. Zoiets was het vaak met zulke koopopties.

Toch knap weer dat het een relatief hoge transfersom is.
Nooit uit kunnen blinken bij Ajax helaas.

Mooie transfer voor alle partijen. Zou bij Ajax weer niet veel aan spelen toe komen met Bergwijn en Borges op dezelfde positie, die beiden toch iets meer brengen in het spel van Ajax (als Bergwijn in vorm is).
Burnley is duidelijk gecharmeerd van Daramy en hij heeft het eerlijk gezegd ook goed laten zien bij Kopenhagen afgelopen seizoen, voor hun klinkt 16 miljoen voor een topper uit de Deense competitie met een achtergrond bij Ajax als een koopje.
Gedeeltelijk natuurlijk ook knap onderhandeld, had mogelijk zelfs meer in de kan kunnen zitten, maar minstens 4 miljoen winst op een, bij Ajax, niet uit de verf gekomen Daramy is toch iets waar iedereen blij mee is en een win-win situatie voor elke partij.
Gun hem het beste bij Burnley, ben benieuwd hoe Kompany het ook gaat doen komend seizoen en hoop dat Daramy veel van nut gaat zijn bij het vechten tegen degradatie.

Goede transfer voor alle partijen. Kan best zijn dat hij elders wel gaat slagen, maar met Ajax was het gewoon geen match. Sven kan best onderhandelen want hij heeft er al met al aardig wat geld uitgesleept met diverse transfers. Men vergeet dit soort dingen, en ondanks dat de meesten lopen te klagen over de Telegraaf, nemen ze het negatieve gezeur over Sven toch over. Soms moet je gewoon even afwachten, en al duurt dat te lang, soms is het niet anders.

5 augustus 2023 om 13:09

Ach mensen hadden hun oordeel al klaar voor hij ook maar begonnen was. En zelfs in deze situatie is het niet makkelijk om in te stappen dus tot nu toe prima werk. Knabbel en babbel zullen er we weer een draai aan geven om er toch weer een sneer van te kunnen maken.

15 miljoen en nog een doorverkoop haha. Geweldige deal dan. Die kerel bakt er vrij weinig van bij Ajax. Hij is alleen snel maar dat is het ook. Weinig techniek en geen overzicht heeft die vent.

Van mijn had Daramy niet weg gehoeven, maar dit is toch wel een uitstekende deal als het waar is. Hopelijk volgen nu ook snel de broodnodige kwaliteitsaankopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren