Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax meldt vertrek van Daramy en maakt exacte transfersom bekend

Laatste update:

Mohamed Daramy vertrekt definitief bij Ajax, zo maken de Amsterdammers vrijdagavond bekend. De club is met Stade de Reims tot overeenstemming gekomen over een transfer van de buitenspeler. Ajax vangt een vaste som van 12 miljoen euro, een bedrag dat door bonussen kan oplopen tot 17,5 miljoen euro. Daramy had nog een contract tot medio 2026 in de hoofdstad.

Afgelopen maandag meldde transfermarktexpert Fabrizio Romano al dat Reims in gesprek was met Ajax over een transfer. De Fransen bleken veel doortastender dan Burnley en nemen Daramy dus voor een bedrag van 17,5 miljoen euro inclusief bonussen over. De Deense aanvaller kwam in de zomer van 2021 voor 12 miljoen euro over van FC Kopenhagen.

Het is opvallend dat Reims zo snel toe heeft weten te slaan, want minder dan een week voor de berichtgeving van Romano werd duidelijk dat Vincent Kompany, manager van Burnley, de vleugelspits koste wat het kost binnen wilde halen. Naar verluidt had de Engelse promovendus circa 15 miljoen euro exclusief bonussen en een doorverkooppercentage over voor Daramy.

De verkoop van de aanvaller kan gezien worden als een kunststukje van directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Vorig seizoen werd de Deen verhuurd aan de Deense topclub. Tot dusver kwam Daramy tot twaalf optredens in de Eredivisie. In die duels kwam hij slechts eenmaal tot scoren en leverde hij drie assists. Wel stond de Deen voornamelijk als invaller binnen de lijnen: in totaal kwam hij tot 196 speelminuten in de competitie.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
10 augustus 2023 om 13:09

Als je aan het begin van de transferperiode had gezegd we pakken er 7 miljoen voor had ik gezegd altijd doen. Dit is dus heerlijk! Bassey en Daramy voor samen bijna 40 miljoen is echt een wonder. Go Sven.

10 augustus 2023 om 13:26

Echt ongelooflijk dat hij dit voor elkaar krijgt hoor.
Tot nu toe ben ik meer onder de indruk van zijn ver- dan het aankoop beleid.

12 augustus 2023 om 06:39

Je weet nog niets over z’n aankoopbeleid, die spelers moeten zich eerst nog laten zien. En het is niet zijn aankoopbeleid, het is het het aankoopbeleid van Ajax. Ze beslissen het met z’n allen en mislintat regelt alles

Eerlijk is eerlijk. Een geflopte speler van 12 miljoen verkopen voor 17 is knap. Had er nog geen 5 voor over gehad.

10 augustus 2023 om 13:06

Erg knap, dat heeft Ajax altijd wel goed voor elkaar.

Hiermee hebben ze wel een rechtsbuiten over, ene Van Bergen.

10 augustus 2023 om 13:06

Wanneer een speler naar Ajax gaat is deze al automatisch meer waard in de toekomst.

11 augustus 2023 om 22:54

In de Toekomst? Daar komen ze dan juist niet vandaan toch👀

12 augustus 2023 om 00:13

Ajax is een stap terug, confirmed.

10 augustus 2023 om 13:23

Dat zo’n club 17 miljoen kan neerleggen, zegt ook genoeg over hoe arm Nederlandse clubs zijn. Zelfs psv heeft dat bedrag nooit kunnen neerleggen.

10 augustus 2023 om 16:57

Die Eredivisie levert gewoon geen ruk op. De kleinere competities hebben dit nadeel. Vraag me af of de Portugese clubs wel aardig verdienen aan de Liga daar..

11 augustus 2023 om 23:25

Daarom gaan we ook niet vaak Europees wat voorstellen

10 augustus 2023 om 13:23

Inderdaad heel knap gedaan van Ajax. Helaas zijn de consequenties verder dramatisch voor Twente want nu willen ze helemaal van Mitchell van Bergen af. Wat een drama speler zou dat zijn voor Twente.

10 augustus 2023 om 13:28

Ja, ben er ook niet kapot van. Aan de andere kant: Misidjan was ook niet echt wat voor Twente en was een stuk ouder.

10 augustus 2023 om 13:55

toen Van Bergen bij Heerenveen door kwam vond ik hem nog best wat potentie hebben maar heeft zich niet echt ontwikkeld. Hij is alleen snel.

12 augustus 2023 om 06:36

En nog een doorverkoop percentage hè. Top deal

Doet ie toch best aardig, 17 miljoen voor zo een prutser is heel netjes

10 augustus 2023 om 13:16

Als Daramy al een prutser is , wat is dan 90% van de eredivisie spelers ?? iets meer respect kun je toch wel opbrengen ?

10 augustus 2023 om 13:35

Sorry hoor maar hij was bij køpenhagen best aardig maar bij Ajax heeft hij nooit maar dan ook nooit laten zien waarom hij 17 miljoen waard zou moeten zijn, daarom vind ik het erg knap van mislintat!

10 augustus 2023 om 14:24

Eens zien hoe de Telegraaf dit nieuws neersabelt.

10 augustus 2023 om 15:15

Nou, deze speler kan er gewoon vrij weinig van. Erg snel maar kan gewoon niet zo goed voetballen. Niks beter dan de buitenspelers van Utrecht, Heerenveen of NEC in mijn optiek. Bizarre transfersom.

11 augustus 2023 om 23:09

Kokcu was maar 7 miljoen meer,klopt toch niet?

12 augustus 2023 om 00:52

Klopt als een bus. Staat namelijk volledig los van de kwaliteit van de speler, is gewoon de Ajax premie. Voor Alvarez wordt ook 50-60% meer betaalt dan voor Kokcu. Of die 50% beter is, zeg het maar.

11 augustus 2023 om 23:50

Een prutser die miljoenen verdiend...voor Ajax en voor zichzelf... ik doe t hem niet na!

En zo zie je maar weer; uitlenen loont.

12 augustus 2023 om 06:56

En zag je maar wederom; uitlonen leent.

39,5 miljoen voor bassey en daramy. Voor dat geld Borges en Sutalo (waarschijnlijk) terug. Goede deal!

10 augustus 2023 om 13:31

Als we ze zo 1 voor 1 gaan uitruilen is Branco voor Grillitsch vooralsnog ook een uitstekende zet gebleken.

10 augustus 2023 om 13:43

Helaas moeten Timber, Blind, Alvarez en Tadic ook vervangen worden. Als Kudus nog gaat zijn de 4 beste spelers van vorig seizoen weg, Dan moet je dus nog een pak spelers halen.
Daarnaast komen nog een aantal andere spelers ook tekort zoals Rensch, Rulli en Brobbey. Wijndal noem ik niet, want dat zag ik als een back-up voor Blind.qua niveau ook zichtbaar, vergelijkbaar met Klaiber.

10 augustus 2023 om 14:23

Rulli gaat naar bayern geloof ik, ze moeten een goede linksback centrale verdediger en spits halen, als je dan nog iets moois op het middenveld kan halen dan tja. Klaassen wijndal kudus nog weg dan is het een mooie renovatie tot op heden

10 augustus 2023 om 14:42

Denk ik ook @benficaajax1 ze moeten nou echt door die zure appel heen en schoon schip maken om weer te kunnen bouwen. Alles op alles voor minimaal de tweede plek, en dan volgend jaar weer op oorlogsterkte, in elk geval voor eredivisie begrippen. Een rechtsback en rechtsbuiten erbij als Kudus gaat is ook geen overbodige luxe, en aan wie van jou weg mogen zou ik Sánchez of Rensch graag toevoegen.

10 augustus 2023 om 15:22

Sutalo vervangt Timber toch? Wijndal zou Blind vervangen inderdaad maar die is belachelijk slecht dankzij zijn mentaliteit. Dus ja een nieuwe linksback is een must en Wijndal moet je zien te lozen. Alvarez is vervangen door Tahirovic en Van den Boomen, daar zal niemand meer komen. Tadic is vervangen door Forbs Borges. Kudus moet vervangen worden, absoluut, en er moet een spits bij voor achter Brobbey. Ik kom dan op 3 noodzakelijke aankopen: linksback, rechtsbuiten, spits. En dan graag nog een rechtsback voor Sanchez, een nieuwe keeper voor Rulli, en een centrale verdediger voor de breedte.

10 augustus 2023 om 16:41

Alles op alles voor de 2e plek? Er is is maar plek wat we behoren binnen te halen en dat is plek 1.

12 augustus 2023 om 06:42

Rulli gaat helemaal niet naar Bayern. De backs zijn ze niet mee bezig zei Steijn, 2 verdedigers en een spits. Dat is hetgeen wat de meeste prio heeft volgens Steijn

12 augustus 2023 om 07:02

Iedereen heeft het over "renovatie" maar als je je 5 beste spelers verkoopt en je haalt er een stel onbekenden voor terug dan noemen we dat "leegloop" geen "renovatie". Afgelopen jaren was het 2 spelers per jaargang die voor grote gelden vertrokken. Matthijs en Frenkie, Donny en Ziyech, Martinez, Antony en Haller. Nu is het binnen een halfjaar Blind, Timber, Tadic, Kudus, Alvarez en de vervanger van Martinez is ook alweer weg.

We hebben er Tahirovic (wie? Niemand weet het), Medic (van de tweede bundesliga en 'al' 24) Branco van den Boomen (kan goed uitpakken, prima), een jeugdspeler van City (nooit van gehoord) die op de plek van Bergwijn wil spelen... Het is best karig hoor.

Chapeau! Kon geen potten breken bij Ajax en toch nog voor 17 miljoen van de hand kunnen doen. Mislintat weet hoe hij clubs tegen elkaar op kan zetten.

Hahah je kan zeggen wat je wil maar dit is toch wel erg goed gedaan. Die gast heeft geen normale wedstrijd voor Ajax gespeeld en gaat en wordt met 5 miljoen winst verkocht.

Wat een meesterzet! Echt top gedaan van Mislintat. Daramy past totaal niet bij Ajax, dus een topdeal!

Yes, qua verkopen toont hij zich een meester! Nu nog 3 echt goede spelers erbij ongeacht wie er vertrekken, mocht Berghuis of Alvarez vertrekken dan hiervoor nog een vervanger. Ze moeten nog aan de bak, ze hebben de eerste 3 wedstrijden een relatief makkelijk programma daar moet van iedereen gewonnen worden ook met de huidige selectie.

10 augustus 2023 om 13:06

Alvarez heeft vannacht getekend bij Westham.

10 augustus 2023 om 13:16

Nog minimaal 6 echte goede versterkingen. En als Kudus vertrekt 7. Minimaal nog 2 backs, een goede centrumverdediger (en dan ga ik er al vanuit dat Sutalo komt, dus anders 2), een controleur (vervanger Alvarez), nummer 10 en extra spits. En vervolgens voor elke speler die vertrekt ook nog een goede vervanger. Selectie is momenteel qua kwaliteit onvoldoende in de basis evenals op de bank. Naast kwaliteit ontbreekt er ook veel ervaring en karakter, dus Mislintat heeft nog een lange weg te gaan. Sutalo is pas de eerste speler waarbij ik echt blij ben en die is nog niet eens officieel/definitief rond.

10 augustus 2023 om 13:58

ik hoor weinig over de back posities. Door alle aangekochte Cv's kan Hato wellicht naar Linksback, daar zie ik nog wel potentie in. Rechtsback echter is met Sanchez en Rentsch niet best. Ik hoop echt dat Rentsch een stap gaat zetten zoals Mazraoui ook heeft gedaan. Die speelde tot 21/22 eigenlijk ook meer slechte dan goede wedstrijden maar nam in een keer een enorme stap.

Hoppa, 17miljoen pure bonus uit de in waarde verdampte selectie. Er worden weer een hoop monden gesnoerd en ja, dat blijf ik zeggen. Verkopen kan Mislintat wel, hopelijk gaan z'n aankopen ook renderen en presteren.

10 augustus 2023 om 17:12

myvision je blijft het inderdaad zeggen. Nou heb jij ook wat te vieren!

Zag huur met verplichte optie ook als ideaal. Volgend seizoen zijn er niet heel veel spelers die je kan verkopen.

De nieuwe aankopen wil je langer behouden.

10 augustus 2023 om 13:34

Waarom zou dat scenario voor Ajax beter zijn met verplichte koopoptie/verhuur? Hoe eerder het geld binnen is, hoe beter. Vervolgens kunnen ze er zelf voor kiezen om dat geld nu uit te geven of opzij te zetten voor volgend jaar..

10 augustus 2023 om 13:39



Omdat wij ook jaarlijks afhankelijk zijn van paar transfers. Er is wel veel ruimte vrij in de salarishuishouding, maar normaal werd er begroot op Cl.

Dus moesten jaarlijks wel rond 40 mil verkopen.

En als we weer geen CL halen, dan hebben wij echt een probleem. Jongens als Bergwijn en Brobbey wil je behouden. 'nieuwe' spelers ook zoals Sutalo, Hato, etc.

Door uitstellen heb je volgend jaar zeker alvast rond dat bedrag als inkomsten.

10 augustus 2023 om 16:43

Hoezo indien we weer geen kampioen worden? We gaan gewoon kampioen worden.

12 augustus 2023 om 06:37

Omdat je elk jaar voor zo’n bedrag moet verkopen. Als alles een beetje lekker loopt wordt er volgend jaar niet veel verkocht.

40 miljoen binnenkrijgen voor Bassey en Daramy is puik werk zeg van Mislintat. Beide bakte er niet zoveel van bij Ajax en dan toch zoveel geld krijgen. Verkopen kan die man wel uitstekend hoor haha.

10 augustus 2023 om 17:14

ModricMagic ja vind ik ook echt heel knap. Deze jongen ken ik niet, maar wat was die bassey intens slecht zeg hé 🙈

Daramy wordt internationaal beschouwd als een getalenteerde en veelbelovende speler. Hij heeft indruk bij Copenhagen gemaakt met zijn snelheid, techniek en doelpunten. Hij heeft veel potentieel en kan een waardevolle aanwinst zijn voor Stade Reims als opvolger van Mitchell van Bergen.

10 augustus 2023 om 13:25

Vergeleken met van Bergen is iedereen een verbetering.

Echt extreem bizar, maar misschien dat hij met zijn kwaliteiten gewoon niet paste in ons systeem... Bij ons waren de ruimtes duidelijk veel te klein voor hem... Misschien dat als je hem gebruikt in een 2 spitsensysteem en hem de diepte in stuurt dat het een succes kan worden? Ben benieuwd, maar dit is verrassend veel geld. Denk dat als de clubs begonnen waren met een bod van 5 miljoen dat we voor 8 ook hadden verkocht en zelfs dan de vlag nog uit ging in Amsterdam...

geweldig gehandeld, al is het ook reims die hier 17 mil voor betaald. forbs ervoor terug, die moet het nog maar gaan bewijzen, maar mijn vertrouwen is er.

Jaja prima natuurlijk. Maar even: die jongen is 21, arriveerde bij Ajax toen hij 19 was en heeft de toekomst nog voor zich. Hij kan het niveau van Ajax (nu) nog niet aan, en volgens mij past het spel ook helemaal niet bij hem. Nu zijn we er blij mee, maar werd Sven Botman naar Lille voor 8 miljoen niet ook als een goede transfer gezien? Laten we het nou maar even afwachten, op zich vind ik een waardestijging van 5 miljoen in 2 jaar helemaal niet zo heel bijzonder.

Desalniettemin: Sven is wel goed bezig met een grote schoonmaak, ik wil alleen wel even wachten op de langere termijn resultaten voordat we de beste man ophemelen.

Zolang we min of meer miskopen voor deze sommen geld kunnen verkopen, hebben we niks te vrezen bij Ajax op financieel vlak

Kokcu was 25. In vergelijking met daramy had hij toch veel en veel meer moeten opleveren

10 augustus 2023 om 13:27

Het verschil tussen een Ajax en Feyenoord in een notendoop zal ik maar zeggen.

10 augustus 2023 om 13:36

Compleet scheve vergelijking. Kessié ging gisteren voor 12,5 m naar SA. Er zijn een stuk meer factoren dan "hoe goed is een speler".

12 augustus 2023 om 08:43

Klopt, maar bij Kessié scheelt het ook dat ze nu van een hoop salaris af zijn. Ik geloof niet dat Kokcu en Daramy ver van elkaar lagen qua salaris

Enige reden dat hier zoveel voor wordt betaalt lijkt mij inflatie, want in alles is deze jongen gefaald bij Ajax. Bizar dat zo'n 'kleine' Franse club zo'n mega bedrag voor zo'n nikserige speler neerlegt, of is Reims de zoveelste sateliet club van een plastic club geworden?

10 augustus 2023 om 13:12



De eigenaar van Reims is de Franse zakenman Jean-Pierre Caillot. Hij heeft zijn rijkdom vergaard door middel van verschillende zakelijke ondernemingen en investeringen.

10 augustus 2023 om 13:14

reims is ook een beetje moneyball principe.
ze hebben een coach (will still) die vanuit het niks omhoog is gekomen, zijn wel wat leuke documentaires over te vinden.

verder is het een club met een rijk verleden (2 europese finales, veel kampioenschappen).

is momenteel geen grootheid in de ligue1, maar wel de weg geleidelijk omhoog.
ik vind daramy ook geen topper, maar ik denk wel dat het een goede speler voor ligue1 en in het bijzonder reims kan zijn. het zijn wat open deuren, maar daramy heeft snelheid en reims is toch wel een beetje de counter ploeg. daar past hij wel bij.
17mil is natuurlijk voor ajax fantastisch, en ik snap ook dat veel er blij mee zijn. aangezien hij 0 uitzicht op speeltijd bij ajax had en min of meer al geflopt is.
nog steeds een jonge jongen, die het in denemarken goed heeft gedaan. denk dat reims vooral daar naar kijkt.

10 augustus 2023 om 14:54

Blijft bijzonder om van Daramy je inkomende recordtransfer te maken nadat hij zo opzichtig heeft gefaald. Maar het is inderdaad duidelijk dat Reims het laatste en voorlaatste en vooral het huidige seizoen met grote bedragen strooit (hun recordaankoop vijf jaar terug was bijvoorbeeld anderhalf miljoen).
Het is in ieder geval niet meer het historisch befaamde Reims waar je over schrijft.

Is het bod van Burnley dan niet veel gunstiger? 15m excl. bonussen (met gemak dus ook 17m dankzij deze meesteronderhandelaar) en een doorverkooppercentage? Als ik Daramy was had ik mijn kunsten liever in de Prem laten zien dan bij Reims in de Ligue 1

Nou Valentijn en Mike, bedenk maar eens goed hoe dit negatief te brengen! Zal vast lukken.

10 augustus 2023 om 13:17

Wacht maar tot hij er in Frankrijk een paar intrapt, dan zijn ze er als de kippen bij. Dan krijg je weer het 'ongelofelijk slecht gehandeld van Ajax natuurlijk, zijn slecht omgegaan met deze jongen' of 'hoe kan het dat Ajax zo'n talent zo makkelijk heeft laten gaan en hem niet aan de praat kreeg?'

10 augustus 2023 om 13:25

Hij teert nog op het werk van Overmars!

Bizar dit, geen andere woorden voor.

Ik vind het ongelofelijk dat er voor deze jongen twee clubs tegen elkaar op hebben geboden. Bij Ajax niets laten zien. Geen idee waar het bedrag op gebaseerd is, maar ik vind het geweldig gedaan van Mislintat. 5 miljoen winst op een flop, wow.

10 augustus 2023 om 13:41

Heeft het toch aardig bij Kopenhagen gedaan? Denk op basis daarvan. In Frankrijk zal Daramy wat meer ruimte krijgen omdat Reims niet zo aanvallend speelt, waardoor ie meer z'n kwaliteit kan laten zien.

Ja man, Overmars was echt de koning en Mislintat een Duitse Nummertjesman. Overmars gaf 12 miljoen uit aan een speler die totaal gefaald heeft en Mislintat verkoppt die Miskoop met flinke winst...

Sven, onze meesterschetser. Na Bassey ook Daramy voor een belachelijk bedrag weten te slijten.

10 augustus 2023 om 19:24

Lol meester schetser🤣

Mislintat begint dan nu eindelijk los te komen, zo lijkt het. Hij haalt zeer mooie bedragen binnen voor Ajax! Echt letterlijk het onderste uit de kan bij de transfer van deze Daramy.. Nu nog een paar flinke namen binnen halen als Ajax zijnde zou ik zeggen. Als dat hem lukt wordt de kritiek ook wel minder op hem. Dat is voetbal he.. de ene dag ben je een mafkees die er geen reet van bakt, de andere dag word je de hemel ingeprezen door heel Nederland.

Netjes gedaan van Ajax deze speler past totaal niet bij Ajax hopelijk doet hij het goed in Frankrijk 😳

Voor wt betreft verkopen, steelt Mislintat de show. Maar nu komt het moeilijkste werk nog. Er van uitgaande dat Sutalo komt, moet er in defensief opzicht nog zeker flink wat bij. De beide zwakke backs moeten nog worden vervangen, een extra LCV kan geen kwaad, al zal Hato met betere kwaliteit om hem heen nog beter gaan presteren, een vervanger voor Alvarez, Spertsyan gewoon halen, bij vertrek Kudus vervanger, en nog een extra spits. Dan heeft Ajax zijn zaakjes weer op orde. En kan er gebouwd worden!

10 augustus 2023 om 13:49

Helemaal eens. Vooral de backs zijn echt noodzaak, tussen 2019 en 2022 hadden we daar toppers staan. Niet geheel toevallig dat dat de beste seizoenen in tijden waren en we daarvoor en daarna sukkelde met spelers als Rensch, Sanchez, Wijndal, Bassey, Dijks, Veltman (al heeft hij zeker zijn waarde gehad).

Het rijtje dat jij noemt lijkt op het eerste oog veel, maar er is gewoon een kwalitatieve brede selectie nodig. Weer de CL mislopen kan echt funest zijn.

10 augustus 2023 om 14:49

Klopt, die backs zijn zo belangrijk. Werd laatst ook door Zlatan benadrukt in de docu over de CL campagne van '02. (Aanrader). Toentertijd had je met Maxwell en Trabelsi twee geweldige backs.

17 miljoen euro voor deze middelmatige speler is echt ongelofelijk. Ik snap niet dat een club hem voor dit bedrag wilt overnemen. 5 Miljoen zou ik zelf al redelijk hebben gevonden, en bracht ik hem met de fiets weg.

Ajax krijgt enorm veel geld binnen voor middelmatige spelers. Dat is al een aantal jaar zo. Wat er tot dusver voor wordt teruggehaald is verre van top. Sutalo zou een schot in de roos kunnen zijn, maar gaat Ajax dan ook 20 miljoen kosten. Als we VZ moeten geloven moeten we God op onze blote knieen bedanken dat ie 3e wereldwonder Mislintat in Amsterdam hebben mogen aannemen. Moet het allemaal nog zien.

Keurig, op een enkele dag 55 - 58 miljoen bijgeschreven - uitgesmeerd over drie tot vijf jaar is dat een nieuwe potentiele topspeler.

Velen denken niet voorbij de transfersom, maar Steven Bergwijn kost alles bij elkaar ca. 55 miljoen. De transfersom 31 miljoen en een beetje, plus vijf jaarsalarissen a 4,6 miljoen maakt 54 miljoen euro die gereserveerd moet staan voor vijf jaar (exclusief bonussen en premies). Dat is wat je neer dient te tellen voor een roulatiespeler / wisselspeler uit de Premier League.

Forbs koste allicht een eenmalige duit, maar zal qua salarissen niet kunnen tippen aan een Bergwijn: 19 miljoen transfersom met een jaarsalaris van zegge 1 of 2 miljoen, dan kost Forbs ca. 24-29 miljoen, ongeveer de helft van een Bergwijn.

Maar als iemand Bergwijn nu zou willen wegkopen: actuele MW 22 miljoen en nog vier jaarsalrissen die moeten worden afgeschreven: dan dien je Ajax te compenseren met ca. 40 miljoen euro (wat hij natuurlijk op dit moment niet waard is, dus blijft hij zitten waar hij zit). Over twee jaar is hij voor de helft van de prijs op te pikken, tenzij hij eigenhandig Ajax schiet naar een treble.

En dat is het risico van wat Mislintat nu doet. Hij haalt spelers voor relatief hoge eenmalige bedragen, maar relatief lagere salarissen. Dat betekent dat je prijzen moeilijk zult kunnen opstuwen.

Diant Ramaj is een goed voorbeeld, die 8 miljoen heeft gekost, terwijl hij qua marktwaarde allicht een miljoen in de praktijk waard is. Vijf jaar, zegge, een miljoen aan salaris tikken zonder dat zijn marktwaarde ophoogt en hij is volgend jaar nog slechts 5 a 6 miljoen waard.

Dus dan kijken mensen raar als je bij herstructurering besluit in een 'kleinere vijver' te vissen. Maar er zit wel degelijk een logica achter, alleen moet deze begrepen worden. Dat is de realiteit voor een topclub in een Europese middencompetitie, wanneer ze Champions League mislopen. En het feit dat ze terugschakelen laat zien dat ze rekening houden met nog een seizoen buiten het kampioenenbal.

Goed onderhandeld.
Sven verdient toch wel wat credits voor de verkopen. Over de inkopen ben ik minder blij, maar goed, dat moeten we allemaal nog maar gaan zien.

Altijd als een speler niet in het ajax systeem past is het een prutser.

Als ik naar een auto forum ga, zal ook niemand een auto afschrijven omdat de kleur niet mooi is.
Dan word er gesproken over de inhoud.

Er zijn genoeg ploegen die een jongen zoals Daramy kunnen gebruiken.
Hij heeft sterke kanten, zoals zijn snelheid in de omschakeling.
Hij heeft ook een jaar CL ervaring
En hoogstwaarschijnlijk een goede professional.

17M is geen gekke prijs voor een speler met zijn contractduur.

En nu nog een paar echte goede aankopen doen ipv die middelmaat tot nu toe!

10 augustus 2023 om 15:29

Hmm Van den Boomen en Forbs Borges en Sutalo zou ik geen middelmaat noemen. Die keeper, Medic, en Tahirovic ben ik minder van overtuigd maar lijken wel toegevoegde waarde te hebben, wat ook niet moeilijk is trouwens in dit Ajax. Er moet nog wel veel bij, minimaal 3 aankopen denk ik? Linksback, rechtsbuiten (als Kudus gaat), spits.

Wauw! 17 miljoen, 5 meer dan waarvoor je deze speler hebt aangekocht. En de speler is bij Ajax mislukt.

Dan doe je het toch goed.

Past niet in het systeem bij Ajax. Wellicht hadden ze gehoopt dat hij zich kon aanpassen aan de speelstijl. Maar deze jongen heeft ruimte nodig, iets wat je bij Ajax niet krijgt.

Goed gedaan van de TD!

Die TD is niet lekker. Maakt een soort duitse subtopper van die selectie. Allemaal uit zn eigen kringetje en lekker procentjes pakken van die transfers. Soort martin Jol met zn broer, gingen ook lekker bij de eige makelaar shoppen. Atouba komt nog steeds niet bij van al dat geld dat hij kreeg voor 0 minuten spelen.

10 augustus 2023 om 20:44

Coolsingel vast boeken voor mei.

Twaalf miljoen vast en 5,5 aan bonussen. Ik mag toch hopen dat dat poepsimpele bonussen zijn, anders had je hem net zo goed aan Burnley kunnen verkopen voor die 15 miljoen gegarandeerd en 2,5 bonussen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren