Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-flop maakt indruk na vertrek: ‘Als hij het wil, wordt hij een topspits’

Laatste update:

Süleyman Öztürk en collega-journalist Jarno Verweij zijn onder de indruk van Mohamed Daramy, zo laten zij weten in een video-item van Voetbal International. De 21-jarige aanvaller van Stade Reims is vanwege zijn goede prestaties opgenomen in het Elftal van de Week van Öztürk. Daramy functioneert in de Ligue 1 goed in een systeem met twee spitsen.

Voormalig technisch directeur Marc Overmars pikte Daramy in de zomer van 2021 voor 12 miljoen euro op bij FC Kopenhagen. Uiteindelijk speelde de Deense international slechts zestien officiële duels in de hoofdmacht van Ajax, waarin hij goed was voor drie doelpunten en hetzelfde aantal assists.

Daramy speelt bij Reims met rugnummer 9.

Hoewel Daramy de Amsterdamse recordkampioen sportief gezien niet veel opleverde, slaagde Ajax er afgelopen zomer in de rechtspoot voor 12 miljoen euro te verkopen aan Reims. In dienst van zijn nieuwe werkgever was Daramy in twaalf wedstrijden driemaal trefzeker. Daarnaast leverde hij vijf assists af.

Verweij en Öztürk zien dat Daramy het goed doet in Reims. Eerstgenoemde benoemt dat de Deen uitstekend beweegt zonder bal en stelt dat hij daarnaast goed het overzicht weet te bewaren. “Dat maakt hem tot een speler die een soort 9,5 is. Hij kan uitzakken, maar kan ook draaien. Hij kan zowel met zijn gezicht als met zijn rug naar het doel spelen, op beide momenten is hij comfortabel. Hij kan bewegen voor zichzelf, maar ook de ruimte creëren voor een ander. Dit heb ik bij Ajax nooit teruggezien.”

Öztürk ziet een gunstige ontwikkeling voor Ajax. “Mohamed Daramy is natuurlijk voor veel geld verkocht door Ajax aan Stade Reims. 12,5 miljoen plus bonussen, waarmee het kan oplopen tot 17,5 miljoen voor een mislukte linksbuiten van Ajax.” Öztürk concludeert dat het tegenwoordig lastig is om buitenspeler te zijn bij Ajax. “Dat zie je ook terug aan Steven Bergwijn.”

Volgens de journalist is het knap dat Daramy direct zijn stempel weet te drukken bij Reims. “Sommige mensen zullen denken: Mohamed Daramy en Stade Reims, het zal wel... Maar Stade Reims staat vijfde in de Ligue 1. Dat is normaal een club die aan de onderkant van de Ligue 1 hoort te spelen”, aldus Öztürk, die lovend is over trainer Will Still.

“Hij koopt zo’n Daramy voor 12,5 miljoen, een grote gok voor een speler die mislukt is in de Eredivisie, maar die zie je daar nu stappen maken op een voor hem heel nieuwe positie. Deze Daramy heeft techniek, dribbelvaardigheden, scoort makkelijk en ziet de lopende mensen.”

Öztürk denkt dat Daramy nog behoorlijk in waarde kan stijgen. “Vorig seizoen had Reims Folarin Bolagun, die werd gehuurd van Arsenal. Die was ook ineens 40 miljoen euro waard. Dat kan straks ook gelden voor deze Daramy. Hij maakt nu furore als een van de twee spitsen, samen met Junya Ito. Als hij het wil, dan wordt hij een topspits.”

Had Mohammed Daramy meer kansen moeten krijgen bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan is het een mooie win-win situatie. Ajax heeft een mooi bedrag overgehouden aan een speler die weinig aan het spel toevoegde in de voorbereiding en in zijn eerdere periode in Amsterdam. Stade Reims heeft een goed functionerende 9,5

5 december 2023 om 14:06

Maar hoeveel kansen kreeg hij? Pff.. Zijn concurrentie was gewoon Tadic, en die speelde altijd.

5 december 2023 om 14:31

Zijn concurrentie was het niet passende spelsysteem van Ajax.
Om te renderen als linksbuiten moet je wel een echte linksbuiten zijn, je actie en versnelling in de zeer kleine ruimte moeten kunnen maken en over een goede voorzet beschikken. Bovendien moet er een killerspits rondlopen en een aansluitende 10.

Daramy is geen slechte voetballer, maar rendeert gewoonweg in een 2-spitsen systeem veel beter dan aan de zijkant. In die zin slecht gescout dus, net als Bergwijn eigenlijk.

5 december 2023 om 14:48

Hij overdrijft ook. Als ik puur even op stats kijk dan zit hij in 13 wedstrijden op 2 goals en 4 asists, met 3 chances created, 1 keypass,
Dat is zeker niet slecht, maar ook weer niet geweldig in een gelijkwaardige competitie als Nederland.

Ik heb toch het idee dat Özturk heel graag de headlines wil halen met tegendraadse meningen en overdrijvingen.
Zonde, want eerst nam ik hem serieus.

5 december 2023 om 14:58

Hij overdrijft zeker,helemaal als je bedenkt tegen wie hij de assists en goals heeft gemaakt. Clermont, Lorient, Metz, Strasbourg, LOSC Lille en Nantes. Waar eigenlijk zijn goal tegen Lille en assist tegen Nantes het knapste zijn. De rest zijn ploegen die onderaan staan in de Ligue 1.

5 december 2023 om 15:08

Hij is sowieso wat positiever ingesteld dan menig 'expert' op TV. Juist verfrissend om dat te horen.

Daarnaast is het idee van het Elftal van de Week (waar dit een knipsel uit is) letterlijk om naast de bekende toppers ook meer onbekende of oude bekenden uit te lichten die het goed doen.

Ach zo zie je maar weer, smaken verschillen!

5 december 2023 om 15:04

Hoe kan je zeggen dat iemand weinig toevoegt als hij totaal geen fatsoenlijke eerlijke kans krijgt. Zelfde met spelers na 3 invalbeurten al als miskoop bestempelen. Je kan pas oordelen over iemand als hij meerdere wedstrijden achter elkaar gewoon fatsoenlijk de kans krijgt. Niet op basis van een paar invalbeurten van 15 minuten of minder om de 6 weken.

5 december 2023 om 16:43

Misschien had ik moeten zeggen iemand die volgens de trainers niet goed genoeg was om een kans te krijgen. Wellicht door concurrentie, wellicht door kwaliteit.Met name op basis van de voorbereiding van dit jaar snap ik dat Ajax eieren voor zijn geld heeft gekozen en er niet voor heeft gekozen om hem dit jaar als eerste links-/rechtsbuiten te laten beginnen en hem een echte kans te geven. Maar waarschijnlijk is hij nu blij in Frankrijk en is Ajax tevreden met het geld dat ze voor een reserve buitenspeler hebben gekregen. Blijf er toch bij dat het een win-win situatie is.Eredivisie zit overigens vol met spelers die geen kans hebben gekregen in het eerste van Ajax. Je kunt niet iedereen een kans geven en soms zal dat een slechte beslissing zijn.

5 december 2023 om 16:01

Jongen heeft vrijwel nooit de kans gekregen.

Heb even de laatste tien wedstrijden opgezocht in de ligue 1, geen goals bij die jongen. Het zal ook vooral te maken hebben met Wil Still de top coach. Leuk voor die jongen dat hij het goed doet, in Amsterdam kreeg hij niet veel kansen, maar zag het er ook verschrikkelijk uit in de minuten die hij wel meedeed. Hij past niet alleen beter in een 2-spitsen systeem, maar vooral ook bij in club die counter en uit de omschakeling speelt. Bij Ajax speel je normaliter in de kleine ruimte, en daarvoor heeft deze jongen absoluut niet de gevergde techniek voor. Lijkt mij dan ook dat het geen topspits wordt, maarja wie weet, ik ben ook maar binny.

5 december 2023 om 14:11

Jawel hoor, heeft tegen Lille gescoord, dat was negen competitiewedstrijden geleden. Geen hele bijzondere statistieken totdusver, prima keuze om te verkopen.

5 december 2023 om 14:19

Will Still, geniaal verhaal!

On: Mooi voor alle partijen, ook wel fijn om deze verkoop te zien slagen, dat helpt mogelijk bij de verkoop van een paar Mislintat transfers. Vond die Balogun vorig jaar ook echt sterk bij Reims, dit jaar toch een stuk lastiger bij Monaco. Vraag mij af of Myron Boadu daar niet gewoon weg moet gaan, is inmiddels 3e spits geworden en eigenlijk zelf 4e spits wanneer Embolo weer terug komt van een zware blessure.

5 december 2023 om 14:55

Wat is er zo geniaal aan z'n verhaal? Still waiting..

5 december 2023 om 15:43

Was een FM speler die door Yannick Ferreira, de coach van STVV te benaderen als datascout in de wereld van het profvoetbal terecht gekomen is. Daarna assistent geworden bij Lierse en op de ongelofelijk jonge leeftijd van 24 jaar hoofdcoach geworden door de gekke voorzitter (in het jaar van het faillissement). Vervolgens ging hij aan de slag bij Beerschot als hoofdcoach, maakte hij de overstap naar Reims als assistent om daar vorig jaar hoofdcoach te worden op 29/30-jarige leeftijd.

Nogal een carrière dus voor iemand uit 1992. Vooral het feit dat hij vroeger zoveel FM speelde werd in de media wel opgepikt ( in de aard van FM-speler tot stuntcoach in de Ligue 1).

5 december 2023 om 16:20

Heeft hij zijn trainerspapieren nou eigenlijk al, ik meende mij te herinneren dat Reims elke wedstrijd een boete kreeg omdat hij als hoofdcoach functioneerde

6 december 2023 om 09:42

Thanks Lierse, had het zelf niet beter kunnen beschrijven!

Het begint een aardig lijstje te worden zo van afgeserveerde spelers bij Ajax die het elders klaarblijkelijk wel kunnen. Ligt het nou echt aan al die spelers of ... ?

5 december 2023 om 14:25

Zo bijzonder doet Daramy het toch helemaal niet bij Reims, of wel? Welk lijstje bedoel je precies overigens met spelers die elders ineens veel beter spelen?

5 december 2023 om 14:57

Wellicht Blind en Tadic..?

5 december 2023 om 15:00

Blind en Tadic zijn allebei via de voordeur vertrokken. Was gewoon te oud voor Ajax aan het worden. Het is ook niet in Ajax haar belang om spelers te lang bij je te houden. Gaat volledig tegen het verdienmodel in. Goedkoop scoren door Blind en Tadic te noemen.

5 december 2023 om 15:16

Hoe kan je nou te oud zijn voor Ajax om vervolgens een prima basisklant bij Fenerbahce te zijn?

Of te oud zijn voor Ajax om vervolgens geen fatsoenlijke back / LCV op te kunnen stellen, terwijl die gewoon top 4 staat in Laliga met zijn elftal...

Blind LCV en Hato LB was toch prima gewest. Idem dito voor Tadic op linksbuiten.

5 december 2023 om 15:33

Blind was misschien inmiddels te oud, los van het huidige sentiment rond Blind en Schreuder konden zelfs veel Blind fans zich destijds wel vinden in een reserverol voor hem.
Maar je kan toch moeilijk stellen dat die via de voordeur vertrokken is.
Voor iemand die toch een van de iconen is uit de recente geschiedenis, zo veel spelers zijn er immers niet met 7 kampioenschappen, ik meen dat alleen Cruijff en Swart er meer hebben, is de manier waarop hij vertrok er een die absoluut niet de schoonheidsprijs verdient.
Een beter voorbeeld van een speler met zijn status die via de achterdeur is vertrokken ga je denk ik niet vinden.

5 december 2023 om 16:01

@glenn,

Blind was een heerlijke speler geweest tegen de kleinere clubs, iemand die voetballend wat toevoegd, en niet continu achter zijn man aanhoeft.
Tadic daarentegen is gewoon elk jaar MVP geweest van de Eredivisie en was zeker nog goed genoeg geweest voor de basis van Ajax.

5 december 2023 om 17:01

Omdat Ajax spelers koopt als investering? Ontwikkelen en doorverkopen is het Ajax verdienmodel. Tadic zat overduidelijk aan het eind van zijn latijn. Hij is inmiddels 35 jaar. Dat hij nog steeds een goede speler is zal verder wel. Ik ben het ook niet eens dat wij als vervanger Bergwijn hebben gehaald. Maar snap de keuze opzich wel. Plus het is niet gezegd dat Tadic het dit jaar weer goed zou doen. Ook voor Tadic heeft het goed uitgepakt want hij had weer een frisse nieuwe uitdaging. Ik vind dat mensen Blind er nu bijhalen echt lachwekkend. Heel Nederland was het er over eens dat Blind bij Ajax op linksback niet meer kon. Leuke inspeelpass en hij kan echt wel voetballen maar hij is echt veels te traag plus hij loopt met hartproblemen.

5 december 2023 om 17:03

Dat had ook te maken met de situatie waar Ajax zich in bevond. Blind is zelf ook geen makkelijke jongen. Wat Schreuder heeft gedaan is absoluut niet netjes maar heb niet het idee dat Ajax vies is geweest richting Blind en dat hij het ook wel prima vond.

5 december 2023 om 21:09

@Ali Boembari Opleiden, ontwikkelen en doorverkopen is inderdaad een belangrijk verdienmodel van Ajax.

Er zit wel een grote maar aan. Ajax moet niet alleen maar spelers kopen om ze voor veel geld door te verkopen. Ajax is gaan presteren toen Overmars en Ten Hag inzagen dat je het met alleen jonge talenten niet gaat redden. Ga je terug naar de succesvolle Ajax teams zat er eigenlijk altijd een goede mix in qua leeftijd en ervaring.

Dat was zo in de tijd van Van Gaal (de broertjes de Boer waren bijvoorbeeld 25 en Blind en Rijkaard waren over de 30), De Sneijder/vd Vaart/de Jong/heiting e.d. generatie die op en haar na de halve finale van de CL mis liep had naast al die jonge gasten ook meer ervaren spelers van midden 20 of in de 30 in de selectie zoals Trabelsi, Galasek, Lobont, Bergdolmo e.d., en dat zelfde zag je een paar jaar terug met de De Jong/de Ligt groep.

Dus ja het is onderdeel van het verdien model om in jonge spelers te invsteren en die te ontwikkelen om ze met winst door te verkopen. Maar dat verdien model werkt vooral heel goed wanneer er ook kwalitatief goede en ervaren spelers om die jonge gasten heen staan.

6 december 2023 om 15:36

We kunnen naast de eerder genoemde Tadic en Blind ook wel Perr Schuurs, Mitchel Bakker, Sven Botman en Danhilo Doeki voor de verdediging vermelden en een Azor Matusiwa voor het middenveld. Allemaal spelers die nu waarschijnlijk voor de basis in aanmerking zouden komen, waarbij ik persoonlijk van mening ben dat Davy Klaassen ook nog de nodige ervaring had kunnen toevoegen.

5 december 2023 om 16:47

Zelfs als Feyenoord supporter snap ik Ajax in deze. Prima jongen, prima voetballer, maar niet in het systeem dat Ajax speelt. Prima reden dus om hem voor een goed bedrag te verkopen. Waarom ze hem in eerste instantie gekocht hebben is mij dan wel een raadsel.

Hij is door schreuder de grond in geboord met gesprekken, had meer kansen moeten hebben, desnoods verhuur, jammer wordt een topper, is in potentie beter dan brobbey, maar dat is kudus ook.

5 december 2023 om 14:53

Lekkere vergelijking ook. Brobbey is een zuivere centrumspits, Daramy is een buitenspeler die ook in de punt uit de voeten kan en Kudus is een aanvallende middenvelder die ook op de flank uit de voeten kan (en totaal niet in de spits). Echt een paar bij elkaar geraapte namen die weinig met elkaar te maken hebben haha.

5 december 2023 om 15:51

Hij is ook verhuurt geweest.

Niet alleen Schreuder zag het niet in hem zitten. Ten Hag serveerde hem ook al vrij snel af.
Bij Schreuder heeft hij misschien nooit echt een kans gekregen, maar toen had Ajax op die positie Tadic en Bergwijn, dat je Daramy van verhuurt lijkt me niet gek. Hij had volgens de verhalen best een redelijk jaar in Denemarken. Maar met redelijk in Denemarken ben je nog niet goed genoeg voor Ajax.
Een speler 2 jaar op rij verhuren kan wel maasr is meestal geen goed teken, als de nieuwe staf, inmiddels dus de 3e of 4e trainer, het dan ook niet in je ziet zitten dan is het tijd om door te selecteren.
We moeten zijn prestaties in Frankrijk ook niet overdrijven, 2 goals in 13 wedstrijden als spits, waarvan eentje tegen de nummer laatst. Dan doet Brobbey het toch een stuk beter, die had twee wedstrijden nodig om tegen de nummer 9 uit diezelfde competitie even vaak te scoren.
Hij is even oud als Brobbey, dus op basis waarvan hij meer potentie zou hebben zie ik niet.

Hij heeft ook nauwelijks een echte kans gehad. In Nederland schrijven we iedereen af na 3 slechte potjes. Wat dat betreft zijn we hier nog erger dan in Engeland. Best treurig wel.

Dus eigenlijk deed de bewierookte Overmars een miskoop van 12 miljoen en slaagde de verguisde Mislintat die 12 miljoen terug te verdienen. heb ik dat zo goed begrepen?

5 december 2023 om 16:03

Ja. Bij beide heren kun je best enige nuances aanbrengen in hun prestaties.
Overmars heeft wel meer miskopen gedaan waarvan de meeste zonder al te veel verlies weer werden verkocht (buiten deze Daramy heb je ook spelers als Kristensen en Marin). Ik meen dat alleen op Magallan en Bande een enorm verlies is geleden. Daar staan ook een heleboel voltreffers tegenover, zowel aan de inkomende en uitgaande kant waardoor de balans als geheel (sportief gezien) heel positief in zijn voordeel uit valt.

Mislintat heeft veel dingen fout gedaan, maar aan de verkopende kant deed hij het niet onaardig door miskopen als Bassey en Daramy voor behoorlijke bedragen te verkopen. Ik geloof dat ook de grootste mislintat haters niet uitsluiten dat er in die 11 of 12 spelers die hij aan heeft getrokken uiteindelijk een paar spelers zitten die wel voldoen. Neemt niet weg dat de selectie die hij creeerde natuurlijk niet Ajax waardig is.

Wie langs Ito speelt, maakt goals. Zo simpel is dat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren