Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajacieden rekenen op titel: 'Eigenlijk is twee keer winnen wel genoeg'

Laatste update:

Ajax deed woensdagavond op bezoek bij sc Heerenveen wat het moet doen en blijft PSV op doelsaldo voor. Het verschil met de Eindhovenaren bedraagt zes goals, wat concreet inhoudt dat PSV, ervan uitgaande dat Ajax ook twee keer wint, minimaal acht keer moet scoren om de koppositie over te nemen. “Eigenlijk is twee keer winnen dus wel genoeg”, concludeert Jasper Cillessen alvast.

/

PSV speelt nog thuis tegen SC Cambuur en uit tegen PEC Zwolle en met name het eerste duel lijkt voor het elftal van Phillip Cocu en gelegenheid om nog even flink aan het doelsaldo te werken. Mocht dat uiteindelijk gelijk zijn, dan geven het aantal doelpunten voor de doorslag. Cillessen vindt dat jammer: Ajax hield dit seizoen al achttien keer de nul en kreeg twintig treffers tegen. PSV 29.

“Dat is voor mij als keeper wel jammer ja”, zegt de goalie in gesprek met Ajax Life. “Maar dat weet je van tevoren. We moeten het gewoon niet zo ver laten komen dat dit een factor wordt.” Teamgenoot Davy Klaassen vindt het echter logisch dat de goals voor uiteindelijk bepalend zijn. “Voetbal gaat toch om doelpunten maken”, stelt hij nuchter.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben best bang anders dat PSV thuis tegen Cambuur flink kan gaan uithalen.

21 april 2016 om 11:51

Kan allemaal, ze kunnen ook verliezen bij PEC uit. Ajax kan gelijkspelen tegen Twente... Er is zo weinig over te zeggen. Een ding is wel zeker dat Ajax dit niet meer weg mag geven vind ik.

21 april 2016 om 11:52

De Graafschap en Twente zijn ook wel ploegen waar je ruimer van kan winnen als je eenmaal voor staat. PSV heeft dit seizoen thuis niet een keer ruim gewonnen, zeker niet tegen ploegen die de bus parkeren.

21 april 2016 om 11:54

Het is Cambuurs laatste strohalm om niet te degraderen, dus de kans zit er in dat als ze snel 2-0 of 3-0 achterkomen dat de kippies gaan hangen en het zo 10-0 kan worden

Aan de andere kant kan Cambuur ook feller dan ooit zijn in een uiterste krachtsinspanning om erin te blijven. We zullen het zien.

21 april 2016 om 12:44

Het is helemaal niet Cambuurs laatste strohalm als ze vanavond een goed resultaat boeken. Dan hoeven ze in Eindhoven niet op de aanval te spelen #kenjefeiten

21 april 2016 om 12:03

Excelsior, Roda werd in Eindhoven gelijkgespeeld... Willem II werd met de grootste moeite verslagen in eigen huis. Alle drie degradatiekandidaten. En vergeet De Graafschap niet... PSV heeft het over het algemeen knap lastig tegen clubs uit het rechterrijtje dit seizoen. Ik wil nog wel zien of PSV echt flink gaat uithalen. Ik denk 3-0, max.

21 april 2016 om 12:06

Ajax kan tegen de Graafschap ook helemaal los gaan als het nodig zou zijn de laatste speeldag. De Graafschap is dan al zeker van plaats 17 en wie weet laten zij het dan ook wel lopen. Zo kan je voor alles wat stellen. Ik blijf er echter wel bij dat ajax kampioen wordt als het 2x wint. Doelsaldo gaat geen rol spelen.

21 april 2016 om 12:20

Hm... dan denk ik juist dat doelsaldo wel een rol zal gaan spelen. Of verwacht je echt dat psv nog punten gaat morsen tegen Cambuur of Zwolle?

21 april 2016 om 13:09

Ik verwacht in ieder geval dat PSV het lastig gaat krijgen in Zwolle. PEC Zwolle doet nog volop mee voor een plek in de play offs en die gaan er vol op klappen. Daarnaast gunt iedereen bij PEC Zwolle Diederik Boer een kampioenschap dus dat is nog een extra motivatie om een stap harder te lopen .

21 april 2016 om 13:28

haha je laatste zin vind ik zo'n onzin. Dat kunnen ze wel zeggen van tevoren, maar dat helpt niks als je eenmaal bezig bent.
Daarnaast heeft de helft van die jongens al niet eens meer met Boer gespeeld.
T scheelt eerder dat het allemaal huurlingen/ex ajacieden zijn.
Maar ook dat zal niet helpen.

Intrinsieke motivatie werkt altijd het best

21 april 2016 om 13:05

Als Cambuur vandaag niet wint dan zijn ze zo goed als gedegradeerd. En spelen ze dus nergens meer om en kan PSV gewoon uithalen met een nulletje of 8

21 april 2016 om 17:37

Dat geldt dan direct ook voor de Graafschap, die dan bovendien de nacompetitie in moeten. Dat is dan weer gunstig voor Ajax. Dus je kunt er niets van zeggen.

21 april 2016 om 13:15

Ja ik ook wel maar aannde andsre kant als ze met 5-0 winnen dan moeten ze nog steeds 3-0 winnen tegen pec. Ik denk dat pec wel wat kan met de ruimte die ze dan gaan krijgen.

21 april 2016 om 13:25

Cambuur is een ploeg waar je veel tegen moet kunnen scoren, maar dat is De Graafschap ook. OK, we spelen uit maar dan nog.

Daarnaast speelt Ajax 2 wedstrijden die ze normaal gesproken met (redelijk) gemak winnen. Voor PSV geldt dat maar voor 1 wedstrijd, want bij PEC uit win je niet zo maar, iig werk je daar niet even aan je doelsaldo.

Kortom, Ajax mag dit niet uit handen geven.

21 april 2016 om 17:35

Laat psv eerst maar eens proberen te winnen, net als Ajax.
Stel je komt achter, dan is het voor psv direct heel ,heel lastig.

Ik snap niet dat we allemaal tot dit soort uitspraken worden verleid.
Zorg nou maar eerst maar dat het gebeurd, zo denderend spelen we nou ook weer niet.
PSV is gewoon stabieler en heeft wat mij betreft een betere selectie!

Grt van een ajacied.

21 april 2016 om 12:05

Respect voor eindelijk is een reële opmerking!!!

21 april 2016 om 12:17

Precies. Ajax heeft nog niet zomaar gewonnen van Twente. Het programma van PSV mag daarentegen echt geen probleem voor ze zijn.

21 april 2016 om 13:04

Want een thuiswedstrijd tegen een uitgevoetbald Twente is zoveel moeilijker dan een uitwedstrijd tegen een goed voetballend PEC dat nog volop in de race is voor de play-offs?

21 april 2016 om 13:12

En vorig seizoen verloor PSV met 3-1 bij PEC Zwolle .

21 april 2016 om 16:47

Ja en 3 jaar terug wonnen ze misschien wel met 5-0. Geen idee, maar het is niet relevant.

21 april 2016 om 16:49

Dat is ieder zijn mening. Ik begrijp echter al die uitspraken van die spelers niet. En laten we eerlijk zijn, PSV speelt nog altijd iets overtuigender dan Ajax.
Het is allebei niet hosanna, maar Ajax is ronduit bedroevend. Die kunnen zomaar onderuit gaan.

21 april 2016 om 17:24

Mr flowers en De graafschap ken zich zomaar op de laatste dag nog veilig spelen zonder nacompetitie... verschil met de nr 15 is maar 4 punten.

21 april 2016 om 17:39

Nee, 040, als psv van ze wint is het klaar voor de Graafschap.

Door de afgelopen 2 penalty situaties neig ik het PSV meer te gunnen. Oké, we moeten dat soort situaties over het hele kalender jaar bekijken, maar het steekt met toch als neutrale toeschouwer.

Want we kunnen wel zeggen dat we over het hele seizoen moeten kijken: de scheidsrechters in kwestie weten precies wat voor invloed hun beslissing heeft op het kampioenschap. We gaan er altijd van uit dat dat niet in die hoofden speelt. Maar wie garandeert mij dat?

Ik vind eigenlijk de strafschop die Ajax gisteren kreeg nog erger dan die van zondag. Waarom?
Serdar Gözübüyük leeft de spelregels gewoon niet na terwijl hij er met zijn neus bovenop stond.

21 april 2016 om 11:53

Wat zijn er toch een hoop mensen (veelal uit Rotterdam en Eindhoven) met een selectief geheugen. Ja, Ajax heeft de scheids nu even mee, al vond ik het gister wel een strafschop. Zijn we allemaal de eerste seizoenshelft van Feyenoord vergeten? alle rode kaarten die ze mee hadden, strafschoppen etc. Daar komt Ajax bij lange na niet in de buurt. Verder heeft PSV vaker de scheids mee gehad dan Ajax dit seizoen, ook gewoon een feit. Laatst nog tegen Willem 2 (buitenspel goal(s) bijvoorbeeld.

Maar omdat Ajax toevallig de scheids mee heeft aan het einde van het seizoen wordt het kampioenschap daardoor beslist, wat een onzin en selectief gelul! Maar wij juichen er niet minder om mochten we kampioen worden

21 april 2016 om 11:58

Scheidsrechters kunnen het niet goed zien zoals zondag, dat kan. Het is moeilijk om het niet goed te kunnen zien en dat soort situaties had je bij Feyenoord ook. Net wel/ net geen contact moment. Maar laten we ons focussen op de titelstrijd.

Hoe kun je voor een situatie zoals gisteren een strafschop geven als je, neem ik aan als scheidsrechter van de Knvb, de spelregels kent? Dat is voor mij gewoon onmogelijk.

21 april 2016 om 12:05

"verder heeft PSV vaker de scheids mee gehad dan Ajax dit seizoen, ook gewoon een feit"

Je noemt hier 1 voorbeeld op en zegt het is een feit dat ze vaker mee hadden ?
Als je het een feit noemt moet je er ook bewijs van hebben. en de enige manier om dat te krijgen is door elke wedstrijd 90m terug te kijken en het gaan noteren.
Nu doe je dus precies het zelfde als de mensen uit Rotterdam en Eindhoven.

21 april 2016 om 12:09

Beide waren gewoon strafschoppen. Eerst word Milik gewoon geraakt, al is het niet hard. Er is een overtreding, dat Willem daarna de bal nog raakt, doet daarna niet ter zaken. Het is een hetze, zonder onderbouwing. In alle europese landen zal het gewoon een strafschop zijn, enkel in Nederland, gaan we er een discussie van maken over wel of niet! Komt bij, dat van zowel het oogpunt Makkelie als lijnrechter het zicht is, dat Willem langs de bal maait en Millik raakt! Mensen blijven maar doorzagen over iets, maar kijken niet langer dan hun neus!

Gisteren is gewoon hands. Vond ik discutabele dan die van zondag!

21 april 2016 om 13:20

De officiele regel is dat er sprake moet zijn van opzettelijk hands en ik kreeg niet het idee dat hij hands wou maken. Gebeurde meer ombewust en dan is het volgens de regels geen strafschop. Begrijp echter de ophef over gisteren niet zo. Hveen deed vrij weinig en de 0-1 hing al in de lucht en ik denk dat Ajax de wedstrijd sowieso wel had gewonnen, maar dat zullen we nooit weten. Zondag was een ander verhaal en dat was een gelukje. Helaas voor psv en Utrecht moet niet zeiken want die wanvertoning van gisteren laat zien dat ze duidelijk voor de beker gaan.

21 april 2016 om 13:21

Opendoel. Kom op man. Ben je nou echt alle zicht op de realiteit kwijt?
Die eerste was op de bal gespeeld. Dat de scheidsrechter geen goed zicht had en de situatie niet goed kon beoordelen maakt het alleen maar extra erg.
Gisteren was het niet gewoon hands. Zijn arm hangt stil langs zijn lichaam. De bal wordt op een meter tegen zijn arm aangeschoten, zonder verdere beweging of onnatuurlijke positie van die arm.

21 april 2016 om 13:24

Deen7nho
Dat gedoe rond Feyenoord wordt schromelijk overdreven.
De rode kaart van Karsdorp is gewoon terecht kwijtgescholden. Bij Kramer heeft de Knvb een vormfout gemaakt. Daar heeft Feyenoord van geprofiteerd. Niet Feyenoords schuld.
Van Elia waren helemaal geen beelden en was het woord tegen woord. Ook hier heeft de Knvb een fout gemaakt, maar daarnaast is er geen bewijs.
Feyenoord heeft in de eerste helft 2 keer een onterechte penalty meegekregen. Maar daar tegenover stonden ook een onterechte penalty tegen, de bal over de zijlijn van Ajax en een meter buitenspel in Den Haag (kostte ons nogal wat punten)

21 april 2016 om 13:25

Vrij simpel als je de beelden rustig terug kijkt en langzamer zet, zie je dat de bal niet door Willem word geraakt. Daarnaast staat Makkelie gewoon goed opgesteld. Het is door de beweging van zowel willem als Millik dat die het niet kon zien.

21 april 2016 om 14:27

100 mee eens. Als je iemand die op volle snelheid ligt in de 16 raakt kun je er donder op zeggen dat de scheids fluit, als het slachtoffer hierdoor ten val komt. En in de 16 dien je als verdediger je armen tegen/langs je lijf te hebben, komt de bal dan op je hand/arm is het aangeschoten. Deze verdediger had zijn hand recht in de baan van de voorzet, los van zijn lichaam. Sterker nog, je ziet zijn hand zelfs open gaan in de herhaling. Hij had zijn arm langs zijn lijf moeten hebben, had hij dat dan was de voorzet, zoals bedoeld, langs hem heen gegaan. Lijkt me einde discussie. Tenzij je naar strohalmen aan het grijpen bent.

21 april 2016 om 14:34

Je bent in Nederland Ajacied of anti-Ajacied. Het is afgunst van de bovenste plank, waar Ajax mee geconfronteerd wordt.
Hoe komt inderdaad Willem met zijn ingezette sliding aan de bal (ja, hij speelde de bal)? Inderdaad, via de benen van Milik, eerst gaat Milik onderuit. Al is deze situatie minder helder dan die van gisteravond, maar vanuit het oogpunt van Makkelie was het zeer overtuigend.

Nu de handsbal van Otigba....dijks geeft voor, op redelijk afstand, een paar meter.
Komt overduidelijk tegen de hand aan van Otigba, zonder deze interventie was de bal goed voor gekomen. Hield hij zijn arm/ hand kort langs zijn zij? Nee! Hij stak hem zelfs nog wat verder uit om zich breder te maken. Hij ging zelfs een klein stukje richting de bal, los van dat ie zich dus al breder maakte met zijn arm en hiermee de bal kon wegwerken. Loop allemaal niet zo te zeiken, omdat jullie Ajax het licht in de ogen niet gunnen, het is gewoon een loepzuivere penalty.

Hij kan er niks aan doen? Me reet! Hij maakt zich bij voorbaat breed met zijn arm. Als de scheids er niet voor fluit heeft Heerenveen er ernstig voordeel van. Wat een kont-argument:

De hand ging niet naar de bal, het was niet opzettelijk....hij maakt zich opzettelijk breder, klaar! Of moeten we daarin kaders aanbrengen, van "je mag zoveel en zoveel centimeter je lichaam breder maken met je armen, daarbinnen geen penalty, doe je meer, dan is het een penalty bij contact. Dat is helemaal lastig voor een scheids, ze hebben niet allemaal een timmermansoog.

21 april 2016 om 15:30

Denn, ben jij de 1-1 van Ajax in de Kuip vergeten? Ben je oost-Israëlisch blind?

21 april 2016 om 17:44

Of bedoel je het met twee(!) armen trekken aan het lichaam van Veltman, waardoor de bal tijdens de bekerwedstrijd in eigen doel gaat via Veltman's hak?
Die had nooit gegeven mogen worden.

21 april 2016 om 11:57

Die hand stopt toch een kansrijke voorzet. Geen kaart maar wel gewoon een penalty. Maar eigenlijk is het allemaal hypocriet, want als dit bij je eigen club gebeurt zou je ook schreeuwen om een penalty.

21 april 2016 om 11:59

De hand stopt een kansrijke voorzet, dus??

De arm /hand raakt de bal wel maar telt als het ware net zoals de rest van het lichaam.

Ik zou zeggen sla de spelregels er maar op na.

21 april 2016 om 12:04

Hand staat los van zijn zei. Ik zeg lees jij de spelregels moet.

21 april 2016 om 12:04

Het hele probleem met de regels omtrent hands is dat deze qua interpretatie per scheidsrechter en per situatie sterk kunnen verschillen. Zo is de vraag of de speler in kwestie bewust of met opzet hands maakt lastig in te schatten voor een scheidsrechter. Gisteren bewoog de arm van de speler van Heerenveen wel degelijk wijder waardoor de bal geblokt werd (oftewel voorwaardelijk opzet). Of hij dit bewust deed, is te betwijfelen maar de beslissing voor een penalty is best te begrijpen. Makkelijk gegeven penalty kan je vinden, maar onterecht? Nee, dat niet.

21 april 2016 om 12:34

Waar staat in de regels dat je je arm/hand tegen de zei aan moet houden?

21 april 2016 om 12:57

@lfc11
Ik vond het zelf geen strafschop omdat de verdediger, naar mijn menig, niet bewust met zijn hand naar de bal gaat en zijn hand, naar mijn mening, nog steeds heel dicht bij zijn lichaam heeft. Maar dit is inderdaad zo'n geval waar de meningen over kunnen verschillen. Vraag het aan tien scheidsrechters en de kans is groot dat minimaal vijf van hen hem op de stip leggen.

21 april 2016 om 14:29

IN de regelementen. Sla er maar op na.

21 april 2016 om 14:56

In de reglementen staat niks over handen langs je zij houden. Het gaat er om of er opzet in het spel is, of dat de speler het had kunnen voorkomen. Dat zijn de regels die gelden bij een handsbal binnen de 16.

- Bal naar hand?
Nee: Penalty
Ja: Had de speler de handsbal kunnen voorkomen?
Ja: Penalty
Nee: Spel gaat verder

21 april 2016 om 15:02

Vul dit in en dan kom je er achter dat het geen strafschop was.

21 april 2016 om 12:20

De bal werd op de hand van de verdediger geschoten en dat was heel duidelijk te zien. De voorzet ging via de hand achter. Het is discutabel omdat niet elke scheids de bal op de stip legt. In mijn ogen is het duidelijk een strafschop (ook al zijn de armen van de verdediger bijna langs zijn lichaam)

21 april 2016 om 12:36

Dat de bal tegen de hand/arm aan werd geschoten is duidelijk. Je zegt het zelf al: hij had zijn armen op een natuurlijke manier langs zijn lichaam en maakte, zover ik kon zien, geen onnatuurlijke beweging naar de bal.

Dit is dus aangeschoten hands en dat telt niet als hands.

Ik vind onderling resultaat eigenlijk een mooiere en eerlijkere manier om te bepalen wie kampioen wordt. Je hebt na 34 duels evenveel punten, maar in de rechtstreekse duels ben je beter gebleken. Dat is in mijn ogen veel belangrijker dan of je met 5 of 6-0 wint. Maar goed. We hebben het met deze regelgeving te doen. In Spanje hebben ze het wel begrepen.

21 april 2016 om 16:33

In spanje is toch ook eerst doelsaldo? Alleen dpt voor komt later

Dat PSV flink gaat uithalen moeten eerst blijken. Cambuur speelt voor de laatste kans dus die moeten er vol voor gaan.

21 april 2016 om 12:43

Is helemaal niet waar. Als Cambuur vanavond wint hoeft het niet zo nodig te aanvallen tegen Psv.

21 april 2016 om 12:43

Juist daardoor kan Psv wel eens dik winnen denk ik. Maar de tijd zal het leren, er is gewoon weinig over te zeggen.

Het verschil tussen PSV en Ajax is heel klein. Ik denk dat PSV alleen nog kampioen kan worden als ze echt gaan uithalen tegen Cambuur. Vol op de aanval en min 7x scoren anders zie ik het somber in.
Als psv beiden wedstrijden wint en het niet voldoende is voor kampioenschap ben ik alsnog tevreden met het seizoen. En degene die na 34 wedstrijden bovenaan staat is altijd de terechte kampioen.

21 april 2016 om 12:44

Ik hoop op Psv, niet alleen omdat ik fan ben maar ook omdat ik wil dat er weer punten worden gepakt in de Cl..

21 april 2016 om 16:59

Want 1 goed seizoen betekend direct dat ze het volgend seizoen weer doen? Begrijp me niet verkeerd. Psv heeft het top gedaan in de CL en nie.and had van tevoren verwacht dat PSV een ronde verder zou komen. Maar, laten we nou niet vergeten dat United wel een heel matig seizoen door maakt. Het Russische voetbal niet meer is wat het geweest is en Wolfsburg blijkt vorig seizoen een geweldig seizoen te hebben gehad. Dit seizoen voetballen ze gewoon mee. Nogmaals, hiermee wil ik de prestatie van Psv niet bagataliseren maar, we moeten nu niet opeens gaan doen alsof PSV weer even een lading punten haalt in Europa. Iets met een zwaluw en zomer...

21 april 2016 om 19:18

Ik wil gewoon geen club in de CL die het nog niet eens voor elkaar krijgt om twee keer van Rapid Wien te winnen...

Persoonlijk ben ik voor Ajax, en ja het zit ons niet tegen de laatste twee wedstrijden. Maar stel dat wij na 34 speelronden bovenaan staan dan is Ajax gewoon de terechte kampioen. Net zoals PSV de terechte kampioen zou zijn als zij alsnog kampioen zouden worden.

En dan hoor ik sommige hier over matchfixing en Knjb, komop zeg gedraag je eigen niet zo kinderachtig. Bij elke club zit het in die 34 wedstrijden weleens mee en soms zit het weleens tegen en uiteindelijk staat iedereen waar die hoort.

Ik denk dat we als nederlanders blij mogen zijn dat de competitie tot het laatste moment spannend is. Zowel bovenin als onderin, en dat de bekerfinale gaat tussen twee clubs echte volksclubs die koste wat kost de beker naar huis willen nemen. Dus probeer nou van onze competitiespanning te genieten want voor het niveau hoeven we het niet te doen. we moeten blij zijn dat we niet net als de frans competitie zijn.

Ik zou nog niet te zeker van mijn zaak zijn als ik Ajax speler was. Paar jaar terug werd PSV nog in het zadel geholpen door Vitesse dat zich op de laatste dag gewillig naar de slachtbank liet leiden.

Kan zomaar gebeuren dat PSV er tegen Cambuur 6 in schiet.

Als Cambuur vanavond verliest is die kans waarschijnlijk wat groter dan als Cambuur wint en nog kans heeft Graafschap in te halen. Vanuit Ajax perspectief bezien zou Cambuur dus vanavond moeten winnen. Echter kan het een voordeel zijn voor Ajax als Cambuur juist verliest en Graafschap dus op de laatste dag al zeker is van plek 17.

21 april 2016 om 12:30

Tuurlijk, psv kan uithalen tegen Cambuur, maar dan moeten ze alsnog ook uithalen tegen Pec als ajax alles wint. Want de kans is erg klein dat Ajax met 1-0 gaat winnen van zowel Twente als De Graafschap. Als dat wel gebeurd moet psv 8 doelpunten goedmaken. Elke goal van ajax erbij moet psv extra maken. Psv moet, realistisch gezien, eigenlijk in twee wedstrijden ongeveer 10 goals maken om op doelsaldo een goede kans te maken. Dat vind ik niet realistisch als je kijkt naar de tegenstanders. Cambuur kan wellicht, maar ik zie ze niet met drie of vier doelpunten verschil winnen bij pec op de slotdag. Zeker als Ajax dan ook speelt en bij nood vol op de aanval gaat.

Eigenlijk wel genoeg..? Zorg er maar voor dat we de laatste 2 wedstrijden ruim winnen, hoe lastig dat ook is. Ik ben er nog niet gerust op. Volgende week zondag moet het publiek er maar eens vol achter gaan staan. Schreeuw de jongens maar naar de overwinning. Dan hoop ik toch ook een fel en fris Ajax te zien. Hoe dan ook..wat is dit een geweldig einde van de competitie. Tot de 34e speelronde is het ongekend spannend.

21 april 2016 om 12:24

Klopt, ik ben er ook nog allerminst zeker van dat Ajax dit 'wel eventjes' gaat doen... zeker als ik het spelpeil van de afgelopen twee wedstrijden bekijk, allemachtig wat staan ze stijf van de spanning...

Het is wel superspannend idd, slecht voor je hart, maar wat gaat dit ontlading geven.

Ik snap niet waarom iedereen denkt dat 6 goals inhalen genoeg zijn voor Psv?! Als het puntenaantal gelijk blijft en PSV loopt 6 goals in, dan komen ze op gelijk doelsaldo en gelijke punten. Telt dan het onderling resultaat (ajax wint dan) of de meeste goals voor (psv wint dan). Als het onderling resultaat geldt dan moet PSV dus 7 goals inhalen in twee wedstrijden. Minimaal met 4-0 en met 3-0 winnen dus....maar misschien geldt wel het aantal gescoorde doelpunten dan moeten ze er inderdaad 6 inhalen.

21 april 2016 om 12:33

Aantal doelpunten voor telt dan als eerste

21 april 2016 om 12:34

Doelpunten voor telt dan. Dus dan is psv kampioen. Als beiden alles winnen moet psv echter minimaal 8 keer scoren om die 6 doelpunten goed te maken, ervan uitgaande dat Ajax twee keer met 1-0 wint. Aangezien het redelijk onwaarschijnlijk is dat ajax geen van die wedstrijden met meer doelpunten verschil wint, moet psv in twee wedstrijden dus nog meer doelpunten maken. En de kans lijkt me erg klein dat ze uit bij pec vijf of zes keer scoren. Dus of het moet 8-0 ofzo worden tegen Cambuur, maar anders denk ik dat Ajax gewoon kampioen is als ze twee keer winnen.

Ajax speelde gisteren weer hopeloos. Zoveel foute passes en verkeerde loopacties. De hele voorhoede met uitzondering van Milik is uit vorm. Laat Ajax sowieso de wedstrijden winnen voordat je mag praten over doelsaldo.

Vanavond wordt ook cruciaal voor Ajax. Als Cambuur vanavond wint komt het weer op 2 punten van De Graafschap. Dan gaan ze natuurlijk spelen voor een punt bij Psv. Als Cambuur vanavond verliest of gelijk speelt staat het nog 5 of 4 punten achter. Dan moeten ze winnen bij PSV om directe degradatie te ontlopen.

Als Cambuur wint vanavond zou het gunstigste zijn denk ik voor Ajax.

Jammer dat Ziyech niet tegen Ajax geschorst is, maar de vorige wedstrijd. Zie hem nog wel stunten met een paar mooie tapen..

21 april 2016 om 13:01

Hij zal erop gebrand zijn deze wedstrijd zich in de kijker te spelen, omdat hij ook weet dat er nogal wat scouts toe zullen kijken. Ik heb echter ook wel eens gezien dat dit bij Ziyech juist verlammend werkt, omdat hij dan te geforceerd voor eigen succes gaat en blind is voor de medespeler.

Als Cambuur gelijk speelt of verliest van PSV zijn ze direct gedegradeerd. Als zij winnen maken ze nog een kleine kans. Ik denk dat het voor PSV niet makkelijk gaat worden in Leeuwarden. Ik verwacht wel dat PSV wint maar een grote uitslag zie ik gewoon niet gebeuren. Maar wij zullen zien.

21 april 2016 om 13:16

PSV Cambuur 8-0
Daarna nog even zakelijk winnen in Zwolle met 0-3 en de titel blijft in Eindhoven

21 april 2016 om 14:42

Als Cambuur verliest van PSV (en vanavond niet wint), dan speelt de Graafschap nergens meer voor tegen Ajax en zullen ze zich vast willen sparen voor de nacompetitie. Ajax zal dan ook met grote cijfers winnen. Kortom, PSV zal het lastiger hebben tegen Cambuur dan Ajax tegen de Graafschap. Ook PEC strijdt nog ergens voor, daarentegen Twente niet.
Het staat al redelijk vast dat Ajax kampioen wordt.

21 april 2016 om 17:32

Ruudje als De Graafschap volgende wedstrijd wint dan kan het zich nog zonder nacompetie te spelen zich veilig spelen tegen Ajax. Verschil tussen de nr 17 en 15 is maar 4 punten!! Dus zeer zeker dat de graafschap er nog vol voor gaat.

Lukt vast wel als je het gehele scheidsrechterkorps achter je hebt staan. Nepkampioenen

Mensen overschatten PEC hier. Het is een leuk ploegje en ze staan 7e, maar dit seizoen kunnen ze het de topclubs total niet lastig maken, in tegenstelling tot voorgaande jaren.

Ze krijgen zeer veel goals tegen. Ajax moet echt met minimaal +3 de laatste wedstrijd ingaan anders wordt het een probleem.

Het doelsaldo gaat wel degelijk een rol spelen.

Bij cambuur hebben ze met 6-0 gewonnen na een vroege rode kaart voor cambuur dus het zo kunnen alleen hoop ik het niet

Er zijn wel gekkere dingen gebeurd in het voetbal. Lyon die ruim wint van Zagreb en overwintert in de CL. Spanje die ruim wint van Malta en zo Oranje van het EK hield. De 5-1 van PSV tegen Vitesse, waardoor ze met 1 doelpunt verschil kampioen werden.
Ajax moet ervoor zorgen dat ze de laatste wedstrijden zo ruim mogelijk winnen. Je weet maar nooit wat er kan gebeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren