Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Aansluiting vinden bij Oranje, dat is mijn grootste doel dit seizoen’

Laatste update:

FC Twente staat er in financieel opzicht niet best voor en was deze zomer genoodzaakt om diverse spelers te verkopen. Hakim Ziyech bleef echter voor de selectie van trainer Alfred Schreuder behouden en de 22-jarige aanvallende middenvelder is de nieuwe aanvoerder van de Tukkers.

/

Als het aan Ziyech ligt, zal dat overigens voor slechts één jaar zijn: “Ik droom ervan om in de Champions League te spelen en op WK’s en EK’s. Na dit seizoen bij Twente wil ik graag een transfer maken, dan is de tijd er rijp voor”, maakt de linkspoot duidelijk in gesprek met TC Tubantia. Ziyech loopt niet weg voor de verantwoordelijkheid die hij draagt nu hij de captain is in Enschede.

“Het enige wat nog ontbreekt, is het Nederlands elftal. Ik wil graag aansluiting vinden bij Oranje, dat is mijn grootste doel dit seizoen”, zegt de spelverdeler, die bijgestaan kan worden door medespelers als Felipe Gutiérrez, Renato Tapia en Kamohelo Mokotjo. “Ik durf hardop te zeggen dat we het beste middenveld van Nederland hebben. Over de hele Eredivisie genomen, hebben wij de beste bezetting.”

Vind je dat Hakim Ziyech bij het Nederlands elftal thuishoort?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou nou Hakim, jullie mogen inderdaad niet klagen, maar het béste middenveld? Klaassen/sinkgraven/bazoer/gudelj en Guardado/maher/pröpper/hendrix mogen er ook best wezen.

12 augustus 2015 om 12:06

Ik vind ons middenveld sowieso wel beter als die van Ajax. Tussen PSV en ons middenveld gaat het wel gelijk op, misschien hebben wij nog wel beter.

12 augustus 2015 om 13:10

Hoezo? Klaasen zit bij het Nederlands Elftal, Gudelj preseert al jaren op hoog niveau, en Bazoer is het grootste talent op de Nederlandse velden, Mokotjo heeft weinig gepresteerd sinds hij bij Twente is, de rest zijn goeie middenvelders, denk zeker gelijkwaardig.

12 augustus 2015 om 13:29

je vergeet feyenoord ook die hebben nog meerderen opties hoe ze kunnen spelen

12 augustus 2015 om 14:08

Haha Stoch wat hebben ze gepresteerd dan vorig jaar? Twente speelt geeneens in Europa dit seizoen. Ben je vergeten dat Twente 10e werd?

Ajax en PSV hebben zoveel meer keus op het middenveld. Als Ziyech wegvalt blijft er niet veel over. Bij Ajax hebben ze spelers als Gudelj, Schone en Serero op de bank.

12 augustus 2015 om 14:24

Eghan en Ziyech zijn allebei buitengewone talenten. Guiterrez heeft voor zijn blessure altijd een basisplaats bij Chili gehad. Ebicillio Mokotjo en Tapia is een goeie bank.

12 augustus 2015 om 14:30

Scrumptiouz, je vergeet dat onze verbindende schakel vorig jaar het hele jaar geblesseerd is geweest. Dit verlies was groter dan het vertrek van Tadic of Promes.
In Twente weten we dat al een tijd, maar supporters van andere clubs hebben dit nooit doen geloven.

Ik vind het wedstrijdje ver pissen van "beste selectie" overigens maar onzinnig hoor. Zelf ben ik vooral blij dat we deze spelers vooralsnog hebben kunnen behouden.
Voor Ziyech zou overigens in geval van blessures Eghan kunnen spelen. Ander type speler en je zal zeker kwaliteit inleveren, maar een gehele nobody is het iet.

12 augustus 2015 om 22:53

hij moet eerst maar een wat meer laten zien voordat hij in het Nederlands elftal komt. Ik heb hem nauwelijks nog iets zien presteren en bij Ajax kwam die ook maar sporadisch in het veld.

12 augustus 2015 om 14:02

Als je de spelers tegen elkaar afzet is het denk ik duidelijk dat Ajax het beste middenveld heeft, ook in de breedte. Twente heeft een erg smalle selectie, zeker als er een middenvelder geblesseerd raakt.

Mijn rangschikking op basis van kwaliteit ben even uitgegaan van een ruit op het middenveld ook al spelen ze niet allemaal zo

Op 10 : Klaassen, Ziyech, Maher
Op 6: Guardado, Bazoer, Mokotjo
Linkshalf: Gudelj, Gutierez, Hendrix
Rechtshalf: Sinkgraven, Proper, Tapia

Voor de breedte: Schone, Schaars, Twente?

Dan vergeet ik bij Ajax nog talenten als Van Beek en Nouri wat ook middenvelders zijn en bij PSV bijvoorbeeld Vloet. Dan kun je niet anders concluderen dan dat Ajax en PSV een beter middenveld hebben dan Twente. Twente heeft zeker een goed middenveld en waarschijnlijk nog beter dan Feyenoord, Az en Vitesse maar die zelfde Twente spelers hebben vorig jaar laten zien dat er geen Chemie onderling is en zeker niet met de trainer. Waarom zou het dan nu beter gaan dan vorig jaar?

Ziyech is goed zonder twijfel maar Tapia is nog erg wisselvallig en maakt ook kinderlijke fouten, Gutierez is er heel lang uit geweest. 4 goede middenvelders wil nog niet zeggen dat het een goed samenspel/team wordt. Daar zijn Ajax en PSV veel verder in.

Prima instelling Hakim. Ik vind het alleen belangrijker dat je alles geeft voor FC Twente, je werkgever. Als daar uit voortvloeit dat je in Oranje komt: hartstikke mooi!

12 augustus 2015 om 11:35

Dat is toch de enige manier om aansluiting bij oranje te verdienen of niet?

12 augustus 2015 om 11:36

Het één kan natuurlijk ook niet los worden gezien van het ander.
Ook Ziyech zal weten dat hij alleen aanspraak maakt op het Nederlands elftal wanneer hij bij Twente weet te vlammen.

12 augustus 2015 om 11:43

Vorig seizoen MVP van de ED geweest. Dus als hij die lijn doorzet kan je haast niet om hem heen.

12 augustus 2015 om 12:20

MVP was natuurlijk Luuk de Jong, al scheelde het heel weinig. Verder natuurlijk met je eens, ik vind het doodzonde dat Ziyech niet bij PSV speelt. Fantastische voetballer die zeker bij de selectie van Oranje hoort.

12 augustus 2015 om 12:36

Hoppa! er zijn 2 manieren om de MVP te bepalen. De uiterste platte goal/assists, of de uitgebreide versie:

Tijdens het afgelopen Eredivisieseizoen was geen speler zo belangrijk voor zijn club als Hakim Ziyech voor FC Twente. Ziyech was bij ruim 48 procent van de doelpunten direct betrokken als doelpuntenmaker of aangever. Na de winterstop had hij zelfs een voetje in 19 van de 25 goals van FC Twente. Alle andere spelers in de Eredivisie volgden op grote afstand. Alleen Adnane Tighadouini kwam met een percentage van ruim 47 procent in de buurt, maar NAC Breda scoorde wel twintig keer minder dan de Tukkers. Chery scoorde als een na beste middenvelder 43 procent.

Kansen
Ziyech creëerde namelijk ook met afstand de meeste kansen in dit Eredivisieseizoen. Hij stond aan de basis van 88 aanvallen, Utrechter Yassin Ayoub volgde met 83. Jetro Willems (psv, 75) en Pröpper (66) kwamen daarna pas op grote afstand.

Ziyech kroonde zich ook tot assistkoning, door zestien keer een treffer voor te bereiden. Willems volgde met dertien. Luuk de Jong, Mark Uth en Luciano Narsingh eidigden op tien.

12 augustus 2015 om 13:11

De jong volgens mij?

hmm Propper Guardado Maher schat ik hoger in maar ze hebben de selectie redelijk bij elkaar kunnen houden. Ben benieuwd of Ziyech zich door blijft ontwikkelen is toch wel een enorm talent.

12 augustus 2015 om 11:37

Ajax en Feyenoord hebben ook ee beter middenveld.

12 augustus 2015 om 11:40

Ajax wel, Feyenoord zeker niet.

12 augustus 2015 om 11:46

Feyenoord zeker wel.
Met Vejinovic, El Ahmadi en Toornstra of Immers of Vilhena hebben we een heel goed middenveld en ook Kuijt en Kazim kunnen achter de spits spelen.
En dan nog 4 grote talenten met Schuurman, Gustafsson, Nieuwkoop en Sleegers. Vooral Schuurman gaat de verrassing van het seizoen worden.

12 augustus 2015 om 11:54

Dan kan ik ook wel over heerenveen beginnen. Die heeft ook een goed middenveld met thern vd berg van den boomen en namli

Zeer goede voetballer, maar denk niet het beste middenveld. Denk dat Ajax en PSV een beter middenveld heeft, daarna Twente. Volgens mij heeft Twente een heel aardig elftal en kunnen ze zo in de top 5 meedoen weer. Plaats 1 en 2 zijn voor Ajax en PSV, van 3 tm 9 is helemaal open (denk ik) dat zal gaan tussen Feyenoord, AZ, Vitesse, Heerenveen, Groningen,Twente, en Zwolle.

12 augustus 2015 om 14:05

Verkijk je ook niet op Utrecht, ik zie die Haller zomaar topscorer van de competitie worden. Zwolle zonder Necid, Drost en Saymak (blessure) zie ik niet in het linkerrijtje komen. Het valt mij eerlijk gezegd mee hoeveel Twente in heeft moeten leveren op de selectie. Wat is eigenlijk de status van Ebecilio op het moment? Mits in vorm vind ik dat toch ook echt wel een meerwaarde. Enorm dynamische speler.

Tja.... Nu denk ik nog niet goed genoeg maar dat kan hij zeker worden

12 augustus 2015 om 12:21

Als spelers als Klaassen en Wijnaldum worden geselecteerd, dan hoort Ziyech er zeker bij.

Moet kunnen denk ik, vind het naar Sneijder de beste man voor ons op die positie, dan schat ik bijvoorbeeld een klaassen anders in. Ziyech en sneijder zijn meer spelers die in de bal komen en het spel technisch verleggen, klaassen is meer een lopende speler, dus vind ziyech gewoon de beste na sneijder.
Moet er wel bij zeggen dag ik voor twente ben, dus denk ik nu heel erg met mn rode twente bril of valt dat wel mee?

12 augustus 2015 om 11:39

Ik ben Ajacied, maar ben het redelijk met je eens. Ziyech is idd meer een type á la Sneijder, maar dat is Maher ook (en Sinkgraven in principe ook). Alle 3 barsten ze van het talent, ben daarom benieuwd wie van deze spelers de grootste stappen zal maken.

12 augustus 2015 om 11:40

Op dit moment denk ik dat Klaassen verder is, net als Siem de Jong. Dit zijn echter, zoals je al aangeeft, totaal andere spelers. Ik ben er zeker van dat Ziyech zijn tijd nog gaat komen en dat hij Oranje gaat halen, maar ik ben bang dat hij eerst een transfer moet maken naar een mooie club in Spanje, Engeland of Duitsland! Als hij daar weet te presteren, zou het een aanwinst zijn voor Oranje.

12 augustus 2015 om 11:42

Klaassen heeft al aangetoond mee te kunnen met het niveau van Oranje en Ziyech heeft daarvoor nog niet gespeeld. Oranje en Twente zijn wel 2 verschillende niveaus hoor.

12 augustus 2015 om 11:44

Je hebt denk ik ook gewoon gelijk. Zyech een 10 die kan scoren maar die ook heel veel assist geeft. In klaassen zie ik dan een rechtshalf/linkshalf. We hebben het nog niet zo slecht op ons middenveld. Bazoer,Klaassen,Sinkgraven, van Ginkel,Clasie,Wijnaldum,Fer,Blind,Strootman, Zyech, Propper, en ik vergeet er waarschijnlijk een hoop,zijn allemaal jong en talentvol. Je kan hier over 2 tot 4 jaar een top middenveld krijgen als ze zich ontwikkelen.

12 augustus 2015 om 12:13

Het is even de vraag, wie van deze 'goede' spelers de wereldtop gaat halen. Want op dit moment is er nog niet een die er hoog boven uitsteekt. Hier is gewoon zo weinig over te zeggen, wie dit gaat halen. Laat een (of meerdere) van deze spelers het maar bewijzen.

12 augustus 2015 om 12:34

Klopt, het zijn nu gewoon hele goede spelers en heel erg jong. Ligt aan de ontwikkeling of ze wereldtop worden, maar wereldtop is voor weinige weggelegd. Een middenveld bet onder de wereldtop moet kunnen. Bazoer zie ik wel de wereld top halen. Die vind ik er echt bovenuit springen. Van de rest moeten we afwachten.

Weer eentje voor de 'bekende verrader-lijst'. Anwar El Ghazi zal ongetwijfeld volgen

Hoop dat dit toch weer een stap in de goede richting is voor bepaalde groeperingen in Nederland, waarbij dit soort rolmodellen naar voren treden. Ik heb destijds het hele 'drama' rond Dries Boussatta ook gevolgd en hoe hij toen al werd verketterd door de Marokkaanse gemeenschap om (in de eerste plaats) voor Oranje te kiezen, in plaats van een bepaald gevoel van trots. Wat in mijn ogen veel beter zou passen en zeker in die tijd toen we nog vrij veel internationale toppers hadden.

Wie weet komen we nog tot dat punt..

12 augustus 2015 om 11:42

Dus omdat hij voor Nederland kiest, is hij een verrader? Mensen uit zijn vaderland zouden trots op hem moeten zijn als hij de opvolger van Sneijder wordt, want dat is niet voor iedereen weggelegd!

12 augustus 2015 om 12:15

Ik zeg niet dat het een verrader is. Maar een groot deel van de Marokkaanse gemeenschap gaat deze stempel er zeker op drukken

12 augustus 2015 om 11:54

Als iemand is geboren, getogen en opgegroeid in Nederland, waarom zou hij dan meer trots voor Marokko voelen dan voor NL?

12 augustus 2015 om 12:00

Hij is geboren in Nederland, woont er en werkt er... wat is zijn band met Marokko?
Ik vind het behoorlijk racistisch om iemand die voor zijn geboorteland kiest uit te maken voor verrader!

Ja, dat is raar he?
Sommige "groeperingen" doen net zo hard mee aan racisme..

12 augustus 2015 om 14:12

Hoe kan dat nou racistisch zijn, bij mijn weten bestaat er geen Marokkaans ras. Verder ben ik het met je eens, maar je ziet toch regelmatig dat spelers kiezen voor het land waar hun roots liggen. Beste voorbeeld is de familie boateng, de ene speelt voor Duitsland, de andere voor Ghana.

Middenveld van Feyenoord is ook zo slecht nog niet..
Vejinovic Sleegers Vilhena Immers El Ahmadi Gustafson Toornstra

Een sterk middenveld ja, het beste? Dat denk ik niet.
Guardado - Pröpper - Maher/hendrix
Bazoer - Klaasen - Gudelj/sinkgraven
El Ahmadi - Veijnovic - Toornstra
dat zijn toch ook wel middenveldjes van behoorlijk niveau.
Ben benieuwd waar twente gaat eindigen.
Ik denk plek 4-6. Ajax, PSV en Feyenoord zullen om de podiumplekken strijden.
AZ, Twente, Vitesse, Groningen en Heerenveen zullen om de plekken daar achter gaan spelen denk ik.

12 augustus 2015 om 11:45

Dan schat jij Twente hoog in. Ik denk dat Groningen, Heerenveen, AZ, Vitesse en zelfs enkele middenmoters verder zijn dan Twente. Ik verwacht dat Twente blij mag zijn als ze een ticket halen voor de play-offs. Maar realistisch denk ik dat ze voor een plek onderaan het linkerrijtje gaan spelen.

12 augustus 2015 om 11:50

Zou betekenen dat we dus niets zijn opgeschoten vergeleken met vorig jaar (als je de puntaftrek niet meerekent). Ik denk toch dat we sportief stappen hebben gemaakt. Onze jeugdige spelers die er vorig jaar ook al in stonden zijn meer ervaren, er heerst weer rust binnen de club, en enkele "blokken aan het been" zijn vertrokken.
Zelf zet ik in op plaats 6.

12 augustus 2015 om 11:51

@vosje Met Ziyech en Corona alleen al in je selectie ben je verplicht om in de top 5 te eindigen.

12 augustus 2015 om 12:01

Ziyech, Corona en Tapia zijn de lichtpunten van dit Twente. Verder is het pure middelmaat in mijn ogen. Dat ze een speler als Cabral weer bij het eerste elftal halen zegt genoeg; die jongen zat vorig seizoen bij Willemii vrijwel altijd op de bank.

12 augustus 2015 om 12:05

Door 2 spelers verplicht zijn om in de top 5 te eindigen? Vind je dat niet een beetje gek? Je kan niet heel het seizoen afhankelijk zijn van 2 spelers. Ze moeten dan heel het seizoen fit blijven heel het seizoen in vorm zijn. Dat is onmogelijk.

12 augustus 2015 om 12:10

Toch denk ik dat we met Katsikas en Olaitan beter af zijn dan met Martina en Castaignos. Ook is Guttierez vanaf de start beschikbaar (vorig jaar vrijwel het hele jaar niet) en zal Schreuder het niet meer in zijn botte hersens halen om meerdere weken Corona buiten de selectie te houden.

Cabral deed het in de voorbereiding goed. Tegen Schalke vond ik hem ook positief eruit schieten. Het is lang geleden dat we dat van Mokhtar konden zeggen....

12 augustus 2015 om 12:13

Bijzonder dat een Gutierrez, speler van het jaa3 in 2014, steeds wordt vergeten. Die is er nu vanaf het begin bij.

12 augustus 2015 om 12:24

Tuurlijk Gutierrez is ook een goede speler. Maar daarmee is enkel het middenveld goed bezet. In de aanval en verdediging zie ik nog maar weinig kwaliteit als je bijvoorbeeld het team afzet tegen Heerenveen en Groningen.

12 augustus 2015 om 12:31

afcavosje, op basis waarvan trek je die conclusie eigenlijk?
Onderbuikgevoel of verwacht je echt helemaal niets van Katsikas, Uvini, Agyepong en Olaitan?

Zelf heb ik ze helaas nog niet genoeg in actie gezien om er daadwerkelijk een oordeel over te geven.mede door gebrek aan wedstrijdritme en het karakter van oefenpotjes is het ook moeilijk oordelen. Katsikas vond ik vooralsnog niet tegenvallen, en de dreigende Olaitan wist in zijn eerste (halve) wedstrijd voor Twente al te scoren tegen Schalke.

12 augustus 2015 om 13:10

De nieuwe jongens ken ik niet; maar daar zitten ook geen bekende namen bij. Ik hoop dat van Leeuwen er kwaliteit bij heeft gehaald want dat was wel nodig. De jongens die niet vertrokken zijn zoals Borven, Mokhtar, Ebecilio, Eghnan, Marsman en Stevens zijn niet van het niveau dat Twente een aantal jaar geleden haalde.

12 augustus 2015 om 13:55

Ik heb de wedstrijd tegen Schalke gezien en wat betreft Katsikas en Uvini kan ik zeggen dat het echte mannetjesputters zijn. Huntelaar kwam niet echt in het spel en dat zal jou wel iets zeggen. Vriendschappelijk natuurlijk, maar toch.

Wat betreft Borven, Mokthar en Ebecilio ben ik het wel met je eens.mokthar mist branie en slimheid en Ebecilio is al blij dat hij Prof is. Als die niet met de mentaliteit aan de gang gaat wordt het een Drenthe of Collins John verhaal.

In Eghan, Marsman en Stevens zie ik wel perspectief. Zeker bij Keepers is ervaring bijna alles. Persoonlijk hoop ik dit jaar op de doorbraak van Drommel op goal. Dat is een echte vent. Die zie ik wel tot Oranje reiken.

12 augustus 2015 om 14:08

Het is ook moeilijk bepalen wat die nieuwe jongens gaan doen. Maar vooraf afschrijven lijkt mee wat voorbarig. Is Milik bijvoorbeeld slecht omdat hij nog niet bekend was voor hij bij Ajax kwam?

Waarschijnlijk zal er voor Borven, Mokhtar, Ebecilio en Eghan geen basisplaats zijn. Voor Borven is Olaitan gehaald, Mokhtar moet zich nog maar zien te bewijzen t.o.v. Agyepong en Cabral, en Ebecilio en Eghan zijn door het overvolle middenveld waarschijnlijk geen basisklanten (tenzij Eghan in de spits wordt gezet).
De keepers (en Schilder) blijven uiteraard problematisch, al vraag ik me af of Boschker over zijn loopbaan betere cijfers heeft.

12 augustus 2015 om 12:07

Ik denk dat je je verkijkt op de selectie van Twente want die is sterker dan menig doet vermoeden.
Als het elftal compleet is moet ik het nog zien.

Het valt me 100% mee dat Twente na dat hele financiele gedoe deze spelers nog heeft weten te behouden. Is het nu over bij Twente of moeten ze nog steeds verkopen om niet weer puntenaftrek te krijgen?

12 augustus 2015 om 11:46

Puntenaftrek kregen we door het overambitieuze plan van aanpak. Deze is in de zomer (ver) naar beneden bijgesteld en goedgekeurd door de Knvb. Hierdoor zijn financiële doelstellingen realistisch. Door grote saneringen in bedrijfsvoering en personeel, en goede afspraken met financierders ligt puntaftrek (voorlopig) niet meer op de loer. Van verplicht verkopen is op dit moment geen sprake, al zal Twente uiteraard altijd open staan voor een fatsoenlijk bod.

Kanttekening hierbij is wel dat het langer zal duren dat Twente van Cat. 1 weer naar Cat. 2 gaat. Uiteraard zal het financiele wanbeleid nog wel een tijdje doorslepen..

12 augustus 2015 om 12:17

Twente heeft zichzelf in de voet geschoten door een Plan van aanpak voor terugkeer binnen 1 jaar in categorie 2, bij de Knvb neer te leggen. Ze hadden daar ook drie jaar over moeten doen. De sanctie voor het niet halen van deadlines in het plan van aanpak is puntenaftrek. Ze hebben (munsterman) dat risico genomen destijds omdat ze niet graag wilden dat de Knvb jarenlang op de vingers kijkt. NU hebben ze wel een PvA voor een langere periode waardoor de deadlines wel realistisch zijn en nieuwe puntenaftrek wordt voorkomen.

12 augustus 2015 om 12:25

Dat zeg ik/bedoel ik
Alleen iets anders verwoord

Het zal me een rotzorg zijn of het het beste middenveld van Nederland genoemd moet worden of niet. De grootste vereiste voor mij is dat ze straks ook iets aantrekkelijks laten zien op het middenveld (en dan liever eens een foutje, dan doelloze ballen breed).
Ik ben vooral blij dat we ondanks de financiele malaise vooralsnog deze spelers kunnen behouden.

12 augustus 2015 om 11:47

Ik gun het de club en de supporters ook na dat klote jaar vorige seizoen. Mooi om te zien dat jongens als Ziyech, Gutierrez en Tapia zijn gebleven.

12 augustus 2015 om 12:12

Ik denk dat Twente nog wel eens kan gaan verassen.
Veel talent en met 4 spelers die bij Feyenoord, Ajax of Psv ook basis zouden staan.
Ziyech, Tapia, Gutierrex en Corona.

Ik zal ze niet onderschatten!

12 augustus 2015 om 12:23

Het is natuurlijk ook aan onze coach om met de individuen een team te smeden. Ik vraag me af of Schreuder daartoe geschikt is..
Vergeet ook niet dat we naast enkele toppers ook een mix hebben van ontzettende middelmaat (schilder, Marsman, Mokhtar, Borven) en jeugdige talenten (anderssen, Ter Avest, Van der Heijden). Ook bij de nieuwelingen is het nog de vraag hoe ze uit de verf komen.

Ik ben dus blij dat deze Tapia, Ziyech, Corona en Guttierez (vooralsnog) behouden zijn, maar van een geweldig team is vooralsnog zeker geen sprake.

Ik zie in Hakim Ziyech zeker een toekomstige Nederlands elftal speler. Hij heeft echt alles voor een speler van zijn positie: heeft een zeer goede techniek, geeft genoeg assists, scoort zelf genoeg goals en heeft ook nog eens een goede mentaliteit.

Ondanks dat ik in Ziyech een goede speler voor de toekomst zie, is de concurrentie voor de tien positie, waarop Ziyech speelt, toch fors. Wesley Sneijder is nu de eerste keuze voor die positie en Sneijder is/begint inderdaad al op leeftijd te raken, maar dan heb je met Georginio Wijnaldum (24-jaar), Hakim Ziyech (22-jaar) en Davy Klaassen (22-jaar) drie spelers die alle drie op dezelfde positie uit de voeten kunnen en nog relatief jong zijn en dus nog jaren mee kunnen.

Dat hebben ze al jaren met Mokotjo, Guttierez en hem. Maar ze halen nooit eruit wat er in zit.

12 augustus 2015 om 12:14

Guttierez is het hele jaar geblesserd geweest op 3 potjes na en ziyech heeft de helft van het seizoen op rechtsbuiten gespeeld..

Toen ik de titel las, dacht ik... a.u.b. geen Ajacied! En gelukkig....

Ziyech heeft het wel erg hoog in de bol. Sterkste middenveld van Nederland. Als Guardado speelt, heeft Psv sowieso een sterker middenveld dan Twente.

Technisch zal Twente niet onder doen voor Ajax, maar Gudelj, Klaassen en Bazoer zijn fysiek zoveel sterker. Helaas zijn er voetballers (ziyech dus) die het met techniek wel denken te redden.

12 augustus 2015 om 12:03

Toch denk ik dat Tapia meer fysiek heeft dan Gudelj, Klaassen en Bazoer bij elkaar..

12 augustus 2015 om 14:09

Jansen Joenite,

Een dikkere kont sowieso... maar fysiek is niet alleen een potje rammen in de boksring he... tis ook hoe je het gebruikt.

Ook al is Bazoer 18, maar hij is het schoolvoorbeeld van de eredivisie hoe je je lichaam gebruikt in duels... Daar kan Tapia niet tegen op.

12 augustus 2015 om 14:20

Dus je ziet in Tapia meer de botte kracht dan dat hij zinvol gebruik maakt van zijn fysiek? Toch vreemd, want daar ben ik het dus absoluut niet mee eens.

Ik zie dit jaar graag Tapia en Bazoer eens tegenover elkaar staan!

12 augustus 2015 om 12:16

Lekker gebaseerd op onderbuikgevoel.

Tapia heeft een flinke fysiek maar denk dat hij het in duels toch aflegt tegen Guti met zijn felheid. Zelfde geldt voor spelers als Guardado en Verrati, spiermassa is geen absoluut vereiste.

Ziyech won vorig jaar de meeste duels van de creative middenvelders die Twente op het oog had: Toornstra, Ziyech, Drost, Pröpper en ja ook Chery met zn gespierde lichaam:

http://www.tussendelinies.nl/fc-twente-zoektocht-n...
Ziyech is in duels beter dan de Propper, Toornstra en waarschijnlijk ook Sinkgrave wel, dus schrijf hem niet te snel af.

12 augustus 2015 om 14:07

Fretwork

Ik baseer op onderbuikgevoel??

Ik geef een reactie op het onderbuikgevoel van Ziyech!

En dat mooie lijstje wat je noemt ben ik helemaal met je eens hoor... Kleine Serero won de meeste duels van allemaal! Alleen datzelfde lijstje wat je opnoemt zijn spelers die Twente op het oog had... dat is wat anders dan jezelf het beste middenveld toe bedelen... Waar zijn de namen van de Ajacieden, Psv'ers en ook geen Az speler op... Je noemt niet voor niets subtop/middenmoot op!

12 augustus 2015 om 12:22

Er zijn heel veel voetballers die juist het fysieke aspect compenseren met het het technische aspect. Neem niet zon grote voetballers (in de zin van lengte dan he) als een sneijder en een valbuena die moeten het hebben van traptechniek en technische aspecten.

12 augustus 2015 om 14:12

Gunnerfct

Ga je nou serieus Valbuena en Sneijder met het middenveld van Twente vergelijken? Dit wordt m'n meest lastige analoog van de dag ben ik bang ... : /

12 augustus 2015 om 14:17

Waar staat dat dan Shenkie?
Volgens mij gaat het hier om het type voetballer..

12 augustus 2015 om 14:41

Dialoog

Ondanks zijn supérieure techniek

Ben ik bang dat hij het Fysiek moet afleggen tegen andere grote talenten (geariveerd spelers). (Wijnaldum, Klaassen, Sneijder)
Die een functionele techniek hebben.

Dit geldt ook een beetje voor een Maher.

Ze moeten zorgen dat ze fysiek wat sterker worden om tegen de andere talenten op te boksen

Ziyech is een klasbak die vind wel aansluiting bij het Nederlands elftal. Ook met zijn opmerking over het beste middenveld ben ik het eens. Twente heeft een geweldig en ook nog eens gebalanceerd middenveld. Ook heeft Twente heel veel goede middenvelders (Ebecilio,Mokotjo en Van der Heijden, Eghan allemaal wissel). Guttierez was 2 seizoenen geleden al de beste speler van de eredivisie en hopelijk kan hij terugkomen na zijn blessure op dat niveau. Tapia vind ik het grootste talent wat Twente ooit gehad heeft en Ziyech is iedereen van overtuigd dat hij op dit moment de beste speler van Twente is. Word een mooie wedstrijd vanavond en hopelijk ook een mooi seizoen. Kww

Twente heeft idd wel een goed middenveld maar niet het beste van de eredivisie ook wat er op de bank zit hebben bijv. ajax en psv betere spelers zitten waar je op kwaliteit niet echt veel slechter van word.

Is natuurlijk al eerder opgeroepen na het goede vorig seizoen wat hij heeft gedraaid, maar moest toen vroegtijdig afhaken door een blessure.
Beste middenveld is een gedurfde uitspraak, maar zeker 1 van de beste. Met Ziyech, Tapia en Gutierrez heb je echt een ijzersteek middenveld. Alleen de wissels daarachter zijn dan beduidend minder, daar heeft een Ajax of PSV een veel bredere selectie en kwalitatief vrijwel gelijkwaardige spelers voor terug om in te brengen, en Twente niet.

12 augustus 2015 om 12:53

Toch vind ik een bank van Ebecilio, Mokotjo en Eghan ook niet slecht. Denk dat deze spelers bij bijna alle clubs de wedstrijdselectie halen.

De dagen van Sneijder in Oranje zijn geteld en een echte opvolger hebben we nog niet. Het is een prachtige kans voor Ziyech om dit seizoen grote stappen naar voren te maken. Ik denk best dat hij de aansluiting kan gaan vinden. De hoop is er eigenlijk ook dat Maher die gaat maken. Samen met Wijnaldum, Klaassen, Veijnovic, en Propper kan Oranje weer wat sterker worden, maar al deze jongens moeten nu echt beter worden.

Helemaal mee eens. Op papier heeft twente het beste middenveld. Vanavond dan de praktijk maar laten spreken!

Hakim over 5 jaar:

" Ik ben trots om uit te mogen komen voor mijn vaderland, Marokko "

12 augustus 2015 om 15:26

Het had niet veel gescheeld of hij zat al bi de wedstrijdselectie van Oranje, maar moest afhaken vanwege een blessure. Eenmaal gespeeld kom je niet zomaar voor een ander land in aanmerking..
Lijkt me ook een "slimme" voetballer die zelf ook wel inziet met Nederland internationaal gezien meer mogelijkheden te hebben dan een Marokko, en dus niet ineens daar iets in ziet.

12 augustus 2015 om 16:35

Dutchgio. Mijn reactie was meer bedoelt van.
Hij heeft nu de ambitie om voor Oranje te spelen. Verwacht dat zijn carriere niet veel beter zal worden en hij op latere leeftijd. Na niet meer uitgenodigd te zijn voor Oranje
uiteindelijk eieren voor zijn geld kiest en voor Marokko kiest.
Dat is mijn verwachting. Hij zal geen vaste waarde worden bij Oranje vermoed ik.

Hij heeft slechts wedstrijden gespeeld voor u-21 Oranje en kan dus nog altijd uitkomen voor een andere nationale ploeg. Ik ben het met je eens dat spelen voor Oranje veel beter voor je carriere is, vanuit exposure en je marktwaarde en dat je wordt gevolgd door Europa. Dan wanneer je speelt voor Marokko. Dit is een feit.

12 augustus 2015 om 16:50

Ik verwacht dat hij binnen een half jaar international is van Nederland, en hij dus nooit voor Marokko zal uitkomen.

Ik vind het mooi dat hij voor Oranje kiest. De meeste Marokkanen die hier geboren zijn willen het liefst voor Marokko uitkomen. Nu geeft Ziyech het Nederlands voetbal wat terug. Dat siert hem wel vind ik.

Iets met hoogmoed en vallen. Maar volgens mij is deze jongen al hard op zijn hoofd gevallen. Wat een onzin kan hij uitkramen.

Twente heeft zeker weten een goede middenveld. Ziyech is echt niet minder als Klaassen of Maher. Vind ik. Overigens vind ik ziyech een meer dan geschikte opvolger voor sneijder opmden duur. Een linkspoot waar de klasse er van afdruipt. Een rasvoetballer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren