Het volgende feest
begint over
:
:
:
Days
Hours
Mins
Secs
Brazilië
Brazilië
vs
Zwitserland
Zwitserland

Vermoedelijke opstelling Ajax: Schreuder wijzigt elftal op één positie

Dinsdag, 13 september 2022 om 15:50Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:27

Ajax kan dinsdagavond een reuzenstap zetten naar overwintering in de Champions League. Na de eclatante 4-0 zege op Rangers is ditmaal het kwakkelende Liverpool de tegenstander op Anfield. De Engelse topclub bevindt zich zeker niet in beste doen, terwijl Ajax de laatste zeven officiële wedstrijden foutloos bleef en daarin vijf keer de nul hield. Afgelopen weekend werd sc Heerenveen met 5-0 op de pijnbank gelegd. In tegenstelling tot die wedstrijd voert Alfred Schreuder vermoedelijk één wijziging door.

Liverpool kent een belabberde seizoensstart, verspeelde punten tegen onder meer Fulham en Crystal Palace en werd in de eerste helft van de mat geveegd door Napoli tijdens de eerste speelronde in de Champions League (4-1). Desondanks denkt Schreuder niet dat zijn ploeg de favoriet is. "De intensiteit van de Premier League ligt vele malen hoger dan van de Eredivisie", zo liet hij maandag weten tijdens de persconferentie. "Maar wij zijn Ajax en de club heeft de afgelopen jaren in Europa aangetoond op dit niveau mee te kunnen. Dat te laten zien is met alle nieuwe spelers een geweldige uitdaging. We zijn ambitieus."

De trainer van Ajax grijpt vermoedelijk terug op zijn basiself in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Rangers. Dat betekent dat Steven Berghuis, die tegen Heerenveen werd gepasseerd voor Davy Klaassen, zijn plek in het elftal terug heeft. In de spits krijgt Mohammed Kudus opnieuw de kans boven Brian Brobbey, aldus het Algemeen Dagblad. De Ghanees bewees zowel tegen Rangers als Heerenveen zijn waarde met drie treffers. Schreuder gaf al te kennen met Kudus een meer beweeglijke spits te hebben tegen de vaak fysiek sterke centrumverdedigers.

Vermoedelijke opstelling Liverpool: Klopp heeft weinig te kiezen

Liverpool treedt met een gehavende ploeg aan tegen Ajax.Lees artikel

Schreuder vindt dat zijn ploeg met lef moet spelen, zoals dat ook gebeurde tegen Rangers. De Amsterdammers grepen de Schotten vanaf de eerste minuut bij de strot. Alleen dan is het volgens de oefenmeester mogelijk om met een resultaat te vertrekken uit Liverpool. "Wij willen ook goed zijn en ons eigen spel proberen te spelen door aan de bal goed te zijn. Daarvoor zullen we moed moeten tonen. Dat is het sleutelwoord. Als we dat hebben, maken we een kans en anders wordt het moeilijk, want dan komen zij continu in de duels. En dan is Liverpool veel sterker."

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Blind; Taylor, Álvarez, Berghuis; Tadic, Kudus, Bergwijn


Poll

Wat wordt het resultaat bij Liverpool - Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door fullpresboys)

Logische opstelling. Zeker met Kudus tegen een statische verdediger als van Dijk biedt dit perspectief. Ondanks de geblesseerde en vormdip bij Liverpool durf ik niet mijn geld te zetten op Ajax. Ik hoop op een mooi resultaat, maar als ze zo spelen als tegen Rangers en Heerenveen dan ben ik al dik tevreden. Door het resultaat van Napoli tegen Liverpool is er wel druk op de wedstrijd komen te liggen. Ajax moet nu ook ergens een resultaat pakken tegen Liverpool of 2 keer winnen van Napoli om door te komen. Maar met deze enorme selectiewisseling en stafwisseling is alles meer dan het kampioenschap in de ED gewoonweg meegenomen. Kom op Ajax!

13 september 2022 om 08:17

Een statische verdediger als van Dijk? Kudus zal waarschijnlijk geen potten breken bij hem, maar heb wel vertrouwen in het hele team Ajax. In de huidige vorm is Ajax beter, vraag me alleen af of je niet beter met een echte spits kan starten.

13 september 2022 om 08:21

Ja een statische verdediger als van Dijk. Na zijn blessure vind ik van Dijk behoorlijk afwachtend in de duels en meer focus hebben op positionering. Tegen bewegelijke spitsen heeft van Dijk altijd al problemen gehad, maar na zijn blessure al helemaal. Fysiek legt Brobbey het af tegen een van Dijk, vandaar dat de bewegelijke Kudus een beter oplossing is. Maar hey dat is maar mijn persoonlijke mening.

13 september 2022 om 08:25

Brobbey is toch juist dan plan B? Meer voetballend ga je het niet maken met plan A Kudus. En dat is van je eigen kracht uitgaan en dat siert Schreuder juist. Waarom zou je een uitvinding die momenteel gewoon goed slaagt ineens weer de kast in doen met een 'standaard'spits dat veel voorspelbaarheid oplevert?

13 september 2022 om 08:30

Ik zou nog weleens willen zien of Brobbey het fysiek aflegt tegen van Dijk hoor . van Dijk is langer, maar ik heb geen enkele verdediger Brobbey nog van een bal zien zetten. Daarnaast heeft Brobbey ook explosiviteit als er ruimte ligt. Hij is ideaal eigenlijk om in deze wedstrijd vanaf de bank erin te kunnen brengen. Ben het met je eens dat Kudus als valse spits weleens zou kunnen werken. Het centrale duo van Liverpool zie ik niet doordekken zodra Kudus inzakt. Die zullen op één lijn naast elkaar blijven voetballen.

Denk alleen dat Rensch een hele pittige avond krijgt tegen Diaz. Ben wel benieuwd hoe Taylor en Alvarez het zullen doen tegen een Thiago en evt. Arthur. Mooie test vanavond voornamelijk voor Taylor. Blind vs Salah is kansloos, maar gelukkig hebben we het beest met snelheid ernaast om dit te corrigeren.

13 september 2022 om 08:50

Je speelt niet tegen een muur zoals bij Rangers hé, dus er wordt waarschijnlijk meer diepgang gevraagd, dat heb je nu alleen met Bergwijn. Als Brobbey start kan hij ook achter de verdediging komen, dat zie ik Kudus niet doen, die gaat die bal halen.

13 september 2022 om 08:52

Van Dijk is zeer statisch... Goed mandekker maar tegen bewegelijke spitsen is het lastiger voor hem.

13 september 2022 om 09:01

Van Disney is snel maar wel statisch. Een speler die snel kapt en draait (Kudus) kan het hem erg lastig maken. Verder weer hopen dat de controller van Alexander Arnold weer uitvalt zoals tegen Napoli.

13 september 2022 om 09:13

Van dijk statisch de man die al jaren 1 van de beste verdedigers ter wereld is. Het moet niet gekker worden. Zelfs messi in vorm kwam er niet aan tegen van dijk

13 september 2022 om 09:33

"van dijk statisch de man die al jaren 1 van de beste verdedigers ter wereld is." Tsja het een sluit het ander natuurlijk totaal niet uit. Daarnaast geef ik ook aan (en daar is vrijwel iedereen het over eens) dat van Dijk na zijn blessure een stap achteruit heeft gedaan in kwaliteit.

13 september 2022 om 10:02

Ajax speelt met Blind in de verdediging. Dat lijkt me een erger probleem. Die wordt er gegarandeerd uitgelopen.

13 september 2022 om 10:32

Ook mijn persoonlijke mening dat je beter met een Kudus in de spits kan spelen dan met een Brobbey. Grote fysieke CV's van Liverpool zullen meer moeite hebben met een snelle dribbelaar die uitzakt dan met een fysieke spits als Brobbey. Wat ook best logisch is.

Persoonlijk denk ik dat Liverpool duidelijk de favoriet is ondanks de vorm. Hoop persoonlijk op een rode kaart/penalty, zoiets zou Ajax enorm kunnen helpen.

13 september 2022 om 11:50

Blind wordt er gegarandeerd uitgelopen lees ik hier. Feit is dat Blind tegen elke tegenstander en gegarandeerd wordt uitgelopen. Dat is dus niks nieuws. Feit is dat hij een zeer stabiele kracht is en zijn snelheid compenseert door zijn intiligentie.

13 september 2022 om 12:19

Romarky

Dat is nog afwachten. Als Liverpool in dezelfde vorm is als de laatste 2 weken, dan kan het best zijn dat Ajax de druk erop weet te zetten en dat je toch weer tegen een muur voetbalt. Het gaat afhangen van de vorm van de dag. Een liverpool in vorm is natuurlijk dik favoriet. Maar een liverpool uit vorm kan ook onder de voet gelopen worden, zoals we bij Napoli zagen.

13 september 2022 om 14:10

We zullen zien. Ik vond hem goed. Nu vind ik hem zeer slecht. Met name verdedigend en aanvallend valt het ook reuze mee.
Ik heb vertrouwen in het team. Echter vind ik blind een manco.

13 september 2022 om 16:19

Ajax is ook nog niet echt getest, laten we eerlijk zijn. Behoudens de JC schaal tegen PSV is het programma niet onaardig geweest. Zitten daarentegen wel in een aardige flow van zelfvertrouwen, iets wat Liverpool totaal ontbeert. Dus als er ooit kansen liggen op Anfield dan is dat vanavond.

13 september 2022 om 17:09

Hahahaaaaaaaaaaaarghggg Messi en Suarez vernederde van Dijk in Camp nou 2x freezde de o zo mythische Van dijk Messi draaide hem dol filmpjes op social media waar van Dijk steeds Robertson om hulp vraagt looooolllll ja zelfs Messi niet tegen mythische van Dijk 3-0 stond erbij en keek ernaar zoals wel vaker bij de lakse vsn dijk!!! 🥶

13 september 2022 om 10:27

Het is toch prachtig dat wij vinden dat Ajax best zou kunnen winnen van Liverpool. Wie had dat een paar jaar geleden gedacht. Ik denk ook dat het 50/50 is tegen de cl finalist van vorig jaar.en dat nadat we leeg gekocht zijn. Na vanavond weten we iig waar we staan. We kunnen namelijk ook verliezen.

13 september 2022 om 11:01

Reken jezelf niet rijk. De kans dat Liverpool wint is groter dan andersom. Maar ais er een kans is om te winnen, dan zal het nu zijn

13 september 2022 om 12:20

Tegen een Liverpool in vorm is het 95% - 5%. Tegen een Liverpool uit vorm geef ik Ajax echt een prima kans. Ik vind die 50-50 zo gek nog niet.

13 september 2022 om 16:25

Precies goed geredeneerd

13 september 2022 om 16:30

Liverpool is favoriet maar als we naar de PL kijken dan zien we dat Liverpool ook geen titelkandidaat is op dit moment.

13 september 2022 om 11:01

Ik vind het juist niet logisch om Berghuis ipv Klaassen te laten spelen achter Kudus, omdat Kudus zich veel laat zakken en naar de buitenkant trekt en van Dijk juist vaak doordekt. Dan is het ideaal om Klaassen op 10 te laten spelen met zijn diepgang door de ruimte die er in het centrum ontstaat, omdat van Dijk veel met Kudus mee zal gaan..

13 september 2022 om 16:32

Salah in de 1 tegen 1 krijgen met Blind, dat zal Klopp zijn tactiek zijn.

13 september 2022 om 17:21

Alsof ajax dat ooit toe laat dat Blind de laatste man op het veld is. Jij snapt het spelletje nog steeds niet he

Poeh echt zin in. En ook heel benieuwd. Liverpool is gewoon sterker maar draait natuurlijk voor geen meter. Puntje zou al knap zijn, maar we gaan natuurlijk voor de winst. Letsgoooo

13 september 2022 om 08:16

Het hele idee van een wedstrijd is een krachtmeting dus op voorhand Liverpool "natuurlijk gewoon sterker" noemen vind ik altijd een beetje raar en zo moet Ajax zelf ook absoluut de wedstrijd niet in gaan. Ajax moet wel op de hoede zijn en blijven want de vormdip van Liverpool kan ook juist tegen Ajax weggespeeld worden. Ze moeten, ze zullen getergd zijn. En op basis van de competitie waarin Liverpool speelt, het feit dat ze kapitaalkrachtiger zijn en hun spelers meer betalen, hun positie in Europa, ja, dan is Liverpool favoriet. Waarschijnlijk bedoel je dat haha.

13 september 2022 om 08:25

Hallo we hebben Schreuder, dus we gaan natuurlijk gewoon winnen met 0-4 haha. Ik heb er eigenlijk best wel vertrouwen in, niet gedacht dat ik het mijn strot uit zou krijgen ;-) Een sneaky 1-2 zou mooi zijn.

13 september 2022 om 08:28

gelukkig komt het nu uit jr vingers en niet strot

zonder dollen, tot nu bevalt Schreuder. had ik niet verwacht

13 september 2022 om 08:48

Ik hou nog een slag om de arm, vanavond is pas de eerste echte testcase. Maar ere wie ere toekomt, Tadic speelt weer beter door het vertrouwen dat hij kreeg en Kudus doet het goed in de spits. Vrees wel voor Salah-Blind vanavond.

13 september 2022 om 14:23

Eens mannen (?), Schreuder snoert ook mijn mond/toetsenbord. Ik vond de grootste testcase voor Schreuder uberhaupt al met zoveel nieuwe namen een team vormen, de juiste poppetjes opstellen en de eerste weken progressie boeken. Dat heeft hij toch knap gedaan. Rangers was ook wel een testcase denk ik voor Schreuder, want die moest je winnen, en dat ging echt overtuigend. Vind het vanavond juist geen testcase voor Schreuder (liverpool is een maatje groter dan Ajax dus als trainer mag je hier best verliezen) maar wel voor het niveau van ons team.

13 september 2022 om 15:14

Ik vind dat je tegen dit Liverpool wel mag verwachten dat Ajax een resultaat haalt, jij niet? Ze missen zo ontzettend veel spelers en Ajax is op oorloggssterkte. Is natuurlijk geen uitgemaakte zaak, maar als het een keer kan om ze te pakken is het vandaag wel.

13 september 2022 om 16:22

Volgens mij missen ze dus maar 1/2 basisspelers en meer bankzitters. Robertson en een middenvelder? Verder zijn alle basisspelers erbij. Ik ben het wel met je laatste zin eens: nu kan je ze pakken. Maar aan de andere kant: zij moeten gaan vechten voor de CL, ze moeten zelfs gaan vechten voor Klopp, dus ze zijn veel scherper dan anders in een tweede wedstrijd in de poule. Ik heb wel hoop, maar geen verwachtingen

13 september 2022 om 16:49

Haha eens, bij mij is het ook vooral op hoop gestoeld. Succes straks!!

Ajax heeft meer dan 11 belangrijke spelers. Zet afgelopen weekend Klaassen er in en hij doet weer wat hij altijd doet, de 1-0 maken. Maar Berghuis is het seizoen gewoon goed begonnen en dus verdient ook hij de basisplaats. Ik hoop dat ze de verdediging dol kunnen draaien met de positiewisselingen maar ik denk dat we niet moeten verwachten dat dit allemaal 'eventjes' gaat gebeuren.

13 september 2022 om 08:19

Ik zie de verdediging van Liverpool het nog echt lastig gaat krijgen tegen Ajax maar helaas andersom ook. Wie goed keek afgelopen weekend zag Heerenveen er al een paar keer gevaarlijk uitbreken. Blind tegen Salah, hoe gaat dat er uit zien?

13 september 2022 om 08:22

Nou je hoopt dat Ajax juist het wapen Blind met een man meer op aanvallend gebied kan inzetten net als tegen Rangers. Want op voorhand was er precies deze twijfel vorige week. Daarbij kan ik me herinneren dat ook de vorige potjes tegen Liverpool met Blind goed gingen. Ook toen was er die twijfel en had Liverpool zelfs Mané toen hun beschikking (thanks Lubaldo).

13 september 2022 om 08:29

Als Ajax aanvallend kan spelen en ballast is dan is Blind geen probleem. Als Ajax teruggedrongen wordt dan heeft Blind een probleem met Salah ben ik bang.

13 september 2022 om 08:32

Als Wijndal daar had gespeeld was het ook spannend geworden ondanks het feit dat hij wel snelheid heeft. Ik ben vooral blij dat Bassey fit lijkt voor het treffen met Liverpool, want als Blind naar het centrum had gemoeten hou ik mijn hart vast.

13 september 2022 om 12:35

Precies, ik denk dat taylor wat meer terug moet om rugdekking te geven en dat Blind mooie pasjes gaat geven op bergwijn op de counter.

13 september 2022 om 17:50

Denk je echt dat Ajax zijn tactiek daar niet op aanpast? Blind wordt gebruikt in aanvallend opzicht en qua verdedigen zal er een belangrijke rol zijn voor de cvm en Bassey mbt Salah.

13 september 2022 om 08:21

Denk oprecht dat Ajax hier minimaal een punt gaat behalen. Zitten in een goeie flow en stijgen in de CL meermaals boven zichzelf uit, als je dat na 4 jaar nog zo mag benoemen. Liverpool op de counter moet je altijd voor waken, maar als Bassey op de brommer gaat is dat zelfs wel goed in te dammen. Succes vanavond!

13 september 2022 om 08:33

Thanks! Anders dan je misschien verwacht word ik altijd wel een beetje terughoudend als Ajax een meer favorietenrol toegeschreven krijgt. Men gaat vanwege de vorm van beide ploegen meer van Ajax verwachten terwijl de kracht van Ajax de afgelopen 4 jaar die je terecht aanhaalt ook de voetballende verrassing was. En als we nu verwachten dat het wel even gaat gebeuren, is het geen verrassing meer. Maar wel buitengewoon complimenteus van je dat als je dit al jaren doet in de CL, het misschien wel gewoon het niveau van dit Ajax is. Ik hou een slag om de arm, het is een wedstrijd opzich tussen twee klassieke topclubs. Een beetje cliché, maar het is een uitgelezen mogelijkheid voor Liverpool om die vieze nasmaak van de afgelopen maand weg te spoelen. Hopelijk kan Ajax ze overrompelen. Jij ook veel plezier deze mooie voetbalavond want ik neem aan dat je wel even gaat kijken?

13 september 2022 om 08:48

Niet zonder slag en stoot (figuurlijk😆) met de vrouw, en de lange dagen op kantoor, maar ik kijk bijna elke wedstrijd van PSV, Ajax en Feyenoord. En in het weekend zoveel mogelijk Nederlands voetbal. Zeker de CL avonden kijk ik altijd naar uit, zelfs als Ajax speelt. Liverpool mag je zeker niet onderschatten dus snap dat je daarin wat voorzichtig bent en geen gewaagde uitspraken wilt doen. Van ‘buitenaf’ denk ik echter dar Ajax niet onder doet qua spel en kwaliteit van Napoli, vandaar mijn vertrouwen ook.

13 september 2022 om 09:47

Hahaha, ik herken het precies! Komt nog een kleine bij kijken, die ik natuurlijk indoctrineer met voetbal/ajax maar 2 is nee, en dan staat er soms ineens Dikkertje Dap op te trap he. Maar hier precies zo. Ik kijk natuurlijk ook naar wat de concurrentie in Nederland doet, al is het alleen al voor m'n gokverslaving (die onder controle is) haha. En in Europa kan ik ook echt genieten van andere Nederlandse clubs. Als je gewoon ineens dan een PSV-, Feyenoord- of Azpet op zet, geniet ik zelfs van de spelers, tactieken en gekkigheden waar ik me als tegenstander van die clubs normaal aan erger. Zo'n goal in de laatste minuten tegen Monaco, heerlijk. Nu kan ik me voorstellen dat jij dat dan weer hebt met een Tadic of Alvarez. Je kan ze schieten in de competitie, maar ze zijn een wapen voor ons en al helemaal in Europa.

13 september 2022 om 08:31

Dat de bank breder is beaam ik, maar ben wel bang voor issues. Ik vind nog steeds dat Brobbey moet spelen, maar Kudus dient ook te spelen. Berghuis stelt zich profesioneel op als hij een keer vroegtijdig wordt gewisseld en dat geldt ook voor Bergwijn en Taylor. Tadic heeft eindelijk weer een goede wedstrijd gespeeld en hoop dat hij dit kan doorzetten, maar ook hij mag van mij een wedstrijd uitzitten. Ocampos zou ook met de verwachting zijn gekomen meer te spelen alleen heb ik het nog niet gezien in zijn inval beurten..

13 september 2022 om 08:35

Snap eigenlijk alles wel wat je zegt maar Tadic moet natuurlijk juist tegen Liverpool niet een wedstrijd gaan uitzitten. Zijn geslepenheid kan je alleen al goed gebruiken vanavond. Dan maar een competitiewedstrijd ofzo.

Een reuzenstap richting overwintering lijkt me nog te vroeg om dat te zeggen, hierna volgen nog 4 wedstrijden. Word een mooie wedstrijd en ajax heeft een goede kans op een mooie overwinning.

13 september 2022 om 09:20

Als je 6 uit 6 zou pakken zet je gewoon een reuze stap.

Een 0-2 of 0-3 zit er denk ik wel in, zeker als ze goed starten. Het vertrouwen is broos denk ik bij Liverpool en het publiek zal snel tegen ze zijn dan. Liverpool zal geen druk durven zetten vanwege dat gebrek aan vertrouwen en automatismen, dat zag je ook tegen Napoli, anders dan gaat de deur voor Ajax open. Maar als ze alleen achteruit gaan lopen spelen ze Ajax in de kaart.

13 september 2022 om 08:37

Waarom zou het publiek zich tegen het team keren? Ik kijk niet elke wedstrijd van Liverpool, maar volgens mij is dat best wel trouw publiek op Anfield.

13 september 2022 om 08:59

Omdat ze balen van hoe het nu gaat? Ook trouw publiek zal het niet leuk vinden als Ajax 1-0 voorkomt en 80% balbezit heeft, nietwaar?

13 september 2022 om 09:11

Natuurlijk zullen ze balen als Liverpool achter komt te staan, echter denk ik niet dat Ajax 80% balbezit zal hebben. Het zal wat stiller worden op Anfield, maar volgens mij is dat geen publiek dat hun eigen team gaat uitjouwen.

13 september 2022 om 15:48

Haha Yoda is wel heel optimistisch, 1-0 voor en 80% balbezit op Anfield

13 september 2022 om 09:21

Ja of liverpool is ontketent en wint 5-0... koffiedik kijken.

Met een Salah niet in vorm, Alexander Arnold die niet kan verdedigen (wel een goede voorzet in huis) en een Darwin Nunez die zijn draai nog niet heeft gevonden, maakt Ajax wel een kans vanavond.Het blijft echter Liverpool en 1 wedstrijd kan alles omdraaien om in vorm te komen. Zin in vanavond!

Het scheelt dat Salah niet in vorm is, maar dat maakt mij niet minder angstig om hem tegen Blind te zien. Bassey moet een hoop gaten gaan dichtlopen ben ik bang. Maken zeker kans maar het blijft Anfield dus Liverpool geeft sws 110%

Liggen kansen tegen dit Liverpool, maar ben wel bang voor Salah en TAA tegenover Blind (hopelijk goed plan wie TAA verdedigd als hij middenveld inschuift) en Diaz tegenover Rensch. Als Ajax aan voetballen toe komt is het juist een kracht, Bergwijn kan TAA doldraaien en Tsimikas gaat het moeilijk krijgen met de constante wisselingen op de rechterkant. Je moet hopen op Gomez in centrum (was echt hopeloos) maar dat zal wel Matip worden.

13 september 2022 om 11:19

Het voordeel voor Ajax is dat Salah niet de hele wedstrijd achter Blind aan gaat rennen, Trent gaat het vandaag heel zwaar krijgen met Blind en Bergwijn.

Ik moet zeggen dat ik tot nu toe blij verrast ben met Schreuder. Ik was op voorhand erg sceptisch over zijn komst vanwege het voetbal dat hij speelden met zijn vorige clubs, maar tot nu toe doet hij het heel goed. Ajax heeft een paar goede wedstrijden gespeeld met mooi voetbal.

Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar vanavond. Eigenlijk de eerste echte test voor dit ajax. Gelukkig treffen we Liverpool op een goed moment, maar je mag ze natuurlijk nooit onderschatten. Spelers als Salah hebben genoeg individuele klasse om een wedstrijd te beslissen uit het niets.

Hopelijk zal Rangers zich ook herpakken en een gelijk spel eruit halen tegen Napoli en dan hopen op een nipte 1-2 overwinning voor Ajax. Liverpool heeft nog steeds wereldspelers en speelt thuis.

13 september 2022 om 09:10

Herpakken ? Ik heb de Rangers dit seizoen een aantal keren zien spelen maar zie niets anders dan een heel matig elftal. Het blijft een schande dat PSV daarvan verloren heeft. En dat lag ook meer aan PSV dan aan de Rangers.

13 september 2022 om 09:23

Wou net zeggen, psv heeft zichzelf beroofd van uitschakeling vs. Rangers... aan de andere kant had Monaco psv moeten uitschakelen.

Ik zou graag een middenveld met Kudus tayler en Alvarez willen zien en Brobby in de spits...

Wat een clown, die Schreuder. Berghuis is je WD40 in je aanval en middenveld. Je levert echt veel onvoorspelbaarheid en kwaliteiten in tov Klaassen. Echt, met een goeie coach zou het een geweldig elftal zijn

Is zeker geen kat in 't bakkie. Ik vrees 'm wel voor Mo Salah vs. Blind en Alexander-Arnold die er nog overheen kan stomen. Het zal ook veel vragen van Bergwijn om af en toe terug te lopen om die bal te veroveren daar op links. Ben ook erg benieuwd hoe Thiago het doet tegen ons middenveld. Diaz ook tegen Rensch.

Ik blijf liever realistisch. Vanavond een puntje meenemen is al bijzonder.

Klopt toch nooit wat van en hoor het wel van Ajax zelf. Heb wel de kriebels.

Ben ik de enige die even naar beneden scrollt om even de opstelling te lezen ?

Ik durf er weinig van te zeggen. Liverpool thuis is heel moeilijk te Kloppen... Lijkt nu net alsof Ajax daar even gaat winnen, maar dat zou mij zeer verbazen. Mooie pot wel!

Benieuwd naar vanavond. Je zou zeggen dat je Liverpool op een goed moment treft, maar aan de andere kant zijn ze er wel echt op gebrand in de CL wel een resultaat te halen. Hier 3 (of 1) punt pakken, is wel echt een fikse stap naar plek 1 of 2.

13 september 2022 om 14:26

Ik denk ook dat het een slecht moment is om Liverpool te treffen, door hun vorige resultaten. Niet alleen strijden ze voor de CL kansen. Ook voor behoud van Klopp moeten zij nu gaan strijden. Verwacht daarom dat Liverpool echt vol 200% gas geeft. Dan speel je bijna liever tegen hun volledige A team, maar dat ze minder scherp zijn. Drie punten voor Ajax lijkt me een utopie daarom.

Leuk, maar er is 1 groot probleem: blind tegen salah

Ajax echt vol op de aanval gaat, worden ze afgedroogt door Liverpool. Zo de domste taktiek zijn van Ajax. zullen gedoseerd moeten aanvallen. Liverpool gaat in de hoogste versnelling van de eerste minuut. Dus de eerste 10 min ongeschonden doorkomen is van belang. Als Liverpool voorkomt in de eerste minuten, met de aanhang in anfield, speel je hoogst waarschijnlijk een verloren wedstrijd.

Zo blij dat deze wedstrijd wel gewoon doorgaat, als ie gecancelled was was ik goed boos geweest haha. Ik heb er ontzettend veel vertrouwen in. Liverpool is niet op z’n best en Ajax is verrassend goed. Het wordt een hele interessante!

Buiten dat ik een andere voorkeur qua club heb, kan ik wel enorm genieten van de wedstrijden van Ajax de laatste jaren.
Dit is wederom een wedstrijd waar ik vanavond graag voor ga zitten!

Echt zin in deze wedstrijd, word toch de eerste serieuze test.ben benieuwd waar dit ajax staat

Ajax gaat óf Liverpool he-le-maal zoek spelen, of Liverpool wint vrij eenvoudig met 2-0 ofzo. Als ik dan toch 1 moet kiezen, dan geef ik het eerste scenario toch wat meer kans. Ajax is gewoon in vorm en we weten inmiddels wel waartoe we in staat zijn. In het verleden Bayern weggetikt, Real Madrid weggetikt en ga maar door. 0-3 wordt het vanavond mensen!

Ik ga er niet direct vanuit dat Mo Kudus de defensie kapot speelt, maar ik vind het wel logisch dat trainer Alfred voor hem kiest in de punt van de aanval. Juiste uitleg erbij ook. Wie weet heeft Mohammed het op zijn heupen. En dit is ook een nieuwe kans voor hem om weer tegen Liverpool te spelen, waar hij twee seizoenen geleden vroegtijdig met een blessure eraf moest. Spannende pot vanavond!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord3322
2.Ajax3027
3.PSV3022
4.AZ299
5.FC Twente2715
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. BrobbeyAanvaller148
S. BerghuisAanvaller145
S. BergwijnAanvaller148
R. PasveerKeeper140
D. TadićAanvaller143
L. LuccaAanvaller82
C. BasseyVerdediger121
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

329 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Ajax 14 3 1 0
2021/2022 Ajax 31 9 4 0
2020/2021 Ajax 29 12 2 0
2020/2021 Werder Bremen 3 0 1 0
2019/2020 Werder Bremen 33 7 7 0

In de wandelgangen

Maandag 14 november
Jeremie Frimpong staat in de belangstelling van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren