‘Erik ten Hag grijpt in en peinst over reserverol voor Harry Maguire’

Woensdag, 17 augustus 2022 om 19:01Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 21:16

De dramatische competitiestart van Manchester United zou Harry Maguire weleens de kop kunnen kosten. Volgens Manchester Evening News peinst Erik ten Hag erover om de centrale verdediger te slachtofferen tegen Liverpool. In dat geval moet Lisandro Martínez het hart van de defensie vormen met Raphaël Varane. Van laatstgenoemde wordt sowieso verwacht dat hij aan de aftrap verschijnt tegen the Reds.

Door de nederlagen tegen Brighton and Hove Albion (1-2) en Brentford FC (4-0) is de kritiek op Maguire flink toegenomen. Bronnen in de kleedkamer hebben tegenover Manchester Evening News gezegd dat de spelers het gevoel hebben dat de huidige aanpak van Ten Hag niet strookt met de vaardigheden. Tegen Liverpool wordt om die reden om een ander strijdplan gevraagd. Afgelopen seizoen was Liverpool in beide ontmoetingen met United te sterk. Op Anfield werd het 4-0, terwijl United in eigen huis met liefst 0-5 klop kreeg.

Of het daadwerkelijk tot een reserverol voor Maguire gaat leiden moet nog blijken. De Engelsman draagt de aanvoerdersband en kon in de voorbereiding rekenen op het volste vertrouwen van Ten Hag. "Hij heeft het in het verleden bewezen, maar hij moet het ook bewijzen in de huidige tijd en in de toekomst", zei Ten Hag in Melbourne. "Hij heeft zestig keer voor Engeland gespeeld. Harry is echt indrukwekkend en ik verwacht veel van hem. Maar er is ook interne concurrentie en dat is wat een club als United nodig heeft. Met elf spelers kun je niet winnen. We hebben een ploeg nodig."

Ook Martínez is onderwerp van discussie. De van Ajax overgekomen Argentijn wordt bekritiseerd om zijn geringe lengte en zag er net als Maguire niet goed uit tijdens de eerste twee competitieduels. "Nu moeten we managers of spelers nooit te vroeg beoordelen, maar ik ben ervan overtuigd dat dit niet kan werken omdat hij niet de lengte heeft om in een viermansdefensie te spelen", liet Jamie Carragher zich ontvallen bij Monday Night Football. "Misschien kan hij als linksback fungeren, misschien kan hij in een driemansdefensie spelen, maar in een achterhoede met vier verdedigers rendeert hij niet in de Premier League."


Poll

Moet Erik ten Hag Harry Maguire slachtofferen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

113 reacties (laatste reactie door kaka2007)

Meer dan logisch, speelt al jaren als een dweil. Lijkt me wel een lastige beslissing om zo je aanvoerder opzij te zetten, maar als Ten Hag zijn internationale carriere wil redden lijkt mij dit de eerste stap. Hopelijk speelt Martinez ook weer wat beter met een wat betrouwbaarder koppel naast zich.

17 augustus 2022 om 19:10

Jaren? Pas afgelopen seizoen. In het seizoen 2020/21, toen ze tweede werden, was hij fantastisch. En op het EK vorige zomer ook.

17 augustus 2022 om 19:15

Het EK vorige zomer werd Engeland alles in de schoot geworpen. Zoveel thuiswedstrijden. Speelden ook met 5 verdedigers en twee defensief ingestelde middenvelders (Rice en Phillips). Vreemde graadmeter voor de duurste verdediger aller tijden.

17 augustus 2022 om 19:21

Maguire speelde dus goed omdat ze veel thuis speelden? Hahahaha! Ik wilde verder nog inhoudelijk op je in gaan, maar dat heeft geen zin.

17 augustus 2022 om 19:28

@RedDevilGaz het probleem is dat mensen nooit echt objectief kunnen kijken naar Maguire aangezien hij een 'meme' speler is. Die man is al zeker 1 jaar dramatisch en hoort nu niet in de basis te staan akkoord, maar hij heeft ook sterke periodes gehad. Bij Engeland speelt hij vaak gewoon sterk & ook het seizoen waar united 2de werd was Maguire echt een rots achterin & leidde hij een aantal defensieve statistieken in de league. Er is te veel voor hem betaald, akkoord. Hij is geen topverdediger meer waar je op kan bouwen momenteel, akkoord. Maar wat is er toch een negatieve sfeer rondom hem gecreërd op sociale media kanalen & supporters alsof hij de oorzaak is van alles bij manu terwijl er spelers zijn die zelfs minder zijn dan hem in de huidige selectie die nooit iets gepresteerd hebben bij manu.

17 augustus 2022 om 19:31

Zo slecht is maguire ook helemaal niet hij moet alleen niet de leider van de defensie zijn. Ik denk dat hij naast virgil het prima zou doen

17 augustus 2022 om 19:59

@reddevilgaz, in het tweede seizoenshelft van 2020/2021 speelde hij sterker omdat Ole Solskjaer wat meer ingesteld speelde, zoals Maguire bij Leicester ook uitstekend rendeerde. Het is een boomlange verdediger die echt wel iets kan, maar absoluut niet in de rol waar hij bij Manchester United voor gehaald is

17 augustus 2022 om 20:04

@pieterverbeek, @rinkhsv en @josgijzel compleet met jullie eens. Maguire is perfect voor een verdedigend elftal á la Engeland, dat 3-5-2 (of 5-3-2) speelt. Ten Hag wil het Ajax-voetbal spelen, waar Maguire simpel gewoon niet goed genoeg voor is. Maar hij ligt wel heel erg onder een vergrootglas nu.

17 augustus 2022 om 20:30

Gewoon aanvoerdersband bij hem weghalen. En gewoon verhuren hij is gewoon niet goed genoeg

17 augustus 2022 om 22:40

Dat probleem heeft ie zelf gecreerd. Onbegrijpelijk dat hij Maguire de armband heeft laten houden. Martinez Varane is de beste optie imho maar wat gaat dat uitmaken. Je start nog steeds met mc fred, dalot en shaw. De kans dat het een slachtpartij wordt is groter dan dat United die wedstrijd gaat winnen.

Ja mee eens, Martinez is echt veel te jong.

17 augustus 2022 om 19:13

Eerst bekritiseren ze z'n lengte en nu zelfs z'n leeftijd! Die Engelsen zijn niet makkelijk tevreden te krijgen

17 augustus 2022 om 19:14

Boom van een vent maar inderdaad te jong

17 augustus 2022 om 19:26

Carragher had het over lengte, ga er vanuit dat leeftijd een foutje is

17 augustus 2022 om 19:52

@josgijzel123
Ga er maar vanuit dat er enig sarcasme in de opmerking van JoeCartoon verwerkt zit

17 augustus 2022 om 20:00

@nora1911, dit was als reactie op @safan84

17 augustus 2022 om 20:06

Jos, het sarcasme is je kennelijk ontgaan. Even teruglezen. Qua leeftijd zit Martinez wel goed. Maguire ook, maar die kan dan weer niet voetballen.

17 augustus 2022 om 20:30

Josgijzel ligt het misschien aan jouw leeftijd dat je het sarcasme niet begrijpt. Of toch gewoon de leeftijd

17 augustus 2022 om 20:37

@tilburgajax, @nora1911, het was mij inderdaad even ontgaan, bij het teruglezen zie ik inderdaad dat het sarcastisch werd bedoeld

@baakie25, het punt is denk ik wel gemaakt, leuk dat je jouw bijdrage ook nog nodig vond. Hopelijk vond je het zelf ook hilarisch.

Vind je het echt de moeite waard om 24 minuten na het laatste bericht van Tilburgajax er op door te drammen? Denk dat het misschien inderdaad aan mijn leeftijd ligt dat ik jouw manier van scoren niet begrijp

17 augustus 2022 om 20:59

Bedtijd Jos

Laat dit aub waar zijn. Maguire is de grootste fout van United van de afgelopen jaren. Vanwege zijn prijs heeft hij veel te lang krediet gehad. Je moet hard ingrijpen als je nog wat wil bereiken met dit team.

17 augustus 2022 om 19:11

Inderdaad, jarenlang niks winnen kost uiteindelijk meer dan 1 dure speler afschrijven.

17 augustus 2022 om 19:13

Bij Leicester was het anders een hele betrouwbare verdediger, dus ik denk niet dat je alles op hem af kunt schuiven. Iedereen wordt slechter op het moment dat ze een stap zetten op Old Trafford. Sinds Fergie daar geen trainer meer is hangt daar een vloek ofzo. Er is daar veel meer aan de hand, maar als je denkt dat het allemaal aan Maguire ligt ga je nog een zware tijd tegemoet als United fan (als het nog niet erg genoeg was).

17 augustus 2022 om 19:19

Fergie is 10 jaar geleden vertrokken. Als er een vloek op United rust kun je net zo goed een sjamaan inschakelen ipv een trainer.

Je moet nu gewoon pragmatisch te werk gaan en kijken wat je nu kunt veranderen. De eerste stap lijkt mij het gedoe met Ronaldo oplossen en Maguire laten banken.

17 augustus 2022 om 19:21

Een sjamaan, dat lijkt me nog niet eens zo’n gek idee Rashferr. Ik mis nog wel een verklaring waarom Maguire er niks meer van bakt sinds zijn komst bij United. En als je toch bezig bent ben ik ook wel benieuwd waarom alle andere topaankopen geflopt zijn. Het kan niet altijd maar aan de spelers liggen.

17 augustus 2022 om 19:27

Nou Messi_PSG

Ik kan ook niet verklaren waarom Maguire speelt zoals hij speelt. Wel weet ik dat hij al jaren als natte krant speelt en duidelijk geen leiding kan geven aan de defensie.

Je kunt zeggen waarom Maguire banken en niet iemand anders. Maguire speelt al jaren elke wedstrijd als aanvoerder en de verdediging is nog steeds waardeloos. Je hebt nu Varane en Martinez. Die hebben de afgelopen jaren wél bewezen een bepaald niveau te kunnen behalen. Je zult toch wat moeten veranderen ipv vasthouden aan dezelfde spelers die falen.

17 augustus 2022 om 19:42

En dan stelt Ten Hag Varane op en dan speelt hij de helft zo goed als hij normaal doet, net als Pogba, Bruno (bij hem duurde het even maar ook hij moest eraan geloven) Cristiano Ronaldo, Di Maria, ik kan nog even doorgaan maar je begrijpt de boodschap vast wel 😉. Let maar op, als Maguire een transfer maakt naar een andere club bewijst hij meteen je ongelijk. Jullie klagen over het beleid van United, dat ze andere spelers moeten halen, maar dat doen ze elk jaar al en beter worden ze er nooit op. Het probleem lijkt me toch echt ergens anders te zitten. Maar waar? Dat is een mysterie.

17 augustus 2022 om 19:37

Rashford is niet veel beter maar omdat hij ver van zijn eigen doel speelt, vallen zijn blunders minder op. Vorige jaar raakte hij geen pepernoot maar daarvoor werd hij onlangs nog beloond met een (verbeterde?) contract. Raar beleid.

De hele wereld roept het en nu krijgt hij het door. Heb zelf het gevoel dat de Glazers er alles aan doen om de duurste verdediger ooit te laten spelen. Vent bakt er ook gewoon totaal niks van dus wordt eens tijd dat straks Varane en Martinez daar gaan staan, in potentie een mooi duo!

Gaat het dan eindelijk gebeuren? Nog nooit zo een slechte speler gezien die op de een of andere manier ALTIJD wordt opgesteld.. het word echt tijd dat deze man voor eens en voor altijd naar de bank word verwezen. Ben geen united supporter maar ik kan me zo erg aan hem ergeren.. bizar.

17 augustus 2022 om 19:17

Een belediging voor Rosario!

17 augustus 2022 om 19:58

Haha, als ajacied was ik natuurlijk blij dat hij altijd werd opgesteld 🤣

17 augustus 2022 om 20:17

Haha begrijpelijk, ik aan de andere kant was daar minder blij mee😉

Dat kan je doen maar die Martinez verdedigd net zo dramatisch en Varane is ook niet meer wat het geweest is . Lindelof zou ik er helrmaal juet naast zetten want dan heb je echt een Madurodam centrum staan

17 augustus 2022 om 19:10

Heb je voorbeelden dan? Ja hij zat een keer mis maar voor de rest scherp en sterk in de duels. Hij deed wat Maguire niet doet namelijk ingrijpen

17 augustus 2022 om 19:11

Kijk even de wedstrijden tegen Brighton en Brentford terug zou ik zeggen. Wellbeck liep hem aan alle kanten voorbij en tegen Brentford was hij weer dramatisch en leidde hij persoonlijk de 3-0 in

17 augustus 2022 om 20:17

Iedereen heeft zijn handen vol aan een fitte welbeck. En ja hij maakte een fout dat betekent niet dat hij slecht speelde. Ik vindt het Calimero gedrag door zomaar te roepen dat hij het niet kan en te klein is. Hij heeft met Maguire nou niet een stabiele partner die het tactisch en positioneel allemaal snapt. Varane en Martinez is misschien qua duel kracht niet goed genoeg maar zeker qua intelligentie en positionering wel. Voorkomen dat er ruimtes worden benut vermomt ook goals en kansen je hoeft niet altijd duels aan te gaan.

17 augustus 2022 om 19:11

Japie, probeer je nou interessant te doen met je Madurodam opmerking? Victor Lindelöf is 1.87m lang... check a.u.b. de feiten voordat je hier reageert, want je reactie klopt nu dus simpelweg niet.

17 augustus 2022 om 19:12

Ja en Martinez is 1.75 meter wat miniscuul is voor de PL. Dan kan je beter de 1.92 meter lange Varane er naast zetten

17 augustus 2022 om 19:19

Hou nou toch op Japie. Je hebt het over een Madurodam verdediging als je Lindelöf naast Martinez zet. Je doet nu net alsof de 5cm die Varane groter is dan Lindelöf het verschil is tussen wel of geen "Madurodam verdediging". Je opmerking is gewoon waardeloos, hoogstwaarschijnlijk omdat je dacht dat Lindelöf kleiner is dan in werkelijkheid. Geeft niet, ik dacht zelf namelijk ook dat Lindelöf kleiner zou zijn. Je probeert je er weer eens uit te redden, siert je niet. Mea culpa is beter.

17 augustus 2022 om 19:19

Oh ja die 5 centimeter maakt ook echt veel uit. Overigens is 5 centimeter niet weinig hoor, dat is gewoon een gemiddeld verschil tussen 2 verdedigers. Ik zou zelf heel tevreden zijn met een verschil van 5 centimeter tussen 2 verdedigers. 5 centimeter is eigenlijk gewoon perfect.

17 augustus 2022 om 19:20

@DieGelbeReds Klopt dan toch wat ik zeg? Met Lindelof naast Martinez is je verdedigende centrum gemiddeld 1.82 meter. Dat is enorm klein voor de PL. Met Varane ernaast is het centrum gemiddeld 1.87 meter. Dat scheelt toch een aardige slok op een borrel

17 augustus 2022 om 19:26

Ja natuurlijk klopt het wat je zegt Japie. Dat verschil van 2,5cm gemiddeld (Lindelöf Varane) maakt echt precies het verschil tussen wel of geen "Madurodam verdediging". Wel leuke term trouwens, maar ik heb de verkeerde connotatie te pakken. Ik denk dan namelijk meer aan een heel oud verdedigingscentrum, aangezien Madurodam in 1952 is opgericht. 70 jaren gedeeld door 2 geeft dan weer een gemiddelde van 35 en dan is de cirkel weer rond, net als een voetbal.

17 augustus 2022 om 19:30

Hoe kom jij aan 2,5 cm verschil? Er zit 5 cm verschil tussen

17 augustus 2022 om 19:38

Ik wil het wel even uitspellen voor je lieve Japie. Varane is 5cm groter dan Lindelöf. Dat betekent dat er tussen het duo Martinez-Varane en Martinez-Lindelöf een verschil van 2,5cm gemiddeld zit. Bij een gemiddelde deel je de totale lengte door het aantal van de populatie, in dit geval twee verdedigers. Het woord gemiddeld stond al in mijn vorige reactie en had je, met enigszins begrijpend lezen, kunnen bemerken.

Overigens bevat één van je posts nog een andere fout. Je zegt dat met Varane ernaast (doelend op Martinez) de gemiddelde lengte 1.87 is. Fout, die gemiddelde lengte komt uit op 183,5.. exact 2,5cm langer dan het duo Lindelöf - Martinez... klopt die 2,5cm gemiddeld ineens toch weer!

17 augustus 2022 om 19:38

Maar die kreeg het aan zijn hart vanwege een of andere gevaarlijk goedje.

17 augustus 2022 om 20:13

@ diegelbe: ik gok dat je niets meer van Japie gaat horen, ook geen mea culpa. Overigens denk ik dat Martinez niet te klein is, ongeacht of Varane of Lindelöf naast ‘m staat. Wel denk ik dat hij wat snel is gebracht na z’n transfer én dat hij met Maguire naast ‘m geen sterke leider heeft die ‘m kan aansturen in deze voor hem nieuwe setting.

17 augustus 2022 om 20:19

@diegelbereds Dus Martinez wordt de komende dagen opeens 2,5 centimeter groter? Als Lindelof 5 centimeter kleiner is dan Varane is je centrum in totaal toch ook 5 cm kleiner of ben ik nou gek?

17 augustus 2022 om 20:30

Je had het over een gemiddelde en nu heb je het ineens over de optelsom?

17 augustus 2022 om 20:34

Japie, je introduceert zelf de termijn 'gemiddeld'. Je gaat me toch niet vertellen dat je het verschil niet weet tussen totale lengte en gemiddelde lengte... lees je eigen en mijn reacties nog eens een keer rustig door, pak je rekenmachine er nog eens bij, blijf van de alcohol af en laat de teksten op je inwerken, zo moeilijk is het allemaal niet. Het antwoord op je vraag staat er namelijk gewoon in. Je kan natuurlijk ook gewoon direct aangeven dat je fout zit, dat is wellicht de makkelijkste optie

17 augustus 2022 om 20:37

@Tilburg, ik ben het volledig met je eens

17 augustus 2022 om 21:46

Je snapte heus wel wat ik bedoelde aan de hand van mijn cijfers en stelling maar prima joh. Jij mag een centrum Lindelof - Martinez langer vinden dan een centrum Varane - Martinez. Mijn punt blijft hetzelfde. Als je een verdediger van 1.75 meter hebt staan dan moet je gewoon je langste kopsterke verdediger daar naast zetten, anders wordt het wel erg klein allemaal

18 augustus 2022 om 10:37

Hahahah dit is toch werkelijk ongekend - je zit er gewoon compleet naast, Japie. Diegelbereds legt het tot twee keer toe in Jip en Janneke taal voor je uit en in plaats van je ongelijk toegeven of jezelf corrigeren kom je dan aan met "je snapte heus wel wat ik bedoelde" en dram je gewoon door. Zo kennen we je weer!

17 augustus 2022 om 19:11

Ah, daar is Japie weer die iedere mogelijkheid om Martinez te bashen, pakt. Lindelof is nog slechter dan Maguire en Varane. Als je geen United kijkt, zeg dan gewoon niets.

17 augustus 2022 om 19:23

Jij noemt het bashen, ik noem het een nuchtere en realistische conclusie na zijn dramatische potten tegen Brighton en Brentford. Daarin liet hij absoluut niet zien beter te zijn dan Maguire

17 augustus 2022 om 19:25

Jij baseert je meningen op twee wedstrijden. Het verdedigen in de PL is nou eenmaal anders en een tikkeltje zwaarder dan in de Eredivisie en CL. Daar zal Martinez inmiddels ook al achter zijn. Je mag wel even rustiger aan doen met hem ieder artikel keihard onderuit halen.

17 augustus 2022 om 19:28

Vind je het gek, elke verdediger valt door de mand naast maguire 🤣

17 augustus 2022 om 19:12

Martínez is een betere verdediger dan Maguire. Als je een goede verdediging wil bouwen moet je Maguire als eerste laten banken.

Je benoemt foutjes van Martinez, maar over Maguire zou je een hele boekenreeks kunnen schrijven.

17 augustus 2022 om 19:13

Dat weet hij dan goed verborgen te houden

17 augustus 2022 om 19:32

En maguire is maldini zeker Japie kreek?

17 augustus 2022 om 19:33

Nee, ik vind het allebei drama. Ook Maguire komt tekort

17 augustus 2022 om 19:16

Ik denk dat Martinez uiteindelijk wel gaat slagen daar maar tijd nodig heeft. Je ziet dat bij bijna iedere eredivisiespeler die naar het buitenland gaat. Van Frenkie tot Bergwijn tot Memphis en zelfs Luis Suarez had meer dan een jaar nodig voordat hij echt goed was bij Liverpool. In dat opzicht denk ik dat ten Hag een enorme inschattingsfout heeft gemaakt. Man utd heeft spelers nodig die direct een impact maken. Malacia en Martinez is leuk, maar daar mag je het eerste jaar niet teveel van verwachten eigenlijk.

17 augustus 2022 om 19:18

Exact. Wie weet groeien die twee naar een hoger niveau toe maar dan kan je als coach er alweer uit liggen

17 augustus 2022 om 20:18

Het is voor Ten Hag natuurlijk ook een duivels dilemma. Er is heel veel geld voor Martinez betaald, dus “moet” hij spelen. Maar dan gooi je ‘m echt voor de leeuwen, want hij komt koud in dat team zonder in de voorbereiding te hebben meegedraaid, dus dan kan het mis lopen en krijgt hij misschien een knauw. Intussen moet Varane terugkomen van een blessure, viel Lindelöf tegen tot nu toe en ook Maguire “moet” als duurste verdediger spelen terwijl hij langdurig grandioos uit vorm is. Ik geef het je te doen.

17 augustus 2022 om 19:29

Je hebt opzich gelijk natuurlijk, maar wie zet je er dan wel in? Op basis van die eerste 2 potten kun je bijna iedereen er wel naast zetten. Maguire zat er een aantal keer flink naast, Martinez, Erikssen, De Gea.. Er maken er vrij weinig aanspraak om wel opgesteld te worden als je iedereen onder de loep neemt.

17 augustus 2022 om 19:32

Klopt, dat is een probleem voor Ten Hag. Heel de selectie is drama op misschien Fernandes en Ronaldo na

17 augustus 2022 om 21:47

Ik doelde op kwaliteit. Ronaldo en Fernandes zijn kwalitatief gezien gewoon de beste spelers van United en hebben dat vrij recent nog op topniveau bewezen. Sancho kan je daar misschien ook nog net bij rekenen

17 augustus 2022 om 20:07

Tjah maar Martinez is er net en zou nog aanpassingsproblemen kunnen hebben. Maguire speelt er al jaren en maakt nog steeds dezelfde fouten. Makkelijke keuze dus.

17 augustus 2022 om 20:11

Sowieso dat jij de wedstrijd van Man Utd tegen Brentford niet hebt gezien, want hij was helemaal niet slecht. De Engelse media probeert weer heel simpel een centrale verdediger als zondebok te maken. Op Reddit staat een overzicht van alle momenten van Martinez waarbij de bal in zijn buurt komt en in veel van die gevallen doet hij helemaal niks fout. Ik ben geen eens een united fan, maar Martinez wordt weer heel makkelijk als zondebok gepakt.

17 augustus 2022 om 20:20

Ik mis de 3-0 die hij inleidt in jouw betoog

17 augustus 2022 om 20:41

Japie, stop gewoon met reageren. Je afkeer tegen alles dat een link met Ajax heeft is overduidelijk. We weten het nu wel. Martinez heeft in tegenstelling tot welke verdediger van jouw club dan ook in de CL laten zien wat ie waard is en wat ie kan. Hij kan als complete nieuweling niet opeens een zeer matige ploeg veranderen in een winnende machine. Voetbal is een teamsport he? Maar dit is tegen dovemansoren gericht. En dat is prima. Je hebt je mening en dat mag. Maar het wort een beetje oud, telkens meer van hetzelfde. Fijne avond.

17 augustus 2022 om 21:49

Dus je mag wel kritiek hebben op Maguire die zich op Ek's en Wk's heeft bewezen als hij slecht speelt, maar niet op Martinez die zich in de CL heeft bewezen als hij slecht speelt volgens jou? Lekker rechtlijnig allemaal. Als voetbal een teamsport is dan kan Maguire dus ook niks doen aan zijn slechte prestaties blijkbaar als dat ook voor Martinez geldt. Jij ook een fijne avond!

Het zou me niet verbazen als Man U een heel moeilijk seizoen tegemoet gaat. Zeker als Ronaldo vertrekt lever je een flinke bak met doelpunten in, terwijl de transferperiode zeer matig is geweest. Pure middelmaat ingekocht en geen spelers die Man U terug gaan brengen naar de top. Ik hoop dat ten Hag de tijd gaat krijgen, maar deze eerste transferperiode lijkt toch op een aardige sof uit te lopen voor ze. Het zal mij benieuwen of het passeren van Maguire echt gaat helpen.

17 augustus 2022 om 19:10

Het is al een moeilijk seizoen...

Dan vraag ik me wel af waarom hij Martinez er de vorige pot uithaalt voor Varane en niet Maguire. Dat duo deed het ook niet echt slecht in de tweede helft.

Al heeft Liverpool door de schorsing van Nunez nu wel niet echt een grotere spits zoals Toney.

17 augustus 2022 om 19:11

Je zag al een duidelijke regressie bij Varane in het seizoen dat hij verkocht werd en uiterst kwetsbaar leek zonder Ramos, ze hebben in Madrid 50 miljoen euro voor hem gekregen en zijn er met Nacho en Militao niet op achteruit gegaan.

Is hij echt zo slecht geworden of is Ten Hag gewoon onwetend?

17 augustus 2022 om 19:33

Altijd grappig dat Ramos excuus terwijl hij zonder Ramos al jaren de sterren van de hemel speelde bij Frankrijk en zelfs 2 finales haalde, zonder Ramos. Geeft toch te denken

(Overigens, kijkend naar 18/19 kan Varane ook uiterst kwetsbaar zijn mét Ramos naast zich, zie absurde hoeveelheid tegengoals destijds)

Dat Ten Hag daar nu pas mee komt is voor mij een raadsel. Varane op de bank zetten voor Harry flopguire?! Ongekend! Varane is snel, kan goed voetballen en is stabiel. Ik zou liever Bailly naast hem zetten en Martinez naar het midden schuiven. Koop dan Ruben Neves of Youri Tielemans en misschien Paredes.

Proberen kan geen kwaad. Slechter gaat niet! Maar ik zou misschien Martinez door gebrek aan een goede vdm naar voren schuiven op
Middenveld. Bij ajax is hij daar begonnen en heeft echt goede potten gespeeld in de CL. Het probleem bij United zit hem op het middenveld. Dat compleet wordt weggespeeld. Tactisch overklast, slachtoffer fred en mctom. Je kan Van Dijk en Ramos neerzetten. Maakt niet uit probleem zit hem in kwaliteitspelers midden en voorin. En harry is niet goed maar niet de enige simpele schuldige waardoor alles opeens beter zou zijn.

Komt er straks op neer dat Donny en Tyrell ManU moeten redden🤣

Ben benieuwd wat dit opleverd en hoe ze dan zullen spelen zonder de medogenloze Maquire 🤭

17 augustus 2022 om 19:21

Tjah op elke linie heeft United problemen 😅 dus echt veel zal het niet uitmaken.

Te jong niet, maar veel te duur wel!

Pfff gewoon 140 miljoen uitgegeven aan het duo Maguire en Martinez 🤣🤣
Dat is toch wel vrij treurig.

17 augustus 2022 om 19:34

Martinez is een baas. Gaat hij laten zien.

17 augustus 2022 om 19:40

Met Shaw en Wan Bissaka erbij 240 miljoen. Duurste verdediging van de wereld en er zijn minstens 15 clubs met een betere verdediging.

Dan zou ten hag echt een wereld coach zijn. Zijn voorgangers lieten hem altijd staan, hij passeert hem al na 2 potjes!!!! Indrukwekkend

Maguire eruit en Martinez erin is lood om ijzer, beiden schrikbarend slecht. Denk dat het een sowieso een kort huwelijk wordt voor Ten Hag, die is echt niet geschikt voor een grote club in een grote competitie.

17 augustus 2022 om 20:20

De coach is ook maar zo goed als het materiaal. Geef Ten Hag de selectie van City en hij lijkt opeens een wondercoach.

Ik begrijp veel maar dat je twijfelt om hem te slachtofferen begrijp ik dan weer niet. Deze man is zo verschrikkelijk matig in alles, die had zelfs in de eredivisie niet uitgeblonken

Speel dan met varane en bailly in het centrum en zet martinez op 6 voor de verdediging

Ik geef ten Hag nog drie weken. Zie hem in aankomende 4 wedstrijden maximaal 2 of 3 punten pakken. Wordt denk ik de slechtst presterende trainer van united ooit tot aan de eerste interland break.

Iedereen weet natuurlijk al dat Ten Hag binnenkort Liverpool, Leicester en Arsenal treft, maar hebben jullie het schema voor oktober gezien? In deze maand treffen ze City, Chelsea, Tottenham en West Ham. Sorry maar dit is gewoon einde Ten Hag voor november.

17 augustus 2022 om 19:39

Ten Hag heeft met Man Utd gesproken over opnieuw opbouwen. Die gaan hem niet ontslaan. Dan gaan de supporters zich trouwens ook nog meer roeren als dat ze al doen. Man Utd is ook geen club die trainers snel ontslaat. Maar dat schijnt een nederlands tikje te zijn om zich af te vragen of iemand de kerst haalt.

17 augustus 2022 om 19:46

Vooruit lopend op de zaken: In de huidige omstandigheden zal United rond oktober de meeste van deze potten hebben verloren. Dan heeft Ten Hag misschien +- 15 punten na +-15 wedstrijden... Ik heb trainers voor minder ontslagen zien worden bij een topclub.

Het mooie is.. Liverpool heeft gewoon 2 keer gelijk gespeeld en mensen doen alsof het de moeilijkste wedstrijd ooit gaat worden. Wint Man Utd dan staan ze gewoon boven Liverpool. En toch heeft geen hond het daar over titelkandidaat Liverpool die al 4 punten verspeeld hebben.

17 augustus 2022 om 19:43

Vorig jaar werd het respectievelijk 0-5 en 4-0 en de jaren daarvoor won Liverpool ook 9 van de 10 keer. Dezelfde poppetjes staan nog steeds in de basis die toen stonden te schutteren (maguire, Duh). Dan kan je wel spreken van een angstgegner ja.

17 augustus 2022 om 20:13

Liverpool die heeft nog altijd sterspelers als salah en van dijk. Dat is een team dat elke tegenstander in de achteruit zet en laat beven voordat de wedstrijd überhaupt begonnen is. Denk niet dat dat het geval is als je tegenover een maguire of fred staat..

Dat ze 4 punten verspelen is heel zuur maar dat gaan ze niet doen tegen united.. ik zou als ik united was ervoor zorgen dat je er niet met dubbele cijfers af gaat.. want na 2 gelijke spelen zijn ze in liverpool extra gebrand op een overwinning.

17 augustus 2022 om 20:24

Utd moet voor de 3-0 reglementaire nederlaag gaan. 5 spelers uit de wedstrijd schoppen dan wordt de wedstrijd gestaaakt

Zelfs in de kelderklasse zou Maguire door de mand zakken.

Meest waardeloze verdediger van de premier league.

Tja, dan haal je er eentje uit, laat je de andere staan. Ook Martinez wissel graag. Laat hem eerst maar eens langzaam wennen aan de snelheid, druk enz van de PL. Want hij is er nog lang niet klaar voor.

Je kan veel over Maguire zeggen, maar denk dat het wel de speler moet zijn die in een recordtijd een legend status heeft verkregen. Weliswaar niet in de positieve zin, maar alsnog knappe prestatie.

Maguire vind ik vooral positioneel een van de slechtste verdedigers die ik zie in de top. Hij staat altijd uit positie, laat gaten achter en heeft de draai cirkel van een vrachtwagen. Martinez is natuurlijk ook niet lekker begonnen, maar die komt pas net kijken in de PL. Maguire die al lang in de PL speelt moet je meer van verwachten. Ik vraag me af of je niet misschien Bailly -Varane moet neer zetten met Martinez ervoor op de 6

Eigenlijk zouden ze iedereen die nee heeft gereageerd in die poll gelijk moeten bannen..of in ieder geval de commentaar functie moeten uitschakelen.

Maguire er tegen liverpool uithalen maakt toch geen verschil, maar dan ga je in ieder geval er niet af met dubbele cijfers..Waarom kom je nu pas op deze conclusie... Verkoop hem voor 10 miljoen aan Cardiff City, betaal zijn salariskosten en ga verder met je leven is wat ik Manchester aanraad met Maguire.

Zowel Maguire als Martinez kunnen er helemaal niks van. Gewoon met Varane en Bailly spelen.

Wat ik niet begrijp is waarom zet ten Hag niet Martinez tijdelijk op de verdedigende middenvelder plek. Hij kan lekker meevoeballen, is fel en ivm zijn lengte ook een betere positie.

Eindelijk is ten hag wakker.......

Of tegen liverpool 532? Normaal gesproken is er weinig te halen en dan kan je beter op de 0 spelen voor het vertrouwen..
De Gea
Dest-varane-maguire-martinez-malacia
Casimero-fred-fernandez
Martial-Rasford/Elanga

18 augustus 2022 om 10:42

Dest, Casemiro?! Die spelen helemaal niet bij Manchester United he, of stel je wel vaker spelers na 1 gerucht de week erop op in een heel ander land? Martial is geblesseerd. Zo lang Ronaldo nog bij de club is zal hij normaliter ook gewoon spelen uiteraard.

Waarom er over peinzen? Ik ben geen trainer maar ik zou hier niet eens over peinzen. Gewoon schoenen laten poetsen of water aangeven aan de echte spelers.

Peinzen? Gewoon niet opstellen die gast. Zowel Varane als een Bailly zijn gewoon beter dan hem. Bailly heeft de botte pech dat hij 90% van de tijd geblesseerd is. En als hij een goede reeks heeft, krijgt hij weer een keer kortsluiting. Dan heb ik nog liever die kortsluiting van Bailly eens in de zoveel tijd, dan het genietsnut van Maguire...

Tegen Liverpool gewoon Wan-Bissakka - Varane = Martinez - Shaw opstellen. Dan heb je defensief een sterke defensie staan. Ik zou sowieso voor een kuitenbijter als Wan-Bissaka gaan tegen Luis Diaz ipv de wat frivolere Dalot.

Snap het goed. Hoe sneu ook, deze jongen hoort niet thuis op het allerhoogste niveau. Heeft totaal geen inzicht en kan ook geen fatsoenlijke tackle maken. Ik denk echt dat 20% van de prestatieproblemen van man utd weg zijn als deze jongen gewoon vertrekt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

0 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Manchester United 3 0 3 0
2021/2022 Manchester United 30 1 8 1
2020/2021 Manchester United 34 2 11 0
2019/2020 Manchester United 38 1 6 0
2018/2019 Leicester City 31 3 6 1
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag bedankt Guardiola en gaat in op herstel Van de Beek

Erik ten Hag heeft er alle vertrouwen in dat zijn ploeg zich revancheert van de pijnlijke nederlaag in de Manchester Derby. Afgelopen zondag gingen the Mancunians op bezoek bij stadsgenoot Manchester...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren