Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Southgate: ‘Ik heb hem gebeld, maar hij wilde niet geselecteerd worden’

Laatste update:

Gareth Southgate heeft tevergeefs een poging gedaan om Ben White bij de Engelse nationale ploeg te halen. De verdediger van Arsenal keerde tijdens het WK in Qatar vroegtijdig terug naar huis nadat hij niet op de bank wenste plaats te nemen achter Harry Maguire.

Southgate kreeg afgelopen week de pijnlijke afzegging van White te verwerken, zo onthult hij tijdens het persmoment van de FA. “We kregen een belletje van Arsenal. De club gaf aan dat Ben White momenteel niet zit te wachten op een oproep voor het nationale elftal.”

White speelde tot dusver vier interlands en daar blijft het voorlopig bij. Engeland oefent binnenkort tegen Brazilië en België. Kort voor het EK staan nog twee oefenwedstrijden gepland tegen Bosnië en Herzegovina (3 juni) en IJsland (7 juni).

“White wil niet geselecteerd worden en dat vind ik heel jammer”, herhaalde Southgate zichzelf donderdag. “Ik ben erg gecharmeerd van hem. Ik nam hem mee naar het EK en WK. In Qatar heb ik nog met Ben gesproken en ik wilde hem graag weer uitnodigen, maar ik merk terughoudendheid van zijn kant.”

"Het enige wat ik verder wil zeggen is dat er geen probleem is tussen ons. Ook is er nooit een probleem geweest met Steve Holland (assistent-bondscoach, red.). Dat is benoemd in artikelen, maar daar houd ik niet van."

Southgate accepteert het dat er dingen worden gezegd die niet kloppen. "In deze rol moet je dat verdragen. Maar dat dit gebeurt met een belangrijk lid van de technische staf gaat te ver. Dat is niet de reden dat Ben niet beschikbaar is."

Wat Southgate betreft staat de deur voor White nog altijd open voor een terugkeer. "Ik kan niet zeggen dat hij het niet verdient om erbij te zitten. Ben is een goede speler en ik ben ervan overtuigd dat hij het verschil kan maken voor Engeland."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mocht dat waar zijn van Maguire is dat zijn goed recht. Overduidelijk beter in vorm op dat moment en puur obv vriendjespolitiek werd ie geselecteerd. Lekker focus op Arsenal en een historisch kampioenschap vieren als de typische choke een keer uitblijft bij onze Gunners!

14 maart 2024 om 20:14

Dan ben je een volkomen idioot. De coach is je baas of je dat nu wil of niet. Spelers die zich te goed voelen voor een bepaalde rol zijn gewoon een ramp voor een groep.

14 maart 2024 om 20:19

Ondanks dat hij zich misschien te goed voelt heeft hij natuurlijk wel volledig gelijk. Wie zet Maguire nou boven White?

14 maart 2024 om 20:21

@arsensl, deze trainer. Moet je nagaan als jullie straks een andere cv kopen die een keer boven White gekozen wordt en White gaat weer stampvoetend naar huis. Benieuwd of je er dan ook zo over denkt.

14 maart 2024 om 20:27

Laten we even objectief blijven. White is een centrale verdediger die niet goed genoeg is om centraal achterin te staan dus ze zetten hem op de rechtsachter bij Arsenal, wat hij trouwens geweldig doet. Maar die neem je dus mee als rechtsachter. Maguire staat bij Engeland meestal links centraal achterin. Dat is dus een volkomen logische positie.

Verder gaat dit over een moment in 2022. Toen was White rechtsback bij een Arsenal dat voor het eerst in jaren eens een echt goede eerste seizoenshelft speelde. Laten we niet doen alsof die toen ook maar enige status had om te klagen over het feit dat Maguire, die gewoon altijd zijn ding deed bij Engeland en dat ook dat WK gewoon deed, de voorkeur kreeg op hem.

14 maart 2024 om 20:27

Fr010,

White heeft nu al 2 eindtoernooien gebankt, dan heb je het al over een periode van ongeveer 2 jaar. Totaal niet te vergelijken met een keer een wedstrijdje. Daarnaast kun je clubvoetbal en interlands niet vergelijken.

Lierse,

In 2022 speelde hij dus al meer dan een jaar voor Arsenal en deed dat zeer verdienstelijk. Dan heb je meer status dan een Maguire die constant loopt te stuntelen.

Dat hij niet goed genoeg zou zijn als centrale verdediger is ook gewoon niet juist. Heeft daar zijn eerste jaar gespeeld en deed dat goed. Nu speelt die als rechtsback maar is vaak gewoon 3de cv. Is gewoon op beide posities erg goed.

14 maart 2024 om 20:29

Ik kan het niet aanpassen maar ter verduidelijking, niet goed genoeg om als eerste optie gezien te worden centraal achterin. Natuurlijk is het ook gewoon een goede centrale verdediger.

14 maart 2024 om 20:29

Uiteindelijk heeft Maguire toch gewoon een goed WK gespeeld? Drie keer de 0 en tegen in mijn oogste het sterkste team uit het deelnemersveld eruit in de kwartfinale. Ik zie White niet zo vaak voetballen maar op basis van de prestaties Van Engeland op de laatste twee toernooien heeft Southgate ook wel recht van spreken.

14 maart 2024 om 20:35

Als we gaan doen alsof Maguire geen enkele status heeft bij Engeland dan ben je gewoon vooringenomen en niet objectief. Met hem als defensieve leider haalden ze op dat moment al een halve finale van een WK en de finale van het EK.

Maar ja die schuif je meteen aan de kant voor een speler die 1 jaar best oké speelt bij Arsenal.

14 maart 2024 om 22:30

Is niet hoe het zit, dat maakt vz ervan.

15 maart 2024 om 09:35

Lol, White niet goed genoeg centraal en daarom rechtsback.. Soms kan je beter je mond houden als je niet genoeg er vanaf weet Lierse. Het is oke, niet alles hoeft een reactie op te leveren.

14 maart 2024 om 20:17

Het zou wat zijn als elke speler zo zou denken. Als dit de reden is zou ik White nooit meer oproepen.

14 maart 2024 om 20:19

Lekkere mentaliteit heb je dan.
In plaats van knokken voor je plek gaan huilen en stampvoetend naar huis.
Ik had hem niet eens meer gebeld.

14 maart 2024 om 20:57

Misschien leverde dat knokken voor zijn plek wel op dat de bondscoach hem heeft verteld dat ie het bij zijn club beter deed (was niet moeilijk op dat moment) dan Maguire, maar dat hij ook op de training liet zien dat ie minstens even goed was. En heeft de bondscoach vervolgens gezegd de keuze te maken voor Maguire, omdat ie altijd gespeeld heeft bij hem. Dan heeft het totaal geen nut voor een plekje te vechten. Ik ben zelf ook eens in een lager elftal gaan voetballen omdat ik de nieuwe trainer van tevoren al aangaf dat ie al een spits en linksbuiten had (de plekken waar ik normaal speelde) die hij als eerste keus had. En dat was voor de eerste training. Toen heb ik m gezegd dat ie erin kon zakken als dat zijn manier van werken was en ben ik kampioen geworden met de B2.

14 maart 2024 om 21:41

Heeft niks met mentaliteit te maken. Anders kom je echt niet in een team van Arteta te spelen waarbij mentaliteit 1 van de belangrijkste factoren is om bij het team te horen.



Ik heb het gevoel dat Southgate hier een vies spelletje speelt door White op zo een manier in de media neer te zetten als de bad guy die niet ingaat op een selectie terwijl hij sowieso al wist dat hij niet zou komen.

14 maart 2024 om 20:59

Create your own narrative

Vind het wel een mooie ontwikkeling dat steeds meer voetballers interlandvoetbal links laten liggen, van tijdelijk tot definitief. Qua interlandvoetbal speelt een speler die 100 interlands speelt ongeveer 80 van die interlands vriendschappelijk, voor de NL of kwalificatiewedstrijden.

Ja ik snap dat die kwalificatiewedstrijden nodig zijn, maar er is gewoon geen hol aan en het deelnemersveld is daardoor ook totaal niet divers. De grote landen moeten aanwezig zijn op een enkele uitzondering na van eindtoernooi tot eindtoernooi en de kleintjes mogen vechten voor de kruimels. Nu hebben ze al meerdere keren het aantal deelnemers moeten uitbreiden om maar een diverser aanbod voor te schotelen.

Een format waar de deelnemers elke eindronde verschillen zou ik veel meer toejuichen, dan zou je ook de kleinere landen de kans geven om zich te ontwikkelen op voetbalgebied. Maar goed, dat is commercieel natuurlijk totaal niet interessant op de korte termijn en zal dan ook nooit gebeuren.

14 maart 2024 om 20:28

Daarnaast met het overvolle schema en de historie zou ik ook lekker een weekje op vakantie gaan als ik White was. Snap sowieso niet dat deze trainer nog voor de groep staat. Speelt prestatievoetbal wat niet om aan te gluren is terwijl Engeland op dit moment een erg mooie en sterke selectie heeft met: Grealish, Saka, Kane, Trent, Rice etc..

Southgate is maar een grappige coach, waarom niet vermelden dag je White hebt meegenomen naar 2 eindtoernooien en hem ook vervolgens 0 minuten te laten spelen? Ik begrijp wel waarom die liever thuis blijft dan, hij kan beter tijd doorbrengen met zijn familie of andere zaken dan meegaan en weer niet spelen.

Overigens geen Harvey Elliot???

Zou ook niet graag spelen onder een incapabele coach. Selectiebeleid en opstellingen zijn dramatisch namelijk

Past wel bij de persoon White. Hij heeft vaker aangegeven weinig om voetbal te geven. Hij kijkt thuis geen enkele wedstrijd en vindt alleen het zelf spelen van clubvoetbal leuk. Dat hij dan past voor hele wereld overvliegen voor een kans op minuten vind ik helemaal passen in dit verhaal

Even wat context waarom White Engeland afgezegd heeft (als Southgate daadwerkelijk gebeld heeft):

Ben White was on the receiving end of a verbal dressing-down from England’s assistant manager Steve Holland during the World Cup in Qatar.

Holland referenced an old White interview where the defender mentioned he has no interest in football unless he's playing.

Holland and White had an angry exchange in front of the entire team which likely lead to the player leaving the camp early and not being recalled to the England squad since.

Bron: The Athletic.

Kortom lijkt erop dat Southgate compleet uit zijn nek zit te lullen.

Athletic heeft een artikel waarin heel iets anders staat, maar vz gooit Maguire er zomaar bij. Zoek het artikel op, snap je het beter.

14 maart 2024 om 22:57

Ik vind het maar apart waarom ze überhaupt het hebben over dat hij niet achter Maguire wou plaatsnemen, nergens anders lees ik dat. Voetbalzone op zijn best weer.

Waarom wordt Maguire in dit artikel vermeld? Hij heeft met heel deze zaak niks te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren