Manchester United en Barcelona zijn het eens; Romano meldt financiële details

Woensdag, 29 juni 2022 om 17:38Yvo van Dorst • Laatste update: 18:10

Barcelona en Manchester United zijn het eens geworden over het bedrag dat gemoeid is bij de transfer van Frenkie De Jong. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano moet Manchester United 65 miljoen euro betalen voor de diensten van de middenvelder en er wordt nu nog gediscussieerd over een bonusregeling van 20 miljoen euro. Nadat de clubs het over deze regeling eens worden zal Manchester United met De Jong en zijn entourage om tafel gaan voor een persoonlijk akkoord.

De Jong zal in Manchester een meerjarige verbintenis tekenen en de persoonlijke voorwaarden zouden naar verluidt geen struikelblok moeten vormen. Barcelona hield eerder vast aan een vraagprijs van 86 miljoen euro exclusief bonussen. Het eerste bod van United was 60 miljoen euro plus 10 miljoen euro aan bonussen, maar dit werd later verhoogd naar 70 miljoen euro. Romano meldt nu dus dat de gegarandeerde transfersom op 65 miljoen euro ligt en dat kan door de bonus nog oplopen tot 85 miljoen euro. De voorwaarden van deze extra vergoeding worden nu nog besproken.

Manchester United lijkt daarnaast ook beet te hebben bij Tyrell Malacia. De linksback is op dit moment in Engeland om zijn transfer naar United af te ronden. Naar verluidt zijn alle partijen akkoord met de transfer en wordt er een bedrag van vijftien miljoen euro plus twee miljoen euro aan bonussen overgemaakt. Lange tijd leek Malacia onderweg naar Olympique Lyon, totdat the Mancunians hier een stokje voor staken en de de linksback wegkaapten.

De Jong en Malacia moeten de eerste aanwinsten worden in het tijdperk van Erik Ten Hag in Manchester. United meldde zich al bij Ajax voor Antony, al lijkt de Braziliaanse vleugelspits te duur en schakelt de club voor de aanvalslinie over naar andere spelers. Voor de posities achterin kreeg Ten Hag een afwijzing van zijn vroegere pupil Jürrien Timber. Lisandro Martínez is ook een target voor de achterste linie, maar voor de Argentijnse verdediger van Ajax ondervindt United ook stevige concurrentie van Arsenal.Gerelateerd

Meer sportnieuws

165 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Frenkie wordt gewoon tegen zijn zin verkocht

29 juni 2022 om 17:43

Dat gebeurt wel vaker. Meestal als spelers niet presteren in verhouding tot hun kosten zoals hier ook het geval

30 juni 2022 om 00:39

Of omdat een trainer of club iets anders wil hebben.

29 juni 2022 om 17:43

Neehoor, hij gaat nu onderhandelen over zijn contract en als hij niet wilt dan gaat het niet door...

29 juni 2022 om 17:44

Frenkie kan toch gewoon weigeren.

29 juni 2022 om 18:02

Het is geen Bale die liever op de golfbaan staat als in het veld, Frenkie wilt spelen en geen gezeik hebben met Barca, als hij wel blijft zal hij toch weggepest worden dat weet hij heus wel, kortom je word gedwongen om te vertrekken.

29 juni 2022 om 18:18

Als hij slim is weigert hij ook.

29 juni 2022 om 18:33

Tsja, maar hij heeft ook gezien wat zon houding Coutinho, Dembele, Lenglet en Umtiti heeft opgeleverd.

29 juni 2022 om 18:35

Sheva

Dat kun je net zo goed omdraaien. Als Barcelona Frenkie gaat pesten daalt zijn transferwaarde alleen maar. Ze zullen er dus samen uit moeten komen. United is misschien niet de droom van Frenkie, maar als hij echt niet wil, dan gaat ie gewoon niet. En zijn vriendin kan toch zo vaak ze wil ff naar Barcelona vliegen.

29 juni 2022 om 18:46

Vernon, je hebt gelijk maar Frenkie is niet zo een type, die wilt gewoon lekker ballen, als jij moeilijk doet tegenover Barca die jou weg wilt hebben word het alleen maar een rot tijd voor hem, Barca wilde als het goed is 80 miljoen + voor hem, dat is nu al gedaalt naar 65 miljoen + bonussen. Edit: met een aankomende WK moet hij wel zijn speelminuten maken, Barca kan hem hier in belemmeren door hem niet meer op te stellen.

29 juni 2022 om 18:52

Ja da's ook wel waar ja, Frenkie lijkt me geen figuur die graag het conflict opzoekt met zijn werkgever. En het WK is inderdaad ook een goed punt. Nou ja, ook als hij United niet als droom heeft, geloof ik niet dat we heel erg medelijden met hem hoeven te hebben.

29 juni 2022 om 20:00

Hij zal er wel goed voor betaald worden dus denk inderdaad dat wij geen medelijden met hem hoeven te hebben😜

29 juni 2022 om 17:46

Moet zelf ook nog akkoord gaan he

29 juni 2022 om 17:46

Ik snap dat het zijn droom club is en het niet leuk vind om te vertrekken. Maar als een club je zo openlijk weg wil en ook de trainer je niet eens op je positie laat spelen dan zou ik toch als Frenkie bij mezelf denken ben ik niet meer waard. Hij gaat naar een trainer die hem optimaal kan benutten plus de mooiste competitie van de wereld. United zal opgebouwd moeten worden en niet meteen om de hoofdprijzen spelen maar spelen voor United is een geweldig iets en als je daar dan de ster kan worden is dat toch niet zo verkeerd denk ik zo.

29 juni 2022 om 17:57

@soccerteam: Mooiste competitie ter wereld. Nee, de meest gehypte competitie ter wereld. Zie je, 'de mooiste of beste' is nogal subjectief.

On: van Barcelona naar Manchester. Kan me voorstellen dat De Jong er niet echt om zit te springen, als het over woon- en leefgenot gaat...

29 juni 2022 om 18:21

Ik heb niks met Engeland, maar de premier league is objectief gezien (voor zover dat kan) de beste en meest populaire competitie ter wereld. Heeft weinig met hype te maken, maar gewoon met geld. Daarvan is er daar verreweg het meest.

29 juni 2022 om 18:41

Nou ja, de concurrentie is er ook niet bijzonder veel aantrekkelijker op geworden. In La Liga is Barcelona qua niveau een stuk teruggevallen, en ook Atletico en Sevilla lijken niet bepaald versterkt tov enkele jaren geleden. De Bundesliga en Ligue 1 zijn leuke competities doordat ze een zeer brede middenmoot hebben die om de CL tickets strijdt, maar de kampioen staat eigenlijk elk jaar vast. Alleen de Serie A is echt duidelijk leuker geworden, nu Inter en Milan weer volop meedoen voor de prijzen samen met Juventus, plus dat Napoli en Roma er behoorlijk dicht achter zitten.

Dan is de Premier League toch wel erg aantrekkelijk: City is zonder twijfel de sterkste maar toch ook geen lichtjaren voor op de rest, daarachter het trio Chelsea, Liverpool en United die als het een beetje meezit het City enorm lastig kunnen maken, plus een herboren Arsenal en een toch behoorlijk versterkt Tottenham. En altijd wel een verrassende middenmoter uit de categorie Leicester, West Ham, Everton of Wolves.

29 juni 2022 om 19:05

@nick danninga; dat jij de PL niet de mooiste competitie vindt betekent niet automatisch dat het de meest gehypte competitie is. Dit is echt een van de meest bizarre uitspraken die ik ooit heb gelezen hier op VZ. Zeker 80 of 90% van alle voetbalfans wereldwijd zullen de PL als meest attractieve competitie noemen maar jij noemt het gehypt. Leg dan eens uit waarom het de meest gehypte competitie is? En waarom betalen tv-maatschappijen miljarden voor de rechten? Veruit het meeste dan welke competitie dan ook...

29 juni 2022 om 19:07

@migi Het is de oudste competitie en dat geld komt voornamelijk omdat het tv geld miljarden opbrengt. Ook trekt de grootse competitie ter wereld rijke eigenaren aan. Jullie doen net alsof het andersom is. De historie en de hoeveelheid topclubs plus internationale interesse zorgen voor het vele geld en maken de PL de mooiste competitie ter wereld

29 juni 2022 om 17:47

Niks nieuws toch? Gebeurd overal. Hij had ervoor kunnen kiezen om aan te blijven maar als de club Barcelona van je af wil dan gaan ze tegenwoordig op de persoon in spelen. Kijk maar naar een Koeman die ineens hart problemen had volgens de voorzitter. Gelukkig is Frenkie slim genoeg om te kiezen voor een club met een manager die hem wėl weet te benutten. Hopelijk kan die het waar maken samen met Ten Hag om United weer Europees op de kaart te zetten. Ik kan niet wachten op het nieuwe premier league seizoen overigens. Haaland, Nunez, Frenkie. Who's next? Neymar naar Chelsea?

29 juni 2022 om 18:29

Koeman had ook een hartprobleem :

29 juni 2022 om 17:52

Als hij echt niet weg wilt zal hij dat intern best kenbaar hebben gemaakt, en was er geen akkoord geweest tussen united en barca. United zal best al geïnformeerd hebben bij hem.

29 juni 2022 om 17:55

Tsja, maar Barcelona wil m kwijt en United matcht zijn salaris waarschijnlijk grotendeels, dus hoeveel andere keus is er? Natuurlijk, hij kan weigeren en de volgende Dembele, Coutinho, Griezmann, Lenglet of Umtiti worden. Ik denk dat iedereen blij is als dat niet gebeurt.

29 juni 2022 om 18:09

Dan kan hij gewoon het voorstel van united weigeren hoor hij is helemaal niet verplicht om te gaan. Je kunt toch wel stellen dat hij enigszins mislukt is bij Barca, waar je bij bepaalde spelers vaak hoort ‘te vroeg naar het buitenland’ valt het me op dat Frenkie met fluwelen handschoentjes wordt aangepakt. Was op het moment van de transfer naar Barca niet eens de beste en belangrijkste speler in zijn team en stak er in de eredivisie ook niet wekelijks met kop en schouder boven uit. Was volgens mij aan het begin van dat seizoen een tijdje zelfs nog centrale verdediger. Maarja voor bepaalde spelers is het natuurlijk nooit te vroeg, en als achteraf blijkt dat ze totaal mislukt zijn, achja dan ligt dat natuurlijk aan de club.

29 juni 2022 om 18:16

Ja, dat denk ik ook. Dan maar financieel het onderste uit de kan.

29 juni 2022 om 18:29

Hij gaat natuurlijk alleen als hij zelf ook wil. Er gaan ook geluiden op dat het hele "ik wil niet weg bij Barca" een toneelstukje was van zijn kant om de transfersom te drukken.
Er is niemand die hem verplicht om naar United te gaan.

29 juni 2022 om 18:44

Natuurlijk niet, er wordt gevraagd aan de speler of de clubs kunnen beginnen aan de onderhandeling

29 juni 2022 om 19:19

Als hij echt niet wil, niet gaan. Xavi blijft hem toch wel opstellen.

29 juni 2022 om 20:07

Tegen zijn zin verkocht worden, als iemand mij weg wil hebben. Dan hoef ik er niet kosten wat het kost blijven. Hoe ken je de werkgever in de ogen kijken als ze niet eens achter je staan. Elke Nederlander wordt weggejaagd. Straks komt er een zwakke generatie aan en dan bloed het dood. Niemand wilt nu in Spanje voetballen voor een hongersloontje. Alleen de Premier League is hot en daar willen mensen nog voetballen.

Hmm beetje zelfde soort club die in een sportieve crisis verkeert (daar waar Barcelona zich iets beter lijkt te herpakken). Het is toch te hopen dat als hij naar Manchester United gaat dat het team zich weer opbloeit, anders zal De Jong altijd worden gezien als je de jongen die op clubniveau niet kan leveren in grote wedstrijden.

29 juni 2022 om 17:44

Dat zou bij Barcelona ook nog steeds zo zijn aangezien hij Busquets voor zich moet dulden op zijn voorkeurspositie.

29 juni 2022 om 19:23

Qua concurrentie zeker, maar ook bij de afwezigheid was De Jong ook niet degene die zijn schouders eronder zette. Niets ten nadele van hem, want hij stapte misschien wel op het meest verkeerde moment in bij Barcelona, die naast de financiële moeilijkheden ook afscheid moest nemen van alle sterkhouders waardoor alles opeens op Frenkie aan moest komen

29 juni 2022 om 17:45

Hij zal helemaal niet zo worden gezien. Alleen door de mensen die maar niet willen zien dat Barca hem niet goed gebruikt en niet op de positie waar hij hoort te spelen.

29 juni 2022 om 17:49

Misschien hadden Maguire en Pogba daar ook wel last van bij United dat ze verkeerd gebruikt werden. Zou iig een mooi excuus zijn voor hun teleurstellende prestaties

29 juni 2022 om 18:05

Bij elke speler die mislukt eigenlijk wel Japie, wat soccerfan zegt is onzin natuurlijk want Frenkie heeft vaak genoeg de kans gehad om op zijn geliefde positie te spelen.

29 juni 2022 om 18:11

Lol niet goed gebruikt. Die jongen heeft zo ongeveer overal gespeeld?

29 juni 2022 om 18:22

Japie word je nu werkelijk nooit een keer moe van jezelf? Altijd dezelfde stokpaardjes afspelen, Frenkie is niks, de Ligt gehypt, Veltman kan er niks van, Blind is een loser, Schmidt is een idioot..

Daarentegen kunnen Depay, Karsdorp en Botman (wat toevallig allemaal nonvoetballers zijn) niet kapot.

Frenkie heeft Barca hoogstpersoonlijk de copa bezorgd vorig jaar. Maar het is al met al geen goede match. Ik zie Frenkie met zijn rush kwaliteiten het Engelse publiek makkelijk overtuigen. Maar gelukkig hebben we jou om alle prestaties te bagatelliseren. Stel je voor dat dat niet gebeurde zeg.

29 juni 2022 om 18:31

Want Veltman en De Ligt zijn natuurlijk geen non voetballers. Je bent zo goed als wat je op het veld laat zien en wat Frenkie bij Barca heeft laten zien over drie seizoenen vond ik niet indrukwekkend. Benieuwd of hij het bij United wel brengt in tegenstelling tot Pogba overschat wordt genoemd ondat hij United niet in zijn eentje op sleeptouw neemt. Frenkie schijnt niet overschat te zijn dus die miet dat vast wel kunnen

29 juni 2022 om 18:38

En gek genoeg laat jouw toppertje Depay het ook alleen bij oranje zien. Net als Frenkie (die copa even buiten beschouwing en zijn 150 potten in de basis). Eigenlijk zou je dus lovend moeten zijn. Maar het is natuurlijk omdat Frenkie bij Willem II gespeeld heeft...

29 juni 2022 om 18:45

Memphis is mijn toppertje niet hoor. Leuke spits voor de subtop. Ik haal hem alleen vaak aan omdat Frenkie net zo wisselvallig presteert maar bij hem ligt dat dan aan de stand van Jupiter en de stikstofcrisis en nooit aan Frenkie zelf. Maguire en McFred staan ook altijd basis bij United. Ongetwijfeld drie geweldenaren dus

29 juni 2022 om 18:48

Toch mooi dat Frenkie bijna alles gespeeld heeft. En we hebben zojuist kunnen lezen hoe Busqets en Ramos hun plekjes behouden.
Pogba is gewoon een luie voetballer, zodra die zijn salaris krweg gestort heeft ie geen bal meer geraakt.
Wacht maar af, je zal zien dat ManU aankomend jaar zal vlammen. Geef het een paar maandjes en dan begint de inhaal race

29 juni 2022 om 18:49

'net zo wisselvallig'. Meen je dat serieus? Als er een speler is die altijd wel een voldoende scoort is het Frenkie wel. Depay speelt echt 5 wedstrijden elkaar een 6 of lager en speelt dan 1 wedstrijd een 9. Snap niet hoe je Frenkie wisselvallig vindt. Dat jij hem weinig top ziet voetballen dat kan, maar de wedstrijden dat Frenkie echt verzaakt zijn in een seizoen toch op 1 hand te tellen? Bij Depay is dat toch wel een stukje meer.

29 juni 2022 om 18:54

Als Memphis alles breed en terug speelt over drie meter dan kan hij ook anoniem meehobbelen maar helaas werkt dat niet voor een spits. Die moet een mannetje passeren en goals en assists maken dus die komt daar helaas niet mee weg. Niet dat je met tikkies breed en terug ook maar iets opschiet. Daarmee vertraag je het spel alleen maar

29 juni 2022 om 18:57

@japie

Er is toch nog wel een verschil tussen in je eentje niet een team op sleeptouw kunnen nemen, en structureel gewoon zelf onderpresteren. Pogba hoeft niet de redder van United te zijn, maar dan nog als het even kan wel af en toe zijn eigen rol een beetje kwalitatief invullen. Daar hebben we hem toch weinig op kunnen betrappen. En dat kan dan toch ook wel gezegd worden, lijkt me.

Frenkie is inderdaad ook niet geweldig gebleken bij Barcelona, dat ben ik met je eens. Bij Ajax en vaak in oranje geweldig, bij Barcelona vaak niet. Maar hij heeft wat mij betreft meer inzet getoond dan Pogba, en een stuk vaker ook wel een goede pot gespeeld.

29 juni 2022 om 19:08

Japie. Ik geef het op. Ik geef je gewoon gelijk.

29 juni 2022 om 19:12

Ja maar Japie, je blijft daarin toch te lang hangen in het beeld wat je gevormd hebt over die gasten toen ze jonger waren. Zeker bij verdedigers zit er behoorlijke positieve ontwikkeling nog voorbij hun 24e, en veel slordige jonge centrumverdediger blijven slordig, maar veel worden ook gewoon beter, terwijl het oude imago bij de supporters blijft plakken. Zijn laatste twee jaar bij Ajax was Veltman al veel stabieler en ontzettend waardevol, ook qua coaching naar De Ligt toe. Die lijn zet hij nu bij Brighton door, en het verbaast me niks.

29 juni 2022 om 19:26

@Vernon Ik weet het niet. Ik heb genoeg wefstrijden gezien van Frenkie dat hij alleen maar rusicoloze tikkies breed en terug gaf. Dat noem ik niet inzet tonen. Dat is de verantwoordelijk afschuiven op andere spelers

29 juni 2022 om 19:51

Als iedereen hier nou afspreekt om Japie altijd gelijk te geven in een topic over Frenkie, zijn we ook snel van dat eeuwige voorspelbare gezeur af!

29 juni 2022 om 21:36

Het is bij Ajax prima om b.v. een Veltman of Schuurs achter de hand te hebben. Klagen niet en kunnen zo vanaf de bank invallen. Maar je moet ze niet als basisspeler hebben. Hoe vaak hebben deze jongens Ajax op Europees niveau te voorkomen doelpunten gekost. Dat is dus het verschil tussen Europees (top)niveau en Eredivisie niveau. Maar mooi dat Veltman het goed doet in Engelkand. Aan hem heb ik geen hekel als persoon, net als Schuurs. Echter, ik was/ben aan het billenknijpen wanneer deze jongens vanaf minuut 1 starten;-)).

29 juni 2022 om 17:46

Dat vraag ik me af.... Barca moet nu (noodgedwongen) afscheid nemen van sterkhouders om geld te genereren om nieuw aanwinsten binnen te halen... dit is ook funest voor je teamproces.

29 juni 2022 om 17:52

Frenkie is natuurlijk niet onvervangbaar daar. Het is nou niet zo dat hij het aantoonbaar beter doet dan de andere middenvelders daar dus een sterkhouder was het niet echt bij Barca

29 juni 2022 om 17:56

Als je het zo bekijkt japie is niemand onvervangbaar. Hij speelde anders als 'niet sterkhouder' wel behoorlijk veel wedstrijden.

29 juni 2022 om 18:03

Maguire speelt ook alles bij United. Zal ook wel een sterkhouder zijn dan

29 juni 2022 om 18:21

Je hebt gelijk hoor Japie. Hij is vervangbaar daar bij Barça, maar ik geef hem een 7,5 voor cijfer ruim voldoende dus. Als het goed was, dan had hij wel meer moeten scoren.

Ik verheug mij nu wel op Frenkie en Bruno op het middenveld.

Oooh en ik kan wel tientallen Ajacieden opnoemen die wel zijn geslaagd in Europa, misschien dat je dat ook een keer benoemen. Je zal er verlegen van worden.

29 juni 2022 om 18:35

Zoals o.a. Sneijder, Bergkamp, Seedorf, Davids, Vd Sar, Ibra, Suarez en Chivu? Daar heb je helemaal gelijk in. Dat wil echter niet zeggen dat je geen kritiek mag hebben op spelers die het niet brengen omdat ze toevallig een keer onder contract hebben gestaan bij Ajax

29 juni 2022 om 18:43

"Dat wil echter niet zeggen dat je geen kritiek mag hebben op spelers die het niet brengen omdat ze toevallig een keer onder contract hebben gestaan bij Ajax"

Ik denk dat hier de aap een beetje uit de mouw komt. Je hoeft ook geen kritiek te hebben op spelers omdat ze toevallig wel een keertje bij Ajax onder contract hebben gestaan.

29 juni 2022 om 18:47

Hoor je mij wel eens kritisch zijn op Ibra, Suarez, Davinson Sanchez en Eriksen dan? Nee, dus daar gaat je argument

29 juni 2022 om 18:49

Die speelt omdat ie Engels is, regel he. En veel beters zal er ook niet zijn

29 juni 2022 om 18:55

@woutballoh dit dus.

29 juni 2022 om 18:55

Misschien was er bij Barca ook niet veel beters dan Frenkie. Zo kan je overal een leuke twist aangeven om te kunneb meten met twee maten

29 juni 2022 om 19:28

Japie Japie we weten nu wel dat jij Frenkie niet indrukwekkend vind. Net zoals we weten dat alle verschillende trainers bij Barca hem opstelden. Net zoals Messi hem altijd zocht in het veld omdat Frenkie de bal nooit weigert of zich verstopt.
Daarnaast is hij buiten het veld van toegevoegde waarde voor iedereen bij de club. Vriendelijk, positief en pst zich aan, dit zijn allemaal dingen die voor Pogba niet opgaan, mede hierom is het een belachelijke vergelijking.
Let nou maar op bij United. Frenkie doet iets wat jij niet ziet omdat je niet hoog gevoetbald hebt. En wat hij doet is de motor van het team zijn. Het tempo naar je hand zetten op een veld met 22 spelers is uniek. Daarnaast verstopt hij zich nooit. Maar dan ook werkelijk nooit. Dit is ook uniek, wanneer je als speler in de problemen zit kun je altijd nog de bal naar Frenkie spelen. En die 2 dingen hebben maar heel erg weinig spelers, maar nogmaals jij ziet het niet.

29 juni 2022 om 19:38

Ach weetje, we zullen zien wat Frenkie gaat brengen. Ik hoop iig dat hij het waar gaat maken

29 juni 2022 om 21:48

@japie was idd niet aantoonbaar beter dan frenkie. Anders had hij wel wissel gestaan toch? Maguire idem.

29 juni 2022 om 18:00

Ben ik totaal niet met je eens. Barcelona heeft een miljardenschuld en amper kapitaal op het veld staan (pedri, fati en de Jong uitgesloten). Dus dat Barcelona zich beter te lijkt te herpakken dan United is volgens mij niet van toepassing.

29 juni 2022 om 19:19

Zeker, maar wat wel is gebleken is dat de financiële nood voor Barcelona dit jaar minder voor problemen heeft gezorgd op sportief vlak. Aan de andere kant heeft Manchester United wel het kapitaal, maar krijgt het tot dusver niet voor elkaar om dit om te zetten in een kampioensploeg zoals Chelsea, Liverpool en natuurlijk Manchester City dat meer hebben.

Bij Barcelona is het beleid natuurlijk uitstel van executie en bij iedere volgende vorm van crisis zou Barcelona de eerste blijken die zal omvallen.

29 juni 2022 om 19:58

Bij Ajax speelde hij onder Ten Hag in grote wedstrijden gewoon heel erg goed. Bij Oranje, waar hij eveneens op de juiste manier ingezet wordt, is hij het gros van de potten een van de, zo niet de beste man op het veld. Ten Hag weet hoe hij Frenkie optimaal kan laten renderen en zal hem ongewtijfeld weer laten opbloeien.

Mooi bedrag voor een goede speler. Hoge verwachting van wat hij klaar kan spelen in Manchester. Een echte aanwinst voor Manchester United en ik kan me zo voorstellen dat dit een flinke aderlating voor Barca is.

Bizar veel geld voor een middenvelder die zich bij Barca eigenlijk niet echt heeft weten te onderscheiden. Ik ben benieuwd of hij United in tegenstelling tot de volgens vele mensen overschatte Pogba wel naar een hoger niveau kan tillen of dat we weer allerlei excuses te horen gaan krijgen als hij het niet weet te brengen daar. Laten we hopen voor hem en voor Oranje dat hij strals de sterren van de hemel speelt

29 juni 2022 om 18:11

Voor Oranje hopen we het zeker ja, maar doe nu niet alsof jij het ook hoopt want dat is natuurlijk niet zo.

29 juni 2022 om 18:30

Met Ten Hag als trainer die net als Van Gaal wel weet hoe hij Frenkie moet gebruiken kan Japie zijn account beter opheffen. Het leven heeft voor hem geen zin meer als ie niet zoveel mogelijk Frenkie kan bashen op Voetbalzone.

29 juni 2022 om 18:37

Waarom zou ik dat niet hopen? Omdat ik terecht kritisch ben op peperdure spelers die teleurstellend presteren en dat ik vind dat het transferbedrag niet matcht met de prestaties? Dan zijn er hier aardig wat mensen op het forum met een persoonlijle haat voor Pogba, Maguire en Neymar. Moet ik vanaf nu dan uit mijn duim gaan zuigen dat een speler goed presteert als dat niet zo is?

29 juni 2022 om 19:02

Nee omdat je een zielige gast bent die blijkbaar niks beter heeft te doen dan onder elk artikel over De Ligt of De Jong te typen hoe slecht en overschat ze wel niet zijn.

29 juni 2022 om 19:15

Het zit je hoog zo te zien

29 juni 2022 om 18:12

Toch verkozen tot speler van het jaar. Dan heb jij je toch wel 1 seizoen weten te onderscheiden van de rest van het team?

29 juni 2022 om 18:30

Met aanpassingen en nog steeds met spelfouten.

En dan heeft straks Ten Hag het weer helemaal voor elkaar met Frenie en dan weet jij tegen die tijd te melden dat je het altijd wel wist en dat het een fantastische stap van Frenkie was.

29 juni 2022 om 18:32

Is ook veel geld japie. Frenkie is 40m waard op het moment. Heeft zich nooit bij barca weten te onderscheiden. 1 voordeel, hij speelt onder ten hag. Hij zal structureel goed moeten spelen en ook meer diepgang in z'n spel moeten leggen. Sporadisch zie je z'n klasse, maar te weinig voor een topclub. Beetje do or die voor frenkie, want hier falen is einde topcarriere.

29 juni 2022 om 18:42

Idd en iedereen is verbolgen als je kritisch bent op Frenkie. Klagen over de transfersom van Pogba en dat hij daar te weinig voor brengt maar als Frenkie anoniem meehobbelt mag je 85 miljoen niet belachelijk veel geld voor hem vinden. Het meten met twee maten viert weer zijn hoogtijdagen

30 juni 2022 om 09:13

Anoniem meehobbelen. Nogmaals, in zijn tweede seizoen was hij meer dan onderscheidend. Hij is toen uitgeroepen tot Speler van het Jaar bij Barca.

29 juni 2022 om 18:50

Tuurlijk gaat ie dat doen, net als bij Ajax. Heeft nog even in Oranje laten zien waarom hij de BAAS is

29 juni 2022 om 19:02

Ha, Japie, daar was je weer. Ik heb eens zitten nadenken en het kunnen 2 dingen zijn: of je bent gewoon ordinair aan het haten, of je hebt gewoon geen verstand van voetbal. Vele mensen (waaronder ikzelf) hebben je geprobeerd uit te leggen wat Frenkie nou zo'n unieke middenvelder maakt, het is te bizar voor woorden dat het nodig is, maar blijkbaar is dat zo. Dus ik neig toch te gaan voor optie 2: je hebt geen verstand van voetbal.

Ik suggereer dat je naar een andere sport gaat kijken, curling ofzo. Niet dat je veel verstand gaat krijgen van curling, maar dan kun je tenminste doen alsof. Want de onzin die je hier verkoopt, koopt niemand. Voetbal is echt niks voor jou.

Ik heb medelijden met de mensen hieronder die hun best doen jou een beetje bij te scholen, ze hebben geen idee wat voor onzin ze te wachten staat. Ik geef het in ieder geval op. Laten we idd hopen voor Frenkie en Oranje dat hij de sterren van de hemel gaat spelen. Niet voor jou, want dan zul je weer verstoppertje moeten gaan spelen.

29 juni 2022 om 19:17

Aan uitleg waarom een speler zo goed is heb ik weinig. Als zo een speler nou structureel uitblinkt dan hoeft niemand me uit te leggen waarom een speler zo goed is want dan spreekt dat voor zich. Echt niemand hoeft mij uit te leggeb waarom Modric of De Bruyne goede voetballers zijn hoor. Dat is meteen evident als je in het weekend een wedstrijdje van ze meepakt

29 juni 2022 om 19:38

Oké want Modric en De Bruyne hebben hun hele carrière structureel uitgeblonken? Wat is dat voor belachelijke eis. Het is geen 1 speler ooit gelukt structureel uit te blinken. Maar goed, het maakt niet uit hoe goed Frenkie het doet, je weet er altijd wel een negatieve draai aan te geven. Je lijkt net Valentijn, die deed dat ook zo knap met Ten Hag. Wel grappig want het omgekeerde doe je bijvoorbeeld bij Ihattaren, die kan weer helemaal niks fout doen bij jou. In dat opzicht lijk je op Johan Derksen. Je lijkt op 2 bekende Nederlanders waarvan menigeen hun nekharen recht overeind gaan staan. Gefeliciteerd!

29 juni 2022 om 19:38

Japie dat is het nou net. Zoiets hoef je niet uit te leggen, maar toch doen veel mensen regelmatig een poging bij jou. Ik heb daar niet zoveel zin in. Er zijn nou eenmaal mensen die niet zoveel verstand hebben van voetbal en daar heb je mee te dealen. Als je Frenkie zijn kwaliteiten niet ziet dan houdt het eigenlijk wel op.

29 juni 2022 om 19:43

De Bruyne, hahha, wanneer wint die eens de CL. Bij de echte finals geeft hij ook niet thuis

29 juni 2022 om 23:37

@messi_psg Je snapt heus wel wat ik bedoel met structureel. Dat is dat je bv 7 of 8 van de 10 wedstrijden goed speelt en je stempel drukt en niet 1 of 2 op de 8 wedstrijden goed speelt

29 juni 2022 om 19:02

Japie,

Voor zowel Pogba als Frenkie geldt toch helemaal niet dat ze in hun eentje United moeten redden? Dat maak jij er van.

Bij Frenkie hebben we al 1000 keer gezeur gehad. Toen Ajax hem haalde was het niks. Toen hij in de basis stond zou hij dat niet gaan redden. Toen hij snel bij oranje zat zou hij daar gaan verzuipen. En toen Ajax in de CL speelde zou hij daar te licht voor zijn. Dat is allemaal onzin gebleken. Nu bij Barcelona is de eerste keer dat hij niet helemaal aan de verwachtingen voldoet. Hij is niet mislukt, hij is alleen niet top. Maar doen alsof Frenkie altijd maar overschat is geweest, is echt geschiedvervalsing.

29 juni 2022 om 19:15

Haha Japie. Ik durf wel te zeggen dat Frenkie t beter bij Barcelona heeft gedaan dan Pogba bij united 😀. Dat ie de hoge verwachtingen niet helemaal heeft kunnen waarmaken klopt overigens. Zou zeggen eerste jaar was ok, tweede gewoon best goed maar derde niet zo goed.

29 juni 2022 om 19:40

@japie_krekel,

Wat ben je toch goed om conclusie te trekken op je eigen overtuigingen. Wat ben je toch goed om de constante stroom aan kritiek op je meningen het altijd bij de ander te leggen!!

Hij heeft zich bij barca hartstikke goed laten zien. Was op meerdere plekken inzetbaar. Deed wat nodig was voor het team. Ze hebben hem alleen niet-bindend zijn kracht gezet, dat is voor alle partijen zonde.

Het is helemaal niet bizar veel geld, sterker nog dit is het koopje van de zomer!! Welke middenvelders van deze kwaliteit kun je halen voor dat geld?

30 juni 2022 om 13:38

@ajaxglobal Wat voor conclusies? Elke speler die zoveel heeft gekost en voor dat geld zo weinig brengt wordt bekritiseerd, alleen de heilige Frenkie mogen we natuurlijk niet langs dezelfde meetlat leggen als die andere spelers want Frenkie kan er als enige allemaal niks aan doen. Dan ligt het aan de stand van de planeten, de stikstof crisis en de luchtdruk dat het er niet uitkomt

30 juni 2022 om 09:19

Hoe kan je zeggen dat een speler zich niet heeft onderscheiden als hij letterlijk uitgeroepen is tot Speler van het Jaar bij Barca.

30 juni 2022 om 13:38

Daar snapten zelfs veel Barca supporters helemaal niks van. Messi was duidelijk de beste speler dat seizoen en met afstand

Frenkie wilde helemaal niet uit Barcelona vertrekken en wordt nu dus eigenlijk gedwongen.

29 juni 2022 om 17:54

Het bestuur (inclusief Xavi) zijn blijkbaar niet 100% overtuigd van hem. Daar blijven terwijl ze je eigenlijk weg willen moet je ook niet willen denk ik. Wel jammer...

65 tot 85 miljoen voor een speler die zelf niet weg wil betalen aan een club die hem zelf wil verkopen, enorm snel veel geld nodig heeft en met elke dag die passeert een zwakkere onderhandelingspositie heeft. Die club wordt gerund door de grootste malloten in de sport.

29 juni 2022 om 18:10

Je denkt als Barcafan dat je het lachertje van Europa bent maar dan kijk je er naar wat er bij United gebeurd en dan bedenk je dat het altijd erger kan.😂 Laporta doet hier goed werk. 65 tot 85 mil voor Frenkie is een prima bedrag en je hoeft er niet eens op achteruit te gaan. Ik lees ook dat Lenglet richting Spurs gaat dus dan ben je in 1 zomer van 2 grote verdieners af. Nou Umtiti nog en dan is het feestje compleet.

29 juni 2022 om 18:51

United doet het al 15 jaar. Niet zo extreem als Barca 3-4 jaar onder Barto maar toch. Ze doen het al zo lang en ze hebben meer reserves waardoor het daar minder opvalt. Ik had gedacht dat met het vertrek van Woodward dat zou beteren maar 1 onnodige Malacia en 1 flink overbetaalde FDJ later concludeer ik dat dat niet het geval is. Goede deal van Barca. Nu kunnen Christensen en Kessie ingeschreven worden en gaat het middenveld er imo niet op achteruit en is de hele selectie over het algemeen zelfs beter in balans en gewoon beter.

29 juni 2022 om 18:31

Heeft de Jong ook niet nog een flink bedrag aan salaris tegoed van Barcelona? Zal mij niks verbazen wanneer ze alles op alles zullen zetten deze uitbetaling te voorkomen. Vraag me overigens af of de Jong wel naar man utd wil

29 juni 2022 om 18:47

Zou best kunnen. Ik weet dat er in 2020 een boel spelers hun salaris deels hebben uitgesteld. Geen idee of De Jong daar bij zat.

als hij zijn Ajax vorm terug kan vinden en weer zijn eigen positie en vrijheid krijgt, dan heb je met de Jong Fernandes en Fred een prima middenveld. Malaciia kan prima als aanvallende back spelen in een 3 mans verdediging. nu nog een aanvallende rechtsback halen en De ligt of Timber voor in de 3 mans verdediging. en 1 extra aanvaller en 1 buitenspeler en je doet weer mee om de top 4

De Gea
Varane
De Ligt
Mageure
Dumfries
Fred
De jong
Malacia
Fernandes
Sancho
Ronaldo
29 juni 2022 om 23:33

Waar haal jij ineens Dumfries vandaan ??
Die zit wel prima in Italië hoor....

Ik heb nog nergens gelezen dat Frenkie zelf naar United wilt? Hij wordt gewoon ongeveer gedwongen te vertrekken.

29 juni 2022 om 18:53

Je hebt niet gelezen dat hij zelf wil, dus wordt hij gedwongen. Das een mooie. Als ie niet wil, gaat ie niet hoor.

Ik ben geen Frenkie fan maar als hij in zijn kracht wordt gebruikt zou die een absolute topper kunnen zijn voor United. Dat hebben we toen bij Ajax ook gezien. Heerlijk hoe hij op zo’n hoog tempo zijn dynamische box-to-box spel kan tentoonstellen. Daar is United de juiste club en de Premier League de juiste competitie voor. Onder Ten Hag zie ik dit wel gebeuren.

Verschrikkelijke stap. Premier league is mooi etc. maar united is geen serieuze concurrent meer voor city, Liverpool en Chelsea. Anderzijds is dit miss wel meer zijn niveau

Poeh wat een chaos soap is dit geworden zeg. Frenkie moet zowat weg want barca heeft het geld nodig. Wil Frenkie wel? Denk het niet maar denkt dan toch van ja, ik ga maar als ze me weg willen hebben. Heel apart allemaal. Maar voor Man U is hij wel echt een geschenk, dat zal men snel inzien straks. Wat betreft het bedrag, tsja barca kon niet veel eisen vanwege hun positie.

Maar weet niet wat deze transfer voor hun betekent. Bedoel als zij hiermee Soler en Lewa kunnen halen, dan doen ze gewoon geweldige zaken wat mij betreft. En Kessie en Christensen komen er ook nog bij dan bijv. Maar goed we gaan het zien.

Paar jaar geleden ging Naingollan naar inter omdat hij door Roma werd verkocht tegen zijn zin in en raakte bij inter geen pepernoot. Dit gaat ook gebeuren met Frenkie ben ik bang. Een speler kopen die niet gemotiveerd is heeft geen zin. Frenkie zal alleen maar komen als Barca hem 'dwingt' maar dat zal hem geen goed doen want iedereen weet dat Barca zijn droomclub is en hij niet weg wilt.

29 juni 2022 om 18:06

Kan zo zijn idd ja maar je voorbeeld vind ik niet helemaal opgaan in deze. Frenkie's redding zal dan EtH zijn, voor zolang hij daar is. Die zal key zijn dat Frenkie slaagt bij Man U of niet en dan met name dus zijn voetbal. En dan is Frenkie best nodig en kan hij onder ten Hag ook echt een sleutelfiguur worden die al het vertrouwen krijgt.

Als Romano iets meld, dan weet je eigenlijk bijna zeker, dat het niet waar is.

29 juni 2022 om 17:53

Volgends mij schrijf je het verkeerd. Als Romano iets meld, dan weet je dat het gebeurd!

Grote kans dat ETH hem natuurlijk wèl op 6 gaat gebruiken, de plek waar hij thuis hoort. Maar of hij het gaat redden in de Premier League... wie zal het zeggen?? Fysieke competitie hoor

29 juni 2022 om 18:02

In de ED en La Liga kun je nog wel eens een dribbel van een meter of 40 maken, maar als je dat in de PL doet dan schopt tegenstander 2 je na 15 meter onder het gras. Ben benieuwd of hij het redt in de PL.

29 juni 2022 om 20:10

Ja dat weet iedereen toch wel, maar alsnog ken je je actie maken als je precies goed timet. Je moet het niet flikken bij een Van Dijk, maar qua hardheid vind ik het nog wel meevallen, vroeger had je meer scheermessen zoals een Materazzi en Gatusso. Davids en Jaap Stam. Nu zijn het lieverds die snel weer terug willen rennen naar hun smartphone.

29 juni 2022 om 20:56

Ik weet niet, maar ik zie nog zeer regelmatig overtredingen in Engeland waar soms niet eens voor wordt gefloten, en die in elk ander Europees land een rode kaart op zouden leveren.

De europese top zit niet op frenkie te wachten zeg mij genoeg voor nederlandse begrippen is hij een van de beste middenvelders word ook nog tegen zijn zin verkocht 😂

Die jongen gaat het wel redden bij MU. Ten Hag weet deze geweldige voetballer op de juiste manier te benutten. Volgend seizoen weer bij de eerste vier in de Premier League

Heb echt het gevoel dat Frenkie hier eigenlijk niet op zit te wachten. Ook in de interviews met hem kwam er niks naar voren waaruit bleek dat hij dit graag zou willen

Fantastische aankoop van United. Kan niet wachten om hem daar aan het werk te zien. Stel je toch eens voor dat hij dezelfde impact op Manchester United heeft als op Oranje toen... de inluiding van de wederopstanding. Dan wordt hij een legende daar. Zo'n Nederlandse legende hebben we al een tijdje niet meer gehad. Dus laat het gebeuren. Succes, Frenkie!

Erg jammer dat hij wellicht weg gaat/moet. Er zijn nu eenmaal veel Spaanse talenten op zijn positie en financieel was Kessie transfervrij ophalen interessant. Ik geniet altijd van zijn spel ook al vonden velen het niet genoeg. Persoonlijk vond ik zijn samenwerking met Ansu toen dat echt nog een broekkie was zijn beste periode in Barcelona. Hij heeft in het verleden echt geshined onder EtH en ik wens hem het beste bij United.

Denk dat dit gewoon de beste keuze is voor alle partijen: voor Frenkie, voor FC Barcelona en voor Manchester United.

Frenkie heeft het bij vlagen zeker laten zien bij Barcelona, maar heeft nooit aan de verwachtingen kunnen voldoen. En daarbij heeft Frenkie nooit echt op zijn favoriete plek of in zijn kracht kunnen spelen en terecht, want Busquets is ook nog gewoon belangrijk voor Barcelona. Uiteindelijk denk ik ook dat mocht Busquets aan vervanging toe zijn, dat Barcelona dan sowieso er alles aan zal doen om Gavi en Pedri het beste te laten renderen, komt Kessié erbij en hebben ze met Pablo Torre ook weer een aankomend groot talent binnengehaald voor de toekomst en dat is ook een middenvelder.

En als je dan spelers moet verkopen omdat je geld nodig hebt, is Frenkie wel een van de meest logische opties. Manchester United zal denk ik ook wel een goede speler binnenhalen, waarvan ik de kans ook wel groot acht dat hij het goed zal doen. Met ten Hag zit er natuurlijk een trainer die hem als geen ander kent en onder wie Frenkie tot dusver zijn beste periode heeft gehad.

De transfers komen nu in ieder geval wat opgang bij Manchester United. Frenkie die alleen zelf nog een akkoord moet bereiken, maar dat zal waarschijnlijk geen probleem worden, en Malacia die op weg is naar Manchester United. Nu moet United alleen nog een centrale verdediger, een extra middenvelder en een vleugelaanvaller binnenhalen en dan denk ik dat United wel mee kan strijden voor een plek in de top 4.

de Gea
Wan Bissaka
de Ligt
Varane
Malacia
Haidara
de Jong
Gnabry
Fernandes
Rashford
Ronaldo
29 juni 2022 om 18:31

Top 4 kan met de huidige spelers ook nog wel (zie het seizoen hiervoor), maar ze willen uiteindelijk de aansluiting met City krijgen, daar zit nog wel een gat.

29 juni 2022 om 18:51

Top 4 kan inderdaad al met de huidige spelers, maar het bestuur van Manchester United zal zelf denk ik ook wel beseffen dat ze aankomend seizoen niet direct mee zullen strijden met Manchester City en Liverpool. Zullen vast en zeker tevreden zijn als ten Hag in de top 4 eindigt met United, want om mee te spelen voor het kampioenschap heeft United nog een lange weg te gaan en moet ten Hag de tijd krijgen.

Overigens verwacht ik ook wel dat ten Hag sowieso 2 of 3 seizoenen de tijd krijgt en ik denk niet dat hij er tijdens kerst (wat ik regelmatig voorbij zie komen) of aan het einde van het nieuwe seizoen eruit ligt. Op Moyes en Rangnick (interim) na, hebben van Gaal, Mourinho en Solskjaer allemaal 2-jaar of langer de tijd gekregen en dat zal ten Hag ook wel krijgen.

Of hij moet echt extreem slecht presteren en bijvoorbeeld in degradatienood verkeren met United, maar dat zal vast niet gebeuren. Maar ik heb er wel vertrouwen in dat ten Hag het goed zal doen met United, zeker als hij de tijd krijgt, de spelers krijgt die hij wilt en alles naar zijn hand kan zetten.

29 juni 2022 om 19:00

Als je kijkt naar hoe het doorgaans gaat met nieuwe trainers, dan moet er simpelweg vooruitgang in zitten. Zodra er geen vooruitgang meer is, dan begint de stoel te wankelen. Zo gebeurt het overal.

Gelukkig voor Ten Hag is het startpunt (6e plaats en Europa League) erg laag.

Bij Barcelona kwam die niet echt uit de verf maar ik denk dat die het bij United goed gaat doen, de jong is een typische speler voor de Premier League.

Het is natuurlijk Frenkie zijn droomclub, waar die momenteel speelt. Maar als die je wil verkopen en ook niet een positie heeft waar je in je kracht wordt gespeeld, zou ik gewoon naar United gaan. Je hebt een trainer met Ten Hag die je allerbeste spel heeft laten zien. Tuurlijk is het leven in Manchester niet beter dan in Barcelona maar hij woont wel een stuk dichterbij Nederland. Dus dat is op zich ook iets. Daarnaast heeft die natuurlijk ook Van de Beek daar.

Wel netjes gehandeld van Barca.

Hij viel daar redelijk tegen, maar aankoopbedrag ongeveer terug. Uiteraard verdienen zij er aan, na de afschrijvingen van afgelopen jaren. En mega salaris, dacht 12 mil netto, vervalt ook.

Benieuwd wat hij bij Man U gaat brengen. Wel een coach die hem erg goed kent en weet te gebruiken. Zal daar ook als grootste aankoop van dit seizoen binnenkomen.

Alleen vraag mij af, welke aankopen er nog komen. Denk dat Erik ook Donny weer gaat gebruiken.
Uitkijken dat hij niet subtop gaat worden met jongens als Donny en Malacia. F.d.j geef ik nog voordeel van twijfel.

29 juni 2022 om 18:29

Donny en Malacia zijn breedtespelers, die gaan het verschil niet maken voor United, dat hoeft ook niet.

Voor Ten Hag is het belangrijkste om zijn basis 11-15 spelers te laten presteren. Frenkie zal daar zeker een van zijn. En dat kan best - met vrijwel dezelfde spelers eindigde Solskjaer een jaar eerder nog comfortabel boven Chelsea en Liverpool, iedereen kan zien dat er echt wel meer in zit dan wat ze afgelopen seizoen hebben laten zien.

Hele goede transfer dit. Bij Barca hadden ze al genoeg frenkies lopen en man u kan zo'n type echt gebruiken. Hoop echt dat dit goed uitpakt

Als die naar United gaat is het natuurlijk wel een wereld aankoop van United, op zijn positie is er maar èèn betere en die speelde samen met Frenkie. Hij gaat ook op de goede manier gebruikt worden door Ten Hag, en voor Ronaldo en co is het heerlijk dat er zo'n speler bij komt.

Fantastisch nieuws, ben heel benieuwd naar hem bij United. Vooral omdat Ten Hag wel snapt waar je hem neer moet zetten.

Manchester United gaat wederom door met miskopen, die willen volgens mij nooit meer Kampioen worden.

Deze aankoop gaat ManU niet verder helpen. In de PL wordt in een heel hoog tempo gespeeld. Daarin verzuipt de Jong.
Ten Hag zal echt aankopen van een ander niveau moeten doen, anders zit hij met de Kerst weer thuis.

Frenkie begaat hier de fout van zijn leven. Zo jammer als ie akkoord gaat. Hopelijk tekent ie voor 2 of 3 jaar, dat zou nog een beetje kunnen helpen, maar zal wel weer 4 of 5 jaar worden. En dan heb je een groot probleem.

Frenkie zie ik graag komen, heeft toch wel aangetoond op hoog niveau te kunnen spelen. Is een grote naam bij een grote club. Deze aankoop zal dan ook als zoete koek worden geaccepteerd door de United aanhang. Malacia lijkt echter toch wel een Van Gaal/Koeman aankoop; Nederlands en bekend vanuit eerdere competitie. Dit gaat tegen je werken wanneer het niet loopt. Had van Ten Hag niet verwacht dat hij een Nederlands/Eredivisie enclave wilde oprichten daar.

Naast Frenkie zou je ook wel wegkomen met De Ligt, gezien zijn potentie en internationale ervaring op het hoogste niveau. Verder moet Ten Hag lekker wegblijven van Nederlanders/Eredivisie spelers.

Doorverkoop percentage ajax.... 10%?

Veel geld voor een zwaar overschatte speler, die bij Barca misschien 12 goede wedstrijden heeft gespeeld.

We gaan weer een zomer krijgen met alleen nieuws over Frenkie De Jong bij Manu zoals toen ook die van Ajax naar Barca ging werd zelfs artikel over hem geschreven welke schoenen die droeg en hoe laat die naar de wc ging etc

29 juni 2022 om 18:47

Frenkie verkopen om vervolgens een Lewandowski met een 1-jarig contract en zonder restwaarde te kopen. Ze gaan het nooit leren...

Fantastische upgrades voor United! Over Frenkie ten opzichte van Fred/mctominay bestaat geen onduidelijkheid, en dan vind ik deze prijs ook nog best te rechtvaardigen momenteel. Malacia is er misschien nog niet helemaal qua voetbal, maar al absoluut qua mentaliteit en persoonlijkheid. Heb daarom geen enkele twijfel dat hij het gaat redden daar. Ben er van overtuigd dat voor de supporters hij een absolute verademing gaat worden ten opzichte van Luke Shaw. Want die wist het af en toe echt niet meer te verbloemen dat hij vanwege z'n talent helaas professioneel voetballer moest worden, maar heel veel moeite heeft zo te leven en enig enthousiasme uit te stralen. Dat gaat met Malacia wel anders zijn.

29 juni 2022 om 18:56

Frenkie is denk ik geen directe vervanger voor centrale middenvelders Fred en Mctominay, maar eerder voor Matic. Je gaat denk ik een basistrio Frenkie-Fred-Bruno zien op het middenveld, met waarschijnlijk nog een extra CVM, Mctominay en Donny als bankzitters. Dat is op zich wel een redelijke bezetting vergeleken met Liverpool en Chelsea, al is het geen City.

Malacia lijkt me idd een goede concurrent voor Shaw te zijn, voor een beetje peper in de reet.

Balen dit. Ik zag hem liever bij Barcelona blijven. Voor het geld ben ik blij voor de aartsrivaal want ik hoop dat ze deze ellendige economische situatie snel te boven komen. Maar voor de sportieve prestatie heb ik uiteraard liever dat ze met Frankie de Jong aantreden dan zonder.

Ik zie veel critici. Maar De Jong onder de vleugels van Ten Hag was een wereldspeler die overal basis zou staan. Ik denk echt dat dit een goede aankoop is. Ten Hag weet precies hoe je De Jong moet gebruiken, ook geen onbelangrijk iets bij een nieuwe club.

Ze zijn het dus niet eens maar onderhandelen nog.

verlost van de falliete club barca die hem nog 10mill aan salaris moet betalen.Barca was bar en bar slecht, te wisselvallig en een speler alleen kan het paard niet trekken.
Ze moeten nog steeds vernieuwen.

Zou toch een grap zijn als Frenkie er nu niet uit zou komen met united. Alleen gele m&m’s tijdens de filmavond en een appartement met uitzicht op zee en slechts 12 regendagen per jaar.

Alleen in Nederland. Jongen wordt voor 85 miljoen gekocht, nu waarschijnlijk voor in totaal 85 miljoen verkocht. Resultaat? Ja, jongen heeft gefaald, was niet eens de beste bij Ajax, etc.

Gewoon de beste speler van het Nederlands elftal. Beste speler van Barcelona. Moet nu Manchester United op sleeptouw nemen.

Maar nee. Gewoon een matige speler. Iedereen heeft het fout, behalve de Nederlander die enkel kan spugen op zijn eigen spelers.

Bizar veel geld eigenlijk voor een middenvelder die al 3 jaar niet presteert. Benieuwd of hij volgens vele mensen hier de “overschatte” Pogba momenten kan doen verbeteren. Kijken of het nu ook aan alles en iedereen zal liggen wanneer die weer niet op “zijn” positie neergezet zal worden.

Ook bij MU zal hij in dienst van anderen moeten gaan spelen ( Fernandes en Ronaldo) . Noem mij eens 5 top wedstrijden waar hij zo goed was bij Barca? Fysiek en mentaal is ook iets dat bij hem problemen in de PL en al die andere competities gaat geven. Want niet zoals bij Ajax en Barca krijg je daar rust.. Iedere week 2 tot 3x vol aan de bak. Mijn mening.. dat redt hij niet. Maar wordt door MU fans straks wel van hem verwacht..

Spelen voor de club van zijn dromen maar nooit echt goed gebruikt worden en mede daardoor extra kritiek krijgen of naar een club waar de coach je weet te gebruiken en je in de beste competitie vd wereld kan spelen? Doei zon en hallo Manchester.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
F. KessiéMiddenvelder10
GaviMiddenvelder10
P. AubameyangAanvaller10
O. DembéléAanvaller10
RaphinhaAanvaller10
Jordi AlbaVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

268 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Barcelona 1 0 0 0
2021/2022 Barcelona 32 3 6 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

De Telegraaf: Frenkie de Jong laat aanbieding definitief verlopen

Frenkie de Jong heeft de contractaanbieding van Manchester United definitief laten verlopen, zo meldt Marcel van der Kraan. De 25-jarige middenvelder van Barcelona kreeg volgens de journalist van De Telegraaf een...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren