Excelsior ontvangt bod van 2,5 miljoen euro op Thijs Dallinga

Maandag, 27 juni 2022 om 23:04Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 23:12

Toulouse heeft een bod van 2,5 miljoen euro op Thijs Dallinga neergelegd bij Excelsior, weet Voetbal International. De Rotterdammers weigerden een eerste bod van onbekende hoogte en moeten nu een tweede bod van de Fransen gaan overwegen. De topscorer van het afgelopen Keuken Kampioen Divisie-seizoen kan rekenen op belangstelling, maar ziet zijn werkgever voorlopig de poot stijf houden. Het contract van Dallinga loopt nog door tot volgend jaar zomer. Bovendien hebben de Kralingers een optie voor een extra seizoen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Gaat Thijs Dallinga het transferrecord van Excelsior breken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door scirea1897)

Volgens mij was het bod 2 miljoen en vraagt Excelsior 4

27 juni 2022 om 09:53

Monster

Dus met 4 miljoen helaas wel te duur voor NL subtop, zoals Utrecht, Vitesse, Twente of Heerenveen. Had hem graag zo een stap zien maken.

Wel bijzonder dat Franse clubs steeds vaker en vaker spelers uit NL oppikken. Vraag mij af, waarom. Zoveel breken daar niet door. Van laatste tijd is volgens mij alleen Botman echt geslaagd.

Een dure Stengs geflopt, want mag weer weg. Boadu, Kluivert redelijk maar waren best duur.
Rosario aardig. Bizot ook wel aardig volgens mij, maar heb hem niet zien spelen

27 juni 2022 om 10:16

Branco van de Boomen, topper!

27 juni 2022 om 10:28

Branco van den Boomen heeft daar echt hele goede statistieken neergezet inderdaad, bizar veel assists.

Ook Matusiwa doet het goed daar volgens mij.

27 juni 2022 om 11:39

Kluivert was gehuurd, had een goed seizoen. Maar was voor Nice inderdaad te duur om de koop optie te lichten.

Verder wel met je eens dat de Nederlandse spelers niet slagen in Frankrijk, verder spelen Van Bergen, Matusiwa (reims) Sandler (troyes) en Dilrosun (gedegradeerd bij Bordeaux) ook nog in Frankrijk. Met name Reims en Nice hebben een groot aandeel van de Nederlandse spelers in Ligue 1

28 juni 2022 om 01:40

Klopt Bizot heeft een erg goed seizoen gehad bij Stade Brest. Ook Matusiwa eigenlijk altijd ruim voldoende bij Stade Reims.

Alleen al de naam "thijs Dallinga" is een miljoen waard als je het mij vraagt. Jammer dat Evert ten Napel geen Fifa meer inspreekt want deze naam ligt heerlijk in de mond. Kan in het rijtje Faas Wilkis, Kick Smit en Bep Bakhuis.

27 juni 2022 om 09:15

En eyong tarkan enoh dan?

27 juni 2022 om 09:47

‘Zou hij een houten been hebben?’

27 juni 2022 om 10:14

Die dekselse Thijs Dallinga

27 juni 2022 om 14:21

Davy de Fauw meer waard qua naam😜 en kwaliteit

Wat is een reeele prijs voor Dallinga? En in het kader van coefficientenspektakel en de concurrentie met Frankrijk; niet verkopen naar hen
Wel mooi voor Excelsior om een miljoenenbedrag binnen te gaan harken, zal vast goed doen voor de verdere financiele ontwikkeling van de club.

27 juni 2022 om 09:27

Sowieso speelt Toulouse komend seizoen geen Europees voetbal, en ik denk ook niet dat ze dat dit seizoen gaan halen, met of zonder Dallinga. Als Excelsior een paar miljoen uit Frankrijk weg kan trekken dan is dat alleen maar goed.

27 juni 2022 om 09:29

Er is echt geen concurrentie met Frankrijk hoor. Uiteraard zou het op de korte termijn even spannend kunnen worden, maar op de lange gaat dat nooit gebeuren.

27 juni 2022 om 09:48

Want? PSG is natuurlijk veel beter. Feyenoord heeft recent Marseille uitgeschakeld. Ajax, PSV en Feyenoord hoeven imo niet onder te doen voor Nice, Lille, Lyon en Marseille hoor.

27 juni 2022 om 09:49

Waarom precies niet? PSG is de enige club die in de CL hoge ogen kan/gaat gooien. Verder kan Ajax dat met iets minder zekerheid ook doen in de CL. Dan is het daarna een kwestie van ver komen in de EL of Conference League, iets waar eredivisie clubs laatste jaren best goed zijn

27 juni 2022 om 09:52

Omdat ze ongeveer 50 miljoen inwoners meer dan Nederland hebben? Het is geen toeval dat de top 5 competities van Europa net die landen zijn met ongeveer 50 miljoen inwoners of meer.

27 juni 2022 om 09:54

Lyon Monaco en Marseille stonden de afgelopen 5 jaar allemaal in een Europese halve finale. Marseille en PSG zelf in een finale. Dit afgelopen jaar deed Feyenoord het goed naast Ajax Europees maar de jaren ervoor niet veel gezien van de Nederlandse teams.

27 juni 2022 om 09:55

Omdat PSG wel een echte Europese topclub is en dat heeft Nederland niet. Verder hebben een Lyon en Monaco in een recent verleden nog de halve finale van de CL gehaald en Marseille de finale van de Europa league. Prestaties die in Nederland alleen gedeeltelijk geëvenaard worden door Ajax.

Dat Nederland een uitstekend seizoen gehad heeft omdat het drie teams in de conference league had zitten is leuk maar eerder een teken van zwakte dan sterkte aangezien dat de derde competitie van Europa is.

27 juni 2022 om 09:57

Lierse

Maar lansen als Turkije en Rusland hebben volgens mij ook miljoenen meer inwoners dan Nederland en Portugal. Toch doen de laatste 2 het beter (portugal natuurlijk veel langer dan Nl).

Ik zie op lange termijn natuurlijk ook geen bedreiging voor Frankrijk. Het land barst van het talent. Er zullen altijd weer andere clubs opstaan zoals een Monaco die opeens ver komt, met bizar veel talent.

27 juni 2022 om 09:59

@messibazoer Ja en FK Bodã¸/glimt heeft met 2 zeges op Roma aangetoond dat het Noorse voetbal gelijk is aan het Italiaanse. Wees eens realistisch man. Natuurlijk superknap van Feyenoord. Maar dat is toch de uitzondering op de regel dat voetbal interessant maakt. De Eredivisie is gewoon een stuk minder dan de Ligue 1. Geen schande als je het verschil in financiã«n ziet.

27 juni 2022 om 09:59

En dan laat ik uit mijn opsomming nog weg dat Monaco, Marseille, Lyon, Lille en Rennes gewoon allemaal meer geld hebben dan PSV en Feyenoord en meer besteden aan transfersommen en salarissen dan Ajax, PSV en Feyenoord.

En dan laat ik PSG dus nog gewoon weg want dat is echt gewoon een verschil van lichtjaren.

27 juni 2022 om 10:02

@MrKrillin, ik denk niet dat het toevallig is dat de top 5 competities ook de 5 meest succesvolle nationale elftallen van Europa hebben. Op zich doen ze duidelijk iets fout in Rusland en Turkije.

27 juni 2022 om 10:15

De term concurrentie betekent toch dat je tegen elkaar strijd? Dat je het af gaat leggen zou inderdaad kunnen. Met de conference league zijn de mogelijkheden voor NL wel verbeterd maar in theorie zou je altijd van Frankrijk moeten verliezen.
Ik heb geen idee hoe het gaat uitpakken op de wat langere termijn, maar in Frankrijk zit absoluut meer geld alleen als je ze af en toe af kunt troeven gaat het goed toch, dan zit je tussen plek 5 en 7 en kan je met regelmaat meer clubs in de CL hebben.

28 juni 2022 om 00:34

Ik denk dat 2,5 al de hoofdprijs is. Het is een one season wonder en ik denk dat die jongen bij een Utrecht of Vitesse helemaal niet mee kan. En het is met alle respect ook Excelsior, dan in 2,5 echt de jackpot.

Zou dit geen goede aankoop voor Feyenoord zijn? Relatief goedkoop en jong? Is de eredivisie aan het slapen hier?

27 juni 2022 om 09:17

Feyenoord heeft gnonto al

27 juni 2022 om 09:26

Nog niet, maar de tekens staan op (licht)groen

27 juni 2022 om 09:31

Wie heeft het nu eigenlijk allemaal al bevestigd dat het vergevorderd is? Want de “grote” namen heb ik het nog niet zien doen. Heeft bijvoorbeeld FeyenoordTM het al bevestigd?

27 juni 2022 om 09:59

Feyenoordtm heeft bevestigd dat er een mondeling akkoord is tussen speler en Feyenoord, net als meerdere bronnen. Dit zegt natuurlijk niks.

Lewandowski heeft een mondeling akkoord met Barca, Malacia met Lyon. Brobbey met Ajax. Maar zolang de clubs er onderling niet uitkomen, kunnen er nog steeds kapers op de kust komen.

27 juni 2022 om 09:22

Feyenoord heeft met Danilo en wellicht binnenkort Gnonto al genoeg opties. Voor de rest zal de vraagprijs van Excelsior wel minimaal richting de 3 miljoen gaan lijkt me. Dat zijn voor alle clubs buiten de top 3 mega bedragen hoor. Alleen AZ zou het nog wel kunnen betalen maar die zitten ook vrij ruim in de spitsen nu. Voor een Utrecht, Twente, Vitesse etc is dat al heel dicht op hun recordtaankoopsom geloof ik, laat staan de clubs eronder. Of clubs moeten bereid zijn een risico'tje te nemen. Zou wel het leukst zijn als hij voor de Eredivisie behouden blijft

27 juni 2022 om 10:14

Ik zou als Feyenoord zijnde gewoon deze knul erbij halen en hem daarna stallen bij Excelsior. Speelt hij toch op niveau elke week en komt hij zo aan de ervaring die nodig is op het hoogste niveau.

27 juni 2022 om 10:14

Utrecht had beter voor hem kunnen gaan ipv de ouwe gaarde die ze nu hebben. Is een leuke spits die kan verassen

Hopelijk blijft hij gewoon in Nederland spelen

Clubs als Vitesse en Heerenveen liggen of te slapen, of ze hebben het geld niet.

27 juni 2022 om 09:38

Ze hebben het geld niet. Denk je dat Heerenveen of Vitesse miljoenen kan neerleggen voor een speler? Hooguit met veel pijn en moeite 1-2 miljoen. Begrotingen van subtop Eredivisieclubs als Heerenveen, Vitesse etc. laten weinig toe. Top 2e Bundesliga of zelfs een middenmoter Championship zijn financieel al veel sterker tegenwoordig.

27 juni 2022 om 10:48

Daarnaast totaal geen garanties dat hij in de eredivisie gaat slagen, bij groningen kon hij amper meekomen en nu 1 leuk seizoen bij excelsior gespeeld. Ik zou het er niet op wagen

Ik vind dit nou echt een spits voor AZ. Pavlidis moet je wegdoen, en deze Dallinga lijkt me de ideale vervanger.

27 juni 2022 om 11:30

Waarom zou Az Pavlidis weg doen?

Heeft ondanks een zeer moeizame start gewoon 18 goals gemaakt in zijn eerste seizoen bij de club.

Pavlidis verkopen en Dallinga halen zou een geweldige grote gok zijn.

Ik hoop Dallinga volgend seizoen in de Eredivisie te zien! Het lijkt me alleen dat hij niet houdbaar is voor Excelsior. Elders kan hij namelijk veel meer verdienen. Ik had hem bijvoorbeeld een betere optie gevonden als Odgard bij AZ en Danilo bij Feyenoord, hoewel dat ook geen prutsers zijn en zich al wel in de eredivisie hebben laten zijn.
Bij Toulouse spelen trouwens meer Nederlanders, waaronder Branco vd Boomen. Die heeft echt een fantastisch seizoen achter de rug!

27 juni 2022 om 23:24

Danilo is transfervrij en heeft al laten zien dat hij de KKD was ontgroeid en een redelijk hoog niveau haalde in de Eredivisie, terwijl je het nog maar van Dallinga dit seizoen mag zien. Bij Groningen waren zijn invalbeurten ook niet heel denderend. 2,5 miljoen of een transfervrije Danilo, dan heb ik als Feyenoord zijnde wel de keuze gemaakt. Odgaard vind ik echter best duur. 4,1 miljoen voor een speler die 1 redelijk/goed seizoen heeft gedraaid bij rkc, tja, dat vind ik wel redelijk aan de hoge kant. Maar Az heeft vast wel een idee, want ze hebben een redelijk goeie transferbeleid als je kijkt wat ze hebben binnengehaald en hebben verkocht (meer succesverhalen dan miskopen).

Hopelijk blijf hij bij Excelsior! Razend benieuwd hoe hij zich staande zou houden in de Eredivisie. Is het een Vincent Janssen die zich optrekt aan het niveau of blijkt het een type Tom Boere die alleen aan de lopende band scoort in de KKD?

Ligue 1 wordt lastig voor hem. Hij moet het eerst 1 of 2 seizoenen in de Eredivisie laten zien voor hij zo een grote stap maakt. Vitesse en FC Utrecht die beiden spitsen nodig hebben zouden mooie opties zijn. Als je er daar 15 inschiet en misschien ook Europees een paar wedstrijden in de Conference League speelt kan je zo een stap maken.

27 juni 2022 om 13:07

Nee joh, de Franse competitie wordt echt zwaar overschat. Zeker in het rechter rijtje van de Ligue 1 kan hij zo mee.

27 juni 2022 om 23:35

"zwaar overschat", lol. Ik zie dat zo vaak voorbijkomen op dit forum. We hebben het nooit over onderschat of tussen onderschat of overschat in. Maar tegenwoordig lijken alle clubs, competities, en spelers (zwaar) overschat volgens de VZ gebruikers.

28 juni 2022 om 08:13

Totdat hij dadelijk amper tot scoort komt zoals Sierhuis, dan is het opeens wel een fysiek zware competitie, die onderschat wordt🙄

Zou hem best bij Feyenoord willen zien

vroeger gingen de spelers die uitblonken bij Exelcior nog naar Feyenoord zoals Sllory en Bruins
en Feyenoord kan toch ook een gokje wagen met deze spits hij heeft veel scorend vermogen en als Feyenoord 2.5 miljoen bied en een vriendschappelijke wedstijd tegen Excelsior speelt dan gaan ze vast overstag. en anders kan je variabelen aanbieden zoals een extra bedrag als hij 15 goals in 1 seizoen maakt of als ze kampioen worden of de beker winnen

27 juni 2022 om 23:30

Jij hebt zeker iets teveel Fifa carriere modus gespeeld met 2,5 miljoen en een vriendschappelijke wedstrijd? Lol. Daarnaast was Slory transfervrij, Bruins werd destijds gezien als een van de grotere talenten in Nederland, terwijl Excelsior nog actief was in de Eredivisie, en dan heb je nog voorbeelden zoals Clasie die verhuurd was aan Excelsior en het supergoed heeft gedaan om vervolgens als dragende speler terug te komen. Het niveauverschil is sindsdien redelijk vergroot, en is de gat tussen Feyenoord en Excelsior alleen maar groter geworden. Wieffer is bijvoorbeeld een goedkope gok, wat Slot ook aangaf in de persconferentie van vandaag. Die gaat dit seizoen meedraaien en hopelijk zijn waarde toevoegen (low risk, high reward). Dallinga voor 2,5 miljoen is gewoon een wilde gok.

27 juni 2022 om 23:48

elke speler is een gok maar bij sommige spelers die bij de wereldtop horen is de kans kleiner dat het fout gaat omdat zichzelf al bewezen hebben of omdat ze zeer veel talent hebben, Desssers voor 4 miljoen was ook een gok geweest en hij is al 27 deze jongen scoort veel in de 2e divisie en is pas 21, als hij nu 2,5 kost en hij maakt er aankomend seizoen 15/20 in de eredivisie dan kan je hem makkelijk voor het 3 dubbele verkopen. en als hij mislukt dan ben je maar 2,5 miljoen kwijt waarschijnlijk nog minder want je kan hem altijd voor minder lozen bij een andere club. Bozenik was volgens mij 4 miljoen en heeft ook nog niks bewezen

27 juni 2022 om 23:58

vorig jaar zei ik op voetbalzone dat ze Pavlidis moesten halen, maar toen kwam Az
en tekende hij daar dat was echt een gemiste kans hij is jong en had zich al meerdere seizoenen bewezen als een doelpunten maker in de eredivisie. en hij was niet duur
Dessers deed het goed afgelopen seizoen maar nu kan je weer op zoek naar een geschikte spits en Feyenoord heeft er buiten wat geld in de Europese wedstrijden niks aan verdiend. waar ze bij Pavlidis waarschijnlijk een verdubbeling van zijn marktwaarde hadden. als het geen 3/4 verdubbeling was

28 juni 2022 om 06:15

Vroeger? Net zoals Wieffer nu?

Kan die met een beetje geluk net als Branco van den Boomen een team of the season kaartje krijgen in FIFA, mooie dingen

Feyenoord sla je slag! 3 miljoen bieden. Laat hem maar lekker uitvechten met Danilo wie in de spits mag. Of als Gnonto tekent nog een jaar bij Excelsior stallen (tenzij Gnonto aan de zijkant gaat spelen). Zit meer dan voldoende potentie in om over een aantal jaar met winst door te verkopen.

Snap echt niet dat Feyenoord niet toehapt, desnoods een jaar verhuren. goede NL spitsen zijn zeldzaam tegenwoordig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Excelsior

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. DonkorAanvaller10
C. DriouechAanvaller10
R. EyongoAanvaller10
R. El YaakoubiVerdediger10
S. HoremansVerdediger10
N. MarkeloVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Excelsior.

0 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Toulouse 1 1 0 0
2021/2022 Excelsior 37 32 2 0
2020/2021 FC Groningen 6 0 0 0
2019/2020 FC Groningen 0 0 0 0
2018/2019 Groningen U19 3 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Thijs Dallinga ziet jongensdroom in slotfase toch nog flinke smet krijgen

Thijs Dallinga heeft zondag zijn officiële debuut voor Toulouse opgeluisterd met een treffer. De 22-jarige spits, die deze zomer overkwam van Excelsior, was in de Nederlands getinte seizoensouverture tegen OGC Nice...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren