FIFA verlengt buitengewone transfermarkt: Goed nieuws voor Til en Hendrix

Dinsdag, 21 juni 2022 om 15:43Jordi Tomasowa

Wanneer spelers die bij een Russische of Oekraïense club voetballen voor 30 juni geen overeenstemming vinden over het beëindigen van hun contract, mogen zij die verbintenis bevriezen tot 30 juni 2023, zo meldt de FIFA via de officiële kanalen. Voetballers in kwestie kunnen daardoor een extra jaar gebruik maken van een transfervrije status om een nieuwe club te vinden. De FIFA besloot in maart maatregelen te nemen om spelers te beschermen tegen de oorlogssituatie in de twee landen. Voorlopig verlengt de voetbalbond deze regeling.

In maart maakte de FIFA al maatregelen bekend ter bescherming van spelers in Rusland en Oekraïne. Zij konden hun contract bevriezen tot 30 juni om zich tot die dag transfervrij te voegen bij een nieuwe club. Omdat met deze status de oorspronkelijke werkgever zich niet mag mengen in de onderhandelingen, waren betreffende spelers vrij om te gaan. Desondanks kende de tijdelijke regeling ook kritiek. “Dit is een politieke beslissing die niks toevoegt voor de spelers. Het lijkt mij heel sterk dat spelers ergens gaan spelen tot de sancties voorbij zijn, en dan weer terugkomen”, zei oud-voetballer Evgeniy Levchenko tegen Trouw.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Door de langere duur van de ‘speciale transfermarkt’, kunnen ook Nederlandse spelers weer op zoek naar een nieuwe tijdelijke werkgever. Quincy Promes (Spartak Moskou), Gyrano Kerk (Lokomotiv Moskou) en Glenn Bijl (Krylia Sovetov) bleven deze periode ‘gewoon’ bij hun clubs in Rusland onder contract. Guus Til en Jorrit Hendrix (Spartak Moskou) speelden afgelopen seizoen beiden voor Feyenoord. Ook zij zijn dus nog een jaar transfervrij om een tijdelijk onderkomen te vinden. Van Rodney Antwi en Hennosh Asmelash, beiden onder contract bij het Oekraïense Inhulets Petrove, maakte alleen Antwi een tijdelijke transfer, naar het Noorse FK Jerv.

Voor clubs kan het ook de mogelijkheid zijn dergelijke buitenkansjes nog minstens een jaar aan zich te binden. Feyenoord bood afgelopen seizoen eveneens een thuis aan Roemeen Valentin Cojocaru. FC Utrecht huurde Pontus Almqvist van FK Rostov en maakte bekend naar mogelijkheden te zoeken om de Zweed langer in de Domstad te houden. Ook ADO Den Haag haalde voordeel uit de transfervrije status van spelers. Felipe Pires, David Puclin en Guillem Rodríguez speelden de voorgaande jaargang in het Cars Jeans Stadion.Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door frollo)

Jammer dat spelers uit bijvoorbeeld Duitsland of Israël niet hun contract mogen bevriezen maar Rusland vanuit alle hoeken wordt geboycot, ik wil niet weer een discussie hierover starten maar is niet fijn om te zien dat de Russen het leven onmogelijk wordt gemaakt 😔

21 juni 2022 om 15:55

Je wilt hier geen discussie over starten, maar doet het toch? Dat pro russische als soort van 'kijk mij het eens écht doorhebben' komt mij wel een beetje de strot uit eigenlijk.

21 juni 2022 om 15:59

Ik wil hier geen discussie over starten want het is lijkt het nog steeds een gevoelig onderwerp maar ik heb enorm te doen met die Russen die door een groot deel van de wereld worden geboycot en het leven onmogelijk worden gemaakt, doe je het bij Rusland oke maar dan ook bij de andere want dat lijkt me toch wel even eerlijk.

21 juni 2022 om 16:11

Ik zeg zeker niet dat Israël hierbij 100% schuldig is maar is Rusland daarbij wel 100% schuldig ? Israël die mag wel gewoon zijn EK-kwalificafie en WK-Kwalificatie wedstrijden afwerken en doet ook gewoon mee in de Nations League, terwijl je als Russische sporter het leven onmogelijk wordt gemaakt, waarom mag een Israëliër zijn land wel vertegenwoordigen en een Rus bijvoorbeeld niet, er gebeuren in beide landen niet de meest vriendelijke dingen maar dan allebei wel of allebei niet.

21 juni 2022 om 16:17

"gebeurt in beide landen niet de meest vriendelijke dingen... ' Alleen doet rusland nu deze niet zo vriendelijke dingen ook in een ander land? Daarom kan je het, zoals jij het nu schetst, niet 1-op-1 vergelijken. Volgens mij staan er nu oekraïnse sporters aan het front, die hebben ook niet bepaald kans om hun sport uit te oefenen of hun land te vertegenwoordigen.... Het is allemaal niet zo zwartwit

21 juni 2022 om 16:19

Israël doet dit bijvoorbeeld toch ook in Palestina, de competitie in Palestina is ook stilgelegd en het is precies hetzelfde als wat er nu tussen Rusland en Oekraïne speelt alleen hebben Rusland en Oekraïne meer inwoners ( 144 miljoen en 43 miljoen ) misschien dat daarom de competities meer aandacht krijgen.

21 juni 2022 om 16:25

Datzelfde gevoel heb ik nou bij Rusland, wordt er ook aardig moe van dat die worden weggezet als een soort bananenrepubliek die de hele wereld heeft benadeelt terwijl het net zo gaat in een hoop andere landen.

21 juni 2022 om 16:32

Vind ik eigenlijk nogal een discutabele uitspraak. Waarom zouden mensen uit Israël überhaupt recht hebben op die grond? Omdat daar duizenden jaren geleden ook Joden woonden?

21 juni 2022 om 16:34

Een land dat al decenia dezelfde leider heeft (minus de strooman) en notabene de wet aanpast zodat die langer kan blijven zitten, dat schaar ik wel lichtelijk onder een bananenrepubliek. Als je dan ook nog in ogenschouw neemt hoe er om wordt gegaan met oppositie en journalistiek

21 juni 2022 om 16:51

En waarom zou er een opdeling moeten zijn? Sowieso waren de Joden honderden jaren lang een minderheid in het voormalige Palestina (dat dus een onderdeel uitmaakte van het ottomaanse rijk). Dus dat hele concept van een Joodse staat op voormalig (voornamelijk) islamitisch grondgebied vind ik sowieso maar een vreemd iets. Als ik bijvoorbeeld even Google dan vind ik dat er in 1914 657.000 moslims, 81.000 christenen en 59.000 Joden woonden in Palestina (ik heb het boek van de cijfers even opgezocht en er gingen niet meteen rode vlaggetjes de lucht in).

21 juni 2022 om 17:46

@Lierse Veel mensen beseffen niet dat geallieerden na WW2 gewoon bepaald hebben om even een bestand land weg te geven aan zionisten die het als hun heilige land zagen. De oorspronkelijke bewoners hadden niets te zeggen en Europa was ook af van het vraagstuk 'wat met de joden?' @Woutje Helaas kan dit niet meer teniet gedaan worden maar Israel schendt de ene na de andere internationale afspraak sindsdien . In die zin is echt niet meer dan logisch dat mensen verder denken dan Oekraïne want je hebt niet een 100% vergelijkbare zaak nodig om de dubbele standard aan te kaarten.

21 juni 2022 om 17:46

Hé ga je nou genuanceerd doen Gap? Zeer ongepast om niet blind anti-Israël te zijn!

21 juni 2022 om 17:58

Woutje EXCUSESSSSSSSS? Je bedoelt de resolutie die ELKE DAG door Israël aan de laars wordt gelapt? Elke dag pikken ze meer en meer illegaal gebied in. Elke dag donderden ze Palestijnen uit hun huis en stoppen ze in vluchtelingenkampen. Elke dag plegen ze apartheid door een andere wet te hanteren voor Palestijnen, andere strafmaten, andere reis- en werkrechten. Elke dag intimideren, vernederen, mishandelen en vermoorden ze Palestijnen. Waar haal je het gore lef vandaan die resolutie te noemen als Israël die zelf elke dag verbreekt. Google even kaart Israel 1950-2022 en je ziet hoeveel ze hebben gestolen. Gek.

21 juni 2022 om 18:00

Haha en hoe was de verdeling dan exact? Ik ben daar wel benieuwd naar welke deal de palestijnen hebben laten schieten..


On topic: waarom staat Promes in dit rijtje? Iedereen weet dat hij Rusland absoluut niet gaat verlaten.. wat ik ook raar vind is dat hij gewoon naar Ghana kan vliegen met Depay zonder opgepakt te worden op het vliegveld.. misschien heeft Ghana geen uitzonderingsverdrag maar iemand die een poging tot moord aan zijn broek heeft hangen en dit op band heeft toegegeven, die hoort in de bajes te zitten totdat hij voor de rechter komt. Je weet wel net als iedere andere burger

21 juni 2022 om 18:06

Klopt niet wat je zegt. In 1917 is Israël al beloofd aan de familie Rothchild. Google maar Balfoure declaration. Die lieten de koningin van GB een document ondertekenen dat er een staat Israël moest komen in het gebied waar Palestina waar de Engelsen na de 1e wereldoorlog een mandaat hadden. Het erge is nog dat de Engelsen de Palestijnen hebben misleid door hen tegen de Turken te laten vechten en hun een eigen staat beloofde. Dus Israël is na de 1e wereldoorlog al gepland.. de Engelsen die op het gebied pasten (mandaat) zijn in 1947 als.dieven in de nacht stilletjes vertrokken terwijl schepen vol uit Europa binnenkwamen. Altijd als de Engelsen een gebied overdroegen dan deden ze dat met ceremonies en vuurwerk enzo, kijk maar naar Hong Kong in de jaren 90. Alleen bij Palestina waren ze opeens weg omdat ze het land 30 jaar daarvoor al hadden beloofd aan de rijkste familie op aarde

21 juni 2022 om 20:05

@Verrelnworp Als jij je eens zou verdiepen in wereld politiek, geldsystemen, biowapens en nazie’s, mag je je strot open trekken! Verder hoeft er niks uit te komen.. Of wil je zo graag deugen? Kots

21 juni 2022 om 20:14

Promes zijn zaak moet nog beginnen. Is (nog) niet door de rechtbank verplicht om aanwezig te zijn of veroordeeld. Er is dus geen arrestatiebevel en kan dus vrij gaan en staan waar die wilt.

21 juni 2022 om 21:03

Verreinworp. Mag ik dan wel zeggen dat ik de maatregelen tegen Rusland echt belachelijk vind? Het is gek dat we hier allemaal om maatregelen tegen Rusland, Qatar en China roepen, maar we ons oortjes wel laten hangen naar de VS en Israël zelden noemen. Ik vind dat we minder afhankelijk moeten zijn van Rusland, of ja, helemaal niet afhankelijk. Maar dat vind ik ook van de VS, het Midden-Oosten en China. Die passen net zo goed in het rijtje. Zeker de VS, dat is het meest criminele land dat er rondloopt. Trump was een idioot, maar de eerste president in decennia die geen oorlog is gestart, dat is toch belachelijk. En waarom? Omdat zij vinden dat de democratie en het kapitalisme het beste systeem zijn en dat aan iedereen willen opdringen. Ik zie gelukkig Rusland, China en het Midden-Oosten dat nog niet doen, die vind ik minder gevaarlijk.

21 juni 2022 om 21:07

Daarbij niet vergeten dat we onszelf het hardste hebben met de maatregelen. Net als met voorop lopen in de klimaattoppen en ons land verkloten met de stikstofwet. Tijd voor wat zakenlui in de top. De luxe moet blijven, economische is het belangrijkste en daarbinnen gaan we kijken wat mogelijk is.

21 juni 2022 om 21:39

“Luxe moet blijven en het economische is het belangrijkste”, ja en die toekomstige generaties die kunnen allemaal lekker de pot op.

Een vieze vorm van egoïsme.

21 juni 2022 om 23:47

Een land wat elke dag wordt aangevallen met raketten mag zichzelf niet verdedigen. Moet niet gekker worden.Als de Palestijnen zich nou eens niet zouden laten misbruiken door zogenaamde leiders die in dure villa’s wonen met tig auto’s in Kuweit, zou een fantastisch begin zijn. Die leiders krijgen weer geld van vrijwel alle buurlanden om alle Joden te vernietigen. Daar wordt dus geen eten voor gekocht, maar wapens. Ook van het geld dat het westen subsidieert.Palestina is groter dan alleen de Gaza en Israël. Waarom richten Palestijnen zich ook niet op de andere gebieden waar ze oorspronkelijk dan ook recht op hebben.Nee, ze laten zich weer misbruiken. Palestijnen worden ook door alle Midden-Oosten landen gehaat, alleen de haat naar Joden is nog groter. daarbij gaat het geeneens om Palestina en de staat Israël. Alles draait om Jeruzalem en het vernietigen van het Joodse volk.Daarbij mogen we blij zijn dat Israel de boel daar bezig houdt, want als alle Joden zijn vernietigd, zijn de Palestijnen en Christenen aan de beurt.

22 juni 2022 om 18:14

Tja, dat vind ik dus ook van alle klimaatplannen, erg egoïstisch. Maar wat boeien mij die toekomstige generaties? Als we nu eerst eens wat minder mensen op deze wereld zouden hebben en meer focussen op leven om plezier te maken, dan worden we toch allemaal gelukkiger? De wereld gaat naar de kloten en dat komt niet door klimaatverandering, daar wordt mijn levensplezier niet minder van. Wel van allemaal regels, beperkingen, moraalridders en dergelijke. Leven en vooral laten leven, dat is belangrijk. Laat een ander doen wat ie wil, zolang het je niet schaadt.

21 juni 2022 om 15:55

Is de situatie in de VS en Israël wezenlijk veranderd sinds deze spelers hun contract ondertekenden?

21 juni 2022 om 15:55

Zo gaat dat tegenwoordig. Wat die landen doen vind iedereen okë,maar als Rusland wat doet dan is de wereld te klein.

21 juni 2022 om 15:56

Als Rusland wat doet??? Niemand vind het ok wat er elders in de wereld gebeurt maar wat Putin nu aan het doen is gaat alle perken te buiten en logisch dat mensen dat boycotten. En dat gewone Russen daar ook voor bloeden dat is dan jammer maar met al die indoctrinatie in dat land moet het ook voor die mensen duidelijk worden hoe hij “leider” te werk gaat.

21 juni 2022 om 16:01

Fchie ben ik het 100% mee eens ik vind de behandeling voor Rusland echt kei en keihard, maar landen als Israël, China of Duitsland kunnen wel hun gang gaan, dat je bijvoorbeeld Rusland zo hard aanpakt en ze letterlijk wereldwijd wegzet als een soort bananenrepubliek zonder normen en waarden vind ik te vergaan, er zijn landen waar de mensenrechten nog erger worden geschonden maar geen hond naar kraamt.

21 juni 2022 om 16:06

@fchie Oneens. Ik denk zelfs dat het tegendeel waar is. Rusland wordt toch al decennia lang als 'gevaarlijk' gezien, terwijl de mening over de Verenigde Staten en Israel tot nog heel recent vrijwel uitsluitend positief was. Juist de afgelopen jaren is er meer kritiek gekomen, zie bijvoorbeeld de verandering in het perspectief dat men in het Westen heeft op de situatie in de Gazastrook. Andersom ook, want men heeft steeds vaker een beeld van Rusland dat ook in jouw reactie naar voren komt, wat voor een belangrijk deel het gevolg is van de politieke invloed die het land gekregen heeft door hun financiële steun aan Westerse partijen.

Ik ben het wel met je eens, als je dat bedoelde, dat FIFA niet geheel consistent is in de manier waarop de sportbond omgaat met zulke situatie.

21 juni 2022 om 16:14

In de Gazastrook gebeuren ook niet de meest vriendelijke dingen maar om dan vervolgens zo'n land niet te boycotten en uit te sluiten van internationaal voetbal vind ik ook niet kunnen, UEFA en de FIFA maken een enorme fout om Israël door de vingers te zien en elke wind van Rusland te veroordelen.

21 juni 2022 om 16:43

@ZiyechRihanna8 Ik ben het met je eens dat die organisaties, maar ook andere (internationale) sportbonden en het bedrijfsleven in zijn geheel, zich in het algemeen vaker in zouden moeten zetten voor mensenrechten. Niet alleen door zich te onthouden van bijvoorbeeld het organiseren van een toernooi zoals het WK in Qatar, maar ook door te handelen in positieve zin.

21 juni 2022 om 16:47

Zeker een goed idee maar ook geen WK in 2026 in de VS dan, dan maar alleen in eerlijke landen in de toekomst al zijn die op een hand te tellen.

21 juni 2022 om 17:49

Het gaat hier niet om mensenrechtenschendingen binnen de grenzen van hun soevereiniteit hè. Simpel gezegd, het gaat veel en veel verder dan dat. Ze verklaren de oorlog en willen Oekraïne van de kaart vragen en het Russificeren.
Maar zo te lezen ben je ondanks je contraire mening waar je recht op hebt niet op zoek naar echte nuance.

21 juni 2022 om 15:55

@ziyechrihanna8 De vergelijking die je maakt, gaat voor mijn gevoel niet helemaal op. De huidige situatie in Rusland/oekraïne is wel even wat anders, naar mijn mening. Echter, ik ben het wel met je eens dat dit een ingewikkeld precedent schept. In welke gevallen mag (of moet) FIFA zulke maatregelen nemen? En, misschien nog lastiger, wanneer niet?

21 juni 2022 om 18:31

Het invallen van een officiëel erkende staat is toch wel een situatie die een duidelijke grens kent imo

21 juni 2022 om 15:55

Ik wil het niet starten, maar doe het toch even...

Mooi! Alles wat Russisch is boycotten. Hoe langer het duurt, hoe meer mensen zich waarschijnlijk af gaan vragen waarom ze toch nergens meer aan mee mogen doen.

21 juni 2022 om 16:01

Dat we putin sancties opleggen snap ik deels.
Maar waarom sporters straffen?
Net als die tennisser die niet aan wimbledon mag mee doen maar zich wel.openlijk heeft geuit tegen geweld te zijn. (Medvedev?)
Wat moeten die sporters dan nog meer doen?

21 juni 2022 om 16:03

Werkt ook twee kanten op. Wij zijn het vanuit ons stoeltje als 'oh, het kwartje gaat op enig moment wel vallen bij de bevolking'. Terwijl het in Rusland wordt gepresenteerd als bevestiging dat Rusland groots is en het Westen allemaal tegen hen is. Werkt dus ook nationalistisch. Rusland tegen het grote boze Westen.
Wellicht was deelname aan het WK, maar dan overal in het stadion grote spandoeken met 'de waarheid', een beter idee.

21 juni 2022 om 16:03

Idd, wat hebben Zenit en Spartak Moskou nou te maken met de oorlog ook dat verhaal over die Poolse international die een WK wordt ontnomen omdat hij in Rusland voetbalt, wat heeft die arme jongen nou gedaan, hij moet toch ook een inkomen hebben en voetbal is gewoon werk voor hem, het is nou niet zo dat hij iets heftigs heeft gezegd om hem ook uit Polen te boycotten.

21 juni 2022 om 16:17

Hoe langer dit gaat duren, hoe beter het op langer termijn voor rusland zal zijn. Men gaat namelijk alles intern in rusland maken. Ze hebben de kennis en misschien nog belangrijker; ze hebben bijna alle grondstoffen.

21 juni 2022 om 16:21

Alleen hebben ze jammer voor henzelf een BBP dat kleiner is dan dat van Italië en daarnaast een door corruptie geteisterd staatsapparaat.

21 juni 2022 om 16:54

Ja die interne politiek en het protectionisme heeft erg goed uitgepakt in de Ussr, not. Het was een derde wereld land tot 1990, daarna jaren van voorspoed die hebben bewezen dat de westerse manier van leven in vrijheid de beste is, ook voor Rusland. Vanaf begin jaren 2000 zie je de boel echter weer achteruitgaan met een semi dictator in de vorm van Putin aan het roer, veel sterkte aan alle Russen die wel verandering voor ogen hebben. Dat er maar snel een nieuwe omwenteling mag plaatsvinden, op naar de volgende revolutie.

21 juni 2022 om 16:01

Dit is enige wat de rest van de wereld durft te doen dus valt nog wel mee lijkt me. Of wil jij liever oorlog in heel Europa en de rest.

22 juni 2022 om 18:28

Ik wil maatregelen die individuen, maar ook onszelf niet treffen. Als Rusland het dadelijk opgeeft, dan is het een soort van overwinning voor het Westen. Maar wel een phyrrus overwinning, want we zijn er zelf ook flink op achteruit gegaan door die maatregelen.

21 juni 2022 om 16:05

Misschien je hand uit Poetin z'n achterste halen en normaal naar de wereld gaan kijken. Je wil geen discussie beginnen maar doet het toch.

21 juni 2022 om 16:20

Wat zegt hij precies fout? Volgens mij helemaal niets. Hij zegt ook helemaal niet achter rusland te staan.

21 juni 2022 om 16:23

Ik wordt meteen als een soort Putin fan weggezet, terwijl ik gewoon aangeef dat ik ben voor een gelijkwaardige behandeling of helemaal geen behandeling, of iedereen aanpakken op dezelfde manier zoals de landen die ik hierboven aangeef of niemand aanpakken want dit begint toch lachwekkende vormen te krijgen.

21 juni 2022 om 16:35

In welke vorm heeft Duitsland iets soortgelijks uitgespookt als Rusland heeft gedaan?

21 juni 2022 om 16:39

Als je dat niet weet zou ik even wat geschiedenisboeken bestellen en/of je geschiedenis docent wat bijles vragen.

21 juni 2022 om 16:39

@ziyechrihanna8: En daar ga je faliekant fout. Je zet Duitsland en Israel weg als een soortgelijk land als Rusland. Als je dat niet begrijpt, is er geen normale discussie te voeren. Dat is echt heel lachwekkend van je.

21 juni 2022 om 16:45

ZiyechRihanna8 , Duitsland is een totaal ander land dan in de eerste helft van de 20e eeuw. Als we op die manier gaan redeneren, mag Nederland ook allerlei sancties krijgen voor de slavenhandel van heel lang terug.

21 juni 2022 om 17:13

Als je serieus iets van bijna 80 jaar geleden erbij pakt en vindt dat die hetzelfde dient behandeld te worden als Rusland dat een paar maanden geleden begon dan neem ik je niet meer serieus.

21 juni 2022 om 18:41

Dus iedereen die een misdaad begaat meteen 30 jaar de gevangis in, of het nou een snoepje stelen is of een moord begaan, want als je vindt dat wat Rusland doet, precies hetzelfde is als wat er in Israel gebeurt dan moet je je echt iets beter gaan inlezen. Nogmaals, dit is geen sanctie maar ter bescherming van de voetballers die nou eenmaal niet zomaar ontslag kunnen nemen. Als het een sanctie was, dan was deze alleen geldig voor Rusland, maar dit treft ook Oekraine.

21 juni 2022 om 20:29

80 jaar geleden er zijn mensen die ouder zijn van 80 en je dit nog kunnen vertellen alsof dit gister was gebeurt en er nog steeds keiharde trauma's aan hebben overgehouden en mentale problemen, en beetje respectloos dat je wat Duitsland heeft gedaan 'iets' noemt er zijn ik weet niet hoeveel onschuldige mensen gesneuveld beetje respectloos van je @NorgeNederland !

21 juni 2022 om 16:11

Russen spelen uberhaupt nauwelijks in het buitenland. Daarnaast kunnen ze nog altijd naar Afrikaanse of Aziatische ploegen.

21 juni 2022 om 16:16

Als je wordt geboycot door de FIFA, heeft het geen zin om naar de CAF of Asian football federatie te gaan aangezien je toch geen WK mag spelen dus heeft niet zoveel zin of wil jij Rusland op de Afrika Cup zien ?

21 juni 2022 om 16:34

Russiche spelers kunnen nog steeds voor Afrikaanse of Europese clubs voetballen. Daarna doe je alsof hun salaris wordt stopgezet, denk niet dat Dzuyba er malig om is dat hij i.p.v. miljoenen verdienen en wel naar het buitenland kan nu slechts enkel miljoenen verdiend.

21 juni 2022 om 16:16

Niemand forceert Rusland om de aanval op Oekraine door te zetten dus als ze stoppen met die onzin is het ook klaar en dat whataboutism vind ik zo kansloos.. Omdat het ene niet gebeurd en het andere wel en vice versa betekent niet gelijk dat het geen goede maatregel is.. En die dooddoener dat het gewone Russische volk er weinig aan kan doen raakt natuurlijk ook kant noch wal aangezien die vent toch echt in het zadel geholpen is toendertijd en als je dan vervolgens je oogjes toe doet voor zijn oorlogen (Georgië, Tsjetsjenië etc) dan wil je het ook gewoon niet weten dus niks geen medelijden, dat land heeft het Westen al lang genoeg geterroriseerd en het mag wel eens klaar zijn

21 juni 2022 om 16:23

Je wilt geen discussie starten maar ons wel opzadelen met je nogal bijzondere mening. Dit is een forum en geen staatsmedium, het is hier 2 richtingen verkeer en niet alleen maar zenden. En met zo'n bijzondere mening kun je reactie verwachten, dus hou op met onzin als 'ik wil geen discussie starten'.

De rest van je bericht is trouwens ook grote onzin!

21 juni 2022 om 16:43

Ik vind het eigenlijk wel een interessante casus. Uiteraard is de situatie Israël-Palestina totaal niet gelijk aan Rusland-Oekraïne maar het feit dat over de ene situatie schande gesproken wordt en over de andere niet, moet je naar mijn mening zeker kunnen zeggen dat het opvallend is.

Uiteindelijk is sowieso die hele implementatie van de staat Israël in het voormalige Palestina een heel vreemde pagina uit de geschiedenis. Eentje die we niet expliciet aanpakken omdat we op een bepaald moment gezegd hebben “oké dit gaan we steunen, dus dat mag”. Op basis van de mening van enkele landen is dus bepaald dat die claim van de staat Israël op dat grondgebied terecht was. Op eenzelfde manier heeft Rusland nu bepaald dat zijn claim op het Oekraïense grondgebied terecht is. En daar zijn wij het dan weer, uiteraard, niet mee eens. Maar waarom zou Rusland onze mening relevant vinden omtrent dat onderwerp? Het is niet zo dat er een of andere universele natuurwet is die bepaalt welke claim gerechtvaardigd is en welke niet.

Uiteindelijk vind ik dat interessant. Niet dat je er echt iets mee bent natuurlijk, maar het benadrukt toch wel de futiliteit van onze ‘wereldorde’.

21 juni 2022 om 17:11

Je kunt er de hele wereldgeschiedenis bij halen, maar dat vind ik allemaal niet zo relevant. Het gaat erom dat iemand begint met 'ik wil geen discussie starten...' en vervolgens komt met iets waarvan je weet dat er mensen op gaan reageren.

21 juni 2022 om 17:15

Ben ik het mee eens hoor. Ik vond het alleen nogal vreemd dat je zijn mening afdeed als een “nogal speciale mening”, terwijl hij eigenlijk niet eens iets zo heel gek zegt.

Al moet ik daar nu eigenlijk wel op terugkomen nu ik gelezen heb dat hij Duitsland noemt wegens de tweede oorlog. Dan lijkt het me weinig waarschijnlijk dat er een genuanceerde mening omtrent Israël bijhoort.

21 juni 2022 om 17:38

Dit is een hele goede zaak dat buitenlanders hun arbeidscontract bevroren kan worden om zodoende hun vak uit te kunnen oefenen. Het is niet alleen het boycotten van Rusland hun doen exact hetzelfde. Lees sluiten van gas toevoer. Maar ik heb voor artsen zonder grenzen in Rusland gewerkt en kan je vertellen dat jou beeld over Rusland niet strookt met de werkelijkheid. Maar dat geeft niets, ik hoop dat je meer onderlegt raakt en goede reacties weet te plaatsen in de toekomst

21 juni 2022 om 18:00

Echt he. Alsof Amerika niet al tientallen landen binnen is gevallen. Alsof Israel niet elke dag mensenrechten schendt. Wat dacht je van China. Die stopt miljoenen Oeigoeren in strafkampen maar laten we daar de Olympische Spelen houden!

21 juni 2022 om 18:54

Jij stuurt ook een kaartje aan iedereen in de wereld die jarig is? Gaat naar alle begrafenissen? Of alleen mensen die dicht bij jou staan? Goede doelen trouwens, wel eens wat geschonken aan een goed doel in Kiribati? Maak je je ook druk over de afschaffing van subsidie op de bescherming van de West Timorese paarsgerande knaagbever?

Oh wacht, inderdaad, het is niet meer dan menselijk dat je je meer druk maakt om iets wat dichterbij gebeurt dan iets wat ver weg gebeurt. En dan kan je zeggen "maar Oekraine is helemaal niet dichtbij". Nee misschien niet heel dichtbij, maar de ernst van de ramp heeft ook invloed op wat er van gevonden wordt, net als de impact op je directe eigen leefomgeving. Tel dat bij elkaar op, ja dan is dit erger dan een stad in Irak die wordt gebombardeerd door de Amerkanen. Althans, in ons perspectief, het is natuurlijk verschrikkelijk voor die mensen daar en ook net zo hard een misdaad. Maar zo werkt het helaas.

Maar als een gebeurtenis ergens op de wereld die niet door de beugel kan, waarop we niet reageren, betekent dat we er niks mogen zeggen als het ergens anders gebeurt, dan moeten we vanaf nu over alles zwijgen.

22 juni 2022 om 11:40

Je praat over ‘drukmaken’. Dat is normaal ja. Volgens mij heb ik het over boycotten. Groot verschil.

21 juni 2022 om 18:34

Al twee dagen lid. Hoe bevalt het in de Russische trollenfabriek? Ik zal er toch ook even inhoudelijk op ingaan.

A) Israel doet geen frisse dingen, de Palestijnen ook niet, net zo min als de landen om Israel heen, die steunen de terroristen/vrijheidsstrijders (het is maar net vanuit welk standpunt je er naar kijkt. Er is nogal een verschil tussen een land binnenvallen onder valse woorwendselen en de hele boel plat bombarderen en schermutselingen over en weer.

B) Het gaat hier om Rusland, niet om Israel, het argument "maar Henkie doet het ook" wordt is vooral populair onder de 12 jaar.

C) Ik heb geen medelijden met Rusische voetbalclubs, of hun eigenaren, die eten geen boterham minder als er een speler (tijdelijk) vertrekt, dit geldt net zo min voor andere Russische topsporters.

D) Ja Rusland is 100 schuldig, zij zijn de grens over getrokken en hebben Oekraine aangevallen, of wil je beweren dat ze hiertoe zijn gedwongen?

E) En ja Rusland is een bananrepubliek, geen democratisch gekozen regering, geen vrije media en een onafhankelijk rechterlijke macht.

F) Verderop heb je het over "elke wind van Rusland veroordelen" Je noemt wat daar gebeurt een wind? Sorry maar dan heb je elke geloofwaardigheid verloren.

G) Verder ga je er nog even aan voorbij dat een voetballer, in tegenstelling tot een normale werknemer, niet zomaar even ontslag kan nemen en ergens anders een baan kan zoeken. Je kan dit dus ook zien als bescherming voor de spelers en niet als een sanctie tegen Rusland, vooral omdat hetzelfde geldt voor Oekraiense clubs en bijvoorbeeld niet voor Belarus die wel andere sancties tegen zich heeft opgelegd gekregen ivm de oorlog daar.

21 juni 2022 om 18:37

@ZiyechRihanna8 Volgens mij is Duitsland wel enorm gestrafd, één keer tot decennialange faillisement en daarna tot een 50jarige opdeling en permanent grondverlies. Israël is me een doorn in het oog. Hoe de Britten die situatie hebben gecreëerd is oliedom en de toestanden zijn aan beide kanten verwerpelijk. Maar hoe Israëlieten na ww2 zich zo kunnen opstellen kan ik me niet voorstellen. Echter is Rusland Oekraïne een hele kwalijke zaak, dat me doet denken aan ww2 Sudetenland of de inval van Polen. We willen geen ww3, maar anders waren er ook wel militaire operaties geweest. Het Russische volk is nu flink de dupe, maar we mogen flink anti Russische overheid/oligarch zijn.

21 juni 2022 om 18:45

@gryudo Volgens mij heette Kalinigrad vroeger Königsberg (tot 1945). Misschien moet Duitsland dat ook eens terug gaan pakken.

Dit als reactie op jou om aan te tonen dat Duitsland idd wel degelijk gestraft is. En daarbij een mooie vergelijking dat gelijke behandeling zoals de TO aangeeft dus ook betekent dat Duitsland recht heeft op dat stukje Rusland?

21 juni 2022 om 20:00

Het heeft weinig nut om vergelijkingen te maken met Israël. De link met Duitsland zie ik niet maar ook die vergelijking heeft geen zin. De situaties staan los van elkaar en lijken in de verste verte ook niet op elkaar als je de geschiedenis (en niet voor het gemak alleen die vd laatste 75 jaar) meetelt. Topic hier is voetballers die niet wensen terug te keren naar een land wat oorlog voert en daar andere mogelijkheden voor krijgt door een tijdelijke regel. Niets meer, niets minder.

22 juni 2022 om 07:18

Hey Thierry, even terug in je hok.

22 juni 2022 om 10:35

Wil geen discussie starten maar doet het wel… en van alle voorbeelden die je kan kiezen op de wereld word weer Israël er bij gehaald.. ook heel hee heel toevallig precies!

Rusland doet dit zich zelf aan niet de rest van de wereld. Dat het leven niet eerlijk is dat weten we allemaal. Maar je gaat nu niet als Europa in Rusland spelen dat lijkt me redelijk logisch

Interessant. Het is wel begrijpelijk gezien de situatie, maar het opleggen van zulke ingrijpende collectieve regels door een private organisatie als FIFA is niet geheel vanzelfsprekend. Ik zou me goed voor kunnen stellen dat dit nog wel een juridisch dingetje op gaat leveren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Rusland

FIFA ranking: 39
45 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. TyukavinAanvaller
V. PanikovUnknown
M. SafonovKeeper20
A. ShuninKeeper10
D. ChistyakovVerdediger
I. DiveevVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Rusland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Rusland.

87 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Spartak Moskou 22 6 1 0
2020/2021 Spartak Moskou 11 3 3 0
2020/2021 Ajax 19 6 0 0
2019/2020 Ajax 20 12 3 0
2018/2019 Sevilla 33 2 2 0
Laatste voetbalnieuws

Van ‘t Schip noemt Ihattaren na oefenduel in een adem met Hakim Ziyech

John van ‘t Schip was na de eerste oefenwedstrijd van Ajax tegen SV Meppen (3-0) erg lovend over Mohamed Ihattaren. Laatstgenoemde speelde als rechtsbuiten 58 minuten mee in de voorbereidingswedstrijd en...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Erik ten Hag heeft er nogmaals bij het bestuur van Manchester United op aangedrongen om Antony aan te trekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren