‘Noa Lang heeft in De Kuip het eerste stapje richting de Gouden Bal gezet’

Woensdag, 15 juni 2022 om 12:32Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:41

Daags na de ontsnapping van het Nederlands elftal tegen Wales (3-2) staan de kranten vol met complimenten aan het adres van Louis van Gaal en Noa Lang. De bondscoach is sinds zijn aanstelling nog ongeslagen en boekte in de afgelopen Nations League-wedstrijden drie zeges. Tegen Polen (2-2) werd gelijk gespeeld. Toch klinkt er ook kritiek, daar Oranje er geen enkele wedstrijd in slaagde om de nul te houden. In september moet blijken of de ploeg van Van Gaal als groepshoofd doorstoot tot de Final Four, als de laatste twee groepswedstrijden tegen Polen en België op het programma staan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door vernon)

Het eerste stapje naar de Gouden Bal... tuurlijk.

Laten we het eerst eens even aankijken. Hij doet het prima, maar er zal nog heel, heel veel moeten gebeuren voordat hij uberhaupt bij de echte top zit Laat staan bovenop de top.

15 juni 2022 om 12:55

"De Gouden Bal, die de grappende Van Gaal aanvaller Lang eerder ziet winnen dan middenvelder Kevin De Bruyne, is nog ver weg. Maar in De Kuip werd het eerste stapje op weg naar de hoogste individuele voetbalprijs gezet."

Het is met een kwinkslag

15 juni 2022 om 13:01

Om je nog iets meer context te geven, v Gaal gaf aan dat hij de Bruyne een geweldige voetballer vind, misschien wel 1 van de beste. V Gaal gaf hierbij aan dat middenvelders nooit de Gouden Bal winnen, maar dat die altijd door aanvallers worden gewonnen. Daarna grapte hij dat Lang eerder een Gouden Bal zou winnen dan KdB

15 juni 2022 om 13:22

Die kwinkslag zat bij Van Gaal, ik zie hem niet hoor, in de comment van de krant. Maar goed, maakt niet uit verder, misschien lees ik hem verkeerd.

15 juni 2022 om 14:34

Je leest hem verkeerd inderdaad. In de krant staat het net zo goed met een kwinkslag.

15 juni 2022 om 17:38

Wow Vernon met alle respect, je kunt toch begrijpend lezen of niet soms? De kwinkslag refereert aan de grap van Van Gaal.

Ik lees zelf de Telegraaf nooit, maar ik neem toch aan dat dat ironisch bedoeld is? Noa Lang gaat nooit in de buurt komen van een gouden bal. Ik zie in hem maximaal een speler als Ocampos worden. Uitstekende speler voor de subtop van een topcompetitie, maar dat is het ook wel.

15 juni 2022 om 12:51

Het gaat denk ik over de uitspraak van Louis van Gaal over Lang en de Bruyne. Hij zei, als ik het goed heb, dat Lang (als aanvaller) eerder een gouden bal zal winnen dan een middenvelder. Bedoelt hij natuurlijk niet serieus.

15 juni 2022 om 12:58

Dat van gaal dat niet serieus meende, is inderdaad zonneklaar. Mijn vraag ging echter over de journalist van de Telegraaf die dit schreef.

15 juni 2022 om 13:04

Die refereert aan het geintje van Van Gaal. Dus nee.

15 juni 2022 om 13:16

Migi

En de laatste zin? Doet twijfelen hoe Mike het ziet. Eerste stao gezet.

Nog steeds refererend naar grapje van V Gaal?

15 juni 2022 om 13:22

Ja zie mijn comment hierboven. Ik vraag me ook af of de krant het wel met een knipoog bedoelde. Matig geschreven.

15 juni 2022 om 15:07

Matig geschreven? Er staat duidelijk de ‘grappende van Gaal’. En je weet nooit hoe het allemaal loopt. Hij werd ook al afgeschreven toen hij naar België vertrok en kijk hij heeft Oranje gehaald.

15 juni 2022 om 17:09

Ja die zin is prima, het gaat om die ene zin toevoeging van de krant, waardoor onduidelijk is of het een verlenging van de grap is of dat ze het serieus bedoelen. Net als dat mensen op deze site soms dingen roepen en dan denken dat iedereen het sarcasme er wel uit oppikt, maar dat blijkt op schrift toch een stuk lastiger dan bij gesproken woorden. Dat is in de krant ook zo.

15 juni 2022 om 13:41

Natuurlijk is dit niet serieus bedoeld.

15 juni 2022 om 14:50

Van een krant die ome Valentijn als “chef voetbal” heeft, kan je alles verwachten vind ik persoonlijk.

16 juni 2022 om 11:53

Goat Lierse, ik raad het je ook niet aan de Telegraaf ooit te lezen. Echter menen ze dit uiteraard niet serieus, het is een aanvulling op wat LvG (ook gekscherend) zei over Lang. Het is inderdaad een uitstekende speler voor een subtopper en als hij in vorm is is het ook een zeer bruikbare speler voor Oranje. Ik hoop dat hij dit WK wat invalbeurtjes mag maken.

HAHA tuurlijk, geloof je het zelf. Hij gaat niet eens de top 5 halen.

15 juni 2022 om 13:18

was een grap v V Gaal, alleen had hij beter Gakpo moeten benoemen in zijn grapje. Gakpo blijft nuchter en op aarde met zijn voetbalschoenen.

Lang gaat nu zweven en denkt legende te worden. In zijn hoofd denkt hij dat hij de Ballon D'Or heet gaat maken en kleur geeft.
Dat 9 jarige kinderen dankzij hem nu de CL gaan kijken. Als hij stopt grote schoenen te vullen voor toekomstige kandidaten

15 juni 2022 om 13:28

Zou zomaar kunnen haha! Eerlijk is eerlijk, lang kan zeker wel voetballen maar door al dat andere zal het nooit zoiets gaan winnen. Depay is bijvoorbeeld al echt vele malen beter en die komt ook nooit in de buurt. Had beter gakpo kunnen noemen inderdaad.

15 juni 2022 om 15:02

jullie moeten allemaal het hele interview terugkrijgen. LvG kreeg eerst een heleboel vragen over Lang (o.a wegens zijn kranteninterview). Toen vroeg men hem welke speler van Belgie hij het beste vond en hij gaf toen aan Kevin de Bruyne. Hij ging door dat die eigenlijk de Ballon D'or verdiend, maar gaf aan dat middenvelders deze nooit winnen en dat de prijs altijd naar aanvallers gaat (wat niet klopt). En toen zei hij schaterlachend dat Noa Lang dus eerder de Ballon D'or zal veroveren. Dit is nu zijn eigen leven leiden. Bondcoach belgie is boos op LvG. Als KdB ooit de ballon d'or wint of de winnende in de return tegen Nederland maakt zal men LvG zeker herinneren aan zijn uitspraken dat Lang een betere speler zou zijn. Terwijl hij dat zeker niet heeft gezegd of bedoeld.

Waarom niet gewoon 4 2 3 1, daar hebben we de spelers eindelijk voor. Danjuma, Bergwijn, Gakpo daarachter Berghuis Frenky Gravenberch, Blind, Van dijk de Ligt en Dumfries. We spelen nu met 5 verdedigers en krijgen veels te veel goals tegen

15 juni 2022 om 13:01

Wat is dit nou voor onzin? Als ik het goed heb heeft Van Gaal niet tot nauwelijks verloren de afgelopen tijd. Het systeem dat hij gebruikt past perfect bij het beschikbare materiaal.

Ja we krijgen veel goals tegen maar dit is niet gek met zoveel wisseling. Als er een vastigheid ontstaat met een vaste keeper zullen de goals vast afnemen.

Meer dan dit kan je niet uit huidige team
halen.

15 juni 2022 om 13:09

@wwnation - De goals ontstaan niet door stuntelende verdedigers, maar omdat er totaal geen balans in de verdediging in combinatie met het middenveld zit. Het middenveld heeft vanaf een doeltrap beduidend meer mensen achter zich staan dan ervoor en zonder balbezit spelen de tegenstanders moeiteloos door het middenveld omdat je tegen een overtal kijkt. Het systeem faalt in verdedigend opzicht. Dat is toch overduidelijk? Achterin is het te vol en voorin is het te leeg. Dan heb je ook nog het probleem dat men totaal niet compact staat achterin omdat de backs telkens opkomen en je anders veel te grote ruimtes openlaat. Met andere woorden: Er liggen grote ruimtes die het middenveld onmogelijk kan dichtlopen.

15 juni 2022 om 13:20

We hebben tegen polen, wales en Belgie dat al op vakantie was gespeeld. van Gaal heeft eerder aangegeven dat we geen buitenspelers hebben, echter hebben we dit jaar de doorbraak van Gakpo en Danjuma gehad. Lang en Berwijn kunnen daar ook al zie ik Bergwijn liever in de spits, afgewisseld met Gakpo. Veel spelers zoals van Dijk, de Ligt, Frenky excelleren in dit systeem. En veel spelers kennen het van Ajax maar nu met betere spelers. Dat lijkt mij geen onzin. Spelen met Janssen, Weghorst Clasie lijkt mij dat wel.

15 juni 2022 om 14:30

Ja die teams waren allemaal op vakantie en wij als Nederlands elftal waren dat natuurlijk niet.. met FdB hadden we 4-0 klop gehad tegen België. Nu winnen wij zelf. Echt Nederlands om de prestaties te bagatelliseren..

Hoe krijg je het voor elkaar om zoveel onzin te verkondigen. In andere reacties laat je Depay voor de lol maar even uit de basis. Die man maakt veel doelpunten.

Verder worden Janssen, Weghorst en Clasie gewoon getest om te kijken welk niveau iedereen heeft. Lijkt mij niet meer dan normaal. Je ziet toch ook dat de spelers in de 532 opstelling comfortabel beginnen te worden?

15 juni 2022 om 13:05

Jij laat Depay voor het gemak even buiten de basis?

15 juni 2022 om 13:21

Te wisselvallig. Ik zie liever Gakpo Bergwijn en Danjuma voorin en dan afwisselen.en die kunnen ook nog mee terug verdedigen. Memphis kan dit wellicht ook maar die zie ik minder teruglopen.

15 juni 2022 om 13:46

Depay maakt de helft van onze doelpunten. Mooi gek als je die buiten de basis houdt.

15 juni 2022 om 13:06

Daar hebben we de spelers eigenlijk altijd voor gehad, al ben ik het niet eens met jouw namen. Enfin: Dat hele 5-3-2 systeem werkt voor geen meter. Het oogt als los zand. Gebrei totdat de klasse van enkele spelers voor momenten zorgt, maar intussen is die verdediging zo instabiel als maar kan. De afstemming ontbreekt en die gaat ook niet komen.

Het komt niet eens zozeer door een stuntelende verdediging, maar in de omschakeling wordt dat middenveld overlopen alsof ze er niet staan. De positionering is niet goed en dat komt omdat de sterke punten van het middenveld in (een variant van) het 4-3-3 systeem liggen. We hebben onder Koeman allang gezien wat werkt, maar Van Gaal houdt zich vast aan het geluk in 2014. Echter is er nu geen Robben die je door de wedstrijden voetbalt.

15 juni 2022 om 13:25

Sirius

Maar een Robben heeft ook nooit het Belgische voetbal heet gemaakt, dus komt goed

Je hebt gelijk, ik begrijp deze formatie ook niet. Past ook niet bij NL

V Gaal hoor je zeggen, hij denkt aan het gehele NL voetbal. Alles is belangrijk. Als directeur wilde hij dat alle elftallen zelfde formatie spelen. Gewoon 433

En nu gaat hij opeens afstappen, van hoe jeugd (op Jong Oranje fantasie opstelling 4222 na) speelt. Met de opstelling waar meeste mee zijn opgegroeid.

Opstelling rammelt gewoon. Geen driehoekjes, geen overtal

Wat een verfrissende positieve benadering - en helemaal mee eens!

Ben zelf net mijn bed uitgerold en daarmee ook weer stapje dichter bij mijn Gouden Bal winst!

De dag dat Lang de Gouden Bal wint, stop ik met voetbal kijken.

15 juni 2022 om 15:27

Over 2 jaar stop je dus met voetbal kijken

15 juni 2022 om 20:18

Nee

Wat een onzin. Lang is een leuk voetballertje voor clubs als waar hij nu speelt. Niks meer en niks minder. Maar hij komt nog heel veel te kort om als Europese topper aangemerkt te kunnen worden. Of vaste Oranje klant. 1 Leuke actie + (gelukkig) doelpunt maakt nog geen zomer.

Het begrijpend lezen is ook weer gezakt tot bedenkelijk niveau zie ik. Verder ook weinigzeggende reacties uit de kranten, maar ik mis wel wat (en eigenlijk mis ik dat al deze hele interlandperiode): er wordt met geen woord meer gerept over Wijnaldum. Het is me eigenlijk niet eens opgevallen dat hij niet op het veld stond. Toch wonderlijk dat de reserveaanvoerder naast niet te worden gemist ook helemaal niet meer wordt genoemd. Ik vraag me af of hij überhaupt nog terug komt na deze periode.

15 juni 2022 om 15:17

Ik ben het met je eens dat het begrijpend lezen een heel erg bedenkelijk niveau heeft. Maar denk dat het vooral komt om als hardste te schreeuwen dat sommige spelers nooit de top zullen bereiken.
Over Wijnaldum ben ik het niet eens met je. Zelfs een niet in vorm zijnde Wijnaldum zou het beter hebben gedaan naast Frenkie. Ik zou graag Frenkie de Jong samen met Wijnaldum en Schouten in actie willen zien.

15 juni 2022 om 15:27

Dat gevoel heb ik eigenlijk ook, maar ik heb hem gewoon geen moment gemist in het veld. Als Frenkie, Van Dijk of zelfs Dumfries er niet in staat heb je binnen een kwartier al zoiets van gooi die gozer er alsjeblieft in. Ik heb dat idee geen moment over Gini gehad en heb er ook geen analist over gehoord (valentijntje kwam er wel mee, maar die deed het gewoon om te zeuren dus die tel ik even niet mee).

Overigens lijkt Schouten mij de eerste vervanger van Frenkie, ik zie liever een passer (koopmeiners in goede doen) op het middenveld naast Frenkie en een diepgaande loper (klaassen/wijnaldum).

Haha wat? Wat een lariekoek om hier nu al over te beginnen.

Zie toch nog liever Danjuma dan Lang en ook omdat hij als punt speler kan fungeren wanneer je moet counteren. Ben dan ook niet echt overtuigd van de kwaliteiten van Lang, maar misschien verrast hij mij nog. Een ding is zeker, hij gaat Leao bij Milan er never nooit uit spelen op links.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 8
2229 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
D. BlindVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

3 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Club Brugge 3 0 0 0
2021/2022 Club Brugge 37 7 8 2
2020/2021 Ajax 1 0 0 0
2020/2021 Club Brugge 29 16 7 1
2019/2020 Jong Ajax 9 5 2 1
Laatste voetbalnieuws

Noa Lang in afwachting van transfer op eigen verzoek wisselspeler

Noa Lang start vrijdagavond op de bank wanneer zijn Club Brugge het om 20.45 uur opneemt tegen Zulte Waregem, dat blijkt uit de opstelling van Club. Het Nieuwsblad meldde eerde al...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 5 augustus
Jerdy Schouten staat in de nadrukkelijke belangstelling van Torino. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren