Mark van Bommel legt uit waarom hij met Marc Overmars wil samenwerken

Donderdag, 26 mei 2022 om 20:13Mart van Mourik • Laatste update: 07:34

Mark van Bommel komt donderdagavond met een verklaring van zijn keuze voor Royal Antwerp FC. Eerder op de dag werd de Nederlandse coach officieel gepresenteerd door The Great Old, waar hij zijn handtekening zette onder een tweejarige verbintenis. In een video op de officiële website van de club gaat Van Bommel onder meer in op zijn relatie met Marc Overmars en op zijn waardering voor de clubhistorie.

“Het gevoel is al vanaf het eerste gesprek erg goed”, vertelt de oefenmeester over de conversaties met eigenaar Paul Gheysens en technisch directeur Overmars. “Nu ik hier in het stadion sta, ziet het er fantastisch uit. Het eerste gevoel dat ik kreeg door de gesprekken die ik ben aangegaan met de familie Gheysens en Marc Overmars is het belangrijkste, dat was gelijk goed. Er staat iets moois te gebeuren.” Naast de bevredigende gesprekken is ook het clubverleden een belangrijke reden geweest voor de oud-middenvelder om te kiezen voor Royal Antwerp.

The Great Old, zoals het zo mooi genoemd wordt... 1880, de oudste club van België, stamnummer 1, dat zijn natuurlijk mooie dingen. De club heeft een roemrucht verleden en mooie dingen laten zien. De manier waarop nu gebouwd wordt aan de club... Ik ben er heel erg trots op dat ik nu trainer ben. De ambitie die de club uitstraalt, de traditie, de werkethiek die bij deze club hoort: dat trekt mij aan. Helaas speel ik niet meer, maar als speler was dit wel een atmosfeer voor mij geweest. Als trainer is dat natuurlijk een beetje hetzelfde”, aldus Van Bommel.

De voormalig trainer van PSV en VfL Wolfsburg tekent een tweejarig contract bij de Belgische club en wordt daarmee de opvolger van Brian Priske. Overmars had zijn landgenoot al langer in het vizier en heeft nu definitief beet. Van Bommel gaat bij Antwerp samenwerken met assistent-trainer Andries Ulderink, die afgelopen week zijn contract inleverde bij FC Twente. Jürgen Dirkx en John Stegeman worden de overige assistenten van Van Bommel, zo meldde de Gazet van Antwerpen onlangs.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door bundy_sr)

Erg benieuwd of deze samenwerking zal slagen. Allebei hebben ze veel te verliezen bij een mislukking.

26 mei 2022 om 20:26

In tegendeel, ze hebben niets te verliezen, maar alles te winnen. Een TD die beschuldigd is van seksueel ongepast gedrag en een trainer die nauwelijks iets heeft bereikt. Hoe kan je dan iets te verliezen hebben?

26 mei 2022 om 21:15

Omdat het voor van Bommel zijn zoveelste afgang zal zijn en wel eens einde carriere kan betekenen. Voor Overmars is het de vraag of hij het truukje ook bij een andere club dan Ajax kan flikken.

27 mei 2022 om 00:14

Wat heeft Marc Overmars te verliezen, die man heeft wereldprestatie neergezet bij Ajax en het is maar de vraag of Ajax weer dit niveau aan kan tikken qua talenten en beleid. Ten Hag, Overmars en Van der Sar waren de bermuda 3-hoek. Van Bommel die doet het niet slecht, maar heeft een top boven zich nodig die hem begrijpt en ondersteund. Kijk bijvoorbeeld naar Bosz, die krijgt niet het vertrouwen van de top net als toen bij Ajax en ineens kan Bosz er niks van. Koeman idem dito bij Oranje kreeg hij alle vrijheid en zie wat hij presteert, president van Barca wilde hem wegpesten en ja prestaties vallen direct tegen. Vertrouwen vanuit de top is minstens belangrijk. Marc Overmars heeft vertrouwen in Van Bommel en Van Bommel heeft vertrouwen in Marc Overmars anders had hij het niet gedaan. En helemaal niet in Belgie. Dus ze gaan mooie dingen neerzetten. Van Gaal kreeg ook weinig vertrouwen bij United, maar aan de kwaliteit van hem ligt het niet aan. Bij Oranje 2014 flikte hij het, in 2002 mislukte het volledig. Dus iemand beoordelen op basis van prestaties uit het verleden is niet altijd een zekerheidje.

27 mei 2022 om 00:34

Welk trucje?
Camera in selfie-stand zonder broek?
Of 200 miljoen voor middelmaat en al je talenten gratis weg?

26 mei 2022 om 20:51

Hahaha echt hoor. En dat uitleggen doet Mark uitstekend. Antwerp lijkt me een mooie club in een geweldig mooie stad. Daarnaast niet al te ver van huis dus een logische keuze.

27 mei 2022 om 04:14

Elke club heeft een historie en ambitie voor de toekomst en elke stadion heeft een eigen kenmerkende sfeer. Zijn argumenten zonder diepgang heeft mij niet overtuigd waarom hij trainer van Antwerpen wil worden. Ik begrijp v Basten die in rondo aangaf dat hij v Bommel op voetbaltechnisch taal niet sterk vind. Neemt niet weg dat ik v Bommel alle succes gun bij Antwerpen

27 mei 2022 om 09:22

Van Basten, want die heeft als trainer zoveel gepresteerd? Die moet je niet serieus nemen, die is niet goed in z'n bovenkamer

Prachtige combinatie! Twee echte winnaars en symptatieke kerels.
Mark en Marc: heel veel succes. Ik heb de kennis van jullie als persoon en ik weet jullie gaan slagen daar.

26 mei 2022 om 20:32

Mark en sympathiek is in mijn ogen niet echt een combinatie. Zorgde bij PSV alleen maar voor onrust en jaagde iedereen buiten zijn eigen schoonpapa en de assistenten tegen zich in het harnas.

26 mei 2022 om 20:59

Overmars sympathiek, daar denken een hoop vrouwen bij Ajax anders over.

26 mei 2022 om 23:56

Gedrevenheid kun je ze niet ontzeggen en als professional is Overmars van topniveau. Op verschillende manieren hebben ze hun club niet op heel fraaie manier verlaten en op basis daarvan vind ik het absoluut geen sympathieke kerels. Sterker, toen ik deze combinatie voor het eerst opmerkte trok ik de conclusie dat Antwerp het feest compleet heeft: de lul en de zak. Allebei in de pocket.Zou de torenhoge ambities in Antwerpen nog even halfjaartje in de ijskast zetten…

27 mei 2022 om 00:43

haha
Kwaliteiten: gedrevenheid, oud prof.
Valkuilen: relaties met personeel

Van Bommel is duidelijk een intelligente en welbespraakte vent. Wat hem in de weg zit is het feit dat ie ook nogal een arrogante vent is en volgens mij niet erg veel geduld heeft met mensen die het met hem oneens zijn of hem niet direct snappen. Lijkt me ook niet echt een arm om de schouderfiguur. Ik ben persoonlijk groot fan van Van Bommel, maar of ie een trainer is, ik weet het niet.

26 mei 2022 om 20:37

1 goed seizoen en 1 dramatisch seizoen bij PSV. Bij Wolfsburg vind ik het lastig te beoordelen. Diens opvolger deed het niet echt veel beter bij Wolfsburg en Schmidt eigenlijk ook niet bij PSV

26 mei 2022 om 20:43

Schmidt eindigt 2e en van Bommel werd ontslagen toen ze 7e stonden. Voetbal was verschrikkelijk bij van Bommel helaas. Bij Schmidt is het niet wat hij beloofd had maar alsnog veel beter om aan te zien. Schmidt deed het dus veel en veel beter..

26 mei 2022 om 20:47

Daarnaast kwam Mark in het gespreid bedje van Phillip. Heeft ie een 1/2 jaar van kunnen profiteren, daarna ging het berg afwaarts. Schmidt kwam na een zeer matig psv seizoen en werd 2x 2de. Schmidt heeft zeker niet top gepresteerd, maar op alle vlakken beter dan Van Bommel. Vooral ook op menselijk vlak.

26 mei 2022 om 20:54

Het eerste jaar was ook slecht bij PSV. Vergooide de titel na de winterstop, vloog er tegen RKC uit in de beker en eindigde stijf onderaan in Europa. En daarna ging het alleen maar slechter en slechter

Ik heb echt het gevoel dat deze 2 een droomkoppel gaan worden

27 mei 2022 om 04:25

Ik ook!
Met Mark kan Marc fellere en gemenere dickpics versturen

Ik blijf het toch gek vinden dat je graag onder iemand als Overmars wil werken. Zeker als hij blijkbaar ook naar Genk kon. Zal wel weer om geld gaan.

Ik ben benieuwd of Mark er dit keer wel in slaagt om een team beter te maken en successen te boeken. Royal Antwerp ken ik niet heel goed, maar wat ik lees is het niet een hele stabiele club en zit er een rare kwibus als voorzitter. Wie kan mij vertellen wat de doelstellingen zijn van Antwerp in België? Wordt er van hun verwacht mee te doen om de titel?

26 mei 2022 om 20:46

Ik heb dacht ik ergens gelezen hier in een ander artikel, qua reacties dat als Antwerp wat goeie aankopen doet ze willen meedoen voor de titel

26 mei 2022 om 21:03

The sky is the limit bij de voorzitter van Antwerp. Die man wil niets liever dan de titel en heeft daar veel voor over. Mooi voorbeeld was Nainggolan dat richting Besiktas zou trekken maar Paul Gheysens stak daar een stokje voor en deed een extra inspanning voor Nainggolan, met succes. Dit zegt genoeg vind ik, dat een Belgische club een Turkse club financieel kan aftroeven.

26 mei 2022 om 21:38

Interessant! Kan mij voorstellen dat er in België niet overal sympathie voor is

26 mei 2022 om 22:31

Het was een slapende reus in Belgiã« dat veel te lang heeft moeten doorbrengen in Tweede Klasse wegens hun historie, stadion en fans. Voorlopig is de haat eerder gericht naar Club Brugge wegens hun dominantie de laatste jaren. Een uitdager wordt altijd geapprecieerd dus clubs als Antwerp worden aangemoedigd ondanks dat er een geldschieter achter desbetreffende club staat. Ikzelf gun hen sportief succes want je heb nu eenmaal concurrentie nodig om jezelf te blijven uitdagen en boven jezelf te blijven uitstijgen (zie Liverpool en Manchester City). Een Union dat het onwaarschijnlijk goed doet is leuk en klinkt als een sprookje, maar dat is slechts incidenteel. Anderlecht is nog groeiende en Genk is te wisselvalig; er is geen constante topclub buiten Club Brugge gewoon. Afhankelijk van de leegloop van Union zal het volgend seizoen normaliter gaan tussen Club Brugge en Antwerp. Zelfs vooruit kijkend naar de toekomst zou het zomaar eens een strijd kunnen zijn tussen Club Brugge en Antwerp dankzij Overmars dat normaliter een sportief directeur is dat niet haalbaar is voor een Antwerp. Zeker nu Kompany Anderlecht heeft verlaten want die waren goed op de terugweg.

26 mei 2022 om 21:09

7 jaar geleden stonden we op het randje van faillisement door wanbeleid van eerdere voorzitters. Onze huidige eigenaar zag dat Antwerp een slapende reus was die toch een groot potentieel had qua sponsors en achterban. Zeker voor de grootste stad van Vlaanderen.
Sindsdien is ons stadion verbouwd (half) en een spiksplinternieuw jeugdcomplex om uiteindelijk eigen jeugd door te laten stromen richting het 1ste elftal. Brugge blijft onze eeuwige aartsrivaal zodoende dat er steeds verschillende clinches met hun voorzitter voorkomen(stadionplannen van Club Brugge). Meedoen voor de titel is steeds zijn insteek geweest. Maar als je jaarlijks een nieuwe coach en een nieuw elftal verkiest zal dat voor komend jaar ook niet gebeuren vrees ik.

26 mei 2022 om 21:38

Erg netjes om dat in 7 jaar te realiseren. Aan ambities geen gebrek in ieder geval

Dan heeft Van Bommel straks in Saoedie-Arabie gewerkt en onder Overmars. Dan heb je in elk geval niet al te veel last van in de weg zittende principes. Maar goed, dat moet ie natuurlijk lekker zelf weten.

26 mei 2022 om 21:13

Na Saoedie Arabië zou het ook bijna genant zijn om dan niet samen te werken met Overmars vanwege principes.

Hij zal zijn hollandse gedrag en mentaliteit moeten vergeten en terug moetem naar zijn limburgse roots, doet hij dat niet dan is het voor de kerst gedaan.

27 mei 2022 om 01:49

Hollandse gedrag? Te brutaal, zelfverzekerd? Hij is inderdaad een 'mannetje', nu moet hij wel prestaties gaan leveren die dat rechtvaardigen.

Ben benieuwd hoe van Bommel het zal doen bij Royal Antwerp. Is natuurlijk bij zijn eerste 2 clubs als hoofdtrainer ontslagen en als hij uiteindelijk ook bij Antwerp ontslagen wordt, dan is hij dus bij zijn eerste 3 clubs op het hoogste niveau 3x ontslagen. Maar laten we daar maar niet vanuit gaan en ik hoop dat van Bommel het goed zal doen met Antwerp.

Ergens heb ik wel het idee dat de samenwerking tussen van Bommel en Overmars een goede samenwerking kan worden en Antwerp op sportief gebied vooruit kan helpen. Ze hebben een vermogende eigenaar die bereid is om fors te investeren, maar met Overmars (alle terechte commotie en problemen rondom hem daar buiten gelaten) hebben ze ook iemand die heeft bewezen het in de vingers te hebben om echt wat te kunnen opbouwen en hij is ook gewoon een van de beste in zijn vak.

Ongeacht welke trainer ook, lijkt het mij gewoon zeer fijn om met Overmars samen te werken. Is best wel goed in puinruimen om daarna geleidelijk te gaan bouwen en een goed fundament neer te zetten en daar heeft de trainer uiteindelijk alleen maar profijt van en in dit geval dan hopelijk van Bommel.

Antwerp heeft opzicht wel gewoon een prima selectie, alleen zit er helaas vrij weinig restwaarde in. Spelers als Seck, Engels, de Laet, Verstraete, Nainggolan, Fischer (ja, die bij Ajax heeft gespeeld), Frey, Samatta, etc. zijn prima spelers maar zijn allemaal al niet de jongste, hebben niet echt meer veel potentie en zitten op leeftijden dat je er weinig uit kan halen vanuit financieel oogpunt en dus kapitaal wat je rondt hebt lopen op het veld en dat is iets wat Overmars nu samen met van Bommel kan creëren op het veld.

Want zoals ik hierboven al schreef: Antwerp heeft een zeer vermogende eigenaar die ook zeer ambitieus is en bereid is om fors te investeren. Las een tijdje geleden dat Nainggolan bij Antwerp 1,6 miljoen per jaar verdiend en een tekenbonus van 2 miljoen kreeg en dat is voor een club uit België best wel fors, al krijgt Nainggolan dit seizoen en volgens mij aankomend seizoen ook nog salaris van Inter aangezien hij dat met hun had afgesproken toen zijn contract werd ontbonden.

Maar hoop dat Overmars het gewoon geleidelijk opbouwt en verstandig in- en verkoopt zoals hij bij Ajax deed, dat zal van Bommel denk ik ook ten goede komen als trainer aangezien hij dan geleidelijk een team kan bouwen.

26 mei 2022 om 21:10

Nainggolan krijgt zo'n twee miljoen per jaar. Niet de best betaalde speler maar inderdaad fors voor zowel een Belgische als Nederlandse club. Top verdiener is Mignolet trouwens en die verdient plus minus hetzelfde als de beste betaalde speler in de Eredivisie; Haller. Hans Vanaken verdient evenveel als Götze enzovoort. Salarissen verschillen niet veel in Nederland en Belgie, zeker betreft het maximum.

26 mei 2022 om 21:29

Ben niet heel bekend met de salarissen in België, maar dacht de afgelopen jaren dat Club Brugge forsere salarissen betaald dan alle andere Belgische clubs. Betalen clubs als Genk, Anderlecht, Antwerpen, etc. dan ook forse salarissen? En dan bedoel ik minimaal 1 miljoen of meer, uitzonderingen zoals Nainggolan bij Antwerpen daarbuiten gelaten.

Ik lees zojuist dat Antwerp tóch een vergoeding gaat betalen aan Twente. Antwerp en/of Ulderink zijn dan toch tot de conclusie gekomen dat zij niet goed hebben gehandeld?

Ja joh, veel spelers met een vlekje qua wangedrag en/of persoonlijkheid. Ook de supporters zijn tuig. Snap wel dat Van Bommel deze club bij hem vind passen...

26 mei 2022 om 21:20

Van een Ajaxsupporter komende. Kan niet gekker worden

Ik gun het v.Bommel wel en wens hem dan ook succes in België.

Het wordt in ieder geval een super interessant project om te volgen.

Gianluca Mancini en Toby Alderweireld proberen te halen dan heb je een sterk centraal duo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Antwerp FC

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. FreyAanvaller3924
B. ManuelAanvaller345
J. ButezKeeper400
K. MiyoshiAanvaller251
V. FischerAanvaller183
B. NsimbaAanvaller10
J. BatailleVerdediger300
Voor de complete selectie: Clubpagina Antwerp FC.

272 fans
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren