Anderlecht wil Nederlandse top voor zijn met ‘financieel risico’ Zirkzee

Woensdag, 25 mei 2022 om 11:50Shane Jebbink • Laatste update: 21:07

Anderlecht onderzoekt de mogelijkheden om Joshua Zirkzee bij de club te houden. De spits kwam het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Paars-Wit, dat de samenwerking met Zirkzee graag zou willen verlengen, zo meldt Het Nieuwsblad. De club zou de Nederlander definitief willen overnemen van Bayern München, waarvoor het bereid zou zijn een ‘financieel risico’ te nemen. Daarmee wil Anderlecht andere geïnteresseerde partijen aftroeven, waaronder Ajax en PSV.

Zirkzee werd in augustus door Anderlecht op huurbasis overgenomen van Bayern München, waar zijn speelkansen gering zouden zijn. De 21-jarige aanvaller kwam dit seizoen tot 47 officiële optredens voor de club uit Brussel, waarin hij 18 keer doel trof en 13 assists gaf. Anderlecht is zeer tevreden met de productiviteit van Zirkzee en wil de samenwerking graag verlengen. Om dat te bewerkstelligen zal een stevige vergoeding naar zijn eigenlijke broodheer Bayern München moeten worden overgemaakt, dat in eerste instantie tien miljoen euro vroeg voor Zirkzee.

Anderlecht is bereid een ‘financieel risico’ te nemen voor de aanvalsleider, omdat het overtuigd is deze investering in de toekomst ruimschoots terug te verdienen bij een doorverkoop. Het initiële bedrag dat der Rekordmeister vraagt is echter te gortig voor Anderlecht. Mocht een definitieve overgang niet mogelijk zijn voor de Belgen, nemen ze Zirkzee graag weer over op huurbasis. Of het jeugdproduct van Feyenoord echter nog een seizoen bij Anderlecht te bewonderen zal zijn hangt ook af van zijn eigen wensen.

Ook Ajax en PSV houden de situatie van Zirkzee naar verluidt in de gaten. Bij de Amsterdammers wordt de achtvoudig jeugdinternational genoemd als de opvolger van Sébastien Haller, die in de belangstelling zou staan van onder meer Borussia Dortmund en Bayern München. Bij concurrent PSV moet Zirkzee in de punt van de aanval Eran Zahavi doen vergeten. De Israëliër vertrekt na twee jaar transfervrij bij de Eindhovenaren.

Zirkzee vertrok vijf jaar geleden juist uit Nederland om de overstap te maken van de jeugdopleiding van Feyenoord naar die van Bayern München. Hij kwam voor Bayern München in totaal tot zeventien officiële optredens, met vier doelpunten en een assist tot gevolg. Vorig seizoen spendeerde Zirkzee een half jaar op huurbasis bij Parma, waar hij met slechts vier wedstrijden zonder doelpunten een weinig succesvolle periode kende.


Poll

Wat zou de beste optie zijn voor Joshua Zirkzee?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door bizzlad)

Bij Zirkzee oogt alles op 1 tempo, gelukkig compenseert hij een hoop met zijn goede balvaardigheden. Zelf denk ik niet dat het verstandig is om Zirkzee voor tien miljoen euro over te nemen. Ik ben bang dat dit bedrag niet kan worden terug verdient. Ik neem namelijk aan dat ze het risico willen nemen om hem door te verkopen.

25 mei 2022 om 11:59

Vitesse

Je hoeft ook niet altijd terug te verdienen via verkoop he.

Als hij gewoon presteert en 4 a 5 seizoenen eerste spits is bij een topclub, dan heb je de 10 mil ook terugverdiend. Stel 5 jaar, is een afschrijving van 2 miljoen per seizoen.

25 mei 2022 om 12:04

Ik dacht dat Anderlecht financieel niet in een erg goede situatie verkeerd, dat ze 10 miljoen kunnen afschrijven. Blijkbaar een onjuiste aanname dus?

25 mei 2022 om 12:27

Zo is het wel. Zo zie ik het gratis weglopen van bijvoorbeeld Mazraoui ook. Of een relatief lage transfersom voor een Neres of misschien Tagliafico. Die hebben ons zoveel (geld in het laadje) gebracht middels de CL. Je moet ook het kapitaal op het veld kunnen zien.

25 mei 2022 om 14:13

Met het verschil dat Ajax in Mazraoui niet geinvesteerd heeft, qua transfersom.

25 mei 2022 om 12:14

10 miljoen is echt niks tegenwoordig voor een speler met de kwaliteiten van zirkzee. Die verkoop je makkelijk voor meer door en zal ook niet snel minder dan 8 miljoen waard worden hoor met zon cv.

25 mei 2022 om 12:28

Ik zie Ajax voor diezelfde 10 miljoen toch echt veel liever Brobbey halen. Die is sneller, sterker en zeker geen mindere afmaker.

25 mei 2022 om 13:57

Ik denk precies het tegenover gestelde. Een technisch vaardige spits die ook productief is, is dat juist niet wat Ajax nodig heeft?

Ik zie in Zirkzee een groter talent dan Brobbey, maarik ben geen scout :-)

Jammer dat mijn club geen 10 miljoen op de plank heeft liggen.

25 mei 2022 om 12:27

10 Miljoen pak je toch makkelijk keer 4/5 terug als deze jongen zich gewoon naar verwachting door ontwikkeld?
Die jongen doet het daar prima en is nog hartstikke jong.

Had hem zelf graag terug zien komen naar Rotterdam, maar voor 10mln lijkt dit me onmogelijk.
Als ie dan terug komt naar Nederland hoop ik meer op PSV dan op ajax, maar dat kan iets met m'n club voorkeur te maken hebben.

25 mei 2022 om 13:09

Wie ziet Zirkzee een spits van 40/50 miljoen worden?

25 mei 2022 om 13:18

zijn zaakwaarnemer?

25 mei 2022 om 13:28

Hij is nog altijd maar 21 jaar hé. Met een beetje doorontwikkeling kan hij zomaar doorgroeien naar een volmaakte spits voor menig club. Of dat 40/50 miljoen is weet ik niet maar bij koop van 10 miljoen zie ik weinig risico's dat je dat er niet uit gaat halen.

25 mei 2022 om 13:36

Ik!!!

In deze markt is dat niet heel duur voor een goeie doelpuntenmaker?

Ik lees van veel van jouw mede supporters dat Haller toch wel een miljoentje of 30 zou moeten opleveren. Ik dicht deze jongen absoluut meer talent toe dan Haller.

Dus zoals ik al zei, als hij zich naar verwachting door ontwikkeld lijkt 40-50mln mij een reeel bedrag,

25 mei 2022 om 14:42

Ben blij dat jullie geen clubs runnen, zo kan je voor elk talent 10 miljoen gaan neerleggen.

25 mei 2022 om 14:51

De status van gewoon talent is hij dit seizoen toch gewoon ontgroeid? Heeft nu bewezen op jonge leeftijd heel goede statistieken te kunnen voorleggen in een degelijke subcompetitie bij een team dat allerminst het hele seizoen goed draaide.

25 mei 2022 om 16:15

Zoals jullie in Amsterdam proberen bedoel je?

Beste lijkt me nog een jaar Anderlecht, wat heb je nou aan banken bij Ajax, of bij PSV want als zij de kans op Luuk krijgen komt ie erbij, bij Anderlecht gewaardeerd en goede statistieken, hoop dat het ze lukt

25 mei 2022 om 12:47

Inderdaad. Zit bij ons op z'n plaats vind ik. Stel dat kouame ook nog blijft zijn we zeker van goals en met de jonge jongens die zich hopelijk blijven door evolueren zou ik wel zin hebben in volgend seizoen

25 mei 2022 om 13:35

PSV zal hem natuurlijk niet voor de bank halen daar is hij veel te duur voor. PSV gaat echt geen speler van 10 miljoen kopen die wordt gehaald voor de bank. Ik denk dat hij voor PSV een alternatief is voor Luuk de Jong.

het is vast een goede voetballer, maar hoe hij er bij loopt..... persoonlijk zou ik denken, laat maar zitten.
ben benieuwd of hij zich hierin nog gaat verbeteren zo ver dat mogelijk is.

25 mei 2022 om 12:25

Dus we moeten voetballers maar gaan beoordelen op hoe ze erbij lopen..?

25 mei 2022 om 12:45

Hij heeft ook wel gelijk hoor, hoe gekker iemand erbij loopt hoe slechter de speler.. Kijk bijvoorbeeld maar naar Dani Alves, die kon er echt niets van... oh wacht..

25 mei 2022 om 13:24

Ik weet niet hoe Oreely het bedoelt, maar als ik een ander voorbeeld erbij mag halen: Dolberg. Elke Ajax supporter zei hij is koelbloedig, elke andere supporter zei voetbal interesseert hem niet en hij loopt de kantjes ervan af. Hij is nog steeds jong, maar bij hem heb ik nog steeds het gevoel dat er veel meer inzit dan dat eruit komt. Je ziet gewoon zijn kwaliteiten, maar je hebt continue het gevoel dat hij er niet alles voor wil geven. Dit gevoel krijg ik bij Zirkzee ook. Je krijgt zo'n net niet gevoel bij deze speler. Profvoetballer is voor bijna iedereen iets anders dan alleen maar talent hebben.

25 mei 2022 om 14:14

Ik denk dat hij de houding van Zirkzee bedoelt, ogenschijnlijk laconiek. Net als de hieronder aangehaalde Dolberg. Zegt overigens niets, hij heeft er wel een hoop ingepeerd dit seizoen, en een bult assists.

25 mei 2022 om 13:29

Wat bedoel je hier nou mee dan, ik snap het niet..? Zijn kledingstijl buiten het veld? Zijn kapsel? Wat is precies het probleem?

25 mei 2022 om 14:55

Hoe hij erbij loopt en staat in het veld. Ik vind hem ook vaak ongeïnteresseerd en laconiek ogen. Geen probleem als je al wereldtop bent. Maar ik heb die jongen nog nooit een keer een paar extra stappen zien zetten

25 mei 2022 om 15:18

Ah op die fiets! Ja, daar kan ik me wel enigszins wat bij voorstellen, al zie ik Zirkzee niet bepaald vaak spelen.

Geen verkeerde statistieken zo te zien. Ken de speler verder niet, alleen bij Bayern wel eens zien spelen.

Jammer dat Feyenoord hem niet terug kan halen. Kent de club, is nog jong. En als je doelpunten kan maken in België kan dat ook in de Eredivisie.

25 mei 2022 om 12:21

Heeft slechts 1 of 2 jaar bij Feyenoord gespeeld dus behalve dat hij uit de regio komt valt dat allemaal wel mee hoe goed hij de club kent

Zou voor PSV een zeer goede investering zijn voor 10 miljoen euro. Samen met Brobbey het grootste spitsentalent van Nederland. Qua restwaarde kan je beter Zirkzee halen dan De Jong. Voor Feyenoord ook een goede aanwinst zeker als Dessers niet haalbaar is, weet alleen niet of Feyenoord in staat is om 10 miljoen uit te geven. Zou die weer lekker dichtbij zijn vriend Qucee wonen

25 mei 2022 om 12:55

Dan kan PSV die 10 miljoen beter uitgeven om Joel Piroe terug te halen. Vind ik een veel groter talent dan Zirkzee

25 mei 2022 om 13:26

Piroe doet het zeker niet verkeerd, maar net zoals bij Lammers had ik bij hem ook altijd zo'n net niet gevoel. Bij hem dan wel meer inzet dan bij Lammers maar Piroe voetballend dan weer minder. Ik zie daar geen potentiële topper in.

26 mei 2022 om 10:25

Feyenoord kan Dessers al niet betalen voor 4 mil. Dan kunnen ze die 10 mil al niet neerleggen voor Zirkzee.

Lijkt me perfect voor Ajax. Eerst Haller verkopen voor laten we zeggen rond de 20 miljoen, en dan Brobbey en Zirkzee oppikken. Dan heb je de komende jaren een veelzijdig spitsenduo die beiden meer dan 25 wedstrijdjes spelen. Met jongens als Ihattaren, Unuvar, Daramy en Van Axel Dongen heeft Ajax genoeg talent op de bank. Zelfs Rasmussen lijkt te kunnen verrassen. Neem dan Tadic, Berghuis en Antony mee in je basis en je bent gewoon check. Keurige selectie vol potentieel marktwaarde en talent met een stabiele ervaren kern.

25 mei 2022 om 12:23

Ik weet niet onder welke steen jij leeft maar voor 20 miljoen krijgen ze juist een gesigneerd stokbrood van Haller. Onder 35 nooit doen.

25 mei 2022 om 13:27

De namen die jij opnoemt zijn wat mij betreft niet direct de spelers waar je in de CL er teveel van in je elftal moet hebben staan.

Ik dacht dat deze jongen duurder was. Dan ziet Bayern het dus echt niet in hem zitten
Ajax zou akkoord kunnen gaan met €30 mln plus deze jongen in ruil voor Gravenberch.
Dit bod geldt tot 31 mei

25 mei 2022 om 13:13

Daar heb je een punt.

25 mei 2022 om 13:40

Ik zou 100 vragen en Zirkzee

Is gezien de huidige malaise financieël een risico.
Maar is hij al klaar voor de volgende jaren dé aanval van een club als Anderlecht te dragen ?
Er zal alleen maar meer druk komen om kampioen te spelen en Anderlecht terug naar boven te brengen.
Een goede speler/talent daar niet van maar rendement nog niet enorm hoog.
Natuurlijk gezien de huidige omstandigheden niet veel keuze voor RSCA.

Heeft nog een contract voor 1 seizoen dus waarom de hoofdprijs betalen (marktwaarde is max 10 miljoen volgens de deskundige sites) voor een speler die toch een flink risico is?

Hopelijk gaat Feyenoord een poging wagen. Vertrouwde omgeving voor hem. Sowieso speeltijd, Europees. Sterk team. Ik zie het wel zitten!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. RamanAanvaller359
W. WeijsUnknown
J. DuranvilleAanvaller10
A. ColassinAanvaller00
M. BouchouariVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

0 fans
Aanvaller, 21 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren