Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Joshua Zirkzee wil cashen: ‘Dit salaris zou de Nederlandse spits verlangen’

Laatste update:

Aston Villa gaat een poging wagen om Bologna-spits Joshua Zirkzee te strikken, indien de ambitieuze Engelse club zich plaatst voor de Champions League. Dat nieuws brengt het Italiaanse Bologna Sport News woensdag naar buiten. The Villans moeten in dat geval wel de portemonnee trekken, daar de nummer vier van de Serie A inzet op een bedrag tussen de 60 en 70 miljoen euro, terwijl Zirkzee zelf een salaris van iets meer dan 4 miljoen euro netto per jaar verlangt.

Naast Bologna Sport News schrijft ook Il Resto del Carlino, een van de oudste kranten uit Bologna, over de interesse van Aston Villa in Zirkzee. Monchi, de sportief directeur van de club uit Birmingham, is zeer gecharmeerd van de 22-jarige spits uit Schiedam. Bij Bologna ligt Zirkzee nog tot medio 2026 vast.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Aston Villa moet zich wel eerst plaatsen voor het miljardenbal om de grote investering in Zirkzee te kunnen doen. De huidige nummer vijf van de Premier League gaf afgelopen zomer al 111 miljoen euro uit aan versterkingen. Moussa Diaby, de historische recordaankoop die voor 55 miljoen euro overkwam van Bayer Leverkusen, moet zijn eervolle titel mogelijk al na een jaar afstaan aan Zirkzee.

Momenteel staat Aston Villa op de vijfde plek in de Premier League. Een eindklassering bij de bovenste vier clubs geeft garantie op een plaatsje in de groepsfase van de Champions League. Tottenham Hotspur is in het restant van het seizoen de grootste concurrent voor Aston Villa.

Kia Joorabchian (Sports Invest UK ltd), de zaakwaarnemer van Zirkzee, zou de financiële wensen van zijn cliënt inmiddels kenbaar hebben gemaakt aan de clubleiding van Aston Villa. Eerder werd Zirkzee gelinkt aan onder meer AC Milan, Juventus, Arsenal en Manchester United.

Zirkzee speelt sinds de zomer van 2022 voor Bologna, dat hem destijds voor 8,5 miljoen euro overnam van Bayern München. Inmiddels is de jeugdinternational van het Nederlands elftal volgens Transfermarkt zo’n 40 miljoen euro waard. Der Rekordmeister kan hem middels een terugkoopclausule eventueel nog terugkopen van Bologna, maar alle partijen zien dat vooralsnog niet zitten.

De 1,93 meter lange Zirkzee laat bij Bologna eindelijk weer zien waarom hij zo werd geprezen tijdens zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Bayern München. Inmiddels staat de teller op 53 officiële wedstrijden namens de verrassing van dit Serie A-seizoen, waarin Zirkzee goed was voor 13 doelpunten en 8 assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik begrijp dat Zirkzee een goed seizoen doormaakt maar 60-70 mil.. ongelofelijk. Dat kan bijna alleen maar gaan tegenvallen voor dat bedrag

10 april 2024 om 15:14

Gezien hoe vreselijk goed deze gozer kan voetballen, denk ik niet dat het gaat tegenvallen. Voor een spits uitermate handig met de bal. Hij heeft het overzicht. Dit overzicht kan hij ook omzetten in een juist vervolg én hij is ook nog eens snel.

Het is geen goaltjesdief. Het is niet een pure counterspits. Het is een spits die je goed kan gebruiken als je het spel wil maken. En hij heeft daarbij de kwaliteiten waarvan ik denk dat hij de top kan bestormen.

10 april 2024 om 15:23

Zou het dan geen goede spits zijn voor real? als hij voor 60/70m niet kan tegenvallen verwacht je toch wel een gozer die daar dus ook mee zou kunnen draaien. Als je dan weg zou denken dat endrick komt.

10 april 2024 om 15:27

Uit persoonlijk oogpunt: Nee. Ik vind Real Madrid een vreselijk lelijke club. Zirkzee vind ik een prachtige speler. En ik zou hem graag nog vaak aan het werk zien. Gezien ik Real Madrid zelden tot nooit kijk, zou ik dit een vervelende stap vinden.

Op basis van kwaliteit: Ik ken Real Madrid dus niet heel goed, maar wel denk ik dat Zirkzee uiteindelijk bij elke ploeg boven komt drijven waar ze op puur voetbal spelen. Het is denk ik vooral de perfecte Liverpoolspits. Alleen Real Madrid, Bayern Munchen of Arsenal? Hij zou het overal redden denk ik.

10 april 2024 om 15:31

Niet tegenvallen voor Villa en niet tegenvallen voor Real is dus hetzelfde? Goed verhaal.

10 april 2024 om 15:33

Dat zegt niemand. Hij zegt alleen dat je voor 70 miljoen daar ook mee moet kunnen. En ik denk dat hij dat ook wel kan.

10 april 2024 om 19:18

@faptherooster

Je kijkt Real Madrid zelden tot nooit maar je hebt er een mening over. Waarop is dat dan gebaseerd?

Dat is net als het hebben van een mening over katten als huisdier terwijl je ze zelden tot nooit ziet en niet weet hoe ze als huisdieren zijn aangezien je er zelf geen ervaring mee hebt.

10 april 2024 om 22:39

@Bertos: Ik heb ze wel vaak gezien in het verleden. En over clubs ga je eenmaal meningen vormen. Arsenal, Manchester United, Inter Milan, Dortmund, Barcelona, Nice, Bayern. Allemaal clubs waar ik wat bij ben gaan voelen. Waarvoor ik sympathie heb gekregen. Heel veel clubs daarna "neutraal" en dan PSG, Leipzig, Real en Chelsea waar ik helemaal niks mee heb of ga krijgen en sinds een tijd ook weiger nog naar te kijken. Want waarom naar iets kijken wat je niet wil? Jij kijkt ook niet naar Heerenveen waarschijnlijk.

Ik ben een grote fan van Zirkzee maar 70 miljoen is wel echt een enorm bedrag. Echter betaal je tegenwoordig al snel 50 miljoen voor een spits met enig talent.

Zou wel jammer zijn als die naar de PL gaat, maar helaas kunnen middenmoters daar tegenwoordig vaak grotere gokjes nemen dan toppers in de Serie A (en eigenlijk zowat alle competities).

10 april 2024 om 15:16

Het is echt heel veel geld, maar de markt gaat ook (veel te) hard.

Welke spits in zijn leeftijdscategorie is beter? Hojlund ging ook voor dit bedrag en mijn inziens is het overduidelijk wie (veel) beter is.

10 april 2024 om 16:15

Zou het verstandig vinden als hij nog 2 jaar in de serie A blijft en dan naar de PL vertrekt. Nog sterker en nog beter worden.
Milaan en dan door naar een topclub in de PL of in Spanje.

10 april 2024 om 16:24

Milan lijkt me een ideale vervolgstap. Of die echter 60 miljoen gaan neertellen is nog maar de vraag. Dan moet iemand als Leao al vertrekken. Wat voor Milan nog niet eens zo slecht zou zijn als ze daar 175 miljoen voor kunnen krijgen.

10 april 2024 om 16:33

Zou goed zijn voor de Serie A als Zirkzee behouden blijft, al is 60 miljoen wel veel voor ze. Wellicht een ruildeal + zak geld?

10 april 2024 om 18:36

60 miljoen kan Milan gewoon betalen, maar de vraag is of ze het willen. Salaemaekers zou de andere kant opgestuurd kunnen worden.

10 april 2024 om 18:47

Kunnen wel ja. Maar dan zal er niet veel meer in het potje zitten. En er is toch nog heel wat nodig. Een nieuwe rechtsback, middenvelder en spits zijn het minimum vind ik. Ook een nieuwe centrale verdediger en eigenlijk nog extra klasse voor naast RLC lijkt me nodig om serieus mee te doen voor een scudetto.

"de 1,93 meter lange Zirkzee laat bij Bologna eindelijk weer zien waarom hij zo werd geprezen tijdens zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Bayern München. Inmiddels staat de teller op 53 officiële wedstrijden
namens de verrassing van dit Serie A-seizoen, waarin Zirkzee goed was voor 13 doelpunten en 8 assists."

En daar moet je dan 60 miljoen + voor betalen?

10 april 2024 om 15:29

Je moet niet alleen naar statistieken kijken. Zirkzee kan ongelofelijk goed meevoetballen waardoor het team veel kansen creëert. Zo'n jongen laat andere spelers om hem heen beter voetballen.

10 april 2024 om 15:31

Waarom niet eigenlijk? Je weet dat je geen goalgetter binnenhaalt. Alleen haal je wel een zeer vaardige speler binnen. Alleen een echte goalgetter zal het niet snel worden.

10 april 2024 om 15:51

Je betaald niet voor de statistieken, je betaald zoveel omdat je ziet dat deze grote sterke jonge spits ook een hele goede techniek heeft. Kan een grote speler worden en de markt is al jaren naar de klote, 60 miljoen kan Bologna zomaar eens vangen als Zirkzee er nog een paar in schiet.

10 april 2024 om 16:15

Nou ja, Holjund ging voor 75m naar United en maakte 9 goals in de Serie A bij Atalanta. Dan zal ik het maar niet hebben over spelers als Antony die in de zwakke eredivisie niet verder kwam dan 8 goals en 4 assists in z’n laatste seizoen bij Ajax en werd voor 100m verkocht. Dit is dus blijkbaar de markt..

Zou wel een mooie stap zijn als vervanger van Watkins. Wel een beetje overdreven transfersom. 40 a 50 is meer conform.

Mooie stap voor Zirkzee. Een niveau hoger in een beter competitie zonder de verwachting van een topclub.

Hoop dat hij in de serie a blijft en Milan het van Villa wint.

Zirkzee zou eigenlijk naar liverpool moeten gaan, ideale vervanger van firminio, zelfde speelstijl

Maar ze hebben daar al Watkins en Duran, dan moet de verwachting zijn dat Watkins een stap zal gaan maken. Ik zie hem graag naar Milan gaan, maar in Engeland spelen lijkt mij ook vet!

Belachelijk salaris jongentje heeft werkelijk nog niets gepresenteerd. Heeft nog niks gewonnen. Bij Bayern München kon hij het eerst niet eens halen. Hij schop er per ongeluk er paar in Italië. Het voetbal is doodt en doodziek om zulke salarissen te betalen.

10 april 2024 om 16:00

Jongetje is denk ik het grootste talent in de spits (onder de 23) die er wereldwijd rondloopt denk ik.

Wat bedoel jij dan met "hij schopt er per ongeluk een paar in"? Vind je hem niet erg sterk als pure voetballer?

10 april 2024 om 16:23

Ik denk dat Endrick grotere hoogtes gaat bereiken.

10 april 2024 om 16:38

Echt? Hij is 20 centimeter kleiner dan Zirkzee momenteel en hij is ook al 17. Dat vraag ik mij af.

Ik denk wel dat Endrick de betere speler worden gaat. Ik was hem vergeten

10 april 2024 om 16:02

Hij heeft bij Bayern de triple gewonnen. Hij is zelf belangrijk geweest dat seizoen in de competitie met twee keer een winnend doelpunt in de slotfase.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren