Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal wil voorhoede versterken en denkt aan verkopen van man van 50 miljoen

Laatste update:

Arsenal zou zich komende zomer graag willen versterken met een nieuwe spits, waarvoor het bereid is spelers te verkopen om zo transferbudget vrij te maken. The Athletic meldt zelfs dat Gabriel Jesus het kind van de rekening zou kunnen worden.

Jesus kwam in de zomer van 2022 voor een bedrag van 52 miljoen euro over van Manchester City. In het Emirates Stadium heeft de Braziliaan echter, mede door veel blessureleed, nooit het niveau kunnen aantikken dat hij bij zijn vorige werkgever had.

Kai Havertz is dit seizoen veelal de spits van dienst bij The Gunners en biedt, na een enigszins stroeve start, de rest van het team de stabiliteit die het nodig heeft. Jesus kwam dit seizoen in totaal tot 24 optredens in de Premier League, maar moest het daarin vaak doen als een verkapte buitenspeler.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Een echte dodelijke spits van wereldniveau heeft Arsenal niet en daarom is het bereid om enkele spelers van de hand te doen, om zo transferbudget vrij te maken voor een topaankoop. Onder anderen Joshua Zirkzee (Bologna), Viktor Gyökeres (Sporting Portugal) en Benjamin Sesko (RB Leipzig) werden al in verband gebracht met de Londense club.

Arsenal zou ervoor openstaan om Eddie Nketiah van de hand te doen, maar ook zou het luisteren naar eventuele aanbiedingen voor Gabriel Jesus, daar de 27-jarige Braziliaan een hogere transfersom zal opleveren. Jesus beschikt in Londen nog over een contract tot medio 2027.

Over de kwaliteiten van Jesus heeft manager Mikel Arteta niets te klagen, maar de spits is wel erg blessuregevoelig. “Op het hoogtepunt van mijn carrière, mocht ik mee naar het WK. Daar raakte ik geblesseerd en tot op de dag van vandaag ervaar ik nog problemen met mijn knie”, zei Jesus vorige maand.

Er bestaat nog altijd een kans dat Jesus blijft bij Arsenal, omdat Arteta hem erg waardeert vanwege zijn multifunctionaliteit. Mochten The Gunners echt willen investeren in een nieuwe aanvalsleider, zal Jesus naar alle waarschijnlijkheid plaats moeten maken, zo weet The Athletic.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zoveel zal hij ook niet opleveren lijkt mij. Ik zou hem wel behouden omdat hij op elke positie voorin uit de voeten kan en doordat hij wat anders brengt dan Havertz. Eddie sws wel verkopen, had al veel eerder gemoeten.

1 mei 2024 om 12:40

Hij kan wel op elke positie uit de voeten, maar vind hem geen links of rechtsbuiten. Dan kan je idd beter Nketiah verkopen en een nieuwe rechtsbuiten halen als concurrent voor Saka. Dit kan weer een linkspoot zijn of een rechtspoot die klassiek buitenom gaat zoals Tom de Mul vroeger.

1 mei 2024 om 12:54

Arsenal heeft op meerdere posities spelers nodig. Dan kun je Jesus dus eerst behouden omdat die het wel aardig kan invullen.

1 mei 2024 om 13:38

Jesus is zowat de best betaalde speler bij Arsenal, volgens mij alleen Havertz toch die meer krijgt. Dan kun je toch niet hem als een backup gaan gebruiken op posities waar die nog minder uit de voeten kan dan in de spits. Jesus op Lb/rb was bij City misschien nog wel leuk soms maar hij brengt echt niet veel. Qua pressie is het ook echt een schim van de speler die er stond toen die net bij Arsenal kwam.

Hij kan blijven maar als Arsenal nog een spits gaat halen dan is het kapitaal vernietiging om Jesus op de bank te gaan zetten als "multifunctionele" speler. Dan moet je gewoon door selecteren.

2 mei 2024 om 00:36

Maar door selecteren naar wie? Als je een nieuwe spits haalt en daarvoor Nketiah verkoopt, dat is sowieso een goed plan. En als je dan Jesus verkoopt om ook geld te hebben voor een extra winger, dan is dat ook een goed plan. Maar in mijn optiek is het geen goed plan om Nketiah EN Jesus te verkopen voor slechts 1 nieuwe spits. Dan vind ik juist de multifunctionaliteit van Jesus wel een toegevoegde waarde. Zeker omdat je dan meer roulatie opties hebt. Bovendien brengt Jesus als sub geregeld wat, in tegenstelling tot Nketiah.

1 mei 2024 om 12:45

Nou ja, buiten z’n knieblessure, is hij net een paar weken 27. Zou toch wel minimaal 30/35 miljoen opleveren lijkt me toch?

1 mei 2024 om 12:54

Lijkt mij ook, in Engeland betalen ze dat ook voor een 2de linker verdediger 😁

1 mei 2024 om 12:56

Dat is toch vergelijkbaar met Eddie? Ik vind niet dat je hem voor dat bedrag moet laten gaan. Als het nou echt een hoog bedrag was had ik gezegd moet je doen. Maar 30-40 miljoen? Kun je geen back up rechtsbuiten voor halen

1 mei 2024 om 13:07

Nee oké maar in het artikel doen ze voorkomen alsof ze het geld gebruiken bovenop hun transferbudget. Ze gaan sowieso een concurrent halen voor Saka lijkt me.

1 mei 2024 om 13:08

Sterling valt voor dat bedrag prima binnen te hengelen hoor

1 mei 2024 om 13:14

Ja maar als dat ten koste gaat van een spits, lcm en linksback? Jesus kun je eventueel als back up gebruiken voor 1 jaartje

1 mei 2024 om 13:17

Jesus kost Arsenal ook bijna 14 miljoen pond per jaar. Als je hem dan voor 30M kwijt kan moet je dat doen. Je kan vast wel een vervanger halen voor 50-75 miljoen wie een veel minder salaris zal vragen.

1 mei 2024 om 13:23

Je kan geen vervanger halen als je al 200+ miljoen uitgeeft aan een spits, lcm en linksback

1 mei 2024 om 13:43

Er gaat echt geen linksback komen. Je hebt in principe Timber, Tomi, Zinchenko en zelfs Kiwior. Tierney loopt er ook nog maar die zal wel vertrekken. Zinchenko moet eerst weg voordat je een nieuwe gaat halen. Kunt eigenlijk beter een jeugdspeler doorselecteren voor die paar minuten.

1 mei 2024 om 13:51

Timber en Tomi zijn natuurlijk geen echte linksbacks, Kiwior ook niet en wat mij betreft verkoop je Zinchenko

1 mei 2024 om 14:16

Als je 30/40 miljoen voor Zinchenko kan pakken dan mag die sowieso weg en dan kun je een vervanger halen maar weet niet of dat haalbaar is. Zou het wel bij een goedkope breedte aankoop houden en Timber basisspeler op LB maken. Het is ook een luxe dat Gabriel, White en Saliba eigenlijk altijd spelen. Daar kun je echt op bouwen.

1 mei 2024 om 14:41

Als je Isak wil halen kan dat waarschijnlijk inderdaad niet. Daarom kun je misschien komend seizoen beter geen spits kopen.

1 mei 2024 om 16:10

@Arsenal Arteta ziet Timber wél als LB, daarvoor is hij aangetrokken.

1 mei 2024 om 16:14

Nee als RB, alleen hij is zo veel zijdig dat hij inprincipe RB - LB - CV kan staan maar CV ga je nooit winnen op het moment, CVM zou ook nog kunnen!

1 mei 2024 om 16:49

Timber is gehaald voor beide back posities. Maar dat wil niet zeggen dat hij een echte linksback is

1 mei 2024 om 13:54

In het ideale scenario wil je Jesus behouden, fit brengt hij veel voetbal op die positie, iets wat je in sommige wedstrijden en wedstrijdfases nodig hebt. Hij drukt echter zwaar op de begroting. Een type Gyokeres is wel echt nodig, er zijn zoveel momenten dat met name Odegaard en Saka de bal vrij kunnen inbrengen, maar er niemand in de 16 aanwezig is die daar iets mee kan. Dat is een groot mankement bij Jesus. Havertz kan dan afwisselend op 8 en op 9, eventueel zelfs op 10 als Odegaard rust nodig heeft. Die komt wel aan zijn minuten. Nketiah gaat sowieso verkocht worden. Verder moet Arsenal kijken naar een nummer 6/8, iemand die complementair is aan Rice. Ik verwacht een type Frenkie de Jong / Zubimendi of Douglas Luiz / Bruno Guimaraes. En als derde prioriteit een rechtsbuiten die Saka kan vervangen en rust kan bieden. De rest van de posities die versterkt kunnen worden zijn sterk afhankelijk van uitgaande transfers.

1 mei 2024 om 15:11

Die 6/8 gaat ook sowieso komen. Daar ligt momenteel ook de prioriteit. Ik zie liefst FDJ komen maar we zijn al sinds de winter bezig met Zubimendi dus die zal het waarschijnlijk wel worden. Zou mooi zijn als je dan nog iemand anders op het middenveld erbij haalt. Dan zijn die posities in iedergeval goed bezet.

Over dat stukje over Havertz ben ik het niet helemaal eens. Hoevaak hij wel niet vrij staat in de 16 is ontelbaar. Maar inderdaad een ander soort spits is zeker welkom als het budget het toelaat.

1 mei 2024 om 21:27

Denk dat Havertz gewoon 1e spits wordt met Jesus als concurrent. Heb je 2 verschillende types en Havertz zou er zomaar 20/25 kunnen maken. Nketiah en ook Nelson verkopen en dan een fatsoenlijke back-up voor Saka halen. Enige wat dan nog moet is een middenvelder, als ligt dat er ook aan wat Partey en Jorginho doen.

2 mei 2024 om 00:50

Voor het middenveld moet er sowieso iemand bij. Het zal vast niet realistisch zijn, maar ik zou graag zien dat zowel Partey als Jorginho blijven. En daarnaast nog 1 nieuwe middenvelder. Dan ben je echt klaar om te vechten. En dan kun je blessures en fitheid ook veel beter managen.

Of Havertz 20/25 goals kan maken, dat weet ik niet. Dat zeiden we ook van Jesus en dat is hem ook niet gelukt... Ik vind het dus vrij lastig. De namen die genoemd worden vind ik overigens ook niet per se een garantie op 20/25 doelpunten. Zeker zo'n Gyokeres niet...

2 mei 2024 om 09:11

Isak is wel een garantie

2 mei 2024 om 16:48

Is wss ook niet realistisch als die 2 blijven.
Tja Havertz scoort aardig in de spits en Jesus lag/ligt er ook om de haverklap uit.

Man zit ook op een salaris van 265K per week wat teveel is voor een rotatie speler wie vaak geblesseerd of niet fit is.

Mist ook veel kansen en is door die knie blessure niet helemaal meer de ouwe. Als je nog 30 miljoen of meer voor hem kan krijgen zou ik dat bod als Arsenal zijnde meteen accepteren en verder kijken.

1 mei 2024 om 13:40

Helemaal gelijk, enorm jammer maar als je nu nog een spits gaat halen dan moet Jesus echt weg. Havertz is hem al voorbij en het zou kapitaalvernietiging zijn om Jesus als 3e spits te gebruiken aangezien die top 2/3 grootverdieners is. Op de flanken is het voor mij ook hooguit rotatiespeler.

1 mei 2024 om 14:01

Pep wist precies wat hij deed om Jesus te laten gaan.
Denk dat als hij een seizoen fit kon blijven hij sws meer doelpunten zou produceren, met andere woorden, hij zou meer voor Arsenal betekenen!

1 mei 2024 om 15:07

Als die knie van hem nooit naar de klote was gegaan had hij ook nog echt wat toegevoegd maar helaas. Hopen dat we er nog wat voor kunnen krijgen en door kunnen selecteren.

1 mei 2024 om 15:08

Ja maar het is nog maar de vraag wie hem wil hebben voor het salaris dat hij opstrijkt &, dat hij zo blessuregevoelig is.
Zeg je eerlijk, Isak zou de ideale spits voor jullie zijn. Vond ‘m al wat voor Arsenal toen hij bij Sociedad zat!

1 mei 2024 om 15:40

Helaas is Isak op dit moment net als alle andere verkrijgbare spitsen veel te duur. En ik vraag me ook enorm af of je niet beter af bent om dat geld wat je voor Isak moet betalen niet beter aan andere posities kan besteden.

Zo zijn er op dit moment genoeg andere spelers op andere posities wel beschikbaar die ons van enorme kwaliteit impuls kunnen voorzien. Imo ben je dan beter af om een aantal andere posities te versterken dan alleen de spits positie.

Als we Isak hadden willen hebben hadden wij hem van Sociedad moeten kopen maar helaas lagen de prioriteiten toen ergens anders. Nu ben je simpelweg te laat als je hem voor een redelijk bedrag had willen kopen.

1 mei 2024 om 16:05

WK was gewoon klote want Jezus speelde alles kapot de maanden ervoor.. en blijkbaar zit hij er nu nog steeds mee helaas..

Jammer, in t begin in brazilie en in t begin bij city scoorde hij wel,
Leek me altijd een echte spits maar is toch wat anders gaan voetballen. Jammer want brazilie heeft na ronaldo/adriano niet een top spits gehad, misschien pato nog even; maar verder behoorlijk karig

Is Malen geen optie voor Arsenal? Met zijn snelheid en techniek lijkt me dit een mooie match.
Jesus is inderdaad te vaak geblesseerd. Zonde, want mits fit vind ik het wel echt een topper.

1 mei 2024 om 12:52

Ik denk dat Arsenal op zoek is naar een pure spits, die er 20+ in legt. Dat doet Malen ook niet en speelt bij BVB met name op rechts.
Ook de namen die genoemd worden lijken me niet datgene wat ze zoeken. Die Gyokeres doet het goed in Portugal, maar heeft vlgs mij niet echt t motoriek om bij arsenal mee te kunnen tikken.
Ik vind een Isak dan een betere optie bijvoorbeeld. Of wellicht Watkins

1 mei 2024 om 13:31

Als Havertz zich zo blijft ontwikkelen dan is er geen enkele reden om hem uit de spitspositie te halen. Je gaat geen Isak voor 100 miljoen halen als hij niet altijd speelt. Ik zou gewoon een goedkopere echte spits halen die je de laatste minuten in kunt brengen om oorlog te maken.

1 mei 2024 om 14:02

Havertz werkt vaak goed op 9. Maar tegen Bayern zag je de keerzijde. Als de tegenstander je goed vast zet, zoals Aston Villa paar weken geleden ook deed, dan is er geen plan B. Een type Gyokeres en Isak (over laatste twijfel ik) kan je ook bereiken door de lucht en kan bal vasthouden voor aansluiting. Havertz is een goede kopper, maar niet degene die als diepe spits ideaal positie kiest. Die komt liever 16 inlopen om bal te ontvangen, waardoor 8 positie bij Arsenal hem ook ligt.

1 mei 2024 om 14:14

Je twijfelt over Isak maar niet over Gypkeres?

1 mei 2024 om 14:45

Maar je gaat niet voor een handjevol wedstrijden 100 miljoen uitgeven voor een nieuwe spits. Tegen Bayern gaven wel meer spelers niet thuis. Havertz is juist op de 8 positie minder, doet het veel beter als spits/valse spits.

1 mei 2024 om 21:29

Dan zet je dus Jesus erin ipv Havertz. Twee verschillende types. Die Gyokeres is een te grote gok en Isak kost wss 1000mln.

Zirkzee zou met zijn huidige vorm wel echt een ideale speler zijn die onder arteta veel stappen kan maken. is toch een zeer goede false 9 met geweldige techniek. rendement is nu ook wel redelijk goed, maar dit is ook pas zijn eerste keer dat die een top seizoen draait. het is maar de vraag of die nu gewoon opleeft of ook echt zo goed en bepalend is.

Ik weet niet of dit wel zo slim is. Jesus gaat zijn knie in de zomer misschien opnieuw opereren. En hij is al twee keer onder het mes gegaan. Dacht dat hij minstens nog een jaar zal blijven en rustig kan revalideren. Veel geld zal je er niet voor krijgen. Mentaal is een ijzersterke speler en met hem kreeg de jonge Arsenal vorig seizoen een enorme lift aan zelfvertrouwen. Echt zonde van zijn blessures.

Tsja. Ik denk dat Jesus niet snel weg gaat, tenzij er een niet te houden bod komt.
Idem dito voor Partey.

De spelers die geld zouden moeten opleveren zijn: Ramsdale, Tierney, Tavares, Lokonga, Nketiah.
En dan heb je nog eventuele verkopen als Nelson (mocht er een goede winger bij komen), Partey (mits een goed bod, anders verlengen ze hem of laten ze hem uit contract lopen).

Verder lopen Elneny en Cedric ook met redelijke contracten uit hun contract, wat weer extra (salaris)kosten bespaard....

Ramsdale moet, ondanks zijn matige seizoen, denk ik nog wel voldoende opleveren. Heeft al veel gekost en heeft het goed gedaan bij Arsenal. Engels. International. Voetballend relatief goed voor een keeper en keepend ook. Ontbreekt vertrouwen. Zie ik nog wel veel opleveren.

Nelson en Nketiah is beetje wat de gek er voor geeft. Zeker Nketiah heeft laten zien dat hij zijn doelpuntjes kan maken in de BPL. Teams als Palace zie ik bijvoorbeeld wel concreet worden (of een Brighton of Brentford).

Tierney is te vaak geblesseerd, maar anders had die ook wel flink wat geld moeten opleveren.

Tavares is een geval apart. Degelijke loan gehad in Frankrijk, maar bij Forrest is het maar matigjes.

Lokonga is ook te veel geblesseerd, maar ook daar kan je nog wel aardig wat voor vangen en winst op maken....

Zie Arsenal graag 2 aanvallers erbij halen en Nketiah en/of Nelson verkopen.

Pedro Neto, Michael Olise of Nico Williams i.p.v. Nelson.
Isak i.p.v. Nketiah.

Een middenvelder is ook een must. Al helemaal als Partey verkocht wordt. Dan moet je een Douglas Luiz, Bruno G, Paqueta of Frenkie proberen te halen. Musiala's, Wirtz enz zie ik als volstrekt onhaalbaar....

Achterin zou je nog wel transfervrij Tosin van Fulham kunnen halen. Goedkope back-up voor Saliba.

Keeper zou wat mij betreft niet speciaal hoeven te zijn. Een transfervrije of talentvolle goedkope keeper.

Meret en Casteels zijn transfervrij bijna. Restes is zeer talentvol (zie ik niet tweede viool spelen) of een ander onbekender talent?

1 mei 2024 om 15:01

Dat gaat wel erg veel geld kosten. Raya is dit seizoen gehuurd, als je die optie tot koop gaat inlichten ben je al wat miljoenen verder. Een spits is minder nodig als Havertz zich door blijft ontwikkelen. Zou dan een goedkopere pinchhitter halen ofzo. Backup rechtsvoor en een middenvelder zijn een must.
- Raya 30 miljoen
- Back-up spits 30/40 miljoen
- Back-up rechtsvoor 30/40 miljoen
- Extra middenvelder 70/80 miljoen
Daarmee zit je al op bijna 200 miljoen.

1 mei 2024 om 15:53

Voor dat geld ga je wel matige back ups halen voor spits en rechtsbuiten

1 mei 2024 om 15:57

Tsja. Als je gewoon normaal kan verkopen als Arsenal zijnde, zoals een Chelsea bijvoorbeeld ook voor hun (jeugd)producten krijgt, dan zou het gemakkelijk kunnen.

Heb al eerder gelezen dat het budget zonder verkopen tussen de 140 en 200 miljoen in zal zitten...

Ramsdale verkopen, dat zou toch minimaal 30 a 40 miljoen moeten opleveren. Daarvoor haal je Raya terug voor 31,4 miljoen. Dus daar zou je quitte spelen, zo niet zelfs winst maken.

Back-up keeper moet je ook hebben. Hein loopt uit contract en Ramsdale zie ik niet nog een jaar blijven. Meret, Casteels en Keylor Navas zijn allen transfervrij na dit seizoen (en volgens mij ook Rui Patricio). Ideale back-up keepers.

Back-up spits voor 30/40 mil halen zou ik persoonlijk raar vinden. Haal dan voor meer geld een topper en gebruik een Jesus juist als back-up spits.

Isak halen rond de 80 miljoen om vervolgens Nketiah te verkopen voor 25 a 30.

En ja, misschien schat ik bedragen verkeerd in, maar een Nketiah, Nelson, Ramsdale, Lokonga en Tierney moeten echt wel veel geld opleveren samen in mijn ogen. Tavares zal ook wel rond de 8 a 10 moeten opleveren....

Concurrent rechtsvoor, een LCM en een (top)spits zou prio zijn.

Zoals ik al zei: een back-up goalkeeper zou je transfervrij kunnen halen. Idem voor een back-up van Saliba (die hard nodig is). Tosin van Fulham is ideaal. Speelt alles, is aardig goed (ook in lucht) en transfervrij. BPL proven en Engels paspoort. Top!

De dure aankopen zullen rechtsvoor, spits en middenvelder zijn. En dan denk ik vooral dat een Spits belangrijk is. Een Isak kan ook op de buitenkant spelen.

Isak, Douglas Luiz, Tosin, Raya, Meret zou ik al top vinden

1 mei 2024 om 16:33

Isak zal wel rond de 100 miljoen zitten. Maar wat doe je dan met Havertz? Als hij zo speelt als tegen Tottenham dan lijkt mij dat geen topprioriteit. Op het middenveld heb je een stuk minder aan hem. Met Cunha, Guirassy, Guruzeta, Joao Pedro heb je prima spitsen voor een kleiner bedrag. Je kan ook voor Mbeumo of Bowen gaan die rechtsvoor + spits kunnen.

1 mei 2024 om 17:09

Buiten bowen om zijn dat gewoon spelers die totaal niet het niveau hebben. Met Isak heb je keuze voorin. Dat is gewoon nodig in de PL en CL.

1 mei 2024 om 21:31

Je hebt Havertz en Jesus als spitsen, daar gaat echt niemand bijkomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren