Heracles Almelo op de rand van afgrond na oorwassing door Excelsior

Woensdag, 18 mei 2022 om 20:39Shane Jebbink • Laatste update: 23:45

De toekomst van Heracles Almelo in de Eredivisie hangt aan een zijden draadje. De ploeg van de net aangestelde René Kolmschot ging hopeloos ten onder tegen Excelsior: 3-0. Met de overwinning verschaft Excelsior zich een uitstekende uitgangspositie om door te stoten naar de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs. De twee ploegen trappen zaterdagavond om acht uur af voor een nieuwe ontmoeting in Erve Asito in Almelo, waarin Heracles dus vecht voor zijn laatste kans.

Heracles beleefde een dramatische laatste speelronde in de Eredivisie en werd zo gedwongen tot deelname aan de play-offs. In die onrust werd besloten Frank Wormuth, die toch al naar FC Groningen zou gaan, direct te ontslaan, en zijn assistent Kolmschot door te schuiven. De clubicoon van Heracles had nog geen enkele ervaring als hoofdcoach. De eerste kans in de wedstrijd was voor Excelsior. Reuven Niemeijer gaf een handig duwtje in de rug van Sonnenberg waarmee hij vrij op keeper Koen Bucker af kon lopen. De spits van Excelsior omspeelde de doelman, maar werd te veel naar de zijkant gedreven waardoor Lucas Schoofs met een sliding een doelpunt kon voorkomen. Ook Thijs Dallinga kreeg een minuut later een opgelegde kans om de score te openen. Bucker was echter attent op de poging van de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. Na twaalf minuten miste Dallinga de volgende mogelijkheid nadat Niemeijer hem in stelling bracht. Ook Azarkan deed mee in het kansenfestijn voor de thuisploeg, maar de huurling van Feyenoord stuitte op Bucker.

Diezelfde Azarkan zorgde na twintig minuten wel voor de voorsprong voor Excelsior. Siebe Horemans kreeg de bal in twee instanties bij Niemeijer, die op zijn beurt met een slimme kaats Azarkan vond. De vleugelaanvaller twijfelde niet en bekroonde met zijn schot de uitstekende openingsfase van de Kralingers. Dallinga kopte momenten later op aangeven van Nathan Tjoe-A-On rakelings voorlangs. Doelpuntenmaker Azarkan moest de wedstrijd na een half uur per brancard verlaten nadat hij door een charge van Lucas Schoofs zelfs even buiten westen leek te zijn. De eerste kans voor Heracles kwam vijf minuten voor rust, toen Nikolai Laursen met een schot uit de draai de lat vond. Op slag van rust zocht Laursen Emile Hansson met een voorzet, maar nadat de bal even bleef liggen kon de aanval worden verwerkt door de verdediging van de Rotterdammers.

De eerste mogelijkheid in de tweede helft kwam na een uur spelen en was voor Excelsior. Dallinga tikte een voorzet van Niemeijer handig voor de voeten van Kenzo Goudmijn, die echter niet genoeg kracht in zijn schot kreeg. Aan de andere kant dwong Samuel Armenteros Stijn van Gassel tot een redding met een afstandsschot. Dallinga kopte minuten later een voorzet van Goudmijn rakelings naast, waarna wederom Armenteros een teenlengte tekort kwam om een lage voorzet van Giacomo Quagliata te promoveren tot doelpunt. Bucker voorkwam in minuut 70 een doelpunt van Excelsior met een uiterste krachtinspanning nadat Goudmijn de bal in de linkerhoek plaatste.

De Heracles-doelman moest even later na een uitstekende aanval en dito afronding van Dallinga wel een antwoord schuldig blijven: 2-0. Invaller Driouech vergrootte met een derde doelpunt de zorgen aan de kant van de bezoekers. Luca de la Torre verloor de bal op het middenveld aan Nikolas Agrafiotis, waarna Mats Wieffer kon opstomen en Driouech vond. DIe schoof de bal onder Bucker in het doel: 3-0.


Poll

Gaat Excelsior promoveren naar de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

252 reacties (laatste reactie door vernon)

Gefeliciteerd met deze overwinning Excelsior en omgeving jullie waren vandaag de betere partij. Hoewel er nog een wedstrijd te spelen is was het vandaag wel duidelijk dat Excelsior vandaag met de 3-0 overwinning een grote stap heeft gezet richting de finale van de play-offs naar de Eredivisie. De uitslag was terecht want Excelsior was echt veel beter.

Dit resultaat was naar mijn mening niet een heel verassend resultaat. Dit niet omdat ik Heracles zo veel minder vind dan de Rotterdammers, maar ik vind dat er tussen de laatste Eredivisie wedstrijd en deze play off wedstrijd wel erg weinig tijd tussen zit. Ik snap dat Excelsior ook maar 1 dag meer rust heeft gehad, maar voor hun is deze wedstrijd iets positiefs. Dat is voor Heracles natuurlijk niet. De kans dat Heracles deze wedstrijd moest gaan spelen was erg klein. Dan hadden ze afgelopen zondag moeten verliezen tegen Sparta (is gebeurd) en moest Fortuna stunten in de stad aan de Waal (is ook gebeurd). Ik vind dat 2 dagen tussen de laatste wedstrijd en deze wedstrijd voor Heracles gewoon te kort. Heracles moet binnen die 2 dagen snel de enorme klap verwerken en hebben ook maar 2 dagen om te trainen, analyseren etc.

Dat Heracles de Duitse Wormuth ontslaat is mede vanwege die 2 dagen een onbegrijpelijke keuze. Je ontslaat de Duitse oefenmeester maandag dus ik verwacht niet dat op die zelfde dag de nieuwe trainer al op het veld staat. Dan heeft die trainer ook maar 1 trainer om het anders te doen. Ik snap dat je wil zorgen voor de zogeheten schok effect, maar met 1 training lijkt mij dat compleet kansloos. En je ziet dat het ook totaal niet geholpen heeft.

Ik ben benieuwd of Heracles nog kan stunten in Almelo, maar ik verwacht het niet. Toch wel verassend dat een stabiele Eredivisie club die de laatste jaren ook wel mee strijd om de play-offs voor Europees voetbal plots degradeert. Zonde naar mijn mening het goede aankoop beleid van Heracles de laatste jaren wordt hiermee te niet gedaan en moeten ze weer opnieuw begin.

18 mei 2022 om 20:45

Excelsior heeft meer potten gespeeld dit seizoen als Heracles.
Daarnaast heeft Excelsior hiervoor ook play offs vs roda gespeeld (incl verlenging vgm).

Heracles heeft gewoon terecht verloren. Kwamen er totaal niet aan te pas.
Volgens mij beseften de spelers ook niet wat er op het spel staat, man wat een slappe hap.

18 mei 2022 om 20:47

Ja dat snap ik wel , maar dat is ook mijn argument niet. Heracles heeft maar 2 dagen de tijd gehad om zich opnieuw op te richten en voor te bereiden op een wedstrijd die ze eigenlijk niet hadden verwacht te spelen. Ik vind 2 dagen daarom gewoon tekort. Hoe moet zo club van de klap bekomen in 2 dagen? Dat lijkt mij echt onmogelijk.

18 mei 2022 om 20:48

Je kan het ook kort houden en Heracles veel plezier bij Jong Ajax en co wensen samen met Zwolle en Willem2. Maar waarom mogen er geen uitsupporters mee naar Almelo? Kom er net achter dat dit dus vaker is gebeurd. Alleen daarom al verdien je het om te degraderen. In Rotterdam en overal waar ze kwamen vakje vol en bij hun niemand.

18 mei 2022 om 20:50

Je begint aan een seizoen en de speeldata staan vast. Je weet ook dat als je playoffs haalt 48 uur later je weer mag en er zat meer dan 48 uur na de laatste wedstrijd. Dit is een excuus wat je nooit mag gebruiken. Heracles had het beter moeten doen en dan is dit het resultaat.

18 mei 2022 om 20:51

Tsja als andermans stadion wel veilig genoeg is dan kan dat he

18 mei 2022 om 20:56

Een gebrek aan zelfvertrouwen in combinatie met spanning kan al snel lijken op een gebrek aan inzet. Daar kunnen wij als FC Twente supporters denk ik over meepraten.

18 mei 2022 om 21:15

Beetje oneerlijk in dan alleen te snijden in het uitvak. Hadden ook een gehalveerd uitvak kunnen maken en een stukje eigen tribune snijden. Snap ze wel maar daar had de KNVB moeten ingrijpen vind ik

18 mei 2022 om 21:18

Niet veiliger g genoeg? Nieuw stadion. Kan toch niet waar zijn @ArnouFcTwente wie heeft dat gebouwd dat het maar een paar jaar mee kan. Die heb ik dan voor mijn verbouwing zeker niet nodig.

18 mei 2022 om 21:22

Geen idee haha, is heracles zijn probleem.
Lieten ook alleen maar seizoenskaarthouders toe he

19 mei 2022 om 00:49

Het niet toelaten van Excelsior fans is schandalig! Excelsior heeft naar de mogelijkheid gekeken om hetzelfde te doen, maar werd verplicht door de KNVB om 400 kaarten uit te geven. Dit samen met de schandalige overtreding op Azarkan, zijn voor mij voldoende om te hopen dat Heracles fans mogen genieten op de vrijdagavond van hun club.

18 mei 2022 om 20:52

Vindt dat altijd zo’n gelul met rust of niet. Het feit dat Heracles hier verliest heeft niet met rust te maken, maar gewoon met hoe graag de spelers willen. Heracles kan alleen maar verliezen en Excelsior alleen maar winnen. Als je met die mindset het veld in gaat kun je dit soort dingen verwacht. Sparta was ook geen wereld elftal en verliezen ze ook met 0-3 of was die wedstrijd ook te kort dag in jou ogen?

18 mei 2022 om 20:58

De wedstrijd tegen Sparta en deze wedstrijd vond ik wel heel anders hoor. Hier verloor Heracles verdient. Maar tegen Sparta was de wedstrijduitslag (0-3) erg geflatteerd. Sparta had amper kansen en schoot alles erin. Daarnaast had Heracles die pot bij een 0-1 stand ook een penalty moeten krijgen. Ik zeg ook niet dat die 0-3 puur en alleen door die korte rustperiode kwam, maar het heeft er naar mijn mening wel invloed op. Je kan je toch wel voorstellen als je een enorme klap krijgt te verwerken dat je daar na 2 dagen nog niet van hersteld bent?

Als ze deze pot dit weekend hadden gespeeld was dat naar mijn mening een stuk beter geweest. Dan kan je even 1a 2 dagen van de klap bekomen en dan je oprichten voor de volgende wedstrijd. Ik vind dat deze 2 dagen daar echt te kort dag van zijn. En ik denk dat deze korte rust periode er wel degelijk invloed op heeft. En tuurlijk willen de spelers van Heracles er wel voor gaan. Het gaat tenslotte om degradatie. Alleen ze zijn gewoon onzeker en nog niet van deze enorme klap bekomen. Dat jij het afdoet als 'gelul' vind ik te makkelijk.

18 mei 2022 om 20:52

Gelukkig.. er is excuus. Het is te wijten aan de rust dus. Appeltje eitje in Almelo dan toch?

18 mei 2022 om 21:05

Heinazijn,

Ik moet zeggen dat je oprechte en eerlijke punten aanhaalt.
Het was gezien de extra dag en de teleurstelling cq vreugde(lees Excelsior en Heracles) zeker in het nadeel van Heracles. Dat blijft lastig als je lang van te voren iets plant.

Alleen vraag ik mij af waarom je dan in die wetenschap je trainer ontslaat die het in die jaren ervoor geeneens slecht heeft gedaan en zo de problemen op je afroept??

Wij zullen het antwoord misschien nooit horen maar het is een verschrikkelijke blunder van het management van Heracles.

Had Excelsior gewonnen in normale omstandigheden?? we zullen het nooit weten maar dat ze het veel moeilijker hadden gehad weet ik wel zeker.

Ik heb een lichte voorkeur voor Excelsior maar hoop dat Heracles er nog wat aan kan doen om het spannend te maken. Ben benieuwd. s6

Maar goed dat is mijn mening.

18 mei 2022 om 21:13

Klopt dat met die trainer, dat bedoelde ik ook in mijn reactie dat het onbegrijpelijk is dat de trainer wordt ontslagen. Je hebt dan eigenlijk maar 1 dag om te trainen. Ik zal dan niet weten hoe je als trainer op 1 training je nieuwe visie wilt aantonen.

Een voorkeur tussen Excelsior en Heracles heb ik niet echt. Heracles heeft mijn sympathie wel een beetje verloren dit seizoen. Excelsior vind ik wel een schattige club, alleen vind die club echt niet Eredivisie waardig. Kunstgras en een super klein stadion die ook niet eens gevuld was vandaag volgens mij. Als je naar alle clubs kijkt die nu nog meedoen om een Eredivisie plek gaat mijn voorkeur toch naar ADO. Toch een club met een leuk stadion en een een goede supporters groep. Daarnaast is Den Haag een mooie stad dat wel een Eredivisie club verdiend. Ik ben toevallig vorige week nog in Den Haag geweest. Helaas is ADO door wanbeleid ook hard achteruit gegaan. Maar ik gun ze wel een nieuwe kans.

18 mei 2022 om 23:58

Hopelijk geen kunstgras meer volgend seizoen, dat is denk ik wat de meeste denken.

18 mei 2022 om 20:53

Zwolle, Heracles, Roda, Nac, Willem 2, De Graafschap, VVV en wellicht Ado. Allemaal willen ze zo snel mogelijk terug, beloofd veel spektakel.

18 mei 2022 om 21:22

Heracles alleen terug als die plastic troep uit het stadion is, kunnen we die afspraak alvast maken?

18 mei 2022 om 21:32

VVV is alleen echt bagger nu helaas

18 mei 2022 om 21:38

Ik zie het somber voor ze in met al die concurrenten. VVV eindige ook grijs in de middenmoot na degradatie, NAC werd net 8e of 9e en Heracles zal ook wel flink moeten bezuinigen. Het wordt erg lastig om meteen weer terug te keren.

18 mei 2022 om 21:41

Bizar inderdaad! Ik verwacht wel dat PEC, Willem II en Heracles mochten ze het niet redden snel terugkeren. Als je er eenmaal ingezogen bent zoals Roda, NAC en de Graafschap wordt het steeds moeilijker!

18 mei 2022 om 22:55

Met uitzondering van vvv allemaal een nieuw/gerenoveerd stadion laten neerzetten met als reden om een stabiele structurele eredivsie sub-topper te worden. Zo zie je maar weer, al die stadion-ideeën dat is allemaal gebakken lucht

18 mei 2022 om 23:17

Als je dat rijtje dan zet tegenover: Cambuur, fc Volendam, go ahead Eagles, Emmen, Rkc, fortuna sittard, Excelsior of zelfs Eindhoven..
Zou ik toch graag zien dat enkele clubs wisselen betreft divisie, gezien historie en voorzieningen (zoals oa gras).

Auw, er leek niks aan de hand 2 weken geleden voor Heracles.

18 mei 2022 om 20:51

3 wedstrijden voor het einde, tegen Twente dat gelijkspel had er voor gezorgd dat Heracles 3 wedstrijden voor het einde 34 punten hadden (hun zelf en ik dacht ook echt dat Heracles zich veilig had gespeeld) maar niets is minder waar want nu sta je paar weken laten met 1,5 been in de kkd, en zie daar maar eens snel uit te komen met clubs als, NAC,Roda, enz

18 mei 2022 om 20:54

Ik riep letterlijk na speelronde 31, dat Heracles best wel eens zou kunnen degraderen daar zij tegen 3 clubs moesten die onder hen stonden.
Willem II, RKC en Sparta. Mooi om te zien dat dit ook zo uitpakte.

19 mei 2022 om 08:54

Ik ben zelf voor Heracles, maar riep begin van het seizoen al dat ik nog nooit zo'n anoniem slecht spelend Heracles had gezien. Toen werd ik voor gek verklaard. Niemand kon natuurlijk voorspellen wat er met Ray Vloet is gebeurt, of beter gezegd met het gezin.
Dat heeft een enorme weerslag gehad.
Je haalt Kay Sierhuis erbij die is kort daarna langdurig geblesseerd. Je keeper raakt geblesseerd. Kortom 1 grote negatieve spiraal. Daar kom je niet uit.
Ik kan ook niet anders zeggen dat als Heracles degradeert dit helaas volkomen terecht is.

18 mei 2022 om 21:54

Klopt, 3 wedstrijden geleden droomden ze zelfs nog van Europees voetbal. Het kan verkeren!

Dit zat er natuurlijk dik aan te komen. Als je met zo'n verslagen instelling die wedstrijden in gaat ben je volstrekt kansloos.

Grote club in de Eredivisie moet het gokje gewoon wagen met Dallinga. Wat een speler en pas 21. Zie Ajax hem ook graag halen voor Jong

18 mei 2022 om 20:46

Hopelijk naar AZ. Past beter bij ons dan bij Ajax

18 mei 2022 om 20:47

Alsof die jongen na jong Ajax wil. Die kan beter na een Utrecht of Vitesse gaan.

18 mei 2022 om 20:52

Feyenoord had dit al lang moeten doen natuurlijk. En bij promotie van Excelsior lekker jaartje daar stallen.

18 mei 2022 om 20:58

Waarom zou die jongen niet naar 'jong' Ajax willen gaan ? Of het de verstandigste keuze is is een tweede maar als Ajax op de stoep staat sta ik er niet gek van te kijken als hij die kans pakt.

19 mei 2022 om 10:59

Een stap terug of naar een eredivisie middenmoter? Dat snap je toch zelf ook wel.

Echt wel ongelofelijk knap dat Heracles vanaf 2005 onafgebroken in de Eredivisie heeft gespeeld. Het einde is nu wel echt nabij

18 mei 2022 om 20:44

Pieckenhagen! Toen was het nog leuk dat een club kunstgras had.

18 mei 2022 om 21:57

Ik vind het zonde hoor, in mijn bewuste periode voetbal kijken heb ik Heracles nog nooit buiten de eredivisie gezien. Hoort naar mijn idee bij het meubilair joh.

19 mei 2022 om 03:50

Als ze het tuin meubilair inwisselen voor het echte werk zijn ze wat mij betreft ook weer van harte welkom. Maar, opgesodemieterd met dat kunstgras.

Excelsior dit seizoen niet in actie gezien, maar wat een leuk elftal! Zie Heracles dit niet meer goed maken. Ook ADO of Eindhoven zie ik niet winnen van dit Excelsior hoor.

Ontslag van Wormuth 48hr voor de wedstrijd pakt goed uit zeg. Absoluut een schokeffect.

Prima, laat die onaantastbare kunstgras club (door hun sponsor overwegen ze nooit echt gras) maar afdalen richting KKD!

18 mei 2022 om 21:32

En daar blijven zolang er kunstgras ligt!

Als Almeloër doet dit wel pijn, zou toch graag willen dat de club van m'n stad erin blijft. Maar na het gedoe met Vloet ben ik in een klap al mijn sympathie verloren voor de club die 500 meter van mn huis vandaan is. Wel erg jammer voor de stad en supporters, hopelijk komen ze volgend jaar weer terug !

18 mei 2022 om 21:22

Dat had ik ook met ADO, woon ook een paar honderd meter van het stadion, maar al dat gedoe bij die club, pfff, werd er gestoord van. Zou wel leuk zijn als ze terugkeren, kan ik weer eens een normale wedstrijd meepakken. Maar de charme is er wel vanaf.

19 mei 2022 om 07:16

Waar heb je het over man...ik woon 500 meter van Zuiderpark... Daar hadden ze moeten blijven...sinds verhuizing naar forepark...wegens logistieke redenen.. hebben ze niks meer bereikt.. het heeftze onnodig geld gekost .

19 mei 2022 om 15:50

Waarom nou die eerste zin? Waar ik het over heb? Dat staat er gewoon. Ik weet niet wat je probleem is, ik zeg ook nergens dat dit stadion beter is. Ik zeg alleen dat ik er in de buurt woon en dat ik de laatste jaren met al dat gedoe bij de club het minder leuk vind. Bijvoorbeeld al dat gezeik met die Chinezen.

Ik vrees voor een faillissement voor de club. Zij hebben als stabiele Eredivisie club geen rekening gehouden met degradatie naar de Jupiler League. Ik leef mee met de supporters en het personeel van de club.

18 mei 2022 om 20:46

Oohh dit komt wel goed met Heracles hoor die begroten niet heel veel, en zijn een gezonde club, Heracles mag over 2 jaartjes wel weer terug komen (mochten hun degraderen)

Uiteindelijk komt alles wel goed!

18 mei 2022 om 20:49

Dat dat zal nog wel mee vallen. Heracles heeft zijn huishouden volgen mij prima op orde. Twente kan drie ton bijschrijven bij degradatie, wij hebben het stuk harder nodig! Hopen dat Ado stuivertje wisselt met Heracles.

18 mei 2022 om 21:00

Dat gaat niet gebeuren. Heracles is altijd vrij verstandig met z'n geld en een enorme omzet of kostenpost had het sowieso niet. Die moeten gewoon wat snijden in de kosten om met een nieuwe en lagere begroting opnieuw te bouwen richting de Eredivisie. Ik denk ook niet dat Heracles heel lang in de KKD blijft. Binnen drie jaar zijn ze wel terug, denk ik.

Wat ben ik blij voor Wormouth dat hij dit niet mee hoeft te maken. Als Heracles eruit ligt meteen stemmen om het kunstgras te verbieden.

Rotterdam West (sparta) slaat je de nacompetitie in en Oost trapt je naar de 1ste divisie. Groetjes uit Rotterdam✌️

Het schokeffect en de ‘duidelijke’ woorden van reserve-aanvoerder Knoester hebben duidelijk geholpen. Wat een trieste bedoeling van Heracles’ kant. De nieuwe energie die er zogenaamd zou komen was er in ieder geval niet. Wie verzint het dan ook om bij aanvang van de play-offs een trainer eruit te gooien?

18 mei 2022 om 21:02

Anderzijds hadden ze niets te verliezen. De trainer zou sowieso vertrekken en het verval was al ingezet. Dat draai je dan niet plots weer om. Dat schok-effect proberen te genereren was dus zo raar nog niet. Ze hadden het alleen eerder moeten doen om er iets van een nieuwe lijn in te krijgen als je zoiets toch probeert.

18 mei 2022 om 21:08

Ik vond t nou niet echt netjes. Wormuth heeft t altijd goed gedaan daar. Dit was gewoon een paniek-reactie.

18 mei 2022 om 21:24

Altijd goed gedaan? Als je op een nacompetitie plek eindigt heb je het gewoon niet goed gedaan. En netjes kan ik in zo'n fase ook niks mee. Hij ging toch al weg. Voor de club is het dan puur overleven. Dat gaat dan even voor op de vraag of het netjes is.

18 mei 2022 om 21:36

Des te mooier dat het zo uitpakt. Beter geen Heracles dan kunstgras

19 mei 2022 om 09:23

het zit diep he jaake? zie je dit nu al een paar keer roepen, maar er komen waarschijnlijk meer clubs bij met kunstgras dan dat er uitgaan dit jaar. maar wat is je afkeer er van?

19 mei 2022 om 11:03

Hij praat iedereen na. Heeft zelf waarschijnlijk nooit op kunstgras gevoetbalt. Zoveel verschil zit er niet in tussen normaal gras en kunstgras.

Je moet er toch niet aan denken dat Excelsior straks weer promoveert? Satelliet-clubje van Feyenoord met een klein stadion met amper supporters en een verschrikkelijk kunstgrasveld. Maar goed, ze spelen we leuk voetbal momenteel. Vandaag verdient gewonnen, Heracles ontzettend zwak. Die vliegen er gewoon uit, zal die nieuwe trainer ook niet verwacht hebben...

18 mei 2022 om 20:47

Excelsior speelt meestal wel leuk voetbal. Wat dat betreft verdienen ze het wel

18 mei 2022 om 20:49

Satelliet club zijn ze al jaren niet meer. Kunstgras wordt volgend jaar vervangen door een hybride veld. Blijft over van heel je betoog: klein stadion en goed voetbal

18 mei 2022 om 22:50

Dit hoor ik elk jaar van alle clubs die op kunstgras spelen. "volgend jaar spelen we op hybride/gewoon gras." Ja ja, eerst maar eens zien.

Randje van de afgrond? Ze vallen er al in, en moeten hopen dat ze het touw vastgemaakt hebben en vervolgens de kracht hebben om omhoog te klimmen.

Heracles zal heel anders en heel veel beter moeten gaan spelen als ze het nog willen redden. De keuze om Wormuth te ontslaan is nog onbegrijpelijker geworden - Heracles was echt bizar slecht vanavond.

Maar ik zie ze gewoon hier niet van terugkomen. Excelsior speelt zo veel beter en speelser, bij Heracles is het veel te statisch in verhouding.

Mats Wiefer. Wat een parel. Door Garcia Garcia volledig genegeerd. Onbegrijpelijk als je hem nu ziet spelen. Maar na deze uitslag ik kan de glimlach niet onderdrukken

18 mei 2022 om 20:49

Was vorig seizoen ook al een van de uitblinkers van Excelsior. Die is wel toe aan een stap hogerop.
Helaas zitten we bij Twente al ruim in de middenvelders. Had hem er graag gezien.

18 mei 2022 om 21:10

Steyn, Bosch, Zerrouki en Sadilek. Niet bepaald ruim te noemen. Staring is opvulling, Brama lijkt klaar.

18 mei 2022 om 21:47

Ik denk Vlap nog voor een jaartje erbij. Dan heb je de 3 van dit seizoen al staan.
Steyn Bosch en Brama (eventueel) als backups, nou ik vind het prima.
Zonde voor zo'n speler als Wieffer om te banken

18 mei 2022 om 21:04

Het meest vreemde is dat hij wel iets in Jesse Bosch zag. Dan vind ik deze Wieffer toch wel een stukje beter, al is het natuurlijk afwachten hoe zo'n jongen zich profileert in de Eredivisie. Maar goed, dat is lekker achteraf praten. Bosch begon best goed, maar z'n ontwikkeling gaat moeizaam en echt kwaliteiten aan de bal heeft hij niet (genoeg).

Heracles was echt nergens te bekennen. Voetbal kan soms gek lopen maar de ploeg uit Almelo straalde helemaal niks uit. Excelsior speelde prima, maar moeten toch nog naar Almelo. Het ziet er zeker niet goed uit voor de eredivisieclub, maar zaterdag hebben ze nog één kans. Wie weet...

18 mei 2022 om 20:47

Die gaan echt niet ineens met 4 goals verschil winnen.

18 mei 2022 om 22:18

Dat zou ik nu dus ook zeggen, maar Excelsior moet wel gewoon blijven voetballen. Utrecht werd in één van de laatste seizoenen in de playoffs ook uit vernederd. In de return wonnen ze geloof ik met 4-1.

Spelers van Heracles hadden geen vertrouwen meer in de trainer om de Play Offs in te gaan. Nou het ging zonder de trainer een heel stuk beter 😂😂

Wat begon Excelsior sterk zeg! Ik vond Heracles wel erg tegen vallen. Heb niet het idee dat de trainerswissel nou echt het gewenste resultaat heeft opgeleverd 😅

Geen goed woord voor over. Had zelfs 7 of 8-0 kunnen zijn.
Waardeloze instelling van de spelers, die niet het besef lijken te hebben dat ze voor degradatie strijden.

Volgend jaar maar overnieuw beginnen

18 mei 2022 om 20:52

*tegen degradatie, ik kan me niet voorstellen dat ze strijden voor het degraderen naar de KKD :P

18 mei 2022 om 21:05

Sterkte Soron!

18 mei 2022 om 22:00

Precies wat je zegt, Heracles komt nog redelijk weg met deze uitslag. Sterkte man!

Volledig terecht dit...en ik snap de mensen uit Enschede wel...karma...

18 mei 2022 om 20:56

Ja helaas voor jullie, maar het is inderdaad wel karma haha, maar al met al geloof ik wel dat 99 procent jullie over 2-3 jaar wel weer terug wil zien in de eredivisie!

18 mei 2022 om 20:57

Uithuilen en opnieuw beginnen... hoe vervelend dat ook is.

18 mei 2022 om 21:00

Hoezo karma dan? Heeft jullie voorzitter de boel ook lopen te bedonderen?

18 mei 2022 om 21:09

Ik wil het eigenlijk niet eens uitleggen maar doe het toch helaas,


Twente heeft het kampioenschap verdiend met goed beleid gepakt, daarna is het Munsterman (en misschien ons iets te hoog naar de bol gestegen) en hebben hun teveel risico genomen door er weer vanuit te gaan om kampioen en/of champions League te halen,

Uiteindelijk zijn we gedegradeerd, en zijn nu weer met goed verstand weer een stabiele subtopper (met geen schulden) te worden

Uiteindelijk is het karma, want de Heracles supporters waren oohh zo blij dat we eruit vlogen en hoopte zelfs op onze ondergang (wat wij Heracles echt niet gunnen) maar 2 a 3 jaartjes kkd zal wel lekker zijn!

Daarna mogen hun met alle plezier weer terug keren! En weer een stabiele middenmoter worden.


18 mei 2022 om 21:14

Niemand die dit ontkent toch? Begrijp je reactie niet zo goed.
Er moet nog een kleine 40 miljoen afgelost worden (weer 5 miljoen bij door corona) maar dat gaat goed komen.

18 mei 2022 om 21:28

Mensen vergeten het wel in perspectief te zien. Maar dat geeft niet. We leven nog, zijn er weer en hebben het plezier terug.

18 mei 2022 om 22:14

Misschien terecht, maar ik vind het toch echt volledig kansloos..

Als onze rivaal verliest heb ik ook een grijns op mijn smoelwerk, maar je gunt toch geen enkele andere club een degradatie?

Het wisselen van coach heeft wel goed effect gehad, weg met die plastic rotzooi! Fantastisch dit

Nou zeg.. sneu voor Heracles maar je ziet maar hoe even niet opletten en slecht investeren meteen drama oplevert.
Paar ton extra tv velden voor Heerenveen weer iig, toch bedankt

Is wel lekker hoor dat Heracles degradeert. Alleen al door het kunstgras waar ze niet vanaf willen stappen. Goed gedaan door Excelsior en hopelijk maken ze het in de return af! Maar een heerlijke uitgangspositie zeg.

Ik was altijd van de rede, Heracles is een sympathieke kleinere club, mooi die derby etc. Maar nadat die proleten op de tribune met blinde woede in de ogen stonden te juichen omdat Twente degradeerde ging er knop om. Tel daarbij de stunt rondom Vloet en Wortmuth op en dan gun ik dit Heracles en vooral haar supporters van harte. Ik hoop dat ze tot in lengten van dagen weer weg mogen kwijnen in de krochten van de KKD.

18 mei 2022 om 21:26

Mooi 10 jaar in t rechter rijtje van de KKD laten ballen ja. Vette bek er af. Bijde beentjes weer op de grond. Laat ze dan maar terug komen

Nee het helpt wel om je trainer vlak voor het einde eruit te gooien, not

Hmm vind het wel jammer van Heracles, het lijkt erop dat het zo moest gebeuren. Nog een club uit de Oosten eruit. Zie niet dat ze het omdraaien thuis.

Hopelijk ook maar één seizoen zonder de derby.
Nu maar duimen voor Fc Eindhoven

Hoewel ik het fijn vind dat Excelsior heeft gewonnen, sinds wanneer mag er 6 keer gewisseld worden in een wedstrijd? Er is toch een maximum van 5 wissels bij 3 wisselmomenten (+ een extra wisselmoment in de rust)?

18 mei 2022 om 21:30

Azarkan had een blessure aan het hoofd, daardoor krijg je een extra wisselmoment

Heeft lekker geholpen, dat ontslaan van Wormuth...

Vind het toch wel opvallend hoe blij mensen zijn dat Heracles waarschijnlijk gaat degraderen puur en alleen vanwege het kunstgras. Vind dat ze het na hun promotie heel knap hebben gedaan en eigenlijk altijd wel een stabiele middenmoter zijn geweest wat ik niet gelijk had verwacht. Altijd een heel aardig beleid gehad wat de laatste tijd wel iets minder is geworden natuurlijk. Ik vind het wel jammer als ze degraderen. Ik zet mijn geld tot nu toch nog in op Ado die het gaat redden wat ik dan ook wel weer mooi zou vinden als die terug komen maar dat terzijde.

18 mei 2022 om 21:44

Ze zijn de enige die niet over willen gaan op natuur/hybride gras, het disrespectvolle beleid bij vloert, de misdragingen van de supporters. Heracles heeft altijd goed beleid gevoerd maar er zijn op het moment genoeg redenen om de supporters en het bestuur van Heracles niet hoog te hebben zitten

18 mei 2022 om 21:53

Nou ja dat zijn in ieder geval al wat meer redenen dan alleen het kunstgras. Ik zie het liefst ook alleen maar natuur/hybride gras maar als een club dat niet wilt is dat voor mij persoonlijk geen reden om ze daarom een degradatie te gunnen. Qua supporters zijn er natuurlijk bij een hoop clubs dit jaar genoeg redenen te vinden om die clubs degradatie te gunnen, en als Twentesupporter zeker(neem ik aan) snap ik dat het geval met Cerny een hele goede reden is. Wat het geval Vloet betreft volledig met je eens. Maar het ging mij er meer om dat sommige mensen ze puur en alleen vanwege het kunstgras graag zien degraderen en dat vind ik wel wat overdreven.

18 mei 2022 om 22:42

Welk disrespectvolle beleid met Vloet. Vloet heeft gezegd dat hij niets gedronken heeft dat zij hem geloofd hebben is misschien naïef. Maar heb jij het bestuur van Ajax dan ook niet hoog zitten, omdat zij een verdachte van een steekpartij opstelde en hem ook maar geloofde op zijn woord. Volgens mij heeft Janssen in het verleden ook zoiets dergelijks meegemaakt bij Twente.

Buiten dat als er een idiote supporter tussen zit die iemand slaat wil dat niks zeggen over een club. Twente heeft zelf ook ooit spelers van Utrecht aangevallen (erg lang geleden), ook daar zitten echt niet allemaal lieverdjes in het stadion. Of wat dacht je van het bestuur van Twente dat gewoon corrupt was.

Al met al kan ik wel begrijpen dat je je rivaal uitlacht als zij degraderen. Maar mensen van andere clubs die zo reageren begrijp ik niet echt.

18 mei 2022 om 22:52

Janssen was toentertijd meteen geschorst voor zover ik weet, praat het niet goed maar iig beter als dom luisteren naar zijn woord. Verder waren er bij vloet genoeg rode vlaggen om het proces sowieso af te wachten. De steekpartij bij Ajax is een situatie waar ik me niet genoeg over heb ingelezen om over te reageren. Al met al is het voor Twentesupporter logisch dat ze lachen maar de rest heeft er ook genoeg reden toe

18 mei 2022 om 22:57

Snap je punt memphis en op die manier heb je ook wel gelijk. Denk dat het vooral het sentiment veel groter is aangezien er een heel jong iemand overleden is door toedoen van een beschonken bestuurder. Waarbij het ook al snel duidelijk was dat Vloet daadwerkelijk de bestuurder was. En dan kan je het vooral tegenover de familie niet maken om zo'n iemand gewoon te laten spelen. Die inschattingsfout hebben ze wel gemaakt. Bij Promes lijkt het nu ook wel vrij duidelijk dat hij zijn neef heeft gestoken maar officieel is hij nog steeds niet schuldig bevonden. Denk dat daar een beetje het verschil zit.

18 mei 2022 om 23:22

Vloet is ook nog steeds niet officieel schuldig bevonden en op dat moment was er volgens mij ook nog niets bekend over hoeveel alcohol er in het spel was en over roekeloos rijgedrag. Dat hij dan liegt is erg smerig en daarmee zette hij de mensen van Heracles in hun hemd.

Dat het voor de familie vervelend is begrijp ik ook wel, maar in het verkeer gebeuren nou eenmaal ongelukken. Als dit onder normale omstandigheden was gebeurt moet je iemand ook helpen zijn leven weer op te pakken, hoe vervelend dat ook is.

Voor clubs zijn dit gewoon zeer lastige situaties en je kan het eigenlijk nooit goed doen.

Als er geen wonder gebeurd dan komt er sowieso een nieuwe club bij in de eredivisie

Zijn we in ieder geval van hun kunstgras af en met wat geluk krijgen we daarvoor ADO terug, met wel natuurgras.
En nu de tegenwerker straks weg is, direct een verbod op kunstgras invoeren.

Dit zat er natuurlijk dik in.
Kansloos besluit vd week
Op naar volgend seizoen zonder plastic

Het ziet er rooskleurig uit voor Excelsior. Inprincipe mogen ze dit niet meer uit handen gegeven en zijn ze nog een stap verwijderd voor promotie.


Met wat geluk spelen er dus weer drie Rotterdamse clubs op het hoogste niveau.

Prachtig dat Heracles eruit gaat. Een plastic veld minder in de eredivisie nu maar hopen dat ADO promoveert want met een promotie van Excelsior krijg je er een kunstgrasveld voor terug.

18 mei 2022 om 22:50

ADO moet eerst nog maar is de finale halen. Dat is zeker nog geen uitgemaakte zaak. Zou wel is een hele verrassende promovendus kunnen worden dit jaar.

Als je me had gevraagd wie er zou degraderen dit seizoen dan had ik niet 'Heracles Almelo' gezegd.

Ik heb niet gedronken maar ik denk dat Heracles dit nog gaat repareren. Mark my words.

18 mei 2022 om 22:31

Maar wie zou er dan moeten scoren dan? Het ontbreekt Heracles echt aan scorend vermogen. De blessure van Sierhuis en de kwestie Vloet hebben de club aardig de das om gedaan.

18 mei 2022 om 22:52

De hoop van een supporter. Maar de laatste wedstrijden is het helemaal drama met Heracles. Allemaal kansloze nederlagen.

Dit is precies wat geloof en vertrouwen met een team doet, iedereen weet ( spelers ) dat de trainer weggaat, het is mooi weer, je staat niet op je favoriete positie, je hebt er wel klaar mee en dan moet je tegen een ploeg die alles te winnen heeft.. en dan ga je helemaal kapot gespeeld worden. Dat ligt niet aan de trainer, dat ligt aan de spelers, dus Heraclieden, wees boos op je baas, op je spelers.. de trainer had ze misschien nog kunnen motiveren en focus kunnen geven maar die schoppen jullie eruit. Eigen schuld dikke bult

Op de rand van de afgrond? Degraderen is niet leuk maar de KKD is zeker niet het einde. De KKD wordt er wel interessanter op. Zeer gewaagde competitie met interessante clubs en wedstrijden.

Het enige wat jammer is is dat Jan Smit geen voorzitter meer is. Het is ook dom om een goede trainer na 4 jaar redelijk succes eruit te gooien terwijl je de twee belangrijkste wedstrijden in die vier jaar moet spelen.
Volgens mij gaat dat om miljoenen. Respectloos ontslag en negatief signaal naar de spelers toe .

18 mei 2022 om 22:54

De degradatie kost miljoenen maar het ontslag is volgens mij na goed overleg gegaan en zal Heracles dus niet veel koste

18 mei 2022 om 23:28

Ik ben bang dat Smit na vanavond per direct de play offs af wil schaffen en alleen de laatste 2 wil laten degraderen :D

Wordt een waar gevecht om promotie volgend seizoen. Pec Heracles en wij (Willem II). Waarbij PEC en Willem II al bezig waren met degradatie 2de seizoenshelft verwacht ik dat Heracles nog moet starten. Maar gezien de begrotingen van de clubs moeten ze genoeg middelen in huis hebben om voor promotie te vechten.

Overigens eredivisie, ik denk dat dit DE kans is om plastic uit je competitie te verbannen. Hoop dat dat snel geregeld gaat worden nu.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Excelsior

Stand
Actuele wedstrijden

0 fans
Aanvaller, 20 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren