Pijnlijke vergissing Overmars triggerde vertrek Gravenberch: ‘Heeft geïrriteerd’

Dinsdag, 17 mei 2022 om 14:42Jordi Tomasowa • Laatste update: 19:15

Ryan Gravenberch wilde aanvankelijk niet vertrekken bij Ajax, zo vertelt zijn vader in een groot interview met Ajax Showtime. Een vergissing van Marc Overmars zorgde voor irritatie bij de twintigjarige middenvelder, die nog over een contract beschikt tot medio 2023. Gravenberch wordt al weken in verband gebracht met een transfer naar Bayern München. Zijn vader bevestigt dat de onderhandelingen met der Rekordmeister zich in een afrondende fase bevinden.

Gravenberch senior onthult tegenover Ajax Showtime dat zijn zoon in eerste instantie niet wilde vertrekken. Een opvallende uitspraak van voormalig Ajax-directeur voetbalzaken Marc Overmars zorgde ervoor dat de middenvelder van gedachten veranderde. Overmars stelde in september dat Ajax het contract van Gravenberch middels een clausule zou kunnen verlengen, maar dit bleek niet te kloppen.

“Dat optie-verhaal heeft Ryan best wel geïrriteerd”, zegt Gravenberch senior. “Hij voelde zich niet helemaal serieus genomen. Hij lag nog even lang vast als Martínez, maar met Martínez was alles geregeld en die verlengde in die tijd heel snel zijn contract. Dat wilde Ryan ook, maar volgens ons heeft Ajax zich vergist en dachten ze dat hij sowieso al een optie in zijn contract had om te verlengen. Die optie is er niet. Geen idee waar dat vandaan komt, maar daardoor dachten ze wellicht dat er geen haast bij geboden was.”

"Precies in die periode gingen wij echter voor het eerst met Bayern om tafel”, vervolgt de vader van de middenvelder. “Toeval of niet; zij zijn precies op het juiste moment in het gat gesprongen dat Ajax liet vallen. Dat is langzaam gaan broeien tot iets heel concreets. Bayern was vanaf het eerste moment op een missie.” Waar Bayern-trainer Julian Nagelsmann de komst van Mazraoui al zo goed als bevestigde, is de situatie omtrent Gravenberch anders. De middenvelder heeft nog een contract tot volgend jaar zomer, waardoor de Duitse landskampioen met een transferbedrag over de brug moet komen om hem los te weken bij Ajax. Beide clubs weten elkaar echter nog niet te vinden in vraag en aanbod.

Ajax deed Gravenberch volgens zijn vader in de afgelopen maanden alsnog een ‘fantastische aanbieding’. Desondanks kreeg de middenvelder een beter gevoel bij het plan van Bayern. “Hij heeft er goed over nagedacht. Ik heb het hem vaak gevraagd, want ik weet hoe goed hij het bij Ajax heeft en denk ook zeker dat hij nog heel veel kan leren hier. Maar hij voelt dat dit nu een goede volgende stap in zijn carrière is.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

126 reacties (laatste reactie door glennn)

Persoonlijk zou mij dat ook irriteren. Dan wekt Overmars wel inderdaad een beetje op dat Ryan niet ''prioriteit'' is om te verlengen, want hij heeft toch een optie...

Ik snap ook niet hoezo het zo lang moet duren met een nieuw contract. Martinez was ook best snel geregeld, had hier ook gekund.

17 mei 2022 om 14:59

Ik weet nog dat Overmars dit begin september 2021 riep bij Ajax TV. Hij vergiste zich inderdaad. Direct daarna verklaarden zowel Ajax als Gravenberch dat zij in gesprek waren. Dat duurde maanden. En we weten hoe gesprekken verlopen wanneer wijlen Mino Raiola de zaakwaarnemer is.

Persoonlijk had ik liever gezien dat Gravenberch en/of zijn vader navraag had gedaan bij Overmars. Zo van; hoe kom je aan een optie voor nog een jaar..? Ik bedoel, Ryan is een kind van de club en de lijnen zijn kort.
Maar ipv daarvan zijn ze direct met Bayern gaan praten. Als ik de vader zo hoor al vorig jaar. En al die tijd werd Ajax dus aan het lijntje gehouden.

Martinez heeft een andere zaakwaarnemer en had de intentie om te blijven. Dan is 1+1=2.
Dat gaat dan vrij snel.

Los hiervan vind ik dat Gravenberch te vroeg weggaat bij Ajax. Hij is nog niet uitgeleerd in de ED en is zeker ook geen dragende speler bij Ajax. Dan is Bayern een nog grotere club met betere spelers. Grote kans dat hij daar op de bank beland. Zou zonde zijn.

17 mei 2022 om 15:02

Exact. Gewoon een vergissing. Klinkt als een gevalletje overgevoeligheid bij Gravenberch. Het staat hem vrij om weg te gaan maar als dit de reden is, dan is dat wel heel mager.

17 mei 2022 om 15:14

Eens! De vader zal ook van alle kanten hebben meegekregen dat Ryan te vroeg vertrekt en dat hij weigerde om zijn contract te verlengen bij Ajax. Dan is dit een manier om te proberen de publieke opinie te beïnvloeden.

17 mei 2022 om 15:21

ik kan me wel voorstellen dat hij zich niet serieus genomen voelde.. of niet belangrijk genoeg.
En eigenlijk moet het feit dat Overmars dacht dat ze 'm eenzijdig konden verlengen, geen reden zijn.
Als ie belangrijk genoeg was dan hadden ze ook al eerder het gesprek kunnen aangaan.

17 mei 2022 om 15:42

@erwinson,

Ik weet dat begin 2021 Freek Jansen met een artikel kwam waarin stond dat Ajax graag het contract van Gravenberch wilde opwaarderen en verlengen. Echter wilde het kamp Gravenberch dit (nog) niet. Contract liep namelijk nog 2,5 jaar door en ze hadden geen haast.

Ook ingegeven door het feit dat de verlenging uit 2020 zo moeizaam en traag verliep. Mino wilde per se een gelimiteerde transfersom erin krijgen. Bekende werkwijze van hem. Kijk ook naar Mazraoui, Brobbey. Allemaal spelers van Mino waarbij het zeer moeizaam ging.

17 mei 2022 om 16:12

Dit is wel heel makkelijk van Gravenberch senior....alsof je de club van je jeugd die je al sinds je 17e al een podium geeft om te shinen om zoiets in de steek laat.

Lijkt mij eerder dat Gravenberch junior de slarissen van 6 miljoen euro per seizoen versus de 2 max 3 van ajax lekkerder vond klinken EN ik hoor overal dat Mino tegen Senior heeft gezegd, als we een dikke transfer maken delen we het tekengeld.
Maar dat gaat natuurlijk niemand eerlijk zeggen...

17 mei 2022 om 17:14

@vernon

Een vergissing? Overmars heeft zijn kaarten te vroeg laten zien want hij was van plan om het wel hard te spelen. Zo zie je maar weer hoe hard dit wereldje is. Dat laat duidelijk zijn hart en intentie zien en niet het respect dat Gravenberch wel verdiende.

Overmars/ajax dacht dat ze konden wachten, er moest niet verlengd worden, kat uit de boom kijken, nog geen hoger loon geven. Dat je dan gepakt wordt en bedrogen uitkomt is je eigen schuld en gewoonweg dom.

Ik snap Gravenberch best.

17 mei 2022 om 17:33

@medellin,

Tja, dat kan ook. Ik was er niet bij, beide scenario's zijn mogelijk.

Het wereldje is ook hard, beide kanten op. Clubs handelen in hun eigen belang, en spelers ook. Dat is hun goed recht. Ik zit er ook niet mee dat G. weg wil. Denk niet dat het verstandig is, maar hij maakt zijn eigen keuzes.

17 mei 2022 om 20:44

Ach gravenberch riep tijdens vorig seizoen al dat hij dacht nu wel uitgeleerd te zijn en dat hij uiterlijk deze zomer wel een dikke transfer ging maken. Toen klonk dat redelijk misplaatst en nu eigenlijk nog maar als je het zo speelt krijg je vanzelf die transfer. Alleen nu nog waarmaken bij Bayern..

19 mei 2022 om 00:57

@marc 433

ja precies! Ryan en zijn vader hadden dat contract voor Marc moeten regelen.

Nee grapje,

Maar dit is wel een dingetje bij Marc. Hij haalt veel 3e keus spelers, betaalt mega contracten voor een paar (oude) spelers. Salarishuis verdubbelt in 2-3 jaar.

De nieuwe garde wil dan ook meer geld. Niet puur om het geld opzich maar vooral omdat ze daarmee hun plekje in de basis veiligstellen.

Dus voor de nieuwe TD de taak om adequater te handelen en meer te investeren in dit soort groeibriljanten. Als je Nous, Gravie en Brobbert eerder een - ook hoger - contract had aangeboden had dat je misschien 10 mil extra gekost. Dan maar geen Daramy, Klaiber, of Labyad etc.

17 mei 2022 om 15:20

Als dit een reden is voor een 19 jarige jongen om niet te verlengen dan heb ik het idee dat Overmars het toch niet goed kon doen bij Gravenberch en hij wel wat anders had gevonden om als reden te gebruiken.

17 mei 2022 om 15:44

Vind dit ook wel makkelijk, ja. Zij hadden ook hun mond open kunnen trekken. Maar alles op Overmars schuiven is natuurlijk makkelijker.

17 mei 2022 om 15:47

Bijtekenen was ook gewoon geen slimme keuze. Afgelopen seizoen stond hij aangeboden op transferroom voor 50 miljoen. Nu kan hij voor helft stap maken, had hij bijgetekend ging Ajax die prijs aanhouden of nog hoger zitten. Keerzijde van stijgende transfersommen, nu met 4 seizoenen profvoetbal waarvan 2,5 als basisspeler bij Ajax 1, CL en EL ervaring optie om naar absolute top te gaan. Als daarnaast dan dit soort slordigheden, niet risico willen nemen hem 4 jaar te binden aan topsalaris met 18 en verhalen als Tagliafico die (ondanks dat Ajax hier niet onrealistisch was imo) droomtransfer in water ziet vallen en je hebt perfect recept om niet te verlengen. Had ik in zijn situatie ook niet gedaan namelijk.

17 mei 2022 om 16:15

ik vind het niet perse een slimme keuze wolter. Ja van de portemonne van Ryan en zn vader... Maar ik zou gewoon net als Sneijder, Frenkie of de Ligt voor m gewoon als grote meneer binnen willen komen in de Europese top. Als hij bijtekent wordt ie de komende 2 jaar gewoon de echte onbetwiste leider van Ajax en is zn kans op succes veel groter.
Hij zal wijzen op Donny die bijtekende en het nog steeds heel moeilijk heeft. Op Seedorf die te vroeg ging maar wel een topcarriere had.
Maar ik denk dat ik meer voorbeelden heb bij wie het andersom was.

17 mei 2022 om 16:26

Sneijder ging als grote meneer voor vergelijkbaar bedrag als Gravenberch nu. Als Ajax nu al 50 miljoen voor hem wilde, althans, daar stond hij voor op transferroom, welke club koopt hem dan? De Jong en de Ligt hadden ook geen 4 jaar in Ajax 1, Gravenberch nu 2.5. Bijtekenen is minimaal 3,5. Dan kan je beter dat jaar gebruiken om aan betere competitie te wennen ipv als topaankoop direct te moeten presteren. Zo'n kans als nu laten lopen voor nog wat potjes in de Eredivisie zou geen enkel talent doen wat ambitie heeft.

17 mei 2022 om 17:05

totaal niet eens..... de bedragen in tijd van Sneijder lagen toen veel anders... Zowel Sneijder als de Ligt als Frenkie waren gewoon veel verder dan Ryan nu is. Hadden veel meer aanzien en waren meer drager van het team Ajax 1. Ryan zit in zijn ontwikkeling in het jaar dat ie eigenlijk is teruggevallen en dat ie eerst maar eens een heel seizoen lang stabiel moet uitblinken. Dat kun je beter bij Ajax doen. En geloof me als ie uitblinkt dan gaat ie voor 60/70 makkelijk. Dat vertrouwen moet je als supertalent ook hebben. Dat denigrerende 'eredivisie potjes' klopt ook niet. Ryan doet in het in die potjes dus al niet altijd goed, en dat is niet omdat ie zich verveeld. Hij heeft de stabiliteit niet. En hij kan met basisplaatsen bij Ajax in de CL wedstrijden ook nog genoeg leren. Een jongen met zijn kwaliteiten moet gewoon Ajax leider willen worden. Op middenveld Bayern of een andere topclub wordt ie na 2 lakse potjes gewoon gebankt. En dan? Einde seizoen verhuurd naar Wolfsburg? Wat heb je daar aan ?
Er is maar 1 reden waarom Ryan naar bayern gaat: money. Dat mag, zeker omdat zn pa ook meedeelt. Maar ik vind het voor zn ontwikkeling niet de beste keuze.

17 mei 2022 om 17:40

Ik ben juist van mening dat als je talent hebt om hoger niveau te spelen dan Eredivisie je absoluut niet 3 seizoenen in Eredivisie moet spelen, zeker niet bij een topclub. Wat gaat komend seizoen anders zijn dan dit seizoen? 60% bal, vrijblijvend voetbal, te laag tempo en intensiteit en dan maak je de stap en moet je alsnog naar dat niveau toegroeien. Dat zien we al jaren bij de talenten of het nu Depay, Bergwijn, De Ligt of De Jong betreft. Alle 4 gingen als beste speler in competitie (of zeker bij beste) weg en in buitenland was het 'wennen'. Als toptalent wilt je ook een topspeler worden en daarvoor moet je je toch echt gaan laten zien op een veel en veel hoger niveau met totaal andere intensiteit. Hij heeft de bagage en is jong genoeg om vanuit selectiespeler bij topclub door proberen te groeien tot een topspeler. Een jaar extra Eredivisie gaat niet verschil zijn tussen Wolfsburg of wereldtop, dat gaat liggen aan of hij zich aan kan passen aan het hoger tempo en dat is niet iets wat je na 2,5 jaar eredivisie in 3e jaar opeens wel gaat leren. Zijn carrière gaat staan of vallen bij zijn vermogen om zich aan te passen aan hoger niveau, niet bij of hij 103 of 150 potjes in Ajax 1 heeft gespeeld.

17 mei 2022 om 18:26

@wolterx Kun je nagaan, Gravenberch gaat niet eens weg als beste speler uit de competitie noch als beste bij Ajax. Er is nog zat ruimte of door te groeien.

Hij zou zich wel degelijk makkelijker hebben gemaakt door een jaartje aan Ajax vast te plakken. Met name op mentaal gebied als ik zijn interviews moet lezen. Komt nog kinds over. Bij Bayern wordt hij nu verplicht om in rap tempo aan te haken qua spel en volwassenheid wil hij daar slagen. Vergelijk hem eens met Mazra, die maakt wel op tijd de stap. Niet te vroeg, niet te laat.

Bovendien zou Ajax met hem meedenken over transfer in 2023

17 mei 2022 om 18:21

Is dat niet in zijn geheel logisch dan? Een speler waarvan je verwacht dat hij al een optie heeft, is toch ook minder prio?

Dat het zo lang moet duren met een nieuw contract ivm Martinez, is toch ook logisch. In de tekst staat dat gravenberg al in gesprek was met bayern en dat hij geirriteerd was door Overmars zijn foutje. Situatie met Martinez is dus totaal anders en logischerwijs lastiger.

20 mei 2022 om 09:35

Een speler met optie is inderdaad minder prio. Maar als blijkt dat hij die optie niet heeft en de grote baas daar niet van op de hoogte was, lijkt mij dat geen goede zaak. Het is niet zo dat Gravenberch een speler ala Dani de Wit was bij Ajax. Het was gewoon één van de grootste talenten die aan het doorbreken was/is op dat moment.

Als je echt zo’n goed gevoel hebt bij Ajax en alsnog een dik contract krijgt voorgeschoteld is er niet zoveel aan de hand lijkt me.

Maar geïrriteerd doen over een fout is natuurlijk makkelijker dan vertellen dat het contract van Bayern nog dikker was…

17 mei 2022 om 14:50

Precies. Dit is het goed praten, al zo vaak gehoord. Timber is een stuk wijzer dan Gravenbergh. Niet alleen omdat hij de intentie heeft om te blijven, maar vooral omdat hij bescheiden genoeg is om te zeggen dat hij ‘nog veel te leren heeft’.

17 mei 2022 om 14:56

Of het sportieve plan was ook een stuk beter misschien he. Kans op Europees succes is met Bayern ook een stuk groter dan bij Ajax.

17 mei 2022 om 15:03

Zo’n plan is ook maar gelul voor de bühne. Je kan nog zo’n mooi plan maken maar het draait gewoon om beter zijn dan de andere spelers op jouw positie. En op zijn positie lopen daar best een paar aardige spelers die hij er echt niet zomaar uitspeelt… dus het sportieve heeft naar mijn idee nou niet bepaald de voorkeur gekregen. Voor het sportieve zit hij bij Ajax het beste want dan speelt hij sowieso 50 wedstrijden basis.

17 mei 2022 om 17:05

Europees succes met Bayern zittend op de bank of spelend bij Ajax topclubs irriteren in de CL.

17 mei 2022 om 14:57

Exact mijn gedachte, wat een slap gelul. Zou wat zijn als Ryan bij zijn eerste vergissing in een wedstrijd ook gelijk aan de kant wordt gezet voor een andere speler

17 mei 2022 om 15:00

Een uitleg van iemand die de informatie uit eerste hand heeft, kan je natuurlijk ook gewoon ontkennen als het om de een of andere reden niet in je straatje past.

17 mei 2022 om 15:05

Klopt! Dat is ook de reden van bestaan van dit forum. Zodat ook mensen die het niet uit eerste hand hebben toch hun bescheiden mening kunnen ventileren…

17 mei 2022 om 15:19

De grap is natuurlijk dat we hier amper informatie uit eerste hand hebben, maar altijd halve waarheden e/o geruchten en daar gaan we op los. Nu hebben we informatie uit eerste hand en dat vinden we om de een of andere manier niet leuk en gaan we (weer) los ...

17 mei 2022 om 15:35

Dat los gaan valt wel mee toch? Ik vind het gewoon een slap verhaal en het is niet raar dat met mij nog vele anderen twijfels hebben.

17 mei 2022 om 15:13

Je gaat er aan voorbij dat veel voetballers snel op hun tenen zijn getrapt en dat waardering belangrijker is dan ooit. Zie bijvoorbeeld nu Lewandowski bij Bayern of eerder Ronaldo bij Madrid. Oké, dat zijn natuurlijk twee spelers met een andere status maar het gaat om het principe.. voetballers hun ego is snel gekrenkt. Kan me herinneren dat Donny paar jaar geleden ook weg wilde omdat hij een paar potjes niet in de basis stond. Dat was volgens mij zelfs voor dat geweldige CL jaar.

17 mei 2022 om 15:15

Precies dat dus! Gravenberch liet altijd weten nog lang niet uitgeleerd te zijn bij Ajax en dat hij niet weg zou gaan. Blijkbaar is hij opeens wel uitgeleerd. Blijkt veel geld toch opeens een didactische functie te hebben

17 mei 2022 om 18:12

Gewoon een dikke fout van Overmars. Kan mij voorstellen dat je je niet serieus genomen voelt als hij zo'n enorm belangrijk detail vergeet. Maar goed, er zal vanuit Adam wel geen woord van kritiek mogen komen op het zakelijk vlak van de voormalige td...

Bayern mag toch nooit onderhandelen als een speler 2 jaar contract heeft zonder toestemming van Ajax?

17 mei 2022 om 14:59

Klopt maar het was dus nog maar een jaar. Dan nog mag het niet maar dan zal Ajax wel toestemming hebben gegeven

17 mei 2022 om 15:06

Zoals ik het lees gaat dit om Overmars in de tijd dat Martinez heeft verlengd. Dan praat je over begin dit seizoen rond september. Hij heeft nu nog 1 jaar contract, dus op dat moment had hij nog 2 jaar. Ook het moment dat Bayern zich melde zoals ik het lees. Laatste 6 maanden van je contract ben je pas vrij om te onderhandelen met wie je wil, dus ook met 1 jaar had het niet gemogen. Daar moet de club toestemming voor geven. Lijkt me stug dat Ajax het op dat punt prima vindt dat Bayern rustig met Gravenberch gaat onderhandelen. Zeker gezien het feit dat Ajax zelf wilde verlengen en Bayern bekend staat om zulke spelers het hoofd gek te maken die willen verlengen. Helemaal met toen nog Raiola als zaakwaarnemer die overal geld ruikt.

17 mei 2022 om 15:12

Als een speler aangeeft niet te gaan tekenen denk ik dat Ajax toch toestemming gaat geven. En in eerste instantie praten ze natuurlijk alleen met de zaakwaarnemer. Als Ryan dan akkoord gaat met het geboden contract komt dat ook bij Ajax terecht. Zonder dat er contact tussen speler en club is kan er natuurlijk wel een hoop onderhandeld worden tussen de zaakwaarnemers.

17 mei 2022 om 15:26

Op dat punt dacht Overmars dat Gravenberch nog een clausule had, dus was er toch nog niks duidelijk over wel of niet verlengen? Het gebeurde nog voor of tijdens de onderhandelingen. Ja nu heeft het geen zin meer omdat de transfer al rond is, maar we praten niet over vandaag, maar 1 jaar terug.

17 mei 2022 om 15:03

Zo gaat letterlijk elke transfer ooit en Ajax doet precies hetzelfde. De volgorde is bijna altijd: 1) Rond met speler 2) Rond met club. We gaan toch nu niet doen alsof dit een soort schandaal is?

17 mei 2022 om 15:13

e013willem

Precies dat! De gedachte dat je eerst maar moet zien dat je een akkoord hebt met de club om dan later pas te vernemen dat de speler zelf geen trek heeft is behoorlijk absurd en wereldvreemd. Natuurlijk gaan clubs eerst met de speler zelf om de tafel. Zo werken die dingen al jaren. En vaak wordt het eerste contact dan niet rechtstreeks maar via agenten of vertegenwoordigers gelegd. Dan kan de club later altijd ontkennen dat ze contact hebben gezocht als een klacht wordt ingediend.

17 mei 2022 om 15:29

Maar er zijn toch wel regels wanneer je met een speler die onder contract staat gaat praten ? Daarbij is dat toch altijd lastig. Hoe makkelijk is het om als voetbalclub bij de zaakwaarnemer van een speler te vragen hoe het gaat en hoe lang zijn contract nog loopt. Daar doe je waarschijnlijk helemaal niets fout aan.

17 mei 2022 om 17:36

@janssen ja die regels zijn er, en het hele punt is dat die regels wereldvreemd zijn. Je gaat niet als Bayern maandenlang met Ajax soebatten over een transfersom om dan vervolgens te horen dat Gravenberch wil blijven of voor mijn part naar Engeland wil.

17 mei 2022 om 15:10

Zytto, kort en goed, je mag ook niet door een rood stoplicht lopen maar ik zie dagelijks mensen dat doen zonder blikken of blozen. Die regel bestaat maar in de praktijk houden veel clubs en spelers zich daar niet aan. Ajax is ook zo'n club trouwens. En ik zie daar verder ook totaal geen probleem mee.

17 mei 2022 om 15:23

Dat het overal gebeurt dat weet ik ook wel, maar dan is het niet slim van de vader van Gravenberch om dit naar buiten te brengen in een interview. Probeer het vaak maar eens te bewijzen als Raiola met de TD van Bayern gaat luchen dat ze het over Gravenberch hebben en niet over Kimmich oid, maar nu zegt dat vader het dus letterlijk in een interview.

17 mei 2022 om 15:29

Je hebt een punt, het is in feite een verkapte schuldbekentenis. Terwijl ze normaal gesproken alles glashard kunnen ontkennen omdat het toch niet te bewijzen valt.
Maar die verontwaardiging als een club al voor die zes maanden termijn gaat onderhandelen gaat mij net een tikkeltje te ver.

17 mei 2022 om 15:36

Ja maar goed Bayern staat hier wel bekend om. Toen Werner destijds doorbrak bij Leipzig en nog 3 jaar contract had toen benaderde ze hem al om niet te verlengen om over 3 seizoenen gratis de overstap naar Munchen te maken. Ik vind het ook nog wel wat anders of het bijvoorbeeld bij Mazraoui gebeurt met nog minder dan 1 jaar dan met Gravenberch (en Onana) die nog 2 jaar hadden op dat moment. Gelukkig heeft Gravenberch geen pilletje genomen waardoor we hem nog voor 25-30 miljoen kunnen verkopen, maar zo kan je als Ajax of BuLi club nooit je topspelers verlengen en nog een extra seizoen behouden omdat een Bayern of Inter ze al 2 jaar gek maken met een zak geld.

17 mei 2022 om 15:39

is dat echt zo? Staat Bayern hier echt 'bekend om'? Dat is mij niet bekend. Enige dat ik weet is dat bijna alle clubs zich hieraan schuldig maken.

17 mei 2022 om 15:15

Dit doen ze vaker... Lewandowski, die keeper van schalke 2 jaar geleden en een aantal andere spelers...

17 mei 2022 om 15:21

Letterlijk alle clubs doen dit. Zie je het al voor je dat je als club 3 maanden aan het onderhandelen ben met een andere club om vervolgens in 1 dag afgewezen te worden door de speler?

17 mei 2022 om 15:31

Je hoeft je niet te melden als alles rond is met de desbetreffende club. Je moet toestemming vragen om een speler te benaderen. Het kan gewoon alleen orienterend zijn om te kijken of de speler open staat voor een transfer. De onderhandeling met de club hoeft niet eerst rond te zijn.

17 mei 2022 om 15:43

Dat zal in sommige gevallen ook gedaan worden, in andere gevallen waar een club misschien nee zegt weer niet. Feit blijft dat het een regel is waar geen enkele club zich aan houdt, precies de reden ook waarom geen club klaagt als het bij hun gebeurd.

17 mei 2022 om 17:40

Leicester heeft Liverpool ooit aangeklaagd. Maar omdat alles via tussenpersonen ging en niet rechtstreeks, had Liverpool juridisch niks fout gedaan.

17 mei 2022 om 17:38

Officieel niet. Officieel moet de verkopende club idd eerst toestemming voor onderhandeling geven. Maar tussenpersonen mogen daarentegen weer wel lijntjes uitgooien tussen de kopende club en de zaakwaarnemer over de persoonlijke eisen van de speler en die tussen de kopende club en de zaakwaarnemer over de vergoedingen voor de agent. En zo kan je persoonlijk al een mondeling akkoord bereiken voordat clubs met elkaar gaan onderhandelen. Pas als clubs het eens worden, hoeft daarna alleen nog maar een krabbel worden gezet.

En tot zover het ‘niet praten met andere clubs wanneer je nog meer dan 6maanden een contract hebt’…

"toeval of niet"

Slordig is het wel van Overmars als het zo is, maar blijkbaar heeft Bayern een beter plan en was Ajax dus sowieso kansloos als je de laatste alinea leest.Prima, Gravenberch is een goede speler en heeft een paar mooie potten laten zien en grote potentie. Echter voor mij gaat hij via de achterdeur weg. Te weinig bewezen bij Ajax in een veel te korte periode in het eerste om je een echte Ajacied te noemen. Succes bij Bayern maar voor mij als Ajax fan ben je niet iemand waar ik trots op ben. Dit geneuzel van je vader achteraf is alleen maar om je beslissing om Ajax te verlaten goed te praten. Als je had willen blijven had je voor een mooi bedrag kunnen bijtekenen en als je nog 1 of 2 goede seizoenen in het eerste van Ajax had gespeeld was je op handen gedragen naar Bayern.

17 mei 2022 om 15:58

10+ jaar bij de club, club van 100, jongste speler in clubgeschiedenis. Gaat mooie transfersom opleveren maar gaat toch via de achterdeur... misschien ook eens tijd om af te vragen waarom spelers die vanaf f-jeugd al bij Ajax zitten niet bij willen tekenen. Dat is niet door gebrek aan binding met de club maar wanneer je voor jezelf beste situatie wilt moet je dankbaar zijn en kansen laten lopen voor de club. Terwijl je al 10 jaar teamgenoten door club afgedankt ziet worden. Mazraoui zijn tijd bij Ajax heeft bijna stemrecht en alsnog kreeg hij te horen geen "echte" te zijn omdat hij niet bij doet tekenen zodat Ajax gunstigere positie krijgt ipv hij.

17 mei 2022 om 16:21

Dat is ook precies het punt van door de voordeur vertrekken. Spelers uit de eigen jeugd die uitgeleerd zijn en een goede deal voor club en spelers sluiten vertrekken in mijn ogen door de voordeur. Klaassen, vd Vaart, Sneijder, Vertonghen, Huntelaar. Gravenberch vertrekt volgens velen, incl. mijzelf te vroeg en sluit een goede deal voor zichzelf en een magere deal voor Ajax. Dan ben je voor mij ook geen echte clubman die altijd terug zou kunnen komen. Kijk Gakpo, jaartje bijtekenen om voor zijn club ook een goede deal te sluiten.

17 mei 2022 om 16:25

Huntelaar komt natuurlijk niet uit de eigen jeugd, maar heeft veel voor ajax betekend en werd een mooie transfer gegund. Wat Cruijffstadion zegt: als Gravenberch bijtekend en volgend jaar een bepalende speler is, zou denk ik geen ajacied hem een mooie transfer misgunnen.

17 mei 2022 om 16:53

Die jongen hoeft van mij niet via de achterdeur te vertrekken, maar dit verhaal van zijn verhaal geeft het voor mij juist een bittere nasmaak.

Gravenberch wilde een stap maken, waarin hij zichzelf naar mijn mening overschat. Maar goed, hij denkt er klaar voor te zijn dus is het zijn goed recht de keuze te maken.

Echter nu zegt zijn vader dat een foutje van Overmars hem naar de uitgang heeft gedreven en dat vind ik kolder. Al zou het zo zijn, dan toont hij geen karakter. Foutje kun je maken. Heel benieuwd hoe hij het in de top gaat vinden waar men veel harder is. Als dit echt een ding is, is hij mentaal niet sterk genoeg voor de top. Naar mijn mening is het echter een mooi handvat voor hen om voor het geld te kiezen zonder dat ze daarvoor beticht worden en dat vind ik slappe hap. Het is echt niet toevallig dat het foutje van Overmars samen viel met het onderhandelen met Bayern.

17 mei 2022 om 16:57@wolterx Misschien moet jij maar spelersmakelaar worden jij neemt het nog voor hem op ook. Blijkbaar vind jij het loyaal genoeg als iemand sinds de F-jes rondloopt en na 1 leuk seizoen vertrekt. Juist voor die gasten die al sinds ze kind zijn geholpen worden door Ajax om profvoetballer te worden is het gewoon ondankbaar. Ryan is helemaal niks verplicht maar ik vind het op zijn minst ondankbaar en hij had alle mensen binnen Ajax kunnen terugbetalen door nog 1-2 jaar te schitteren in Ajax 1 waarvoor wij heb hebben opgeleid.nogmaals veel success Ryan maar wat mij betreft geen echte Ajacied.

17 mei 2022 om 17:25

Tuurlijk neem ik het voor een speler op die 12(!) jaar voor Ajax heeft gespeeld, jongste speler en doelpuntenmaker in clubgeschiedenis is, na de Ligt jongste speler deze eeuw die club van 100 heeft gehaald. Mooie transfersom op gaat leveren, 3 titels heeft gewonnen en 2 bekers. En ook voor Mazraoui die er 17 op heeft zitten en zonder contract KKD inging terwijl hij elders wel contract kon krijgen. Club van 100 is een elite groep en maar weinig spelers halen dat als ze als 8 jarig ukkie bij de club beginnen. Elke jaar beginnen weer 10+ spelertjes in de F-jes, nog nooit eentje die Ajax zoveel geld op heeft geleverd als Gravenberch nu gaat doen. Gaat gooi doen naar top 10 duurste verkopen in clubgeschiedenis en dan heb je het over 'op zijn minst ondankbaar en hij had alle mensen binnen Ajax kunnen terugbetalen'. Dat heeft hij gedaan met 100+ wedstrijden, vijftal prijzen en 20+ miljoen voor de club. Ajax heeft hem niet opgeleid omdat het zo'n leuk joch is, daar laten ze er namelijk jaarlijks tientallen van afvallen. Met 16 kon hij Ajax al verlaten voor topclubs maar wilde blijven.

We vinden het allemaal maar normaal dat spelers door club aan kant gezet worden alsof het niets is maar als speler na paar seizoenen in eerste, grootste deel van leven bij club rond hebben gelopen en hand vol prijzen stap naar absolute top kan zetten zoals Mazraoui en Gravenberch nu komt loyaliteit opeens om de bocht.

17 mei 2022 om 22:44

Hahaha man man wat een zuurpruim ben jij

Hier geloof ik werkelijk niets van. Het is natuurlijk makkelijker om een ander de schuld te geven dan te moeten vertellen dat een transfer naar Bayern toch wel veel aantrekkelijker is. Ik denk dat iedereen wel snapt dat je Bayern niet zomaar even afwijst om bij te tekenen bij Ajax. Waarom moet dit altijd zo moeilijk, alsof supporters erin trappen?

17 mei 2022 om 14:55

Maar waarom zouden ze hierover liegen ? Dat ze het zeggen om de overstap goed te praten (als dat nodig is) zou ik nog kunnen begrijpen, maar waarom zouden ze een verhaal vertellen dat niet waar is ??

17 mei 2022 om 15:01

Je zegt het zelf al. Om de overstap goed te praten en het te schuiven op iemand die toch al met pek en veren de Arena uitgejaagd is.

17 mei 2022 om 15:15

Ik denk niet dat het verhaal van de vader van Gravenberch gelogen is. Ik geloof best dat Overmars dacht dat deze optie in het contract van Gravenberch stond, het blijft een mens en een foutje kan gebeuren.

Waar ik niet in geloof is dat dit de reden was voor Gravenberch om niet meer te verlengen bij Ajax. Hij zegt het zelf: Bayern kwam destijds ook om de hoek kijken. Supporters zijn/waren niet blij met het feit dat Gravenberch niet wilde verlengen, dus zijn vertrek zal niet met een goed gevoel zijn.

De vader van Gravenberch denkt zo op deze manier zijn zoon in te dekken van enige vorm van schuld en het allemaal maar op Ajax af te schuiven. Ik vind het eerlijk gezegd best kinderachtig als dit de werkelijke reden is dat hij niet verlengde.

17 mei 2022 om 15:30

Dat je het aandikt kan ik nog wel geloven, maar hierover liegen is toch weer een stap verder.

17 mei 2022 om 16:12

Met "hier geloof ik werkelijk niets van" doel ik uiteraard op de insinuatie van de vader dat hij daarom wellicht niet bijtekent. Ik geloof best dat Overmars wellicht dacht dat er een clausule was. Ik geloof alleen niet dat dat meegespeeld heeft in het besluit om niet bij te tekenen.

17 mei 2022 om 17:25

Een TD sluit natuurlijk per jaar misschien wel 30/40 contract deals met verkopende en inkomende spelers, jeugdspelers die 16 worden en goede spelers opwaarderen. Dan kan je je best wel eens vergissen in een clausule. Lijkt me dan wel een beetje onzinnig om een TD daarop af te rekenen. Helemaal als er met Huntelaar een nieuwe TD zit. Had je prima nog om de tafel kunnen gaan zitten met 1.5 jaar. Dit is gewoon een gevalletje cashen. Niet onterecht, maar beetje onzinnig om hier naar te wijzen als de hoofdreden vind ik. Helemaal met Raiola in het achterhoofd.

Waarom mag Gravenberch al om tafel met een club terwijl hij nog 1,5j contract had?

17 mei 2022 om 15:14

Dat mag niet, officieel. maar mooi dat het, zoals gebruikelijk in het betaalde voetbal, wel continue gebeurd natuurlijk.

17 mei 2022 om 15:22

Officieel gezien niet, echter is er totaal geen controle op. Dit is een jaar of 10 geleden ingevoerd tegelijk met het gedeelde bezit van een speler zoals in Italië veelal het geval was. Probleem is echter dat het moeilijk controleerbaar is. Tenzij spelers zich melden bij de FIFA

17 mei 2022 om 15:41

Ja, Constant kante, ik ga met jou in discussie, al zal het me wel weer punten kosten.

Hoezo is het mooi dat spelers zich niet aan de regels houden?
Waavoor zijn die regels dan opgesteld? Om er zich niet aan te houden?
In mijn ogen klopt het niet. Die regel is er en dus moet de speler er zich aan houden. Er zijn zat andere regels tussen een club en spelers en daar moeten de clubs zich daar aan houden.
Je gaf hierboven het voorbeeld van het rode verkeerslicht aan. Dus wanneer 1 club de salarissen niet of te laat betaald, mogen die andere clubs dat dan ook volgens jou?

Wat betreft dit geval: was inderdaad een fout van Overmars. Die behoort toch de contracten te kunnen voordat hij er uitspraken over doet.
Maar of het daadwerkelijk de reden voor Gravenberch is om niet te verlengen, tja daar kunnen we alleen maar naar gissen en moeten we de woorden van deze vader maar geloven. Alleen stom van deze man om te vermelden dat ze in september al met een andere club rond de tafel gaan.

17 mei 2022 om 15:47Je weet het he, 'discussiã«ren' met mij is at your own peril. Dat gaat je sowieso punten kosten natuurlijk!

"hoezo is het mooi dat spelers zich niet aan de regels houden?"

Het ene is het geval, maar 'mooi dat het andere gebeurd'.
Dus ik zeg niet dat het mooi is, maar gebruik een Nederlands gezegde dat aangeeft dat een normatieve regel het enige zegt, maar dat in de praktijk weinigen zich eraan houden.

"waavoor zijn die regels dan opgesteld? Om er zich niet aan te houden?"

Eh, nee hoor.

"Dus wanneer 1 club de salarissen niet of te laat betaald, mogen die andere clubs dat dan ook volgens jou?"

Nee, dat mogen ze niet nee.

17 mei 2022 om 14:56

Maar waarom zou hij liegen ? Wat heeft hij daaraan ?

17 mei 2022 om 14:59

Omdat ze zich altijd voordeden als de verstandige familie, ze kozen wat (sportief) het beste was voor hun zoon. 'Heel toevallig' onderhandelden ze dus op hetzelfde moment met Bayern en nu blijkt het geld toch net wat interessanter te zijn dan het sportieve, maar ze willen niet hun gezicht verliezen.

17 mei 2022 om 15:20

Het zou zomaar kloppen dat ze het nu gebruiken om hun eigen handelen / de gewenste overstap goed praten, maar dat wil niet zeggen dat het verhaal niet klopt. Maar dat wil niet zeggen dat het verhaal met Overmars niet kan kloppen. Hij heeft er niets aan om hierover te liegen. Dit kan op den duur alleemaal tegen je werken.

17 mei 2022 om 15:21

Oh ja want bayern is een club waar je alleen voor geld heengaat

17 mei 2022 om 16:08

Het verhaal zal best kloppen, maar ook Overmars mag zich toch vergissing?! Ik vind het geen grof schandaal of teken van gebrek aan geloof of respect.

17 mei 2022 om 16:20

Iedereen maakt fouten, maar dit is wel een hele dure. Mijn vorige "baas" zei altijd dat ik, zeker bij belangrijke dingen, niet moet denken maar zeker moet weten en dus op moet zoeken. En toen ging het nog om heel veel minder geld dan dat hierbij het geval is.

17 mei 2022 om 17:29

Dylan Van Herpen: op dit moment wel toch voor Gravenberch. Hij heeft gewoon een matig seizoen gespeeld en had een kleine opleving vanaf half maart tot zijn blessure in april. Hij verloor zelfs zijn basisplek nog aan Klaassen. Nu is dat niet erg, maar Bayern heeft echt veel betere spelers lopen. Ajax zal niet verder gaan dan 3-4 miljoen salaris terwijl Bayern wel tot 8-10 miljoen gaat (zie Mazraoui), dus speelt zeker een rol. Met Taylor als concurrent heeft hij meer kans op speeltijd dan met Kimmich en Goretzka.

17 mei 2022 om 17:53

Overmars was van mening dat er een clausule in zijn contract zat. Ja, hij had het op kunnen zoeken, maar het is niet iets persoonlijks, dat ze niet in hem geloven of als minder zien. Dat dát de reden is om niet te blijven is kleinzerig.

Ik heb ook wel eens akkefietjes gehad met mijn leidinggevende, maar onderaan de streep weet ik dat hij achter mij staat. Dat spreekt hij ook uit en als hij een fout maakt durft hij dat toe te geven. Voor mij geen reden om ander werk te zoeken.

18 mei 2022 om 12:15

Nee, eigelijk mag hij dat niet . Zeker niet bij de toppers in de jeugd moet je weten hoe de vork precies in de steel zit

Dit is dan wel een hele dure vergissing van Overmars. Los daarvan vind ik deze opstelling niet echt respectvol tegen een speler. Het komt over alsof je zegt: je ligt langer vast en jij krijgt niets extra's. Ik kan mij voorstellen dat als je als speler twijfelt, dat je dit wel een zetje richting de uitgang geeft.

17 mei 2022 om 15:16

Is gewoon een hele rare actie van hem. Als hij echt de intentie had om zijn contract te verlengen had hij Overmars gewoon een keer kunnen bellen om te zeggen dat hij zich vergistte. Buiten dat kan ik dit verhaal ook totaal niet rijmen met zijn eerste contract verlenging. Dat duurde maanden voordat het rond was en toen tekende hij maar voor 2 jaar bij. Ik kan jou verzekeren als je een talent van het kaliber Gravenberch bent dat je makkelijk voor 5 jaar kan tekenen, tegen een goed salaris ook nog.

17 mei 2022 om 15:23

Hoe reageer jij als jij het gevoel hebt dat jouw collega meer gewaardeerd wordt dan dat jij dat wordt. En dat ze met jouw collega wel een gesprek met toegangsperspectief aan gaan en met jou niet of veel minder. Krijg jij daar dan geen minder gevoel over ?

17 mei 2022 om 15:41

Dan kun je bij jezelf ten rade gaan, is die collega beter en verder dan ik? Plus dat hij daarvoor ook maar voor twee jaar tekende denk ik dat hij de intentie niet gehad heeft om überhaupt te verlengen. Zulke onderhandelingen horen niet maanden te duren, en nu gaan ze alles op Ajax afschuiven, dat vind ik te makkelijk.
Maar goed, jij bent aardig bij het Gravenberch promotieteam, dus je zult het er wel niet mee eens zijn.

17 mei 2022 om 15:46

Dat was natuurlijk niet het geval. Ik ben natuurlijk niet bij de onderhandelingen geweest maar spelers die voor hun 18de al mee doen met het eerste kunnen zo een contract tekenen voor meerdere (4 of 5) jaren, hij dit deed waarschijnlijk bewust niet.

Daarnaast heeft Ajax na die fout meteen toegegeven dat het een fout was en ze zeker de intentie hadden om zijn contract te verlengen.

Voor een potentiële cashcow als Gravenberch is er veel mogelijk bij Ajax dat kan ik jou wel vertellen. Het lijkt mij dan ook helemaal niet logisch dat hij slecht behandelt zou worden.

haha...die is dan snel op zn teentjes getrapt. Je kunt zelf ook aan de bel trekken en zeggen volgens mij vergis je je, ik heb geen clausule in mn contract.

Als je echt wil blijven maak je je daar niet druk om maar er moet een excuus gemaakt worden blijkbaar voor het weg willen gaan.

Poepoe, nounou, wat errug zeg. Iemand maakt een vergissing. Ja, dat betekent dat diegene jou helemaal niet belangrijk vindt... Wat kleinzerig zeg.

Nee, het komt gewoon goed uit, want nu kunnen ze ongegeneerd kiezen voor het grote geld en wegkomen met een mooi smoesje.
Waar ze eerder opteerden voor de geleidelijke weg, sportief was belangrijker dan geld. Na het bod van Bayern bleek toch geld belangrijker te zijn en zo kunnen ze mooi hun straatje schoon vegen.

Bovendien mochten ze op dat moment nog niet eens met Bayern praten!? Misschien kan Ajax dat nog gebruiken in de onderhandelingen...

Dus jouw toekomst bij Ajax hangt af van die clausule? Het is toch niet zo dat als die clausule niet in je contract staat, je geen mogelijkheden meer hebt om te verlengen? Als je zo graag bij Ajax wil blijven laat je dat niet afhangen van die clausule, en ga je gewoon akkoord met een nieuw en flink verbeterd contract. Geef dan maar gewoon lekker toe dat je graag naar Bayern wil. Ook niks mis mee toch?

Ik vind het gewoon erg jammer dat hij nu al gaat. Wat mij betreft is hij nog lang niet uitgeleerd en was hij ook bij lange na nog geen absolute steunpilaar voor dit elftal. Maar je wil hem volgend jaar sowieso niet gratis de deur uit laten lopen. Of het waar is wat vader Gravenberch hier zegt, geen idee. Komt een beetje over als een excuus verzinnen, maar ben er zelf natuurlijk nooit bij geweest.

En opeens verliest Gravenberch flink veel krediet bij de supporters. Die jongen is net zoveel Ajacied is Mazraoui

Wat een flauwekul joh. Dan communiceer je dat toch en onderhandel je over een nieuwe deal als je toch wil blijven? Nee, dit is gewoon goedkoop goedpraten. Als je weg wil ga dan lekker weg maar dit zijn goedkope smoesjes waar niemand wat aan heeft.

Als je het artikel met papa leest dan lijkt het haast alsof Bayern een geweldig plan voor hem ontwikkeld heeft en hij bij Ajax minder gewaardeerd werd. Ik heb wel een vermoeden hoe hij daar volgend jaar met een houten reet over denkt. Overschatte speler, en dan ook nog voornamelijk overschat door zichzelf. Hij loopt er bij als Bazoer 2.0

Hij had het ook even aan kunnen geven als hij zo graag wilde blijven. He Marc, je vergist je wat betreft die clausule, kijk het ff na dan kunnen we de boel afhandelen. En dan dit verhaal... right.

17 mei 2022 om 15:23

Tuurlijk, de werknemer moet even aangeven hoe z’n contract in elkaar zit? Wat is dit voor uitspraak? Ajax zal het niet nalaten om spelers te verplichten vanalles te doen en te laten, maar de speler moet de club wijzen op fouten?

18 mei 2022 om 14:00

Nouja, niet dat ik vind dat Gravenberch dit had moeten doen maar valt dat niet onder goed werknemersschap/werkgeverschap?

18 mei 2022 om 15:20

De voetbalwereld werkt natuurlijk met bijzondere contracten. Ik ben bang dat de belangen te groot zijn om daar geheel rechtschapen mee om te gaan. Verantwoordelijkheid hierin lijkt me meer bij de werkgever te liggen, die dient op de hoogte te zijn. Is dat niet het geval, is dat uiterst onprofessioneel

17 mei 2022 om 15:24

Het geeft toch het gevoel dat anderen belangrijker zijn dan dat jij dat bent. Moet jij dan intern om deze aandacht gaan vragen of moet de club die aandacht geven ? Ik denk zelf het 2de.

Tsja het kan natuurlijk niet aan de familie Gravenberch liggen dat Ryan niet gaat verlengen.
De lokroep van het grote geld was ook voor vaders uiteindelijk groter dan de dank naar Ajax om nog een jaartje langer te blijven.
Clubgevoel bestaat niet meer, wellicht alleen nog bij bal op het dak 5.

Wel bijzonder hoe dit werkt… Als dit een ‘foutje’ was van De Jong, werd hij afgemaakt omwille van niet professioneel genoeg.. Ik lees nu allemaal reacties die niet ingaan op het totaal onprofessionele, maar alsnog Gravenberch ‘bashen’ en zelfs Raiola 😂

Dat is dan een hele dure fout van Overmars. Met Mazraouie ook al niet zo lekker aangepakt. En dan hebben we het nog maar niet over zijn niet voetbal gerelateerde fouten.

Hij gaat te vroeg weg, bij Ajax geen dragende speler geweest. Persoonlijk zelfs vaker geïrriteerd aan zijn spel dan ervan genoten. Wel een goeie gast en ik hoop dat hij het toch gaat redden bij Bayern.

Los van dit alles: Gravenberch gaat toch geen basisplek bemachtigen? Even serieus. Kimmich en Goretzka is het standaard tandem en daarvoor Muller of Musiala. Kijk wat er nu met Wijnaldum gebeurt nu hij amper speelt bij PSG. Wordt niet opgeroepen. Gravenberch kan het aankomende WK op deze manier sowieso uit z'n hoofd zetten. Daarnaast vind ik hem totaal niet constant genoeg. Als Martinez of Timber een dergelijke stap hadden gemaakt nu, zou ik het veel meer begrijpen. Gravenberch is soms wekenlang afwezig/onzichtbaar, vervolgens laat hij weer paar wedstrijden zijn potentie zien. Dan ga je de stap van Ajax naar de absolute top gewoon niet succesvol afleggen.

Beetje overschatte speler, niet eens een dragende speler, maakt geen kans bij Bayern ... vergelijk hem maar met Musiala die is in alles completer technisch, intelligenter etc.. Wordt een Kluivertje!
Tijden zijn veranderd ..spelers worden al snel de hemel in geprezen..

Simpelweg: ze streelden Gravenberch's ego 1 seconde niet en toen wou hij gelijk naar Bayern. Voetballers.

Als dit al zoveel irritatie opwekt dat je wilt vertrekken...sterkte in de grote boze wereld als je straks mindere tijden mee maakt en bij Bayern op het bankje zit.

Apart dat zij dan uitgebreid met Bayern hebben kunnen praten terwijl Gravenberch nog langer dan zes maanden vastlag.
Mocht hij vertrekken dan wens ik Gravenberch veel succes toe.
Jammer dat hij waarschijnlijk Ajax niet voor een echte hoofdprijs gaat verlaten maar hopelijk levert hij nog een mooi bedrag op.

Wat een onzinverhaal. Wees dan ook een vent en zeg gewoon dat je liever naar Bayern München gaat. Maar voorlopig staat hij toch echt nog een seizoen onder contract bij Ajax.

Een inmiddels vertrokken technisch directeur vergist zich en dat zorgt ervoor dat je de club waar je al die jaren hebt gespeeld en waar je nog had willen blijven nu opeens wilt verlaten? Dit lijkt me toch een gevalletje, zoeken naar excuses. En de persoon die zich vergiste is al een paar maanden weg. Op dat moment was er nog geen enkele andere club concreet. Als Gravenbergh echt zo graag had willen blijven had hij dat op dat moment aan kunnen geven en had Ajax zeker weten willen onderhandelen over een nieuw contract.

Onzin natuurlijk. Het draait alleen maar om geld. Niks mis mee (persoonlijk zou ik ook vertrekken als ik ergens anders drie keer zoveel kan verdienen) maar al die voetballers die zo vreselijk hypocriet doen komen me de strot uit.

Nou als dit de reden is om niet te verlengen bij Ajax, terwijl je je daar zo goed voelt, dan ben je maar een slap ventje hoor. Dit is helemaal geen issue waar je niet samen uit kan komen. Het is slordig van Marc geweest, maar een foutje is menselijk. Die man zag dagelijks contracten voorbij komen. Dat hij die noodzaak op dat moment niet zag door een dergelijke clausule is volledig te begrijpen. Ik vind hem zeker niet klaar voor deze stap. Te wisselvallig nog. Ik vermoed dat hij op een tweede plan raakt bij Bayern. Je hebt daar de tijd niet om stabiel te worden. Presteren moet je direct. Jammer.

Hij wilde blijven maar ze spraken TOEVALLIG net ook met Bayern.. Ja, vast.. Zeg gewoon dat je sowieso oren had naar een andere club waar je veel meer kon verdienen. Dat neemt niet weg dat Overmars en anderen een verkeerde inschatting maakten van zijn contractsituatie. Het een sluit het ander niet uit en het kan allebei tegelijk waar zijn. Niemand treft blaam of allebei in deze. Maar ga niet schijnheilig doen als je drie zinnen later zegt met Bayern in gesprek geweest te zijn. En ja, ik kan begrijpend lezen want dat heeft paps gezegd. En ik geef niemand de schuld, iets wat hier veelvuldig en graag gebeurd.

Volgens mij mag je niet zomaar met een andere club praten. Beetje gek dit

Kan me niet voorstellen dat dit de werkelijke reden is. Iedereen kan een fout maken, ook Overmars.
Dan neem je toch contact met elkaar op en zeg je er wat van. Lijkt me niet heel ingewikkeld.

Wees gewoon eens eerlijk. Je kan ook gewoon zeggen, Bayern komt met een super aanbieding, en zijn een Europese topclub. Ik wil graag voor mijn kans gaan want ik ben overtuigd van mijn kwaliteiten.

En niet zo een smoes ophangen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
D. BlindVerdediger341
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

19 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 30 2 4 0
2020/2021 Ajax 32 3 3 0
2019/2020 Jong Ajax 17 6 3 0
2019/2020 Ajax 9 2 1 0
2018/2019 Jong Ajax 27 2 2 0
Laatste voetbalnieuws

Mazraoui duidelijk in afscheidsinterview: ‘Geen Hakim en geen Donny’

Noussair Mazraoui staat voor honderd procent achter zijn keuze voor Bayern München. De 24-jarige rechtsback zag voormalig ploeggenoten Hakim Ziyech en Donny van de Beek worstelen na hun vertrek bij Ajax,...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren